Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği

Gıda , cilt.21, sa.13, ss.193-199, 1996 (Hakemli Dergi)

Gıdalarda nem sorpsiyon izotermleri

Standard , cilt.35, sa.417, ss.44-47, 1996 (Hakemli Dergi)

gıda kirliliği

standart , cilt.34, ss.134-140, 1995 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

DETERMINATION OF TRACE ELEMENT CONTENTS IN STEVIA REBAUDIANA LEAVES AND EXTRACTS

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.384

DETERMINATION OF TRACE ELEMENT CONTENTS IN STEVIA REBAUDIANA LEAVES AND EXTRACTS

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.384

The effect of sewage sludge from different regions and seasons on plant growth and mineral composition

International Conference on Chemical, Agriculture, Environment and Natural Sciences (CAENS-18), İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, ss.55-61

Seasonal and Regional Variability of Physicochemical and Agronomic Characteristics of Sewage Sludge

11th International Conference on Agricultural, Chemical, Biological and Medical Sciences (ACBMS-2018), İstanbul, Türkiye, 1 - 02 Mayıs 2018, ss.200-206, (Tam Metin Bildiri)

The Effects of Fermentation and Various Storage Types on Properties of Wet Tarhana

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

Evaluation of barley flour in the noodle production

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Kasım 2013, ss.257, (Tam Metin Bildiri)

Effects of blending of barley flour and wheat flour on some properties of bread

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.258

Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.331, (Özet Bildiri)

Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.331, (Özet Bildiri)

Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.331, (Tam Metin Bildiri)

Reduction of mancozeb residues on tomatoes by dipping solutions

Florida Pesticide Residue Workshop, St. Pete, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 14 Temmuz 2012, ss.185

Dietary exposure assessment of pesticide residues in food.

International Food, Agriculture And Gastronomy Congress, Antalya, Türkiye, 08 Şubat 2012, ss.559

Sera Klimatik Koşullarındaki Değişimin Gıdalardaki Pestisit Kalıntı Düzeylerine Etkileri

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 Kasım 2011, ss.150, (Özet Bildiri)

Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.108, (Tam Metin Bildiri)

Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.108, (Özet Bildiri)

Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.108

Glutamik asit üretimi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.171

Glutamik asit üretimi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.171, (Özet Bildiri)

Sera Klimatik Koşullarındaki Değişimin Gıdalardaki Pestisit Kalıntı Düzeylerine Etkileri

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.150, (Özet Bildiri)

Glutamik asit üretimi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.171, (Tam Metin Bildiri)

Investigation of some bleaching agents and benzoic acide in wheat flour commercially

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2011, ss.516, (Tam Metin Bildiri)

Rekabetçi Üstünlük Sağlama Çabalarında Eğitim/Öğretim, Bilim/Teknoloji Göstergeleri: AB, Türkiye, ABD, Japonya Örnekleri

Uluslararası Yükseköğretim Kongresi: Yeni Yönelişler ve Sorunlar, İstanbul, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2011, cilt.1, ss.622-629

Peptidases used in the food industry

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1045

Single Cell Protein-an alternative source

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062, (Tam Metin Bildiri)

Effectiveness of the post-harvest culinary application on the reduction of pesticide residues

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.461, (Özet Bildiri)

Recent developments on the analyse of acrylamide in complex food matrices

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.558, (Özet Bildiri)

New methods for the analysis of melamine in foods

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.559, (Özet Bildiri)

Physical, textural and sensory characteristics of gluten-free cakes made of buchwheat, corn and rice flours

International Foods Congress, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.681, (Tam Metin Bildiri)

Single Cell Protein-an alternative source

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062

Arsenic contamination in food products

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.460

Single Cell Protein-an alternative source

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062

Peptidases used in the food industry

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry (NAFI2011), İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1045

Arsenic contamination in food products

International Food Congress Novel Approaches In Food Industry, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2011, ss.460

Effectiveness of the post-harvest culinary application on the reduction of pesticide residues

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2011, ss.461, (Özet Bildiri)

New methods for the analysis of melamine in foods

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2011, ss.559, (Tam Metin Bildiri)

Recent developments on the analyse of acrylamide in complex food matrices

International Food Congress Novel Approaches In Food Industry, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2011, ss.558, (Tam Metin Bildiri)

Effects of gamma treatment on the properties of corn protein-based films

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.1093

Gıdalarda Isıl İşlem Uygulamalarının Tarım İlacı Kalıntılarına Etkileri

2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.11, (Özet Bildiri)

Gıdalarda Isıl İşlem Uygulamalarının Tarım İlacı Kalıntılarına Etkileri

2. Gıda Güvenliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 09 Aralık 2010, ss.11, (Tam Metin Bildiri)

Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.340

Color Values, Textural Properties and Sensory Qualities of Oven Baked Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.331, (Tam Metin Bildiri)

Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.340

Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.108, (Özet Bildiri)

Trabzon Vakfıkebir Ekmeği

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.560-561

Un Helvası-Fırında kavurma uygulaması esnasında HMF oluşumunun izlenmesi

The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.508-509, (Tam Metin Bildiri)

Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010

Un Helvası-Fırında Model Kavurma Uygulaması Esnasında HMF Oluşumunun İzlenmesi

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.508-510, (Tam Metin Bildiri)

Simidin Tarihçesi ve Üretimi

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.558-559, (Tam Metin Bildiri)

Kerebiç Tatlısı

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.780-781, (Tam Metin Bildiri)

Un Helvası-Fırında Model Kavurma Uygulaması Esnasında HMF Oluşumunun İzlenmesi

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.508-510

Trabzon Vakfıkebir Ekmeği

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.560-561

Simidin tarihçesi ve üretimi

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.558-559, (Tam Metin Bildiri)

Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

Comparison of certain chemical compositions of poppy seeds having different colours

The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 03 Ekim 2010, ss.665-667 Sürdürülebilir Kalkınma

Effecting Factors on Resveratrol Content of Traditional Foods Produced from Grape

Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.664, (Özet Bildiri)

Effecting factors on resveratrol content of traditional foods produced from grape

Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.665-667

Comparison of certain chemical compositions of poppy seeds having different colors

The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.665-667, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Fatty Acid and Mineral Compositions of Poppy Seeds Having Different Colors

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 11 Mart - 11 Haziran 2010, ss.287 Sürdürülebilir Kalkınma

Fatty Acid and Mineral Compositions of Poppy Seeds Having Different Colors

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 11 Mart - 11 Haziran 2010, ss.287, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Farklı kavurma işlemleriyle elde edilen çitlembik ezmesinin sürülebilirlik özelliklerinin belirlenmesi

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.229-234, (Tam Metin Bildiri)

Farklı Kavurma İşlemleriyle Elde Edilen Çitlembik Ezmesinin Sürülebilirlik Özelliklerinin Belirlenmesi

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

Çölyak hastalığı ve ekşi maya kullanımı

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.277-281, (Tam Metin Bildiri)

Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.565-569

Çölyak Hastalığı ve Ekşi Maya Kullanımı

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)

Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

Çölyak Hastalığı ve Ekşi Maya Kullanımı

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)

Expression and characterization of Bacillus subtilis PY22 ?-amylase in Pichia pastoris

International Enzyme Engineering Symposium (IEES), Aydın, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2008, (Özet Bildiri)

Expression and characterization of Bacillus subtilis PY22 alfa-amylase in Pichia pastoris

International Enzyme Engineering Symposium (IEES), Aydın, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2008, ss.52

“Expression and characterization of Bacillus subtilis PY22 ?-amylase in Pichia pastoris”

International Enzyme Engineering Symposium, Aydın, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

Antalya Yöresinde Tüketilen Bazı Yabani Bitkilerin Nitrat Ve Nitrit İçerikleri

9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 25 Mayıs 2006, ss.263-266, (Tam Metin Bildiri)

Kapiler Elektroforez Tekniği ve Gıda Analizlerinde Kullanım Olanakları - Tahıl Proteinlerinin Analizine Getirdiği Açılımlar

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.361-364, (Tam Metin Bildiri)

Fırın Ürünlerinde Enzim Uygulamaları

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.525-528, (Tam Metin Bildiri)

Kapiler Elektroforez Tekniği ve Gıda Analizlerinde Kullanım Olanakları - Tahıl Proteinlerinin Analizine Getirdiği Açılımlar

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.361-364, (Tam Metin Bildiri)

Antalya Yöresinde Tüketilen Yenebilir Bazı Yabani Bitkilerin Nitrat ve Nitrit İçerikleri

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.263-266, (Tam Metin Bildiri)

Application of cyclodextrins in food industry

1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, (Özet Bildiri)

Menengiç (Pistacia terebinthus L.) Ağacı meyvesinin (çitlembik) değerlendirilme olanakları

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.46-49, (Tam Metin Bildiri)

Yaş ve kuru tarhananın şeker içeriğine fermentasyon ve depolamanın etkisi

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.17, (Tam Metin Bildiri)

Tirmis tanelerinin (Lupinus albus L.) bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmes

3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2003, ss.707-720, (Tam Metin Bildiri)

Bazı sebzelerin (domates, kırmızı biber, soğan, nane ve maydanoz) kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongres, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.31, (Tam Metin Bildiri)

Kırık, Lancer, çavdar, yulaf ve mısırın sorpsiyon izosterik ısılarının hesaplanması

Gıda Mühendisliği kongre ve sergisi, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998, cilt.1, ss.393-399, (Tam Metin Bildiri)

Fırın Hijyeni ve Sanitasyonu

I. Genel Gıda Hijyeni Semineri, Antalya, Türkiye, 25 - 26 Ekim 1993, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

Ekmeğe Katkı Maddesi Olarak Soya

Gıda Sanayiinin Sorunları ve Serbest Bölgelerin Gıda Sanayiine Beklenen Etkileri Sempozyumu, Adana, Türkiye, 15 - 17 Ekim 1986, cilt.1, ss.345-355, (Tam Metin Bildiri)

Mısır Bulguru Üzerine Bir Araştırma

Gıda Sanayii Araştırma-Geliştirme Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 7 - 10 Nisan 1986, cilt.1, ss.77-83
Kitaplar

Water and Its Relation to Food

Advances in Food Biochemistry, Yildiz F., Editör, CRC, New York , New York, ss.1-21, 2009

Biyokimya-I. Temel Yapılar ve Kavramlar

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, Denizli, 2002

Termodinamik ve Isı Transferi

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Erzurum, 1994

Biyoteknoloji I

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Erzurum, 1992
Metrikler

Yayın

182

Atıf (WoS)

733

H-İndeks (WoS)

17

Atıf (Scopus)

1000

H-İndeks (Scopus)

18

Atıf (Scholar)

1106

H-İndeks (Scholar)

10

Atıf (Sobiad)

1

H-İndeks (Sobiad)

1

Proje

12

Tez Danışmanlığı

26

Açık Erişim

18
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları