SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Lactobacillus acidophilus regulates abnormal serotonin availability in experimental ulcerative colitis
ANAEROBE
, cilt.80, sa.102710, ss.1-8, 2023 (SCI-Expanded)
Probiotics in Experimental Ulcerative Colitis: Mast Cell Density and Neuronal Hypertrophy.
The Turkish journal of gastroenterology : the official journal of Turkish Society of Gastroenterology
, cilt.33, sa.10, ss.822-830, 2022 (SCI-Expanded)
Effect of casein to whey protein ratio of skim milk on the physical properties of a yoghurt drink, ayran
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
, sa.67, ss.274-276, 2012 (SCI-Expanded)
Effect of stabilizer addition on physicochemical and sensory properties of non-fat set yoghurt
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
, sa.66, ss.420-423, 2011 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
FARKLI YAĞLI TOHUMLARDAN ELDE EDİLEN BİTKİSEL SÜTLERDEN ÜRETİLEN KEFİRLERİN BAZI FİZİKSEL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
Gıda
, cilt.48, sa.1, ss.227-241, 2023 (Hakemli Dergi)
Probiyotik Bakteri İçeren Ayranın Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Akademik Gıda
, cilt.19, sa.4, ss.414-423, 2021 (Hakemli Dergi)
Bakteriyofajların Antibakteriyel Ajan Olarak Kullanımı
AKADEMİK GIDA
, cilt.15, sa.2, ss.172-181, 2017 (Hakemli Dergi)
Farklı İnkübasyon Sıcaklığı ile İnkübasyon Sonlandırma pH’sının Probiyotik Yoğurdun Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
AKADEMİK GIDA
, cilt.14, sa.4, ss.341-350, 2016 (Hakemli Dergi)
SİNDİRİM SİSTEMİ MODELLERİNDE PROBİYOTİK MİKROORGANİZMALARIN CANLILIĞI
AKADEMİK GIDA
, cilt.14, sa.2, ss.158-165, 2016 (Hakemli Dergi)
Probiyotikler ile İlgili Yasal Düzenlemeler
AKADEMİK GIDA
, cilt.13, sa.3, ss.229-236, 2015 (Hakemli Dergi)
Probiyotik Bakterilerin Mikroenkapsülasyonu
Yetişkin ve Çocuklarda Probiyotikler
, cilt.1, sa.1, ss.33-37, 2013 (Hakemli Dergi)
Probiyotik Bakterilerin Yüksek Sıcaklık Stresine Karşı Adaptasyon Mekanizmaları
AKADEMİK GIDA
, sa.11, ss.63-69, 2013 (Hakemli Dergi)
Probiyotik Bakterilerin Düşük Sıcaklık Stresine Adaptasyonu
AKADEMİK GIDA
, cilt.10, sa.4, ss.65-69, 2012 (Hakemli Dergi)
Antifiriz Proteinler ve Gıda Teknolojisinde Kullanımı.
AKADEMİK GIDA
, cilt.9, sa.6, ss.46-51, 2011 (Hakemli Dergi)
Probiyotik süt ürünlerinde inülin kullanımı
AKADEMİK GIDA
, cilt.9, sa.2, ss.51-56, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Bitkisel sütler ve bu sütlerden üretilen kefirlerin toplam fenolik madde içeriğ
4. Uluslararası Mühendislik Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, 3 - 04 Kasım 2022, ss.918
Bitkisel süt üretimi ve potansiyel sağlık yararları
Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 10 - 11 Temmuz 2021, ss.129-136
Health effects of pesticides and health risk assessment as a result of pesticide exposure with milk and dairy products consumption
2nd International Baku Conference On Scientific Research, Baku, Azerbaycan, 28 - 30 Nisan 2021, ss.431-446
Physicochemıcal Propertes of Stirred Yogurt Produced Using Whey Protein, Inulin and Cream
5th International Congress on Applied Biological Sciences, Saraybosna, Bosna-Hersek, 8 - 12 Kasım 2019, ss.12
Effect of using whey protein, inulin and cream on the viability of yogurt and probiotic bacteria in probiotic yogurts during passage through a dynamic in vitro gastrointestinal model
1st International 11th National Food Engineering Congress, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019, ss.18
Optimization of electrospraying of Lactobacillus acidophilus with whey protein isolate and its use in ice cream production
World Congress on Nutriition and Oral Health, Valencia, İspanya, 19 - 20 Ağustos 2019, ss.29
The Viability of Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Bifidobacterium bifidum Used in Production of Probiotic Yogurt, Probiotic Ayran and Probiotic Strained Yogurt in Dynamic In Vitro Gastrointestinal Model
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.1266-1286
Breast Milk Microbiota
3rd World Summit & Expo on Food Technology and Probiotics, Prag, Çek Cumhuriyeti, 25 - 26 Ekim 2018, ss.46
Probiotic edible film from milk proteins
3rd World Summit & Expo on Food Technology and Probiotics, Prag, Çek Cumhuriyeti, 25 - 26 Ekim 2018, ss.47
The usage of centrifuge technique in concentrated yoghurt production
13th International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.108
The low-lactose yoghurt
13th International Conference of Food Physicists., Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.107
The effects of different microencapsulation methods on viability of Lactobacillus acidophilus in gastrointestinal media
13th International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.109
Adaptation mechanisms of probiotic bacteria to osmotic stress
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.152
Influence of cold and heat adaptation treatments on fatty acid composition of Lactobacillus acidophilus cell membrane
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.164
Physicochemical and microbiological properties of Kuru Kaymak (A traditional Turkish Dry Clotted Cream)
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.293
Microflora of kefir grains from different origins
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.289
ß-galaktosidaz enziminin mikrokapsülasyonu
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.118
Stres Koşullarına Adaptasyonu Sağlanan Probiyotik Bakterilerin Süt Ürünlerinde Kullanım Olanakları
1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.35
EFFECT OF HEAT TREATMENT ON ORGANOPHOSPHOROUS PESTICIDES IN MILK
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.143
BIOFILMS OF PROBIOTICS
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.45
THE POTENTIAL APPLICATIONS OF LACTOBIONIC ACID AND ITS PRODUCTION METHODS
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.6
THE ACID ADAPTATION OF BIFIDOBACTERIUM BIFIDUM DSM 20456 AND BIFIDOBACTERIUM ANIMALIS SUBSP. LACTIS BB12
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.116
THE EFFECTS OF DIFFERENT DRYING METHODS AND PHYSIOLOGICAL STATES OF THE CELLS ON VIABILITY OF DRIED PROBIOTIC MICROORGANISMS
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.117
GIDALARDA LISTERIA MONOCYTOGENES BAKTERİYOFAJININ KULLANIMI İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER
1. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 11 Mart 2017, ss.443-450
Effects of different production methods on the survival of Bifidobacterium biifidum in ice cream
International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.183-186
Bacteriophages as Biocontrol Agent for Preserving Food Products of Animal Origin
International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.64
Probiyotik Mikroorganizmaların Peynir Üretiminde Kulllanımı
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.272
Glikomannanların Özellikleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.257
EFFECT OF HEAT TREATMENT AND DRY MATTER OF SKIM MILK ON THE PHYSICAL PROPERTIES OF A YOGURT DRINK
12th International conference of food physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 09 Temmuz 2016, ss.17
PHYSICOCHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF YOGURT AS INFLUENCED BY ADDITION OF WHEY PROTEIN CONCENTRATE AND WHEY POWDER
12th International conference of food physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, ss.39
Deve Sütü ve Önemi
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 Nisan - 23 Haziran 2016, ss.2
Patojen Bakterilerin Tespitinde Akıllı Telefonların Kullanımı
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.2
Küresel Gıda Güvenliği Kuruluşları
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.36
Gıdaların Ambalajlanmasında Bakteriyofajların Antimikrobiyal Ajan Olarak Kullanım
1. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.1
Verbesserte Viabilität temperaturadaptierter Lactobacillus acidophilus kulturen in speiseeiserzeugnissen
16. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie, Stutgart, Almanya, 30 Mart - 01 Nisan 2016, ss.61
Improving survival of probiotic bacteria in ice cream by process design
15. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie, Freising, Almanya, 15 - 17 Nisan 2015, ss.14
Milk Derived Cationic Antimicrobial Peptides.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.268
Physicochemical and Sensorial Properties of Probiotic Yogurt Ice Cream
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.252
Effect of Different Starter Cultures on Physicochemical and Sensorial Properties of Fermented Dairy Drink
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.257
Probiotics and studies on enhancing their viability in fermented milk products.
Kiel Food Science Symposium, Kiel, Almanya, 20 - 21 Mayıs 2014, ss.34
Improving the viability of probiotic cells in fermented milk products
Dairy Conference, Stutgart, Almanya, 16 - 17 Eylül 2013, ss.88
Microencapsulation of probiotic bacteria
Dairy Conference, Stutgart, Almanya, 16 - 17 Eylül 2013, ss.73
Probiyotik Bakterilerin Asit Stresine Karşı Adaptasyonu.
Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongres, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2013, ss.24
Antibiyotiğe karşı direnç ve probiyotikler
Uluslararası Katılımlı 1. Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2013, ss.24
İçme Sütü Üretiminde Kullanılan Süt Tozunun Belirlenmesi.v
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.39-40
Probiyotik Mikroorganizmaların Mikroenkapsülasyonunda Kullanılan Kaplama Materyalleri.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu., Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.41-42
Yoğurtta Granüllü Yapı Oluşumunu Etkileyen Faktörler
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.138
Çimi tulum peyniri
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2012, ss.134
Eşek sütü ve kullanım alanları
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2011, ss.80
Gidalarda laktulozun belirlenmesi
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2011, ss.80
Effect of inoculation rate on viability and antibiotics susceptibility of Lactobacillus acidophilus in fermented milk
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.18
The use of whey in sports nutrition
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.834
Influence of starter culture and incubation temperature on the physicochemical and sensory properties of set yoghurt
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.189
Graininess and roughness of stirred yoghurt as influenced by fat content
1st International Congress on Food Technology, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2010, ss.188
Aflatoksinler ve Süt Teknolojisindeki Önemi
The first international food symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.155-156
Yoğurt ve Ayran Üretiminde Probiyotik Bakterilerin Kullanımı
The first international food symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.157-158
İnek Sütü Proteinine Bağlı Alerjilere Karşı Teknolojik Uygulamalar
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2009, ss.117
Kitap & Kitap Bölümleri
VEJETARYEN VE VEGAN BESLENMENİN MİKROBİYOTA VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
SAĞLIKLI YAŞIYORUM ÇÜNKÜ DOĞRU BESLENİYORUM, Prof. Dr. Gülten HERGÜNER,Doç. Dr. Nazan ERENOĞLU SON,Doç. Dr. Ali Serdar YÜCEL,Uzm. Dr. Osman SON, Editör, Güven Plus Grup A.Ş. Yayınları, İstanbul, ss.173-199, 2021