Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2009 - 2015
2009 - 2015Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd, Türkiye
2006 - 2008
2006 - 2008Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd, Türkiye
2002 - 2006
2002 - 2006Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2015
2015Doktora
Gama Işınlama ve Yenilebilir Kaplamanın Farklı Koşullarda Depolanan Soyulmuş Diş Sarımsağın Raf Ömrü Üzerine Etksi
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
2008
2008Yüksek Lisans
Dondurarak kurutma teknolojisiyle çözünür (instant) bitki çayı (Adaçayı, Dağ çayı, Ihlamur ve Kekik) üretimi
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2007
2007ISO 14001
Kalite Yönetimi
TÜV AUSTRIA
2007
200719001 CE
Kalite Yönetimi
TÜV AUSTRIA
2007
2007ISO 22000
Kalite Yönetimi
TÜV AUSTRIA
2007
2007OHSAS 18001
Kalite Yönetimi
TÜV AUSTRIA
2007
2007Teorik ve Uygulamalı Antioksidanlar Çalıştayı
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akdeniz Üniversitesi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2017 - 2023
2017 - 2023Dr. Öğr. Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2015 - 2017
2015 - 2017Öğretim Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Mantarcılık Programı
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDekan Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
2019 - 2021
2019 - 2021Merkez Müdür Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Gıda Güvenliği Ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi
2017 - 2019
2017 - 2019Bölüm Başkan Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Gıda Mühendisliği
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
Meyan kökünde bulunan bazı biyoaktif bileşenlerin ekstraksiyonu üzerine farklı yöntemlerin etkisinin araştırılması
TORUN M.
M.ÖZGÜNER(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Düşük kolesterol ve yağ içerikli mayonez üretiminde avokado püresinin kullanım olanaklarının araştırılması
TORUN M.
F.KOMAÇ(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
20251. Polycaprolactone nanoparticles as a delivery vehicle for styrax liquidus: Therapeutic effects on ulcer and gastric cancer cells
Ülkeryıldız-Balçık E., Sahin-Nadeem H., Cosgun G., Konuk-Takma D., Yıldıztekin M., Gezen A., et al.
Process Biochemistry
, cilt.157, ss.42-55, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20252. Effects of Debittering Treatments on Some Secondary Metabolites’ Bioaccessibility, Fatty Acid, and Aroma Profiles of Semidried Gemlik Variety Black Olives
Durgut Malçok S., Tunçkal C., ÖZKAN KARABACAK A., Coşgun G., TORUN M., TAMER C. E.
Journal of Food Quality
, cilt.2025, sa.1, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20243. Design of encapsulation method for chlorogenic acid and caffeine in coffee waste by-product
Cosgun G., Gungor K. K., BALCI TORUN F., ŞAHİN SEVGİLİ S., TORUN M.
Phytochemical Analysis
, cilt.35, sa.8, ss.1720-1735, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20244. Alginate-based hydrogels for trapping the polyphenols of Hibiscus sabdariffa: use of a statistical experimental design approach
TOPRAKÇI YÜKSEL İ., TORUN M., Torun F., ŞAHİN SEVGİLİ S.
Biomass Conversion and Biorefinery
, cilt.14, sa.22, ss.28143-28153, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20245. Spray-drying microencapsulation of plum peel bioactives using Arabic gum and maltodextrin as coating matrix
TOPRAKÇI YÜKSEL İ., Güngör K. K., TORUN M., ŞAHİN SEVGİLİ S.
Food Bioscience
, cilt.61, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20246. Investigation of limonene recovery process through optimization and characterization studies
TOPRAKÇI YÜKSEL İ., BALCI TORUN F., DENİZ N. G., ORTABOY SEZER S., TORUN M., ŞAHİN SEVGİLİ S.
Biomass Conversion and Biorefinery
, cilt.14, sa.20, ss.25421-25432, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20247. A mixture design approach for developing ginger extract encapsulation by spray drying method: in vitro digestion and release behavior in a model product
Güngör K. K., TOPRAKÇI YÜKSEL İ., Torun F., TORUN M., ŞAHİN SEVGİLİ S.
BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY
, cilt.14, sa.18, ss.22853-22865, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20248. Evaluation of mandarin peel as an alternative source of limonene: identification with GC-MS, FTIR and NMR studies
Toprakçı İ., Balci-Torun F., Deniz N. G., Ortaboy S., Torun M., Şahin S.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.18, sa.2, ss.1422-1432, 2024 (SCI-Expanded)
2023
20239. Recovery of citrus volatile substances from orange juice waste: Characterization with GC-MS, FTIR, 1H- and 13C-NMR spectroscopies
TOPRAKÇI YÜKSEL İ., BALCI TORUN F., DENİZ N. G., ORTABOY SEZER S., TORUN M., ŞAHİN SEVGİLİ S.
Phytochemistry Letters
, cilt.57, ss.177-184, 2023 (SCI-Expanded)
2023
202310. Development of an Optimized Method to Obtain a Limonene-Rich Concentrate from the Discarded Lemon Peels
BALCI TORUN F., TOPRAKÇI YÜKSEL İ., DENİZ N. G., ORTABOY SEZER S., TORUN M., ŞAHİN SEVGİLİ S.
Chemistry and Biodiversity
, cilt.20, sa.9, 2023 (SCI-Expanded)
2023
202311. Improvement of Hot Air Dried Bitter Gourd (Momordica charantia L.) Product Quality: Optimization of Drying and Blanching Process by Experimental Design
Özsan Kılıç T., Boyar İ., Gungor K. K., Torun M., Perendeci N. A., Ertekin C., et al.
Agriculture (Switzerland)
, cilt.13, sa.9, 2023 (SCI-Expanded)
2023
202312. Encapsulation of plum biowaste extract: design of alginate beads by response surface approach
TOPRAKÇI YÜKSEL İ., TORUN M., ŞAHİN SEVGİLİ S.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.17, sa.3, ss.2676-2687, 2023 (SCI-Expanded)
2023
202313. TRAPPING OF BETANIN IN ALGINATE MICROCAPSULES: STABILITY STUDIES UNDER ACCELERATED CONDITIONS
TOPRAKÇI YÜKSEL İ., KURTULBAŞ ŞAHİN E., TORUN M., Torun F., ŞAHİN SEVGİLİ S.
ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL
, cilt.22, sa.4, ss.629-637, 2023 (SCI-Expanded)
2023
202314. Development of an Encapsulation Method for Trapping the Active Materials from Sour Cherry Biowaste in Alginate Microcapsules
TOPRAKÇI YÜKSEL İ., TORUN M., ŞAHİN SEVGİLİ S.
Foods
, cilt.12, sa.1, 2023 (SCI-Expanded)
2022
202215. Encapsulation of Moringa oleifera leaf extract in chitosan-coated alginate microbeads produced by ionic gelation
KURTULBAŞ ŞAHİN E., Albarri R., TORUN M., ŞAHİN SEVGİLİ S.
Food Bioscience
, cilt.50, 2022 (SCI-Expanded)
2022
202216. Pumpkin Peel Valorization Using Green Extraction Technology to Obtain β-Carotene Fortified Mayonnaise
Gungor K. K., TORUN M.
Waste and Biomass Valorization
, cilt.13, sa.11, ss.4375-4388, 2022 (SCI-Expanded)
2022
202217. Milk protein and zein coatings over peeled garlic cloves to extend their shelf life
TORUN M., ÖZDEMİR F.
SCIENTIA HORTICULTURAE
, cilt.291, 2022 (SCI-Expanded)
2021
202118. Characterization and emulsifying properties of aquatic lecithins isolated from processing discard of rainbow trout fish and its eggs
TOPUZ O. K., Aygün T., ALP A. C., YATMAZ H. A., TORUN M., Yerlikaya P.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.339, 2021 (SCI-Expanded)
2020
202019. Sugar, d-pinitol, volatile composition, and antioxidant activity of carob powder roasted by microwave, hot air, and combined microwave/hot air
GUNEL Z., TORUN M., Sahin-Nadeem H.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.44, sa.4, 2020 (SCI-Expanded)
2017
201720. Phenolic composition and antioxidant activity of Sideritis lycia and Sideritis libanotica subsp. linearis: Effects of cultivation, year and storage
DİNÇER C., TORUN M., TONTUL İ., TOPUZ A., ŞAHİN NADEEM H., GÖKTÜRK R. S., et al.
Journal of Applied on Medicinal and Aromatic Plants
, cilt.5, ss.26-32, 2017 (SCI-Expanded)
2015
201521. Aqueous extraction kinetics of soluble solids, phenolics and flavonoids from sage (Salvia fruticosa Miller) leaves
TORUN M., DİNÇER C., TOPUZ A., Sahin-Nadeem H., ÖZDEMİR F.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.52, sa.5, ss.2797-2805, 2015 (SCI-Expanded)
2014
201422. Influence of Pullulan-Based Edible Coating on Some Quality Properties of Strawberry During Cold Storage
Eroğlu E., Torun M., Dinçer C., Topuz A.
PACKAGING TECHNOLOGY AND SCIENCE
, cilt.27, sa.10, ss.831-838, 2014 (SCI-Expanded)
2014
201423. Concentration of sage (Salvia fruticosa Miller) extract by using integrated membrane process
TORUN M., Racz G., Fogarassy E., Vatai G., DİNÇER C., TOPUZ A., et al.
SEPARATION AND PURIFICATION TECHNOLOGY
, cilt.132, ss.244-251, 2014 (SCI-Expanded)
2014
201424. Physicochemical properties of Turkish green tea powder: effects of shooting period, shading, and clone
TOPUZ A., DİNÇER C., TORUN M., Tontul I., Sahin-Nadeem H., HAZNEDAR A., et al.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.38, sa.2, ss.233-241, 2014 (SCI-Expanded)
2013
201325. Comparative study on volatile compounds in Turkish green tea powder: Impact of tea clone, shading level and shooting period
Tontul I., TORUN M., DİNÇER C., Sahin-Nadeem H., TOPUZ A., TURNA T., et al.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.53, sa.2, ss.744-750, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201326. Influence of inlet air temperature and carrier material on the production of instant soluble sage (Salvia fruticosa Miller) by spray drying
Sahin-Nadeem H., DİNÇER C., TORUN M., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.52, sa.1, ss.31-38, 2013 (SCI-Expanded)
2011
201127. Spray drying of the mountain tea (Sideritis stricta) water extract by using different hydrocolloid carriers
Nadeem H. S., TORUN M., ÖZDEMİR F.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.44, sa.7, ss.1626-1635, 2011 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
20241. ULTRASOUND-ASSISTED EXTRACTION OF NATURAL ANTIOXIDANTS FROM THE HAZELNUT SKIN: OPTIMIZATION AND COMPARISION WITH CONVENTIONAL METHOD
ÖZDEMİR M., torun m.
GIDA
, cilt.49, sa.2, ss.326-341, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20232. Farklı Yıllarda Toplanan Benli Şalba (Salvia pisidica Boiss. & Heldr. ex Bentham) Türünün Sitotoksik Etkisinin Araştırılması
Ünal O., Aydemir E., Özkaya Gül S., Torun M.
KSU Journal of Agriculture and Nature
, cilt.26, sa.6, 2023 (ESCI)
2022
20223. THE EFFECT OF STORAGE TEMPERATURE ON CAFFEINE, CHLOROGENIC ACID AND FATTY ACID COMPOSITION OF TURKISH COFFEE
Coşgun G., TORUN M.
GIDA , 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20224. Kırmızı Kıvırcık Yaprak Salatanın Farklı LED Işık Kaynaklarındaki Gelişim Parametrelerinin İncelenmesi
ŞAHİN A., BOYAR İ., TORUN M., ÇAĞLAYAN N., ERTEKİN C.
Tarım Makinaları Bilimi Dergisi
, cilt.18, sa.1, ss.9-24, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20225. ZERDEÇALIN SU İLE EKSTRAKSİYONUNDA ULTRASES İŞLEMİNİN ETKİSİ VE ELDE EDİLEN EKSTRAKTIN PÜSKÜRTEREK KURUTMA YÖNTEMİYLE ENKAPSÜLASYON KOŞULLARININ OPTİMİZASYONU
KÜBRA GÜNGÖR K., Coşgun G., ÖZDEMİR M., TORUN M.
GIDA , 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20216. Pomza Kullanımının Muz Yetiştiriciliğinde Morfolojik Özellikler, Verim ve Bazı Kalite Parametreleri Üzerine Etkileri
BALKIÇ R., TORUN M., DEMİRKAPLAN G., GÜBBÜK H.
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
, cilt.7, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20217. SİYAH ÇAY ÜRETİM ATIKLARINDAN KONSANTRE ÇAY EKSTRAKTI ÜRETİMİNDE KREMA OLUŞUM KOŞULLARININ VE BİLEŞİMİNİN BELİRLENMESİ
BALCI TORUN F., ÖZDEMİR BİLİCİ K. S., Mavuş R., TORUN M.
GIDA , 2021 (Hakemli Dergi)
2020
20208. Gıda Atıklarından Aktif Karbon Üretimi ve Aktif Karbonun Gıda Endüstrisinde Uygulamaları
BALÇIK E., TORUN M., ŞAHİN NADEEM H.
Gıda
, cilt.4, ss.23, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
20199. ÜZÜM, NAR VE KARA HAVUÇ SULARININ FARKLI YÖNTEMLERLE KONSANTRASYONUNUN MATEMATİKSEL MODELLENMESİ
DİNÇER C., ÇAM İ. B., TORUN M., BAŞÜNAL GÜLMEZ H., TOPUZ A.
GIDA , cilt.44, sa.6, ss.1092-1105, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201910. MATHEMATICAL MODELING OF CONCENTRATIONS OF GRAPE, POMEGRANATE AND BLACK CARROT JUICES BY VARIOUS METHODS
DİNÇER C., BURAK ÇAM İ., TORUN M., BAŞÜNAL GÜLMEZ H., TOPUZ A.
Gıda , cilt.44, sa.6, ss.1092-1105, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
201711. KEÇİBOYNUZU TOZU ÜRETİMİNDE KAVURMA PROSESİ SÜRESİNCE RENK DEĞİŞİMİ VE AĞIRLIK KAYBI
ŞAHİN NADEEM H., TOPUZ A., Arslan Kulcan A., TORUN M., ÖZDEMİR F.
GIDA , cilt.42, sa.3, ss.252-260, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201612. Phenolic composition and antioxidant activity of Sideritis lycia and Sideritis libanotica subsp. linearis: Effects of cultivation, year and storage
DİNÇER C., TORUN M., TONTUL İ., TOPUZ A., ŞAHİN NADEEM H., GÖKTÜRK R. S., et al.
JOURNAL OF APPLIED RESEARCH ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS , cilt.4, sa.3, ss.160-165, 2016 (Scopus)
2016
201613. Phenolic composition and antioxidant activity of Sideritis lycia and Sideritis libanotica subsp. linearis: Effects of cultivation, year and storage
DİNÇER C., TORUN M., TONTUL İ., TOPUZ A., ŞAHİN NADEEM H., GÖKTÜRK R. S., et al.
JOURNAL OF APPLIED RESEARCH ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS , cilt.4, sa.3, ss.160-165, 2016 (Scopus)
2015
201514. Uzakdoğu dan Özel bir Çay Pu erh Çayı
ÖZDEMİR F., TORUN M., FERHAN B.
Drink techmarket , sa.95, ss.74-78, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2015
201515. Doğal Mineralli Su
TORUN M., BALCI TORUN F.
Drinktech , sa.94, ss.82-84, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2015
201516. Aynı Bitkiden Lezzeti Farklı Çaylar
Salman S., TORUN M., ÖZDEMİR F.
Drink , ss.74-78, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2014
201417. Kış Aylarının Vazgeçilmez İçeceği: Kuşburnu Çayı
AZARABADİ N., EROĞLU E., TORUN M.
Drink , ss.54-58, 2014 (Hakemsiz Dergi)
2011
201118. Lezzet Arttırıcı Gıda Katkı Maddesi: Monosodyum Glutamat
TORUN M., ÖZDEMİR F.
Turkchem , sa.Ağustos, ss.50-56, 2011 (Hakemli Dergi)
2010
201019. Geçmişten Günümüze Türkiye’de Çay, Dünya Gıda
TORUN M., ŞAHİN NADEEM H., ÖZDEMİR F.
Dünya Gıda , ss.26-29, 2010 (Hakemsiz Dergi)
2010
201020. Geçmişten Günümüze Türkiye’de Çay
TORUN M., ŞAHİN NADEEM H., ÖZDEMİR F.
Dünya Gıda , sa.Nisan, ss.25-30, 2010 (Hakemli Dergi)
2009
200921. Anadolu İnsanın Yüzlerce Yıllk Doğal Değeri: Bitki Çayları
ÖZDEMİR F., TORUN M.
GıdaTeknolojisi , sa.Aralık, ss.43-48, 2009 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. Kurutulmuş Mandalina ve Portakal Dilimlerinin Depolanması Üzerine Bir Araştırma
BOYAR İ., Gungor K. K., AKMAN H. E., TORUN M., Yıldırım I., TOZLU İ., et al.
34. Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi, Türkiye, 07 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2022
20222. Öğütme Derecesi ve Depolama Koşullarının Türk Kahvesinin Aroma Profili Üzerine Etkisi
Coşgun G., TORUN M.
Türkiye 14. Gıda Kongresi, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2021
20213. Encapsulation of β-Carotene Loaded Sunflower Oil Droplets in Alginate Beads
KÜBRA GÜNGÖR K., TORUN M.
2. Uluslararası/12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 25 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
20214. Marul Bitkisinin Farklı LED Işık Kaynaklarındaki Gelişim Parametrelerinin İncelenmesi
ŞAHİN A., BOYAR İ., TORUN M., ÇAĞLAYAN N., ERTEKİN C.
33. Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi, Isparta, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2021, ss.7, (Özet Bildiri)
2021
20215. OPTIMIZATION OF SPRAY DRYING CONDITIONS FOR PRODUCTION OF SOLUBLE GINGER (Zingiber officinale) TEA POWDER
TORUN M.
4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, 20 Mayıs 2021, (Özet Bildiri)
2019
20196. Influence of edible coatings on some physicochemical properties of dried banana (Musa Cavendish)
AYGÜN A., USLU M. K., TORUN M., Aygün T.
AGROFOOD, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Mathematical modeling of concentration of grape, pomegranate and black carrot juices by different methods
DİNÇER C., ÇAM İ. B., TORUN M., BAŞÜNAL GÜLMEZ H., TOPUZ A.
3rd EuroSciCon Conference on Food Technology, Atina, Yunanistan, 22 - 23 Nisan 2019, cilt.43, sa.3, ss.33, (Özet Bildiri)
2018
20188. Optimization of cholestrol-free and reduced-fat mayonnaise production using avocado puree instead of egg yolk
TORUN M., Komach F., Başünal Gülmez H.
The Food Factor Conference, İspanya, 8 - 11 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
2017
20179. Effect of Gas Composition on the Physicochemical Properties of the Packaged Peeled Garlic during Storage
TORUN M., AZARABADİ N., SALMAN S., BALCI TORUN F., BAŞÜNAL GÜLMEZ H., TOPUZ A., et al.
Seventh International Conference onFood StudiesSeventh International Conference on Food Studies, 26 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201710. Effects of waste cotton on yıeld and qualıty features of pleurotuss ostreatus
DEMİR H., SÖNMEZ İ., POLAT E., TORUN M.
3rd International Conference on Sustainable Development (ICSD), SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 19 - 23 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2017
201711. Effects of Waste Cotton on Yield and Quality Features of Pleurotus ostreatus
DEMİR H., SÖNMEZ İ., POLAT E., TORUN M.
III.International Conference on Sustainable Development (ICSD), Saray Bosna, Bosna-Hersek, 19 - 23 Nisan 2017, ss.43, (Özet Bildiri)
2016
201612. Effect of Gamma Irradiation on Physicochemical Properties of Peeled Garlic During Storage
TORUN M., ÖZDEMİR F.
The Food Factor I Barceolona Conference, Barselona, İspanya, 2 - 04 Kasım 2016, ss.256, (Tam Metin Bildiri)
2016
201613. Soyulmuş Sarımsağın Aroma Bileşenleri Üzerine Modifiye Atmosferde Paketlemenin ve Işınlamanın Etkisi
TORUN M., ÖZDEMİR F.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2015
201514. Effect of Protein Based Edible Coating on shelf Life of Peeled Taşköprü Garlic
TORUN M., ÖZDEMİR F.
The Third International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 7 - 09 Ekim 2015, ss.34, (Özet Bildiri)
2015
201515. Influence of Water s Properties on Quality Characteristics of Brewed Turkish Tea
ÖZDEMİR F., Çöl Ü., TORUN M.
The Third International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 7 - 09 Ekim 2015, ss.38, (Özet Bildiri)
2015
201516. Influence of Water s Properties on Quality Characteristics of Brewed Turkish Tea
ÖZDEMİR F., Çöl Ü., TORUN M.
The Third International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", 1 - 04 Ekim 2015, ss.515, (Özet Bildiri)
2015
201517. Influence of Water s Properties on Quality Characteristics of Brewed Turkish Tea
ÖZDEMİR F., Çöl Ü., TORUN M.
The Third International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 Ekim - 04 Eylül 2015, ss.55, (Tam Metin Bildiri)
2015
201518. Effect of Pullulan Sodium Alginate and Pectin Based Edible coatings on the Quality of Fesh Cut Kiwi Fruit During Cold storage
Salman S., Balcı Torun F., Furkan A. Ç., Tekin Ş., TORUN M., ÖZDEMİR F.
Innovations in Food Packaging, Shelf Life and Food Safety, Münih, Almanya, 15 - 17 Eylül 2015, ss.66, (Özet Bildiri)
2014
201419. Hexanal formation kinetics in flaxseed oil microcapsules
TONTUL İ., TORUN M., TOPUZ A.
XXII International Conference on Bioencapsulation, Bratislava, Slovakya, 17 - 19 Eylül 2014, ss.106-107, (Tam Metin Bildiri)
2014
201420. Hexanal formation kinetics in flaxseed oil microcapsules
TONTUL İ., TORUN M., TOPUZ A.
XXII International Conference on Bioencapsulation, Bratislava, Slovakya, 16 - 19 Eylül 2014, ss.106-107, (Tam Metin Bildiri)
2014
201421. Hexanal formation kinetics in flaxseed oil microcapsules
TONTUL İ., TORUN M., TOPUZ A.
XXII International Conference on Bioencapsulation, Bratislava, Slovakya, 16 - 19 Eylül 2014, ss.106-107, (Tam Metin Bildiri)
2011
201122. Volatile constituents of matcha produced from different Turkish tea clones grown under different shading conditions
TOPUZ A., ŞAHİN H., DİNÇER C., TORUN M., TONTUL İ., ÇAM İ. B., et al.
First International Congress on Cocoa Coffee and Tea, İtalya, 1 - 04 Eylül 2011, (Özet Bildiri)
2011
201123. Volatile constituents of matcha produced from different Turkish tea clones grown under different shading conditions
TOPUZ A., ŞAHİN H., DİNÇER C., TORUN M., TONTUL İ., ÇAM İ. B., et al.
First International Congress on Cocoa Coffee and Tea, İtalya, 1 - 04 Eylül 2011, (Özet Bildiri)
2011
201124. Volatile constituents of matcha produced from different Turkish tea clones grown under different shading conditions
TOPUZ A., ŞAHİN H., DİNÇER C., TORUN M., TONTUL İ., ÇAM İ. B., et al.
First International Congress on Cocoa Coffee and Tea, İtalya, 1 - 04 Eylül 2011, (Özet Bildiri)
2011
201125. Volatile constituents of matcha produced from different Turkish tea clones grown under different shading conditions
TOPUZ A., ŞAHİN H., DİNÇER C., TORUN M., TONTUL İ., ÇAM İ. B., et al.
First International Congress on Cocoa Coffee and Tea, İtalya, 1 - 04 Eylül 2011, (Özet Bildiri)
2011
201126. Volatile constituents of matcha produced from different Turkish tea clones grown under different shading conditions
TOPUZ A., ŞAHİN H., DİNÇER C., TORUN M., TONTUL İ., ÇAM İ. B., et al.
First International Congress on Cocoa Coffee and Tea, İtalya, 1 - 04 Eylül 2011, (Özet Bildiri)
2011
201127. Volatile constituents of matcha produced from different Turkish tea clones grown under different shading conditions
TOPUZ A., ŞAHİN H., DİNÇER C., TORUN M., TONTUL İ., ÇAM İ. B., et al.
First International Congress on Cocoa Coffee and Tea, İtalya, 1 - 04 Eylül 2011, (Özet Bildiri)
2011
201128. Volatile constituents of matcha produced from different Turkish tea clones grown under different shading conditions
TOPUZ A., ŞAHİN H., DİNÇER C., TORUN M., TONTUL İ., ÇAM İ. B., et al.
First International Congress on Cocoa Coffee and Tea, İtalya, 1 - 04 Eylül 2011, (Özet Bildiri)
2011
201129. Encapsulation of the Essential Oil of Salvia fruticosa with different Wall Material
ÖZDEMİR F., ŞAHİN NADEEM H., TORUN M.
EuroFoodChem XVI, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, 06 Temmuz 2011, (Özet Bildiri)
2010
201030. Effect of the concentration treatments on sage (Salvia fruticosa) Extract
Gabor R., Fogarassy E., Vatai G., TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN NADEEM H., et al.
International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.654, (Özet Bildiri)
2010
201031. Spray Drying of the Sage (Salvia fruticosa) Water Extract by using Different Hydrocolloids Carrier
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN NADEEM H., TOPUZ A., ÖZCAN M. M.
Thirteenth Food Colloids, 21 Mart 2010, (Özet Bildiri)
2010
201032. Concentration of Sage (Salvia Fruticosa) Extract By Using Multistep Membrane Separation Processes
TORUN M., gabor r., vatai g., fogarassy e.
PERMEA 2010, Tatranské Matliare, Slovakya, 7 - 10 Ekim 2010, ss.44, (Tam Metin Bildiri)
2010
201033. Effects of the Concentration Treatments on Sage (Salvia fruticosa) Extract
Racz G., Fogarassy E., Vatai G., TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN NADEEM H., et al.
First International Congress on Food Technology, 03 Ekim 2010, (Özet Bildiri)
2010
201034. Concentration of Sage (Salvia Fruticosa) Extract By Using Multistep Membrane Separation Processes
Rácz G., Fogarassy E., Vatai G., TORUN M., ŞAHİN H., ÖZDEMİR F.
PERMEA 2010, Slovakya, 1 - 04 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201035. Concentration of Sage (Salvia Fruticosa) Extract By Using Multistep Membrane Separation Processes
Gabor R., Fogarassy E., Vatai G., TORUN M., ŞAHİN NADEEM H., ÖZDEMİR F.
PERMEA 2010, Tatranské Matliare, Slovakya, 4 - 08 Ağustos 2010, ss.20, (Özet Bildiri)
2010
201036. Concentration of Sage (Salvia Fruticosa) Extract By Using Multistep Membrane Separation Processes
Gabor R., Fogarassy E., Vatai G., TORUN M., ŞAHİN NADEEM H., ÖZDEMİR F.
PERMEA 2010, Tatranské Matliare, Slovakya, 4 - 08 Ağustos 2010, ss.20, (Özet Bildiri)
2010
201037. Spray Drying of the Mountain Tea (Sideritis sitricta) Water Extract by Using Different Hydrocolloid Carriers
ŞAHİN H., TORUN M., ÖZDEMİR F.
UFOST, 15th World Congress of Food Science Technology, Güney Afrika, 1 - 04 Ağustos 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201038. Spray Drying of the Mountain Tea (Sideritis sitricta) Water Extract by Using Different Hydrocolloid Carriers
ŞAHİN H., TORUN M., ÖZDEMİR F.
UFOST, 15th World Congress of Food Science Technology, Güney Afrika, 1 - 04 Ağustos 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201039. Spray Drying of the Mountain Tea (Sideritis sitricta) Water Extract by Using Different Hydrocolloid Carriers
ŞAHİN H., TORUN M., ÖZDEMİR F.
UFOST, 15th World Congress of Food Science Technology, Güney Afrika, 1 - 04 Ağustos 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201040. Çözünür (İnstant) Dağ Çayı (Sideritis stricta) Üretiminde Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
DİNÇER C., TORUN M., TOPUZ A., Akdoğam A., ŞAHİN NADEEM H., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21 Mayıs 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201041. Some Quality Characteristics of the Reconstituted Instant Sage (Salvia fruticosa)
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F., Özcan M. M.
6. Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries., Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
201042. Some Quality Characteristics of the Reconstituted Instant Sage (Salvia fruticosa)
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F., Özcan M. M.
6. Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries., Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
201043. Some Quality Characteristics of the Reconstituted Instant Sage (Salvia fruticosa)
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F., Özcan M. M.
6. Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries., Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
201044. Some Quality Characteristics of the Reconstituted Instant Sage (Salvia fruticosa)
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F., Özcan M. M.
6. Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries., Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
201045. Some Quality Characteristics of the Reconstituted Instant Sage (Salvia fruticosa)
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F., Özcan M. M.
6. Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries., Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
201046. Spray Drying of Sage (Salvia fruticosa) Water Extract by Using Different Hydrocolloid Carriers
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F., Özcan M. M.
Thirteenth Food Colloids, İspanya, 1 - 04 Mart 2010, (Özet Bildiri)
2010
201047. Spray Drying of Sage (Salvia fruticosa) Water Extract by Using Different Hydrocolloid Carriers
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F., Özcan M. M.
Thirteenth Food Colloids, İspanya, 1 - 04 Mart 2010, (Özet Bildiri)
2010
201048. Spray Drying of Sage (Salvia fruticosa) Water Extract by Using Different Hydrocolloid Carriers
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F., Özcan M. M.
Thirteenth Food Colloids, İspanya, 1 - 04 Mart 2010, (Özet Bildiri)
2010
201049. Spray Drying of Sage (Salvia fruticosa) Water Extract by Using Different Hydrocolloid Carriers
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F., Özcan M. M.
Thirteenth Food Colloids, İspanya, 1 - 04 Mart 2010, ss.268, (Özet Bildiri)
2010
201050. Spray Drying of Sage (Salvia fruticosa) Water Extract by Using Different Hydrocolloid Carriers
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F., Özcan M. M.
Thirteenth Food Colloids, İspanya, 1 - 04 Mart 2010, (Özet Bildiri)
2009
200951. Dondurarak Kurutma Teknolojisiyle Çözünür(İnstant) Bitki Çayı (Adaçayı, Dağ çayı, Ihlamur ve Kekik) Üretimi
TORUN M., ŞAHİN NADEEM H., ÖZDEMİR F.
2. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 27 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200952. Instant herbal tea (sage, mountain tea, linden and thyme) production by freeze drying technology
TORUN M., ŞAHİN H., ÖZDEMİR F.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2009, ss.185-188, (Tam Metin Bildiri)
2009
200953. Instant herbal tea (sage, mountain tea, linden and thyme) production by freeze drying technology
TORUN M., ŞAHİN H., ÖZDEMİR F.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2009, ss.185-188, (Tam Metin Bildiri)
2009
200954. Instant herbal tea (sage, mountain tea, linden and thyme) production by freeze drying technology
TORUN M., ŞAHİN H., ÖZDEMİR F.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2009, ss.185-188, (Tam Metin Bildiri)
2008
200855. Concentration of red currant juice by complex membrane process technology and analytical evaluation of the products
Vatai G., ÖZDEMİR F., Bekassy-Mohar E., Bonvolgyi S., Kozak A., Horvath H., et al.
IInternational Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business, Szeged, Macaristan, 5 - 06 Kasım 2008, ss.224-225, (Özet Bildiri)
2008
200856. Concentration of red currant juice by complex membrane process technology and analytical evaluation of the products
Vatai G., ÖZDEMİR F., Bekassy-Mohar E., Bonvolgyi S., Kozak A., Horvath H., et al.
International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business, Macaristan, 1 - 04 Kasım 2008, ss.224-225, (Özet Bildiri)
2008
200857. Concentration of red currant juice by complex membrane process technology and analytical evaluation of the products
Vatai G., ÖZDEMİR F., Bekassy-Mohar E., Bonvolgyi S., Kozak A., Horvath H., et al.
International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business, Macaristan, 1 - 04 Kasım 2008, ss.224-225, (Özet Bildiri)
2008
200858. Concentration of red currant juice by complex membrane process technology and analytical evaluation of the products
Vatai G., ÖZDEMİR F., Bekassy-Mohar E., Bonvolgyi S., Kozak A., Horvath H., et al.
International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business, Macaristan, 1 - 04 Kasım 2008, ss.224-225, (Özet Bildiri)
2008
200859. Concentration of red currant juice by complex membrane process technology and analytical evaluation of the products
Vatai G., ÖZDEMİR F., Bekassy-Mohar E., Bonvolgyi S., Kozak A., Horvath H., et al.
International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business, Macaristan, 1 - 04 Kasım 2008, ss.224-225, (Özet Bildiri)
2008
200860. Concentration of red currant juice by complex membrane process technology and analytical evaluation of the products
Vatai G., ÖZDEMİR F., Bekassy-Mohar E., Bonvolgyi S., Kozak A., Horvath H., et al.
International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business, Macaristan, 1 - 04 Kasım 2008, ss.224-225, (Özet Bildiri)
2008
200861. Production of Red Currant Juice Concentrate by Integrated Membrane Process and Modelling of the Seperations
Bonvolgyi S., Kozak A., Molnar Z., Roman A., Bekassy-Mohar E., Vatai G., et al.
International Conferences in Agricultural Engineering, Gödöllo, Macaristan, 1 - 03 Eylül 2008, ss.90, (Özet Bildiri)
2008
200862. Production of Red Currant Juice Concentrate by Integrated Membrane Process and Modelling of the Seperations
Bonvolgyi S., Kozak A., Molnar Z., Roman A., Bekassy-Mohar E., Vatai G., et al.
International Conferences in Agricultural Engineering, Macaristan, 1 - 04 Eylül 2008, ss.90, (Özet Bildiri)
2008
200863. Production of Red Currant Juice Concentrate by Integrated Membrane Process and Modelling of the Seperations
Bonvolgyi S., Kozak A., Molnar Z., Roman A., Bekassy-Mohar E., Vatai G., et al.
International Conferences in Agricultural Engineering, Macaristan, 1 - 04 Eylül 2008, ss.90, (Özet Bildiri)
2008
200864. Production of Red Currant Juice Concentrate by Integrated Membrane Process and Modelling of the Seperations
Bonvolgyi S., Kozak A., Molnar Z., Roman A., Bekassy-Mohar E., Vatai G., et al.
International Conferences in Agricultural Engineering, Macaristan, 1 - 04 Eylül 2008, ss.90, (Özet Bildiri)
2008
200865. Production of Red Currant Juice Concentrate by Integrated Membrane Process and Modelling of the Seperations
Bonvolgyi S., Kozak A., Molnar Z., Roman A., Bekassy-Mohar E., Vatai G., et al.
International Conferences in Agricultural Engineering, Macaristan, 1 - 04 Eylül 2008, ss.90, (Özet Bildiri)
2008
200866. Production of Red Currant Juice Concentrate by Integrated Membrane Process and Modelling of the Seperations
Bonvolgyi S., Kozak A., Molnar Z., Roman A., Bekassy-Mohar E., Vatai G., et al.
