Duyurular & Dokümanlar
Kararsız halde ısı transferi hesaplamalarında kullanılacak olan tabloları içermektedir.
Kararsız halde ısı aktarımız ile ilgili soruları içermektedir.
Isı değiştiricilerde düzeltme faktörünün hesaplanmasında kullanılan grafikleri içermektedir.
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2007 - 2008
2007 - 2008Post Doktora
Illinois State University, Faculty Of Agriculture, Food Science And Human Nutrition, Amerika Birleşik Devletleri
1998 - 2002
1998 - 2002Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1995 - 1998
1995 - 1998Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1991 - 1995
1991 - 1995Lisans
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2002
2002Doktora
Farklı gamma ışınlama dozlarının ve depolamanın kırmızı pul biberin (Capsicum annuum L. ) bazı kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal kalitesi üzerine etkileri
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
1998
1998Yüksek Lisans
Yenidünya çeşitlerinin (eriobotrya japonica L.) bazı fiziksel, kimyasal özellikleri ile marmelat, nektar ve konserveye işlenebilme olanaklarının belirlenmesi
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorProf. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2009 - 2014
2009 - 2014Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2005 - 2009
2005 - 2009Yrd. Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2002 - 2005
2002 - 2005Öğretim Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
1995 - 2002
1995 - 2002Araştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorYönetim Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Gıda Güvenliği Ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi
2019 - 2022
2019 - 2022Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2016 - 2021
2016 - 2021Dekan
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
2013 - 2021
2013 - 2021Senato Üyesi
Akdeniz Üniversitesi
2015 - 2016
2015 - 2016Bölüm Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Mühensilik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2009 - 2014
2009 - 2014Akademik Kurul Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Mühensilik Fakültesi
2009 - 2012
2009 - 2012Bölüm Başkan Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Mühensilik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
KARADUT MEYVESİNİN SICAK HAVA VE KAPALI DÖNGÜ MODİFİYE ATMOSFERDE KURUTULMASI
TOPUZ A.
B.AKGÜN(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı kurutma yöntemleri ile kurutulan pektinlerin fizikokimyasal özellikleri ile jel perfomanslarının karşılaştırılması
TOPUZ A.
T.ATBAKAN(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı kurutma yöntemleri ile biyoaktif bileşenlerce zengin portakal tozu üretimi
TOPUZ A.
S.AŞIK(Öğrenci)
2019
2019Doktora
Farklı yöntemlerle kurutulmuş kamkatın (Fortunella margarita Swing.) bazı kalite özellikleri ve depolamaya bağlı değişimi
TOPUZ A.
D.YILDIZ(Öğrenci)
2019
2019Doktora
Yakıcılık hissi baskılanmışi kapsaisin mikrokapsüllerinin üretimi ve ürün stabilitesinin belirlenmesi
TOPUZ A.
Z.GÜNEL(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Karanfil Çiçeğinden Antosiyanin Ekstraktı Eldesi Ve Doğal Gıda Renklendiricisi Olarak Stabilitesinin Incelenmesi
TOPUZ A.
E.Vural(Öğrenci)
2017
2017Doktora
Kırınım pencereli (Refractance window) ve mikrodalga destekli sıcak hava kurutma teknikleri ile fonksiyonel bileşenlerce zengin nar pestili üretimi
TOPUZ A.
İ.TONTUL(Öğrenci)
2016
2016Doktora
Ön işlemlerle kombine uygulanan kapalı döngü modifiye atmosfer kurutmanın bazı meyvelerin karakteristik özellikleri üzerine etkisi
TOPUZ A.
İ.Burak(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Dilimlenerek Dondurulan Kırmızıbiberin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Kalite Özellikleri Üzerine Ön İşlem Olarak Uygulanan Ozmotik Kurutmanın Etkisi
TOPUZ A.
H.BAŞÜNAL(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Increase of 1,8-cineole content and antioxidative properties of Laurus nobilis oils by different leaves pretreatment and distilation methods
TOPUZ A. (Eş Danışman)
S.MIRANDA(Öğrenci)
2016
2016Doktora
Ön işlemlere kombine uygulanan kapalı döngü modifiye atmosfer kurutmanın bazı meyvelerin karakteristik özellikleri üzerine etkisi
TOPUZ A. (Danışman)
i.Burak(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Çözünür Kuşburnu Çayı Üretiminde Ekstraksiyon ve Kurutma Optimizasyonu
TOPUZ A.
E.EROĞLU(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
The effects of microencapsulation of pistachio nut (Pistachio vera L.) oil on its physical properties
TOPUZ A. (Eş Danışman)
F.KOCABIYIK(Öğrenci)
2014
2014Doktora
Ultrases pastörizasyon ve membran konsantrasyon yöntemlerinin karadut (Morus nigra L.) suyu konsantresi üretiminde uygulanabilirliğinin araştırılması
TOPUZ A.
C.DİNÇER(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Keten tohumu yağının püskürterek kurutmayla mikroenkapsülasyonu üzerine farklı taşıyıcı madde ve emülsiyon uygulamalarının etkilerinin araştırılması
TOPUZ A.
İ.Tontul(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Helva ve lokum üretimi amaçlı çöven konsantresi ve çöven tozu üretimi
TOPUZ A.
İ.Burak(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Bergamut ve limon kabuğu uçucu yağının kapsüllenmesi ve elde edilen ürünün özelliklerinin belirlenmesi
TOPUZ A.
K.Sultan(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Bazı Adaçayı (Salvia spp.) ve Dağ Çayı (Sideritis spp.) Türlerinin Kİmyasal ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
TOPUZ A.
C.Dinçer(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
20251. Enrichment of ellagic acid in pomegranate peel waste extract by consecutive ultrafiltration and adsorption processes
ARSLAN KULCAN A., Pınarbaşı N., BALCI TORUN F., TOPUZ A.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.19, sa.5, ss.3257-3265, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20242. Electrospraying of phytosterols and their controlled release characteristics under in vitro digestive conditions
Başünal Gülmez H., TOPUZ A.
Food Chemistry
, cilt.435, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20243. Production of a herbal drink by spray drying of mixed purple basil extract-lemon juice; formulation, process optimization, and characterization
Avazsoofian A., Başünal Gülmez H., Topuz A., Malekjani N., Jafari S. M.
Drying Technology
, 2024 (SCI-Expanded)
2023
20234. Recent progress in the stickiness reduction of sugar-rich foods during spray drying
Samborska K., Sarabandi K., Tonon R., Topuz A., Eroğlu E., Kaymak-Ertekin F., et al.
DRYING TECHNOLOGY
, cilt.41, sa.16, ss.2566-2585, 2023 (SCI-Expanded)
2022
20225. Physicochemical properties and storage stability of Turkish coffee fortified with apricot kernel powder
Gunel Z., Parlak A., Adsoy M., TOPUZ A.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.4, 2022 (SCI-Expanded)
2022
20226. Adsorption of dimethyl disulfide onto activated carbon cloth
Mert Sivri F., Hoda N., Topuz A., Budama Akpolat L., Eroğlu E.
Turkish Journal of Chemistry
, cilt.46, sa.3, ss.859-868, 2022 (SCI-Expanded)
2021
20217. The impact of refractance window drying conditions on the physical and microbiological properties of kefir powder
Tontul I., ERGİN F., EROĞLU E., KÜÇÜKÇETİN A., TOPUZ A.
Food Bioscience
, cilt.43, 2021 (SCI-Expanded)
2021
20218. Quality characteristics of bone broth powder obtained through Refractance Window drying
AYKIN DİNÇER E., Ozdemir M., TOPUZ A.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.147, 2021 (SCI-Expanded)
2021
20219. Production of pungency-suppressed capsaicin microcapsules by spray chilling
Gunel Z., Varhan E., Koc M., TOPUZ A., Sahin-Nadeem H.
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.40, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202110. Growth, water use, yield and quality parameters in oregano affected by reduced irrigation regimes
Hancioglu N. E., KURUNÇ A., TONTUL İ., TOPUZ A.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.101, sa.3, ss.952-959, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202111. Optimization of spray drying condition and wall material composition for myrtle extract powder using response surface methodology
Asik S., Atbakan Kalkan T., TOPUZ A.
DRYING TECHNOLOGY
, cilt.39, ss.1869-1882, 2021 (SCI-Expanded)
2019
201912. Storage stability of bioactive compounds of pomegranate leather (pestil) produced by refractance window drying
Tontul I., TOPUZ A.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.42, sa.2, 2019 (SCI-Expanded)
2019
201913. Irrigation water salinity effects on oregano (Origanum onites L.) water use, yield and quality parameters
HANCİOGLU N. E., KURUNÇ A., Tontul I., TOPUZ A.
SCIENTIA HORTICULTURAE
, cilt.247, ss.327-334, 2019 (SCI-Expanded)
2018
201814. Physical and chemical properties of cow cockle seeds (Vaccaria hispanica (Mill.) Rauschert) genetic resources of Turkey
Cam I. B., Balci-Torun F., Topuz A., Ari E., Deniz I. G., Genç I.
INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
, cilt.126, ss.190-200, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201815. Convective and refractance window drying of cornelian cherry pulp: Effect on physicochemical properties
Tontul I., Eroglu E., Topuz A.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.41, sa.8, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201816. Physical and microbiological properties of yoghurt powder produced by refractance window drying
Tontul I., Ergin F., Eroğlu E., Küçükçetin A., Topuz A.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
, cilt.85, ss.169-176, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201817. The oxidative stability of flavoured virgin olive oil: the effect of the water activity of rosemary
Kasımoğlu Z., Tontul I., SOYLU A., GULEN K., TOPUZ A.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.12, sa.3, ss.2080-2086, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201818. Optimization of aqueous extraction and spray drying conditions for efficient processing of hibiscus blended rosehip tea powder
Eroğlu E., Tontul I., Topuz A.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.42, sa.6, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201819. Production of pomegranate fruit leather (pestil) using different hydrocolloid mixtures: An optimization study by mixture design
Tontul I., TOPUZ A.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.41, sa.3, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201820. Functional properties of chickpea protein isolates dried by refractance window drying
Tontul I., Kasımoğlu Z., AŞIK S., ATBAKAN T., TOPUZ A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
, cilt.109, ss.1253-1259, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201821. Production of soapwort concentrate and soapwort powder and their use in Turkish delight and tahini halvah
Cam I. B., TOPUZ A.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.41, sa.1, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201822. Effect of altitude, shooting period, and tea grade on the catechins, caffeine, theaflavin, and thearubigin of Turkish black tea
ÖZDEMİR F., Sahin Nadeem H., AKDOĞAN A., DİNÇER C., TOPUZ A.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.42, sa.5, ss.334-340, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201823. Influence of microwave, the combined microwave/hot air and only hot air roasting on the formation of heat-induced contaminants of carob powders
GÜNEL Z., Tontul I., DİNÇER C., TOPUZ A., Sahin-Nadeem H.
FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A-CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE & RISK ASSESSMENT
, cilt.35, sa.12, ss.2332-2339, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201824. Strawberry drying: Development of a closed-cycle modified atmosphere drying system for food products and the performance evaluation of a case study
Cam I. B., Gulmez H. B., Eroğlu E., Topuz A.
DRYING TECHNOLOGY
, cilt.36, sa.12, ss.1460-1473, 2018 (SCI-Expanded)
2017
201725. Effect of rolling methods and storage on volatile constituents of Turkish black tea
ÖZDEMİR F., Tontul I., BALCI-TORUN F., TOPUZ A.
FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL
, cilt.32, sa.5, ss.362-375, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201726. Effects of different drying methods on the physicochemical properties of pomegranate leather (pestil)
Tontul I., TOPUZ A.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.80, ss.294-303, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201727. Spray-drying of fruit and vegetable juices: Effect of drying conditions on the product yield and physical properties
Tontul I., TOPUZ A.
TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
, cilt.63, ss.91-102, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201728. Phenolic composition and antioxidant activity of Sideritis lycia and Sideritis libanotica subsp. linearis: Effects of cultivation, year and storage
DİNÇER C., TORUN M., TONTUL I., TOPUZ A., SAHIN-NADEEM H., GÖKTÜRK R. S., et al.
JOURNAL OF APPLIED RESEARCH ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS
, cilt.5, ss.26-32, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201729. Phenolic composition and antioxidant activity of Sideritis lycia and Sideritis libanotica subsp. linearis: Effects of cultivation, year and storage
DİNÇER C., TORUN M., TONTUL İ., TOPUZ A., ŞAHİN NADEEM H., GÖKTÜRK R. S., et al.
Journal of Applied on Medicinal and Aromatic Plants
, cilt.5, ss.26-32, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201730. Nanoencapsulation of Fish Oil and Essential Fatty Acids
Tontul I., Eroğlu E., Topuz A.
NANOENCAPSULATION OF FOOD BIOACTIVE INGREDIENTS: PRINCIPLES AND APPLICATIONS
, ss.103-144, 2017 (SCI-Expanded)
2016
201631. A comparative study of black mulberry juice concentrates by thermal evaporation and osmotic distillation as influenced by storage
DİNÇER C., Tontul I., TOPUZ A.
INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES
, cilt.38, ss.57-64, 2016 (SCI-Expanded)
2016
201632. Effect of vegetable proteins on physical characteristics of spray-dried tomato powders
Tontul I., TOPUZ A., OZKAN C., KARACAN M.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
, cilt.22, sa.6, ss.516-524, 2016 (SCI-Expanded)
2015
201533. INACTIVATION OF ESCHERICHIA COLI AND QUALITY CHANGES IN BLACK MULBERRY JUICE UNDER PULSED SONICATION AND CONTINUOUS THERMOSONICATION TREATMENTS
DİNÇER C., TOPUZ A.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.39, sa.6, ss.1744-1753, 2015 (SCI-Expanded)
2015
201534. Microencapsulation of probiotic Saccharomyces cerevisiae var. boulardii with different wall materials by spray drying
Arslan S., ERBAŞ M., Tontul I., TOPUZ A.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.63, sa.1, ss.685-690, 2015 (SCI-Expanded)
2015
201535. Aqueous extraction kinetics of soluble solids, phenolics and flavonoids from sage (Salvia fruticosa Miller) leaves
TORUN M., DİNÇER C., TOPUZ A., Sahin-Nadeem H., ÖZDEMİR F.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.52, sa.5, ss.2797-2805, 2015 (SCI-Expanded)
2014
201436. Influence of Pullulan-Based Edible Coating on Some Quality Properties of Strawberry During Cold Storage
Eroğlu E., Torun M., Dinçer C., Topuz A.
PACKAGING TECHNOLOGY AND SCIENCE
, cilt.27, sa.10, ss.831-838, 2014 (SCI-Expanded)
2014
201437. Influence of emulsion composition and ultrasonication time on flaxseed oil powder properties
Tontul I., TOPUZ A.
POWDER TECHNOLOGY
, cilt.264, ss.54-60, 2014 (SCI-Expanded)
2014
201438. Concentration of sage (Salvia fruticosa Miller) extract by using integrated membrane process
TORUN M., Racz G., Fogarassy E., Vatai G., DİNÇER C., TOPUZ A., et al.
SEPARATION AND PURIFICATION TECHNOLOGY
, cilt.132, ss.244-251, 2014 (SCI-Expanded)
2014
201439. Physicochemical properties of Turkish green tea powder: effects of shooting period, shading, and clone
TOPUZ A., DİNÇER C., TORUN M., Tontul I., Sahin-Nadeem H., HAZNEDAR A., et al.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.38, sa.2, ss.233-241, 2014 (SCI-Expanded)
2013
201340. Comparative study on volatile compounds in Turkish green tea powder: Impact of tea clone, shading level and shooting period
Tontul I., TORUN M., DİNÇER C., Sahin-Nadeem H., TOPUZ A., TURNA T., et al.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.53, sa.2, ss.744-750, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201341. Mixture Design Approach in Wall Material Selection and Evaluation of Ultrasonic Emulsification in Flaxseed Oil Microencapsulation
Tontul I., TOPUZ A.
DRYING TECHNOLOGY
, cilt.31, sa.12, ss.1362-1373, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201342. Influence of inlet air temperature and carrier material on the production of instant soluble sage (Salvia fruticosa Miller) by spray drying
Sahin-Nadeem H., DİNÇER C., TORUN M., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.52, sa.1, ss.31-38, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201343. Phenolic composition and antioxidant activity of Salvia tomentosa Miller: effects of cultivation, harvesting year, and storage
DİNÇER C., Tontul I., Cam I. B., Ozdemir K. S., TOPUZ A., Nadeem H. S., et al.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.37, sa.5, ss.561-567, 2013 (SCI-Expanded)
2012
201244. A comparative study on phenolic composition, antioxidant activity and essential oil content of wild and cultivated sage (Salvia fruticosa Miller) as influenced by storage
DİNÇER C., TOPUZ A., Sahin-Nadeem H., Ozdemir K. S., Cam I. B., Tontul I., et al.
INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
, cilt.39, ss.170-176, 2012 (SCI-Expanded)
2011
201145. Influence of different drying methods on carotenoids and capsaicinoids of paprika (Cv., Jalapeno)
TOPUZ A., DİNÇER C., ÖZDEMİR K. S., Feng H., Kushad M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.129, sa.3, ss.860-865, 2011 (SCI-Expanded)
2011
201146. Effects of Baking and Boiling on the Nutritional and Antioxidant Properties of Sweet Potato [Ipomoea batatas (L.) Lam.] Cultivars
DİNÇER C., KARAOĞLAN M., ERDEN F., Tetik N., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
, cilt.66, sa.4, ss.341-347, 2011 (SCI-Expanded)
2009
200947. The effect of drying method and storage on color characteristics of paprika
TOPUZ A., FENG H., KUSHAD M.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.42, sa.10, ss.1667-1673, 2009 (SCI-Expanded)
2009
200948. Effect of roasting process on phenolic, antioxidant and browning properties of carob powder
Sahin H., TOPUZ A., Pischetsrieder M., Oezdemir F.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.230, sa.1, ss.155-161, 2009 (SCI-Expanded)
2008
200849. A novel approach for color degradation kinetics of paprika as a function of water activity
Topuz A.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.41, sa.9, ss.1672-1677, 2008 (SCI-Expanded)
2007
200750. Assessment of carotenoids, capsaicinoids and ascorbic acid composition of some selected pepper cultivars (Capsicum annuum L.) grown in Turkey
Topuz A., Ozdemir F.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.20, sa.7, ss.596-602, 2007 (SCI-Expanded)
2005
200551. Effect of gamma irradiation on some principle microbiological and chemical quality parameters of raw Turkish meat ball
YILDIRIM İ., UZUNLU S., TOPUZ A.
FOOD CONTROL
, cilt.16, sa.4, ss.363-367, 2005 (SCI-Expanded)
2005
200552. Physical and nutritional properties of four orange varieties
Topuz A., Topakci M., Canakci M., Akinci I., Ozdemir F.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.66, sa.4, ss.519-523, 2005 (SCI-Expanded)
2004
200453. Some physical and nutritional properties of Juniperus drupacea fruits
Akinci I., Ozdemir F., Topuz A., KABAŞ Ö., Canakci M.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.65, sa.3, ss.325-331, 2004 (SCI-Expanded)
2004
200454. Influences of gamma irradiation and storage on the capsaicinoids of sun-dried and dehydrated paprika
Topuz A., Ozdemir F.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.86, sa.4, ss.509-515, 2004 (SCI-Expanded)
2004
200455. Changes in dry matter, oil content and fatty acids composition of avocado during harvesting time and post-harvesting ripening period
ÖZDEMİR F., TOPUZ A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.86, sa.1, ss.79-83, 2004 (SCI-Expanded)
2003
200356. Influences of gamma-irradiation and storage on the carotenoids of sun-dried and dehydrated paprika
Topuz A., Ozdemir F.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.51, sa.17, ss.4972-4977, 2003 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
20251. Influence of Different Drying Techniques on Selected Physicochemical and Bioactive Properties of Mushroom Powders
Atbakan Kalkan T., Aşık Aygün S., Topuz A.
Horticultural Studies
, cilt.42, sa.2, ss.72-79, 2025 (Hakemli Dergi)
2022
20222. Effect of Osmo- And Convective Dehydrofreezing on Energy Efficiency and Some Physicochemical Properties of Frozen Red Pepper Osmotik ve Konvektif Kurutma Sonrası Dondurma İşleminin Enerji Verimliliğine ve Kırmızıbiberin Bazı Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi
Gülmez H. B., TOPUZ A.
Akademik Gida
, cilt.20, sa.2, ss.103-113, 2022 (Scopus)
2020
20203. Depolama Süresinin Farklı Kurutma Yöntemleri ile Kurutulmuş Kamkat Dilimlerinin Bazı Kalite Özelliklerine Etkisi
YILDIZ TURGUT D., TOPUZ A.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.30, sa.1, ss.44-56, 2020 (Scopus)
2019
20194. ÜZÜM, NAR VE KARA HAVUÇ SULARININ FARKLI YÖNTEMLERLE KONSANTRASYONUNUN MATEMATİKSEL MODELLENMESİ
DİNÇER C., ÇAM İ. B., TORUN M., BAŞÜNAL GÜLMEZ H., TOPUZ A.
GIDA , cilt.44, sa.6, ss.1092-1105, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20195. Bioactive Compounds and Biological Activities of Kumquat (Fortunella spp.)
YILDIZ-TURGUT D., TOPUZ A.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology , cilt.7, ss.1581-1588, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20196. Kamkatın (Fortunella spp.) Biyoaktif Bileşenleri ve Biyolojik Aktiviteleri
Yıldız Turgut D., TOPUZ A.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.7, sa.10, ss.1581, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20197. Kırınım pencereli kurutma ve sıcak hava akımında kurutma işlem şartlarının kuşburnu tozlarının fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisi
Tontul İ., Eroglu E., Topuz A.
Gıda , cilt.44, sa.1, ss.1-9, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
20188. UTILIZATION OF ACTIVATED CARBON CLOTH FOR CIGARETTE SMOKE FILTRATION
HODA N., TOPUZ A., MERT F., TONTUL İ.
Eurasian Journal of Environmental Research , cilt.2, sa.1, ss.1-7, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
20189. MEYVE SUYU İŞLEMEDE ULTRASES KULLANIMI
DİNÇER C., TOPUZ A.
Gıda , cilt.43, sa.4, ss.569-581, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201710. KEÇİBOYNUZU TOZU ÜRETİMİNDE KAVURMA PROSESİ SÜRESİNCE RENK DEĞİŞİMİ VE AĞIRLIK KAYBI
ŞAHİN NADEEM H., TOPUZ A., Arslan Kulcan A., TORUN M., ÖZDEMİR F.
GIDA , cilt.42, sa.3, ss.252-260, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201711. COLOUR CHANGE AND WEIGHT LOSS DURING THE ROASTING PROCESS FOR PRODUCTION OF CAROB POWDER
ŞAHİN NADEEM H., TOPUZ A., ARSLAN KULCAN A., TORUN M., ÖZDEMİR F.
Gıda , cilt.42, sa.3, ss.252-260, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201612. Phenolic composition and antioxidant activity of Sideritis lycia and Sideritis libanotica subsp. linearis: Effects of cultivation, year and storage
DİNÇER C., TORUN M., TONTUL İ., TOPUZ A., ŞAHİN NADEEM H., GÖKTÜRK R. S., et al.
JOURNAL OF APPLIED RESEARCH ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS , cilt.4, sa.3, ss.160-165, 2016 (Scopus)
2012
201213. Oleorezinler
TOPUZ A., TONTUL İ.
Food Sektör , cilt.12, sa.70, ss.24-25, 2012 (Hakemsiz Dergi)
2012
201214. Doğanın Ateşli Hediyesi: Kırmızıbiber
TOPUZ A., DİNÇER C.
Food Sektör , cilt.12, sa.70, ss.36-37, 2012 (Hakemsiz Dergi)
2009
200915. Dondurarak Konsantrasyon İşlemi ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları
DİNÇER C., TOPUZ A.
AKADEMİK GIDA , cilt.7, sa.6, ss.47-51, 2009 (Hakemli Dergi)
2004
200416. Konvansiyonel, entegre ve organik yöntemlerle yetiştirilen greyfurt (Citrus paradisi) meyvesinin bazı kimyasal özellikleri
Haluk Tokgöz, H., TOPUZ A., GÖLÜKÇÜ M.
Gıda , cilt.29, sa.6, ss.457-463, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
200417. Hasat Zamanı ve Hasat Sonrası Olgunluğa Bağlı Olarak Bazı Avokado (Persea americana Mill.) Çeşitlerinin Bileşimindeki Değişimler
ÖZDEMİR F., TOPUZ A., DEMİRKOL A., GÖLÜKÇÜ M.
Gıda , cilt.29, sa.2, ss.177-183, 2004 (Hakemli Dergi)
2003
200318. Ekolojik Üretimde Farklı Organik Gübre Uygulamalarının Domatesin Mineral Madde İçeriği Üzerine Etkisi
DEMİR H., TOPUZ A., Gölükçü M., POLAT E., ÖZDEMİR F., ŞAHİN H.
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.16, sa.1, ss.19-25, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
200319. Andız (Juniperus drupacea) Pekmezi Üretim Tekniğinin Geliştirilmesi Üzerine Bir Araştırma
ÖZDEMİR F., TOPUZ A., GÖLÜKÇÜ M., ŞAHİN H.
Gıda , cilt.29, sa.1, ss.33-40, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
200320. Yedikule ve İceberg Tipi Marul Çeşitlerinin Mineral Madde İçeriği Üzerine Ekolojik Üretim Farklı Organik Gübre Uygulamalarının Etkisi
DEMİR H., GÖLÜKÇÜ M., TOPUZ A., ÖZDEMİR F., POLAT E., ŞAHİN H.
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.16, sa.1, ss.79-85, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
200321. Yer Fıstığının (Arachis hypogaea) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ve Fıstık Kavurmada Mikrodalga Uygulamasının Yağ Asitleri Bileşimi Üzerine Olan Etkisi
ÖZDEMİR F., GÖLÜKÇÜ M., TOPUZ A.
Gıda , cilt.28, sa.1, ss.39-45, 2003 (Hakemli Dergi)
2000
200022. FINDIK ÇEŞİTLERİNİN BAZI FİZİKSEL VEKİMYASAL ÖZELLİKLERİ
DOĞAN Ü., ÖZDEMİR F., TOPUZ A., KARHAN M.
Gıda , cilt.1, sa.23, ss.37-41, 2000 (Hakemli Dergi)
1999
199923. Determination of Some Physical and Chemical Properties of Loquat and Possibilities of Processing into Marmelade, Nectar and Canned Fruit
TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Fruit Processing , cilt.10, ss.398-401, 1999 (Hakemli Dergi)
1998
199824. Antalya Yöresinde Yetiştirilen Farklı Dutların Bazı Kimyasal Özellikleri.
ÖZDEMİR F., TOPUZ A.
DERİM , cilt.15, sa.1, ss.30-35, 1998 (Hakemli Dergi)
1998
199825. Ortodoks ve Çaykur Yöntemi ile Üretilen Farklı Sınıf Çayların Mineral İçerikleri
ÖZDEMİR F., TOPUZ A., ERBAŞ M.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry , cilt.23, sa.4, ss.809-815, 1998 (Scopus)
1998
199826. Kuşburnu Pulpunun Marmelata İşlenmesinde Pişirme Yöntemi ve Formülasyonunun Marmelat Kalitesine Etkisi
ÖZDEMİR F., TOPUZ A., KARHAN M.
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Bilimleri Dergisi , cilt.4, sa.1-2, ss.577-580, 1998 (Hakemli Dergi)
1997
199727. Yenidünyanın Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
ÖZDEMİR F., TOPUZ A.
Gıda , cilt.22, ss.389-393, 1997 (Hakemli Dergi)
1997
199728. Traditional Turkish Food Made From Fruit
ÖZDEMİR F., NAS S., TOPUZ A.
Fruit Processing , cilt.9, sa.7, ss.360-363, 1997 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
20191. Biotechnology Assisted Breeding Infrastructure Studies at Vaccaria hispanica (Mill.) Rauschert
ARI E., İKTEN H., MUTLU N., BEDİR H., TOPUZ A., ÇAM İ. B., et al.
II. International Green Biotechnology Congress, Türkiye, 09 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
2018
20182. Effect of osmotic drying on physicochemical aspects of dehydrofrozen sliced red pepper (Capsicum annuum L.)
BAŞÜNAL GÜLMEZ H., TOPUZ A.
13th International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, cilt.1, ss.105, (Özet Bildiri)
2018
20183. Some physicochemical properties of turkish coffee fortified with apricot kernel powder
GÜNEL Z., PARLAK A., ADSOY M., TOPUZ A.
13th International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, cilt.1, ss.104, (Özet Bildiri)
2018
20184. Physicochemical properties some physicochemical properties of commercial protein isolates
ATBAKAN T., AŞIK S., TOPUZ A.
13th International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, cilt.1, ss.110, (Özet Bildiri)
2018
20185. Extraction optimization of sunflower head pectin and determination some gel properties of the pectin
VURAL E., Eroglu E., TOPUZ A.
13th International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, cilt.1, ss.89-97, (Tam Metin Bildiri)
2018
20186. Degradation kinetics of anthocyanins in pomegranate pestil produced by different techniques and enriched with pomegranate peel phenolics during storage
TONTUL İ., TOPUZ A.
3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
20187. Evaluation of the seed contents and their principal component analysis of Turkish Vaccaria hispanica (mill.) Rauschert) genotypes
ÇAM İ. B., BALCI-TORUN F., TOPUZ A., ARI E., DENİZ İ. G., GENÇ İ.
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.93, (Özet Bildiri)
2018
20188. Effect of closed cycle modified atmosphere drying oncharacteristic of kiwi fruit during storage
Çam İ. B., Başünal H., Eroğlu E., Topuz A.
IDS’2018 – 21st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, cilt.1, sa.1, ss.333, (Özet Bildiri)
2018
20189. Modelling drying kinetics of closed cycle modified atmospherdrying of banana fruit
Çam İ. B., Eroğlu E., Başünal H., Topuz A., Ertekin C.
IDS’2018 – 21st International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, cilt.1, sa.1, ss.59, (Özet Bildiri)
2018
201810. Evaluation of color change and browning index values in bananas dried under modified atmosphere by computer vision technique
ÇAM İ. B., BAŞÜNAL H., TOPUZ A.
IDS’2018 – 21st International Drying Symposium, Valensiya, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, cilt.1, sa.1, ss.82, (Tam Metin Bildiri)
2018
201811. Extraction of Saponins and Cyclopeptides from Cow Cockle (Vaccaria hispanica (Mill.) Rauschert) Seeds Grown in Turkey
ÇAM İ. B., BALCI-TORUN F., TOPUZ A., ARI E., DENİZ İ. G., GENÇ İ.
ICACA 2018 : 20th International Conference on Agricultural Chemistry and Agrochemicals, Kopenhag, Danimarka, 11 - 12 Haziran 2018, cilt.12, sa.6, ss.43, (Tam Metin Bildiri)
2017
201712. Effect of Gas Composition on the Physicochemical Properties of the Packaged Peeled Garlic during Storage
TORUN M., AZARABADİ N., SALMAN S., BALCI TORUN F., BAŞÜNAL GÜLMEZ H., TOPUZ A., et al.
Seventh International Conference onFood StudiesSeventh International Conference on Food Studies, 26 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201713. Effect of gas composition on the physicochemical properties of the packaged peeled garlic during storage
TORUN M., AZARABADİ N., Salman S., BALCI TORUN F., Başünal Gülmez H., TOPUZ A., et al.
Food Studies Congress, İtalya, 26 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201714. MODELLING KINETIC PARAMETERS OF OPTIMISED SOLAR ASSISTED MODIFIED ATMOSPHERE DRYING OF STRAWBERRY FOR PRODUCT QUALITY AND ENERGY EFFICIENCY
ÇAM İ. B., EROĞLU E., BAŞÜNAL H., TOPUZ A., ERTEKİN C.
6TH EUROPEAN DRYING CONFERENCE, Liege, Belçika, 19 - 21 Haziran 2017, cilt.1, ss.109, (Özet Bildiri)
2017
201715. A COMPARATIVE STUDY ON SINGLE BED DESICCANTS FOR AIR DEHUMIDIFICATION IN CABINET DRYER
ÇAM İ. B., BAŞÜNAL H., TOPUZ A.
6TH EUROPEAN DRYING CONFERENCE, Liege, Belçika, 19 - 21 Haziran 2017, cilt.1, ss.193, (Tam Metin Bildiri)
2017
201716. Optimisation of Osmotic Dehydration of Red Pepper by Response Surface Methodology
BAŞÜNAL GÜLMEZ H., TOPUZ A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.652, (Özet Bildiri)
2017
201717. Pomegranate pestil production by different drying methods: Effect on bioactive compounds and volatile profile
TOPUZ A., TONTUL İ.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1058, (Özet Bildiri)
2017
201718. Rosmarinic acid contents and antioxidant properties of different oregano thyme species
Kasımoğlu Z., ŞAHİN NADEEM H., TOPUZ A.
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.263, (Özet Bildiri)
2017
201719. Total phenolic content and sensory properties of mixed herbal tea produced from different aromatic plants
ATBAKAN T., AŞIK S., Kasımoğlu Z., TOPUZ A.
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1110, (Özet Bildiri)
2017
201720. Rapid quantitative determination of cumin adulteration with coriander and peanut hull powder using the DSC technique
ÇAM İ. B., BAŞÜNAL H., TOPUZ A.
1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, cilt.1, sa.1, ss.1373, (Tam Metin Bildiri)
2017
201721. Optimization of herbal tea formulation produced from aromatic plants
Aşık S., ATBAKAN T., Kasımoğlu Z., TOPUZ A.
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1106, (Tam Metin Bildiri)
2016
201622. Effect of Saponin Enriched Soapwort Powder on Structural and Sensorial Properties of Turkish Delight
ÇAM İ. B., TOPUZ A.
ICFPC 2016: 18th International Conference on Advanced Food Processing and Components, Paris, Fransa, 29 - 30 Aralık 2016, cilt.12, sa.15, ss.3468, (Özet Bildiri)
2016
201623. Microencapsulation of Chesnut Seedcoat's Water Extract by Spray Drying
ŞAHİN NADEEM H., Kasımoğlu Z., YILDIRIM A., ALKAN S., TOPUZ A.
Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.150-151, (Tam Metin Bildiri)
2016
201624. Meyve Suyu Konsantrasyonunda Ozmotik Distilasyon Yönteminin Kullanımı
DİNÇER C., TOPUZ A.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.403, (Tam Metin Bildiri)
2016
201625. Doğal Gıda Renklendiricisi Olarak Antosiyaninler
Vural E., TOPUZ A.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.399, (Tam Metin Bildiri)
2016
201626. Farklı ön işlemlerin kızarmış parmak patatesin bazı özellikleri üzerine etkisi
TONTUL İ., Deveci Karabacak N., Doğaç Candan D., TOPUZ A.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.329, (Özet Bildiri)
2016
201627. Hibiskus Hibiscus sabdariffa L Ekstraktı Antosiyaninlerinin Farklı Sıcaklıklardaki Degradasyon Kinetiklerinin İncelenmesi
Eroglu E., TÜRK E., CAN İ., TOPUZ A.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.328, (Özet Bildiri)
2016
201628. Vakum İmpregnasyon Tekniği ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
Kasımoğlu Z., BAŞÜNAL H., TOPUZ A.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.326, (Tam Metin Bildiri)
2016
201629. Meyve Suyu Distilasyonunda Ozmotik Distilasyon Yönteminin Kullanımı
DİNÇER C., TOPUZ A.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.403, (Tam Metin Bildiri)
2016
201630. Lokum üretiminde süttozu kullanılabilirliğinin araştırılması
TOPUZ A., EROĞLU E., ÇALIŞKAN M. B.
Trükiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, cilt.1, ss.330, (Özet Bildiri)
2016
201631. Effect of different drying conditions on colour and textural properties of pomegranate pestil
TONTUL İ., TOPUZ A.
XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, ss.34, (Özet Bildiri)
2016
201632. Determination of some physicochemical properties of water-insoluble crude fiber produced from spent black tea
Kasımoğlu Z., Menzek F., Bulgur S., TOPUZ A.
XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, ss.49, (Özet Bildiri)
2016
201633. Study on recoalescence in O/W emulsion prepared with two different techniques
EROĞLU E., TONTUL İ., TOPUZ A.
XIIth International Conference of Food Physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, ss.23, (Özet Bildiri)
2015
201534. Effect of concentration method and storage on some quality parameters of black mulberry juice concentrates
DİNÇER C., TONTUL İ., TOPUZ A.
EuroFoodChem XVIII, Madrid, İspanya, 13 - 16 Ekim 2015, ss.178, (Özet Bildiri)
2015
201535. Alternative Approaches in Strawberry Drying with Optimised Modified Atmospher Drying for Product Quality
ÇAM İ. B., BAŞÜNAL H., EROĞLU E., TOPUZ A.
EuroFoodChem XVIII, Madrid, İspanya, 13 Ekim 2015, ss.191, (Özet Bildiri)
2015
201536. Production of instant rosehip tea and evaluation of its key components during storage
EROĞLU E., TONTUL İ., TOPUZ A.
EuroFoodChem XVIII, Madrid, İspanya, 13 - 16 Ekim 2015, ss.179, (Özet Bildiri)
2015
201537. Pomegranate pestil production with different hydrocolloids: an optimization study
TONTUL İ., TOPUZ A.
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, ss.26, (Özet Bildiri)
2015
201538. Çözünür kuşburnu çayı üretiminde püskürterek kurutma koşullarının belirlenmesi
EROĞLU E., TONTUL İ., TOPUZ A.
Pamukkale Gıda Sempozyumu 3: Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalae, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.29-30, (Özet Bildiri)
2015
201539. Dilimlenmiş Sarımsakların Ozmotik Kurutma Koşullarının Optimizasyonu
TOPUZ A., Başünal H.
Pamukkale Gıda Sempozyumu 3: Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.240, (Tam Metin Bildiri)
2015
201540. Aktif karbon kumaşının sigara filtrasyonunda kullanımı
HODA N., MERT F., TOPUZ A., TONTUL İ.
12. ulusal tesisat mühendisliği kongresi, İzmir, Türkiye, 8 - 11 Nisan 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
201541. GAS PHASE ADSORPTION OF DIMETHYL DISULFIDE ON ACTIVATED CARBON CLOTH GDSEL651
HODA N., TOPUZ A., Firdevs M., BUDAMA L., Eroğlu E.
FILTECH-THE FILTRATION EVENT 2015, 24 - 26 Şubat 2015, (Tam Metin Bildiri)
2014
201442. Optimization of ultrasonic emulsification in flaxseed oil microencapsulation
TONTUL İ., TOPUZ A.
1st Congress on Food Structure Design, Porto, Portekiz, 15 - 17 Ekim 2014, ss.142, (Özet Bildiri)
2014
201443. Development of soapwort extract for improving structural properties of Tahini halvah
ÇAM İ. B., TOPUZ A.
1st Congress On Food Structure Design, Porto, Portekiz, 15 - 17 Ekim 2014, cilt.1, ss.137, (Tam Metin Bildiri)
2014
201444. Effect of ultrasonication time and oil loading on laurel oil microcapsules
TOPUZ A., TONTUL İ.
XXII International Conference on Bioencapsulation, Bratislava, Slovakya, 17 - 19 Eylül 2014, ss.144-145, (Tam Metin Bildiri)
2014
201445. Effect of Vegetable Proteins on Physical Characteristics of Spray Dried Tomato Powders
TONTUL İ., TOPUZ A., Karacan M., Özkan C.
Novel Approaches in Food Industry (NAFI 2014), Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.222, (Özet Bildiri)
2014
201446. Inactivation of Escherichia coli in black mulberry juice under pulsed sonication and continuous thermo-sonication treatments
DİNÇER C., TOPUZ A.
Novel Approaches in Food Industry (NAFI 2014), Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.24, (Özet Bildiri)
2014
201447. Effect of Ultrasonication on Different Wall Materials Using in Flaxseed Oil Microencapsulation
TONTUL İ., TOPUZ A.
Novel Approaches in Food Industry (NAFI 2014), Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.63, (Özet Bildiri)
2013
201348. Preliminary Studies on The Breeding of Vaccaria hispanica (Mill.) Rauschert: A New Crop Species For Turkey
ARI E., TOPUZ A., DENIZ I. G., GENC I., KANTAR F., SULUDERE Z.
International Plant Breeding Congress, Antalya, Türkiye, 10 - 14 Kasım 2013, ss.625, (Özet Bildiri)
2013
201349. Total phenolic content and antioxidant activity of coffee-like beverages consumed in Turkey
TONTUL İ., TOPUZ A.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Makedonya, 1 - 04 Ekim 2013, ss.543, (Özet Bildiri)
2013
201350. A New Potential Nutraceutical Plant For Turkey: Vaccaria hispanica (Mill.) Rauschert
ARI E., TOPUZ A., SULUDERE Z.
1st Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP-2013), Gazimagosa, Kıbrıs (Kktc), 17 - 20 Nisan 2013, ss.70, (Özet Bildiri)
2012
201251. Kapsainoitlerin genel özellikleri ve sağlık üzerine etkileri
DİNÇER C., TOPUZ A.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201252. Ülkemizde geleneksel olarak üretilen bazı pekmezlerin uçucu bileşenleri
TONTUL İ., TOPUZ A.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 1 - 04 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201253. Keten tohumu yağı mikroenkapsülasyonunda karışın deseni ile uygun taşıyıcı madde seçimi
TONTUL İ., TOPUZ A.
1. Bitkisel Yağ Kongresi, 1 - 04 Mart 2012, (Özet Bildiri)
2011
201154. Volatile constituents of matcha produced from different Turkish tea clones grown under different shading conditions
TOPUZ A., ŞAHİN H., DİNÇER C., TORUN M., TONTUL İ., ÇAM İ. B., et al.
First International Congress on Cocoa Coffee and Tea, İtalya, 1 - 04 Eylül 2011, (Özet Bildiri)
2011
201155. Ultrasound pasteurization in fruit juice industry
DİNÇER C., ÇAM İ. B., TOPUZ A.
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.232, (Tam Metin Bildiri)
2010
201056. Essential oil composition of lemon peel pil extracted byhydrodistillation
TOPUZ A., ÖZDEMİR BİLİCİ K. S., AZARABADİ N.
1st International Congress on Food Technology, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.413, (Özet Bildiri)
2010
201057. Changes in total phenolic content and antioxidant activity of Salvia and Sideritis species grown in wild and cultivated condition
DİNÇER C., TONTUL İ., ÖZDEMİR K. S., ÇAM İ. B., TOPUZ A., ŞAHİN H., et al.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.114, (Tam Metin Bildiri)
2010
201058. Spray Drying of the Sage (Salvia fruticosa) Water Extract by using Different Hydrocolloids Carrier
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN NADEEM H., TOPUZ A., ÖZCAN M. M.
Thirteenth Food Colloids, 21 Mart 2010, (Özet Bildiri)
2010
201059. Influence Of Drying Methods On Carotenoİds Of Paprİka (Cv. Jalapeno)
TOPUZ A., DİNÇER C., ÖZDEMİR K. S., FENG H., KUSHAD M.
15th World Congress of Food Science & Technology, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 04 Ağustos 2010, (Özet Bildiri)
2010
201060. Çözünür (İnstant) Dağ Çayı (Sideritis stricta) Üretiminde Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
DİNÇER C., TORUN M., TOPUZ A., Akdoğam A., ŞAHİN NADEEM H., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21 Mayıs 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201061. Traditional uses, bioactive compounds and health benefits of some Salvia and Sideritis species in Turkey
DİNÇER C., TONTUL İ., ŞAHİN H., TOPUZ A.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201062. Some Physical, Chemical and Sensorial Properties of Sultan Turkish Delight
ÇAM İ. B., TOPUZ A.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201063. Phenolic acid and flavonoid composition of Sideritis lycia and Sideritis libanotica subsp. Linearis
DİNÇER C., TOPUZ A., ÇAM İ. B., TONTUL İ., ÖZDEMİR K. S., ŞAHİN H., et al.
6. Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries., Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
201064. Some Quality Characteristics of the Reconstituted Instant Sage (Salvia fruticosa)
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F., Özcan M. M.
6. Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries., Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
201065. Spray Drying of Sage (Salvia fruticosa) Water Extract by Using Different Hydrocolloid Carriers
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F., Özcan M. M.
Thirteenth Food Colloids, İspanya, 1 - 04 Mart 2010, (Özet Bildiri)
2009
200966. Bitki Çayı Olarak Tüketilen Salvia fruticosa ve Salvia tomentosa Türünün Fenolik Asit ve Flavonoid Kompozisyonu
DİNÇER C., TOPUZ A., ÖZDEMİR K. S., ŞAHİN H., GÖKTÜRK R. S., TUĞRUL AY S.
2. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
2008
200867. Concentration of red currant juice by complex membrane process technology and analytical evaluation of the products
Vatai G., ÖZDEMİR F., Bekassy-Mohar E., Bonvolgyi S., Kozak A., Horvath H., et al.
International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business, Macaristan, 1 - 04 Kasım 2008, ss.224-225, (Özet Bildiri)
2008
200868. Capsaicinoids and antioxidant properties of paprika
TOPUZ A., FENG H., KUSHAD M.
14th World Congress of Food Science & Technology, Çin, 1 - 04 Ekim 2008, (Özet Bildiri)
2008
200869. Comparison of chemical and sensory properties of naturally grown and cultivated sage (Salvia spp) and mountain tea (Sideritis spp.)
DİNÇER C., TOPUZ A., ŞAHİN H., TUĞRUL AY S., GÖKTÜRK R. S., ÖZDEMİR F.
11th International Symposium of Natural Product Chemistry, Pakistan, 1 - 04 Ekim 2008, (Özet Bildiri)
2008
200870. Comparison of chemical and sensory properties of naturally grown and cultivated sage (Salvia spp) and mountain tea (Sideritis spp.)
DİNÇER C., TOPUZ A., ŞAHİN H., TUĞRUL AY S., GÖKTÜRK R. S., ÖZDEMİR F.
11th International Symposium of Natural Product Chemistry, Pakistan, 1 - 04 Ekim 2008, (Özet Bildiri)
2008
200871. Production of Red Currant Juice Concentrate by Integrated Membrane Process and Modelling of the Seperations
Bonvolgyi S., Kozak A., Molnar Z., Roman A., Bekassy-Mohar E., Vatai G., et al.
International Conferences in Agricultural Engineering, Macaristan, 1 - 04 Eylül 2008, ss.90, (Özet Bildiri)
2008
200872. Ultrasound-assisted extraction of fiber oil from. corn bran separated with a new physical method
TOPUZ A., PAVAN M., ROSALES E., FENG H., YANG W.
IFT Annual Meeting, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 04 Haziran 2008, (Özet Bildiri)
2008
200873. Instant adaçayı (Salvia fruticosa) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., AKDOĞAN A., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.187-190, (Tam Metin Bildiri)
2008
200874. Türk siyah çayının fenolik madde kompozisyonu üzerine rakım, sürgün dönemi ve çay sınıfının etkisi
ÖZDEMİR F., ŞAHİN H., AKDOĞAN A., DİNÇER C., TOPUZ A.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.141-144, (Tam Metin Bildiri)
2008
200875. Çözünür (Instant) dağ çayı (Sideritis stricta) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
Dinçer C., Torun M., Topuz A., Akdoğan A., Şahin H., Özdemir F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)
2008
200876. Karotenoid bileşiklerin sağlık üzerine etkileri
AKDOĞAN A., DİNÇER C., TORUN M., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.1083-1086, (Tam Metin Bildiri)
2007
200777. Phenolic composition of different Turkish green teas
ŞAHİN H., AKDOĞAN A., DİNÇER C., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
The 3rd International Conference on O-CHA (Tea) Culture and Science, Japonya, 1 - 04 Kasım 2007, cilt.HB-_-005, ss.1-2, (Tam Metin Bildiri)
2006
200678. The use of ionizing radiation in the storage of fruits and vegetables
TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
The 35th Annual Meeting of the European Radiation Research Society, Ukrayna, 1 - 04 Ağustos 2006, (Özet Bildiri)
2006
200679. Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Muhafazasında Ozon Uygulamaları
TETİK N., TOPUZ A., TURHAN İ., KARHAN M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.281-285, (Özet Bildiri)
2006
200680. Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Muhafazasında Ozon Uygulamaları
TETİK N., TOPUZ A., TURHAN İ., KARHAN M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)
2006
200681. Meyve ve Sebzelerin Muhafazasında İyonize Radyasyon Kullanımı
DİNÇER C., TOPUZ A.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)
2006
200682. Meyve ve Sebzelerin Muhafazasında Ultraviyole Işık Uygulamaları
TURHAN İ., TOPUZ A., TETİK N., KARHAN M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)
2006
200683. Physical and Nutritional Characterisation of Chestnuts Cultivated In Different Regions of Turkey
TOPUZ A., ŞAHİN H., AKSU M., DİNÇER C., AKDOĞAN A.
3rd Central European Congress on Food, Bulgaristan, 1 - 04 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)
2006
200684. Physical and Nutritional Characterisation of Chestnuts Cultivated In Different Regions of Turkey
TOPUZ A., ŞAHİN H., AKSU M., DİNÇER C., AKDOĞAN A.
3rd Central European Congress on Food, Bulgaristan, 1 - 04 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)
2005
200585. Andız Pekmezi: A Traditional Concentrate Produced From Extract of Juniperus drupacea Fruit
TOPUZ A., ŞAHİN H., ÖZDEMİR F., AKDOĞAN A.
Innovations in Traditional Foods, İspanya, 1 - 04 Ekim 2005, (Özet Bildiri)
2004
200486. Andız pekmezi üretiminde optimum ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi
TOPUZ A., ŞAHİN H., ÖZDEMİR F., GÖLÜKÇÜ M.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2004, ss.173-178, (Tam Metin Bildiri)
2004
200487. Andız pekmezinin fenolik madde içeriği ve fonksiyonel gıda olarak önemi
ÖZDEMİR F., TOPUZ A., ŞAHİN H., GÖLÜKÇÜ M.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2004, ss.144-149, (Tam Metin Bildiri)
2003
200388. Effect of Drying Methods, Gamma Irradiation and Storage on the Capsaicionids of Paprika
TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
IAFP 2003, 90 th Annual Meeting, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 04 Ağustos 2003, (Özet Bildiri)
1999
199989. Bazı Aspir (Carthamus tinctorius L.) Çeşitlerinde Farklı Ekim Zamanlarının Yağ Asiti Oranlarına Etkisi
SAMANCI B., ÖZKAYNAK E., BAŞALMA D., ÖZDEMİR F., TOPUZ A.
