Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

EKONOMİK KALKINMA ARACI OLARAK YÖRESEL ÜRÜNLER: MENGEN YÖRESEL MANTARLARI ÖRNEĞİ

ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.13

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YAŞANAN GIDA İSRAFLARI, EKONOMİK VE SOSYAL ETKİLERİ, MUHTEMEL ÇÖZÜMLER ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA

ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.55

Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.188 Creative Commons License

Contribution of European Youth Olympic Winter Games to the Regional Economy Within The Scope Of International Sports Organizations

Uluslararası Ekonomi Araştırmaları ve Finansal Piyasalar Kongresi (IERFM), Edirne, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2017

Suggestions for The Curriculum Plan of Tourism and Hotel Management Program at Associate Degree Level

3rd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research (ICTTR), Roma, İtalya, 27 - 29 Nisan 2017, ss.56

Investigation of Kitchen Managers’ Motivational Tools Used In Their Managerial Activities and Leadership Style

3rd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research (ICTTR), Roma, İtalya, 27 - 29 Nisan 2017, ss.44

Kitap & Kitap Bölümleri

Tatlı Baharatlar

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.153-173, 2023

NARENCİYE AROMALI BAHARATLAR

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.108-124, 2023

Turizmde Araştırma Yöntemi: Deneysel Araştırmalar

Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Atilla Akbaba; Fatma Lorcu; Senem Yazıcı Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.240-268, 2022

Konaklama İşletmelerinde Menü Planlama, Fiyatlandırma ve Analizine Yönelik Yaklaşımlar

Konaklama İşletmeciliğinde Güncel Konular, arıkan, Ersin, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.55-71, 2022

Deneysel Araştırmalar

Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Akbaba Atilla, Lorcu Fatma, Yılmaz Senem Yazıcı, Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.240-269, 2022

TEMEL ÇİKOLATA İŞLEME TEKNİKLERİ

TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ Kavramlar, İlkeler ve Örnek Uygulamalar, Alper KURNAZ;,Serkan ŞENGÜL, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.373-396, 2021

The Relationship Between Menu Designs and Customer Behaviors in Restauranst

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems , İrfan Yazıcıoğlu;,Özgür Yayla;,Alper Işın, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.541-562, 2021

Mutfakta Fiziksel Planlama ve Kurulum

Mutfak Yönetimi, Şengül Serkan, Kurnaz Alper, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.21-34, 2021

Menü Etiketleme: Sistematik Bir Derleme

Gastronomide Sistematik Araştırmalar, Arman Adem, Erdem Özkan, Editör, Oğlak Yayıncılık ve Reklamcılık Ltd. Şti, İstanbul, ss.5-28, 2021

The Relationship between Menu Designs and Customer Behaviors in Restaurants

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu, İ., Yayla Ö. Işın. A., Editör, Peter Lang GmbH Internationaler Verlag der Wissenschaften, Berlin, ss.522-541, 2021

Bolu Mutfağı

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu, İrfan; Sormaz, Ümit; Canpolat, Cihan, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.603-617, 2021

Yemek, Kültür ve Turizm Arasındaki İlişkiler

Gastronomi Turizmi - Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Doç. Dr. Serkan ŞENGÜL ve Doç. Dr. Alper KURNAZ, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.1-24, 2021

Geleneksel Ekmek Üretiminde Ekşi Maya Kullanımı

Temel Mutfak Ürünlerinde Teorik ve Pratik Yaklaşımlar -1 , Arman Adem, Kurnaz, Alper, Editör, Paradigma Akademi Basın Yayın Dağıtım, Çanakkale, ss.223-248, 2021

Sebze Çeşitleri ve Sebzeleri Hazırlama Metotları

Mutfak Sanatı Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Şengül Serkan, Sarıışık Mehmet, Türkay Oğuz, Ulema Şevki, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.207-228, 2020

Anadolu Mutfak Kültürünün Unutulmaya Yüz Tutmuş Mısır Unu Bazlı Yemek Örnekleri

Anadolu Mutfak Kültüründen Esintiler, Küçüktığlı Mücahit Sami, Seçim Yılmaz, Adabalı Mesut Murat, Yılmaz Mustafa, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.1-20, 2020

Otel İşletmeleri Mutfaklarında Gıda Atığı Oluşumu ve Değerlendirilmesi

Turizm Alanında Güncel Konular ve Araştırmalar, Karaçar Ercan, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, İstanbul, ss.112-129, 2020

Gastronomi Turizmi

Gelecek Turizm Trendleri, Şahin Sedat, Meriç, Sağbetullah, Editör, Paradigma Akademi Basın Yayın Dağıtım, Çanakkale, ss.515-537, 2020

Türk Mutfağında Yer Alan Şerbetler

Uygulamalı Türk Mutfağı, Perçin Şahin Nilüfer, Uçuk Ceyhun, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.258-273, 2020

Düzce: Akçakoca Melengücceği Tatlısı

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Yıldırım Saçılık Melahat, Çevik Samet, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.509-514, 2019

Glutensiz Beslenme

Gastronomide Güncel Konular, H. Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.167-183, 2018

Sürdürülebilir Gastronomi

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba A. Çetinkaya N., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.137-165, 2018

Ansiklopedide Bölümler

Gastronomy Sözlüğü (A'dan Z'ye)

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.337-338, 2020

Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.556-557, 2020

Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.397-398, 2020

Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.441-442, 2020

Metrikler

Yayın

51

Proje

3

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları