Eğitim Bilgileri
2015 - 2019
2015 - 2019Doktora
Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, Türkiye
2008 - 2011
2008 - 2011Yüksek Lisans
Düzce Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Anabilim Dalı, Türkiye
2005 - 2008
2005 - 2008Lisans
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Turizm Ve Otel İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2002 - 2004
2002 - 2004Ön Lisans
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Aşçılık, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği, Türkiye
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2019 - 2022
2019 - 2022Dr. Öğr. Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2016 - 2019
2016 - 2019Öğretim Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2010 - 2016
2010 - 2016Öğretim Görevlisi
Afyon Kocatepe Üniversitesi, Emirdağ Meslek Yüksekokulu, Aşçılık
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorMYO Müdürü
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorFakülte Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2021 - 2024
2021 - 2024Bölüm Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2021 - 2024
2021 - 2024Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, -
Verdiği Dersler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Sales Increasing Strategies Based on Menu Item Performance: Case of a Luxury Restaurant
Erdem Ö., Kılıç G. D., Arman A., Mutlu Ç.
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES , cilt.12, sa.2, ss.763-783, 2022 (ESCI)
2021
2021Yiyecek İçecek İşletmeleri Çalışanlarında Sanal Kaytarma ve Nomofobi İlişkisi Üzerine Ampirik Bir Araştırma (An Empirical Research on the Relationship of Virtual Lasting and Nomophobia in Food and Beverage Enterprises Employees)
ARMAN A., ŞAHİN ÖREN T.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.9, ss.2228-2258, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Restoranlarda İş Modeli İnovasyonu Kapsamında Bulut Mutfaklar Üzerine Nitel Bir Araştırma (A Qualitative Research on Cloud Kitchens Within the Scope of Business Model Innovation in Restaurants)
ARMAN A.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.9, ss.1569-1592, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Anadolu Mutfak Kültüründe Gastronomik Kimlik Unsuru Olarak Bulgur ve Bulgur Yemekleri
Ören T. Ş., Arman A., Erdem Ö.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.5, sa.3, ss.1961-1981, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020Endüstriyel Mutfakların Planlanmasında Etkili Olan Faktörler (Effective Factors in the Planning of Industrial Kitchens)
ARMAN A., NİZAMLIOĞLU H. F.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.4, ss.2682--2702, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Uygulamalı Mutfak Eğitimi Organizasyonlarının Öğrencilerin Mutfak Bilgi ve Beceri Düzeyine Etkisi: Ulusal Aşçılık Kampı Örneği
SORMAZ Ü., ARMAN A., ERDEM Ö.
Turizm Akademik Dergisi , cilt.7, sa.1, ss.209-223, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Beş Yıldızlı Konaklama İşletmeleri Mutfağında Çalışan Bulaşık Personeli Yöneticilerinin Mesleklerine İlişkin Algıları ve Mesleğin Profesyonelleşmesine Yönelik Bir Değerlendirme
ARMAN A., ARIKAN E., ŞAHİN S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.2, ss.1042-1056, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Investigation of Academic Staff in Gastronomy in Terms of Their Satisfaction Level and Adverse Experience
ARMAN A., ERDEM Ö., ŞAHİN ÖREN T.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.6, sa.4, ss.644-661, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Şef Adaylarının Niteliklerine İlişkin Mutfak Şeflerinin Görüşleri
YILMAZ G., ERDEM Ö., ARMAN A.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES
, cilt.6, ss.273-294, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Yükseköğretim Kurumlarındaki Eğitim Mutfaklarında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri (Problems and Solution Proposals in Training Kitchens of Higher Education Institutions)
ARIKAN E., SÜRÜCÜ Ö., ARMAN A.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.6, sa.2, ss.592-601, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017The Impact of Service Fairness Perception on Intention to Revisit: a Research in Çanakkale
ARIKAN E., ÇİLESİZ E., ARMAN A.
Journal of Recreation and Tourism Research , cilt.4, sa.4, ss.1-6, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Assessment of the categories of the courses at the culinary art associate degree programme
ÖREN T. Ş., ARMAN A.
YUKSEKOGRETIM DERGISI
, cilt.7, sa.3, ss.179-185, 2017 (ESCI)
2017
2017Aşçılık Programı Ön Lisans Seviyesinde Verilmesi Gereken Derslerin Kategorilerine İlişkin Değerlendirme
ŞAHİN ÖREN T., ARMAN A.
YUKSEKOGRETIM DERGISI , cilt.7, sa.3, ss.1-7, 2017 (Hakemli Dergi)
2014
2014Ön Lisans Seviyesinde Aşçılık Eğitimini Tercih Etme Nedenlerinin Değerlendirilmesi
ŞAHİN ÖREN T., ARMAN A.
