Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

Bitkisel sütler ve bu sütlerden üretilen kefirlerin toplam fenolik madde içeriğ

4. Uluslararası Mühendislik Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, 3 - 04 Kasım 2022, ss.918, (Özet Bildiri)

Bitkisel süt üretimi ve potansiyel sağlık yararları

Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 10 - 11 Temmuz 2021, ss.129-136, (Tam Metin Bildiri)

Health effects of pesticides and health risk assessment as a result of pesticide exposure with milk and dairy products consumption

2nd International Baku Conference On Scientific Research, Baku, Azerbaycan, 28 - 30 Nisan 2021, ss.431-446, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Physicochemıcal Propertes of Stirred Yogurt Produced Using Whey Protein, Inulin and Cream

5th International Congress on Applied Biological Sciences, Saraybosna, Bosna-Hersek, 8 - 12 Kasım 2019, ss.12

Breast Milk Microbiota

3rd World Summit & Expo on Food Technology and Probiotics, Prag, Çek Cumhuriyeti, 25 - 26 Ekim 2018, ss.46

Probiotic edible film from milk proteins

3rd World Summit & Expo on Food Technology and Probiotics, Prag, Çek Cumhuriyeti, 25 - 26 Ekim 2018, ss.47

The usage of centrifuge technique in concentrated yoghurt production

13th International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.108, (Özet Bildiri)

The low-lactose yoghurt

13th International Conference of Food Physicists., Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.107, (Özet Bildiri)

Adaptation mechanisms of probiotic bacteria to osmotic stress

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.152, (Özet Bildiri)

Physicochemical and microbiological properties of Kuru Kaymak (A traditional Turkish Dry Clotted Cream)

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.293, (Tam Metin Bildiri)

Microflora of kefir grains from different origins

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.289, (Tam Metin Bildiri)

ß-galaktosidaz enziminin mikrokapsülasyonu

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.118

EFFECT OF HEAT TREATMENT ON ORGANOPHOSPHOROUS PESTICIDES IN MILK

6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.143, (Tam Metin Bildiri)

BIOFILMS OF PROBIOTICS

6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.45, (Tam Metin Bildiri)

THE POTENTIAL APPLICATIONS OF LACTOBIONIC ACID AND ITS PRODUCTION METHODS

6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.6, (Tam Metin Bildiri)

GIDALARDA LISTERIA MONOCYTOGENES BAKTERİYOFAJININ KULLANIMI İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER

1. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 11 Mart 2017, ss.443-450, (Tam Metin Bildiri)

Effects of different production methods on the survival of Bifidobacterium biifidum in ice cream

International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.183-186, (Özet Bildiri)

Bacteriophages as Biocontrol Agent for Preserving Food Products of Animal Origin

International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.64, (Tam Metin Bildiri)

Probiyotik Mikroorganizmaların Peynir Üretiminde Kulllanımı

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.272, (Özet Bildiri)

Glikomannanların Özellikleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.257, (Özet Bildiri)

EFFECT OF HEAT TREATMENT AND DRY MATTER OF SKIM MILK ON THE PHYSICAL PROPERTIES OF A YOGURT DRINK

12th International conference of food physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 09 Temmuz 2016, ss.17, (Tam Metin Bildiri)

Deve Sütü ve Önemi

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 Nisan - 23 Haziran 2016, ss.2

Patojen Bakterilerin Tespitinde Akıllı Telefonların Kullanımı

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.2, (Özet Bildiri)

Küresel Gıda Güvenliği Kuruluşları

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.36, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Gıdaların Ambalajlanmasında Bakteriyofajların Antimikrobiyal Ajan Olarak Kullanım

1. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.1, (Özet Bildiri)

Verbesserte Viabilität temperaturadaptierter Lactobacillus acidophilus kulturen in speiseeiserzeugnissen

16. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie, Stutgart, Almanya, 30 Mart - 01 Nisan 2016, ss.61, (Özet Bildiri)

Improving survival of probiotic bacteria in ice cream by process design

15. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie, Freising, Almanya, 15 - 17 Nisan 2015, ss.14, (Özet Bildiri)

Milk Derived Cationic Antimicrobial Peptides.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.268, (Tam Metin Bildiri)

Physicochemical and Sensorial Properties of Probiotic Yogurt Ice Cream

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.252, (Özet Bildiri)

Effect of Different Starter Cultures on Physicochemical and Sensorial Properties of Fermented Dairy Drink

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.257, (Özet Bildiri)

Microencapsulation of probiotic bacteria

Dairy Conference, Stutgart, Almanya, 16 - 17 Eylül 2013, ss.73, (Özet Bildiri)

Probiyotik Bakterilerin Asit Stresine Karşı Adaptasyonu.

Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongres, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2013, ss.24

Antibiyotiğe karşı direnç ve probiyotikler

Uluslararası Katılımlı 1. Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2013, ss.24

İçme Sütü Üretiminde Kullanılan Süt Tozunun Belirlenmesi.v

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.39-40, (Tam Metin Bildiri)

Probiyotik Mikroorganizmaların Mikroenkapsülasyonunda Kullanılan Kaplama Materyalleri.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu., Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.41-42

Çimi tulum peyniri

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2012, ss.134, (Özet Bildiri)

Eşek sütü ve kullanım alanları

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2011, ss.80, (Özet Bildiri)

Gidalarda laktulozun belirlenmesi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2011, ss.80, (Özet Bildiri)

Effect of inoculation rate on viability and antibiotics susceptibility of Lactobacillus acidophilus in fermented milk

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.18, (Özet Bildiri)

The use of whey in sports nutrition

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.834, (Özet Bildiri)

Graininess and roughness of stirred yoghurt as influenced by fat content

1st International Congress on Food Technology, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2010, ss.188, (Özet Bildiri)

Aflatoksinler ve Süt Teknolojisindeki Önemi

The first international food symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.155-156, (Tam Metin Bildiri)

Yoğurt ve Ayran Üretiminde Probiyotik Bakterilerin Kullanımı

The first international food symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.157-158, (Tam Metin Bildiri)

İnek Sütü Proteinine Bağlı Alerjilere Karşı Teknolojik Uygulamalar

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2009, ss.117, (Özet Bildiri)
Kitaplar

Antibacterial Properties of Plant-based Kefir

Food Safety, Health Risks, and Nutritional Interactions: Contaminants, Processing, and Gut Health, KILIÇ BAYRAKTAR MUKADDES, Editör, Bidge Yayınevi, ss.84-94, 2024

Nut Milks and Nut Kefirs as Functional Foods

Natural Products in Beverages. Reference Series in Phytochemistry, Mérillon JM, Riviere C, Lefèvre G., Editör, Springer, Cham, ss.1-31, 2023

VEJETARYEN VE VEGAN BESLENMENİN MİKROBİYOTA VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ

SAĞLIKLI YAŞIYORUM ÇÜNKÜ DOĞRU BESLENİYORUM, Prof. Dr. Gülten HERGÜNER,Doç. Dr. Nazan ERENOĞLU SON,Doç. Dr. Ali Serdar YÜCEL,Uzm. Dr. Osman SON, Editör, Güven Plus Grup A.Ş. Yayınları, İstanbul, ss.173-199, 2021