Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler 15
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 22

1. BİR EKŞİ SÖZLÜK VERİ ANALİTİĞİ ARACI: SİNEMA TARİHİNİN EN İYİ YEMEK SAHNELERİ ÖRNEĞİ

8. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.519-522, (Tam Metin Bildiri)

2. AŞÇILIK EĞİTİMİ VEREN ÖN LİSANS PROGRAMLARINA YGS VE SINAVSIZ GEÇİŞ İLE KAYITLANAN ÖĞRENCİLERİNİN GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ DÜZEYLERİ

V. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Sakarya, Türkiye, 7 - 08 Ekim 2021, cilt.1, sa.42, ss.669-684, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

3. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Çalışan Kadınların Karşılaştıkları Sorunların Sınıflandırılmasına Yönelik Bir Araştırma: Antalya Örneği

MTCON’21 DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM, Antalya, Türkiye, 1 - 03 Nisan 2021, ss.776-788, (Tam Metin Bildiri)

4. Sürdürülebilir Gıda Kullanımı Üzerine Nitel Bir Araştırma: İstanbul Örneği

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

5. EKONOMİK KALKINMA ARACI OLARAK YÖRESEL ÜRÜNLER: MENGEN YÖRESEL MANTARLARI ÖRNEĞİ

ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.13, (Özet Bildiri)

6. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YAŞANAN GIDA İSRAFLARI, EKONOMİK VE SOSYAL ETKİLERİ, MUHTEMEL ÇÖZÜMLER ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA

ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.55, (Özet Bildiri)

7. Mutfak Şeflerinin Yöresel Mantarları Tanıma ve Kullanım Durumlarına İlişkin Keşifsel Bir Araştırma

3. Uluslararası Turizm Fuarı Gastronomi Zirvesi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.0-99, (Tam Metin Bildiri)

9. Antalya Destinasyon Kişiliğinin Keşfi Üzerine Nitel Bir Araştırma

1. Uluslararası Antalya Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 Mart - 03 Mayıs 2018, ss.82, (Özet Bildiri)

11. Antalya Destinasyon Kişiliğinin Keşfi Üzerine Nitel Bir Araştırma

Uluslararası Antalya Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 03 Mart 2018, cilt.1, sa.1, ss.82, (Özet Bildiri)

12. YÖRESEL YEMEKLERİN BÖLGE RESTORANLARINDA KULLANILMA DURUMU: MENGEN ÖRNEĞİ

1. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.18-33, (Tam Metin Bildiri)

13. FESTİVALLERİN BÖLGE TURZİMİNE KATKILARI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ: ULUSLARAARASI MENGEN AŞÇILAR VE TURZİM FESTİVALİ ÖRNEĞİ

1. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.100-118, (Tam Metin Bildiri)

14. Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.188, (Özet Bildiri) Creative Commons License

15. Gastronomi Turizminde Bir Çekim Gücü Olarak Yöresel Mutfaklar: Mengen Örneği

1. ULUSLARARASI TURİZMİN GELECEĞİ KONGRESİ: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.868-879, (Tam Metin Bildiri)

16. Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.226-227, (Tam Metin Bildiri)

17. Şeflerin Aşçilik Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.226-227, (Özet Bildiri)

18. Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)

19. Yöresel Mutfak Kavramına İlişkin Şeflerin Bakış Açılarının Değerlendirilmesi

II. Rize Turizm Sempozyumu, Rize, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)

20. "Yöresel Mutfak Kavramına İlişkin Şeflerin Bakış Açılarının Değerlendirilmesi"

II. Rize Turizm Sempozyumu,, Rize, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, ss.237-261, (Tam Metin Bildiri)

21. Kırsal Turizm Potansiyeli Açısından İstiklal Yolunun Değerlendirilmesi

Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 18 - 22 Mayıs 2016, ss.83, (Özet Bildiri)
Kitaplar 21

1. Tatlı Baharatlar

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.153-173, 2023

2. NARENCİYE AROMALI BAHARATLAR

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.108-124, 2023

5. Konaklama İşletmelerinde Gıda Kaybı ve İsrafı, Boyutları ve Önleme Çalışmaları

Konaklama İşletmeciliğinde Güncel Konular , Ersin Arıkan, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.71-90, 2022

6. Turizmde Araştırma Yöntemi: Deneysel Araştırmalar

Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Atilla Akbaba; Fatma Lorcu; Senem Yazıcı Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.240-268, 2022

7. Deneysel Araştırmalar

Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Akbaba Atilla, Lorcu Fatma, Yılmaz Senem Yazıcı, Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.240-269, 2022

8. The Relationship Between Menu Designs and Customer Behaviors in Restauranst

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems , İrfan Yazıcıoğlu;,Özgür Yayla;,Alper Işın, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.541-562, 2021

9. TEMEL ÇİKOLATA İŞLEME TEKNİKLERİ

TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ Kavramlar, İlkeler ve Örnek Uygulamalar, Alper KURNAZ;,Serkan ŞENGÜL, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.373-396, 2021

10. Antalya

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU ;,Ümit SORMAZ;,Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Anatolia Yayıncılık , Ankara, ss.33-47, 2021

11. Destinasyon Pazarlamasında Gastronomik Kimlik ve Gastronomik Turizm Ürünleri

Destinasyon Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, Sezer Karasakal,Oğuz Doğan, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.155-186, 2021

12. Mutfakta Tedarik Yönetimi ve Organizasyonu

Mutfak Yönetimi , Serkan Şengül,Alper Kurnaz, Editör, Detay yayıncılık , Ankara, ss.127-140, 2021

13. Türkiye' de ve dünyada makarna sektörünün gelişimi ve profesyonel mutfaklarda makarna kullanımı

Temel Mutfak Ürünlerinde Teorik ve Pratik Yaklaşımlar-1, Adem ARMAN,Alper KURNAZ, Editör, Paradigma Yayınları, Çanakkale, ss.1-21, 2021

14. The Relationship between Menu Designs and Customer Behaviors in Restaurants

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu, İ., Yayla Ö. Işın. A., Editör, Peter Lang GmbH Internationaler Verlag der Wissenschaften, Berlin, ss.522-541, 2021

15. Antalya

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu, İ. Sormaz, Ü. Canbolat, C., Editör, Detay Anatolia Yayıncılık, Ankara, ss.33-47, 2021

16. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Tedarik Zinciri ve Yönetimi

TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM UYGULAMALARI, Tepeci M. Pala T., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-137, 2020

17. Helal Turizm

Gelecek Turizm Trendleri, Şahi S. ve Meriç, S., Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.489-516, 2020

18. Karabük: Safranbolu Lokumu

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık, Melehat Yıldırım, Çevik Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.492-496, 2019

19. Glutensiz Beslenme

Gastronomide Güncel Konular, H. Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.167-183, 2018

20. Düzenleme kurulu , eğitmenler ve görünmez kahramanlar

Kamp'ın Kitabi, Güldemir,O., Kurnaz,A., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.95-111, 2017

21. Aşçılık Eğitimi

Turizmde Genç Çalışanlar, Günbayı İ., Vezne R., Editör, .., Antalya, ss.139-158, 2017
Metrikler

Yayın

58

Atıf (TrDizin)

13

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

26

Proje

2

Açık Erişim

19
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları