Eğitim Bilgileri
2008 - 2009
2008 - 2009Post Doktora
University of Reading, School Of Chemıcal, Food And Pharmacy , Food Bioscience, Birleşik Krallık
1998 - 2003
1998 - 2003Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1995 - 1998
1995 - 1998Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1988 - 1992
1988 - 1992Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2003
2003Doktora
Yaş Tarhananın Üretim ve Farklı Saklama Koşullarında Bileşimindeki Değişmeler
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği/ Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
1998
1998Yüksek Lisans
Sert ve Yumuşak Buğday İrmiklerinin Nem Sorpsiyon Özelliklerinin Bazı Sorpsiyon Eşitliklerine Uygunluklarının Araştırılması
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği/ Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorProf. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2012 - 2017
2012 - 2017Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2005 - 2012
2005 - 2012Yrd. Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2003 - 2005
2003 - 2005Araştırma Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1995 - 2003
1995 - 2003Araştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2019 - 2022
2019 - 2022Bölüm Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2019 - 2022
2019 - 2022Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2014 - 2017
2014 - 2017Yönetim Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
Akademi Dışı Deneyim
2008 - 2009
2008 - 2009Post Doktora
University of Reading, School of Chemical, Food and Pharmacy, Food Bioscience, Post Doktora
1995 - 1995
1995 - 1995Mühendis
Ticari Kuruluş Özel, Çağlayanlar Un Fabrikası, Mühendis, Mühendis
1995 - 1995
1995 - 1995Gıda Mühendisi
Çağlayanlar Un Sanayi, Gıda Mühendisi
1993 - 1995
1993 - 1995Yedek Subay
Diğer Kamu Kurumu, TSK, TSK, Yedek Subay
1992 - 1993
1992 - 1993Vekil Öğretmen
Kurugöl Köyü İlköğretim Okulu, Vekil Öğretmen
Verdiği Dersler
Doktora
Gıdaların Sorpsiyon İzotermi
Gıda Bileşenleri ve Kimyası
Gıda Bileşenleri ve Kimyası
Gıda Karbonhidratları
Yönetilen Tezler
2021
2021Yüksek Lisans
Ekşi Hamur Ekmeklerinin Üretiminde Kullanılmak Üzere Bir Sıvı Ekşi Hamur Mayasının Geliştirilme İmkanlarının Araştırılması
ERBAŞ M.
M.SÜMBÜL(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Glikoz Kullanılarak Katalitik Hidrojenizasyon ile Sorbitol Üretimi
ERBAŞ M.
M.ÖZTÜRK(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Mısır Tanelerinin Depolanma Stabilitesi Üzerine Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Etkisi
ERBAŞ M.
D.Gizem(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Buğday Embriyosunun Farklı Sıcaklık ve Nispi Nem Koşullarında Sorpsiyon İzotermlerinin Belirlenmesi ve Bu Koşullarda Oksidasyon Özelliklerinin Araştırılması
ERBAŞ M.
A.KOÇ(Öğrenci)
2018
2018Doktora
Minimal işlem uygulamalarıyla kuru bir et ürünü üretmek için bir soğuk kurutucu tasarımı ve elde edilen kuru et ürününün kuruma ve kalite karakteristiklerinin belirlenmesi
ERBAŞ M.
E.AYKIN(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
İnert ve İnhibitör Gaz Ortamlarında Pişirme İşlemlerinin Ekmeklerin HMF ve Akrilamid İçeriğini Azaltıcı Etkilerinin Belirlenmesi
ERBAŞ M.
Ü.GÜLCAN(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Fenilketonüri Hastalarına Yönelik Fenilalanin İçeriği Azaltılmış Bir Un Geliştirilmesi
ERBAŞ M.
Ö.KILIÇ(Öğrenci)
2017
2017Doktora
Probiyotik Mikroorganizmaların Püskürterek Dondurma ve Kurutma Teknikleriyle Mikroenkapsüle Edilerek Probiyotik Kek Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması
ERBAŞ M.
S.ARSLAN(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Alternatif Bir Şeker Kaynağı Olan Sorgumdan Ham Şeker Üretimi
ERBAŞ M.
E.ZORBACI(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Unun Enzime Dirençli Nişasta İçeriğinin Zenginleştirilmesi ve Bu Unun Bir Diyet Lif Kaynağı Olarak Bisküvi Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması
ERBAŞ M.
C.CANDAL(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Balın biyoaktif bileşenlerinin korunarak kurutulması ve üretilen bal tozlarından soğuk içecek karışımı hazırlama imkanlarının araştırılması
ERBAŞ M. (Danışman)
C.Mutlu(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Süne ve Kımıl Zararına Uğramış Buğdaylarda Proteaz Enzimi İnaktivasyonunda Ultrasonik Ses Dalgalarının Kullanım İmkânları
ERBAŞ M.
A.Nur(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Probiyotik Boza Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
ERBAŞ M.
S.ARSLAN(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Tam Buğday Ekmeğinin Fitik Asit İçeriği ve Antioksidan Kapasitesi Üzerine Farklı Oranlarda Yoğurt Starter Kültürü (Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus) İlavesinin ve Farklı Sıcaklıklarda Pişirmenin Etkilerinin Belirlenmesi
ERBAŞ M.
S.GÜL(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
Ekmek Üretim Sürecinde Kükürtlü Bileşik Kullanımının Toksik Bileşik Oluşumunu Azaltıcı Etkisinin Belirlenmesi
ERBAŞ M.
H.ŞEKERCİ(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Phenolic changes in propolis during in vitro digestion and cytotoxic effects on human cancer cell lines
Mutlu C., Demir Z., ÖZKAN A., ERBAŞ M.
British Food Journal
, cilt.126, sa.11, ss.3906-3921, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Optimisation of Catalytic Oxidation Conditions for the 2-Keto-L-Gulonic Acid Production Using Response Surface Methodology
Mutlu C., Candal-Uslu C., ERBAŞ M.
ChemistrySelect
, cilt.9, sa.36, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024A comparative study of cold drying conditions on the physicochemical, microbial and sensory properties of dried chicken slices
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.59, sa.3, ss.1979-1989, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Comprehensive analysis of botanical origin and amino acid composition of bee pollen samples from various regions of Turkey
Mutlu C., Candal-Uslu C., ÖZKÖK A., Koç A., Özhanlı H., Akdeniz G., et al.
Journal of Apicultural Research
, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Quality assessment of cold dried chicken slices during storage in different packages and temperatures
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
Agricultural and Food Science
, cilt.32, sa.2, ss.69-79, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Turkish bee pollen: Composition, regional discrimination and polyphenol bioaccessibility
Mutlu C., ERBAŞ M.
Food Bioscience
, cilt.53, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Evaluating the effects of different drying methods, carrier materials and their ratios to produce bioactive honey-like powder
MUTLU C., ERBAŞ M.
JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH
, cilt.62, sa.2, ss.364-373, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Advances in the Elemental Composition Analysis of Propolis Samples from Different Regions of Turkey by X-Ray Fluorescence Spectrometry
MUTLU C., ÖZER ATAKOĞLU Ö., ERBAŞ M., YALÇIN M. G.
BIOLOGICAL TRACE ELEMENT RESEARCH
, cilt.201, sa.1, ss.435-443, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022The effect of different salt concentrations on corn storage
Bilgin D. G., ERBAŞ M.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.46, sa.12, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Modulating of food glycemic response by lactic acid bacteria
MUTLU C., Candal-Uslu C., Özhanlı H., Arslan-Tontul S., ERBAŞ M.
Food Bioscience
, cilt.47, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Investigation of sorption isotherms of wheat germ for its effect on lipid oxidation
Koc A., ERBAŞ M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.87, sa.5, ss.2072-2082, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Expected glycemic impact and probiotic stimulating effects of whole grain flours of buckwheat, quinoa, amaranth and chia
Arslan-Tontul S., Candal Uslu C., Mutlu C., Erbaş M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.59, sa.4, ss.1460-1467, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Tarhana as a food aid suggestion to the world food program
Bilgin D. G., Özhanli H., MUTLU C., ERBAŞ M.
Journal of Food and Nutrition Research
, cilt.61, sa.2, ss.107-115, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021A new gluten-free product: Brown rice bulgur, and its physical and chemical properties
CANDAL-USLU C., MUTLU C., KOÇ A., BILGIN D. G., ERBAŞ M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.3, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021The use of beetroot extract and extract powder in sausages as natural food colorant
AYKIN DİNÇER E., Gungor K. K., Caglar E., ERBAŞ M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.17, sa.1, ss.75-82, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Some physical properties and adsorption isotherms of vacuum-dried honey powder with different carrier materials
MUTLU C., Koc A., ERBAŞ M.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.134, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Impact of inert and inhibitor baking atmosphere on HMF and acrylamide formation in bread
Gulcan U., Uslu C. C., MUTLU C., Arslan-Tontul S., Erba M.
Food Chemistry
, cilt.332, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Sorption isotherms of coffee in different stages for producing Turkish coffee
MUTLU C., CANDAL-USLU C., Kilic-Buyukkurt O., ERBAŞ M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.44, sa.5, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Effect of packaging method and storage temperature on quality properties of cold-dried beef slices
Aykin-Dincer E., ERBAŞ M.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.124, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020The Influence of Cooking Methods and Some Marinades on Polycyclic Aromatic Hydrocarbon Formation in Beef Meat
Kilic Buyukkurt O., AYKIN DİNÇER E., Burak Cam I., CANDAL C., ERBAŞ M.
POLYCYCLIC AROMATIC COMPOUNDS
, cilt.40, sa.2, ss.195-205, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Influence of drying techniques and temperatures on drying kinetics and quality characteristics of beef slices
AYKIN DİNÇER E., Kilic-Buyukkurt O., ERBAŞ M.
HEAT AND MASS TRANSFER
, cilt.56, sa.1, ss.315-320, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Co-Culture Probiotic Fermentation of Protein-Enriched Cereal Medium (Boza)
Arslan-Tontul S., ERBAŞ M.
JOURNAL OF THE AMERICAN COLLEGE OF NUTRITION
, cilt.39, sa.1, ss.72-81, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019Cold dryer as novel process for producing a minimally processed and dried meat
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES
, cilt.57, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Quality characteristics of cold-dried beef slices
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
MEAT SCIENCE
, cilt.155, ss.36-42, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019The effects of different processes on enzyme resistant starch content and glycemic index value of wheat flour and using this flour in biscuit production
Candal C., ERBAŞ M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.56, sa.9, ss.4110-4120, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019The Use of Probiotic-Loaded Single- and Double-Layered Microcapsules in Cake Production
Arslan-Tontul S., ERBAŞ M., Gorgulu A.
PROBIOTICS AND ANTIMICROBIAL PROTEINS
, cilt.11, sa.3, ss.840-849, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018Microbiological and chemical properties of wet tarhana produced by different dairy products
Arslan-Tontul S., MUTLU C., Candal C., ERBAŞ M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.55, sa.12, ss.4770-4781, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Drying kinetics, adsorption isotherms and quality characteristics of vacuum-dried beef slices with different salt contents
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
Meat Science
, cilt.145, ss.114-120, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Production of a minimally processed jelly candy for children using honey instead of sugar
MUTLU C., Tontul S. A., ERBAŞ M.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.93, ss.499-505, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Investigation of the Usability of Retrograded Flour in Meatball Production as A Structure Enhancer
AYKIN DİNÇER E., Buyukkurt O. K., Candal C., Bilgic B. F., ERBAŞ M.
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
, cilt.38, sa.1, ss.78-87, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018The stages of candied chestnut production and the influence of the sorbitol used on their properties
Candal C., MUTLU C., TONTUL S. A., ERBAŞ M.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.10, sa.4, ss.351-360, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Physicochemical, Thermal, and Sensory Properties of Blue Corn (Zea Mays L.)
MUTLU C., Arslan-Tontul S., Candal C., Kilic O., ERBAŞ M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.83, sa.1, ss.53-59, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017Extraction and physicochemical characterization of broiler (Gallus gallus domesticus) skin gelatin compared to commercial bovine gelatin
Aykin-Dincer E., Koc A., ERBAŞ M.
POULTRY SCIENCE
, cilt.96, sa.11, ss.4124-4131, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Single and double layered microencapsulation of probiotics by spray drying and spray chilling
ARSLAN-TONTUL S., ERBAŞ M.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.81, ss.160-169, 2017 (SCI-Expanded)
2016
2016Quality properties and adsorption behavior of freeze-dried beef meat from the Biceps femoris and Semimembranosus muscles
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
MEAT SCIENCE
, cilt.121, ss.272-277, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Ultrasonication to inactivate the proteolytic enzymes in suni bug-damaged wheat
Durak A. N., ERBAŞ M., Arslan S.
