Desteklenen Projeler
-
2017 - Devam Ediyor Sütteki Pestisitlerin Kefir Üretimi ve Depolanması Sırasındaki Değişiminin ve Pestisitlerin Kefir Mikroflorası Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
-
2013 - Devam Ediyor Effect of stress pretreatments on survival and in vitro characteristics of probiotic bacteria used in different types of fermented milk products
Diğer Uluslararası Fon Programları
KÜÇÜKÇETİN A. (Yürütücü), DEMİR M., ÇOMAK GÖÇER E. M., ÖZEN KÜÇÜKÇETİN İ.
-
2020 - 2023 Farklı Yağlı Tohumlardan Elde Edilen Sütlerden Üretilen Kefirlerin Özellikleri
-
2019 - 2022 Deneysel Ülseratif Kolitli ratlarda Lactobacillus Acidophilusun Serotonin üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KELEŞ ÇELİK N. (Yürütücü), DAĞ K., HİZAY A., ÇOMAK GÖÇER E. M., ÖZBEY ÜNLÜ Ö.
-
2019 - 2021 Ülseratif Kolitli Sıçanlarda Probiyotiklerin Mast Hücreleri ve Enterik Sinir Sistemi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KELEŞ ÇELİK N. (Yürütücü), HİZAY A., ŞEKERCİ R., ÖZ N., ACAR AYDEMİR N., ELPEK G. Ö., et al.
-
2018 - 2021 MCF7 İnsan Meme Kanseri Hücre Hattında Serotonin Reseptör Antagonisti Palonosetronun pro ve antianjiyogenik faktörler üzerine etkilerinin in vitro araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOBAN A. Y. (Yürütücü), ŞİMŞEK E., KOCAOĞLU CENKCİ S., ÖZEN KÜÇÜKÇETİN İ., ÇOMAK GÖÇER E. M., KAMARLI ALTUN H., et al.
-
2018 - 2020 Farklı Oranlarda İnülin İçeren Konsantre Kefirlerin Fizikokimyasal Mikrobiyolojik ve Duyusal Özeliklerinin ve Model Sindirim Sisteminden Geçişi Sırasında Mikroflorasındaki Değişimin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DEMİR M. (Yürütücü), KÜÇÜKÇETİN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KIZILAY H. K., ERGİN F.
-
2018 - 2019 Farklı Kazein ve Peyniraltı Suyu Protein Oranına Sahip Sütler ile Üretilen Kefirlerin Fizikokimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÜÇÜKÇETİN A. (Yürütücü), ERGİN F., DEMİR M., ÇOMAK GÖÇER E. M.
-
2017 - 2019 Dış Kaynaklı Proje (Sütteki Pestisitlerin Kefir Üretimi ve Depolanması Sırasındaki Değişiminin ve Pestisitlerin Kefir Mikroflorası Üzerine Etkisinin Belirlenmesi)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÜÇÜKÇETİN A. (Yürütücü), ÇOMAK GÖÇER E. M., ÖZEN KÜÇÜKÇETİN İ.
-
2017 - 2019 İnülin ilave edilen sütlerden kefir danesi ve ticari kefir starter kültürü kullanılarak üretilen kefirlerin fizikokimyasal mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerinin tespiti ve dinamik gastrointestinal modelden geçiş sırasında kefir mikroflorasındaki değişimin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOMAK GÖÇER E. M. (Yürütücü), KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F., Yıldız G.
-
2017 - 2018 Lactobacillus acidophillusun Elektropüskürtme Yöntemi ile Mikrokapsülasyonunun Optimizasyonu ve Mikrokapsüle Lactobacillus acidophillusun Dondurma Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÜÇÜKÇETİN A. (Yürütücü), Yıldız G., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M.
-
2016 - 2017 Prebiyotik İlavesinin Yoğurt Dondurması Üretiminde Kullanılan Lactobacillus acidophilus'un Canlılığı ve Bazı Probiyotik Özellikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
-
2013 - 2014 Isıl Strese Karşı Adaptasyonu Sağlanan Lactobasillus acidophilus'un Dondurma Üretiminde Kullanımının Araştırılması
-
2011 - 2014 Geleneksel Türk Gıdaları Odaklı Sağlığı Geliştirici Gıdalar Üzerine Bir Araştırma ve Eğitim Ağı Kurulması