Öğr. Gör. ASLI ARSLAN KULCAN


Finike Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Meyve ve Sebze İşleme Tekn.P


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: asliarslan@akdeniz.edu.tr
İş Telefonu: +90 242 227 4400 Dahili: 4330
Web: https://avesis.akdeniz.edu.tr/asliarslan
Ofis: Mühendislik Fakültesi Gıda Müh. Bölümü
Posta Adresi: Akdeniz Üniversitesi Müh. Fak. B Blok 2. Kat Gıda Müh. Bölümü 07058/Antalya

Metrikler

Yayın

73

Proje

2

Eğitim Bilgileri

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

2008 - 2010

2008 - 2010

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2010

2010

Yüksek Lisans

Mayşe Isıtma ve Berraklaştırma Koşullarının Siyah Üzüm Suyunda Renk, Fenolik Madde ve Resveratrol Konsantrasyonu Üzerine Etkisi

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2015

2015

Process for Producing Sugar-Reduced Bitter Orange Jam by Using Stevia Extract

ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.353, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Process for Producing Sugar-Reduced Bitter Orange Jam by Using Stevia Extract

ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.353, (Özet Bildiri)

2015

2015

Date Syrup: A processed Product of A Conventional Fruit

ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.360, (Özet Bildiri)

2015

2015

Date Syrup: A processed Product of A Conventional Fruit

ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.360, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Horizontal pres kullanılarak üretilen berrak nar suyundaki kimyasal değişimler

ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

Horizontal pres kullanılarak üretilen berrak nar suyundaki kimyasal değişimler

ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.312, (Özet Bildiri)

2015

2015

Mayşe Isıtma Prosesinin Siyah Üzüm Suyunda Trans-Resveratrol Konsantrasyonu Üzerine Etkisi

TETİK N., KARHAN M., ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.296, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Mayşe ısıtma prosesinin siyah üzüm suyunda trans-resveratrol konsantrasyonu üzerine etkisi

ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., KARHAN M.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

Horizontal pres kullanılarak üretilen berrak nar suyundaki kimyasal değişimler

ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

Mayşe ısıtma prosesinin siyah üzüm suyunda trans-resveratrol konsantrasyonu üzerine etkisi

ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., KARHAN M.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

Applications of membrane-based technologies for the extraction and purification of steviol glycosides

ARSLAN KULCAN A., KARHAN M.

8th Stevia Symposium, Bonn, Almanya, 27 - 28 Ocak 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Applications of membrane-based technologies for the extraction and purification of steviol glycosides

ARSLAN KULCAN A., KARHAN M.

8th Stevia Symposium, Bonn, Almanya, 27 - 28 Ocak 2015, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Effects of destabilization treatments on clarity stability of pomegranate juice

ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.

28th Effost International Conference | 7th International Food Factory for the Future Conference, Uppsala, İsveç, 26 - 29 Kasım 2014, ss.1, (Özet Bildiri)

2014

2014

Effects of destabilization treatments on clarity stability of pomegranate juice

ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.

28th Effost International Conference | 7th International Food Factory for the Future Conference, Uppsala, İsveç, 26 - 29 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Effects of destabilization treatments on clarity stability of pomegranate juice

ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.

28th Effost International Conference | 7th International Food Factory for the Future Conference, Uppsala, İsveç, 26 - 29 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Quality attiributes of clear pomegranate juice supplemented with ß-cyclodextrin during storage

ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., TETİK N., KARHAN M.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, cilt.1, ss.242, (Özet Bildiri)

2014

2014

Quality attiributes of clear pomegranate juice supplemented with ß-cyclodextrin during storage

ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., TETİK N., KARHAN M.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, cilt.1, ss.242, (Özet Bildiri)

2014

2014

Quality attiributes of clear pomegranate juice supplemented with ß-cyclodextrin during storage

ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., TETİK N., KARHAN M.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, cilt.1, ss.242, (Özet Bildiri)

2014

2014

Introducing Stevia to Turkey: A new crop and product

ARSLAN KULCAN A., KARHAN M.

6th World Convention on Stevia, Berlin, Almanya, 19 - 20 Haziran 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Akdeniz Bölgesinde yükselen bir değer: keçiboynuzu

KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., ÖZİYCİ H. R., Arslan Kulcan A., YATMAZ E., et al.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.43-46, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Akdeniz Bölgesi'nde yükselen bir değer: keçiboynuzu

KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., ÖZİYCİ H. R., Arslan Kulcan A., YATMAZ E., et al.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.43-46, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Ticari andız pekmezlerinde bazı kimyasal özelliklerin belirlenmesi

SARIAYDIN O., ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., TETİK N.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Ticari andız pekmezlerinde bazı kimyasal özelliklerin belirlenmesi

Sarıaydın O., Arslan Kulcan A., ÖZİYCİ H. R., TETİK N.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.326-329, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Akdeniz Bölgesi'nde yükselen bir değer: keçiboynuzu

KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., ÖZİYCİ H. R., Arslan Kulcan A., YATMAZ E., et al.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.43-46, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Akdeniz Bölgesi’nde yükselen bir değer: Keçiboynuzu

KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., YATMAZ E., et al.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Akdeniz Bölgesi'nde Yükselen Bir Değer: Keçiboynuzu

KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., YATMAZ E., et al.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.43-46, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Total phenolic contents of Andız extracts obtained by different temperature, dilution rate and time parameters

Yüksel E., TETİK N., Arslan Kulcan A., ÖZİYCİ H. R.

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.398, (Özet Bildiri)

2013

2013

Total phenolic contents of carob extracts obtained by different temperature, ultrasonic power, dilution rate and time parameters

TETİK N., Yüksel E., Arslan Kulcan A., ÖZİYCİ H. R.

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.401, (Özet Bildiri)

2013

2013

Total phenolic contents of carob extracts obtained by different temperature, ultrasonic power, dilution rate and time parameters

TETİK N., YÜKSEL E., ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R.

The 2nd International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

Comparison of antioxidant activity levels of Andız extracts produced by different conditions

Yüksel E., TETİK N., Arslan Kulcan A., ÖZİYCİ H. R.

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.397, (Özet Bildiri)

2013

2013

Total phenolic contents of andiz extracts obtained by different temperature, dilution rate and time parameters

YÜKSEL E., TETİK N., ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R.

The 2nd International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

Comparison of antioxidant activity levels of andiz extracts produced by different conditions

YÜKSEL E., TETİK N., ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R.

The 2nd International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

Arı sütünün biyoaktif bileşenleri ve sağlık üzerine etkileri

ARSLAN KULCAN A., YAVUZ İ., TETİK N., KARHAN M., GÜREL F.

3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Propolisin yapısı, fonksiyonel özellikleri ve üretim teknolojisi

YAVUZ İ., ARSLAN KULCAN A., GÜREL F., KARHAN M.

3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Arı sütünün biyoaktif bileşenleri ve sağlık üzerine etkileri

ARSLAN KULCAN A., YAVUZ İ., TETİK N., KARHAN M., GÜREL F.

3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Arı sütünün biyoaktif bileşenleri ve sağlık üzerine etkileri

ARSLAN KULCAN A., YAVUZ İ., TETİK N., KARHAN M., GÜREL F.

3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Pulsed electric fields treatment in fruit juice processing

ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.201-204, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Subcritical water extraction of polyphenols

ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., KARHAN M.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Pulsed electric fields treatment in fruit juice processing

ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.201-204, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Pulsed electric fields treatment in fruit juice processing

Arslan Kulcan A., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2011, cilt.2, ss.201-204, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Pulsed electric fields treatment in fruit juice processing

Arslan Kulcan A., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, cilt.2, ss.201-204, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Influence of mash processing on total anthocyanin content of red grape juice.

ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.448, (Özet Bildiri)

2010

2010

Influence of mash processing on total anthocyanin content of red grape juice

Arslan Kulcan A., TETİK N., KARHAN M., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.322, (Özet Bildiri)

2010

2010

Influence of mash processing on total anthocyanin content of red grape juice

Arslan Kulcan A., TETİK N., KARHAN M., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.

1st International Congress on Food Technology, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2010, ss.322

2010

2010

Influence of mash processing on total anthocyanin content of red grape juice

Arslan Kulcan A., TETİK N., KARHAN M., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.

1st International Congress on Food Technology, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2010, ss.322

2010

2010

Analysis of different pervaporation membranes for aroma compounds recovery.

Hornyak L., ARSLAN KULCAN A., Marki E., Vatai G.

5th Membrane Science and Technology Conference, Tatranske Matliare, Slovakya, 4 - 08 Eylül 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

Effect of mash heating and enzymatic fermentation on the total phenolic and total anthocyanin contents of grape juice

Arslan Kulcan A., KARHAN M., TETİK N., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.

The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”,, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1006-1008, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Effect of mash heating and enzymatic fermentation on the total phenolic and total anthocyanin contents of grape juice.

ARSLAN KULCAN A., KARHAN M., Tetik N., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.

The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Effect of mash heating and enzymatic fermentation on the total phenolic and total anthocyanin contents of grape juice

Arslan Kulcan A., KARHAN M., TETİK N., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.

The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”,, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.1006-1008, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Effect of mash heating and enzymatic fermentation on the total phenolic and total anthocyanin contents of grape juice

Arslan Kulcan A., KARHAN M., TETİK N., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.

The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”,, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.1006-1008, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Keçiboynuzu zamkı (locust bean gum) yapısı, üretimi ve kullanım alanları.

ARSLAN KULCAN A., KARHAN M., TETİK N.

Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, ss.481-485, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Keçiboynuzu zamkı (locust bean gum) yapısı, üretimi ve kullanım alanları.

Arslan Kulcan A., TETİK N., KARHAN M.

Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, ss.481-485, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Keçiboynuzu zamkı (locust bean gum) yapısı, üretimi ve kullanım alanları.

Arslan Kulcan A., TETİK N., KARHAN M.

Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2008, ss.481-485, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2015 - 2017

2015 - 2017

Keçiboynuzu ekstraktından Dpinitolün nanofiltrasyonla elde edilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KARHAN M. (Yürütücü), TURHAN İ., ARSLAN KULCAN A.

2011 - 2012

2011 - 2012

Nar Suyu Üretiminde Siklodekstrin Uygulamasıyla Antioksidan Aktivitenin Arttırılması

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

ARSLAN KULCAN A. (Yürütücü), YAVUZ İ.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2016

Ocak 2016

JOURNAL OF FOOD QUALITY

SCI Kapsamındaki Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Ocak 2015 - 01 Ocak 2015

01 Ocak 2015 - 01 Ocak 2015

8th Stevia Symposium

Katılımcı

Bonn-Almanya

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

The 2nd International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”

Katılımcı

Struga-Makedonya

01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 2011

01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 2011

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry

Katılımcı

İzmir-Türkiye

01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010

01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010

1st International Congress on Food Technology

Katılımcı

Antalya-Türkiye