GAZI AKADEMIK BAKIS-GAZI ACADEMIC VIEW , sa.41, ss.0-6, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
2013Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Öğrencilerinin Stajlarında İşletmelerden Beklentileri: Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Örneği
ARMAN A., ŞAHİN ÖREN T.
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.6, sa.2, ss.13-24, 2013 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
2021Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Çalışan Kadınların Karşılaştıkları Sorunların Sınıflandırılmasına Yönelik Bir Araştırma: Antalya Örneği
Erdem Ö., Arman A.
MTCON’21 DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM, Antalya, Türkiye, 1 - 03 Nisan 2021, ss.776-788, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Vakum Altında Pişirme (Sous-Vide) Yöntemiyle Hazırlanan Hamsi Marinatlarının Bazı Duyusal ve Fiziksel Özellikleri
GÜMÜŞ B., GÖKOĞLU N., ARMAN A.
I. Ulusal Gastronomi Çalışmaları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Şubat 2021, ss.13, (Özet Bildiri)
2018
2018EKONOMİK KALKINMA ARACI OLARAK YÖRESEL ÜRÜNLER: MENGEN YÖRESEL MANTARLARI ÖRNEĞİ
ARMAN A., ERDEM Ö., ARIKAN E.
ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.13
2018
2018YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YAŞANAN GIDA İSRAFLARI, EKONOMİK VE SOSYAL ETKİLERİ, MUHTEMEL ÇÖZÜMLER ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA
YAY Ö., ERDEM Ö., ARMAN A.
ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.55, (Özet Bildiri)
2017
2017Beş Yıldızlı Konaklama İşletmeleri Mutfağında Çalışan Bulaşık Personeli Yöneticilerinin Mesleklerine İlişkin Algıları ve Mesleğin Profesyonelleşmesine Yönelik Bir Değerlendirme
ARIKAN E., ARMAN A., ŞAHİN S.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.218-219, (Özet Bildiri)
2017
2017Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri
ERDEM Ö., YILMAZ G., ARMAN A.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.188, (Özet Bildiri)
2017
2017Contribution of European Youth Olympic Winter Games to the Regional Economy Within The Scope Of International Sports Organizations
ARIKAN E., ÇİLESİZ E., ARMAN A.
Uluslararası Ekonomi Araştırmaları ve Finansal Piyasalar Kongresi (IERFM), Edirne, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Suggestions for The Curriculum Plan of Tourism and Hotel Management Program at Associate Degree Level
ŞAHİN ÖREN T., ARMAN A.
3rd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research (ICTTR), Roma, İtalya, 27 - 29 Nisan 2017, ss.56, (Özet Bildiri)
2017
2017Investigation of Kitchen Managers’ Motivational Tools Used In Their Managerial Activities and Leadership Style
ÖREN V. E., ARMAN A., ŞAHİN ÖREN T.
3rd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research (ICTTR), Roma, İtalya, 27 - 29 Nisan 2017, ss.44, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
2023Tatlı Baharatlar
ERDEM Ö., ARMAN A.
Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.153-173, 2023
2023
2023NARENCİYE AROMALI BAHARATLAR
ARMAN A., ERDEM Ö.
Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.108-124, 2023
2022
2022Gastronomide Bibliyometrik Araştırmalar
Arman A. (Editör), Erdem Ö. (Editör)
Eğitim Yayıevi, İstanbul, 2022
2022
2022Gastronomide Sistematik Araştırmalar
Arman A. (Editör), Erdem Ö. (Editör)
Oğlak Yayınları, İstanbul, 2022
2022
2022Turizmde Araştırma Yöntemi: Deneysel Araştırmalar
Arman A., Erdem Ö.
Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Atilla Akbaba; Fatma Lorcu; Senem Yazıcı Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.240-268, 2022
2022
2022Konaklama İşletmelerinde Menü Planlama, Fiyatlandırma ve Analizine Yönelik Yaklaşımlar
ARMAN A.
Konaklama İşletmeciliğinde Güncel Konular, arıkan, Ersin, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.55-71, 2022
2022
2022Deneysel Araştırmalar
ARMAN A., ERDEM Ö.
Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Akbaba Atilla, Lorcu Fatma, Yılmaz Senem Yazıcı, Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.240-269, 2022
2021
2021TEMEL ÇİKOLATA İŞLEME TEKNİKLERİ
Arman A., Erdem Ö.
TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ Kavramlar, İlkeler ve Örnek Uygulamalar, Alper KURNAZ;,Serkan ŞENGÜL, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.373-396, 2021
2021
2021The Relationship Between Menu Designs and Customer Behaviors in Restauranst
Bayram F., Erdem Ö., Arman A.
Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems , İrfan Yazıcıoğlu;,Özgür Yayla;,Alper Işın, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.541-562, 2021
2021
2021Mutfakta Fiziksel Planlama ve Kurulum
ARMAN A.
Mutfak Yönetimi, Şengül Serkan, Kurnaz Alper, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.21-34, 2021
2021
2021Menü Etiketleme: Sistematik Bir Derleme
ARMAN A., BOZKURT M.
Gastronomide Sistematik Araştırmalar, Arman Adem, Erdem Özkan, Editör, Oğlak Yayıncılık ve Reklamcılık Ltd. Şti, İstanbul, ss.5-28, 2021
2021
2021The Relationship between Menu Designs and Customer Behaviors in Restaurants
BAYRAM F., ERDEM Ö., ARMAN A.
Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu, İ., Yayla Ö. Işın. A., Editör, Peter Lang GmbH Internationaler Verlag der Wissenschaften, Berlin, ss.522-541, 2021
2021
2021Bolu Mutfağı
ARMAN A.
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu, İrfan; Sormaz, Ümit; Canpolat, Cihan, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.603-617, 2021
2021
2021Yemek, Kültür ve Turizm Arasındaki İlişkiler
ARMAN A., AK S.
Gastronomi Turizmi - Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Doç. Dr. Serkan ŞENGÜL ve Doç. Dr. Alper KURNAZ, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.1-24, 2021
2021
2021Geleneksel Ekmek Üretiminde Ekşi Maya Kullanımı
ARMAN A.
Temel Mutfak Ürünlerinde Teorik ve Pratik Yaklaşımlar -1 , Arman Adem, Kurnaz, Alper, Editör, Paradigma Akademi Basın Yayın Dağıtım, Çanakkale, ss.223-248, 2021
2020
2020Sebze Çeşitleri ve Sebzeleri Hazırlama Metotları
ARMAN A.
Mutfak Sanatı Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Şengül Serkan, Sarıışık Mehmet, Türkay Oğuz, Ulema Şevki, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.207-228, 2020
2020
2020Anadolu Mutfak Kültürünün Unutulmaya Yüz Tutmuş Mısır Unu Bazlı Yemek Örnekleri
ARMAN A., ŞAHİN ÖREN T.
Anadolu Mutfak Kültüründen Esintiler, Küçüktığlı Mücahit Sami, Seçim Yılmaz, Adabalı Mesut Murat, Yılmaz Mustafa, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.1-20, 2020
2020
2020Otel İşletmeleri Mutfaklarında Gıda Atığı Oluşumu ve Değerlendirilmesi
ARMAN A.
Turizm Alanında Güncel Konular ve Araştırmalar, Karaçar Ercan, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, İstanbul, ss.112-129, 2020
2020
2020Gastronomi Turizmi
ARMAN A.
Gelecek Turizm Trendleri, Şahin Sedat, Meriç, Sağbetullah, Editör, Paradigma Akademi Basın Yayın Dağıtım, Çanakkale, ss.515-537, 2020
2020
2020Türk Mutfağında Yer Alan Şerbetler
ARMAN A.
Uygulamalı Türk Mutfağı, Perçin Şahin Nilüfer, Uçuk Ceyhun, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.258-273, 2020
2019
2019Düzce: Akçakoca Melengücceği Tatlısı
ARMAN A.
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Yıldırım Saçılık Melahat, Çevik Samet, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.509-514, 2019
2018
2018Glutensiz Beslenme
ARMAN A., ERDEM Ö.
Gastronomide Güncel Konular, H. Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.167-183, 2018
2018
2018Sürdürülebilir Gastronomi
ARMAN A., Kurnaz A.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba A. Çetinkaya N., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.137-165, 2018
Ansiklopedide Bölümler
2020
2020Gastronomy Sözlüğü (A'dan Z'ye)
ARMAN A.
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.337-338, 2020
2020
2020Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)
ARMAN A.
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.556-557, 2020
2020
2020Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)
ARMAN A.
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.397-398, 2020
2020
2020Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)
ARMAN A.
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., ss.441-442, 2020
Desteklenen Projeler
2018 - 2021
2018 - 2021Vakum altında pişirme (Sous-Vide) Yöntemi Kullanılarak Pişirilmiş Hamsi (Engraulis encrasicolus) Marinatlarının Duyusal Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜMÜŞ B. (Yürütücü), GÖKOĞLU N., ARMAN A.
2018 - 2019
2018 - 2019