Eğitim Bilgileri
1986 - 1990
1986 - 1990Doktora
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye
1984 - 1986
1984 - 1986Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye
1980 - 1984
1980 - 1984Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta ÜstüAlmanca
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Biyokimyası
Gıda Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2009 - Devam Ediyor
2009 - Devam EdiyorProf. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1997 - 2009
1997 - 2009Prof. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1993 - 1997
1993 - 1997Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1991 - 1993
1991 - 1993Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1990 - 1991
1990 - 1991Yrd. Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1984 - 1990
1984 - 1990Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi
Yönetimsel Görevler
2008 - 2012
2008 - 2012Rektör Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi
2008 - 2012
2008 - 2012Yüksekokul Müdürü
Akdeniz Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
2005 - 2009
2005 - 2009Bölüm Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2003 - 2006
2003 - 2006Senato Üyesi
Akdeniz Üniversitesi
2003 - 2006
2003 - 2006Yönetim Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
1991 - 2005
1991 - 2005Bölüm Başkan Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1994 - 1997
1994 - 1997Dekan Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2016
2016Doktora
Ultra Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi-Yüksek Çözünürlüklü Kütle Spektrometresi (Uhplc-Hr/Ms) İle Bebek Gıdalarında Sülfonamid Grubu Antibiyotik Kalıntılarının Ve Metabolitlerinin Belirlenmesi İçin Analiz Metodu Geliştirilmesi
CERTEL M.
Ü.İlknur(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Rekombinant insülin hormonunun Pichia pastoris’te üretimi
CERTEL M. (Danışman)
A.Torun(Öğrenci)
2014
2014Doktora
Sünme Etmeni Bacillus Türü Bakterilerin Hücre Dışı Peptidaz Üretme Yeteneklerinin Belirlenmesi, Peptidaz Üretiminin Kısmi Optimizasyonu, Saflaştırılması Ve Karakterizasyonu
CERTEL M.
F.Erem(Öğrenci)
2014
2014Doktora
Sünme etmeni Bacillus türü bakterilerin hücre dışı peptidaz üretme yeteneklerinin belirlenmesi, peptidaz üretiminin kısmi optimizasyonu, saflaştırılması ve karaterizasyonu
CERTEL M. (Danışman)
F.Erem(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Sert Şekerlerde Bazı Suda Çözünen Sentetik Renklendiricilerin Ultra Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi İle Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
CERTEL M.
N.Durak(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Türkiye piyasasında satılan biralarda sterigmatosistin kalıntısının araştırılması
CERTEL M. (Danışman)
M.Yıldız(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Karabuğday, Mısır ve Pirinç Unundan Üretilen Kurabiyelerin Bazı Kalite Özellikleri ve Raf Ömürlerinin Belirlenmesi
CERTEL M.
G.Altındağ(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
Farklı Pişirme Yöntemleri ve Morötesi Işınlamanın Kek Kalitesi Üzerine Etkisi
CERTEL M.
Ü.İlknur(Öğrenci)
2009
2009Doktora
Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi ile Bazı Gıda Katkı Maddelerinin Belirlenmesinde Çevre Dostu Analiz Yöntemlerinin Geliştirilmesi
CERTEL M.
B.Şık(Öğrenci)
2009
2009Doktora
Domates Üretiminde Kullanılan Mancozeb 'in Kalıntı ve Bozunma Ürünlerinin Isıl Uygulamalarla Değişimi ve Kalıntı Düzeyi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkisi
CERTEL M.
M.Fatih(Öğrenci)
2009
2009Doktora
Bacillus subtilis’den ?-amilaz Geninin Klonlanması ve Pichia pastoris Mayasında Ekspresyonu
CERTEL M.
B.Karakaş(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Normal ve Kepekli Ekmeklerde Sünme Etmeni Bacillus Türlerinin Belirlenmesi ve Sünme Üzerine Kinetik Çalışmalar
CERTEL M.
F.Erem(Öğrenci)
2007
2007Doktora
Morötesi ve Gama Işınlarının Protein Bazlı Biyolojik Olarak Parçalanabilir Filmler Üzerine Etkisi
CERTEL M.
M.Kemal(Öğrenci)
2005
2005Yüksek Lisans
Sürekli sistemde keçiboynuzu ekstraksiyonu üzerine araştırma
CERTEL M. (Danışman)
İ.Turhan(Öğrenci)
2005
2005Yüksek Lisans
Antalya’da seralarda yaygın kullanılan bazı tarım ilaçlarının domates ve hıyardaki kalıntı miktarlarının yıkama, soyma ve süreye bağlı değişimi
CERTEL M. (Danışman)
M.Fatih(Öğrenci)
2004
2004Yüksek Lisans
Antalya'da Seralarda Yaygın kullanılan bazı Tarım İlaçlarının Domates ve Hıyardaki Kalıntı Miktarlarının Yıkama, Soyma ve Süreye Bağlı Değişimi
CERTEL M.
M.Fatih(Öğrenci)
2003
2003Doktora
Yaş tarhananın, Üretim ve Farklı saklama koşullarında bileşimindeki değişmeler
CERTEL M.
M.Erbaş(Öğrenci)
2003
2003Doktora
Yaş tarhananın üretim ve farklı saklama koşullarında bileşimindeki değişmeler
CERTEL M. (Danışman)
M.Erbaş(Öğrenci)
2001
2001Yüksek Lisans
Protein bazı yenebilir filimler ile bazı meyvelerin kaplanması
CERTEL M.
M.Kemal(Öğrenci)
2001
2001Yüksek Lisans
Protein bazlı yenebilir filmler ile bazı meyvelerin kaplanması
CERTEL M. (Danışman)
M.Kemal(Öğrenci)
1999
1999Yüksek Lisans
Ceviz ezmesinin üretim yöntemi, kalitesi ve raf ömrünün geliştirilmesi
CERTEL M.
B.Torun(Öğrenci)
1999
1999Yüksek Lisans
Sert ve yumuşak buğday irmiklerinin nem sorpsiyon özelliklerinin bazı sorpsiyon eşitliklerine uygunluklarının araştırılması
CERTEL M.