Türkiye II. Tarla Bitkileri Kongresi, Adana, Türkiye, 1 - 04 Kasım 1999, cilt.2, ss.363-367, (Tam Metin Bildiri)
1999
199990. Bazı Yenidünya Çeşitlerinin Şeker ve Organik Asit İçeriklerinin HPLC ile Belirlenmesi
TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Ekim 1999, (Özet Bildiri)
1999
199991. Akdeniz Bölgesinde Yetiştirilen Yenidünya Çeşitlerinin Marmelat, Nektar ve Konserve İşlemeye Uygunluklarının Belirlenmesi
TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Ekim 1999, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Kırınım Pencereli Kurutma Teknolojisi
AŞIK AYGÜN S., TOPUZ A.
Gıdaların Kurutulmasında Kullanılan Yenilikçi Kurutma Teknolojileri, ERTEKİN FİGEN, Editör, Türkiye Klinikleri (Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.), ss.54-61, 2024
2023
20232. Drying of tea, herbals, and spices
TOPUZ A., DİNÇER C., ATBAKAN KALKAN T., AŞIK AYGÜN S.
Drying Technology in Food Processing, Jafari, Seid Mahdi; Malekjani Narjes,, Editör, ELSEVIER, ss.543-586, 2023
2023
20233. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojileri: Yenilikler ve Zorluklar
TOPUZ A., DİNÇER C., AŞIK AYGÜN S.
Besleyici ve Sağlıklı Gıda : Gıda Endüstrisinden Sofraya, El, Sedef Nehir, Editör, Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., ss.39-46, 2023
2023
20234. Drying of tea, herbals, and spices
TOPUZ A., DİNÇER C., ATBAKAN KALKAN T., AŞIK AYGÜN S.
Drying Technology in Food Processing, Jafari, Seid Mahdi; Malekjani Narjes, Editör, ELSEVIER, ss.543-586, 2023
2021
20215. Spray Drying Encapsulation of Minerals
Başünal Gülmez H., Eroğlu E., Topuz A.
Spray Drying Encapsulation of Bioactive Materials, Jafari, SM; Rashidinejad, A, Editör, CRC Press, Florida, ss.171-182, 2021
2017
20176. Nano-encapsulation of fish oil and essential fatty acids
TONTUL İ., EROGLU E., TOPUZ A.
Nanoencapsulation of Food Bioactive Ingredients: Principles and Applications, Jafari S.M., Editör, Academic Press , Londra, ss.103-144, 2017
2015
20157. Microencapsulation of plant oils rich in alpha-linolenic acid: Effect of processing parameters
TONTUL İ., TOPUZ A.
Microencapsulation and Microspheres for Food Applications, Sagis LMC, Editör, Academic Press , San Diego, Ca, ss.253-270, 2015
Desteklenen Projeler
2021 - 2024
2021 - 2024Nar suyu ve adaçayı ekstrakt tozu üretiminde kekleşme probleminin çözümüne yönelik alternatif uygulamalar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ A. (Yürütücü), EROĞLU E.
2021 - 2023
2021 - 2023Gıdaların Fitosterollerce Zenginleştirilmesine Yönelik Kontrollü Salınım Sağlayan Mikrokapsül Üretiminin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ A. (Yürütücü), Başünal Gülmez H.
2019 - 2021
2019 - 2021Farklı kurutma yöntemleri ile elde edilen mantar tozlarının bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ A. (Yürütücü), AŞIK S., ATBAKAN T.
2018 - 2020
2018 - 2020Effect of rolling methods and storage on volatile constituents of Turkish black tea
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZDEMİR F. (Yürütücü), TONTUL İ., TOPUZ A., Balcı Torun F.
2017 - 2020
2017 - 2020Karadut Meyvesinin Sıcak Havada ve Kapalı Döngü Modifiye Atmosferde Kurutulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ A. (Yürütücü), Akgün B.
2015 - 2020
2015 - 2020Şeker Pancarı ve Ayçiçeği Tablalarından Pektin Elde Edilmesi ve Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılması
TÜBİTAK Projesi
Topuz A. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Farklı kurutma yöntemleri ile biyoaktif bileşenlerce zengin portakal tozu üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ A. (Yürütücü), Aşık S.
2018 - 2019
2018 - 2019Farklı kurutma yöntemleri ile kurutulan pektinlerin fizikokimyasal özellikleri ve jel performanslarının karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ A. (Yürütücü), Atbakan T.
2013 - 2018
2013 - 2018Vaccaria hispanica (Mill.) Rauschert Genotiplerinin Haploidiye Tepkilerinin Belirlenmesi, Moleküler Karakterizasyonları ve Tohum İçeriklerinin Tespiti
TÜBİTAK Projesi
Mutlu N., Deniz İ. G., İkten H., Arı E.(Yürütücü), Topuz A.
2016 - 2017
2016 - 2017Karanfil çiçeğinden antosiyanin ekstraktı eldesi ve doğal gıda renklendiricisi olarak stabilitesinin incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ A. (Yürütücü), Vural E.
2016 - 2017
2016 - 2017Kırınım pencereli (refractance window) ve mikrodalga destekli sıcak hava kurutma teknikleri ile fonksiyonel bileşenlerce zengin nar pestili üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ A. (Yürütücü), TONTUL İ.
2015 - 2017
2015 - 2017Kızılcık ve kuşburnu pulplarından meyve tozu üretiminde farklı kurutma yöntemlerinin ürünlerin biyoaktif bileşenleri üzerine etkilerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ A. (Yürütücü), TONTUL İ., EROĞLU E.
2014 - 2015
2014 - 2015Kapalı Döngü Modifiye Atmosfer Kurutma ile Çİlek Kurutulmasında Ürün Kalitesi ve Enerji Ekonomisi Açısından Alternatif Yaklaşımlar
TÜBİTAK Projesi
Topuz A. (Yürütücü)
2013 - 2014
2013 - 2014Çözünür Kuşburnu Çayı Üretimi ve Fizikokimyasal Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
Tontul İ., Topuz A. (Yürütücü)
2010 - 2011
2010 - 2011Çöven Tozu Üretimi ve Elde Edilen Ürünün Lokum ve Helva Üretiminde Kullanılabilirliğinin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi
TOPUZ A. (Yürütücü)
2008 - 2011
2008 - 2011Türk Yeşil Çayının Kalitesinin Artırılması, İnsan Sağlığı Açısından Değerlendirilmesi ve Yeni Ürünlerin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
TOPUZ A. (Yürütücü), TONTUL İ.
2007 - 2011
2007 - 2011Bazı Salvia ve Sideritis Türlerinin Fenolik Madde Kompozisyonu, Antioksidan Aktivitesi ve Diğer Önemli Kalite Özelliklerinin Yetişme Koşulları, Kurutma ve Depolamaya Göre Değişimi
TÜBİTAK Projesi
GÖKTÜRK R. S., ŞAHİN NADEEM H., TOPUZ A. (Yürütücü)
2008 - 2010
2008 - 2010
Adaçayı Salvia fruticosa ve dağ çayından Sideritis stricta farklı yöntemlerle çözünür instant bitki çayı üretimi ürünün özgün kalite özelliklerinin belirlenmes
TÜBİTAK Projesi
ÖZDEMİR F. (Yürütücü), ŞAHİN NADEEM H., TOPUZ A.
2004 - 2006
2004 - 2006Yaş çay ve işlenmiş farklı sınıf çayların sürgün dönemi ve rakıma bağlı olarak polifenolik madde değişimi
TÜBİTAK Projesi
ÖZDEMİR F. (Yürütücü), ŞAHİN NADEEM H., TOPUZ A.
Patent
2021
2021KAPALI DÖNGÜ MODİFİYE ATMOSFER KURUTUCU (KADMAK)
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2015 12570 , Standart Tescil
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAkademik Gıda
Editörler Kurulu Üyesi
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam Ediyor
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
Editörler Kurulu Üyesi
2012 - 2014
2012 - 2014Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yardımcı Editör/Bölüm Editörü
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2016 - 2018
2016 - 2018TUBİTAK
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Temmuz 2018
Temmuz 2018Gıda
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2018
Haziran 2018Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Turkish Journal of Agriculture and Forestry
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018Akademik Gıda
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2017
Haziran 2017Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2017
Mayıs 2017Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2017
Mayıs 2017Turkish Journal of Agriculture and Forestry
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2017
Nisan 2017Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2017
Mart 2017Innovative Food Science and Emerging Technologies
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2017
Mart 2017Gıda
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2017
Mart 2017Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2017
Mart 2017Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2017
Şubat 2017Innovative Food Science and Emerging Technologies
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2016
Aralık 2016Innovative Food Science and Emerging Technologies
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2016
Ekim 2016Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2016
Eylül 2016Powder Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2016
Eylül 2016Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2016
Haziran 2016International Journal of Food Properties
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2016
Haziran 2016Industrial Crops and Products
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2016
Mart 2016Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2016
Şubat 2016Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2015
Kasım 2015Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2015
Kasım 2015Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2015
Ekim 2015International Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2015
Eylül 2015Journal of Food Quality
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2015
Temmuz 2015Drying Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2015
Mayıs 2015Food & Function
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2015
Mayıs 2015Powder Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2015
Mayıs 2015European Food Research and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2015
Nisan 2015Natural Product Research
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2015
Mart 2015Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2015
Şubat 2015Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2015
Şubat 2015Derim
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2014
Kasım 2014Food Research International
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2014
Ekim 2014International Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2014
Ekim 2014Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2014
Eylül 2014Food Research International
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2014
Eylül 2014Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2014
Ağustos 2014Journal of Food & Nutritional Disorders
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2014
Mayıs 2014LWT - Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2014
Nisan 2014Powder Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2014
Mart 2014Industrial Crops and Products
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2014
Mart 2014Journal of Food Composition and Analysis
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2014
Mart 2014Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2014
Şubat 2014Food Research International
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2014
Şubat 2014Journal of Chromatographic Science
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2014
Ocak 2014LWT-Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2014
Ocak 2014Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2013
Aralık 2013Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2013
Aralık 2013Derim
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2013
Ağustos 2013International Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2013
Temmuz 2013Food Research International
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2013
Haziran 2013International Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2013
Haziran 2013Plant Foods for Human Nutrition
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2013
Haziran 2013International Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2013
Haziran 2013Journal of Chromatographic Science
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2013
Nisan 2013Food Research International
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2013
Mart 2013Industrial Crops and Products
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2013
Mart 2013Jordan Journal of Agricultural Sciences
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2013
Ocak 2013Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2013
Ocak 2013Gıda
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2012
Ekim 2012Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2012
Ağustos 2012Acta Physiologiae Plantarum
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2012
Haziran 2012Cyta-Journal of Foods
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2012
Haziran 2012Industrial Crops and Products
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2012
Haziran 2012Journal of Agricultural Science and Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2012
Haziran 2012Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2012
Mayıs 2012Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2012
Mayıs 2012Cyta-Journal of Foods
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2012
Şubat 2012LWT-Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2012
Ocak 2012Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2011
Ağustos 2011African Journal of Agricultural Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2011
Ağustos 2011Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2011
Temmuz 2011Journal of Agricultural and Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2011
Temmuz 2011Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2011
Haziran 2011LWT-Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2011
Mayıs 2011European Food Research and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2011
Şubat 2011European Food Research and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2010
Aralık 2010Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2010
Eylül 2010Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2010
Eylül 2010Journal of Agricultural Science and Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2010
Ağustos 2010Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2010
Mayıs 2010Journal of Agricultural and Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2010
Mart 2010Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2009
Kasım 2009Journal of Agricultural Sciences
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2009
Mayıs 2009Journal of Food Composition and Analysis
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2008
Temmuz 2008Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2006
Ocak 2006Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Danışmanlıklar
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorKurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
Meykon Meyve ve Kaynak Suları A.Ş.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Ekim 2018
Ekim 2018XIIIth International Conference of Food Physicists
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Topuz A., Küçükçetin A., Torun M., Eroğlu E.
Antalya, Türkiye
Ödüller
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Ekim 2018 - 01 Ekim 2018
01 Ekim 2018 - 01 Ekim 2018XIIIth International Conference of Food Physicists
Moderatör
Antalya-Türkiye
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies
Oturum Başkanı
Nevşehir-Türkiye
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 20162nd Food Structure Design Congress
Oturum Başkanı
Antalya-Türkiye
01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015
01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015Pamukkale Gıda Sempozyumu III
Oturum Başkanı
Denizli-Türkiye
01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014
01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014Novel Approaches in Food Industry
Oturum Başkanı
Aydın-Türkiye
Burslar
2007 - 2008
2007 - 20082219-Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı
TÜBİTAK
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1687
h-indeksi (WOS): 23
Jüri Üyelikleri
Şubat-2021
Şubat 2021Doktora Yeterlik Sınavı
Hande Özge Güler Dal - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bil. Enstitüsü
Şubat-2021
Şubat 2021Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
Aday Doç.Dr. Sami Bulut - Trakya Üniversitesi
Şubat-2021
Şubat 2021Doktora Yeterlik Sınavı
Hira Yüksel - Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Ocak-2021
Ocak 2021Doktora Yeterlik Sınavı
Yusuf Yılmaz - Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Ocak-2021
Ocak 2021Tez Savunma (Doktora)
Serhat Turgut - Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Haziran-2020
Haziran 2020Doktora Yeterlik Sınavı
Ecem Vural - Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Doktora)
- Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Doktora)
- Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Mayıs-2019
Mayıs 2019Doktora Yeterlik Sınavı
Doktora Öğrencileri Muhammed Mustafa ÖZÇELİK ve Mehmet AKSU - Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Nisan-2019
Nisan 2019Tez Savunma (Doktora)
- Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Nisan-2019
Nisan 2019Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
- Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Şubat-2019
Şubat 2019Tez Savunma (Doktora)
- Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Ocak-2019
Ocak 2019Tez Savunma (Doktora)
Esra Devseren - Ege Üniversitesi
Ocak-2019
Ocak 2019Tez Savunma (Doktora)
- Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Ağustos-2018
Ağustos 2018Doçentlik Sınavı
- Akdeniz Üniversitesi
Şubat-2018
Şubat 2018Tez Savunma (Doktora)
Özge Süfer - Mersin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Ocak-2018
Ocak 2018Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Ümran Karaküçük - Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Nisan-2017
Nisan 2017Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Fadime Demirel - Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Mart-2017
Mart 2017Tez Savunma (Doktora)
Gizem Şahin Özalp - Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Ocak-2017
Ocak 2017Tez Savunma (Doktora)
İsmail TONTUL - Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Ocak-2017
Ocak 2017Tez Savunma (Doktora)
Nursel Heybeli - Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Ağustos-2016
Ağustos 2016Tez Savunma (Doktora)
- Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Temmuz-2016
Temmuz 2016Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Şubat-2015
Şubat 2015Tez Savunma (Doktora)
- Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Ocak-2015
Ocak 2015Tez Savunma (Doktora)
- Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Ocak-2015
Ocak 2015Tez Savunma (Doktora)
- Pamukkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Aralık-2014
Aralık 2014Tez Savunma (Doktora)
- Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Aralık-2014
Aralık 2014Tez Savunma (Doktora)
- Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Ekim-2014
Ekim 2014Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Ağustos-2014
Ağustos 2014Tez Savunma (Doktora)
- Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Haziran-2013
Haziran 2013Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Aralık-2012
Aralık 2012Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Aralık-2012
Aralık 2012Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Ağustos-2012
Ağustos 2012Tez Savunma (Doktora)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Ağustos-2012
Ağustos 2012Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Şubat-2012
Şubat 2012Akademik Personel Sınavı
- Mühendislik Fakültesi
Aralık-2011
Aralık 2011Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Kasım-2011
Kasım 2011Tez Savunma (Doktora)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Haziran-2011
Haziran 2011Tez Savunma (Doktora)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Haziran-2011
Haziran 2011Akademik Personel Sınavı
- Mühendislik Fakültesi
Mart-2011
Mart 2011Akademik Personel Sınavı
- Mühendislik Fakültesi
Şubat-2011
Şubat 2011Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Aralık-2010
Aralık 2010Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Temmuz-2010
Temmuz 2010Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Haziran-2010
Haziran 2010Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Mart-2010
Mart 2010Akademik Personel Sınavı
- Mühendislik Fakültesi
Ocak-2010
Ocak 2010Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
- Mühendislik Fakültesi
Aralık-2009
Aralık 2009Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Ekim-2009
Ekim 2009Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Ağustos-2009
Ağustos 2009Akademik Personel Sınavı
- Mühendislik Fakültesi
Nisan-2009
Nisan 2009Akademik Personel Sınavı
- Mühendislik Fakültesi
Mart-2009
Mart 2009Tez Savunma (Doktora)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Aralık-2008
Aralık 2008Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Aralık-2008
Aralık 2008Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Ağustos-2008
Ağustos 2008Tez Savunma (Doktora)
- Fen Bilimleri Enstitüsü
Haziran-2007
Haziran 2007