Akademik Unvanlar
-
2009 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1997 - 2009 Prof. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1993 - 1997 Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1991 - 1993 Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1990 - 1991 Yrd. Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1984 - 1990 Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi
Yönetimsel Görevler
-
2008 - 2012 Rektör Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi
-
2008 - 2012 Yüksekokul Müdürü
Akdeniz Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
-
2005 - 2009 Bölüm Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2003 - 2006 Senato Üyesi
Akdeniz Üniversitesi
-
2003 - 2006 Yönetim Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
-
1991 - 2005 Bölüm Başkan Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1994 - 1997 Dekan Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
-
Ultra Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi-Yüksek Çözünürlüklü Kütle Spektrometresi (Uhplc-Hr/Ms) İle Bebek Gıdalarında Sülfonamid Grubu Antibiyotik Kalıntılarının Ve Metabolitlerinin Belirlenmesi İçin Analiz Metodu Geliştirilmesi
-
Rekombinant insülin hormonunun Pichia pastoris’te üretimi
CERTEL M. (Danışman)
-
Sünme Etmeni Bacillus Türü Bakterilerin Hücre Dışı Peptidaz Üretme Yeteneklerinin Belirlenmesi, Peptidaz Üretiminin Kısmi Optimizasyonu, Saflaştırılması Ve Karakterizasyonu
F.Erem(Öğrenci), Doktora, 2014 -
Sünme etmeni Bacillus türü bakterilerin hücre dışı peptidaz üretme yeteneklerinin belirlenmesi, peptidaz üretiminin kısmi optimizasyonu, saflaştırılması ve karaterizasyonu
CERTEL M. (Danışman)
-
Sert Şekerlerde Bazı Suda Çözünen Sentetik Renklendiricilerin Ultra Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi İle Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
N.Durak(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2013 -
Türkiye piyasasında satılan biralarda sterigmatosistin kalıntısının araştırılması
CERTEL M. (Danışman)
-
Karabuğday, Mısır ve Pirinç Unundan Üretilen Kurabiyelerin Bazı Kalite Özellikleri ve Raf Ömürlerinin Belirlenmesi
-
Bacillus subtilis’den ?-amilaz Geninin Klonlanması ve Pichia pastoris Mayasında Ekspresyonu
B.Karakaş(Öğrenci), Doktora, 2009 -
Farklı Pişirme Yöntemleri ve Morötesi Işınlamanın Kek Kalitesi Üzerine Etkisi
Ü.İlknur(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009 -
Domates Üretiminde Kullanılan Mancozeb 'in Kalıntı ve Bozunma Ürünlerinin Isıl Uygulamalarla Değişimi ve Kalıntı Düzeyi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkisi
M.Fatih(Öğrenci), Doktora, 2009 -
Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi ile Bazı Gıda Katkı Maddelerinin Belirlenmesinde Çevre Dostu Analiz Yöntemlerinin Geliştirilmesi
B.Şık(Öğrenci), Doktora, 2009 -
Morötesi ve Gama Işınlarının Protein Bazlı Biyolojik Olarak Parçalanabilir Filmler Üzerine Etkisi
-
Normal ve Kepekli Ekmeklerde Sünme Etmeni Bacillus Türlerinin Belirlenmesi ve Sünme Üzerine Kinetik Çalışmalar
-
Sürekli sistemde keçiboynuzu ekstraksiyonu üzerine araştırma
CERTEL M. (Danışman)
-
Antalya’da seralarda yaygın kullanılan bazı tarım ilaçlarının domates ve hıyardaki kalıntı miktarlarının yıkama, soyma ve süreye bağlı değişimi
CERTEL M. (Danışman)
-
Antalya'da Seralarda Yaygın kullanılan bazı Tarım İlaçlarının Domates ve Hıyardaki Kalıntı Miktarlarının Yıkama, Soyma ve Süreye Bağlı Değişimi
M.Fatih(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004 -
Yaş tarhananın, Üretim ve Farklı saklama koşullarında bileşimindeki değişmeler
M.Erbaş(Öğrenci), Doktora, 2003 -
Yaş tarhananın üretim ve farklı saklama koşullarında bileşimindeki değişmeler
CERTEL M. (Danışman)
-
Protein bazı yenebilir filimler ile bazı meyvelerin kaplanması
M.Kemal(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2001 -
Protein bazlı yenebilir filmler ile bazı meyvelerin kaplanması
CERTEL M. (Danışman)
-
Sert ve yumuşak buğday irmiklerinin nem sorpsiyon özelliklerinin bazı sorpsiyon eşitliklerine uygunluklarının araştırılması
-
Ceviz ezmesinin üretim yöntemi, kalitesi ve raf ömrünün geliştirilmesi
B.Torun(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1999 -
Ceviz ezmesi üretim yöntemi, kalitesi ve raf ömrünün geliştirilmesi.
CERTEL M. (Danışman)
-
Bazı tahıl çeşitlerinin su aktivitesi, su buharı sorpsiyon izotermleri, izotermleri, izosterik ısıları ve serbest enerji değişimlerine sıcaklığın etkisi ile sorpsiyon verilerinin farklı izoterm eşitliklerine uygunluklarının belirlenmesi
M.Fatih(Öğrenci), Doktora, 1996 -
Antalya-Burdur karayolu çevresinde yetiştirilen tahıllarda Pb ve Cd kirlilik düzeyinin belirlenmesi
Ü.Doğan(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1996 -
Antalya - Burdur karayolu çevresinde yetiştirilen tahıllarda kurşun ve kadmiyum kirlilik düzeylerinin belirlenmesi
CERTEL M. (Danışman)