Doç. Dr. ADEM ARMAN


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm, Sosyal Bilimler Genel, Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

54

Yayın (WoS)

1

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

15

Proje

3

Tez Danışmanlığı

11

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2015 - 2019

2015 - 2019

Doktora

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, Türkiye

2008 - 2011

2008 - 2011

Yüksek Lisans

Düzce Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Anabilim Dalı, Türkiye

2005 - 2008

2005 - 2008

Lisans

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Turizm Ve Otel İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2002 - 2004

2002 - 2004

Ön Lisans

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Aşçılık, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği, Türkiye

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2019 - 2022

2019 - 2022

Dr. Öğr. Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2016 - 2019

2016 - 2019

Öğretim Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2010 - 2016

2010 - 2016

Öğretim Görevlisi

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Emirdağ Meslek Yüksekokulu, Aşçılık

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

MYO Müdürü

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Fakülte Kurulu Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi

2021 - 2024

2021 - 2024

Bölüm Başkanı

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2021 - 2024

2021 - 2024

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, -

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Gastronomi ve Beslenme Biçimi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Yemek Sosyolojisi

Lisans

Lisans

Yaratıcı Yemek Pişirme

Gastronomiye giriş

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Çalışan Kadınların Karşılaştıkları Sorunların Sınıflandırılmasına Yönelik Bir Araştırma: Antalya Örneği

Erdem Ö., Arman A.

MTCON’21 DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM, Antalya, Türkiye, 1 - 03 Nisan 2021, ss.776-788, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

2. Vakum Altında Pişirme (Sous-Vide) Yöntemiyle Hazırlanan Hamsi Marinatlarının Bazı Duyusal ve Fiziksel Özellikleri

GÜMÜŞ B., GÖKOĞLU N., ARMAN A.

I. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Şubat 2021, ss.13, (Özet Bildiri)

2018

2018

3. EKONOMİK KALKINMA ARACI OLARAK YÖRESEL ÜRÜNLER: MENGEN YÖRESEL MANTARLARI ÖRNEĞİ

ARMAN A., ERDEM Ö., ARIKAN E.

ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.13, (Özet Bildiri)

2018

2018

4. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YAŞANAN GIDA İSRAFLARI, EKONOMİK VE SOSYAL ETKİLERİ, MUHTEMEL ÇÖZÜMLER ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA

YAY Ö., ERDEM Ö., ARMAN A.

ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.55, (Özet Bildiri)

2017

2017

6. Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

ERDEM Ö., YILMAZ G., ARMAN A.

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.188, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

7. Contribution of European Youth Olympic Winter Games to the Regional Economy Within The Scope Of International Sports Organizations

ARIKAN E., ÇİLESİZ E., ARMAN A.

Uluslararası Ekonomi Araştırmaları ve Finansal Piyasalar Kongresi (IERFM), Edirne, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

8. Suggestions for The Curriculum Plan of Tourism and Hotel Management Program at Associate Degree Level

ŞAHİN ÖREN T., ARMAN A.

3rd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research (ICTTR), Roma, İtalya, 27 - 29 Nisan 2017, ss.56, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. Investigation of Kitchen Managers’ Motivational Tools Used In Their Managerial Activities and Leadership Style

ÖREN V. E., ARMAN A., ŞAHİN ÖREN T.

3rd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research (ICTTR), Roma, İtalya, 27 - 29 Nisan 2017, ss.44, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Tatlı Baharatlar

ERDEM Ö., ARMAN A.

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.153-173, 2023

2023

2023

2. NARENCİYE AROMALI BAHARATLAR

ARMAN A., ERDEM Ö.

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.108-124, 2023

2022

2022

5. Turizmde Araştırma Yöntemi: Deneysel Araştırmalar

Arman A., Erdem Ö.

Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Atilla Akbaba; Fatma Lorcu; Senem Yazıcı Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.240-268, 2022

2022

2022

6. Konaklama İşletmelerinde Menü Planlama, Fiyatlandırma ve Analizine Yönelik Yaklaşımlar

ARMAN A.

Konaklama İşletmeciliğinde Güncel Konular, arıkan, Ersin, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.55-71, 2022

2022

2022

7. Deneysel Araştırmalar

ARMAN A., ERDEM Ö.

Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Akbaba Atilla, Lorcu Fatma, Yılmaz Senem Yazıcı, Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.240-269, 2022

2021

2021

8. TEMEL ÇİKOLATA İŞLEME TEKNİKLERİ

Arman A., Erdem Ö.

TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ Kavramlar, İlkeler ve Örnek Uygulamalar, Alper KURNAZ;,Serkan ŞENGÜL, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.373-396, 2021

2021

2021

9. The Relationship Between Menu Designs and Customer Behaviors in Restauranst

Bayram F., Erdem Ö., Arman A.

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems , İrfan Yazıcıoğlu;,Özgür Yayla;,Alper Işın, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.541-562, 2021

2021

2021

10. Mutfakta Fiziksel Planlama ve Kurulum

ARMAN A.

Mutfak Yönetimi, Şengül Serkan, Kurnaz Alper, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.21-34, 2021

2021

2021

11. Menü Etiketleme: Sistematik Bir Derleme

ARMAN A., BOZKURT M.

Gastronomide Sistematik Araştırmalar, Arman Adem, Erdem Özkan, Editör, Oğlak Yayıncılık ve Reklamcılık Ltd. Şti, İstanbul, ss.5-28, 2021

2021

2021

12. The Relationship between Menu Designs and Customer Behaviors in Restaurants

BAYRAM F., ERDEM Ö., ARMAN A.

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu, İ., Yayla Ö. Işın. A., Editör, Peter Lang GmbH Internationaler Verlag der Wissenschaften, Berlin, ss.522-541, 2021

2021

2021

13. Bolu Mutfağı

ARMAN A.

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu, İrfan; Sormaz, Ümit; Canpolat, Cihan, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.603-617, 2021

2021

2021

14. Yemek, Kültür ve Turizm Arasındaki İlişkiler

ARMAN A., AK S.

Gastronomi Turizmi - Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Doç. Dr. Serkan ŞENGÜL ve Doç. Dr. Alper KURNAZ, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.1-24, 2021

2021

2021

15. Geleneksel Ekmek Üretiminde Ekşi Maya Kullanımı

ARMAN A.

Temel Mutfak Ürünlerinde Teorik ve Pratik Yaklaşımlar -1 , Arman Adem, Kurnaz, Alper, Editör, Paradigma Akademi Basın Yayın Dağıtım, Çanakkale, ss.223-248, 2021

2020

2020

16. Sebze Çeşitleri ve Sebzeleri Hazırlama Metotları

ARMAN A.

Mutfak Sanatı Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Şengül Serkan, Sarıışık Mehmet, Türkay Oğuz, Ulema Şevki, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.207-228, 2020

2020

2020

17. Anadolu Mutfak Kültürünün Unutulmaya Yüz Tutmuş Mısır Unu Bazlı Yemek Örnekleri

ARMAN A., ŞAHİN ÖREN T.

Anadolu Mutfak Kültüründen Esintiler, Küçüktığlı Mücahit Sami, Seçim Yılmaz, Adabalı Mesut Murat, Yılmaz Mustafa, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.1-20, 2020

2020

2020

18. Otel İşletmeleri Mutfaklarında Gıda Atığı Oluşumu ve Değerlendirilmesi

ARMAN A.

Turizm Alanında Güncel Konular ve Araştırmalar, Karaçar Ercan, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, İstanbul, ss.112-129, 2020

2020

2020

19. Gastronomi Turizmi

ARMAN A.

Gelecek Turizm Trendleri, Şahin Sedat, Meriç, Sağbetullah, Editör, Paradigma Akademi Basın Yayın Dağıtım, Çanakkale, ss.515-537, 2020

2020

2020

20. Türk Mutfağında Yer Alan Şerbetler

ARMAN A.

Uygulamalı Türk Mutfağı, Perçin Şahin Nilüfer, Uçuk Ceyhun, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.258-273, 2020

2019

2019

21. Düzce: Akçakoca Melengücceği Tatlısı

ARMAN A.

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Yıldırım Saçılık Melahat, Çevik Samet, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.509-514, 2019

2018

2018

22. Glutensiz Beslenme

ARMAN A., ERDEM Ö.

Gastronomide Güncel Konular, H. Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.167-183, 2018

2018

2018

23. Sürdürülebilir Gastronomi

ARMAN A., Kurnaz A.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba A. Çetinkaya N., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.137-165, 2018

Ansiklopedide Bölümler

2020

2020

1. Gastronomy Sözlüğü (A'dan Z'ye)

ARMAN A.

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.337-338, 2020

2020

2020

2. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

ARMAN A.

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.556-557, 2020

2020

2020

3. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

ARMAN A.

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.397-398, 2020

2020

2020

4. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

ARMAN A.

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.441-442, 2020