Eğitim Bilgileri
2010 - 2016
2010 - 2016Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2008 - 2010
2008 - 2010Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2004 - 2008
2004 - 2008Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Doktora
FARKLI SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS’UN DİNAMİK IN VITRO GASTROİNTESTİNAL MODELDE CANLILIĞI VE BAZI PROBİYOTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2010
2010Yüksek Lisans
FARKLI İNKÜBASYON SICAKLIKLARI VESONLANDIRMA pH’LARININ ACİDOPHİLUSLU YOĞURDUN FİZİKOKİMYASAL, MİKROBİYOLOJİK, DUYUSAL VE PROBİYOTİK ÖZELLİKLERİÜZERİNE ETKİS
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Gıda Teknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2010 - 2017
2010 - 2017Öğretim Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Antalya Sağlık Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Yönetimsel Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans
İşlevsel Besinler
Besin Hijyeni ve Sanitasyon
Besin Kalitesi
İşlevsel Besinler
İleri Besin Mikrobiyolojisi
Lisans
Lisans
Besin Kimyası ve Analizleri Uygulaması-II
Besin Kontrolü ve Mevzuatı
Besin Kimyası ve Analizleri-II
Toplu Beslenme Hizmetlerinde Kalite Sistemleri
Besin Kimyası ve Analizleri Uygulaması-I
Besin Kimyası ve Analizleri-I
Besin Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği
Gıda Analizleri-II
Mikrobiyal Kalite Kontrol
Beslenme İlkeleri
Gıda Analizleri-I
Bitirme Tezi
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Mühendisliği Uygulamaları
GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI
SEMİNER
BİTİRME ÇALIŞMASI
GIDA ANALİZLERİ- II
GIDA ANALİZLERİ-I
SÜT TEKNOLOJİSİ
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Farklı yağlı tohumlardan elde edilen sütlerden üretilen kefirlerin özellikleri
Çomak Göçer E. M. (Danışman)
E.KOPTAGEL(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Effects of different processing methods on physicochemical and microbiological properties of kefir ice cream
Al M., ERGİN ZEREN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
International Dairy Journal
, cilt.160, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Rheological, microbiological, and in vitro digestive properties of Kefir produced with different Kefir grains and commercial starter cultures
Çomak Göçer E. M., Ergin Zeren F., Özen Küçükçetin İ., Küçükçetin A.
Food Science and Technology International
, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Lactobacillus acidophilus regulates abnormal serotonin availability in experimental ulcerative colitis
HİZAY A., Dag K., ÖZ N., ÇOMAK GÖÇER E. M., ÖZBEY ÜNLÜ Ö., Ucak M., et al.
Anaerobe
, cilt.80, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Production and evaluation of microbiological & rheological characteristics of kefir beverages made from nuts
Çomak Göçer E. M., Koptagel E.
Food Bioscience
, cilt.52, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Production of milks and kefir beverages from nuts and certain physicochemical analysis
Çomak Göçer E. M., Koptagel E.
Food Chemistry
, cilt.402, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Probiotics in Experimental Ulcerative Colitis: Mast Cell Density and Neuronal Hypertrophy.
Hizay A., Keleş-Çelik N., Acar N., Çomak-Göçer E. M., Şekerci R., Öz N., et al.
The Turkish journal of gastroenterology : the official journal of Turkish Society of Gastroenterology
, cilt.33, sa.10, ss.822-830, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021In vitro gastrointestinal resistance of Lactobacillus acidophilus in some dairy products
ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., ÖZEN KÜÇÜKÇETİN İ., KÜÇÜKÇETİN A.
BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY
, cilt.52, sa.4, ss.2319-2334, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Optimization of Salmonella bacteriophage microencapsulation in alginate-caseinate formulation using vibrational nozzle technique
ERGİN F., Atamer Z., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., Hinrichs J., KÜÇÜKÇETİN A.
FOOD HYDROCOLLOIDS
, cilt.113, 2021 (SCI-Expanded)
2016
2016Application of cold- and heat-adapted Lactobacillus acidophilus in the manufacture of ice cream
ERGİN F., Atamer Z., ARSLAN A. A., Gocer E. M., DEMİR M., SAMTLEBE M., et al.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
, cilt.59, ss.72-79, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Viability of Lactobacillus acidophilus ATCC 4356 incorporated into ice cream using three different methods
Arslan A. A., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., Atamer Z., Hinrichs J., KÜÇÜKÇETİN A.
