Doç. Dr. EMİNE MİNE ÇOMAK GÖÇER


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: minecomak@akdeniz.edu.tr
İş Telefonu: +90 242 227 4400
Web: https://avesis.akdeniz.edu.tr/minecomak
Ofis: Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Eğitim Bilgileri

2010 - 2016

2010 - 2016

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2008 - 2010

2008 - 2010

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Doktora

FARKLI SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS’UN DİNAMİK IN VITRO GASTROİNTESTİNAL MODELDE CANLILIĞI VE BAZI PROBİYOTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2010

2010

Yüksek Lisans

FARKLI İNKÜBASYON SICAKLIKLARI VESONLANDIRMA pH’LARININ ACİDOPHİLUSLU YOĞURDUN FİZİKOKİMYASAL, MİKROBİYOLOJİK, DUYUSAL VE PROBİYOTİK ÖZELLİKLERİÜZERİNE ETKİS

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2010 - 2017

2010 - 2017

Öğretim Görevlisi Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Antalya Sağlık Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Yönetimsel Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

İşlevsel Besinler

Besin Hijyeni ve Sanitasyon

Besin Kalitesi

İşlevsel Besinler

İleri Besin Mikrobiyolojisi

Lisans

Lisans

Besin Kimyası ve Analizleri Uygulaması-II

Besin Kontrolü ve Mevzuatı

Besin Kimyası ve Analizleri-II

Toplu Beslenme Hizmetlerinde Kalite Sistemleri

Besin Kimyası ve Analizleri Uygulaması-I

Besin Kimyası ve Analizleri-I

Besin Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği

Gıda Analizleri-II

Mikrobiyal Kalite Kontrol

Beslenme İlkeleri

Gıda Analizleri-I

Bitirme Tezi

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Mühendisliği Uygulamaları

GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI

SEMİNER

BİTİRME ÇALIŞMASI

GIDA ANALİZLERİ- II

GIDA ANALİZLERİ-I

SÜT TEKNOLOJİSİ

Yönetilen Tezler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

E-Test Yöntemi ile Probiyotik Bakterilerin Antibiyotiklere Karşı Duyarlılıklarının Tespiti

Çomak Göçer E. M., Ergin Zeren F.

5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, Kars, Türkiye, 17 - 19 Mart 2023, ss.30-32, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Bitkisel sütler ve bu sütlerden üretilen kefirlerin toplam fenolik madde içeriğ

Ergin Zeren F., Çomak Göçer E. M.

4. Uluslararası Mühendislik Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, 3 - 04 Kasım 2022, ss.918, (Özet Bildiri)

2021

2021

Bitkisel süt üretimi ve potansiyel sağlık yararları

Çomak Göçer E. M., Koptagel E.

Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 10 - 11 Temmuz 2021, ss.129-136, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

Health effects of pesticides and health risk assessment as a result of pesticide exposure with milk and dairy products consumption

Çomak Göçer E. M., Koptagel E.

2nd International Baku Conference On Scientific Research, Baku, Azerbaycan, 28 - 30 Nisan 2021, ss.431-446, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

Physicochemıcal Propertes of Stirred Yogurt Produced Using Whey Protein, Inulin and Cream

ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.

5th International Congress on Applied Biological Sciences, Saraybosna, Bosna-Hersek, 8 - 12 Kasım 2019, ss.12, (Özet Bildiri)

2019

2019

Optimization of electrospraying of Lactobacillus acidophilus with whey protein isolate and its use in ice cream production

ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.

World Congress on Nutriition and Oral Health, Valencia, İspanya, 19 - 20 Ağustos 2019, ss.29, (Özet Bildiri)

2018

2018

Breast Milk Microbiota

ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.

3rd World Summit & Expo on Food Technology and Probiotics, Prag, Çek Cumhuriyeti, 25 - 26 Ekim 2018, ss.46, (Özet Bildiri)

2018

2018

Probiotic edible film from milk proteins

ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.

3rd World Summit & Expo on Food Technology and Probiotics, Prag, Çek Cumhuriyeti, 25 - 26 Ekim 2018, ss.47, (Özet Bildiri)

2018

2018

The low-lactose yoghurt

Kocabaş H., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.

13th International Conference of Food Physicists., Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.107, (Özet Bildiri)

2018

2018

The usage of centrifuge technique in concentrated yoghurt production

ERGİN F., Kocabaş H., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.

13th International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.108, (Özet Bildiri)

2018

2018

The effects of different microencapsulation methods on viability of Lactobacillus acidophilus in gastrointestinal media

ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.

