Eğitim Bilgileri
2008 - 2014
2008 - 2014Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Mühendisliği, Türkiye
2005 - 2008
2005 - 2008Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Mühendisliği , Türkiye
1999 - 2003
1999 - 2003Lisans
Süleyman Demirel Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Doktora
Bazı Denizel Makroalg Özütlerinin Fitokimyasal Özellikleri ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Mühendisliği
2008
2008Yüksek Lisans
Barbun Balığı (Mullus barbatus L. 1758)’nın Sıcak Dumanlama Sonrası Besin Bileşenlerindeki Bazı Kimyasal Değişimlerin İncelenmesi ve Raf Ömrünün Tespiti
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2013
2013Extraction and characterization of enzymes in seafood products
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akdeniz Üniversitesi ve Tayland Prince Songkhla Üniversitesi
2009
2009Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası (B Kategorisi)
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi
2006
2006Jean Monnet Projesi AB Eğitim Semineri Programı
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Ülkeleri Ekonomik Araştırmalar Merkezi (AÜEAM), (AKÜNSEM)
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Su Ürünleri
Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2017 - 2018
2017 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2015 - 2017
2015 - 2017Yrd. Doç. Dr.
Süleyman Demirel Üniversitesi, Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2005 - 2014
2005 - 2014Araştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2015 - 2017
2015 - 2017Yüksekokul Yönetim Kurulu Üyesi
Süleyman Demirel Üniversitesi, Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2015 - 2017
2015 - 2017Farabi Programı Kurum Koordinatörü
Süleyman Demirel Üniversitesi, Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Tüketicilerin Gıda Katkı Maddelerine Yönelik Bilgi Düzeyi: Risk Algısı, Güven Algısı, Davranışa Yönelik Tutumlarının Satın Alma Davranışı Üzerindeki Etkileri
Gümüş B. (Danışman)
S.NUR(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Balık restoranı çalışanlarının gıda güvenliğine ilişkin bilgi, tutum ve uygulamalarının değerlendirilmesi
Gümüş B. (Danışman)
Y.YALÇIN(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Uluslararası seyahatlerde destinasyon ve restoran seçiminin gıda güvenliği algısı açısından incelenmesi
Gümüş B. (Danışman)
E.AKBULUT(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Restoranlar Bağlamında Balık Tüketimi: Planlı Davranış Kuramı ve Yiyecek Korkusu Üzerinden Bir İnceleme
GÜMÜŞ B.
F.Dursun(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Yerel Halkın Gastronomi İmajı ve Yenilik Korkusu Algılarının Etnik Yiyecek ve Destinasyonda Yerel Yiyecek Tüketim Niyetine Etkisi
GÜMÜŞ B.
K.Çırak(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Effects of different sous-vide cooking conditions on the chemical, physical, microbiological, and sensory quality of fish and shrimp during storage at 3 °C
Gökoğlu N., Yatmaz H. A., Ceylan A., Gümüş B., Toktas B., Korun J.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Image Analysis to Determine Length-Weight and Area-Weight Relationships, and Color Differences in Scaled Carp and Mirror Carp Grown in Fiberglass and Concrete Tanks
Gümüş B., Gümüş E., Balaban M. O.
Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , cilt.23, sa.1, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Color of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillets by image and sensory analysis, and correlation with SalmoFan numbers
GÜMÜŞ B., GÜMÜŞ E., Balaban M. O.
Journal of Food Science , cilt.88, sa.1, ss.430-446, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Comparison of three image-analysis-based visual texture calculation methods: energy, entropy, and texture change index
Balaban M. O., Gümüş B., Gümüş E.
Journal of the Science of Food and Agriculture , cilt.102, sa.13, ss.5984-5994, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Image analysis-based quantification of the visual attributes of fish, with emphasis on color and visual texture
GÜMÜŞ B., GÜMÜŞ E., Odabasi-Kirli A., Balaban M. O.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , cilt.18, sa.5, ss.411-423, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Storage in ice incorporated antimelanotic agent and its effects on melanosis and quality of giant red shrimp (Aristaeomorpha foliacea)
Gökoğlu N., Gümüş B., Ceylan A., Gökoğlu M.
Food Bioscience , cilt.46, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Evaluation of body weight and color of cultured European catfish (Silurus glanis) and African catfish (Clarias gariepinus) using image analysis
GÜMÜŞ E., YILAYAZ A., Kanyılmaz M., GÜMÜŞ B., BALABAN M.
AQUACULTURAL ENGINEERING , cilt.93, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Image Analysis to Quantify Weight-length, Weight-area, and Change of Color of Three Commercial Mullidae Species during Cold Storage
GÜMÜŞ B.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY , cilt.30, sa.2, ss.205-216, 2021 (SCI-Expanded)
2017
2017Prolonged Fish Lipid Stability with Albedo Fragments of Bitter Orange
Yerlikaya P., Ucak I., GÜMÜŞ B.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES , cilt.17, ss.1397-1403, 2017 (SCI-Expanded)
2016
2016Antioxidant Activities of Citrus Albedo and Flavedo Fragments Against Fish Lipid Oxidation
Yerlikaya P., GÖKOĞLU N., TOPUZ O. K., GÜMÜŞ B., AYDAN YATMAZ H.
Journal of Aquatic Food Product Technology , cilt.25, sa.8, ss.1339-1347, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Optimization of Antioxidant Activity and Phenolic Compound Extraction Conditions from Red Seaweed (Laurencia obtuse)
TOPUZ O. K., GÖKOĞLU N., Yerlikaya P., UÇAK I., GÜMÜŞ B.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY , cilt.25, sa.3, ss.414-422, 2016 (SCI-Expanded)
2015
2015Citrus peel extract incorporated ice cubes to protect the quality of common pandora Fish storage in ice with citrus
Yerlikaya P., Ucak I., GÜMÜŞ B., GÖKOĞLU N.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , cilt.52, sa.12, ss.8350-8356, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Influence of pomegranate peel (Punica granatum) extract on lipid oxidation in anchovy fish oil under heat accelerated conditions
TOPUZ O. K., Yerlikaya P., Ucak I., GÜMÜŞ B., Buyukbenli H. A., GÖKOĞLU N.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , cilt.52, sa.1, ss.625-632, 2015 (SCI-Expanded)
2014
2014Effects of olive oil and olive oil-pomegranate juice sauces on chemical, oxidative and sensorial quality of marinated anchovy
TOPUZ O. K., Yerlikaya P., Ucak I., GÜMÜŞ B., Buyukbenli H. A.
FOOD CHEMISTRY , cilt.154, ss.63-70, 2014 (SCI-Expanded)
2012
2012Quality evaluation of Alaska pollock (Theragra chalcogramma) roe by image analysis. Part I: Weight prediction
BALABAN M. O., CHOMBEAU M., GÜMÜŞ B., CRBAN D.
Journal of Aquatic Food Product Technology , cilt.21, sa.1, ss.59-71, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Quality evaluation of Alaska pollock (Theragra chalcogramma) roe by image analysis. Part II: Color defects and length evaluation
BALABAN M. O., CHOMBEAU M., GÜMÜŞ B., CRBAN D.
Journal of Aquatic Food Product Technology , cilt.21, sa.1, ss.72-85, 2012 (SCI-Expanded)
2011
2011Determination of volume of alaska pollock (Theragra chalcogramma) by image analysis
BALABAN M. O., CHOMBEAU M., GÜMÜŞ B., CIRBAN D.
Journal of Aquatic Food Product Technology , cilt.20, sa.1, ss.45-52, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Machine vision applications to aquatic foods: A review Bilgisayarlı resim analizinin su ürünlerine Uygulanması: Bir derleme
GÜMÜŞ B., Balaban M. Ö., ÜNLÜSAYIN M.
Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , cilt.11, sa.1, ss.171-181, 2011 (SCI-Expanded)
2010
2010Prediction of the Weight of Alaskan Pollock Using Image Analysis
BALABAN M. O., CHOMBEAU M., CIRBAN D., GÜMÜŞ B.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE , cilt.75, sa.8, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010Prediction of the weight of aquacultured rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) by image analysis
GÜMÜŞ B., BALABAN M. O.
Journal of Aquatic Food Product Technology , cilt.19, sa.3-4, ss.227-237, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010The Effects of Salt-Boiling on Protein Loss of Penaeus semisulcatus
ÜNLÜSAYIN M., Erdilal R., GÜMÜŞ B., Gulyavuz H.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES , cilt.10, sa.1, ss.75-79, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010The Effects of Different Salting Methods on Extract Loss from Rainbow Trout
ÜNLÜSAYIN M., Erdilal R., GÜMÜŞ B., Gulyavuz H.
PAKISTAN VETERINARY JOURNAL , cilt.30, sa.3, ss.131-134, 2010 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Su Ürünleri Tüketimini ve Tüketici Davranışlarını Etkileyen Faktörler
Dursun F., Gümüş B.
AYDIN GASTRONOMY , cilt.7, sa.1, ss.145-159, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022Weight and color evaluation of whole and filleted carp by image analysis
Gümüş B., Gümüş E., Balaban M. Ö.
JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCE , cilt.39, sa.2, ss.125-134, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021Yerel Halkın Gastronomi İmajı ve Yenilik Korkusu Algılarının Yiyecek Tüketim Niyetine Etkisi
Çırak K., GÜMÜŞ B.
Turizm ve Araştırma Dergisi , cilt.10, sa.1, ss.80-103, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Comparison of the visual texture calculation methods by image analysis, applied to mirror and scaled carp skin
GÜMÜŞ B.
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , cilt.38, sa.3, ss.383-391, 2021 (ESCI)
2019
2019Gıdalarda Deniz Kaynaklı Makroalg Özütü Kullanımı ve Lipit Oksidasyonunu Önlemede Antioksidan Etkisi
GÜMÜŞ B., ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ E.
AKADEMİK GIDA , cilt.17, sa.3, ss.389-400, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Denizel makroalg özütlerinin antimikrobiyal özellikleri üzerine bir derleme
Gümüş B., Ünlüsayın M., Gümüş E.
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , cilt.35, sa.3, ss.343-351, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018A review on antimicrobial properties of marine macroalgae extracts
GÜMÜŞ B., ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ E.
SU URUNLERI DERGISI , cilt.35, sa.3, ss.343-351, 2018 (ESCI)
2016
2016Tüketilebilir iki makroalg ekstraktının antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi
GÜMÜŞ B., ÜNLÜSAYIN M.
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , cilt.33, sa.4, ss.389-395, 2016 (Hakemli Dergi)
2011
2011The Influence of Different Salting Processes on Protein Loss of Cuttlefish (Sepia officinalis)
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., GÜLYAVUZ H., ERDİLAL R.
Su Ürünleri Dergisi , cilt.28(3), ss.71-74, 2011 (Hakemli Dergi)
2009
2009Barbun balığı Mullus barbatus nın sıcak dumanlama sonrası besin bileşenlerindeki değişimler
GÜMÜŞ B., İKİZ R., ÜNLÜSAYIN M.
SU URUNLERI DERGISI , cilt.24, sa.1, ss.15-24, 2009 (Hakemli Dergi)
2008
2008The Investigation of Extract Loss of Horse Mackerel (Trachurus trachurus L., 1758) with Different Salting Methods
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., GÜLYAVUZ H., ERDİLAL R.
Su Ürünleri Dergisi , cilt.25(3), ss.217-220, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
2008Quality Changes of Salted Red Mullet (Mullus barbatus) During Vacuum Packaged Stored at +4°C
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., GÜLYAVUZ H., İKİZ R.
e-Journal of FisheriesSciences.com (elektronik) , cilt.25(2), ss.101-104, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
2008Quality changes of salted red mullet Mullus barbatus during vacuum packaged storage at 4 C
GÜMÜŞ B., İKİZ R., ÜNLÜSAYIN M., GÜLYAVUZ H.
SU URUNLERI DERGISI , cilt.25, sa.2, ss.101-104, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
2008The investigation of extract loss of horse mackerel Trachurus trachurus L 1758 with different salting methods
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., ERDİLAL R., GÜLYAVUZ H.
SU URUNLERI DERGISI , cilt.25, sa.3, ss.217-220, 2008 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2021
2021Kültürü Yapılan Granyöz (Argyrosomus regius, Asso 1801) Balığının Tekstür Değişim Indeksi, Enerji ve Entropi Değerlerinin Bilgisayarlı Resim Analiz Yöntemi ile Değerlendirilmesi (Evaluation of Texture Change Index, Energy and Entropy Values of Cultured Meagre (Argyrosomus regius Asso, 1801) By Image Analysis)
GÜMÜŞ B.
Uluslararası Mühendislik Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi (Internatıonal Congress on Engineerıng Sciences and Multidiscıplinary Approaches), İstanbul, Türkiye, 23 - 24 Şubat 2021, ss.348-352
2021
2021Yetiştiriciliği Yapılan Granyöz (Argyrosomus regius, Asso 1801) Balığının Boy-Ağırlık, Alan-Ağırlık ve Renginin Bilgisayarlı Resim Analiz Yöntemi ile Belirlenmesi (Determination of Length-Weight, Area-Weight, and Color of Cultured Meagre (Argyrosomus regius Asso, 1801) By Image Analysis)
GÜMÜŞ B.
Karadeniz Zirvesi 5. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi (Black Sea Summit, 5th International Applied Science Congress), Rize, Türkiye, 19 - 21 Şubat 2021, ss.170-175
2021
2021Vakum Altında Pişirme (Sous-Vide) Yöntemiyle Hazırlanan Hamsi Marinatlarının Bazı Duyusal ve Fiziksel Özellikleri
GÜMÜŞ B., GÖKOĞLU N., ARMAN A.
I. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Şubat 2021, ss.13
2017
2017A Significant Risk Contaminating to Using Feeds in the Culture Fish: Aflatoxin
GÜMÜŞ E., GÜMÜŞ B.
II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017
2017
2017The Using of Marine Algae Extracts as an Antimicrobial Substance in Food
GÜMÜŞ B., ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ E.
II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.13
2017
2017Protective Effects of Bergamot Peel extracts on Fish Lipid
UÇAK İ., YATMAZ H. A., GÜMÜŞ B., YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P.
International Conference on Agriculture Forest Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1186
2017
2017UV spectrum Determination of Fish Lipids Treated with grapefruit Peel
YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P., UÇAK İ., YATMAZ H. A., GÜMÜŞ B.
International Conference on Agriculture Forest Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1187
2016
2016Antimicrobial activity of Ulva rigida extracts from Gulf of İzmir/Turkey
GÜMÜŞ B., ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ E.
Second International Agriculture Congress, Belgrad, Karadağ, 14 - 18 Kasım 2016, ss.1
2016
2016An Evaluation of in Vitro Antibacterial and Antifungal Activity of Graciaria verrucosa Extracts
GÜMÜŞ B., ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ E.
FABA 2016 International Symposium on Fisheries and Aquatic Science, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.488
2016
2016Prolonged fish lipid stability with albedo fragments of bitter orange
YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P., UÇAK İ., GÜMÜŞ B.
FABA 2016 International Symposium on Fisheries and Aquatic Science, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.179
2014
2014Inhibition of lipid oxidation in fish oil by using pomegranate peel (Punica granatum) extract.
TOPUZ O. K., YERLİKAYA P., UÇAK İ., GÜMÜŞ B., Sak T.
AGRIBALKAN Balkan Agricultural Congress, Edirne, Türkiye, 8 - 11 Eylül 2014, ss.574
2014
2014Antibacterial effect of Gracilaria verrucosa extract in minced mackerel during refrigerated storage
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B.
7th Central European Congress on Food (CEFood), Ohrid, Makedonya, 21 - 24 Mayıs 2014, ss.170
2014
2014Antioxidant activity of extract from Ulva rigida, a type of green seaweed
GÜMÜŞ B., ÜNLÜSAYIN M.
Alg’n’ Chem 2014, Montpellier, Fransa, 31 Mart - 03 Nisan 2014, ss.53
2014
2014Optimisation of the ultrasonically assisted extraction conditions of phenolic compounds from green alga (Enteromorpha linza)
GÜMÜŞ B., TOPUZ O. K., YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P., UÇAK İ., AYDAN YATMAZ H.
Alg’n’ Chem 2014, Montpellier, Fransa, 31 Mart - 03 Nisan 2014, ss.55
2014
2014Comparision of chemical compositions of Ulva rigida and Gracilaria verrucosa collected from Gulf of İzmir, Turkey
GÜMÜŞ E., ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B.
Alg’n’ Chem 2014, Montpellier, Fransa, 31 Mart - 03 Nisan 2014, ss.54
2013
2013Evaluation of Turkish fishery wholesale markets in terms of brokers: Case study of Istanbul, Izmir and Ankara terminal wholesale fish markets
YILMAZ S., ÜNLÜSAYIN M., DEVAL M. C., GÜMÜŞ E., KORUN J., BECER ÖZVAROL Z. A., et al.
WCAP 2013-11th World Conference on Animal Production, Beijing, Çin, 15 - 20 Ekim 2013, ss.381
2013
2013Gıdalarda antioksidan madde olarak deniz makroalglerinin kullanılması
GÜMÜŞ B., ÜNLÜSAYIN M.
İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.372
2013
2013Yeşil deniz yosunlarından (Enteromorpha linza) fenolik madde ekstraksiyonu koşullarının optimizasyonu.
TOPUZ O. K., UÇAK İ., GÜMÜŞ B., YERLİKAYA P.
XII. Ulusal Su Ürünleri SempozyumU, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.374
2013
2013Tüketilebilir Makroalg Türleri ve Besinsel İçerikleri
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B.
Balıkçılık ve Akuatik Bilimler FABA, Atatürk Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2013, cilt..
2013
2013Cevap yüzey metodu kullanılarak benekli orkinos balığı (E. alletteratus)filatolarının marinasyon koşullarının optimizasyonu
TOPUZ O. K., GÜMÜŞ B., UÇAK İ.
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, FABA 2013 (Balıkçılık ve Akuatik Bilimler) Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2013, ss.121
2013
2013Evaluation of Fishery wholesale Marketing systems in Terms of producer: A case Study of Istanbul and Izmir Metropolitan Wholesale Markets
YILMAZ S., ÜNLÜSAYIN M., DEVAL M. C., GÜMÜŞ E., KORUN J., BECER Z. A., et al.
The Firsth International Fisheries Symposium in Northern Cyprus, 24 - 27 Mart 2013, ss.124
2013
2013Evaluation of Turkish fishery wholesale markets in terms of producer: Case study of Istanbul, Izmir and Ankara terminal wholesale fish markets
YILMAZ S., ÜNLÜSAYIN M., DEVAL M. C., GÜMÜŞ E., KORUN J., BECER ÖZVAROL Z. A., et al.
The First International Fisheries Symposium in Northern Cyprus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 24 - 27 Mart 2013, ss.124
2012
2012Quality Assessment of Common Pandora (Pagellus erythrınus) During Storage on Ice Made From Citrus Extracts
BAĞDATLI İ., GÖKOĞLU N., GÜMÜŞ B., YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P.
Chemical Reactions in Foods VII, Prak, Çek Cumhuriyeti, 14 - 16 Kasım 2012, ss.123
2012
2012Inhibition of lipid oxidation in anchovy oil by citrus extracts during storage
YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P., GÜMÜŞ B., UÇAK İ., GÖKOĞLU N.
Chemical Reactions in Foods VII, Prague, Çek Cumhuriyeti, 14 - 16 Kasım 2012, ss.124
2012
2012The Importance of Some Seaweeds for Aquafeeds
Gümüş B., GÜMÜŞ E., Ünlüsayın M.
The 1st International Conference on Animal Nutrition and Environment (ANINUE 2012), Khon Kaen, Tayland, 14 - 15 Eylül 2012, ss.329
2012
2012Determination of Shelf-Life After Hot Smoking Process of Red Mullet Mullus barbatus
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., İKİZ R.
AQUA 2012, Global Aquaculture Securing Our Future. Prag, Çek Cumhuriyeti, 1 - 04 Eylül 2012, ss.507
2012
2012The Importance of Some Seaweed for Aquafeeds. The 1 st Internatonal Conference on Animal Nutrition and Enviroment
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., GÜMÜŞ E.
The 1 st Internatonal Conference on Animal Nutrition and Enviroment. Pulman Raja Orchid Hotel, Khon Kaen, Tayland, 1 - 04 Eylül 2012, ss.329
2011
2011Kırmızı Salmon (Oncorhynchus nerka)’un Gonad Cinsiyetinin Bilgisayarlı Resim Analizi ile Ayırt Edilmesi
BALABAN M. O., GÜMÜŞ B.
XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.332
2011
2011Antalya Körfezi’nden Avlanan Bazı Lesepsiyen Türlerin Kimyasal Kompozisyonlarının Araştırılması
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., ERDİLAL R.
XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.281
2011
2011Antalya Körfezi’nden Avlanan Bazı Lesepsiyen Türlerin Kimyasal Kompozisyonlarının Araştırılması
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., ERDİLAL R.
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, A.Ü.Su Ürünleri Fakültesi., Antalya, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, ss.281
2011
2011Bilgisayarlı Resim Analiz Yönteminin Su Ürünleri İşleme Teknolojisine Uygulanması
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., BALABAN M. Ö.
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, A.Ü.Su Ürünleri Fakültesi., Antalya, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, cilt.., ss.131
2011
2011Proximate analysis of some ray species caught by trawling in mediterrenean gulf of Antalya (Turkey)
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., ERDİLAL R.
V. International Conference “Aquaculture & Fishery, Belgrad-Zemun, Karadağ, 1 - 03 Haziran 2011, ss.547-551
2011
2011Image analysis to estimate the weight of fish
BALABAN M. O., ÜNAL-ŞENGÖR G. F., GÜMÜŞ B., CIRBAN D.
International Conference on Engineering and Food, Atina, Yunanistan, 22 - 26 Mayıs 2011, ss.1453
2011
2011Machine vision evaluation of some pollock roe quality attributes
BALABAN M. O., GÜMÜŞ B., CIRBAN D., CHOMBEAU M.
International Conference on Engineering and Food, Atina, Yunanistan, 22 - 26 Mayıs 2011, ss.1455-1456
2010
2010Soğuk Muhafaza Boyunca İngiliz Stili Balık Çorbasının Mikrobiyolojik ve Biyokimyasal Değişimi
ÜNLÜSAYIN M., ERDİLAL R., Özer E., GÜMÜŞ B.
2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.31
2010
2010Machine vision applications to seafood: A review of Kodiak studies
GÜMÜŞ B., BALABAN M. O.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.454
2010
2010Changes in the nutrient components after hot smoking process of red mullet (Mullus barbatus)
GÜMÜŞ B., İKİZ R., ÜNLÜSAYIN M.
Aquaculture Europe 10, Porto, Portekiz, 5 - 08 Ekim 2010, ss.538-539
2010
2010Determination of volume of Alaska Pollock (Theragra chalcogramma) by image analysis
BALABAN M. O., GÜMÜŞ B., CHOMBEAU M., CIRBAN D., Castellini M.
2nd International Congress on Seafood Technology, 10 - 13 Mayıs 2010, ss.31
2010
2010Determination of weight of Alaska Pollock (Theragra chalcogramma) by image analysis
CHOMBEAU M., CIRBAN D., GÜMÜŞ B., BALABAN M. O.
2nd International Congress on Seafood Technology, 10 - 13 Mayıs 2010, ss.30
2010
2010The effect of hot smokıng of fillets of lizardfısh (Saurida undosquamis) on biochemical and microbiological changes during chilled storage
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., ERDİLAL R.
2nd International Congress on Seafood Technology, 10 - 13 Mayıs 2010, ss.31
2010
2010Quality grading of Alaska Pollock (Theragra chalcogramma) roe by image analysis
CHOMBEAU M., GÜMÜŞ B., CIRBAN D., BALABAN M. O.
2nd International Congress on Seafood Technology, 10 - 13 Mayıs 2010, ss.31
2010
2010Prediction of the weight of aquacultured rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) by image analysis
GÜMÜŞ B., BALABAN M. O.
2nd International Congress on Seafood Technology, 10 - 13 Mayıs 2010, ss.32
2010
2010The effect of hot smoking of fillets of Lizardfish (Saurida undosquamis) on biochemical and microbiological changes during chilled storage
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., ERDİLAL R.
2nd International Congress on Seafood Technology, Anchorage, 1 - 04 Mayıs 2010
2009
2009The Influence of Different Salting Processes on Protein Loss of Sepia officinalis
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., ERDİLAL R., GÜLYAVUZ H.
3rd TAFT Conference, Cophenagen, Danimarka, 15 - 18 Eylül 2009, ss.88
2009
2009Mığrı (Conger conger L.1758)’nın Sıcak Dumanlama Teknolojisine Uygunluğunun Araştırılması
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., GÜLYAVUZ H.
15. Ulusal Su ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.177
2009
2009Antalya Körfezi’nde Trolle Avlanan Iskarta Türlerin Tespiti ve Değerlendirilme Olanakları
GÜLYAVUZ H., ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B.
15. Ulusal Su ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.496
2008
2008Alterations in Extract Loss From Sardine During Different Salting Process
ÜNLÜSAYIN M., ERDİLAL R., GÜMÜŞ B., GÜLYAVUZ H.
AquaMedit, 4th International Congress on Aquaculture, Fisheries Technology and Environmental Management, Atina, Yunanistan, 21 - 22 Kasım 2008, ss.7
2008
2008Comparison of Flesh Productivity and Chemical Composition of Male And Female Giant Red Shrimp (Aristeomorpha foliacea)
GÜMÜŞ B., ÜNLÜSAYIN M.
AquaMedit, 4th International Congress on Aquaculture, Fisheries Technology and Environmental Management, Atina, Yunanistan, 21 - 22 Kasım 2008, ss.5
2008
2008Quality Changes of Salted Red Mullet (Mullus barbatus) During Vacuum Packaged Storage at +4 ºC
GÜMÜŞ B., İKİZ R., ÜNLÜSAYIN M., GÜLYAVUZ H.
University of Ege, Fisheries of Faculty, 1st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.55
2008
2008Flesh Productivity and Chemical Components of Some Deep-Water Penaeid Shrimps
GÜLYAVUZ H., GÜMÜŞ B., ÜNLÜSAYIN M.
University of Ege, Fisheries of Faculty, 1st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.273
2008
2008Quality Changes of Salted Red Mullet (Mullus barbatus) During Vacuum Packaged Stored at +4°C
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., İKİZ R., GÜLYAVUZ H.
University of Ege, Fisheries of Faculty. 1st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Çeşme, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2008, ss.55
2007
2007Antalya Körfezi’nde Avlanan Mercan Türlerinin Et Verimi ve Kimyasal Kompozisyonlarının Karşılaştırılması
ÜNLÜSAYIN M., GÜMÜŞ B., GÜLYAVUZ H.
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.191
2007
2007Dumanlanmış Barbun (Mullus barbatus L., 1758) ve Tekir (Mullus surmuletus L., 1758) Balıklarının Kimyasal Kompozisyonlarının Karşılaştırılması
İKİZ R., GÜMÜŞ B., ÜNLÜSAYIN M., GÜLYAVUZ H.
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.195
Desteklenen Projeler
2018 - 2022
2018 - 2022ANTİMELANOTİK AJANLAR İLAVE EDİLEREK ÜRETİLEN BUZ İLE MUHAFAZANIN KARİDESLERDE ENZİMATİK KARARMA (MELANOSİS) VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÖKOĞLU N. (Yürütücü), GÜMÜŞ B., GÖKOĞLU M., Ceylan A.
2019 - 2021
2019 - 2021“Yetiştiriciliği yapılan Avrupa yayın balığı (Silirus glanis) ve Afrika yayın balığının (Clarias gariepinus) büyüme özelliklerinin bilgisayarlı resim analiz yöntemi ile ölçülmesi”
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜMÜŞ E. (Yürütücü), KANYILMAZ M., YİLAYAZ A., GÜMÜŞ B.
2018 - 2021
2018 - 2021Yetiştiriciliği Yapılan Büyük Gökkuşağı Alabalığı Filetolarının Renk Kalitesinin Bilgisayarlı Resim Analiz Yöntemi ile Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜMÜŞ E. (Yürütücü), GÜMÜŞ B.
2018 - 2021
2018 - 2021Vakum altında pişirme (Sous-Vide) Yöntemi Kullanılarak Pişirilmiş Hamsi (Engraulis encrasicolus) Marinatlarının Duyusal Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜMÜŞ B. (Yürütücü), GÖKOĞLU N., ARMAN A.
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorInstitute of Food Technologists (IFT)
Üye
Bilimsel Hakemlikler
Ocak 2019
Ocak 2019Acta Aquatica Turcica
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2018
Aralık 2018Acta Aquatica Turcica
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2018
Haziran 2018Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2017
Temmuz 2017Journal of Aquatic Food Product Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2017
Haziran 2017Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Mart 2017
Mart 2017Journal of Aquatic Food Product Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Ödüller
Mayıs 2023
Mayıs 2023Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Programı (UBYTP)
Tübitak
Nisan 2014
Nisan 2014Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Programı (UBYTP)
Tübitak
Nisan 2011
Nisan 2011Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Programı (UBYTP)
Tübitak
Kasım 2010
Kasım 2010Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Programı (UBYTP)
Tübitak
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Aralık 2017 - 01 Aralık 2017
01 Aralık 2017 - 01 Aralık 2017II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Kasım 2016 - 01 Kasım 2016
01 Kasım 2016 - 01 Kasım 2016International Symposium on Fisheries and Aquatic Science
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015Ulusal Tarım Kongresi 2015
Katılımcı
Afyon-Türkiye
01 Mart 2014 - 01 Mart 2014
01 Mart 2014 - 01 Mart 2014Alg’n’ Chem
Katılımcı
Montpellier-Fransa
01 Eylül 2013 - 01 Eylül 2013
01 Eylül 2013 - 01 Eylül 2013XVII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Haziran 2013 - 01 Haziran 2013
01 Haziran 2013 - 01 Haziran 2013FABA 2013 (Balıkçılık ve Akuatik Bilimler) Sempozyumu
Katılımcı
Erzurum-Türkiye
01 Eylül 2012 - 01 Eylül 2012
01 Eylül 2012 - 01 Eylül 2012The 1st International Conference on Animal Nutrition and Environment (ANINUE 2012)
Katılımcı
Khon Kaen-Tayland
01 Eylül 2012 - 01 Eylül 2012
01 Eylül 2012 - 01 Eylül 2012AQUA 2012, Global Aquaculture Securing Our Future
Katılımcı
Praha-Çek Cumhuriyeti
01 Ekim 2011 - 01 Ekim 2011
01 Ekim 2011 - 01 Ekim 2011XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010
01 Kasım 2010 - 01 Kasım 20101st International Congress on Food Technology
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Ekim 2010 - 01 Ekim 2010
01 Ekim 2010 - 01 Ekim 2010European Aquaculture Society
Katılımcı
Porto-Portekiz
01 Mayıs 2010 - 01 Mayıs 2010
01 Mayıs 2010 - 01 Mayıs 20102nd International Congress on Seafood Technology
Katılımcı
Alaska-Amerika Birleşik Devletleri
01 Şubat 2010 - 01 Şubat 2010
01 Şubat 2010 - 01 Şubat 201061st Pacific Fisheries Technologists Conference
Katılımcı
Washington-Amerika Birleşik Devletleri
01 Temmuz 2009 - 01 Temmuz 2009
01 Temmuz 2009 - 01 Temmuz 2009XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Rize-Türkiye
01 Kasım 2008 - 01 Kasım 2008
01 Kasım 2008 - 01 Kasım 2008AquaMedit, 4th International Congress on Aquaculture
Katılımcı
Athína-Yunanistan
01 Kasım 2008 - 01 Kasım 2008
01 Kasım 2008 - 01 Kasım 2008Gıda Mikrobiyolojisi Çalıştayı
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 20081st International Congress of Seafood Technology
Katılımcı
İzmir-Türkiye
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008European Inland Fisheries Advisory Commission
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Eylül 2007 - 01 Eylül 2007
01 Eylül 2007 - 01 Eylül 2007XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Muğla-Türkiye
01 Şubat 2006 - 01 Şubat 2006
01 Şubat 2006 - 01 Şubat 2006Doğu Akdeniz’deki Lessepsiyan Türler ile İsrail’deki Balıkçılık Faaliyetleri
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Eylül 2005 - 01 Eylül 2005
01 Eylül 2005 - 01 Eylül 2005XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Çanakkale-Türkiye
Burslar
2010 - 2010
2010 - 2010Short Term Research Scholar (Araştırma Bursu)
Yabancı Ülkelerin Resmi Kurumları
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 267
h-indeksi (WOS): 8
Jüri Üyelikleri
Mayıs-2023
Mayıs 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Akdeniz Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Akdeniz Üniversitesi
Ocak-2021
Ocak 2021