SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Brokers and wholesale fish market: case study of Turkey
SYLWAN
, cilt.159, sa.3, ss.137-152, 2015 (SCI-Expanded)
Effect of Hot Smoked Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Diets on the Protein Levels of Liver Tissue in Rats
ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM
, cilt.50, ss.1-6, 2006 (SCI-Expanded)
Activities of antioxidant enzymes in rats fed by hot smoked rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.40, ss.717-722, 2005 (SCI-Expanded)
The Determination of Flesh Productivity and Protein Components of Some Fish Species after Hot Smoking
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.81(7), ss.661-664, 2001 (SCI-Expanded)
Chemical changes of lipids of some fresh water fish after hot smoking
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY SCIENCES
, cilt.25(3), ss.341-348, 2001 (SCI-Expanded)
Bazı Tatlı Su Balıklarının Sıcak Dumanlama Sonrası Lipidlerindeki Kimyasal Değişmeler
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, sa.25, ss.341-348, 2001 (SCI-Expanded)
First Inland Records of the Euryhalin Goby Knipowitschia caucasica from Lakes in Anatolia
JOURNAL OF FISH BIOLOGY
, cilt.54, ss.1334-1337, 1999 (SCI-Expanded)
First Record of the Eastern Asiatic Gobionid Fish Pseudorasbora parva from the Asiatic part of Turkey
JOURNAL OF FISH BIOLOGY
, cilt.51, ss.858-861, 1997 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Gıdalarda Deniz Kaynaklı Makroalg Özütü Kullanımı ve LipitOksidasyonunu Önlemede Antioksidan Etkisi
AKADEMIK GIDA
, cilt.17, sa.3, ss.389-400, 2019 (Hakemli Dergi)
Denizel makroalg özütlerinin antimikrobiyal özellikleri üzerine bir derleme
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.35, sa.3, ss.343-351, 2018 (Hakemli Dergi)
Tüketilebilir iki makroalg ekstraktının antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.33, sa.4, ss.389-395, 2016 (Hakemli Dergi)
FISH OILS AND HUMAN HEALTH
JOURNAL OF FOOD AND HEALTH SCİENCE
, cilt.1, sa.3, ss.142-149, 2015 (Hakemli Dergi)
The influence of different salting processes on protein loss of cuttlefish (Sepia officinalis)
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.28, ss.71-74, 2011 (Hakemli Dergi)
Barbun balığı (Mullus barbatus)’nın sıcak dumanlama sonrası besin bileşenlerindeki değişimler
İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi
, cilt.24, ss.15-24, 2009 (Hakemli Dergi)
Balık Proteinlerinin Saflaştırılmasında Kullanilan Son Yöntemler
Journal of FisheriesSciences.com
, cilt.3, sa.4, ss.298-309, 2009 (Hakemli Dergi)
Hazır Yemek (catering) Teknolojisinde Su Ürünlerinin Yeri ve Önemi
Gıda Teknolojisi Dergisi
, cilt.10, ss.56-58, 2008 (Hakemli Dergi)
The investigation of extract loss of horse mackerel (Trachurus trachurus L., 1758) with different salting methods
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.25, ss.217-220, 2008 (Hakemli Dergi)
Determination of Total Serum Protein Levels Fed by Hot Smoked Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Diets in Rats
American Journal of Food Technology
, cilt.3(4), ss.246-251, 2008 (Hakemli Dergi)
Quality changes of salted red mullet (Mullus barbatus) during vacuum packaged storage at +4 ºC
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.25, ss.101-104, 2008 (Hakemli Dergi)
Taze Su Ürünleri İçin Tekstür Profil Analizi.
e-Journal of New World Sciences Academy
, cilt.3(3), 2008 (Hakemli Dergi)
AB üyesi ülkelerde Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi'ndeki durum ve istihdam olanakları
Tarım Türk Dergisi
, cilt.10, ss.110-111, 2008 (Hakemli Dergi)
The investigation of extract loss of horse mackerel Trachurus trachurus L 1758 with different salting methods
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.25, sa.3, ss.217-220, 2008 (Hakemli Dergi)
Quality changes of salted red mullet Mullus barbatus during vacuum packaged storage at 4 C
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.25, sa.2, ss.101-104, 2008 (Hakemli Dergi)
Mürekkep Balığı (Sepia officinalis L., 1758)'nda Eşeysel Olgunluk Safhalarına Göre Et Verimi ve Su Oranında Oluşan Değişimler
e-Journal of FisheriesSciences.com (elektronik)
, cilt.24(3-4), ss.247-251, 2007 (Hakemli Dergi)
Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Türktarım Dergisi
, cilt.178, ss.40-42, 2007 (Hakemli Dergi)
Chemical and sensory assessment of hot-smoked fish pâté
e-Journal of FisheriesSciences.com (elektronik)
, cilt.1, ss.20-25, 2007 (Hakemli Dergi)
Dumanlama Sonrası Su ürünleri Etlerindeki Lipid Değişimleri
Anadolu Bil M.Y.O. Dergisi
, cilt.2, ss.35-40, 2006 (Hakemli Dergi)
Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB)'ne katılım sürecinde su ürünleri işleme tesislerimizin mevcut durumuna bir bakış
Standard Dergi (TSE)
, cilt.528, ss.55-59, 2005 (Hakemli Dergi)
The determination of chemical components of some species belonging to cephalopoda class after hot smoking
S.D.Ü. Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
, cilt.1, sa.11, ss.6-9, 2004 (Hakemli Dergi)
Flesh content and proximate composition of freshwater crab (Potamon potamios potamios OLIVIER, 1804) and ghost crab (Ocypode cursor L.)
S.D.Ü. Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
, cilt.1, sa.9, ss.43-45, 2003 (Hakemli Dergi)
Kerevit (Astacus leptodactylus salinus Nordman, 1842)'lerde sıcak dumanlama yönteminin denenmesi ve kimyasal bileşenlerinin tespiti
S.D.Ü. Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
, cilt.2, sa.10, ss.49-51, 2003 (Hakemli Dergi)
Su Ürünleri Kaynaklı Besin Zehirlenmeleri
Standard Dergi (TSE)
, cilt.500, ss.82-85, 2003 (Hakemli Dergi)
Species and Subspecies of the Genus Aphanius Nardo 1827 (Pisces: Cyprinodontidae) in Turkey
TURKISH JOURNAL OF ZOOLOGY
, cilt.23, ss.23-44, 1999 (Scopus)
A study on the flesh productivity and standard method for collecting of Helix lucorum Linnaeus, 1758.
Turkish Journal of Zoology
, cilt.23, sa.2, ss.747-750, 1999 (Scopus)
Eğirdir Gölü Kerevitlerinin (Astacus leptodactylus salinus Nordman,1842) Et Verimi Üzerine Bir Araştırma
Turkish Journal of Zoology
, cilt.21, ss.101-105, 1997 (Scopus)
Canlı Hazineler Su Ürünleri
Bilim ve Teknik Dergisi
, cilt.345, ss.96-98, 1996 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
THE IMPORTANCE OF MOULDS ON SMOKED SEAFOOD SPOILAGE
AQUACULTURE EUROPE 17, Dubrovnik, Hırvatistan, 17 - 20 Ekim 2017, ss.1190-1191
Antimicrobial activity of Ulva rigida extracts from Gulf of İzmir/Turkey
Second International Agriculture Congress, Belgrad, Karadağ, 14 - 18 Kasım 2016, ss.1
An Evaluation of in Vitro Antibacterial and Antifungal Activity of Graciaria verrucosa Extracts
FABA 2016 International Symposium on Fisheries and Aquatic Science, Antalya, Türkiye, 3 Kasım - 05 Aralık 2016, ss.488
Use of Irradiation Technology in Seafood
Food Factor I Barcelona Conference, Barselona, İspanya, 2 - 04 Kasım 2016, ss.286
Evaluation of Some Sea Cuccumbers as a Nutrition Supplementin Turkey
International Conference on Nutrition and Food Engineering (ICNFE 2016), Budapeşte, Macaristan, 19 - 21 Ağustos 2016, ss.32
Nanoencapsulation competitivity, thermal and oxidative stability of salmon oil / ß-cyclodextrin complexes
The 4th European Conference on Cyclodextrins (EuroCD2015), Lille, Fransa, 6 - 09 Ekim 2015, ss.118
Comparison of Fish Oil Extraction and Determination Methods
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saray Bosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.622
Farklı Pişirme Yöntemlerinin Balık Kekinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
18. Ulusal Su ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.305
Antibacterial effect of Gracilaria verrucosa extract in minced mackerel during refrigerated storage
7th Central European Congress on Food (CEFood), Ohrid, Makedonya, 21 - 24 Mayıs 2014, ss.170
Antioxidant activity of extract from Ulva rigida, a type of green seaweed
Alg’n’ Chem 2014, Montpellier, Fransa, 31 Mart - 03 Nisan 2014, ss.53
Comparision of chemical compositions of Ulva rigida and Gracilaria verrucosa collected from Gulf of İzmir, Turkey
Alg’n’ Chem 2014, Montpellier, Fransa, 31 Mart - 03 Nisan 2014, ss.54
Evaluation of Turkish Fishery Wholesale Markets in terms of Brokers: Case Study of istanbul, İzmir and Ankara Terminal Wholesale Fish Markets
11 th World Conference on Animal Production., Beijing, Çin, 15 - 20 Ekim 2013, cilt.2, sa.3, ss.107-108
Gıdalarda antioksidan madde olarak deniz makroalglerinin kullanılması
İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.372
Evaluating the Antibacterial Effect of Fish Protein Concentrates on Growth of Spoilage Flora in Fish Sausage on Chilled Storage
International Conference on Predictive Modelling in Food. Pastör Enstitüsü, Paris, Fransa, 1 - 04 Eylül 2013
Tüketilebilir Makroalg Türleri ve Besinsel İçerikleri
Balıkçılık ve Akuatik Bilimler FABA, Atatürk Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2013, cilt..
Enzymatic synthesis of hesperidin- and naringin- fatty acid bioconjugates
The 4th Internatonal Conference on Food Chemistry Engineering of Technology, The Faculty of Food Processing Technology, Banat’s University of Aquaculture Sciences and Veterinary Medicine of Timisoara, Romanya, 1 - 04 Mayıs 2013
Evaluation of Fishery wholesale Marketing systems in Terms of producer: A case Study of Istanbul and Izmir Metropolitan Wholesale Markets
The Firsth International Fisheries Symposium in Northern Cyprus, 24 - 27 Mart 2013, ss.124
Evaluation of Turkish fishery wholesale markets in terms of producer: Case study of Istanbul, Izmir and Ankara terminal wholesale fish markets
The First International Fisheries Symposium in Northern Cyprus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 24 - 27 Mart 2013, ss.124
The Importance of Some Seaweeds for Aquafeeds
The 1st International Conference on Animal Nutrition and Environment (ANINUE 2012), Khon Kaen, Tayland, 14 - 15 Eylül 2012, ss.329
A Novel Approach to the Use of High Pressure Processing on Seafood Preservation
AQUA 2012, Global Aquaculture Securing Our Future. Prag, Çek Cumhuriyeti, 1 - 04 Eylül 2012, ss.1116
Determination of shelf-life after hot smoking process of red mullet, Mullus barbatus
AQUA 2012, Global Aquaculture Securing Our Future, Prague, Çek Cumhuriyeti, 1 - 07 Eylül 2012, ss.507
Physicochemical And Sensory Assessment Of Thornback Ray (Raja clavata L.,1758) Sausages Having Different Formulations
AQUA 2012, Global Aquaculture Securing Our Future. Prag, Çek Cumhuriyeti, 1 - 04 Eylül 2012, ss.833
Antalya Körfezi Lesepsiyan Balık Türleri ve Yeni Kayıtlar
XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.167
Antalya Körfezi’nden Avlanan Bazı Lesepsiyen Türlerin Kimyasal Kompozisyonlarının Araştırılması
XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.281
Bilgisayarlı Resim Analiz Yönteminin Su Ürünleri İşleme Teknolojisine Uygulanması
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, A.Ü.Su Ürünleri Fakültesi., Antalya, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, cilt.., ss.131
Proximate analysis of some ray species caught by trawling in Mediterranean Gulf of Antalya (Turkey).
V. International Conference Aquaculture & Fishery Conference, Faculty of Agriculture, Belgrade-Zemun, Karadağ, 1 - 04 Haziran 2011
Soğuk Muhafaza Boyunca İngiliz Stili Balık Çorbasının Mikrobiyolojik ve Biyokimyasal Değişimi
2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.31
Changes in the nutrient components after hot smoking process of red mullet (Mullus barbatus)
Aquaculture Europe 10, Porto, Portekiz, 5 - 08 Ekim 2010, ss.538-539
Fish protein hydrolysates and their potential application
Aquaculture 2010 Global Conference, Mövenpick Resort and Spa Phuket, Tayland, 1 - 04 Eylül 2010
The effect of hot smoking of fillets of Lizardfish (Saurida undosquamis) on biochemical and microbiological changes during chilled storage
2nd International Congress on Seafood Technology, Anchorage, 1 - 04 Mayıs 2010
The Influence of Different Salting Processes on Protein Loss of Sepia officinalis
3rd TAFT Conference, Copenhagen, Danimarka, 1 - 04 Eylül 2009
Mığrı (Conger conger L.1758)’nın Sıcak Dumanlama Teknolojisine Uygunluğunun Araştırılması
15. Ulusal Su ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.177
Antalya Körfezi’nde Trolle Avlanan Iskarta Türlerin Tespiti ve Değerlendirilme Olanakları
15. Ulusal Su ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.496
Comparison of Flesh Productivity and Chemical Composition of Male And Female Giant Red Shrimp (Aristeomorpha foliacea)
AquaMedit, 4th International Congress on Aquaculture, Fisheries Technology and Environmental Management, Atina, Yunanistan, 21 - 22 Kasım 2008, ss.5
Alterations in Extract Loss From Sardine During Different Salting Process
AquaMedit, 4th International Congress on Aquaculture, Fisheries Technology and Environmental Management, Atina, Yunanistan, 21 - 22 Kasım 2008, ss.7
Flesh Productivity and Chemical Components of Some Deep-Water Penaeid Shrimps
University of Ege, Fisheries of Faculty, 1st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.273
The Effects of Different Salting Methods on Extract Loss from Rainbow Trout.