Journal of Cereal Science
, cilt.71, ss.122-129, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Adsorption behaviour of bulgur
ERBAŞ M., Aykin E., Arslan S., DURAK A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.195, ss.87-90, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Effects of processing on the chemical composition of rice
Arslan S., ERBAŞ M., Candal C., MUTLU C.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.8, sa.4, ss.597-607, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Effect of Bicarbonate Salts and Sequential Using of Frying Oil on Acrylamide and 5-Hydroxymethylfurfural Contents in Coated Fried Chicken Meat
Aykin E., Arslan S., DURAK A., ERBAŞ M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.19, sa.1, ss.222-232, 2016 (SCI-Expanded)
2015
2015Microencapsulation of probiotic Saccharomyces cerevisiae var. boulardii with different wall materials by spray drying
Arslan S., ERBAŞ M., Tontul I., TOPUZ A.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.63, sa.1, ss.685-690, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Determination of Microbiological and Chemical Properties of Probiotic Boza and Its Consumer Acceptability
Arslan S., DURAK A., ERBAŞ M., Tanrıverdi E., Gülcan U.
JOURNAL OF THE AMERICAN COLLEGE OF NUTRITION
, cilt.34, sa.1, ss.56-64, 2015 (SCI-Expanded)
2012
2012EFFECT OF SODIUM METABISULFITE ADDITION AND BAKING TEMPERATURE ON MAILLARD REACTION IN BREAD
ERBAŞ M., Şekerci H., Arslan S., DURAK A.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.35, sa.2, ss.144-151, 2012 (SCI-Expanded)
2010
2010THE EFFECTS OF DIFFERENT DEBITTERING METHODS ON THE PRODUCTION OF LUPIN BEAN SNACK FROM BITTER LUPINUS ALBUS L. SEEDS
Erbas M.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.33, sa.6, ss.742-757, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010Effects of Extraction Rates of Wheat Flour on Phyllo (Yufka) Properties at Different Storage Temperatures
ERBAŞ M., USLU M. K., DEMİR M., Certel M.
CEREAL CHEMISTRY
, cilt.87, sa.5, ss.398-402, 2010 (SCI-Expanded)
2009
2009Changes in Total Antioxidant Capacity of Sesame (Sesamum sp.) by Variety
ERBAŞ M., SEKERCI H., GUL S., FURAT S., YOL E., UZUN B.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.21, sa.7, ss.5549-5555, 2009 (SCI-Expanded)
2007
2007Effects of fermentation time and storage on the water-soluble vitamin contents of tarhana
Certel M., Erbas M., Uslu M. K., Erbas M. O.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.87, sa.7, ss.1215-1218, 2007 (SCI-Expanded)
2006
2006Effects of fermentation and storage on the organic and fatty acid contents of tarhana, a Turkish fermented cereal food
Erbas M., Uslu M. K., Erbas M., Certel M.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.19, sa.4, ss.294-301, 2006 (SCI-Expanded)
2005
2005The effect of fermentation and storage on free amino acids of tarhana
Erbas M., ERTUGAY M. F., Erbas M., Certel M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
, cilt.56, sa.5, ss.349-358, 2005 (SCI-Expanded)
2005
2005Moisture adsorption behaviour of semolina and farina
Erbas M., ERTUGAY M. F., Certel M.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.69, sa.2, ss.191-198, 2005 (SCI-Expanded)
2005
2005Some chemical properties of white lupin seeds (Lupinus albus L.)
Erbas M., Certel M., Uslu M. K.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.89, sa.3, ss.341-345, 2005 (SCI-Expanded)
2005
2005Microbiological and chemical properties of Tarhana during fermentation and storage as wet - sensorial properties of Tarhana soup
Erbas M., Certel M., Uslu M. K.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.38, sa.4, ss.409-416, 2005 (SCI-Expanded)
2003
2003Comparison of different extraction and detection methods for sugars using amino-bonded phase HPLC
Karkacier M., Erbas M., Uslu M. K., Aksu M.
JOURNAL OF CHROMATOGRAPHIC SCIENCE
, cilt.41, sa.6, ss.331-333, 2003 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023C VİTAMİNİNİN 2-KETO-L-GULONİK ASİT MOLEKÜLÜNDEN ÜRETİMİ İÇİN FARKLI METOTLARIN ARAŞTIRILMASI
MUTLU C., Candal Uslu C., ERBAS M.
GIDA
, cilt.48, sa.2, ss.394-404, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023PROBİYOTİK Alkalihalobacillus clausii SPORU İÇEREN KEK ÜRETİMİ
Ersoy G., Arslan-Tontul S., ERBAS M.
GIDA
, cilt.48, sa.1, ss.16-24, 2023 (Hakemli Dergi)
2021
2021NADİR BİR ŞEKER OLAN D-ALLÜLOZUN BESLENMEDE KULLANIM İMKANLARI VE ÜRETİM YÖNTEMLERİ
ÖZHANLI H., BİLGİN D. G., MUTLU C., ERBAŞ M.
GIDA , cilt.46, sa.4, ss.925-938, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Sitrik Asit Üretimi ve Saflaştırılması
ERBAŞ M., ÖZTÜRK M.
GIDA , cilt.46, sa.2, ss.296-310, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020D-glikozdan D-sorbitol ve L-askorbik Asit Üretimi: Bu Bileşiklerin Özellikleri, Kullanım Alanları ve Sağlık Üzerine Etkileri
MUTLU C., ERBAŞ M.
Gıda , cilt.45, sa.1, ss.92-102, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Farklı Oranlarda Peynir Altı Suyu Kullanımının Beyaz ve Tam Buğday Unlarından Üretilen Ekmeklerin Bazı Özellikleri Üzerine Etkisi
CANSIZ Z., CANDAL C., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERCAN R., ERBAŞ M.
Gıda , cilt.45, sa.1, ss.125-135, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Bazı Tahıl Benzeri Ürünlerin Glutensiz Kek Üretiminde Kullanımı
MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., ERBAŞ M.
GIDA , cilt.44, sa.5, ss.770-780, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019KURUTULMUŞ ET ÜRÜNLERİNİN KALİTE ÖZELLİKLERİ
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
GIDA , cilt.44, sa.3, ss.472-482, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Fenilketonüri hastaları için fenilalanin içeriği azaltılmış bir un geliştirilmesi
KILIÇ BÜYÜKKURT Ö., DURAK A. N., ERBAŞ M.
Gıda , cilt.43, sa.5, ss.812-825, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Vakum Kurutma Yöntemi Kullanılarak Üretilen Sade ve Meyveli Bal Tozlarının Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
MUTLU C., ERBAŞ M.
GIDA , cilt.43, ss.432-445, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Çiya Tohumundan Ultrason Destekli Yağ Ekstraksiyonunun Optimizasyonu
ARSLAN TONTUL S., MUTLU C., KOÇ A., ERBAŞ M.