DAIRY SCIENCE & TECHNOLOGY
, cilt.96, sa.4, ss.477-487, 2016 (SCI-Expanded)
2012
2012Effect of casein to whey protein ratio of skim milk on the physical properties of a yoghurt drink, ayran
KÜÇÜKÇETİN A., ÇOMAK E. M., AŞCI ARSLAN A., DEMİR M., ŞIK B.
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL , sa.67, ss.274-276, 2012 (SCI-Expanded)
2011
2011Graininess and roughness of stirred yoghurt made with goat's, cow's or a mixture of goat's and cow's milk
KÜÇÜKÇETİN A., DEMİR M., Asci A., ÇOMAK E. M.
SMALL RUMINANT RESEARCH
, cilt.96, sa.2-3, ss.173-177, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Effect of stabilizer addition on physicochemical and sensory properties of non-fat set yoghurt
KÜÇÜKÇETİN A., DEMİR M., ÇOMAK E. M., AŞCI ARSLAN A., Zengin A. Ş.
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL , sa.66, ss.420-423, 2011 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023FARKLI YAĞLI TOHUMLARDAN ELDE EDİLEN BİTKİSEL SÜTLERDEN ÜRETİLEN KEFİRLERİN BAZI FİZİKSEL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
Çomak Göçer E. M., Koptagel E.
Gıda , cilt.48, sa.1, ss.227-241, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023Comparison of Physicochemical, Microbiological, and Sensorial Characteristics of Fermented Probiotic Drinks Produced from Corn and Cow Milks Mısır ve İnek Sütlerinden Üretilen Fermente Probiyotik İçeceklerin Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerinin Karşılaştırması
Göçer E. M., Zeren F. E., KÜÇÜKÇETİN A.
Akademik Gida
, cilt.21, sa.2, ss.119-131, 2023 (Scopus)
2021
2021Probiyotik Bakteri İçeren Ayranın Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Yeniçeri Ş. A., Çomak Göçer E. M., Küçükçetin A.
Akademik Gıda , cilt.19, sa.4, ss.414-423, 2021 (Hakemli Dergi)
2017
2017Bakteriyofajların Antibakteriyel Ajan Olarak Kullanımı
ERGİN F., Yıldız G., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
AKADEMİK GIDA , cilt.15, sa.2, ss.172-181, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Bakteriyofajların Antibakteriyel Ajan Olarak Kullanımı
ERGİN F., YILDIZ G., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
AKADEMIK GIDA , ss.172-181, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
2016Farklı İnkübasyon Sıcaklığı ile İnkübasyon Sonlandırma pH’sının Probiyotik Yoğurdun Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., ARSLAN A. A., KÜÇÜKÇETİN A.
AKADEMİK GIDA , cilt.14, sa.4, ss.341-350, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Sindirim Sistemi Modellerinde Probiyotik Mikroorganizmaların Canlılığı
ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
AKADEMIK GIDA , cilt.14, sa.2, ss.158-165, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
2015Probiyotikler ile İlgili Yasal Düzenlemeler
Ergin F., ÇOMAK GÖÇER E. M., ARSLAN A. A., KÜÇÜKÇETİN A.
AKADEMİK GIDA , cilt.13, sa.3, ss.229-236, 2015 (Hakemli Dergi)
2013
2013Probiyotik Bakterilerin Yüksek Sıcaklık Stresine Karşı Adaptasyon Mekanizmaları
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., KÜÇÜKÇETİN A.
AKADEMİK GIDA , sa.11, ss.63-69, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
2013Probiyotik Bakterilerin Mikroenkapsülasyonu
ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F.
Yetişkin ve Çocuklarda Probiyotikler , cilt.1, sa.1, ss.33-37, 2013 (Hakemli Dergi)
2012
2012Probiyotik bakterilerin düşük sıcaklık stresine adaptasyonu
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., ASCI ARSLAN A., KÜÇÜKÇETİN A.
AKADEMIK GIDA
, cilt.10, sa.4, ss.65-69, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
2012Probiyotik Bakterilerin Düşük Sıcaklık Stresine Adaptasyonu
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., KÜÇÜKÇETİN A.
AKADEMİK GIDA , cilt.10, sa.4, ss.65-69, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
2011Antifiriz Proteinler ve Gıda Teknolojisinde Kullanımı.
AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
AKADEMİK GIDA , cilt.9, sa.6, ss.46-51, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
2011Probiyotik süt ürünlerinde inülin kullanımı
ÇOMAK E. M., AŞCI ARSLAN A., KÜÇÜKÇETİN A.
AKADEMİK GIDA , cilt.9, sa.2, ss.51-56, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
2023E-Test Yöntemi ile Probiyotik Bakterilerin Antibiyotiklere Karşı Duyarlılıklarının Tespiti
Çomak Göçer E. M., Ergin Zeren F.
5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, Kars, Türkiye, 17 - 19 Mart 2023, ss.30-32, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Bitkisel sütler ve bu sütlerden üretilen kefirlerin toplam fenolik madde içeriğ
Ergin Zeren F., Çomak Göçer E. M.
4. Uluslararası Mühendislik Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, 3 - 04 Kasım 2022, ss.918, (Özet Bildiri)
2021
2021Bitkisel süt üretimi ve potansiyel sağlık yararları
Çomak Göçer E. M., Koptagel E.
Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 10 - 11 Temmuz 2021, ss.129-136, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Health effects of pesticides and health risk assessment as a result of pesticide exposure with milk and dairy products consumption
Çomak Göçer E. M., Koptagel E.
2nd International Baku Conference On Scientific Research, Baku, Azerbaycan, 28 - 30 Nisan 2021, ss.431-446, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Physicochemıcal Propertes of Stirred Yogurt Produced Using Whey Protein, Inulin and Cream
ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
5th International Congress on Applied Biological Sciences, Saraybosna, Bosna-Hersek, 8 - 12 Kasım 2019, ss.12, (Özet Bildiri)
2019
2019Effect of using whey protein, inulin and cream on the viability of yogurt and probiotic bacteria in probiotic yogurts during passage through a dynamic in vitro gastrointestinal model
ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
1st International 11th National Food Engineering Congress, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019, ss.18, (Özet Bildiri)
2019
2019Optimization of electrospraying of Lactobacillus acidophilus with whey protein isolate and its use in ice cream production
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
World Congress on Nutriition and Oral Health, Valencia, İspanya, 19 - 20 Ağustos 2019, ss.29, (Özet Bildiri)
2019
2019The Viability of Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Bifidobacterium bifidum Used in Production of Probiotic Yogurt, Probiotic Ayran and Probiotic Strained Yogurt in Dynamic In Vitro Gastrointestinal Model
ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.1266-1286, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Breast Milk Microbiota
ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
3rd World Summit & Expo on Food Technology and Probiotics, Prag, Çek Cumhuriyeti, 25 - 26 Ekim 2018, ss.46, (Özet Bildiri)
2018
2018Probiotic edible film from milk proteins
ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
3rd World Summit & Expo on Food Technology and Probiotics, Prag, Çek Cumhuriyeti, 25 - 26 Ekim 2018, ss.47, (Özet Bildiri)
2018
2018The low-lactose yoghurt
Kocabaş H., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
13th International Conference of Food Physicists., Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.107, (Özet Bildiri)
2018
2018The usage of centrifuge technique in concentrated yoghurt production
ERGİN F., Kocabaş H., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
13th International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.108, (Özet Bildiri)
2018
2018The effects of different microencapsulation methods on viability of Lactobacillus acidophilus in gastrointestinal media
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
13th International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.109, (Özet Bildiri)
2018
2018Influence of cold and heat adaptation treatments on fatty acid composition of Lactobacillus acidophilus cell membrane
ERGİN F., Yıldız G., Erkaymaz T., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.164, (Özet Bildiri)
2018
2018Adaptation mechanisms of probiotic bacteria to osmotic stress
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., Yıldız G., KÜÇÜKÇETİN A.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.152, (Özet Bildiri)
2018
2018Microflora of kefir grains from different origins
KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M.
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.289, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Physicochemical and microbiological properties of Kuru Kaymak (A traditional Turkish Dry Clotted Cream)
KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M.
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.293, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Stres Koşullarına Adaptasyonu Sağlanan Probiyotik Bakterilerin Süt Ürünlerinde Kullanım Olanakları
ERGİN F., Yıldız G., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.35, (Özet Bildiri)
2017
2017ß-galaktosidaz enziminin mikrokapsülasyonu
YILDIZ G., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.118, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017EFFECT OF HEAT TREATMENT ON ORGANOPHOSPHOROUS PESTICIDES IN MILK
Yıldız G., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.143, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017BIOFILMS OF PROBIOTICS
ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., Yıldız G., KÜÇÜKÇETİN A.
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.45, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017THE POTENTIAL APPLICATIONS OF LACTOBIONIC ACID AND ITS PRODUCTION METHODS
YALÇIN S., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.6, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017THE ACID ADAPTATION OF BIFIDOBACTERIUM BIFIDUM DSM 20456 AND BIFIDOBACTERIUM ANIMALIS SUBSP. LACTIS BB12
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., Yıldız G., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.116, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017THE EFFECTS OF DIFFERENT DRYING METHODS AND PHYSIOLOGICAL STATES OF THE CELLS ON VIABILITY OF DRIED PROBIOTIC MICROORGANISMS
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., Yıldız G., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.117, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017GIDALARDA LISTERIA MONOCYTOGENES BAKTERİYOFAJININ KULLANIMI İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER
KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F., Yıldız G., ÇOMAK GÖÇER E. M.
1. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 11 Mart 2017, ss.443-450, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Effects of different production methods on the survival of Bifidobacterium biifidum in ice cream
ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.183-186, (Özet Bildiri)
2016
2016Bacteriophages as Biocontrol Agent for Preserving Food Products of Animal Origin
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., Atamer Z., SAMTLEBE M., Hinrichs J., KÜÇÜKÇETİN A.
International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.64, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Probiyotik Mikroorganizmaların Peynir Üretiminde Kulllanımı
KARAHANÇER H., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.272, (Özet Bildiri)
2016
2016Glikomannanların Özellikleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
KÜÇÜKÇETİN A., AL M., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.257, (Özet Bildiri)
2016
2016EFFECT OF HEAT TREATMENT AND DRY MATTER OF SKIM MILK ON THE PHYSICAL PROPERTIES OF A YOGURT DRINK
DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M.
12th International conference of food physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 09 Temmuz 2016, ss.17, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016PHYSICOCHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF YOGURT AS INFLUENCED BY ADDITION OF WHEY PROTEIN CONCENTRATE AND WHEY POWDER
ERGİN F., YALÇIN S., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
12th International conference of food physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, ss.39, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Deve Sütü ve Önemi
ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 Nisan - 23 Haziran 2016, ss.2, (Özet Bildiri)
2016
2016Patojen Bakterilerin Tespitinde Akıllı Telefonların Kullanımı
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.2, (Özet Bildiri)
2016
2016Küresel Gıda Güvenliği Kuruluşları
ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.36, (Özet Bildiri)
2016
2016Gıdaların Ambalajlanmasında Bakteriyofajların Antimikrobiyal Ajan Olarak Kullanım
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
1. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.1, (Özet Bildiri)
2016
2016Verbesserte Viabilität temperaturadaptierter Lactobacillus acidophilus kulturen in speiseeiserzeugnissen
ERGİN F., ATAMER Z., ARSLAN A. A., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., SAMTLEBE M., et al.
16. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie, Stutgart, Almanya, 30 Mart - 01 Nisan 2016, ss.61, (Özet Bildiri)
2015
2015Improving survival of probiotic bacteria in ice cream by process design
ARSLAN A. A., Atamer Z., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., Hinrichs J., KÜÇÜKÇETİN A.
15. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie, Freising, Almanya, 15 - 17 Nisan 2015, ss.14, (Özet Bildiri)
2014
2014Milk Derived Cationic Antimicrobial Peptides.
AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., YALÇIN S., KÜÇÜKÇETİN A.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.268, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Physicochemical and Sensorial Properties of Probiotic Yogurt Ice Cream
AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.252, (Özet Bildiri)
2014
2014Effect of Different Starter Cultures on Physicochemical and Sensorial Properties of Fermented Dairy Drink
ERGİN F., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.257, (Özet Bildiri)
2014
2014Probiotics and studies on enhancing their viability in fermented milk products.
ATAMER Z., ERGİN F., SAMTLEBE M., ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., HINRICHS J., et al.
Kiel Food Science Symposium, Kiel, Almanya, 20 - 21 Mayıs 2014, ss.34, (Özet Bildiri)
2013
2013Improving the viability of probiotic cells in fermented milk products
ATAMER Z., ERGİN F., SAMTLEBE M., ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., HINRICHS J., et al.