University of Ege, Fisheries of Faculty. 1st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Çeşme, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.322
Quality Changes of Salted Red Mullet (Mullus barbatus) During Vacuum Packaged Stored at +4°C
University of Ege, Fisheries of Faculty. 1st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Çeşme, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.55
Flesh Productivity and Chemical Components of Some Deep-Water Penaeid Shrimps
University of Ege, Fisheries of Faculty. 1st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Çeşme, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.273
Dumanlanmış Barbun (Mullus barbatus L., 1758) ve Tekir (Mullus surmuletus L., 1758) Balıklarının Kimyasal Kompozisyonlarının Karşılaştırılması
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.195
Antalya Körfezi’nde Avlanan Mercan Türlerinin Et Verimi ve Kimyasal Kompozisyonlarının Karşılaştırılması
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.191
Dumanlanmış Barbun (Mullus barbatus L., 1758) ve Tekir (Mullus surmuletus L., 1758) Balıklarının Kimyasal Kompozisyonlarının Karşılaştırılması
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2007, cilt.., ss.195
Sudak (Sander lucioperca L. Kottelat, 1997) ve Kadife (Tinca tinca L. 1758) Balığı Fileto Kırıklarının Ekonomiye Katkı Amaçlı Alternatif Değerlendirme Şekli
XI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu,MKÜ, Su Ürünleri Fakültesi, Hatay, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2001, cilt.., ss.28
Dondurulmuş Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss WALBAUM) Dondurma Süresi ve Defrost Şekline Göre Meydana Gelen Değişimlerin Histolojisi Üzerine Bir Araştırma
IX. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, SDÜ, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi , Eğirdir., Isparta, Türkiye, 1 - 04 Eylül 1997, cilt.2, ss.683-694
Dumanlanmış Yılan Balıklarının (Anguilla anguilla, L.,1766) Yağlarında Fiziksel ve Kimyasal Değişimler
Akdeniz Balıkçılık Kongresi, E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Nisan 1997, cilt.., ss.209-214
Isparta Yöresi Su ürünleri İşleyen Fabrikalarda Hijyen Sanitasyon Konularının Değerlendirilmesi
II. Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Workshop'97, I.Ü., İstanbul, Türkiye, 1 - 04 Mart 1997, ss.22
Deniz Salyangozlarından Patella caerula L., 1758 ve Monodonta atriculata (Lamarck,1822) (Prosobranchia: Gastropoda)'nın Antalya Körfezine yayılışları ve Etlerinin Kimyasal Yapısı Üzerine Bir Araştırma
II. International Symposium on Aquatic Products,I. Ü., İstanbul, Türkiye, 1 - 04 Eylül 1996
Göller Bölgesinde Dağılış Gösteren Enidae (Pulmonata; Gastropoda) Türleri
II. Ulusal Ekoloji ve Çevre Kongresi, A.Ü.,, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Eylül 1995, cilt..
Eğirdir ve Çevresi Doğal Zenginlikleri
Göller Bölgesi Tarih, Kültür ve Arkeoloji Sempozyumu , A.Ü. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu, Sıhhiye, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Kasım 1994, cilt..
Phoxinellus handlirschi Balıklarında Koku alma Sisteminin Anatomik ve Histolojik Yapısı Üzerinde Bir Araştırma
XII. Ulusal Biyoloji Kongresi,Trakya Üniversitesi, Edirne, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 1994, cilt.6, ss.295-302
Kitap & Kitap Bölümleri
Bildiri Özetleri Kitabı
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 25–27 Ekim 2011, Antalya Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi. Sempozyum, Ünlüsayın M, Çakır D, Editör, Osi Reklam Ajansı, Ankara, ss.368-0, 2011
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, 2. Baskı
Onur Grafik, İstanbul, 2008
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
Şahin Matbaası, Ankara, 1999