M.Erbaş(Öğrenci)
1999
1999Yüksek Lisans
Ceviz ezmesi üretim yöntemi, kalitesi ve raf ömrünün geliştirilmesi.
CERTEL M. (Danışman)
B.Torun(Öğrenci)
1996
1996Doktora
Bazı tahıl çeşitlerinin su aktivitesi, su buharı sorpsiyon izotermleri, izotermleri, izosterik ısıları ve serbest enerji değişimlerine sıcaklığın etkisi ile sorpsiyon verilerinin farklı izoterm eşitliklerine uygunluklarının belirlenmesi
CERTEL M.
M.Fatih(Öğrenci)
1996
1996Yüksek Lisans
Antalya-Burdur karayolu çevresinde yetiştirilen tahıllarda Pb ve Cd kirlilik düzeyinin belirlenmesi
CERTEL M.
Ü.Doğan(Öğrenci)
1996
1996Yüksek Lisans
Antalya - Burdur karayolu çevresinde yetiştirilen tahıllarda kurşun ve kadmiyum kirlilik düzeylerinin belirlenmesi
CERTEL M. (Danışman)
Ü.Doğan(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
20231. Elemental compositions and stable isotope signatures for determining the geographical origin of salep orchids collected from different regions of Turkey
BİLGİN A. K., CENGİZ M. F., KARAKAŞ BUDAK B., Gümüş C., Kılıç S. A., PERİNÇEK F., et al.
Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants
, cilt.37, 2023 (SCI-Expanded)
2021
20212. A novel technique for the reduction of pesticide residues by a combination of low-intensity electrical current and ultrasound applications: A study on lettuce samples
Cengiz M. F., Basancelebi O., Baslar M., Certel M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.354, 2021 (SCI-Expanded)
2021
20213. Effect of sourdough starter and fungal proteases on gluten content and sensory properties of tarhana
Icen S., KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.56, sa.5, ss.2557-2564, 2021 (SCI-Expanded)
2017
20174. Development of an analysis method for determination of sulfonamides and their five acetylated metabolites in baby foods by ultra-high performance liquid chromatography coupled to high-resolution mass spectrometry (Orbitrap-MS)
KONAK U. I., CERTEL M., Sik B., TONGUR T.
JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY B-ANALYTICAL TECHNOLOGIES IN THE BIOMEDICAL AND LIFE SCIENCES
, cilt.1057, ss.81-91, 2017 (SCI-Expanded)
2015
20155. Quality characteristics of gluten-free cookies made of buckwheat, corn, and rice flour with/without transglutaminase
ALTINDAĞ G., CERTEL M., Erem F., KONAK U. I.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
, cilt.21, sa.3, ss.213-220, 2015 (SCI-Expanded)
2014
20146. CO2-defatted oats: Solubility, emulsification and foaming properties
Konak U. I., ERCILI-CURA D., SIBAKOV J., Sontag-Strohm T., CERTEL M., Loponen J.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
, cilt.60, sa.1, ss.37-41, 2014 (SCI-Expanded)
2014
20147. Effects of chlorine, hydrogen peroxide, and ozone on the reduction of mancozeb residues on tomatoes
CENGİZ M. F., CERTEL M.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.38, sa.3, ss.371-376, 2014 (SCI-Expanded)
2013
20138. The effects of the addition of corn husk fibre, kaolin and beeswax on cross-linked corn starch foam
POLAT S., Uslu M., Aygün A., CERTEL M.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.116, sa.2, ss.267-276, 2013 (SCI-Expanded)
2012
20129. Kinetic and thermodynamic investigation of mancozeb degradation in tomato homogenate during thermal processing
CERTEL M., CENGİZ M. F., Akçay M.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.92, sa.3, ss.534-541, 2012 (SCI-Expanded)
2011
201110. Determination of HMF in roasted flour/oil mixtures and effect of solvent used in the extraction procedure
AKPINAR K., Karakas B., Akca H., CERTEL M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.128, sa.3, ss.790-794, 2011 (SCI-Expanded)
2010
201011. Effects of Extraction Rates of Wheat Flour on Phyllo (Yufka) Properties at Different Storage Temperatures
ERBAŞ M., USLU M. K., DEMİR M., Certel M.
CEREAL CHEMISTRY
, cilt.87, sa.5, ss.398-402, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201012. Expression and characterization of Bacillus subtilis PY22 alpha-amylase in Pichia pastoris
Karakas B., Inan M., CERTEL M.
JOURNAL OF MOLECULAR CATALYSIS B-ENZYMATIC
, cilt.64, sa.3-4, ss.129-134, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201013. Water and Its Relation to Food
KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.
ADVANCES IN FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.95, ss.86-102, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201014. Functional Characteristics of Egg White Proteins within Wheat, Rye, and Germinated-Rye Sourdoughs
Erem F., Sontag-Strohm T., CERTEL M., Salovaara H., Loponen J.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.58, sa.2, ss.1263-1269, 2010 (SCI-Expanded)
2007
200715. Effects of fermentation time and storage on the water-soluble vitamin contents of tarhana
Certel M., Erbas M., Uslu M. K., Erbas M. O.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.87, sa.7, ss.1215-1218, 2007 (SCI-Expanded)
2007
200716. Residue contents of captan and procymidone applied on tomatoes grown in greenhouses and their reduction by duration of a pre-harvest interval and post-harvest culinary applications
CENGIZ M. F., Certel M., Karakas B., Gocmen H.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.100, sa.4, ss.1611-1619, 2007 (SCI-Expanded)