13th International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.109, (Özet Bildiri)

2018

2018

Adaptation mechanisms of probiotic bacteria to osmotic stress

ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., Yıldız G., KÜÇÜKÇETİN A.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.152, (Özet Bildiri)

2018

2018

Microflora of kefir grains from different origins

KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.289, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Physicochemical and microbiological properties of Kuru Kaymak (A traditional Turkish Dry Clotted Cream)

KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.293, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

ß-galaktosidaz enziminin mikrokapsülasyonu

YILDIZ G., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.118, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

EFFECT OF HEAT TREATMENT ON ORGANOPHOSPHOROUS PESTICIDES IN MILK

Yıldız G., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.

6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.143, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

BIOFILMS OF PROBIOTICS

ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., Yıldız G., KÜÇÜKÇETİN A.

6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.45, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

THE POTENTIAL APPLICATIONS OF LACTOBIONIC ACID AND ITS PRODUCTION METHODS

YALÇIN S., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.

6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.6, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

THE ACID ADAPTATION OF BIFIDOBACTERIUM BIFIDUM DSM 20456 AND BIFIDOBACTERIUM ANIMALIS SUBSP. LACTIS BB12

ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., Yıldız G., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.

6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.116, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

GIDALARDA LISTERIA MONOCYTOGENES BAKTERİYOFAJININ KULLANIMI İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER

KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F., Yıldız G., ÇOMAK GÖÇER E. M.

1. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 11 Mart 2017, ss.443-450, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Effects of different production methods on the survival of Bifidobacterium biifidum in ice cream

ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.

International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.183-186, (Özet Bildiri)

2016

2016

Bacteriophages as Biocontrol Agent for Preserving Food Products of Animal Origin

ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., Atamer Z., SAMTLEBE M., Hinrichs J., KÜÇÜKÇETİN A.

International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.64, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Probiyotik Mikroorganizmaların Peynir Üretiminde Kulllanımı

KARAHANÇER H., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.272, (Özet Bildiri)

2016

2016

Glikomannanların Özellikleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı

KÜÇÜKÇETİN A., AL M., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.257, (Özet Bildiri)

2016

2016

EFFECT OF HEAT TREATMENT AND DRY MATTER OF SKIM MILK ON THE PHYSICAL PROPERTIES OF A YOGURT DRINK

DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M.

12th International conference of food physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 09 Temmuz 2016, ss.17, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

PHYSICOCHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF YOGURT AS INFLUENCED BY ADDITION OF WHEY PROTEIN CONCENTRATE AND WHEY POWDER

ERGİN F., YALÇIN S., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.

12th International conference of food physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, ss.39, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Deve Sütü ve Önemi

ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 Nisan - 23 Haziran 2016, ss.2, (Özet Bildiri)

2016

2016

Patojen Bakterilerin Tespitinde Akıllı Telefonların Kullanımı

ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.2, (Özet Bildiri)

2016

2016

Küresel Gıda Güvenliği Kuruluşları

ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.36, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

Gıdaların Ambalajlanmasında Bakteriyofajların Antimikrobiyal Ajan Olarak Kullanım

ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.

1. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.1, (Özet Bildiri)

2016

2016

Verbesserte Viabilität temperaturadaptierter Lactobacillus acidophilus kulturen in speiseeiserzeugnissen

ERGİN F., ATAMER Z., ARSLAN A. A., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., SAMTLEBE M., et al.

16. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie, Stutgart, Almanya, 30 Mart - 01 Nisan 2016, ss.61, (Özet Bildiri)

2015

2015

Improving survival of probiotic bacteria in ice cream by process design

ARSLAN A. A., Atamer Z., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., Hinrichs J., KÜÇÜKÇETİN A.

15. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie, Freising, Almanya, 15 - 17 Nisan 2015, ss.14, (Özet Bildiri)

2014

2014

Milk Derived Cationic Antimicrobial Peptides.

AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., YALÇIN S., KÜÇÜKÇETİN A.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.268, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Physicochemical and Sensorial Properties of Probiotic Yogurt Ice Cream

AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.252, (Özet Bildiri)

2014

2014

Effect of Different Starter Cultures on Physicochemical and Sensorial Properties of Fermented Dairy Drink

ERGİN F., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.257, (Özet Bildiri)

2014

2014

Probiotics and studies on enhancing their viability in fermented milk products.

ATAMER Z., ERGİN F., SAMTLEBE M., ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., HINRICHS J., et al.

Kiel Food Science Symposium, Kiel, Almanya, 20 - 21 Mayıs 2014, ss.34, (Özet Bildiri)

2013

2013

Improving the viability of probiotic cells in fermented milk products

ATAMER Z., ERGİN F., SAMTLEBE M., ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., HINRICHS J., et al.

Dairy Conference, Stutgart, Almanya, 16 - 17 Eylül 2013, ss.88, (Özet Bildiri)

2013

2013

Microencapsulation of probiotic bacteria

ATAMER Z., KÜÇÜKÇETİN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., HINRICHS J.

Dairy Conference, Stutgart, Almanya, 16 - 17 Eylül 2013, ss.73, (Özet Bildiri)

2013

2013

Probiyotik Bakterilerin Asit Stresine Karşı Adaptasyonu.

KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M.

Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongres, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2013, ss.24, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Antibiyotiğe karşı direnç ve probiyotikler

AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.

Uluslararası Katılımlı 1. Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2013, ss.24, (Özet Bildiri)

2012

2012

İçme Sütü Üretiminde Kullanılan Süt Tozunun Belirlenmesi.v

ERGİN F., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.39-40, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Probiyotik Mikroorganizmaların Mikroenkapsülasyonunda Kullanılan Kaplama Materyalleri.

ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu., Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.41-42, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Yoğurtta Granüllü Yapı Oluşumunu Etkileyen Faktörler

KÜÇÜKÇETİN A., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.138, (Özet Bildiri)

2012

2012

Çimi tulum peyniri

ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., KÜÇÜKÇETİN A.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2012, ss.134, (Özet Bildiri)

2011

2011

Eşek sütü ve kullanım alanları

ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., KÜÇÜKÇETİN A.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2011, ss.80, (Özet Bildiri)

2011

2011

Gidalarda laktulozun belirlenmesi

AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2011, ss.80, (Özet Bildiri)

2011

2011

Effect of inoculation rate on viability and antibiotics susceptibility of Lactobacillus acidophilus in fermented milk

KÜÇÜKÇETİN A., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK E. M., DEMİR M.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.18, (Özet Bildiri)

2011

2011

The use of whey in sports nutrition

KÜÇÜKÇETİN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., DEMİR M.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.834, (Özet Bildiri)

2010

2010

Influence of starter culture and incubation temperature on the physicochemical and sensory properties of set yoghurt

KÜÇÜKÇETİN A., DEMİR M., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK E. M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.189, (Özet Bildiri)

2010

2010

Graininess and roughness of stirred yoghurt as influenced by fat content

KÜÇÜKÇETİN A., DEMİR M., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M.

1st International Congress on Food Technology, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2010, ss.188, (Özet Bildiri)

2010

2010

Aflatoksinler ve Süt Teknolojisindeki Önemi

KÜÇÜKÇETİN A., DURANOĞLU S., ÇOMAK GÖÇER E. M.

The first international food symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.155-156, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Yoğurt ve Ayran Üretiminde Probiyotik Bakterilerin Kullanımı

ÇOMAK GÖÇER E. M., ZENGİN Ş. A., KÜÇÜKÇETİN A.

The first international food symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.157-158, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

İnek Sütü Proteinine Bağlı Alerjilere Karşı Teknolojik Uygulamalar

KÜÇÜKÇETİN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., DURANOĞLU S.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2009, ss.117, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

Antibacterial Properties of Plant-based Kefir

KAAN I., ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN ZEREN F., KÜÇÜKÇETİN A.

Food Safety, Health Risks, and Nutritional Interactions: Contaminants, Processing, and Gut Health, KILIÇ BAYRAKTAR MUKADDES, Editör, Bidge Yayınevi, ss.84-94, 2024

2023

2023

Nut Milks and Nut Kefirs as Functional Foods

ÇOMAK GÖÇER E. M.

Natural Products in Beverages. Reference Series in Phytochemistry, Mérillon JM, Riviere C, Lefèvre G., Editör, Springer, Cham, ss.1-31, 2023

2021

2021

VEJETARYEN VE VEGAN BESLENMENİN MİKROBİYOTA VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ

Çomak Göçer E. M., Koptagel E.

SAĞLIKLI YAŞIYORUM ÇÜNKÜ DOĞRU BESLENİYORUM, Prof. Dr. Gülten HERGÜNER,Doç. Dr. Nazan ERENOĞLU SON,Doç. Dr. Ali Serdar YÜCEL,Uzm. Dr. Osman SON, Editör, Güven Plus Grup A.Ş. Yayınları, İstanbul, ss.173-199, 2021

Desteklenen Projeler

2020 - 2023

2020 - 2023

Farklı Yağlı Tohumlardan Elde Edilen Sütlerden Üretilen Kefirlerin Özellikleri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇOMAK GÖÇER E. M. (Yürütücü), Koptagel E.