Prof. Dr. MUHARREM CERTEL


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Bilimi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Biyokimyası, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

182

Yayın (WoS)

30

Yayın (Scopus)

28

Atıf (WoS)

719

H-İndeks (WoS)

17

Atıf (Scopus)

1000

H-İndeks (Scopus)

18

Atıf (Scholar)

1106

H-İndeks (Scholar)

10

Atıf (Sobiad)

17

H-İndeks (Sobiad)

1

Proje

12

Tez Danışmanlığı

26

Açık Erişim

18
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1986 - 1990

1986 - 1990

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

1984 - 1986

1984 - 1986

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

1980 - 1984

1980 - 1984

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

Almanca

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Biyokimyası

Gıda Teknolojisi

Hububat Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2009 - Devam Ediyor

2009 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1997 - 2009

1997 - 2009

Prof. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1993 - 1997

1993 - 1997

Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1991 - 1993

1991 - 1993

Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1990 - 1991

1990 - 1991

Yrd. Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1984 - 1990

1984 - 1990

Araştırma Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi

Yönetimsel Görevler

2008 - 2012

2008 - 2012

Rektör Yardımcısı

Akdeniz Üniversitesi

2008 - 2012

2008 - 2012

Yüksekokul Müdürü

Akdeniz Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

2005 - 2009

2005 - 2009

Bölüm Başkanı

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2003 - 2006

2003 - 2006

Senato Üyesi

Akdeniz Üniversitesi

2003 - 2006

2003 - 2006

Yönetim Kurulu Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

1991 - 2005

1991 - 2005

Bölüm Başkan Yardımcısı

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1994 - 1997

1994 - 1997

Dekan Yardımcısı

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Gıdalarda Su ve Su Aktivitesi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıdalarda Biyokimyasal Değişmeler

Proses Tasarımı

Lisans

Lisans

Gıda İşletmelerinin Projelendirilmesi ve Organizasyon

Gıda Prosesleri I-II

Yönetilen Tezler

2016

2016

Yüksek Lisans

Rekombinant insülin hormonunun Pichia pastoris’te üretimi

CERTEL M. (Danışman)

A.Torun(Öğrenci) Creative Commons License

2005

2005

Yüksek Lisans

Sürekli sistemde keçiboynuzu ekstraksiyonu üzerine araştırma

CERTEL M. (Danışman)

İ.Turhan(Öğrenci) Creative Commons License

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2006

2006

20. Siklodekstrinler ve gıdalarda kullanımı

EREM F., CERTEL M.

Dünya Gıda , cilt.11, ss.68-72, 2006 (Hakemli Dergi)

1996

1996

33. Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği

CERTEL M., Ertugay M. F.

Gıda , cilt.21, sa.13, ss.193-199, 1996 (Hakemli Dergi)

1996

1996

34. Gıdalarda nem sorpsiyon izotermleri

CERTEL M., Ertugay M. F.

Standard , cilt.35, sa.417, ss.44-47, 1996 (Hakemli Dergi)

1995

1995

38. gıda kirliliği

DOĞAN Ü., CERTEL M.

standart , cilt.34, ss.134-140, 1995 (Hakemsiz Dergi)

1991

1991

44. Tahıl Tozu Patlamaları ve Önlenmesi

ERTUGAY Z., CERTEL M.

Un Mamülleri Dünyası , cilt.1, sa.1, ss.41-49, 1991 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2018

2018

1. DETERMINATION OF TRACE ELEMENT CONTENTS IN STEVIA REBAUDIANA LEAVES AND EXTRACTS

Durak N., KILIÇ S., AKPINAR K., CERTEL M.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.384, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

2. DETERMINATION OF TRACE ELEMENT CONTENTS IN STEVIA REBAUDIANA LEAVES AND EXTRACTS

Durak N., KILIÇ S., AKPINAR K., CERTEL M.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.384, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

3. The effect of sewage sludge from different regions and seasons on plant growth and mineral composition

TOPCUOĞLU B., ÖNAL M. K., Arı N., CERTEL M.

International Conference on Chemical, Agriculture, Environment and Natural Sciences (CAENS-18), İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, ss.55-61, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

4. Seasonal and Regional Variability of Physicochemical and Agronomic Characteristics of Sewage Sludge

TOPCUOĞLU B., ÖNAL M. K., Arı N., CERTEL M.

11th International Conference on Agricultural, Chemical, Biological and Medical Sciences (ACBMS-2018), İstanbul, Türkiye, 1 - 02 Mayıs 2018, ss.200-206, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

5. The Effects of Fermentation and Various Storage Types on Properties of Wet Tarhana

ERBAŞ M., Certel M.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

2013

2013

6. Evaluation of barley flour in the noodle production

ALTINDAĞ G., EREM F., KONAK Ü. İ., CERTEL M.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Kasım 2013, ss.257, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

7. Effects of blending of barley flour and wheat flour on some properties of bread

KONAK Ü. İ., EREM F., ALTINDAĞ G., CERTEL M.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.258, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

8. Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa

CERTEL M., KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B.

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.331, (Özet Bildiri)

2012

2012

9. Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa

CERTEL M., KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B.

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.331, (Özet Bildiri)

2012

2012

10. Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa

CERTEL M., KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B.

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.331, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

11. Reduction of mancozeb residues on tomatoes by dipping solutions

CENGİZ M. F., CERTEL M.

Florida Pesticide Residue Workshop, St. Pete, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 14 Temmuz 2012, ss.185, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

12. Dietary exposure assessment of pesticide residues in food.

CENGİZ M. F., Boyacı Gündüz C. P., CERTEL M.

International Food, Agriculture And Gastronomy Congress, Antalya, Türkiye, 08 Şubat 2012, ss.559, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

13. Sera Klimatik Koşullarındaki Değişimin Gıdalardaki Pestisit Kalıntı Düzeylerine Etkileri

CENGİZ M. F., CERTEL M., Gunduz C. P. B.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 Kasım 2011, ss.150, (Özet Bildiri)

2011

2011

14. Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.108, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

15. Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.108, (Özet Bildiri)

2011

2011

16. Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.108, (Özet Bildiri)

2011

2011

17. Glutamik asit üretimi

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.171, (Özet Bildiri)

2011

2011

18. Glutamik asit üretimi

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.171, (Özet Bildiri)

2011

2011

19. Sera Klimatik Koşullarındaki Değişimin Gıdalardaki Pestisit Kalıntı Düzeylerine Etkileri

CERTEL M., CENGİZ M. F., BOYACI C. P.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.150, (Özet Bildiri)

2011

2011

20. Glutamik asit üretimi

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.171, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

21. Investigation of some bleaching agents and benzoic acide in wheat flour commercially

ŞIK B., CENGİZ M. F., CERTEL M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2011, ss.516, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

22. Rekabetçi Üstünlük Sağlama Çabalarında Eğitim/Öğretim, Bilim/Teknoloji Göstergeleri: AB, Türkiye, ABD, Japonya Örnekleri

MEHTER AYKIN S., ÖZKAN B., Certel M.

Uluslararası Yükseköğretim Kongresi: Yeni Yönelişler ve Sorunlar, İstanbul, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2011, cilt.1, ss.622-629, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

23. Peptidases used in the food industry

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1045, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

24. Single Cell Protein-an alternative source

KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

25. Effectiveness of the post-harvest culinary application on the reduction of pesticide residues

CENGİZ M. F., CERTEL M., BOYACI C. P.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.461, (Özet Bildiri)

2011

2011

26. Recent developments on the analyse of acrylamide in complex food matrices

CENGİZ M. F., CERTEL M., BOYACI C. P.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.558, (Özet Bildiri)

2011

2011

27. New methods for the analysis of melamine in foods

CENGİZ M. F., CERTEL M., BOYACI C. P.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.559, (Özet Bildiri)

2011

2011

28. Physical, textural and sensory characteristics of gluten-free cakes made of buchwheat, corn and rice flours

CERTEL M., ALTINDAĞ G.

International Foods Congress, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.681, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

29. Single Cell Protein-an alternative source

KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062, (Özet Bildiri)

2011

2011

30. Arsenic contamination in food products

CENGİZ M. F., CERTEL M., BOYACI C. P.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.460, (Özet Bildiri)

2011

2011

31. Single Cell Protein-an alternative source

KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062, (Özet Bildiri)

2011

2011

32. Peptidases used in the food industry

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry (NAFI2011), İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1045, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

33. Arsenic contamination in food products

CENGİZ M. F., Boyacı Gündüz C. P., CERTEL M.

International Food Congress Novel Approaches In Food Industry, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2011, ss.460, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

34. Effectiveness of the post-harvest culinary application on the reduction of pesticide residues

CENGİZ M. F., Boyacı Gündüz C. P., CERTEL M.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2011, ss.461, (Özet Bildiri)

2011

2011

35. New methods for the analysis of melamine in foods

CENGİZ M. F., Boyacı Gündüz C. P., CERTEL M.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2011, ss.559, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

36. Recent developments on the analyse of acrylamide in complex food matrices

CENGİZ M. F., Boyacı Gündüz C. P., CERTEL M.

International Food Congress Novel Approaches In Food Industry, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2011, ss.558, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

37. Rekabetçi Üstünlük Sağlama Çabalarında Eğitim/ Öğretim, Bilim/ Teknoloji Göstergeleri: AB, Türkiye, ABD, Japonya Örnekleri

MEHTER AYKIN S., ÖZKAN B., CERTEL M.