2006
200617. Liquid-solid extraction of soluble solids and total phenolic compounds of carob bean (Ceratonia siliqua L.)
Turhan I., Tetik N., Aksu M., Karhan M., Certel M.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.29, sa.5, ss.498-507, 2006 (SCI-Expanded)
2006
200618. Effects of fermentation and storage on the organic and fatty acid contents of tarhana, a Turkish fermented cereal food
Erbas M., Uslu M. K., Erbas M., Certel M.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.19, sa.4, ss.294-301, 2006 (SCI-Expanded)
2006
200619. Residue contents of DDVP (Dichlorvos) and diazinon applied on cucumbers grown in greenhouses and their reduction by duration of a pre-harvest interval and post-harvest culinary applications
Cengiz M. F., Certel M., Gocmen H.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.98, sa.1, ss.127-135, 2006 (SCI-Expanded)
2005
200520. The effect of fermentation and storage on free amino acids of tarhana
Erbas M., ERTUGAY M. F., Erbas M., Certel M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
, cilt.56, sa.5, ss.349-358, 2005 (SCI-Expanded)
2005
200521. Moisture adsorption behaviour of semolina and farina
Erbas M., ERTUGAY M. F., Certel M.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.69, sa.2, ss.191-198, 2005 (SCI-Expanded)
2005
200522. Sourdough bread production with lactobacilli and S-cerevisiae isolated from sourdoughs
Gul H., Ozcelik S., Sagdic O., CERTEL M.
PROCESS BIOCHEMISTRY
, cilt.40, sa.2, ss.691-697, 2005 (SCI-Expanded)
2005
200523. Some chemical properties of white lupin seeds (Lupinus albus L.)
Erbas M., Certel M., Uslu M. K.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.89, sa.3, ss.341-345, 2005 (SCI-Expanded)
2005
200524. Microbiological and chemical properties of Tarhana during fermentation and storage as wet - sensorial properties of Tarhana soup
Erbas M., Certel M., Uslu M. K.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.38, sa.4, ss.409-416, 2005 (SCI-Expanded)
2004
200425. Effects of sodium caseinate- and milk protein concentrate-based edible coatings on the postharvest quality of Bing cherries
Certel M., Uslu M. K., Ozdemir F.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.84, sa.10, ss.1229-1234, 2004 (SCI-Expanded)
2004
200426. Determination of sodium benzoate and potassium sorbate in yoghurt and white pickled cheese by HPLC
Kucukcetin A., Sik B., Çiçek A., Certel M.
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
, cilt.59, sa.7-8, ss.420-422, 2004 (SCI-Expanded)
2000
200027. Moisture adsorption isotherms of Tarhana at 25 degrees C and 35 degrees C and the investigation of fitness of various isotherm equations to moisture sorption data of Tarhana
ERTUGAY M. F., CERTEL M., Gurses A.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.80, sa.14, ss.2001-2004, 2000 (SCI-Expanded)
2000
200028. Moisture sorption isotherms of cereals at different temperatures
ERTUGAY M. F., Certel M.
NAHRUNG-FOOD
, cilt.44, sa.2, ss.107-109, 2000 (SCI-Expanded)
1990
199029. CORN BULGUR - EFFECTS OF CORN MATURATION STAGE AND COOKING FORM ON BULGUR-MAKING PARAMETERS AND PHYSICAL AND CHEMICAL-PROPERTIES OF BULGUR PRODUCTS
ELGÜN A., ERTUGAY Z., CERTEL M.
CEREAL CHEMISTRY
, cilt.67, sa.1, ss.1-6, 1990 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
20201. PARTIAL PURIFICATION AND CHARACTERIZATION OF AN EXTRACELLULAR METALLOPEPTIDASE PRODUCED BY Bacillus amyloliquefaciens FE-K1
Erem F., İnan M., Karakaş Budak B., Certel M.
TRAKYA UNIVERSITY JOURNAL OF NATURAL SCIENCES
, cilt.21, sa.1, ss.47-61, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20202. Sünme (Rope) Problemi Olan Ekmeklerden İzole Edilen Bacillus Türlerinin Enterotoksin Üretme Potansiyeli
Erem F., Certel M., Karakaş Budak B.
AKADEMIK GIDA , cilt.18, sa.1, ss.64-72, 2020 (ESCI)
2017
20173. EFFECTS of ULTRAVIOLET IRRADIATION of BATTER and DIFFERENT BAKING METHODS on CAKE QUALITY
Konak U. I., CERTEL M., KARAKAŞ BUDAK B.
JOURNAL OF MICROBIOLOGY BIOTECHNOLOGY AND FOOD SCIENCES
, cilt.7, sa.2, ss.113-117, 2017 (ESCI)
2014
20144. Proteinlerin Kromatografik Yöntemlerle Saflaştırılması
KONAK Ü. İ., TURHAN İ., CERTEL M.
AKADEMİK GIDA , cilt.12, sa.2, ss.79-87, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
20135. Bacillus türlerinin probiyotik olarak değerlendirilmesi
EREM F., KÜÇÜKÇETİN A., CERTEL M.
GIDA , cilt.38, sa.4, ss.247-254, 2013 (Hakemli Dergi)
2012
20126. Determination of Mancozeb Residues in Tomato Matrix by GC-MS
CENGİZ M. F., CERTEL M.
AKADEMİK GIDA , cilt.10, sa.1, ss.40-46, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
20127. Physical and sensory properties of stirred yoghurt as influenced by lentil flour
KÜÇÜKÇETİN A., EREM F., KONAK Ü. İ., DEMİR M., CERTEL M.
AKADEMİK GIDA , cilt.10, sa.4, ss.6-10, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
20128. Fatty acid composition of poppy seeds with different colours
CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.
Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture
, cilt.25, sa.2, ss.77-80, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
20129. Effect of Lentil Flour Addition on Physical and Sensory Properties of Stirred Yoghurt
KÜÇÜKÇETİN A., EREM F., KONAK Ü. İ., DEMİR M., CERTEL M.
AKADEMİK GIDA , cilt.10, sa.4, ss.6-10, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201210. Katı Faz Fermantasyon Yöntemi ile Enzim Üretimi
KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F.
AKADEMİK GIDA , cilt.10, sa.3, ss.84-92, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201211. Decontamination Techniques of Pesticide Residues before Food Processing or Consumption
CENGİZ M. F., CERTEL M.
