Eğitim Bilgileri
2013 - 2018
2013 - 2018Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2011 - 2013
2011 - 2013Yüksek Lisans
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye
2005 - 2010
2005 - 2010Lisans
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
Kurutulmuş et ürünü üretmek için soğuk kurutucu tasarımı ve elde edilen kuru et ürününün kuruma-kalite karakteristiklerinin belirlenmesi
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Anabilimdalı
2013
2013Yüksek Lisans
FARKLI SİRKELERDEN ÜRETİLEN SİRKE ANALARININBİYOAKTİF BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2018 - 2022
2018 - 2022Araştırma Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2013 - 2018
2013 - 2018Araştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
Verdiği Dersler
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Effect of Vacuum Impregnation with Anthocyanin rich Fruit Juices on the Quality Characteristics of Chicken Cubes
DİNÇER C., Üstünel S., Erkoç H. N., Yiyen A., AYKIN DİNÇER E.
Food Biophysics
, cilt.19, sa.4, ss.973-981, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Effect of the temperature and ultrasound on salt impregnation process of haddock
AYKIN DİNÇER E., DİNÇER C., AYDIN A.
Food Research International
, cilt.184, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024A comparative study of cold drying conditions on the physicochemical, microbial and sensory properties of dried chicken slices
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.59, sa.3, ss.1979-1989, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Modeling of Release Mechanism of Sage (Salvia fruticosa Miller) Phenolics Encapsulated in Alginate Capsule: Physicochemical Properties
Aykın Dinçer E., Dinçer C., Topuz O. K.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.2024, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Quality assessment of cold dried chicken slices during storage in different packages and temperatures
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
Agricultural and Food Science
, cilt.32, sa.2, ss.69-79, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Modeling of sage (Salvia fruticosa Miller) phenolics diffusion in meat cubes during ultrasound assisted vacuum impregnation
Aykın-Dinçer E., Dinçer C.
Food Bioscience
, cilt.53, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Reduction of Salmonella enterica in Turkey breast slices kept under aerobic and vacuum conditions by application of lactic acid, a bacteriophage, and ultrasound
AYKIN DİNÇER E., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.43, sa.2, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Microwave-assisted hot air drying of bone broth-based sauce
Dinçer C., Aykın-Dinçer E., Kütükçü Ö.
Journal of Microwave Power and Electromagnetic Energy
, cilt.57, sa.2, ss.146-160, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Dried Meat Products Obtained by Different Methods from Past to Present
AYKIN DİNÇER E.
FOOD REVIEWS INTERNATIONAL
, cilt.39, sa.5, ss.2457-2476, 2023 (SCI-Expanded)
2021
2021Drying kinetics and quality characteristics of microwave-assisted hot air dried beef chips
AYKIN DİNÇER E., Atli B., Cakmak O., Canavar S., Caliskan A.
JOURNAL OF MICROWAVE POWER AND ELECTROMAGNETIC ENERGY
, cilt.55, sa.3, ss.219-235, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Quality characteristics of bone broth powder obtained through Refractance Window drying
AYKIN DİNÇER E., Ozdemir M., TOPUZ A.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.147, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Application of ultrasound-assisted vacuum impregnation for improving the diffusion of salt in beef cubes
AYKIN DİNÇER E.
MEAT SCIENCE
, cilt.176, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Effect of Recombinant Transglutaminase on the Quality Characteristics of Cooked Beef Meatballs
ERSÖZ F., AYKIN DİNÇER E., ÖZÇELİK A., İNAN M.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.27, sa.2, ss.209-215, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021The use of beetroot extract and extract powder in sausages as natural food colorant
AYKIN DİNÇER E., Gungor K. K., Caglar E., ERBAŞ M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.17, sa.1, ss.75-82, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Effect of packaging method and storage temperature on quality properties of cold-dried beef slices
Aykin-Dincer E., ERBAŞ M.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.124, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020The Influence of Cooking Methods and Some Marinades on Polycyclic Aromatic Hydrocarbon Formation in Beef Meat
Kilic Buyukkurt O., AYKIN DİNÇER E., Burak Cam I., CANDAL C., ERBAŞ M.
POLYCYCLIC AROMATIC COMPOUNDS
, cilt.40, sa.2, ss.195-205, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Influence of drying techniques and temperatures on drying kinetics and quality characteristics of beef slices
AYKIN DİNÇER E., Kilic-Buyukkurt O., ERBAŞ M.
HEAT AND MASS TRANSFER
, cilt.56, sa.1, ss.315-320, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019Cold dryer as novel process for producing a minimally processed and dried meat
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES
, cilt.57, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Quality characteristics of cold-dried beef slices
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
MEAT SCIENCE
, cilt.155, ss.36-42, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018Drying kinetics, adsorption isotherms and quality characteristics of vacuum-dried beef slices with different salt contents
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
Meat Science
, cilt.145, ss.114-120, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Investigation of the Usability of Retrograded Flour in Meatball Production as A Structure Enhancer
AYKIN DİNÇER E., Buyukkurt O. K., Candal C., Bilgic B. F., ERBAŞ M.
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
, cilt.38, sa.1, ss.78-87, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017Extraction and physicochemical characterization of broiler (Gallus gallus domesticus) skin gelatin compared to commercial bovine gelatin
Aykin-Dincer E., Koc A., ERBAŞ M.
POULTRY SCIENCE
, cilt.96, sa.11, ss.4124-4131, 2017 (SCI-Expanded)
2016
2016Quality properties and adsorption behavior of freeze-dried beef meat from the Biceps femoris and Semimembranosus muscles
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
MEAT SCIENCE
, cilt.121, ss.272-277, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Adsorption behaviour of bulgur
ERBAŞ M., Aykin E., Arslan S., DURAK A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.195, ss.87-90, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Effect of Bicarbonate Salts and Sequential Using of Frying Oil on Acrylamide and 5-Hydroxymethylfurfural Contents in Coated Fried Chicken Meat
Aykin E., Arslan S., DURAK A., ERBAŞ M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.19, sa.1, ss.222-232, 2016 (SCI-Expanded)
2015
2015Bioactive Components of Mother Vinegar
Aykin E., Budak N. H., SEYDİM Z. B.
JOURNAL OF THE AMERICAN COLLEGE OF NUTRITION
, cilt.34, sa.1, ss.80-89, 2015 (SCI-Expanded)
2014
2014Functional Properties of Vinegar
Budak N. H., Aykin E., SEYDİM A. C., Greene A. K., SEYDİM Z. B.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.79, sa.5, 2014 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Karadut (Morus nigra) ve hibiskus (Hibiscus sabdariffa L.) ekstraktları kullanılarak biyoaktif bileşenlerce zengin ve karmine alternatif olarak renklendirilmiş fonksiyonel et çubuğu üretimi
Yiğit C., Aykın Dinçer E.
GIDA , cilt.50, sa.1, ss.87-101, 2025 (Hakemli Dergi)
2024
2024Aljinat bazlı hidrojelle enkapsüle edilmiş nar ekşisi antosiyaninlerinin fizikokimyasal özellikleri
Aykın Dinçer E., Dinçer C., Topuz O. K.
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi , cilt.28, sa.2, ss.280-292, 2024 (Hakemli Dergi)
2022
2022VAKUMLU EMDİRİM İLE RENKLİ FONKSİYONEL TAVUK ETİ KÜPLERİNİN ÜRETİLMESİ
Aykın Dinçer E., Dinçer C.
GIDA , cilt.47, sa.5, ss.860-873, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022EFFECTS OF DRYING TEMPERATURE AND MICROWAVE POWER ON QUALITY CHARACTERISTICS OF TURKEY BREAST SLICES
AYKIN DİNÇER E.
GIDA , cilt.47, sa.2, ss.147-156, 2022 (Hakemli Dergi)
2020
2020SOĞUK KURUTULMUŞ TAVUK ETİ DİLİMLERİNİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ
AYKIN DİNÇER E.
Gıda , cilt.45, sa.2, ss.262-274, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019KURUTULMUŞ ET ÜRÜNLERİNİN KALİTE ÖZELLİKLERİ
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
GIDA , cilt.44, sa.3, ss.472-482, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018ETİN TUZLANMASI İŞLEMİNDE VAKUMLU EMDİRİM TEKNİĞİNİN KULLANILMASI
AYKIN DİNÇER E., ERBAŞ M.
GIDA , cilt.43, sa.1, ss.139-150, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017GIDALARDA POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBON BİLEŞİKLERİNİN BULUNUŞU VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
KILIÇ Ö., AYKIN E., ERBAŞ M.
Gıda , cilt.42, sa.2, ss.127-135, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
2016FARKLI KAYNAKLARDAN ÜRETİLEN JELATİNİN ÖZELLİKLERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
AYKIN E., ERBAŞ M.
Gıda , cilt.41, sa.3, ss.179-186, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
2015GIDALARDA BULUNAN SUYUN FIZIKOKIMYASALDURUMU ve SORPSIYON IZOTERMLERI
AYKIN E., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., ERBAŞ M.
GIDA , cilt.40, sa.2, ss.109-116, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
2014Kırmızı Et Tüketiminin Sağlık Üzerine Etkileri
ERBAŞ M., AYKIN E.
Et Üreticileri Birliği, Kırmızı Et Sektör Yayını , sa.29, ss.30-35, 2014 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Kavurma Üretiminde Yeşil Çay, Adaçayı ve Biberiye Ekstraktlarının Kullanımı
Yiğit C., Özbek F., Özbek G., Aykın Dinçer E.
6. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2024, ss.1, (Özet Bildiri)
2024
2024Antioksidan Aktiviteye Sahip Karadut ve Hibiskus Ekstraktlarının Atıştırmalık Et Çubuklarının Renklendirilmesinde Kullanımı
Yiğit C., Aykın Dinçer E.
13. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 17 - 18 Mayıs 2024, ss.29, (Özet Bildiri)
2023
2023Et ve Et Ürünlerinin Biyoaktif Bileşenlerce Zengin Sıvılar ile İşlenmesinde Vakumlu Emdirim Yönteminin Kullanılması
Dinçer C., Aykın Dinçer E.
Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı, Kayseri, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2023, ss.1
2023
2023Et ve Et Ürünlerinde Antibakteriyel Ajan Olan Bakteriyofajların Kullanımı
Ergin Zeren F., Aykın Dinçer E., Küçükçetin A.
Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı, Kayseri, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2023, ss.1, (Özet Bildiri)
2023
2023Tek Hücre Proteinlerinin Et İkamesi Olarak Kullanım Potansiyeli
Bagherzadehsurbagh E., Aykın Dinçer E., Karakaş Budak B.
Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı, Kayseri, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2023, ss.1
2023
2023Kanatlı Et Sektöründe Atıkların Değerlendirilebilmesinde Sürdürülebilir Yenilikçi Teknolojiler
Kütükçü Ö., Aykın Dinçer E.
6. ULUSLARARASI BEYAZ ET KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Mart 2023, ss.1-4, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Tavuk Eti Küplerinin Antosiyanince Zengin Meyve Suları Kullanılarak Renklendirilmesi
Yiyen A., Üstünel S., Erkoç H. N., Aykın Dinçer E., Dinçer C.
6. ULUSLARARASI BEYAZ ET KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Mart 2023, ss.1-4
2023
2023Vakumlu Emdirim Tekniği ile Tavuk Eti Küplerinin Renklendirilmesinde Havuç Suyunun Kullanımı
Aykın Dinçer E., Dinçer C.
6. ULUSLARARASI BEYAZ ET KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Mart 2023, sa.35, ss.124-128
2021
2021THE PRODUCTION, QUALITY CHARACTERISTICS AND HEALTH EFFECTS OF BONE BROTH
AYKIN DİNÇER E.
4.ULUSLARARASI GAP GIDA,TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Şanlıurfa, Türkiye, 26 Haziran 2021, ss.57-58
2021
2021DRYING CHARACTERISTICS OF COLD-DRIED CHICKEN MEAT SLICES
AYKIN DİNÇER E.
2nd. INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE and VETERINARY CONGRESS, Adana, Türkiye, 4 - 05 Ocak 2021, ss.14-15
2020
2020Mikrodalga destekli sıcak havada kurutulmuş hindi eti dilimlerinin kuruma karakteristikleri
AYKIN DİNÇER E., HORASAN T.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.152
2020
2020Mikrodalga destekli sıcak havada kurutulmuş sağlıklı et cipslerinin kuruma karakteristikleri
AYKIN DİNÇER E., ATLI B., ÇAKMAK Ö., CANAVAR S., ÇALIŞKAN A.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı "Et ürünleri üretiminde yenilikçi yaklaşımlar", Aydın, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, ss.56, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018The influence of salt content on drying kinetics of beef slices
AYKIN E., ERBAŞ M.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.199, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018The influence of salt content on quality characteristics of dried beef slices
AYKIN E., ERBAŞ M.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.367, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Effect of salt content on microbiological quality of dried beef slices
AYKIN E., KILIÇ BÜYÜKKURT Ö., ERBAŞ M.
2nd EuroSciCon Conference on Food Technology, Roma, İtalya, 14 - 16 Mayıs 2018, ss.63, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Some quality characteristics of produced and marketed hungarian salami in turkey
KILIÇ BÜYÜKKURT Ö., AYKIN E., ERBAŞ M.
2nd EuroSciCon Conference on Food Technology, Roma, İtalya, 14 - 16 Mayıs 2018, ss.69, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Effect of different flours on the physical and sensorial characteristics of meatballs
AYKIN E., KILIÇ Ö., Bilgiç B. F., ERBAŞ M.
19. World Academy of Science, Engineering and Technology Conference Proceedings, Paris, Fransa, 28 - 29 Ağustos 2017, ss.2501, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Drying Kinetics of Vacuum Dried Beef Meat Slices
AYKIN E., ERBAŞ M.
19. World Academy of Science, Engineering and Technology Conference Proceedings, Paris, Fransa, 28 - 29 Ağustos 2017, ss.2500
2017
2017Use of Different Cumin Doses to Improve the Chemical and Sensorial Characteristics of Coated and Fried Chicken Meat
AYKIN E., DURAK A. N., KILIÇ Ö., KOÇ A., ERBAŞ M.
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1461
2016
2016Effects of sage and thyme marinades and cooking techniques on the levels of polycyclic aromatic hydrocarbons in beef
AYKIN E., KILIÇ Ö., ÇAM İ. B., ERBAŞ M.
The Food Factor I Barcelona Conference, Barcelona, İspanya, 2 - 04 Kasım 2016, ss.317, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Rheological Properties of Gelatin Extracted From Broiler Skin
AYKIN E., Koç A., ERBAŞ M.
FSD 2016 - 2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.160
2016
2016Gıdaların su içerikleri ve su aktivitelerinin fizikokimyasal anlamı ve sorpsiyon izotermlerinin önemi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E., MUTLU C., Candal C., et al.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.112
2016
2016Broiler etlik piliç derisi jelatininin aminoasit kompozisyonu ve molekül ağırlığının belirlenmesi
AYKIN E., Koç A., ERBAŞ M.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.475, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Et ürünlerinde bulunan polisiklik aromatik hidrokarbon bileşiklerin kromatografik olarak belirlenmesinde kullanılan ekstraksiyon yöntemleri
AYKIN E., ERBAŞ M.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.339, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Farklı Kaynaklardan Elde Edilen Jelatinlerin Özellikleri
AYKIN E., ERBAŞ M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.209, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Determination of Sorption Behavior of Pastırma
AYKIN E., Arslan S., ERBAŞ M.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.251
2014
2014Researching of an Indicator for Cake Staling by Using GC-MS
ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N., AYKIN E.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117
2014
2014Adsorption Behavior of Bulgur
AYKIN E., ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N.
8th EUROWATER Conference on Water in Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.50
2013
2013A new prebiotıc for kefir microflora: Mother of vinegar
AYKIN E., Budak H. N., Güzel-Seydim Z. B.
IDF World Dairy Summit 2013, Yokohama, Japonya, 28 Ekim - 01 Kasım 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Volatile Constituents of Boza in Fermentation and Storage
Arslan S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261
2013
2013Some Physical and Chemical Properties of Some Turkish Honeys
DURAK A. N., Arslan S., AYKIN E., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642
2013
2013Analysis of slicing firmness and extensibility of pastırma slices
AYKIN E., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.328, (Özet Bildiri)
2013
2013Prebiyotik olarak yeni bir fonksiyonel ürün: Sirke Anası
AYKIN E., Budak H. N., Güzel-Seydim Z. B.
1. Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2013, ss.10, (Özet Bildiri)
2012
2012Ozon Uygulamasının Çiğ Sütün Kimyasal Ve Mikrobiyal Kalitesi Üzerine Etkileri
AYKIN E., Çağdaş E., Seydim A. C., Güzel-Seydim Z. B.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012
2012
2012Sirke Anasının Biyoaktif Bileşen Özellikleri
AYKIN E., Budak H. N., Guzel-Seydim Z. B.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.542
2012
2012Effect of Ozone Processing on Some Quality Characteristics of Apple Juice
Çağdaş E., AYKIN E., Kök-Taş T., Güzel-Seydim Z. B.
Advanced Non-Thermal Food Processing Technology: Effects on Quality and Shelf Life of Food and Beverages Congress, Aydın, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2012, ss.48, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Bioactive compounds from muscle sources
AYKIN E., Çalışkan S. G., Candoğan K.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.851, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
2024Effect of medicinal and aromatic plant phenolics on gut health and gut-brain axis
AYKIN DİNÇER E., DİNÇER C.
Studies in Natural Products Chemistry, Rahman FRS Atta-ur, Editör, Elsevier, ss.411-430, 2024
2020
2020Bölüm 9 Ferrozin Testi ile Etteki Demirin Tespiti
ERBAŞ M., AYKIN DİNÇER E.
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.71-73, 2020
2020
2020Bölüm 5 Örnekleme ve Örnek Hazırlama
ERBAŞ M., AYKIN DİNÇER E.
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.71-81, 2020
Desteklenen Projeler
2023 - 2023
2023 - 2023Vakumlu emdirim teknigi ile renklendirilmis fonksiyonel tavuk eti küplerinin üretilmesİ
TÜBİTAK Projesi
Aykın Dinçer E.
2019 - 2022
2019 - 2022Düşük Sıcaklıkta Vakum Kurutma Yöntemiyle Elde Edilen Kuru Et Ürününün Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYKIN DİNÇER E. (Yürütücü), ERBAŞ M.
2019 - 2020
2019 - 2020Kırınım pencereli kurutma sistemi ile kemik suyu tozu üretimi
TÜBİTAK Projesi
Aykın Dinçer E. (Yürütücü)
2019 - 2020
2019 - 2020Mikrodalga destekli sıcak havada kurutma yöntemi ile sağlıklı et cipslerinin üretimi
TÜBİTAK Projesi
AYKIN DİNÇER E.
2018 - 2020
2018 - 2020Minimal işlem uygulamalarıyla kuru bir et ürünü üretmek için soğuk kurutucu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERBAŞ M. (Yürütücü), AYKIN E.
2016 - 2018
2016 - 2018Minimal İşlem Uygulamalarıyla Kuru Bir Et Ürünü Üretmek için Tasarlanan Bir Soğuk Kurutucu ile Kuru Et Üretilmesi ve Ürününün Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERBAŞ M. (Yürütücü), AYKIN E.
Patent
Ödüller
Temmuz 2010
Temmuz 2010Mühendislik Fakültesi Birinciliği
Ankara Üniversitesi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Ocak 2012 - 01 Ocak 2012
01 Ocak 2012 - 01 Ocak 2012