Prof. Dr. MUSTAFA ERBAŞ


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Bilimi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: erbas@akdeniz.edu.tr
Diğer E-posta: merbas07@gmail.com
İş Telefonu: +90 242 310 6575
Web: https://avesis.akdeniz.edu.tr/erbas
Posta Adresi: Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ANTALYA

Metrikler

Yayın

194

Atıf (WoS)

722

H-İndeks (WoS)

15

Atıf (Scopus)

1485

H-İndeks (Scopus)

20

Atıf (Scholar)

3157

H-İndeks (Scholar)

28

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

3

Proje

28

Fikri Mülkiyet

6

Tez Danışmanlığı

15

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2008 - 2009

2008 - 2009

Post Doktora

University of Reading, School Of Chemıcal, Food And Pharmacy , Food Bioscience, Birleşik Krallık

1998 - 2003

1998 - 2003

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1995 - 1998

1995 - 1998

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1988 - 1992

1988 - 1992

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2003

2003

Doktora

Yaş Tarhananın Üretim ve Farklı Saklama Koşullarında Bileşimindeki Değişmeler

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği/ Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

1998

1998

Yüksek Lisans

Sert ve Yumuşak Buğday İrmiklerinin Nem Sorpsiyon Özelliklerinin Bazı Sorpsiyon Eşitliklerine Uygunluklarının Araştırılması

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği/ Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Hububat Teknolojisi

Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2012 - 2017

2012 - 2017

Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2005 - 2012

2005 - 2012

Yrd. Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2003 - 2005

2003 - 2005

Araştırma Görevlisi Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1995 - 2003

1995 - 2003

Araştırma Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2019 - 2022

2019 - 2022

Bölüm Başkanı

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2019 - 2022

2019 - 2022

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2014 - 2017

2014 - 2017

Yönetim Kurulu Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

Akademi Dışı Deneyim

2008 - 2009

2008 - 2009

Post Doktora

University of Reading, School of Chemical, Food and Pharmacy, Food Bioscience, Post Doktora

1995 - 1995

1995 - 1995

Mühendis

Ticari Kuruluş Özel, Çağlayanlar Un Fabrikası, Mühendis, Mühendis

1995 - 1995

1995 - 1995

Gıda Mühendisi

Çağlayanlar Un Sanayi, Gıda Mühendisi

1993 - 1995

1993 - 1995

Yedek Subay

Diğer Kamu Kurumu, TSK, TSK, Yedek Subay

1992 - 1993

1992 - 1993

Vekil Öğretmen

Kurugöl Köyü İlköğretim Okulu, Vekil Öğretmen

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Gıdaların Sorpsiyon İzotermi

Gıda Bileşenleri ve Kimyası

Gıda Bileşenleri ve Kimyası

Gıda Karbonhidratları

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Unlu Mamuller Teknolojisi

Gıdaların Sorpsiyon İzotermleri

Gıda Karbonhidratları

Gıda Bileşenleri ve Kimyası

Gıda Bileşenleri ve Kimyası

Gıda Bileşenleri ve Kimyası

Fonksiyonel Gıdalar

Lisans

Lisans

Tahıl Teknolojisi

Seminer

Beslenme İlkeleri

Gıda Kimyası II

Bitirme Çalışması

Gıda Kimyası

Fizikokimya

fonksiyonel Gıdalar

Tahıl ve Öğütme Teknolojisi

Gıda Bileşenleri ve Kimyası

Tahıl ve Öğütme Teknolojisi

Yönetilen Tezler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2021

2021

Sitrik Asit Üretimi ve Saflaştırılması

ERBAŞ M., ÖZTÜRK M.

GIDA , cilt.46, sa.2, ss.296-310, 2021 (Hakemli Dergi)

2019

2019

KURUTULMUŞ ET ÜRÜNLERİNİN KALİTE ÖZELLİKLERİ

AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.

GIDA , cilt.44, sa.3, ss.472-482, 2019 (Hakemli Dergi)

2009

2009

Gıda GÜvenliği

ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.

Food Sektör , sa.52, ss.42-46, 2009 (Hakemsiz Dergi) Sürdürülebilir Kalkınma

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

Investigation of the Development Possibilities of a Liquid Sourdough to be Used in the Production of Sourdough Bread

SÜMBÜL M., CANDAL USLU C., ERBAŞ M.

10th Central European Congress on Food (10thCEFood), Sarajevo (Saraybosna), Bosna-Hersek, 10 - 11 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

Tahıllarda Lipit Oksidasyonu Üzerine Stabilizasyon Yöntemleri

KOÇ A., CANDAL USLU C., ERBAŞ M.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.82

2020

2020

Nadir bir şeker olan allülozun üretimi ve beslenmede kullanım imkanları

ÖZHANLI H., BILGIN D. G., MUTLU C., ERBAŞ M.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.80, (Özet Bildiri)

2020

2020

Fonksiyonel bir gıda olarak arı sütü ve özellikleri

MUTLU C., ERBAŞ M.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.440

2020

2020

Dünya gıda programına bir gıda yardım önerisi olarak tarhana

BILGIN D. G., ÖZHANLI H., MUTLU C., ERBAŞ M.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.79, (Özet Bildiri)

2018

2018

Determination of Functional Properties of Some Pseudocereals

Arslan Tontul S., MUTLU C., Candal C., ERBAŞ M.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.195, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Effects of Baking Atmosphere on Non-Enzymatic Browning Reactions in Bread

Gülcan Ü., Durak A. N., MUTLU C., Arslan Tontul S., Candal C., ERBAŞ M.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.219

2018

2018

The influence of salt content on drying kinetics of beef slices

AYKIN E., ERBAŞ M.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.199, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Fatty Acid Composition of Some Pseudocereals

MUTLU C., Arslan Tontul S., Candal C., ERBAŞ M.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.256, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

The influence of salt content on quality characteristics of dried beef slices

AYKIN E., ERBAŞ M.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.367, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Sorption Isotherms of Coffee in Different Stages

MUTLU C., Candal C., Kılıç Ö., ERBAŞ M.

The 10th International Conference on Water in Food, Prag, Çek Cumhuriyeti, 19 - 21 Eylül 2018, ss.39, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Production Strategies of Low Glycemic Index Foods

CANDAL C., MUTLU C., ERBAŞ M.

Congress in Food Quality and Safety & Health and Nutrition 2018, Ohri, Makedonya, 13 - 15 Haziran 2018, ss.50, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Nutritional Properties and Health Effects of Some Beekeeping Products

MUTLU C., CANDAL C., ERBAŞ M.

Congress in Food Quality and Safety & Health and Nutrition 2018, Ohri, Makedonya, 13 - 15 Haziran 2018, ss.32

2018

2018

Some quality characteristics of produced and marketed hungarian salami in turkey

KILIÇ BÜYÜKKURT Ö., AYKIN E., ERBAŞ M.

2nd EuroSciCon Conference on Food Technology, Roma, İtalya, 14 - 16 Mayıs 2018, ss.69, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Effect of salt content on microbiological quality of dried beef slices

AYKIN E., KILIÇ BÜYÜKKURT Ö., ERBAŞ M.

2nd EuroSciCon Conference on Food Technology, Roma, İtalya, 14 - 16 Mayıs 2018, ss.63, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

The volatile compounds of kefir added wet tarhana

Arslan Tontul S., MUTLU C., Candal C., ERBAŞ M.

31st EFFoST International Conference, Sıtges, İspanya, 13 - 16 Kasım 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Candied chestnut produced with sorbitol

Candal C., Arslan Tontul S., MUTLU C., ERBAŞ M.

31st EFFoST International Conference, Sıtges, İspanya, 13 - 16 Kasım 2017, ss.3, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Production of jelly candy by a minimal process using honey instead of sugar

MUTLU C., Arslan Tontul S., ERBAŞ M.

31st EFFoST International Conference, Sıtges, İspanya, 13 - 16 Kasım 2017, ss.2, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Drying kinetics of vacuum dried beef slices

AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.

19th World Academy of Science, Engineering and Technology, Paris, Fransa, 28 - 29 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Effect of different flours on the physical and sensorial characteristics of meatballs

AYKIN E., KILIÇ Ö., Bilgiç B. F., ERBAŞ M.

19. World Academy of Science, Engineering and Technology Conference Proceedings, Paris, Fransa, 28 - 29 Ağustos 2017, ss.2501, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Drying Kinetics of Vacuum Dried Beef Meat Slices

AYKIN E., ERBAŞ M.