Dairy Conference, Stutgart, Almanya, 16 - 17 Eylül 2013, ss.88, (Özet Bildiri)
2013
2013Microencapsulation of probiotic bacteria
ATAMER Z., KÜÇÜKÇETİN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., HINRICHS J.
Dairy Conference, Stutgart, Almanya, 16 - 17 Eylül 2013, ss.73, (Özet Bildiri)
2013
2013Probiyotik Bakterilerin Asit Stresine Karşı Adaptasyonu.
KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M.
Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongres, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2013, ss.24, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Antibiyotiğe karşı direnç ve probiyotikler
AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
Uluslararası Katılımlı 1. Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2013, ss.24, (Özet Bildiri)
2012
2012İçme Sütü Üretiminde Kullanılan Süt Tozunun Belirlenmesi.v
ERGİN F., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.39-40, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Probiyotik Mikroorganizmaların Mikroenkapsülasyonunda Kullanılan Kaplama Materyalleri.
ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu., Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.41-42, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Yoğurtta Granüllü Yapı Oluşumunu Etkileyen Faktörler
KÜÇÜKÇETİN A., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.138, (Özet Bildiri)
2012
2012Çimi tulum peyniri
ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., KÜÇÜKÇETİN A.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2012, ss.134, (Özet Bildiri)
2011
2011Eşek sütü ve kullanım alanları
ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., KÜÇÜKÇETİN A.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2011, ss.80, (Özet Bildiri)
2011
2011Gidalarda laktulozun belirlenmesi
AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2011, ss.80, (Özet Bildiri)
2011
2011Effect of inoculation rate on viability and antibiotics susceptibility of Lactobacillus acidophilus in fermented milk
KÜÇÜKÇETİN A., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK E. M., DEMİR M.
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.18, (Özet Bildiri)
2011
2011The use of whey in sports nutrition
KÜÇÜKÇETİN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., DEMİR M.
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.834, (Özet Bildiri)
2010
2010Influence of starter culture and incubation temperature on the physicochemical and sensory properties of set yoghurt
KÜÇÜKÇETİN A., DEMİR M., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK E. M.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.189, (Özet Bildiri)
2010
2010Graininess and roughness of stirred yoghurt as influenced by fat content
KÜÇÜKÇETİN A., DEMİR M., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M.
1st International Congress on Food Technology, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2010, ss.188, (Özet Bildiri)
2010
2010Aflatoksinler ve Süt Teknolojisindeki Önemi
KÜÇÜKÇETİN A., DURANOĞLU S., ÇOMAK GÖÇER E. M.
The first international food symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.155-156, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Yoğurt ve Ayran Üretiminde Probiyotik Bakterilerin Kullanımı
ÇOMAK GÖÇER E. M., ZENGİN Ş. A., KÜÇÜKÇETİN A.
The first international food symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.157-158, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009İnek Sütü Proteinine Bağlı Alerjilere Karşı Teknolojik Uygulamalar
KÜÇÜKÇETİN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., DURANOĞLU S.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2009, ss.117, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
2024Antibacterial Properties of Plant-based Kefir
KAAN I., ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN ZEREN F., KÜÇÜKÇETİN A.
Food Safety, Health Risks, and Nutritional Interactions: Contaminants, Processing, and Gut Health, KILIÇ BAYRAKTAR MUKADDES, Editör, Bidge Yayınevi, ss.84-94, 2024
2023
2023Nut Milks and Nut Kefirs as Functional Foods
ÇOMAK GÖÇER E. M.
Natural Products in Beverages. Reference Series in Phytochemistry, Mérillon JM, Riviere C, Lefèvre G., Editör, Springer, Cham, ss.1-31, 2023
2021
2021VEJETARYEN VE VEGAN BESLENMENİN MİKROBİYOTA VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
Çomak Göçer E. M., Koptagel E.
SAĞLIKLI YAŞIYORUM ÇÜNKÜ DOĞRU BESLENİYORUM, Prof. Dr. Gülten HERGÜNER,Doç. Dr. Nazan ERENOĞLU SON,Doç. Dr. Ali Serdar YÜCEL,Uzm. Dr. Osman SON, Editör, Güven Plus Grup A.Ş. Yayınları, İstanbul, ss.173-199, 2021
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorStres modeli oluşturulan farelerde Lactobacillus rhamnosus probiyotiğinin implantasyon ve desidualizasyon süreçlerine etkilerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ACAR AYDEMİR N. (Yürütücü), ÇOMAK GÖÇER E. M., Golal E., ÖZEN N.
