Doç. Dr. ELİF AYKIN DİNÇER


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: AYKIN DİNÇER ELİF

Metrikler

Yayın

78

Atıf (WoS)

215

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

680

H-İndeks (Scopus)

13

Atıf (Scholar)

426

H-İndeks (Scholar)

11

Proje

11

Fikri Mülkiyet

1

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2013 - 2018

2013 - 2018

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2011 - 2013

2011 - 2013

Yüksek Lisans

Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

2005 - 2010

2005 - 2010

Lisans

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

Kurutulmuş et ürünü üretmek için soğuk kurutucu tasarımı ve elde edilen kuru et ürününün kuruma-kalite karakteristiklerinin belirlenmesi

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Anabilimdalı

2013

2013

Yüksek Lisans

FARKLI SİRKELERDEN ÜRETİLEN SİRKE ANALARININBİYOAKTİF BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ

Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2018 - 2022

2018 - 2022

Araştırma Görevlisi Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2013 - 2018

2013 - 2018

Araştırma Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

ET İŞLETMELERİNDE ÜRÜN VE KALİTE GÜVENLİĞİ

ET VE SU ÜRÜNLERİNDE KALİTE DEĞİŞİMİ

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Yeni Gıda İşleme Teknolojileri

Gıda Endüstrisinde Minimal İşlem Teknikleri

Uzmanlık Alan Dersi

Danışmanlık

Lisans

Lisans

Gıda Laboratuvar Tekniği

KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ

GIDA TEKNOLOJİSİ

Gönüllülük Çalışmaları

ET TEKNOLOJİSİ

BİTİRME ÇALIŞMASI

SEMİNER

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

KURUTULMUŞ ET ÜRÜNLERİNİN KALİTE ÖZELLİKLERİ

AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.

GIDA , cilt.44, sa.3, ss.472-482, 2019 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Kavurma Üretiminde Yeşil Çay, Adaçayı ve Biberiye Ekstraktlarının Kullanımı

Yiğit C., Özbek F., Özbek G., Aykın Dinçer E.

6. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2024, ss.1, (Özet Bildiri)

2024

2024

Antioksidan Aktiviteye Sahip Karadut ve Hibiskus Ekstraktlarının Atıştırmalık Et Çubuklarının Renklendirilmesinde Kullanımı

Yiğit C., Aykın Dinçer E.

13. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 17 - 18 Mayıs 2024, ss.29, (Özet Bildiri)

2023

2023

Et ve Et Ürünlerinin Biyoaktif Bileşenlerce Zengin Sıvılar ile İşlenmesinde Vakumlu Emdirim Yönteminin Kullanılması

Dinçer C., Aykın Dinçer E.

Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı, Kayseri, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2023, ss.1

2023

2023

Et ve Et Ürünlerinde Antibakteriyel Ajan Olan Bakteriyofajların Kullanımı

Ergin Zeren F., Aykın Dinçer E., Küçükçetin A.

Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı, Kayseri, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2023, ss.1, (Özet Bildiri)

2023

2023

Tek Hücre Proteinlerinin Et İkamesi Olarak Kullanım Potansiyeli

Bagherzadehsurbagh E., Aykın Dinçer E., Karakaş Budak B.

Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı, Kayseri, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2023, ss.1

2023

2023

Kanatlı Et Sektöründe Atıkların Değerlendirilebilmesinde Sürdürülebilir Yenilikçi Teknolojiler

Kütükçü Ö., Aykın Dinçer E.

6. ULUSLARARASI BEYAZ ET KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Mart 2023, ss.1-4, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Vakumlu Emdirim Tekniği ile Tavuk Eti Küplerinin Renklendirilmesinde Havuç Suyunun Kullanımı

Aykın Dinçer E., Dinçer C.

6. ULUSLARARASI BEYAZ ET KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Mart 2023, sa.35, ss.124-128

2021

2021

THE PRODUCTION, QUALITY CHARACTERISTICS AND HEALTH EFFECTS OF BONE BROTH

AYKIN DİNÇER E.

4.ULUSLARARASI GAP GIDA,TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Şanlıurfa, Türkiye, 26 Haziran 2021, ss.57-58

2021

2021

DRYING CHARACTERISTICS OF COLD-DRIED CHICKEN MEAT SLICES

AYKIN DİNÇER E.

2nd. INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE and VETERINARY CONGRESS, Adana, Türkiye, 4 - 05 Ocak 2021, ss.14-15

2020

2020

Mikrodalga destekli sıcak havada kurutulmuş hindi eti dilimlerinin kuruma karakteristikleri

AYKIN DİNÇER E., HORASAN T.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.152

2020

2020

Mikrodalga destekli sıcak havada kurutulmuş sağlıklı et cipslerinin kuruma karakteristikleri

AYKIN DİNÇER E., ATLI B., ÇAKMAK Ö., CANAVAR S., ÇALIŞKAN A.

IV. Et Ürünleri Çalıştayı "Et ürünleri üretiminde yenilikçi yaklaşımlar", Aydın, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, ss.56, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

The influence of salt content on drying kinetics of beef slices

AYKIN E., ERBAŞ M.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.199, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

The influence of salt content on quality characteristics of dried beef slices

AYKIN E., ERBAŞ M.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.367, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Effect of salt content on microbiological quality of dried beef slices

AYKIN E., KILIÇ BÜYÜKKURT Ö., ERBAŞ M.

2nd EuroSciCon Conference on Food Technology, Roma, İtalya, 14 - 16 Mayıs 2018, ss.63, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Some quality characteristics of produced and marketed hungarian salami in turkey

KILIÇ BÜYÜKKURT Ö., AYKIN E., ERBAŞ M.

2nd EuroSciCon Conference on Food Technology, Roma, İtalya, 14 - 16 Mayıs 2018, ss.69, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Effect of different flours on the physical and sensorial characteristics of meatballs

AYKIN E., KILIÇ Ö., Bilgiç B. F., ERBAŞ M.

19. World Academy of Science, Engineering and Technology Conference Proceedings, Paris, Fransa, 28 - 29 Ağustos 2017, ss.2501, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Drying Kinetics of Vacuum Dried Beef Meat Slices

AYKIN E., ERBAŞ M.

19. World Academy of Science, Engineering and Technology Conference Proceedings, Paris, Fransa, 28 - 29 Ağustos 2017, ss.2500

2017

2017

Use of Different Cumin Doses to Improve the Chemical and Sensorial Characteristics of Coated and Fried Chicken Meat

AYKIN E., DURAK A. N., KILIÇ Ö., KOÇ A., ERBAŞ M.

I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1461

2016

2016

Effects of sage and thyme marinades and cooking techniques on the levels of polycyclic aromatic hydrocarbons in beef

AYKIN E., KILIÇ Ö., ÇAM İ. B., ERBAŞ M.

The Food Factor I Barcelona Conference, Barcelona, İspanya, 2 - 04 Kasım 2016, ss.317, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Rheological Properties of Gelatin Extracted From Broiler Skin

AYKIN E., Koç A., ERBAŞ M.

FSD 2016 - 2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.160

2016

2016

Broiler etlik piliç derisi jelatininin aminoasit kompozisyonu ve molekül ağırlığının belirlenmesi

AYKIN E., Koç A., ERBAŞ M.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.475, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Farklı Kaynaklardan Elde Edilen Jelatinlerin Özellikleri

AYKIN E., ERBAŞ M.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.209, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Determination of Sorption Behavior of Pastırma

AYKIN E., Arslan S., ERBAŞ M.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.251

2014

2014

Researching of an Indicator for Cake Staling by Using GC-MS

ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N., AYKIN E.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117

2014

2014

Adsorption Behavior of Bulgur

AYKIN E., ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N.

8th EUROWATER Conference on Water in Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.50

2013

2013

A new prebiotıc for kefir microflora: Mother of vinegar

AYKIN E., Budak H. N., Güzel-Seydim Z. B.

IDF World Dairy Summit 2013, Yokohama, Japonya, 28 Ekim - 01 Kasım 2013, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Volatile Constituents of Boza in Fermentation and Storage

Arslan S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261

2013

2013

Some Physical and Chemical Properties of Some Turkish Honeys

DURAK A. N., Arslan S., AYKIN E., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642

2013

2013

Analysis of slicing firmness and extensibility of pastırma slices

AYKIN E., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.328, (Özet Bildiri)

2013

2013

Prebiyotik olarak yeni bir fonksiyonel ürün: Sirke Anası

AYKIN E., Budak H. N., Güzel-Seydim Z. B.

1. Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2013, ss.10, (Özet Bildiri)

2012

2012

Ozon Uygulamasının Çiğ Sütün Kimyasal Ve Mikrobiyal Kalitesi Üzerine Etkileri

AYKIN E., Çağdaş E., Seydim A. C., Güzel-Seydim Z. B.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012 Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

Sirke Anasının Biyoaktif Bileşen Özellikleri

AYKIN E., Budak H. N., Guzel-Seydim Z. B.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.542

2012

2012

Effect of Ozone Processing on Some Quality Characteristics of Apple Juice

Çağdaş E., AYKIN E., Kök-Taş T., Güzel-Seydim Z. B.

Advanced Non-Thermal Food Processing Technology: Effects on Quality and Shelf Life of Food and Beverages Congress, Aydın, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2012, ss.48, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Bioactive compounds from muscle sources

AYKIN E., Çalışkan S. G., Candoğan K.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.851, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

Effect of medicinal and aromatic plant phenolics on gut health and gut-brain axis

AYKIN DİNÇER E., DİNÇER C.

Studies in Natural Products Chemistry, Rahman FRS Atta-ur, Editör, Elsevier, ss.411-430, 2024

2020

2020

Bölüm 9 Ferrozin Testi ile Etteki Demirin Tespiti

ERBAŞ M., AYKIN DİNÇER E.

GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.71-73, 2020

2020

2020

Bölüm 5 Örnekleme ve Örnek Hazırlama

ERBAŞ M., AYKIN DİNÇER E.

GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.71-81, 2020

Ödüller

Temmuz 2010

Temmuz 2010

Mühendislik Fakültesi Birinciliği

Ankara Üniversitesi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Ocak 2012 - 01 Ocak 2012

01 Ocak 2012 - 01 Ocak 2012

Deney Hayvanları Kullanımı Eğitim Programı

Katılımcı

Isparta-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 215

h-indeksi (WOS): 7