AKADEMİK GIDA , cilt.10, sa.2, ss.69-74, 2012 (Hakemli Dergi)
2009
200912. Gıda Sanayiinde Mikrodalga Uygulamaları
KONAK Ü. İ., CERTEL M., HELHEL S.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.4, sa.3, ss.20-31, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
200913. Identification of Bacillus species isolated from ropey breads both with classical methods and API identification kits
EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.22, sa.2, ss.201-210, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
200914. Gıda Sanayisinde Mikrodalga Uygulamaları
KONAK Ü. İ., CERTEL M., HELHEL S.
Teknolojik Araştırmalar Dergisi , cilt.4, ss.20-31, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
200915. Farklı Depolama Koşullarında Normal ve Kepekli Ekmeklerin Mikrobiyolojik Özellikleri, Su Aktivitesi ve Sünme Durumunun Değişimi
CERTEL M., EREM F., KARAKAŞ B.
Gıda , cilt.34, sa.6, ss.351-358, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
200916. Dondurulmuş Hamur ile Kısmi Olarak Pişirilip Dondurulmuş Hamurlardan Üretilen Beyaz Ekmeklerin Fiziksel Tekstürel ve Duyusal Özellikleri
CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B.
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.22, sa.1, ss.91-102, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
200917. Ambalaj Materyalinden Gıdaya Madde Göçü (Migrasyon) ve Ambalaj Kaynaklı Bulaşmalar
CERTEL M., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., EREM F.
Hasad Gıda , cilt.24, sa.286, ss.32-39, 2009 (Hakemli Dergi)
2008
200818. Kromatografik Analizlerde Türevlendirme ve Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi ile Yapılan Gıda Analizlerinde Türevlendirme Uygulamaları
ŞIK B., CERTEL M.
AKADEMİK GIDA , cilt.6, sa.6, ss.38-44, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
200819. Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşmalar ve Bacillus Kaynaklı Gıda Zehirlenmeleri
CERTEL M., EREM F., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.
Dünya Gıda , cilt.11, ss.76-81, 2008 (Hakemli Dergi)
2006
200620. Siklodekstrinler ve gıdalarda kullanımı
EREM F., CERTEL M.
Dünya Gıda , cilt.11, ss.68-72, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200621. Dielektrik Isıtma ve Gıda İşlemede Kullanımı
USLU M. K., CERTEL M.
Teknolojik Araştırmalar: GTED , cilt.3, ss.61-69, 2006 (Hakemli Dergi)
2005
200522. Genetik yapısı değiştirilmiş organizmalar (GDO) ve gıda güvenliği
CERTEL M., KARAKAŞ B.
Hasad Gıda
, cilt.21, sa.246, ss.58-64, 2005 (Hakemli Dergi)
2004
200423. Yaş ve Kuru Tarhananın Şeker İçeriğine Fermentasyon ve Depolamanın Etkisi
ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.
GIDA , cilt.29, sa.4, ss.299-305, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
200424. Ticari şartlarda ekmek üretiminde patates ve yulaf unu kullanmanın hamur ve ekmek özelliklerine etkileri
Erbaş M. Ö., CERTEL M., Özçelik M. S., ERBAŞ M.
GIDA , cilt.2, ss.139-147, 2004 (Hakemli Dergi)
2000
200025. Harmanlanmış bazı siyah çayların kurşun ve kadmiyum içeriği
DOĞAN Ü., ÖZDEMİR F., CERTEL M.
Gıda , cilt.25, sa.25, ss.331-336, 2000 (Hakemli Dergi)
1999
199926. Antalya-Burdur karayolu çevresinde yetiştirilen buğdaylarda Kurşun ve Kadmiyum kirlilik düzeylerinin belirlenmesi
DOĞAN Ü., CERTEL M.
Gıda , cilt.10, sa.10, ss.283-288, 1999 (Hakemli Dergi)
1999
199927. Bazı buğday, arpa, çavdar, yulaf ve mısır örneklerinde değişik sıcaklıklarda elde edilen sorpsiyon verilerine farklı izoterm eşitliklerinin uygunluğunun belirlenmesi
CERTEL M., Ertugay M. F.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry , cilt.23, ss.1079-1087, 1999 (Scopus)
1998
199828. Farklı çeşit ve pişirme yöntemlerinin mısır bulgurlarının çirişlenme özellikleri üzerine etkileri
CERTEL M.
Gıda , cilt.23, sa.4, ss.267-277, 1998 (Hakemli Dergi)
1997
199729. Tarhananın nem adsopsiyon izotermleri
Ertugay M. F., CERTEL M.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry , cilt.21, ss.475-479, 1997 (Scopus)
1996
199630. Bazı gıda naddelerinin ısıl yayılım katsayılarının deneysel olarak belirlenmesi
DOĞAN Ü., CERTEL M., tülek y., ertugay m. f., aktaş n.
TSK Koruyucu Hekimlik Bülteni , cilt.35, sa.418, ss.132-137, 1996 (Hakemli Dergi)
1996
199631. Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri II
CERTEL M., Ertugay M. F.
Gıda , cilt.21, sa.5, ss.307-310, 1996 (Hakemli Dergi)
1996
199632. Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri I
CERTEL M., Ertugay M. F.
Gıda , cilt.21, sa.1, ss.31-34, 1996 (Hakemli Dergi)
1996
199633. Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği
CERTEL M., Ertugay M. F.
Gıda , cilt.21, sa.13, ss.193-199, 1996 (Hakemli Dergi)
1996
199634. Gıdalarda nem sorpsiyon izotermleri
CERTEL M., Ertugay M. F.
Standard , cilt.35, sa.417, ss.44-47, 1996 (Hakemli Dergi)
1996
199635. Farklı Olum Devresi ve Pişirme Yöntemlerinin Mısır Bulgurlarının Çirişlenme Özelliklerine Etkilerinin Termoanalitil Olarak Belirlenmesi
CERTEL M.
Standard , cilt.35, sa.416, ss.67-72, 1996 (Hakemli Dergi)
1996
199636. Fırın Sanitasyonunda Genel Prensipler
CERTEL M., Çelik İ.
Un Mamülleri Dünyası , cilt.4, sa.4, ss.4-6, 1996 (Hakemli Dergi)
1995
199537. The conditions for carob extraction and the clarification of the extract
KARHAN M., ARTIK N., CERTEL M.
Fruit Processing , cilt.5, sa.12, ss.394-397, 1995 (Hakemli Dergi)
1995
199538. gıda kirliliği
DOĞAN Ü., CERTEL M.
standart , cilt.34, ss.134-140, 1995 (Hakemsiz Dergi)
1994
199439. Gıdalarda Isıl Yayılım ve Isıl İletkenlik Katsayılarının Belirlenmesi
CERTEL M., Ertugay M. F.
Standard , cilt.33, sa.391, ss.22-29, 1994 (Hakemli Dergi)
1992
199240. Buğdayın Bulgura İşlenmesi Sırasında Nişastada Meydana Gelen Fizikokimyasal Değişmeler
CERTEL M., ERTUGAY Z.
Gıda , cilt.17, sa.4, ss.227-234, 1992 (Hakemli Dergi)
1992
199241. Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları. II.Differential Scaning Calorimetry (DSC)’nin Hububat Teknolojisinde Kullanımı
CERTEL M., ERTUGAY Z.
Gıda , cilt.17, sa.2, ss.93-100, 1992 (Hakemli Dergi)
1991
199142. Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları. I. Differential Scaning Calorimetry (DSC) ve yöntemin genel karakteristikleri
CERTEL M., ERTUGAY Z.
Gıda , cilt.16, sa.6, ss.373-376, 1991 (Hakemli Dergi)
1991
199143. Tahıllarda Depolama Problemleri
ERTUGAY Z., CERTEL M.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.22, sa.1, ss.93-106, 1991 (Hakemli Dergi)
1991
199144. Tahıl Tozu Patlamaları ve Önlenmesi
ERTUGAY Z., CERTEL M.
Un Mamülleri Dünyası , cilt.1, sa.1, ss.41-49, 1991 (Hakemli Dergi)
1991
199145. Tarım Sektörünün Önemi ve Yurdumuzda Zirai Öğretimin Bugünkü Durumu, Problemleri ve Çözüm Yolları
GÖKALP H. Y., CERTEL M., NAS S.
Ziraat Mühendisliği , cilt.237, ss.13-16, 1991 (Hakemli Dergi)
1988
198846. Besinsel Amaçla Ekmeğe Katılan İnaktif-Yağsız Soya Ununu Tolere Edici Ajan Olarak Sodium Stearoyl 2-Lactilate (SSL) Yerine Aktif Soya Ununun Kullanım İmkanları II. Ekmeğin Kalitatif Özellikleri
ELGÜN A., CERTEL M.
Gıda , cilt.13, sa.6, ss.439-446, 1988 (Hakemli Dergi)
1988
198847. Besinsel Amaçla Ekmeğe Katılan İnaktif-Yağsız Soya Ununu Tolere Edici Ajan Olarak Sodium Stearoyl 2-Lactilate (SSL) Yerine Aktif Soya Ununun Kullanım İmkanları. I. Hamurun Reolojik Özellikleri
ELGÜN A., CERTEL M.
Gıda , cilt.13, sa.4, ss.269-275, 1988 (Hakemli Dergi)
1988
198848. Aktif Soya Ununun Ham Buğday Ununu Olgunlaştırıcı-Ağartıcı Ajan Olarak Kullanılması II. Hamurun Reolojik Özelliklerine Etkisi
ELGÜN A., CERTEL M.
Doğa D2 , cilt.12, sa.2, ss.222-232, 1988 (Hakemli Dergi)
1988
198849. Aktif Soya Ununun Ham Buğday Ununu Olgunlaştırıcı-Ağartıcı Ajan Olarak Kullanılması III. Ekmeğin Kalitatif Özelliklerine Etkisi
ELGÜN A., CERTEL M.
Doğa D2 , cilt.12, sa.2, ss.233-240, 1988 (Hakemli Dergi)
1988
198850. Ticari Şartlarda Üretilen Farklı Tip Ekmekler İçin Elle ve Mekanize Hamur İşleme ile Katkılamanın Hamur ve Ekmek Özelliklerine Etkisi
ELGÜN A., ERTUGAY Z., CERTEL M., KOCA A. F.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.19, sa.1-4, ss.93-104, 1988 (Hakemli Dergi)
1986
198651. Ekmek İçi Sertliğinin Ölçülmesinde Ekstensogram Özelliklerinin Parametre Olarak Kullanılması
ERTUGAY Z., ELGÜN A., CERTEL M.
Gıda , cilt.11, sa.5, ss.259-266, 1986 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
20181. DETERMINATION OF TRACE ELEMENT CONTENTS IN STEVIA REBAUDIANA LEAVES AND EXTRACTS
Durak N., KILIÇ S., AKPINAR K., CERTEL M.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.384, (Tam Metin Bildiri)
2018
20182. DETERMINATION OF TRACE ELEMENT CONTENTS IN STEVIA REBAUDIANA LEAVES AND EXTRACTS
Durak N., KILIÇ S., AKPINAR K., CERTEL M.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.384, (Tam Metin Bildiri)
2018
20183. The effect of sewage sludge from different regions and seasons on plant growth and mineral composition
TOPCUOĞLU B., ÖNAL M. K., Arı N., CERTEL M.
International Conference on Chemical, Agriculture, Environment and Natural Sciences (CAENS-18), İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, ss.55-61, (Tam Metin Bildiri)
2018
20184. Seasonal and Regional Variability of Physicochemical and Agronomic Characteristics of Sewage Sludge
TOPCUOĞLU B., ÖNAL M. K., Arı N., CERTEL M.