GIDA , cilt.43, ss.393-402, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018ETİN TUZLANMASI İŞLEMİNDE VAKUMLU EMDİRİM TEKNİĞİNİN KULLANILMASI
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
GIDA , cilt.43, sa.1, ss.139-150, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Biyoaktif gıda bileşenlerinin püskürterek dondurma yöntemi ile mikroenkapsülasyonu
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
Gıda/ The Journal of Food , cilt.43, sa.1, ss.11-20, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017Bal ve Diğer Arı Ürünlerinin Bazı Özellikleri ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
MUTLU C., ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.
AKADEMİK GIDA , cilt.15, sa.1, ss.75-83, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017GIDALARDA POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBON BİLEŞİKLERİNİN BULUNUŞU VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
KILIÇ Ö., AYKIN E., ERBAŞ M.
Gıda , cilt.42, sa.2, ss.127-135, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
2016Enzime Dirençli Nişasta Üretim Yöntemleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanım Amaçları
Candal C., Kılıç Ö., ERBAŞ M.
Gıda , cilt.41, sa.6, ss.419-426, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Sorpsiyon İzotermlerinin Belirlenmesi ve Çözümü
ERBAŞ M., CANDAL C., KILIÇ Ö., MUTLU C.
Gıda , cilt.3, sa.41, ss.171-178, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016FARKLI KAYNAKLARDAN ÜRETİLEN JELATİNİN ÖZELLİKLERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
AYKIN E., ERBAŞ M.
Gıda , cilt.41, sa.3, ss.179-186, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Gıdaların nem sorpsiyon izotermlerinin belirlenmesi ve eşitliklerinin çözümü
ERBAŞ M., CANDAL C., KILIÇ Ö., MUTLU C.
GIDA , 2016 (Hakemli Dergi)
2015
2015GIDALARDA BULUNAN SUYUN FIZIKOKIMYASALDURUMU ve SORPSIYON IZOTERMLERI
AYKIN E., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., ERBAŞ M.
GIDA , cilt.40, sa.2, ss.109-116, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
2014Kırmızı Et Tüketiminin Sağlık Üzerine Etkileri
ERBAŞ M., AYKIN E.
Et Üreticileri Birliği, Kırmızı Et Sektör Yayını , sa.29, ss.30-35, 2014 (Hakemsiz Dergi)
2014
2014Selüloz Ve Selüloz Türevi Diyet Liflerin Özellikleri Ve Fırın Ürünlerinde Kullanım İmkanları
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
GIDA , sa.39, ss.243-250, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
2013Tahıl depolamada zararların oluşum mekanizmaları ve depolamanın temel prensipleri
ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.
Miller/Değirmenci , sa.46, ss.66-78, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2013
2013Unlarda gıda güvenliği riskleri ve güvenli un üretimi için un fabrikalarında hijyen ve sanitasyon
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.
Miller/Değirmenci
, sa.44, ss.52-65, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2012
2012Açlığın Önlenmesi ve Gıda Güvencesinin Sağlanması
ERBAŞ M., Arslan S., ARSLAN TONTUL S.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.36, ss.50-59, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
2011Serbest Radikallerin Önemi ve Gıda İşleme Sırasında Oluşumu
ERBAŞ M., Şekerci H.
GIDA , cilt.6, ss.349-356, 2011 (Hakemli Dergi)
2010
2010Nişasta Miktarının ve Çöven Suyu İlavesinin Lokumların Bazı Özellikleri Üzerine Etkileri
USLU M. K., ERBAŞ M., TURHAN İ., TETİK N.
GIDA , cilt.5, sa.35, ss.331-337, 2010 (Hakemli Dergi)
2009
2009Gıda GÜvenliği
ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.
Food Sektör
, sa.52, ss.42-46, 2009 (Hakemsiz Dergi)
2007
2007Fonksiyonel gıda bileşeni olarak fitosteroller
TETİK N., ERBAŞ M., TURHAN İ.
Gıda , cilt.32, sa.6, 2007 (Hakemli Dergi)
2006
2006Influence of Different Mıcrowave Seed Roasting Processes on the Changes in Quality and Fatty Acid Composition of Tehina (Sesame Butter) Oil.
ÖZDEMİR F., GÖLÜKÇÜ M., ERBAŞ M.
Akd. Üni. Ziraat Fak. Dergisi
, cilt.19, sa.2, ss.207-216, 2006 (Hakemli Dergi)
2005
2005Süne, Eurygaster spp., (hemiptera: scutelleridae) böceklerinin buğdaylara verdikleri teknolojik zararlar ve zararların azaltılma çalışmaları
ERBAŞ M.
Unlu Mamuller Teknolojisi , cilt.69, ss.33-43, 2005 (Hakemli Dergi)
2004
2004Yaş ve Kuru Tarhananın Şeker İçeriğine Fermentasyon ve Depolamanın Etkisi
ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.
GIDA , cilt.29, sa.4, ss.299-305, 2004 (Hakemli Dergi)
2001
2001Çay tohumunun bazı özellikleri ve çay tohumu yağının yağ asiti kompozisyonu
ÖZDEMİR F., GÖLÜKÇÜ M., ERBAŞ M.
GIDA , cilt.2, ss.135-138, 2001 (Hakemli Dergi)
1998
1998Ortodoks ve Çaykur yöntemleri ile üretilen farklı sınıf çayların mineral içerikleri
ÖZDEMİR F., TOPUZ A., ERBAŞ M.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY , cilt.23, ss.809-815, 1998 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
2021Investigation of the Development Possibilities of a Liquid Sourdough to be Used in the Production of Sourdough Bread
SÜMBÜL M., CANDAL USLU C., ERBAŞ M.
10th Central European Congress on Food (10thCEFood), Sarajevo (Saraybosna), Bosna-Hersek, 10 - 11 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)
2020
2020Ekşi Hamur Fermantasyonunun Ekmek Hamurundaki Besin Bileşenleri ve Ekmeğin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
CANDAL USLU C., KOÇ A., ERBAŞ M.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.93
2020
2020Tahıllarda Lipit Oksidasyonu Üzerine Stabilizasyon Yöntemleri
KOÇ A., CANDAL USLU C., ERBAŞ M.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.82
2020
2020Nadir bir şeker olan allülozun üretimi ve beslenmede kullanım imkanları
ÖZHANLI H., BILGIN D. G., MUTLU C., ERBAŞ M.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.80, (Özet Bildiri)
2020
2020Fonksiyonel bir gıda olarak arı sütü ve özellikleri
MUTLU C., ERBAŞ M.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.440
2020
2020Dünya gıda programına bir gıda yardım önerisi olarak tarhana
BILGIN D. G., ÖZHANLI H., MUTLU C., ERBAŞ M.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.79, (Özet Bildiri)
2020
2020Türkiye'nin farklı bölgelerinden toplanan bal örneklerinin bazı fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri
MUTLU C., BİLGİN D. G., KOÇ A., ÖZTÜRK M., SÜMBÜL M., CANDAL C., et al.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.76, (Özet Bildiri)
2018
2018Determination of Functional Properties of Some Pseudocereals
Arslan Tontul S., MUTLU C., Candal C., ERBAŞ M.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.195, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Effects of Baking Atmosphere on Non-Enzymatic Browning Reactions in Bread
Gülcan Ü., Durak A. N., MUTLU C., Arslan Tontul S., Candal C., ERBAŞ M.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.219
2018
2018The influence of salt content on drying kinetics of beef slices
AYKIN E., ERBAŞ M.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.199, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Fatty Acid Composition of Some Pseudocereals
MUTLU C., Arslan Tontul S., Candal C., ERBAŞ M.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.256, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018The influence of salt content on quality characteristics of dried beef slices
AYKIN E., ERBAŞ M.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.367, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Sorption Isotherms of Coffee in Different Stages
MUTLU C., Candal C., Kılıç Ö., ERBAŞ M.
The 10th International Conference on Water in Food, Prag, Çek Cumhuriyeti, 19 - 21 Eylül 2018, ss.39, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Production Strategies of Low Glycemic Index Foods
CANDAL C., MUTLU C., ERBAŞ M.
Congress in Food Quality and Safety & Health and Nutrition 2018, Ohri, Makedonya, 13 - 15 Haziran 2018, ss.50, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Nutritional Properties and Health Effects of Some Beekeeping Products
MUTLU C., CANDAL C., ERBAŞ M.
Congress in Food Quality and Safety & Health and Nutrition 2018, Ohri, Makedonya, 13 - 15 Haziran 2018, ss.32
2018
2018Some quality characteristics of produced and marketed hungarian salami in turkey
KILIÇ BÜYÜKKURT Ö., AYKIN E., ERBAŞ M.
2nd EuroSciCon Conference on Food Technology, Roma, İtalya, 14 - 16 Mayıs 2018, ss.69, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Effect of salt content on microbiological quality of dried beef slices
AYKIN E., KILIÇ BÜYÜKKURT Ö., ERBAŞ M.
2nd EuroSciCon Conference on Food Technology, Roma, İtalya, 14 - 16 Mayıs 2018, ss.63, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017The volatile compounds of kefir added wet tarhana
Arslan Tontul S., MUTLU C., Candal C., ERBAŞ M.
31st EFFoST International Conference, Sıtges, İspanya, 13 - 16 Kasım 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Candied chestnut produced with sorbitol
Candal C., Arslan Tontul S., MUTLU C., ERBAŞ M.
31st EFFoST International Conference, Sıtges, İspanya, 13 - 16 Kasım 2017, ss.3, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Production of jelly candy by a minimal process using honey instead of sugar
MUTLU C., Arslan Tontul S., ERBAŞ M.
31st EFFoST International Conference, Sıtges, İspanya, 13 - 16 Kasım 2017, ss.2, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Drying kinetics of vacuum dried beef slices
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
19th World Academy of Science, Engineering and Technology, Paris, Fransa, 28 - 29 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Effect of different flours on the physical and sensorial characteristics of meatballs
AYKIN E., KILIÇ Ö., Bilgiç B. F., ERBAŞ M.
19. World Academy of Science, Engineering and Technology Conference Proceedings, Paris, Fransa, 28 - 29 Ağustos 2017, ss.2501, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Drying Kinetics of Vacuum Dried Beef Meat Slices
AYKIN E., ERBAŞ M.
19. World Academy of Science, Engineering and Technology Conference Proceedings, Paris, Fransa, 28 - 29 Ağustos 2017, ss.2500
2017
2017Use of sprout as enzyme therapy in phenylketonuria
AYKIN DİNÇER E., DURAK A. N., KILIÇ BÜYÜKKURT Ö., KOÇ A., ERBAŞ M.
International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 Mayıs 2017
2017
2017Use of Different Cumin Doses to Improve the Chemical and Sensorial Characteristics of Coated and Fried Chicken Meat
AYKIN E., DURAK A. N., KILIÇ Ö., KOÇ A., ERBAŞ M.
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1461
2017
2017USE OF DIFFERENT CUMIN DOSES TO IMPROVE THE CHEMICAL AND SENSORIAL CHARACTERISTICS OF COATED AND FRIED CHICKEN MEAT
AYKIN E., DURAK A. N., KILIÇ Ö., KOÇ A., ERBAŞ M.
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Antalya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1461
2017
2017Some Physical and Chemical Properties of Blue Corn (Zea Mays L.)
MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.
16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.29
2017
2017Some Physical and Chemical Properties of Blue Corn (Zea Mays L.)
MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.
16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.12, (Özet Bildiri)
2017
2017Effects of Using Sprouted Wheat on Quality at Bulgur Production
ERBAŞ M., DURAK A. N., TEKIN B., CIFTCI M. E.
16th Europen Young Cereal Scientist and Technologist Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.38, (Özet Bildiri)
2017
2017Some Physical and Chemical Properties of Blue Corn (Zea Mays L.)
MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.
16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.12
2017
2017Kefır addition in production of wet tarhana
CANDAL C., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017
2017
2017Kefir Addition in Production of Wet Tarhana
Candal C., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.166, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Kefir Addition in Production of Wet Tarhana
Candal C., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.166, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Determination of Some Physical and Chemical Properties of Gluten-Free Cake Enriched with Pseudocereals
MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., Candal C., ERBAŞ M.
6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.42
2016
2016Effects of sage and thyme marinades and cooking techniques on the levels of polycyclic aromatic hydrocarbons in beef
AYKIN E., KILIÇ Ö., ÇAM İ. B., ERBAŞ M.
The Food Factor I Barcelona Conference, Barcelona, İspanya, 2 - 04 Kasım 2016, ss.317
2016
2016The effects of wheat flour particle size on physical properties of pound cake
DURAK A. N., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.181, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Rheological Properties of Gelatin Extracted From Broiler Skin
AYKIN E., Koç A., ERBAŞ M.
FSD 2016 - 2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.160
2016
2016Production of Honey Powder with Vacuum Drying Method and Its Physicochemical Properties
MUTLU C., ERBAŞ M.
2nd Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.165-166, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Some Physical and Chemical Properties of Biscuits Produced as Adding of Flour Containing Different Levels of Enzyme Resistant Starch
Candal C., ERBAŞ M.
2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.172, (Özet Bildiri)
2016
2016Storage Stability of Single and Double Layered Microcapsules of Probiotic Microorganisms
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
2nd Congress On Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.164
2016
2016Püskürterek Kurutma Yöntemi ile Balın Biyoaktif Bileşenlerinin Korunarak Toz Haline Getirilme İmkanlarının Araştırılması
MUTLU C., ERBAŞ M.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.68, (Özet Bildiri)
2016
2016Gıdaların su içerikleri ve su aktivitelerinin fizikokimyasal anlamı ve sorpsiyon izotermlerinin önemi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E., MUTLU C., Candal C., et al.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.112, (Özet Bildiri)
2016
2016Et ürünlerinde bulunan polisiklik aromatik hidrokarbon bileşiklerin kromatografik olarak belirlenmesinde kullanılan ekstraksiyon yöntemleri
AYKIN E., ERBAŞ M.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.339, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Broiler etlik piliç derisi jelatininin aminoasit kompozisyonu ve molekül ağırlığının belirlenmesi
AYKIN E., Koç A., ERBAŞ M.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.475, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Fenilketonüri Hastalığı ve Fenilketonüri Hastalarına Yönelik Gıda Üretimi
KILIÇ Ö., Candal C., ERBAŞ M.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.67, (Özet Bildiri)
2016
2016Buharda Pişirilmiş Ekmeğin Bazı Fiziksel ve Duyusal Özellikleri
DURAK A. N., ERBAŞ M.
Türkiye 12. Gıda Kongresi 05-07 Ekim 2016, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.505, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Farklı Un ve Su Oranlarının Enzime Dirençli Nişasta Oluşumu Üzerine Etkileri
Candal C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.66, (Özet Bildiri)
2016
2016Gıdaların su içerikleri ve su aktivitelerinin fizikokimyasal anlamı ve sorpsiyon izotermlerinin önemi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E., MUTLU C., Candal C., et al.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.112
2016
2016Püskürterek Kurutma Yöntemi Kullanılarak Isıl Stabilizasyonu Yüksek Probiyotik Mikroorganizma İçeren Mikrokapsül Üretimi
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
12. Türkiye Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2016, ss.50, (Özet Bildiri)
2016
2016Some Properties of Wheat Sprouts
ERBAŞ M., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., Candal C.
International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.252
2015
2015Production of traditional chestnut candy and determination of some physical and chemical properties
MUTLU C., YAŞAR S., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., ERBAŞ M.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.432
2015
2015Production of Tradiditonal Chesnut Candy and Determination of Some Physical and Chemical Properties
MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.432
2015
2015Cereal-based Traditional Fermented Foods
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
The 3th International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.588
2015
2015Lump Tarhana and Its Production
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., MUTLU C.
International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.121, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015The Effects of Fermentation and Various Storage Types on Properties of Wet Tarhana
ERBAŞ M., Certel M.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
2015
2015Farklı Kaynaklardan Elde Edilen Jelatinlerin Özellikleri
AYKIN E., ERBAŞ M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.209, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Enzime Dirençli Nişastaca Zenginleştirilmiş Un Katkisinin Ekmeğin Diyet Lif ve Fonksiyonel Gıda Özellikleri Üzerine Etkisi
CANDAL C., DURAK A. N., ERBAŞ M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.236, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Production of Probiotic boza as a functional food for health and wellness, determination of its some properties and investigation of acceptability in public
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M., DURAK A. N.
1st Congress on Food Structure and Design, Porto, Portekiz, 15 - 17 Ekim 2014, ss.4345
2014
2014Improvement of Boza as a functional food
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.250, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Determination of Sorption Behavior of Pastırma
AYKIN E., Arslan S., ERBAŞ M.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.251
2014
2014Researching of a Indicator for Cake Staling by Using GC-MS
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Adsorption Behavior of Bulgur
AYKIN E., ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N.
8th EUROWATER Conference on Water in Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.50, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Ultrasonication to inactivate the proteolytic enzymes in bug-damaged wheat
DURAK A. N., ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.
13th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Freising, Almanya, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.41, (Özet Bildiri)
2014
2014Production of Probiotic Boza
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
2nd International Symposium of Probiotics and Prebiotics in Pediatrics, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Mart 2014, ss.51, (Özet Bildiri)
2013
2013Some Physical And Chemical Properties Of Some Turkish Honeys
DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S., AYKIN E., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Analysis of slicing firmness and extensibility of pastırma slices
AYKIN E., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.328, (Özet Bildiri)
2013
2013Volatile Constituents of Boza in Fermentation and Storage
Arslan S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Saccharomyces Boulardii Mayasının Gıda Bileşeni Olarak Kullanılabilme İmkanları
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.
11. Türkiye Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.511
2012
2012Determination and application of sorption isotherms of food
ERBAŞ M., DURAK A. N.
7th EUROWATER Conference on Water in Food, Helsinki, Finlandiya, 3 - 05 Haziran 2012, ss.62, (Özet Bildiri)
2012
2012Köfter; geleneksel bir türk tatlısı
TANRIVERDİ E., ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.111, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Geleneksel bir ekmek olarak yufka. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
DURAK A. N., ERBAŞ M., TANRIVERDİ E., ARSLAN TONTUL S.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.185, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Probiyotik boza üretiminin fermentasyon ve depolama aşamasında şeker içeriği değişiminin belirlenmesi
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M., DURAK A. N.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.88
2012
2012Geleneksel Bir Ekmek Olarak YUfka
Durak A. N., ERBAŞ M., Tanrıverdi E., Arslan S.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.185, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Açlığın önlenmesi ve gıda güvencesinin sağlanması
ERBAŞ M., ŞEKERCİ H., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.18
2011
2011Alternatif bir şeker bitkisi olarak sorgum
ERBAŞ M., Tanrıverdi E.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.293, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Monopropandiol bileşiklerinin toksiteleri ve gıdalarda oluşumları
ERBAŞ M., Gülcan Ü.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.265, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Effects of adding different doses of yoghurt starter culture and baking at different temperatures on phytic acid content of whole wheat bread
ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S., GÜL S.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.685, (Özet Bildiri)
2011
2011Functional Food Properties Of Fermented Cereals Products
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., GULCAN U.
Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.909, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Determination of reducing effect on toxic content of bread using sulphur compound and different baking temperatures
ERBAŞ M., Şekerci H.
1. International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.285
2010
2010Geleneksel bir ürün olan bozanın fonksiyonel gıda olarak özellikleri
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.552-553, (Özet Bildiri)
0
0The effects of glucose-fructose syrup on the sensory and textural properties of Turkish Delight
USLU M. K., TURHAN İ., TETİK N., ERBAŞ M.
The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Türkiye, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Farklı randımanlardaki unlardan üretilmiş yufkaların bazı özelliklerinin farklı sıcaklıklarda depolama ile değişimi
ERBAŞ M., USLU M. K., Erbaş M. Ö., Certel M.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.268, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008Gıdaların sorpsiyon izotermlerinin belirlenmesi ve kullanımı
ERBAŞ M., Şekerci H., Gül S.
10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.1021-1022
2008
2008Fonksiyonel gıda bileşeni olarak diyetsel antioksidanlar
ERBAŞ M., GÜL S., ŞEKERCİ H.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.1053-1056, (Tam Metin Bildiri)
2007
2007Antioxidant capacity of some wheat varietis commonly grown in Turkey
ERBAŞ M., Şekerci H., Gül S.
ICC - Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2007, ss.151, (Tam Metin Bildiri)
2007
2007Important of free radicals on food processing
ERBAŞ M., Şekerci H.
TÜBİTAK - 2. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.165, (Tam Metin Bildiri)
2006
2006Fırın ürünlerinde Maillard reaksiyonu ve hidroksimetilfurfural (HMF) oluşumu
ERBAŞ M.
Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.331-335, (Tam Metin Bildiri)
2006
2006Yeni bir gıda grubu olarak fonksiyonel gıdalar
ERBAŞ M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.791-794
2005
2005Tarhana: a traditional and functional food
ERBAŞ M., TETİK N.
Innovations on Traditional Foods, Valencia, İspanya, 25 - 28 Ekim 2005, cilt.2, ss.987-989, (Tam Metin Bildiri)
0
0Evaluation possibilities of white lupin (Lupinus albus L.) seeds as a snack
TETİK N., ERBAŞ M.
1. International Food and Nutrition Congress, Türkiye, ss.194, (Özet Bildiri)
2005
2005Ultrasonik tekniğin gıda bilimi ve teknolojisi alanında kullanım imkânları
ERBAŞ M.
Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.474-477
2004
2004Yaş ve kuru tarhananın şeker içeriğine fermentasyon ve depolamanın etkisi
ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.17, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Tirmis tanelerinin (Lupinus albus L.) bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2003
1999
1999Bazı sebzelerin (domates, kırmızı biber, soğan, nane ve maydanoz) kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi
ERBAŞ M., CERTEL M.
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongres, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.31, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2021
2021Bölüm 8 Kalsiyum Miktarının Kompleksometrik Yöntemle Belirlenmesi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), , Editör, Nobel, Ankara, ss.63-67, 2021
2021
2021Hububat Depolama
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.
Hububat Bilimi ve Teknolojisi, Hamit KÖKSEL, Oğuz ACAR, Buket ÇETİNER, Filiz KÖKSEL, Editör, SİDAS Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.191-205, 2021
2020
2020Bölüm 7 İndofenol Yöntemi ile C Vitamini Belirlenmesi
ERBAŞ M., DURAK A. N.
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.57-60, 2020
2020
2020Örnekleme ve Örnek Hazırlama
ERBAŞ M., AYKIN DİNÇER E.
Gıda Analizi ve Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı, Turhan K.N., Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.71-81, 2020
2020
2020Bölüm 16 İmünoserolojik Yöntem ile Gıdalarda Gliadin Tespiti
ERBAŞ M., DURAK A. N.
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.131-135, 2020
2020
2020Bölüm 9 Ferrozin Testi ile Etteki Demirin Tespiti
ERBAŞ M., AYKIN DİNÇER E.
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.71-73, 2020
2020
2020Bölüm 5 Örnekleme ve Örnek Hazırlama
ERBAŞ M., AYKIN DİNÇER E.
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.71-81, 2020
2020
2020Bölüm 21 Yansıtma ve Geçirgenlik Spektrumlarından CIE Renk Özelliklerinin Hesaplanması
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.173-177, 2020
2020
2020Bölüm 4 Analitik Verilerin Değerlendirilmesi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Kazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.55-67, 2020
2016
2016Probiotic Cereal-Based Fermented Functional Foods
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
Fermented Foods, Part I: Biochemistry and Biotechnology, Ray C. R, Montet D., Editör, Crc Press, Florida, ss.211-228, 2016
Desteklenen Projeler
2020 - 2022
2020 - 2022Ekşi Hamur Ekmeklerinin Proses Kontaminant İçeriklerini Azaltmak İçin Yeni Bir Pişirme Tekniğinin Araştırılması ve Farklı Pişirme Teknikleriyle Üretilmiş Olan Ekşi Hamur Ekmeklerinin Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
CERTEL M. (Yürütücü), ERBAŞ M., CANDAL USLU C., ALPKENT Z.
2020 - 2022
2020 - 2022Ekşi Hamur Ekmeklerinin Üretiminde Kullanılmak Üzere Bir Sıvı Ekşi Hamur Ekmeği Mayasının Geliştirilme İmkanlarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERBAŞ M. (Yürütücü), CANDAL USLU C., Sümbül M.
2019 - 2022
2019 - 2022Düşük Sıcaklıkta Vakum Kurutma Yöntemiyle Elde Edilen Kuru Et Ürününün Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYKIN DİNÇER E. (Yürütücü), ERBAŞ M.
2017 - 2022
2017 - 2022Türkiyenin Farklı Bölgelerinde Üretilen Önemli Arıcılık Ürünlerinden Bal Polen ve Propolisin Karotenoid Kompozisyon ve Biyoyarayışlığının Belirlenmesi ve Bu Arıcılık Ürünlerinin Sağlık Üzerine Bazı Etkilerinin in Vitro Yöntemlerle Araştırılması
TÜBİTAK - AB COST Projesi
Erbaş M. (Yürütücü), Tontul S. A.
2019 - 2021
2019 - 2021D-glikoz Kullanılarak D-sorbitol ve L-askorbik Asit Üretim İmkanlarının Araştırılması
TÜBİTAK Projesi
Erbaş M. (Yürütücü), Mutlu C.
2019 - 2020
2019 - 2020Mısır Tanelerinin Depolanma Stabilitesi Üzerine Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERBAŞ M. (Yürütücü), Bilgin D. G.
2018 - 2020
2018 - 2020Minimal işlem uygulamalarıyla kuru bir et ürünü üretmek için soğuk kurutucu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERBAŞ M. (Yürütücü), AYKIN E.
2018 - 2019
2018 - 20191-Extraction and physicochemical characterization of broiler Gallus gallus domesticus skin gelatin compared to commercial bovine gelatin
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERBAŞ M. (Yürütücü), AYKIN E.
2018 - 2019
2018 - 2019Buğday Embriyosunun Farklı Sıcaklıklarda Nem Sorpsiyon İzotermlerinin Belirlenmesi ve Oksidasyon Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERBAŞ M. (Yürütücü), KOÇ A.
2016 - 2018
2016 - 2018Minimal İşlem Uygulamalarıyla Kuru Bir Et Ürünü Üretmek için Tasarlanan Bir Soğuk Kurutucu ile Kuru Et Üretilmesi ve Ürününün Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERBAŞ M. (Yürütücü), AYKIN E.
2015 - 2016
2015 - 2016Soğuk Merkezli Silo Tasarımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERBAŞ M. (Yürütücü)
2015 - 2016
2015 - 2016Balın Biyoaktif Bileşenlerinin Korunarak Toz Haline Getirilebileceği Kurutma Yöntemlerinin İncelenmesi ve Elde Edilen Tozlardan Soğuk İçecek Hazırlanmasına Yönelik Granüler Bal Tozu Üretim İmkanlarının Araştırılması
TÜBİTAK Projesi
Erbaş M. (Yürütücü)
2014 - 2016
2014 - 2016Probiyotik Mikroorganizmaların Püskürterek Dondurma ve Kurutma Teknikleriyle Mikroenkapsüle Edilerek Probiyotik Kek Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERBAŞ M. (Yürütücü), ARSLAN S., SELEK İ.
2013 - 2014
2013 - 2014Alternatif Bir Şeker Kaynağı Olan Sorgumdan Ham Şeker Üretimi (1002)
TÜBİTAK Projesi
Erbaş M. (Yürütücü)
2011 - 2012
2011 - 2012Sağlığı Koruyucu ve Geliştirici Fonksiyonel Bir Gıda Olarak Probiyotik Boza Üretimi, Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi ve Toplum Tarafından Kabul Edilebilirliğinin Araştırılması
TÜBİTAK - AB COST Projesi
Erbaş M. (Yürütücü)
2008 - 2009
2008 - 2009Ekmek üretim sürecinde şekerlerin enzimatik olarak şeker alkollerine dönüştürülmesinin ekmekte oluşan toksik bileşikleri azaltıcı etkilerinin belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
Erbaş M. (Yürütücü)
2000 - 2000
2000 - 2000Tahin üretim amaçlı susam kavrulmasında mikrodalga uygulamaları,
TÜBİTAK Projesi
ERBAŞ M.
Patent
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorYayın Kurul Üyesi
2016 - 2018
2016 - 2018Journal of Food Engineering
Özel Sayı Editörü
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Ekim 2016
Ekim 20162nd Food Structure Design Congress
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Erbaş M.
Antalya, Türkiye
Ödüller
Mart 2017
Mart 2017Altın Madalya Sertifikası / Gold Medal Certificate
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Patent Ödülü, 2. Uluslararası Buluş Fuarı, ISIF2017
Ekim 2014
Ekim 2014Gıda Tasarım Yarışması
Türkiye İhracaatçılar Meclisi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 20162nd Food Structure Design Congress
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016Türkiye 12. Gıda Kongresi
Katılımcı
Edirne-Türkiye
01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016
01 Nisan 2016 - 01 Nisan 201615. International Cereal and Bread Congress
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014
01 Ekim 2014 - 01 Ekim 20141st Congress on food structure desing
Katılımcı
Porto-Portekiz
01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012
01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012Türkiye 11. Gıda Kongresi
Katılımcı
Hatay-Türkiye
01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010
01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010COST (European Cooperation in Science and Technology) - First Meeting of the Management Committee of COST Action FA1001
Katılımcı
Brussel-Belçika
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008Türkiye 10. Gıda Kongresi
Katılımcı
Erzurum-Türkiye
01 Nisan 2008 - 01 Nisan 2008
01 Nisan 2008 - 01 Nisan 2008International Association for Cereal Science and Technology
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Ekim 2007 - 01 Ekim 2007
01 Ekim 2007 - 01 Ekim 20072. Internaitonal Congress on Food and Nutrition
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Eylül 2006 - 01 Eylül 2006
01 Eylül 2006 - 01 Eylül 2006Hububat 2006
Katılımcı
Gaziantep-Türkiye
01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 2006
01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 2006Türkiye 9. Gıda Kongresi
Katılımcı
Bolu-Türkiye
01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004
01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004Türkiye 8. Gıda Kongresi
Katılımcı
Bursa-Türkiye
01 Ekim 1999 - 01 Ekim 1999
01 Ekim 1999 - 01 Ekim 19992000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi
Katılımcı
İzmir-Türkiye
Burslar
2008 - 2008
2008 - 2008Eğitim Bursu
Vakıf
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 722
h-indeksi (WOS): 15
Jüri Üyelikleri
Temmuz-2017
Temmuz 2017Doktora Yeterlik Sınavı
- Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Temmuz-2017
Temmuz 2017Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi
Mayıs-2017
Mayıs 2017Tez Savunma (Doktora)
- Akdeniz Üniversitesi
Kasım-2016
Kasım 2016Doktora Yeterlik Sınavı
- Akdeniz Üniversitesi
Temmuz-2016
Temmuz 2016Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi
Temmuz-2016
Temmuz 2016Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi
Ocak-2016
Ocak 2016Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi
Temmuz-2015
Temmuz 2015Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Mersin Üniversitesi
Haziran-2015
Haziran 2015Doktora Yeterlik Sınavı
- Akdeniz Üniversitesi
Ocak-2015
Ocak 2015Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi
Eylül-2013
Eylül 2013Doktora Yeterlik Sınavı
- Akdeniz Üniversitesi
Mayıs-2013
Mayıs 2013Doktora Yeterlik Sınavı
- Akdeniz Üniversitesi
Ocak-2013
Ocak 2013Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi
Haziran-2012
Haziran 2012Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Süleyman Demirel Üniversitesi
Haziran-2012
Haziran 2012Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi
Temmuz-2011
Temmuz 2011Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi
Temmuz-2011
Temmuz 2011Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi
Temmuz-2010
Temmuz 2010Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi
Şubat-2010
Şubat 2010Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
- Akdeniz Üniversitesi
Aralık-2009
Aralık 2009Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
- Akdeniz Üniversitesi
Haziran-2009
Haziran 2009Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi
Yayıncılık Etkinlikleri
Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorCA18101 - Sourdough Biotechnology Network Towards Novel, Healthier and Sustainable Food and Bioprocesses
https://www.cost.eu/actions/CA18101/#tabs|Name:overview
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, Türkiye
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorEuropean network to advance carotenoid research and applications in agro-food and health (EUROCAROTEN)
https://www.eurocaroten.eu/
European Cooperation in Science and Technology, Belçika
2010 - 2014
2010 - 2014