Uluslararası Yükseköğretim Kongresi: Yeni Yönelişler ve Sorunlar, İstanbul, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

38. Effects of gamma treatment on the properties of corn protein-based films

USLU M. K., CERTEL M.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.1093, (Özet Bildiri)

2010

2010

39. Gıdalarda Isıl İşlem Uygulamalarının Tarım İlacı Kalıntılarına Etkileri

CENGİZ M. F., ŞIK B., CERTEL M., BOYACI C. P.

2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.11, (Özet Bildiri)

2010

2010

40. Gıdalarda Isıl İşlem Uygulamalarının Tarım İlacı Kalıntılarına Etkileri

CENGİZ M. F., ŞIK B., CERTEL M., Gunduz C. P. B.

2. Gıda Güvenliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 09 Aralık 2010, ss.11, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

41. Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.340, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

42. Color Values, Textural Properties and Sensory Qualities of Oven Baked Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.331, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

43. Investigation of Some Bleaching Agents and Benzoic Acide in Wheat Flour Commercially Avaliable on The Local Markets in Antalya

ŞIK B., CENGİZ M. F., CERTEL M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.322, (Özet Bildiri)

2010

2010

44. Color Values, Textural Properties and Sensory Qualities of Oven Baked Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.331, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

45. Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.340, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

46. Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi

CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.108, (Özet Bildiri)

2010

2010

47. Trabzon Vakfıkebir Ekmeği

KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.560-561, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

48. Un Helvası-Fırında kavurma uygulaması esnasında HMF oluşumunun izlenmesi

AKPINAR K., AKÇA H., KARAKAŞ B., CERTEL M.

The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.508-509, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

49. Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi

CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

50. Un Helvası-Fırında Model Kavurma Uygulaması Esnasında HMF Oluşumunun İzlenmesi

AKPINAR K., Akca H., KARAKAŞ B., CERTEL M.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.508-510, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

51. Simidin Tarihçesi ve Üretimi

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.558-559, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

52. Kerebiç Tatlısı

ALTINDAĞ G., DURAK N., CERTEL M.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.780-781, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

53. Un Helvası-Fırında Model Kavurma Uygulaması Esnasında HMF Oluşumunun İzlenmesi

AKPINAR K., Akca H., KARAKAŞ B., CERTEL M.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.508-510, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

54. Trabzon Vakfıkebir Ekmeği

KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.560-561, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

55. Simidin tarihçesi ve üretimi

Erem F., Konak Ü. İ., KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.558-559, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

56. Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi

CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

57. Comparison of certain chemical compositions of poppy seeds having different colours

Cengiz M. F., Uslu M. K., Certel M.

The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 03 Ekim 2010, ss.665-667, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

58. Effecting Factors on Resveratrol Content of Traditional Foods Produced from Grape

Cengiz M. F., Şık B., Certel M.

Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.664, (Özet Bildiri)

2010

2010

59. Effecting factors on resveratrol content of traditional foods produced from grape

CENGİZ M. F., ŞIK B., CERTEL M.

Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.665-667, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

60. Essential oil composition of terebinth fruit paste obtained following various roasting applications

CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.

Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.1074, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

61. Comparison of certain chemical compositions of poppy seeds having different colors

CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.

The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.665-667, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

62. Fatty Acid and Mineral Compositions of Poppy Seeds Having Different Colors

CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 11 Mart - 11 Haziran 2010, ss.287, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

63. Fatty Acid and Mineral Compositions of Poppy Seeds Having Different Colors

CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 11 Mart - 11 Haziran 2010, ss.287, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2009

2009

64. Farklı kavurma işlemleriyle elde edilen çitlembik ezmesinin sürülebilirlik özelliklerinin belirlenmesi

KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.229-234, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

65. Farklı Kavurma İşlemleriyle Elde Edilen Çitlembik Ezmesinin Sürülebilirlik Özelliklerinin Belirlenmesi

KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

66. Çölyak hastalığı ve ekşi maya kullanımı

EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.277-281, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

67. Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri

KONAK Ü. İ., CERTEL M., KARAKAŞ B., EREM F.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.565-569, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

68. Çölyak Hastalığı ve Ekşi Maya Kullanımı

EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

69. Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri

KONAK Ü. İ., CERTEL M., KARAKAŞ B., EREM F.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

70. Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri

KONAK Ü. İ., CERTEL M., KARAKAŞ B., EREM F.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

71. Çölyak Hastalığı ve Ekşi Maya Kullanımı

EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

72. Farklı Kavurma İşlemleriyle Elde Edilen Çitlembik Ezmesinin Sürülebilirlik Özelliklerinin Belirlenmesi

KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

74. Expression and characterization of Bacillus subtilis PY22 ?-amylase in Pichia pastoris

KARAKAŞ B., İNAN M., CERTEL M.

International Enzyme Engineering Symposium (IEES), Aydın, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2008, (Özet Bildiri)

2008

2008

75. Expression and characterization of Bacillus subtilis PY22 alfa-amylase in Pichia pastoris

KARAKAŞ B., İNAN M., CERTEL M.

International Enzyme Engineering Symposium (IEES), Aydın, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2008, ss.52, (Özet Bildiri)

2008

2008

76. “Expression and characterization of Bacillus subtilis PY22 ?-amylase in Pichia pastoris”

KARAKAŞ B., İNAN M., CERTEL M.

International Enzyme Engineering Symposium, Aydın, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

77. Antalya Yöresinde Tüketilen Bazı Yabani Bitkilerin Nitrat Ve Nitrit İçerikleri

CERTEL M., ŞIK B., CENGİZ M. F., KARAKAŞ B.

9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 25 Mayıs 2006, ss.263-266, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

78. Kapiler Elektroforez Tekniği ve Gıda Analizlerinde Kullanım Olanakları - Tahıl Proteinlerinin Analizine Getirdiği Açılımlar

KARAKAŞ B., CERTEL M.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.361-364, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

79. Fırın Ürünlerinde Enzim Uygulamaları

EREM F., CERTEL M.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.525-528, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

80. Antalya Yöresinde Tüketilen Yenebilir Bazı Yabani Bitkilerin Nitrat ve Nitrit İçerikleri

CERTEL M., ŞIK B., CENGİZ M. F., KARAKAŞ B.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.263-266, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

81. Kapiler Elektroforez Tekniği ve Gıda Analizlerinde Kullanım Olanakları - Tahıl Proteinlerinin Analizine Getirdiği Açılımlar

KARAKAŞ B., CERTEL M.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.361-364, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

82. Antalya Yöresinde Tüketilen Yenebilir Bazı Yabani Bitkilerin Nitrat ve Nitrit İçerikleri

CERTEL M., ŞIK B., CENGİZ M. F., KARAKAŞ B.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.263-266, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

83. Application of cyclodextrins in food industry

CERTEL M., EREM F.

1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, (Özet Bildiri)

2004

2004

84. Menengiç (Pistacia terebinthus L.) Ağacı meyvesinin (çitlembik) değerlendirilme olanakları

KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.46-49, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

85. Yaş ve kuru tarhananın şeker içeriğine fermentasyon ve depolamanın etkisi

ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.17, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

88. Tirmis tanelerinin (Lupinus albus L.) bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi

ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.

3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2003, (Özet Bildiri)

2003

2003

89. Tirmis tanelerinin (Lupinus albus L.) bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmes

ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.

3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2003, ss.707-720, (Tam Metin Bildiri)

1999

1999

90. Bazı sebzelerin (domates, kırmızı biber, soğan, nane ve maydanoz) kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi

ERBAŞ M., CERTEL M.

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongres, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.31, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

91. Kırık, Lancer, çavdar, yulaf ve mısırın sorpsiyon izosterik ısılarının hesaplanması

Ertugay M. F., CERTEL M.

Gıda Mühendisliği kongre ve sergisi, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998, cilt.1, ss.393-399, (Tam Metin Bildiri)

1993

1993

92. Fırın Hijyeni ve Sanitasyonu

CERTEL M.

I. Genel Gıda Hijyeni Semineri, Antalya, Türkiye, 25 - 26 Ekim 1993, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

1986

1986

93. Ekmeğe Katkı Maddesi Olarak Soya

ELGÜN A., CERTEL M.

Gıda Sanayiinin Sorunları ve Serbest Bölgelerin Gıda Sanayiine Beklenen Etkileri Sempozyumu, Adana, Türkiye, 15 - 17 Ekim 1986, cilt.1, ss.345-355, (Tam Metin Bildiri)

1986

1986

94. Mısır Bulguru Üzerine Bir Araştırma

ELGÜN A., ERTUGAY Z., CERTEL M.

Gıda Sanayii Araştırma-Geliştirme Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 7 - 10 Nisan 1986, cilt.1, ss.77-83

Kitaplar

2009

2009

2. Water and Its Relation to Food

Karakaş Budak B., Certel M.

Advances in Food Biochemistry, Yildiz F., Editör, CRC, New York , New York, ss.1-21, 2009

2002

2002

3. Biyokimya-I. Temel Yapılar ve Kavramlar

GÖKALP H. Y., NAS S., CERTEL M.

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, Denizli, 2002

1994

1994

5. Termodinamik ve Isı Transferi

CERTEL M., tülek y.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Erzurum, 1994

1992

1992

6. Biyoteknoloji I

ERTUGAY Z., CERTEL M.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Erzurum, 1992


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 733

h-indeksi (WOS): 17