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBaklagil bazlı bitkisel sütlerden kefir üretim olanaklarının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOMAK GÖÇER E. M. (Yürütücü), KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN ZEREN F., GÜNTÜRK Ş.
2020 - 2023
2020 - 2023Farklı Yağlı Tohumlardan Elde Edilen Sütlerden Üretilen Kefirlerin Özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOMAK GÖÇER E. M. (Yürütücü), Koptagel E.
2019 - 2022
2019 - 2022Deneysel Ülseratif Kolitli ratlarda Lactobacillus Acidophilusun Serotonin üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KELEŞ ÇELİK N. (Yürütücü), DAĞ K., HİZAY A., ÇOMAK GÖÇER E. M., ÖZBEY ÜNLÜ Ö.
2019 - 2021
2019 - 2021Ülseratif Kolitli Sıçanlarda Probiyotiklerin Mast Hücreleri ve Enterik Sinir Sistemi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KELEŞ ÇELİK N. (Yürütücü), HİZAY A., ŞEKERCİ R., ÖZ N., ACAR AYDEMİR N., ELPEK G. Ö., et al.
2018 - 2021
2018 - 2021
MCF7 İnsan Meme Kanseri Hücre Hattında Serotonin Reseptör Antagonisti Palonosetronun pro ve antianjiyogenik faktörler üzerine etkilerinin in vitro araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOBAN A. Y. (Yürütücü), ŞİMŞEK E., KOCAOĞLU CENKCİ S., ÖZEN KÜÇÜKÇETİN İ., ÇOMAK GÖÇER E. M., KAMARLI ALTUN H., et al.
2018 - 2020
2018 - 2020Farklı Oranlarda İnülin İçeren Konsantre Kefirlerin Fizikokimyasal Mikrobiyolojik ve Duyusal Özeliklerinin ve Model Sindirim Sisteminden Geçişi Sırasında Mikroflorasındaki Değişimin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DEMİR M. (Yürütücü), KÜÇÜKÇETİN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KIZILAY H. K., ERGİN F.
2018 - 2019
2018 - 2019Farklı Kazein ve Peyniraltı Suyu Protein Oranına Sahip Sütler ile Üretilen Kefirlerin Fizikokimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÜÇÜKÇETİN A. (Yürütücü), ERGİN F., DEMİR M., ÇOMAK GÖÇER E. M.
2017 - 2019
2017 - 2019Dış Kaynaklı Proje (Sütteki Pestisitlerin Kefir Üretimi ve Depolanması Sırasındaki Değişiminin ve Pestisitlerin Kefir Mikroflorası Üzerine Etkisinin Belirlenmesi)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÜÇÜKÇETİN A. (Yürütücü), ÇOMAK GÖÇER E. M., ÖZEN KÜÇÜKÇETİN İ.
2017 - 2019
2017 - 2019İnülin ilave edilen sütlerden kefir danesi ve ticari kefir starter kültürü kullanılarak üretilen kefirlerin fizikokimyasal mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerinin tespiti ve dinamik gastrointestinal modelden geçiş sırasında kefir mikroflorasındaki değişimin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOMAK GÖÇER E. M. (Yürütücü), KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F., Yıldız G.
2017 - 2018
2017 - 2018Lactobacillus acidophillusun Elektropüskürtme Yöntemi ile Mikrokapsülasyonunun Optimizasyonu ve Mikrokapsüle Lactobacillus acidophillusun Dondurma Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÜÇÜKÇETİN A. (Yürütücü), Yıldız G., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M.
2016 - 2017
2016 - 2017Prebiyotik İlavesinin Yoğurt Dondurması Üretiminde Kullanılan Lactobacillus acidophilus'un Canlılığı ve Bazı Probiyotik Özellikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÜÇÜKÇETİN A. (Yürütücü), ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F.
2013 - 2014
2013 - 2014Isıl Strese Karşı Adaptasyonu Sağlanan Lactobasillus acidophilus'un Dondurma Üretiminde Kullanımının Araştırılması
TÜBİTAK Projesi
KÜÇÜKÇETİN A. (Yürütücü), ÇOMAK GÖÇER E. M.
2013 - 2014
2013 - 2014