11th International Conference on Agricultural, Chemical, Biological and Medical Sciences (ACBMS-2018), İstanbul, Türkiye, 1 - 02 Mayıs 2018, ss.200-206, (Tam Metin Bildiri)
2015
20155. The Effects of Fermentation and Various Storage Types on Properties of Wet Tarhana
ERBAŞ M., Certel M.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
2013
20136. Evaluation of barley flour in the noodle production
ALTINDAĞ G., EREM F., KONAK Ü. İ., CERTEL M.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Kasım 2013, ss.257, (Tam Metin Bildiri)
2013
20137. Effects of blending of barley flour and wheat flour on some properties of bread
KONAK Ü. İ., EREM F., ALTINDAĞ G., CERTEL M.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.258, (Tam Metin Bildiri)
2012
20128. Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa
CERTEL M., KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B.
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.331, (Özet Bildiri)
2012
20129. Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa
CERTEL M., KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B.
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.331, (Özet Bildiri)
2012
201210. Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa
CERTEL M., KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B.
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.331, (Tam Metin Bildiri)
2012
201211. Reduction of mancozeb residues on tomatoes by dipping solutions
CENGİZ M. F., CERTEL M.
Florida Pesticide Residue Workshop, St. Pete, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 14 Temmuz 2012, ss.185, (Tam Metin Bildiri)
2012
201212. Dietary exposure assessment of pesticide residues in food.
CENGİZ M. F., Boyacı Gündüz C. P., CERTEL M.
International Food, Agriculture And Gastronomy Congress, Antalya, Türkiye, 08 Şubat 2012, ss.559, (Tam Metin Bildiri)
2011
201113. Sera Klimatik Koşullarındaki Değişimin Gıdalardaki Pestisit Kalıntı Düzeylerine Etkileri
CENGİZ M. F., CERTEL M., Gunduz C. P. B.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 Kasım 2011, ss.150, (Özet Bildiri)
2011
201114. Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi
EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.108, (Tam Metin Bildiri)
2011
201115. Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi
EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.108, (Özet Bildiri)
2011
201116. Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi
EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.108, (Özet Bildiri)
2011
201117. Glutamik asit üretimi
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.171, (Özet Bildiri)
2011
201118. Glutamik asit üretimi
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.171, (Özet Bildiri)
2011
201119. Sera Klimatik Koşullarındaki Değişimin Gıdalardaki Pestisit Kalıntı Düzeylerine Etkileri
CERTEL M., CENGİZ M. F., BOYACI C. P.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.150, (Özet Bildiri)
2011
201120. Glutamik asit üretimi
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.171, (Tam Metin Bildiri)
2011
201121. Investigation of some bleaching agents and benzoic acide in wheat flour commercially
ŞIK B., CENGİZ M. F., CERTEL M.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2011, ss.516, (Tam Metin Bildiri)
2011
201122. Rekabetçi Üstünlük Sağlama Çabalarında Eğitim/Öğretim, Bilim/Teknoloji Göstergeleri: AB, Türkiye, ABD, Japonya Örnekleri
MEHTER AYKIN S., ÖZKAN B., Certel M.
Uluslararası Yükseköğretim Kongresi: Yeni Yönelişler ve Sorunlar, İstanbul, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2011, cilt.1, ss.622-629, (Tam Metin Bildiri)
2011
201123. Peptidases used in the food industry
EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1045, (Tam Metin Bildiri)
2011
201124. Single Cell Protein-an alternative source
KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062, (Tam Metin Bildiri)
2011
201125. Effectiveness of the post-harvest culinary application on the reduction of pesticide residues
CENGİZ M. F., CERTEL M., BOYACI C. P.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.461, (Özet Bildiri)
2011
201126. Recent developments on the analyse of acrylamide in complex food matrices
CENGİZ M. F., CERTEL M., BOYACI C. P.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.558, (Özet Bildiri)
2011
201127. New methods for the analysis of melamine in foods
CENGİZ M. F., CERTEL M., BOYACI C. P.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.559, (Özet Bildiri)
2011
201128. Physical, textural and sensory characteristics of gluten-free cakes made of buchwheat, corn and rice flours
CERTEL M., ALTINDAĞ G.
International Foods Congress, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.681, (Tam Metin Bildiri)
2011
201129. Single Cell Protein-an alternative source
KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062, (Özet Bildiri)
2011
201130. Arsenic contamination in food products
CENGİZ M. F., CERTEL M., BOYACI C. P.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.460, (Özet Bildiri)
2011
201131. Single Cell Protein-an alternative source
KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062, (Özet Bildiri)
2011
201132. Peptidases used in the food industry
EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry (NAFI2011), İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1045, (Tam Metin Bildiri)
2011
201133. Arsenic contamination in food products
CENGİZ M. F., Boyacı Gündüz C. P., CERTEL M.
International Food Congress Novel Approaches In Food Industry, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2011, ss.460, (Tam Metin Bildiri)
2011
201134. Effectiveness of the post-harvest culinary application on the reduction of pesticide residues
CENGİZ M. F., Boyacı Gündüz C. P., CERTEL M.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2011, ss.461, (Özet Bildiri)
2011
201135. New methods for the analysis of melamine in foods
CENGİZ M. F., Boyacı Gündüz C. P., CERTEL M.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2011, ss.559, (Tam Metin Bildiri)
2011
201136. Recent developments on the analyse of acrylamide in complex food matrices
CENGİZ M. F., Boyacı Gündüz C. P., CERTEL M.
International Food Congress Novel Approaches In Food Industry, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2011, ss.558, (Tam Metin Bildiri)
2011
201137. Rekabetçi Üstünlük Sağlama Çabalarında Eğitim/ Öğretim, Bilim/ Teknoloji Göstergeleri: AB, Türkiye, ABD, Japonya Örnekleri
MEHTER AYKIN S., ÖZKAN B., CERTEL M.
Uluslararası Yükseköğretim Kongresi: Yeni Yönelişler ve Sorunlar, İstanbul, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201138. Effects of gamma treatment on the properties of corn protein-based films
USLU M. K., CERTEL M.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.1093, (Özet Bildiri)
2010
201039. Gıdalarda Isıl İşlem Uygulamalarının Tarım İlacı Kalıntılarına Etkileri
CENGİZ M. F., ŞIK B., CERTEL M., BOYACI C. P.
2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.11, (Özet Bildiri)
2010
201040. Gıdalarda Isıl İşlem Uygulamalarının Tarım İlacı Kalıntılarına Etkileri
CENGİZ M. F., ŞIK B., CERTEL M., Gunduz C. P. B.
2. Gıda Güvenliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 09 Aralık 2010, ss.11, (Tam Metin Bildiri)
2010
201041. Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.340, (Tam Metin Bildiri)
2010
201042. Color Values, Textural Properties and Sensory Qualities of Oven Baked Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.331, (Tam Metin Bildiri)
2010
201043. Investigation of Some Bleaching Agents and Benzoic Acide in Wheat Flour Commercially Avaliable on The Local Markets in Antalya
ŞIK B., CENGİZ M. F., CERTEL M.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.322, (Özet Bildiri)
2010
201044. Color Values, Textural Properties and Sensory Qualities of Oven Baked Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.331, (Tam Metin Bildiri)
2010
201045. Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.340, (Tam Metin Bildiri)
2010
201046. Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi
CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.108, (Özet Bildiri)
2010
201047. Trabzon Vakfıkebir Ekmeği
KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.560-561, (Tam Metin Bildiri)
2010
201048. Un Helvası-Fırında kavurma uygulaması esnasında HMF oluşumunun izlenmesi
AKPINAR K., AKÇA H., KARAKAŞ B., CERTEL M.
The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.508-509, (Tam Metin Bildiri)
2010
201049. Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi
CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201050. Un Helvası-Fırında Model Kavurma Uygulaması Esnasında HMF Oluşumunun İzlenmesi
AKPINAR K., Akca H., KARAKAŞ B., CERTEL M.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.508-510, (Tam Metin Bildiri)
2010
201051. Simidin Tarihçesi ve Üretimi
EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.558-559, (Tam Metin Bildiri)
2010
201052. Kerebiç Tatlısı
ALTINDAĞ G., DURAK N., CERTEL M.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.780-781, (Tam Metin Bildiri)
2010
201053. Un Helvası-Fırında Model Kavurma Uygulaması Esnasında HMF Oluşumunun İzlenmesi
AKPINAR K., Akca H., KARAKAŞ B., CERTEL M.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.508-510, (Tam Metin Bildiri)
2010
201054. Trabzon Vakfıkebir Ekmeği
KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.560-561, (Tam Metin Bildiri)
2010
201055. Simidin tarihçesi ve üretimi
Erem F., Konak Ü. İ., KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.558-559, (Tam Metin Bildiri)
2010
201056. Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi
CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
201057. Comparison of certain chemical compositions of poppy seeds having different colours
Cengiz M. F., Uslu M. K., Certel M.
The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 03 Ekim 2010, ss.665-667, (Tam Metin Bildiri)
2010
201058. Effecting Factors on Resveratrol Content of Traditional Foods Produced from Grape
Cengiz M. F., Şık B., Certel M.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.664, (Özet Bildiri)
2010
201059. Effecting factors on resveratrol content of traditional foods produced from grape
CENGİZ M. F., ŞIK B., CERTEL M.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.665-667, (Tam Metin Bildiri)
2010
201060. Essential oil composition of terebinth fruit paste obtained following various roasting applications
CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.1074, (Tam Metin Bildiri)
2010
201061. Comparison of certain chemical compositions of poppy seeds having different colors
CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.
The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.665-667, (Tam Metin Bildiri)
2010
201062. Fatty Acid and Mineral Compositions of Poppy Seeds Having Different Colors
CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 11 Mart - 11 Haziran 2010, ss.287, (Özet Bildiri)
2010
201063. Fatty Acid and Mineral Compositions of Poppy Seeds Having Different Colors
CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 11 Mart - 11 Haziran 2010, ss.287, (Özet Bildiri)
2009
200964. Farklı kavurma işlemleriyle elde edilen çitlembik ezmesinin sürülebilirlik özelliklerinin belirlenmesi
KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.229-234, (Tam Metin Bildiri)
2009
200965. Farklı Kavurma İşlemleriyle Elde Edilen Çitlembik Ezmesinin Sürülebilirlik Özelliklerinin Belirlenmesi
KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2009
200966. Çölyak hastalığı ve ekşi maya kullanımı
EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.277-281, (Tam Metin Bildiri)
2009
200967. Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri
KONAK Ü. İ., CERTEL M., KARAKAŞ B., EREM F.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.565-569, (Tam Metin Bildiri)
2009
200968. Çölyak Hastalığı ve Ekşi Maya Kullanımı
EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2009
200969. Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri
KONAK Ü. İ., CERTEL M., KARAKAŞ B., EREM F.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200970. Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri
KONAK Ü. İ., CERTEL M., KARAKAŞ B., EREM F.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2009
200971. Çölyak Hastalığı ve Ekşi Maya Kullanımı
EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200972. Farklı Kavurma İşlemleriyle Elde Edilen Çitlembik Ezmesinin Sürülebilirlik Özelliklerinin Belirlenmesi
KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200973. Farklı randımanlardaki unlardan üretilmiş yufkaların bazı özelliklerinin farklı sıcaklıklarda depolama ile değişimi
ERBAŞ M., USLU M. K., Erbaş M. Ö., Certel M.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.268, (Tam Metin Bildiri)
2008
200874. Expression and characterization of Bacillus subtilis PY22 ?-amylase in Pichia pastoris
KARAKAŞ B., İNAN M., CERTEL M.
International Enzyme Engineering Symposium (IEES), Aydın, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2008, (Özet Bildiri)
2008
200875. Expression and characterization of Bacillus subtilis PY22 alfa-amylase in Pichia pastoris
KARAKAŞ B., İNAN M., CERTEL M.
International Enzyme Engineering Symposium (IEES), Aydın, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2008, ss.52, (Özet Bildiri)
2008
200876. “Expression and characterization of Bacillus subtilis PY22 ?-amylase in Pichia pastoris”
KARAKAŞ B., İNAN M., CERTEL M.
International Enzyme Engineering Symposium, Aydın, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2006
200677. Antalya Yöresinde Tüketilen Bazı Yabani Bitkilerin Nitrat Ve Nitrit İçerikleri
CERTEL M., ŞIK B., CENGİZ M. F., KARAKAŞ B.
9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 25 Mayıs 2006, ss.263-266, (Tam Metin Bildiri)
2006
200678. Kapiler Elektroforez Tekniği ve Gıda Analizlerinde Kullanım Olanakları - Tahıl Proteinlerinin Analizine Getirdiği Açılımlar
KARAKAŞ B., CERTEL M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.361-364, (Tam Metin Bildiri)
2006
200679. Fırın Ürünlerinde Enzim Uygulamaları
EREM F., CERTEL M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.525-528, (Tam Metin Bildiri)
2006
200680. Antalya Yöresinde Tüketilen Yenebilir Bazı Yabani Bitkilerin Nitrat ve Nitrit İçerikleri
CERTEL M., ŞIK B., CENGİZ M. F., KARAKAŞ B.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.263-266, (Tam Metin Bildiri)
2006
200681. Kapiler Elektroforez Tekniği ve Gıda Analizlerinde Kullanım Olanakları - Tahıl Proteinlerinin Analizine Getirdiği Açılımlar
KARAKAŞ B., CERTEL M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.361-364, (Tam Metin Bildiri)
2006
200682. Antalya Yöresinde Tüketilen Yenebilir Bazı Yabani Bitkilerin Nitrat ve Nitrit İçerikleri
CERTEL M., ŞIK B., CENGİZ M. F., KARAKAŞ B.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.263-266, (Tam Metin Bildiri)
2005
200583. Application of cyclodextrins in food industry
CERTEL M., EREM F.
1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, (Özet Bildiri)
2004
200484. Menengiç (Pistacia terebinthus L.) Ağacı meyvesinin (çitlembik) değerlendirilme olanakları
KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.46-49, (Tam Metin Bildiri)
2004
200485. Yaş ve kuru tarhananın şeker içeriğine fermentasyon ve depolamanın etkisi
ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.17, (Tam Metin Bildiri)
0
086. Antalya Piyasasında Satılan Yoğurt ve Beyaz Peynirlerin Sodyum Benzoat ve Potasyum Sorbat İçeriklerinin Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi ile Belirlenmesi
KÜÇÜKÇETİN A., ŞIK B., Çiçek A., CERTEL M.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, ss.45, (Özet Bildiri)
2004
200487. Antalya Piyasasında Satılan Yoğurt ve Beyaz Peynirlerin Sodyum Benzoat ve Potasyum Sorbat İçeriklerinin Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi ile Belirlenmesi
KÜÇÜKÇETİN A., ŞIK B., Çiçek A., CERTEL M.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2004, ss.45, (Özet Bildiri)
2003
200388. Tirmis tanelerinin (Lupinus albus L.) bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2003, (Özet Bildiri)
2003
200389. Tirmis tanelerinin (Lupinus albus L.) bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmes
ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2003, ss.707-720, (Tam Metin Bildiri)
1999
199990. Bazı sebzelerin (domates, kırmızı biber, soğan, nane ve maydanoz) kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi
ERBAŞ M., CERTEL M.
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongres, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.31, (Tam Metin Bildiri)
1998
199891. Kırık, Lancer, çavdar, yulaf ve mısırın sorpsiyon izosterik ısılarının hesaplanması
Ertugay M. F., CERTEL M.
Gıda Mühendisliği kongre ve sergisi, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998, cilt.1, ss.393-399, (Tam Metin Bildiri)
1993
199392. Fırın Hijyeni ve Sanitasyonu
CERTEL M.
I. Genel Gıda Hijyeni Semineri, Antalya, Türkiye, 25 - 26 Ekim 1993, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
1986
198693. Ekmeğe Katkı Maddesi Olarak Soya
ELGÜN A., CERTEL M.
Gıda Sanayiinin Sorunları ve Serbest Bölgelerin Gıda Sanayiine Beklenen Etkileri Sempozyumu, Adana, Türkiye, 15 - 17 Ekim 1986, cilt.1, ss.345-355, (Tam Metin Bildiri)
1986
198694. Mısır Bulguru Üzerine Bir Araştırma
ELGÜN A., ERTUGAY Z., CERTEL M.
Gıda Sanayii Araştırma-Geliştirme Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 7 - 10 Nisan 1986, cilt.1, ss.77-83
Kitaplar
2012
20121. Akdeniz Üniversitesi'nde Bologna Süreci:Öğrenen Kampüs
CERTEL M., ÖZKAN B., KAHRAMAN E.
Akdeniz Üniversitesi Yayınları, Antalya, 2012
2009
20092. Water and Its Relation to Food
Karakaş Budak B., Certel M.
Advances in Food Biochemistry, Yildiz F., Editör, CRC, New York , New York, ss.1-21, 2009
2002
20023. Biyokimya-I. Temel Yapılar ve Kavramlar
GÖKALP H. Y., NAS S., CERTEL M.
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, Denizli, 2002
1999
19994. Tahıl ve Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrolü ve Laboratuvar Uygulama Kılavuzu
ELGÜN A., ERTUGAY Z., CERTEL M., KOTANCILAR H. G.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitapları, Erzurum, 1999
1994
19945. Termodinamik ve Isı Transferi
CERTEL M., tülek y.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Erzurum, 1994
1992
19926. Biyoteknoloji I
ERTUGAY Z., CERTEL M.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Erzurum, 1992
Diğer Yayınlar
1989
1989