19. World Academy of Science, Engineering and Technology Conference Proceedings, Paris, Fransa, 28 - 29 Ağustos 2017, ss.2500

2017

2017

Use of sprout as enzyme therapy in phenylketonuria

AYKIN DİNÇER E., DURAK A. N., KILIÇ BÜYÜKKURT Ö., KOÇ A., ERBAŞ M.

International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 Mayıs 2017

2017

2017

Use of Different Cumin Doses to Improve the Chemical and Sensorial Characteristics of Coated and Fried Chicken Meat

AYKIN E., DURAK A. N., KILIÇ Ö., KOÇ A., ERBAŞ M.

I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1461

2017

2017

USE OF DIFFERENT CUMIN DOSES TO IMPROVE THE CHEMICAL AND SENSORIAL CHARACTERISTICS OF COATED AND FRIED CHICKEN MEAT

AYKIN E., DURAK A. N., KILIÇ Ö., KOÇ A., ERBAŞ M.

I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Antalya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1461

2017

2017

Some Physical and Chemical Properties of Blue Corn (Zea Mays L.)

MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.

16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.29

2017

2017

Some Physical and Chemical Properties of Blue Corn (Zea Mays L.)

MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.

16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.12, (Özet Bildiri)

2017

2017

Effects of Using Sprouted Wheat on Quality at Bulgur Production

ERBAŞ M., DURAK A. N., TEKIN B., CIFTCI M. E.

16th Europen Young Cereal Scientist and Technologist Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.38, (Özet Bildiri)

2017

2017

Some Physical and Chemical Properties of Blue Corn (Zea Mays L.)

MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.

16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.12

2017

2017

Kefır addition in production of wet tarhana

CANDAL C., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017

2017

2017

Kefir Addition in Production of Wet Tarhana

Candal C., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.166, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Kefir Addition in Production of Wet Tarhana

Candal C., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.166, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Determination of Some Physical and Chemical Properties of Gluten-Free Cake Enriched with Pseudocereals

MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., Candal C., ERBAŞ M.

6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.42

2016

2016

The effects of wheat flour particle size on physical properties of pound cake

DURAK A. N., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.

2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.181, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Rheological Properties of Gelatin Extracted From Broiler Skin

AYKIN E., Koç A., ERBAŞ M.

FSD 2016 - 2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.160

2016

2016

Production of Honey Powder with Vacuum Drying Method and Its Physicochemical Properties

MUTLU C., ERBAŞ M.

2nd Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.165-166, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Some Physical and Chemical Properties of Biscuits Produced as Adding of Flour Containing Different Levels of Enzyme Resistant Starch

Candal C., ERBAŞ M.

2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.172, (Özet Bildiri)

2016

2016

Storage Stability of Single and Double Layered Microcapsules of Probiotic Microorganisms

ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

2nd Congress On Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.164

2016

2016

Broiler etlik piliç derisi jelatininin aminoasit kompozisyonu ve molekül ağırlığının belirlenmesi

AYKIN E., Koç A., ERBAŞ M.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.475, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Fenilketonüri Hastalığı ve Fenilketonüri Hastalarına Yönelik Gıda Üretimi

KILIÇ Ö., Candal C., ERBAŞ M.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.67, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

Buharda Pişirilmiş Ekmeğin Bazı Fiziksel ve Duyusal Özellikleri

DURAK A. N., ERBAŞ M.

Türkiye 12. Gıda Kongresi 05-07 Ekim 2016, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.505, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Farklı Un ve Su Oranlarının Enzime Dirençli Nişasta Oluşumu Üzerine Etkileri

Candal C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.66, (Özet Bildiri)

2016

2016

Some Properties of Wheat Sprouts

ERBAŞ M., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., Candal C.

International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.252

2015

2015

Production of traditional chestnut candy and determination of some physical and chemical properties

MUTLU C., YAŞAR S., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., ERBAŞ M.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.432

2015

2015

Production of Tradiditonal Chesnut Candy and Determination of Some Physical and Chemical Properties

MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.432

2015

2015

Cereal-based Traditional Fermented Foods

ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

The 3th International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.588

2015

2015

Lump Tarhana and Its Production

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., MUTLU C.

International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.121, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

The Effects of Fermentation and Various Storage Types on Properties of Wet Tarhana

ERBAŞ M., Certel M.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

2015

2015

Farklı Kaynaklardan Elde Edilen Jelatinlerin Özellikleri

AYKIN E., ERBAŞ M.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.209, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Enzime Dirençli Nişastaca Zenginleştirilmiş Un Katkisinin Ekmeğin Diyet Lif ve Fonksiyonel Gıda Özellikleri Üzerine Etkisi

CANDAL C., DURAK A. N., ERBAŞ M.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.236, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Improvement of Boza as a functional food

ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.250, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Determination of Sorption Behavior of Pastırma

AYKIN E., Arslan S., ERBAŞ M.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.251

2014

2014

Researching of a Indicator for Cake Staling by Using GC-MS

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Adsorption Behavior of Bulgur

AYKIN E., ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N.

8th EUROWATER Conference on Water in Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.50, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Ultrasonication to inactivate the proteolytic enzymes in bug-damaged wheat

DURAK A. N., ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.

13th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Freising, Almanya, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.41, (Özet Bildiri)

2014

2014

Production of Probiotic Boza

ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

2nd International Symposium of Probiotics and Prebiotics in Pediatrics, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Mart 2014, ss.51, (Özet Bildiri)

2013

2013

Some Physical And Chemical Properties Of Some Turkish Honeys

DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S., AYKIN E., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Analysis of slicing firmness and extensibility of pastırma slices

AYKIN E., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.328, (Özet Bildiri)

2013

2013

Volatile Constituents of Boza in Fermentation and Storage

Arslan S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Saccharomyces Boulardii Mayasının Gıda Bileşeni Olarak Kullanılabilme İmkanları

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.

11. Türkiye Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.511

2012

2012

Determination and application of sorption isotherms of food

ERBAŞ M., DURAK A. N.

7th EUROWATER Conference on Water in Food, Helsinki, Finlandiya, 3 - 05 Haziran 2012, ss.62, (Özet Bildiri)

2012

2012

Köfter; geleneksel bir türk tatlısı

TANRIVERDİ E., ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.111, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Geleneksel bir ekmek olarak yufka. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

DURAK A. N., ERBAŞ M., TANRIVERDİ E., ARSLAN TONTUL S.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.185, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Geleneksel Bir Ekmek Olarak YUfka

Durak A. N., ERBAŞ M., Tanrıverdi E., Arslan S.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.185, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Açlığın önlenmesi ve gıda güvencesinin sağlanması

ERBAŞ M., ŞEKERCİ H., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.18

2011

2011

Alternatif bir şeker bitkisi olarak sorgum

ERBAŞ M., Tanrıverdi E.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.293, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Monopropandiol bileşiklerinin toksiteleri ve gıdalarda oluşumları

ERBAŞ M., Gülcan Ü.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.265, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Effects of adding different doses of yoghurt starter culture and baking at different temperatures on phytic acid content of whole wheat bread

ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S., GÜL S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.685, (Özet Bildiri)

2011

2011

Functional Food Properties Of Fermented Cereals Products

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., GULCAN U.

Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.909, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Determination of reducing effect on toxic content of bread using sulphur compound and different baking temperatures

ERBAŞ M., Şekerci H.

1. International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.285

2010

2010

Geleneksel bir ürün olan bozanın fonksiyonel gıda olarak özellikleri

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.552-553, (Özet Bildiri)

0

0

The effects of glucose-fructose syrup on the sensory and textural properties of Turkish Delight

USLU M. K., TURHAN İ., TETİK N., ERBAŞ M.

The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Türkiye, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Gıdaların sorpsiyon izotermlerinin belirlenmesi ve kullanımı

ERBAŞ M., Şekerci H., Gül S.

10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.1021-1022

2008

2008

Fonksiyonel gıda bileşeni olarak diyetsel antioksidanlar

ERBAŞ M., GÜL S., ŞEKERCİ H.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.1053-1056, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

Antioxidant capacity of some wheat varietis commonly grown in Turkey

ERBAŞ M., Şekerci H., Gül S.

ICC - Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2007, ss.151, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

Important of free radicals on food processing

ERBAŞ M., Şekerci H.

TÜBİTAK - 2. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.165, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Fırın ürünlerinde Maillard reaksiyonu ve hidroksimetilfurfural (HMF) oluşumu

ERBAŞ M.

Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.331-335, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Yeni bir gıda grubu olarak fonksiyonel gıdalar

ERBAŞ M.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.791-794

2005

2005

Tarhana: a traditional and functional food

ERBAŞ M., TETİK N.

Innovations on Traditional Foods, Valencia, İspanya, 25 - 28 Ekim 2005, cilt.2, ss.987-989, (Tam Metin Bildiri)

0

0

Evaluation possibilities of white lupin (Lupinus albus L.) seeds as a snack

TETİK N., ERBAŞ M.

1. International Food and Nutrition Congress, Türkiye, ss.194, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2005

2005

Ultrasonik tekniğin gıda bilimi ve teknolojisi alanında kullanım imkânları

ERBAŞ M.

Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.474-477

2004

2004

Yaş ve kuru tarhananın şeker içeriğine fermentasyon ve depolamanın etkisi

ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.17, (Tam Metin Bildiri)

1999

1999

Bazı sebzelerin (domates, kırmızı biber, soğan, nane ve maydanoz) kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi

ERBAŞ M., CERTEL M.

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongres, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.31, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

Bölüm 8 Kalsiyum Miktarının Kompleksometrik Yöntemle Belirlenmesi

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.

GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), , Editör, Nobel, Ankara, ss.63-67, 2021

2021

2021

Hububat Depolama

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.

Hububat Bilimi ve Teknolojisi, Hamit KÖKSEL, Oğuz ACAR, Buket ÇETİNER, Filiz KÖKSEL, Editör, SİDAS Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.191-205, 2021

2020

2020

Bölüm 7 İndofenol Yöntemi ile C Vitamini Belirlenmesi

ERBAŞ M., DURAK A. N.

GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.57-60, 2020

2020

2020

Örnekleme ve Örnek Hazırlama

ERBAŞ M., AYKIN DİNÇER E.

Gıda Analizi ve Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı, Turhan K.N., Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.71-81, 2020

2020

2020

Bölüm 16 İmünoserolojik Yöntem ile Gıdalarda Gliadin Tespiti

ERBAŞ M., DURAK A. N.

GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.131-135, 2020

2020

2020

Bölüm 9 Ferrozin Testi ile Etteki Demirin Tespiti

ERBAŞ M., AYKIN DİNÇER E.

GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.71-73, 2020

2020

2020

Bölüm 5 Örnekleme ve Örnek Hazırlama

ERBAŞ M., AYKIN DİNÇER E.

GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.71-81, 2020

2020

2020

Bölüm 21 Yansıtma ve Geçirgenlik Spektrumlarından CIE Renk Özelliklerinin Hesaplanması

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.

GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.173-177, 2020

2020

2020

Bölüm 4 Analitik Verilerin Değerlendirilmesi

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.

GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Kazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.55-67, 2020

2016

2016

Probiotic Cereal-Based Fermented Functional Foods

ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

Fermented Foods, Part I: Biochemistry and Biotechnology, Ray C. R, Montet D., Editör, Crc Press, Florida, ss.211-228, 2016

Desteklenen Projeler

2019 - 2020

2019 - 2020

Mısır Tanelerinin Depolanma Stabilitesi Üzerine Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ERBAŞ M. (Yürütücü), Bilgin D. G.

2018 - 2020

2018 - 2020

Minimal işlem uygulamalarıyla kuru bir et ürünü üretmek için soğuk kurutucu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ERBAŞ M. (Yürütücü), AYKIN E.

2015 - 2016

2015 - 2016

Soğuk Merkezli Silo Tasarımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ERBAŞ M. (Yürütücü)

2013 - 2014

2013 - 2014

Alternatif Bir Şeker Kaynağı Olan Sorgumdan Ham Şeker Üretimi (1002)

TÜBİTAK Projesi

Erbaş M. (Yürütücü)

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Yayın Kurul Üyesi

2016 - 2018

2016 - 2018

Journal of Food Engineering

Özel Sayı Editörü

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Ekim 2016

Ekim 2016

2nd Food Structure Design Congress

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Erbaş M.
Antalya, Türkiye

Ödüller

Mart 2017

Mart 2017

Altın Madalya Sertifikası / Gold Medal Certificate

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Patent Ödülü, 2. Uluslararası Buluş Fuarı, ISIF2017

Ekim 2014

Ekim 2014

Gıda Tasarım Yarışması

Türkiye İhracaatçılar Meclisi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

2nd Food Structure Design Congress

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

Türkiye 12. Gıda Kongresi

Katılımcı

Edirne-Türkiye

01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016

01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016

15. International Cereal and Bread Congress

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

1st Congress on food structure desing

Katılımcı

Porto-Portekiz

01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012

01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012

Türkiye 11. Gıda Kongresi

Katılımcı

Hatay-Türkiye

01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010

01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010

COST (European Cooperation in Science and Technology) - First Meeting of the Management Committee of COST Action FA1001

Katılımcı

Brussel-Belçika

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

Türkiye 10. Gıda Kongresi

Katılımcı

Erzurum-Türkiye

01 Nisan 2008 - 01 Nisan 2008

01 Nisan 2008 - 01 Nisan 2008

International Association for Cereal Science and Technology

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Ekim 2007 - 01 Ekim 2007

01 Ekim 2007 - 01 Ekim 2007

2. Internaitonal Congress on Food and Nutrition

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Eylül 2006 - 01 Eylül 2006

01 Eylül 2006 - 01 Eylül 2006

Hububat 2006

Katılımcı

Gaziantep-Türkiye

01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 2006

01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 2006

Türkiye 9. Gıda Kongresi

Katılımcı

Bolu-Türkiye

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

Türkiye 8. Gıda Kongresi

Katılımcı

Bursa-Türkiye

01 Ekim 1999 - 01 Ekim 1999

01 Ekim 1999 - 01 Ekim 1999

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi

Katılımcı

İzmir-Türkiye

Burslar

2008 - 2008

2008 - 2008

Eğitim Bursu

Vakıf

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 722

h-indeksi (WOS): 15

Jüri Üyelikleri

Temmuz-2017

Temmuz 2017

Doktora Yeterlik Sınavı

- Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Temmuz-2017

Temmuz 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Akdeniz Üniversitesi

Mayıs-2017

Mayıs 2017

Tez Savunma (Doktora)

- Akdeniz Üniversitesi

Kasım-2016

Kasım 2016

Doktora Yeterlik Sınavı

- Akdeniz Üniversitesi

Temmuz-2016

Temmuz 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Akdeniz Üniversitesi

Temmuz-2016

Temmuz 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Akdeniz Üniversitesi

Ocak-2016

Ocak 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Akdeniz Üniversitesi

Temmuz-2015

Temmuz 2015

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Mersin Üniversitesi

Haziran-2015

Haziran 2015

Doktora Yeterlik Sınavı

- Akdeniz Üniversitesi

Ocak-2015

Ocak 2015

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Akdeniz Üniversitesi

Eylül-2013

Eylül 2013

Doktora Yeterlik Sınavı

- Akdeniz Üniversitesi

Mayıs-2013

Mayıs 2013

Doktora Yeterlik Sınavı

- Akdeniz Üniversitesi

Ocak-2013

Ocak 2013

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Akdeniz Üniversitesi

Haziran-2012

Haziran 2012

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Süleyman Demirel Üniversitesi

Haziran-2012

Haziran 2012

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Akdeniz Üniversitesi

Temmuz-2011

Temmuz 2011

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Akdeniz Üniversitesi

Temmuz-2011

Temmuz 2011

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Akdeniz Üniversitesi

Temmuz-2010

Temmuz 2010

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Akdeniz Üniversitesi

Şubat-2010

Şubat 2010

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Akdeniz Üniversitesi

Aralık-2009

Aralık 2009

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Akdeniz Üniversitesi

Haziran-2009

Haziran 2009

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Akdeniz Üniversitesi

Yayıncılık Etkinlikleri

2017 - 2018

2017 - 2018

Radyo Programı

ERBAŞ M.

Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

CA18101 - Sourdough Biotechnology Network Towards Novel, Healthier and Sustainable Food and Bioprocesses

https://www.cost.eu/actions/CA18101/#tabs|Name:overview

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, Türkiye

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

European network to advance carotenoid research and applications in agro-food and health (EUROCAROTEN)

https://www.eurocaroten.eu/

European Cooperation in Science and Technology, Belçika

2010 - 2014

2010 - 2014

The application of innovative fundamental food-structure-property relationships to the design of foods for health, wellness and pleasure

http://www.foodstructuredesign.net/

European Cooperation in Science and Technology, Belçika