International Conferences in Agricultural Engineering, Macaristan, 1 - 04 Eylül 2008, ss.90, (Özet Bildiri)
2008
200867. Karotenoid bileşiklerin sağlık üzerine etkileri
AKDOĞAN A., DİNÇER C., TORUN M., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.1083-1086, (Tam Metin Bildiri)
2008
200868. Karotenoit bileşiklerin sağlık üzerine etkileri
AKDOĞAN A., DİNÇER C., TORUN M., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)
2008
200869. Çözünür (Instant) dağ çayı (Sideritis stricta) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
Dinçer C., Torun M., Topuz A., Akdoğan A., Şahin H., Özdemir F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)
2008
200870. ÇÖzünür (Instant) dağ çayı (Sideritis stricta) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
DİNÇER C., TORUN M., TOPUZ A., AKDOĞAN A., ŞAHİN H., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.183-186, (Tam Metin Bildiri)
2008
200871. Karotenoid bileşiklerin sağlık üzerine etkileri
AKDOĞAN A., DİNÇER C., TORUN M., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.1083-1086, (Tam Metin Bildiri)
2008
200872. Instant adaçayı (Salvia fruticosa) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., AKDOĞAN A., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.187-190, (Tam Metin Bildiri)
2008
200873. Instant adaçayı (Salvia fruticosa) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., AKDOĞAN A., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)
2008
200874. ÇÖzünür (Instant) dağ çayı (Sideritis stricta) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
DİNÇER C., TORUN M., TOPUZ A., AKDOĞAN A., ŞAHİN H., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.183-186, (Tam Metin Bildiri)
2008
200875. Karotenoid bileşiklerin sağlık üzerine etkileri
AKDOĞAN A., DİNÇER C., TORUN M., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.1083-1086, (Tam Metin Bildiri)
2008
200876. Karotenoid bileşiklerin sağlık üzerine etkileri
AKDOĞAN A., DİNÇER C., TORUN M., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.1083-1086, (Tam Metin Bildiri)
2008
200877. ÇÖzünür (Instant) dağ çayı (Sideritis stricta) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
DİNÇER C., TORUN M., TOPUZ A., AKDOĞAN A., ŞAHİN H., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.183-186, (Tam Metin Bildiri)
2008
200878. ÇÖzünür (Instant) dağ çayı (Sideritis stricta) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
DİNÇER C., TORUN M., TOPUZ A., AKDOĞAN A., ŞAHİN H., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)
2008
200879. Instant adaçayı (Salvia fruticosa) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., AKDOĞAN A., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.187-190, (Tam Metin Bildiri)
2008
200880. ÇÖzünür (Instant) dağ çayı (Sideritis stricta) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
DİNÇER C., TORUN M., TOPUZ A., AKDOĞAN A., ŞAHİN H., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.183-186, (Tam Metin Bildiri)
2008
200881. Karotenoid bileşiklerin sağlık üzerine etkileri
AKDOĞAN A., DİNÇER C., TORUN M., ŞAHİN H., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.1083-1086, (Tam Metin Bildiri)
2008
200882. Instant adaçayı (Salvia fruticosa) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., AKDOĞAN A., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)
2008
200883. Instant adaçayı (Salvia fruticosa) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., AKDOĞAN A., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.187-190, (Tam Metin Bildiri)
2008
200884. ÇÖzünür (Instant) dağ çayı (Sideritis stricta) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
DİNÇER C., TORUN M., TOPUZ A., AKDOĞAN A., ŞAHİN H., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.183-186, (Tam Metin Bildiri)
2008
200885. Instant adaçayı (Salvia fruticosa) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., AKDOĞAN A., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.187-190, (Tam Metin Bildiri)
2008
200886. Instant adaçayı (Salvia fruticosa) üretiminde ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi
TORUN M., DİNÇER C., ŞAHİN H., AKDOĞAN A., TOPUZ A., ÖZDEMİR F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.187-190, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2022 - 2023
2022 - 2023Fındık Zarı Ekstraktının Enkapsülayonu ve Elde Edilen Mikrokapsüllerin Mayonezde Antioksidan Olarak Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TORUN M. (Yürütücü), ÖZDEMİR M.
2020 - 2022
2020 - 2022Balkabağı Kabuğundan Çevre Dostu Yöntemler Kullanılarak ß-Karoten Ekstraksiyonu ve Elde Edilen Ekstraktın Enkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TORUN M. (Yürütücü), Güngör K. K.
2019 - 2020
2019 - 2020Modifiye Atmosferde Paketlemenin Kuru İncirin Kalite Özelliklerine Etkisi
TÜBİTAK Projesi
TORUN M.
2018 - 2020
2018 - 2020Muz ve kayısıların kurutulması sırasında yenebilir filmlerle kaplamanın kurutulmuş meyve kalitesi üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
USLU M. K. (Yürütücü), AYGÜN A., TORUN M.
2018 - 2018
2018 - 2018Düşük kolesterol ve yağ içerikli mayonez benzeri ürün üretiminde avokado püresinin kullanım olanaklarının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TORUN M. (Yürütücü), BAŞÜNAL GÜLMEZ H., KOMACH F.
2015 - 2017
2015 - 2017Farklı yöntemler ve taşıyıcı maddeler kullanılarak elde edilen safran (Crocus sativus L.) emülsiyonlarının depolama stabilitesinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZDEMİR F. (Yürütücü), TORUN M., AZARABADI N.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorGIDA
Yardımcı Editör/Bölüm Editörü
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Ekim 2018
Ekim 2018XIIIth International Conference of Food Physicists
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Topuz A., Küçükçetin A., Torun M., Eroğlu E.
Antalya, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 274
h-indeksi (WOS): 8
Jüri Üyelikleri
Temmuz-2020
Temmuz 2020Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Yüksek Lisans Tez Savunma Jürisi (Yunus Emre KISAÇ)
Temmuz-2020
Temmuz 2020Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Yüksek Lisans Tez Savunma Jürisi (Ali ÖZCAN)
Temmuz-2019
Temmuz 2019