Öğr. Gör. Dr. ÖZKAN ERDEM


Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Aşçılık Programı


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm, Sosyal Bilimler Genel


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Beslenme ve Dietetik, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Eğitim, Mesleki Eğitim, Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi

Metrikler

Yayın

58

Atıf (TrDizin)

13

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

26

Proje

2

Açık Erişim

19
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

gastronomi trendleri
Ders Notu
7.11.2019
Yeni Yemek Üretim Yaklaşımları
Ders Notu
7.11.2019
pişirme yöntemleri
Ders Notu
7.11.2019
menü planlama
Ders Notu
7.11.2019
Etler
Ders Notu
7.11.2019
Yiyeceklerin Depolanması ve Depolama Kuralları
Ders Notu
7.11.2019
yemek Kalitesine Etki eden faktörler
Ders Notu
7.11.2019
Stoklar ve Soslar
Ders Notu
7.11.2019
Mutfak araç-Gereçleri
Ders Notu
7.11.2019
Doğrama yöntemleri
Ders Notu
7.11.2019
Mutfak Planlaması
Ders Notu
7.11.2019
Mutfak Örgütlenmesi
Ders Notu
7.11.2019
Mutfak Yönetimine Giriş
Ders Notu
7.11.2019
Mutfak Kültürü
Ders Notu
7.11.2019
Çikolata İşleme Teknikleri Ders Notu
Ders Notu
1.09.2019

Eğitim Bilgileri

2018 - 2024

2018 - 2024

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları , Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi Ana Bilim Dalı , Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Öğretmenliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Yüksek Lisans

MENGEN AŞÇILAR OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ’NDE AŞÇILIK EĞİTİMİ ALAN 10. VE 12. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN GIDA GÜVENLİĞİNE YÖNELİK BİLGİ VE UYGULAMA DÜZEYLERİ Sürdürülebilir Kalkınma

Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi Ana Bilim Dalı

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2023

2023

7. Araştırma Yöntemleri Semineri (Lisrel- Amos Yapısal Eşitlik Modellemesi Eğitimi)

Diğer

Metiyot

2022

2022

TURİZM ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 2 Yapısal Eşitlik Modellemesi – Amos Uygulaması Çalıştayı

Turizm

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi

2011

2011

ULUSAL MESLEK STANDARTLARINA GÖRE ÖĞRETİM PROGRAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Eğitim Yönetimi ve Planlama

MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM DAİRE BAŞKANLIĞI

2010

2010

GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ ÖN GEREKSİNİM PROGRAMLARI

Eğitim Yönetimi ve Planlama

TSE

2010

2010

TS EN ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİM

Kalite Yönetimi

TSE

2010

2010

TS EN ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ DOKÜMANTASYON EĞİTİMİ

Kalite Yönetimi

TSE

2010

2010

TS EN ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇ TETKİK EĞİTİMİ

Eğitim Yönetimi ve Planlama

TSE

2009

2009

Bilgisayar işletmenliği(operatötlüğü)

Bilişim

BOLU MENGEN HALK EĞİTİM MERKEZİ

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Beslenme ve Dietetik

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Eğitim

Mesleki Eğitim

Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi

Akademik Unvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Yönetimsel Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Yönetim Kurulu Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Aşçılık Programı

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

MYO Müdür Yardımcısı

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Temel Yemek Pişirme II

Temel Yemek Pişirme 1

Temel Yemek Pişirme 1

Dünya Mutfak Kültürleri II

TÜRK MUTFAĞI VE UYGULAMALARI

TÜRK VE DÜNYA MUTFAKLAR

TEMEL YEMEK PİŞİRME II

DÜNYA MUTFAKLARI VE UYGULAMA

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek Hazırlama Teknikleri II

Dünya Mutfak Kültürleri II

Yaratıcı Mutfak Uygulamaları

Soğuk Mutfak

Türk Mutfak Kültürü 1

BESLENME İLKELERİ

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

BİR EKŞİ SÖZLÜK VERİ ANALİTİĞİ ARACI: SİNEMA TARİHİNİN EN İYİ YEMEK SAHNELERİ ÖRNEĞİ

ATABAY E., ARSLAN F., ERDEM Ö.

8. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.519-522, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

AŞÇILIK EĞİTİMİ VEREN ÖN LİSANS PROGRAMLARINA YGS VE SINAVSIZ GEÇİŞ İLE KAYITLANAN ÖĞRENCİLERİNİN GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ DÜZEYLERİ

Özkaya F. D., Bayram F., Erdem Ö.

V. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Sakarya, Türkiye, 7 - 08 Ekim 2021, cilt.1, sa.42, ss.669-684 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Çalışan Kadınların Karşılaştıkları Sorunların Sınıflandırılmasına Yönelik Bir Araştırma: Antalya Örneği

Erdem Ö., Arman A.

MTCON’21 DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM, Antalya, Türkiye, 1 - 03 Nisan 2021, ss.776-788, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Sürdürülebilir Gıda Kullanımı Üzerine Nitel Bir Araştırma: İstanbul Örneği

KURNAZ A., ERDEM Ö.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

EKONOMİK KALKINMA ARACI OLARAK YÖRESEL ÜRÜNLER: MENGEN YÖRESEL MANTARLARI ÖRNEĞİ

ARMAN A., ERDEM Ö., ARIKAN E.

ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.13

2018

2018

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YAŞANAN GIDA İSRAFLARI, EKONOMİK VE SOSYAL ETKİLERİ, MUHTEMEL ÇÖZÜMLER ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA

YAY Ö., ERDEM Ö., ARMAN A.

ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.55, (Özet Bildiri)

2018

2018

Mutfak Şeflerinin Yöresel Mantarları Tanıma ve Kullanım Durumlarına İlişkin Keşifsel Bir Araştırma

ERDEM Ö., bayram f., çiftçi b., kemer a.

3. Uluslararası Turizm Fuarı Gastronomi Zirvesi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.0-99, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Antalya Destinasyon Kişiliğinin Keşfi Üzerine Nitel Bir Araştırma

GÜZEL F. Ö., ŞAHİN İ., YAĞMUR Y., ERDEM Ö., KARASAKAL S., ÜNAL C.

1. Uluslararası Antalya Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 Mart - 03 Mayıs 2018, ss.82

2018

2018

Antalya Destinasyon Kişiliğinin Keşfi Üzerine Nitel Bir Araştırma

GÜZEL F. Ö., ŞAHİN İ., YAĞMUR Y., ERDEM Ö., KARASAKAL S., ÜNAL C.

Uluslararası Antalya Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 02 Mart 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Antalya Destinasyon Kişiliğinin Keşfi Üzerine Nitel Bir Araştırma

GÜZEL F. Ö., ŞAHİN İ., YAĞMUR Y., ERDEM Ö., KARASAKAL S., ÜNAL C.

Uluslararası Antalya Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 03 Mart 2018, cilt.1, sa.1, ss.82

2017

2017

YÖRESEL YEMEKLERİN BÖLGE RESTORANLARINDA KULLANILMA DURUMU: MENGEN ÖRNEĞİ

ERDEM Ö., KEMER A. K., MIZRAK M.

1. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.18-33

2017

2017

FESTİVALLERİN BÖLGE TURZİMİNE KATKILARI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ: ULUSLARAARASI MENGEN AŞÇILAR VE TURZİM FESTİVALİ ÖRNEĞİ

ERDEM Ö., MIZRAK M.

1. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.100-118, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

ERDEM Ö., YILMAZ G., ARMAN A.

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.188, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

Gastronomi Turizminde Bir Çekim Gücü Olarak Yöresel Mutfaklar: Mengen Örneği

ERDEM Ö., AYDOĞDU A., MIZRAK M.

1. ULUSLARARASI TURİZMİN GELECEĞİ KONGRESİ: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.868-879, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

ERDEM Ö., YILMAZ G., ARMAN A.

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.226-227, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Şeflerin Aşçilik Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

ERDEM Ö., YILMAZ G., ARMAN A.

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.226-227, (Özet Bildiri)

2017

2017

Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

ERDEM Ö., YILMAZ G., ARMAN A.

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Yöresel Mutfak Kavramına İlişkin Şeflerin Bakış Açılarının Değerlendirilmesi

ALTUNSABAN S., YAY Ö., ERDEM Ö.

II. Rize Turizm Sempozyumu, Rize, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

"Yöresel Mutfak Kavramına İlişkin Şeflerin Bakış Açılarının Değerlendirilmesi"

ALTUNSABAN S., YAY Ö., ERDEM Ö.

II. Rize Turizm Sempozyumu,, Rize, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, ss.237-261

2016

2016

Kırsal Turizm Potansiyeli Açısından İstiklal Yolunun Değerlendirilmesi

AYDOĞDU A., ERDEM Ö., MIZRAK M.

Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 18 - 22 Mayıs 2016, ss.83

Kitaplar

2023

2023

Tatlı Baharatlar

ERDEM Ö., ARMAN A.

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.153-173, 2023

2023

2023

NARENCİYE AROMALI BAHARATLAR

ARMAN A., ERDEM Ö.

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.108-124, 2023

2022

2022

Konaklama İşletmelerinde Gıda Kaybı ve İsrafı, Boyutları ve Önleme Çalışmaları

Erdem Ö.

Konaklama İşletmeciliğinde Güncel Konular , Ersin Arıkan, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.71-90, 2022

2022

2022

Turizmde Araştırma Yöntemi: Deneysel Araştırmalar

Arman A., Erdem Ö.

Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Atilla Akbaba; Fatma Lorcu; Senem Yazıcı Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.240-268, 2022

2022

2022

Deneysel Araştırmalar

ARMAN A., ERDEM Ö.

Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Akbaba Atilla, Lorcu Fatma, Yılmaz Senem Yazıcı, Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.240-269, 2022

2021

2021

The Relationship Between Menu Designs and Customer Behaviors in Restauranst

Bayram F., Erdem Ö., Arman A.

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems , İrfan Yazıcıoğlu;,Özgür Yayla;,Alper Işın, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.541-562, 2021

2021

2021

TEMEL ÇİKOLATA İŞLEME TEKNİKLERİ

Arman A., Erdem Ö.

TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ Kavramlar, İlkeler ve Örnek Uygulamalar, Alper KURNAZ;,Serkan ŞENGÜL, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.373-396, 2021

2021

2021

Antalya

Erdem Ö., Onur N.

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU ;,Ümit SORMAZ;,Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Anatolia Yayıncılık , Ankara, ss.33-47, 2021

2021

2021

Destinasyon Pazarlamasında Gastronomik Kimlik ve Gastronomik Turizm Ürünleri

Erdem Ö.

Destinasyon Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, Sezer Karasakal,Oğuz Doğan, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.155-186, 2021

2021

2021

Mutfakta Tedarik Yönetimi ve Organizasyonu

Erdem Ö.

Mutfak Yönetimi , Serkan Şengül,Alper Kurnaz, Editör, Detay yayıncılık , Ankara, ss.127-140, 2021

2021

2021

Türkiye' de ve dünyada makarna sektörünün gelişimi ve profesyonel mutfaklarda makarna kullanımı

Erdem Ö.

Temel Mutfak Ürünlerinde Teorik ve Pratik Yaklaşımlar-1, Adem ARMAN,Alper KURNAZ, Editör, Paradigma Yayınları, Çanakkale, ss.1-21, 2021

2021

2021

The Relationship between Menu Designs and Customer Behaviors in Restaurants

BAYRAM F., ERDEM Ö., ARMAN A.

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu, İ., Yayla Ö. Işın. A., Editör, Peter Lang GmbH Internationaler Verlag der Wissenschaften, Berlin, ss.522-541, 2021

2021

2021

Antalya

ERDEM Ö., ONUR N.

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu, İ. Sormaz, Ü. Canbolat, C., Editör, Detay Anatolia Yayıncılık, Ankara, ss.33-47, 2021

2020

2020

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Tedarik Zinciri ve Yönetimi

Erdem Ö., Çalışkan O.

TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM UYGULAMALARI, Tepeci M. Pala T., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-137, 2020

2020

2020

Helal Turizm

ERDEM Ö.

Gelecek Turizm Trendleri, Şahi S. ve Meriç, S., Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.489-516, 2020

2019

2019

Karabük: Safranbolu Lokumu

ERDEM Ö.

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık, Melehat Yıldırım, Çevik Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.492-496, 2019

2018

2018

Glutensiz Beslenme

ARMAN A., ERDEM Ö.

Gastronomide Güncel Konular, H. Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.167-183, 2018

2017

2017

Düzenleme kurulu , eğitmenler ve görünmez kahramanlar

ERDEM Ö.

Kamp'ın Kitabi, Güldemir,O., Kurnaz,A., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.95-111, 2017

2017

2017

Aşçılık Eğitimi

ERDEM Ö., VEZNE R.

Turizmde Genç Çalışanlar, Günbayı İ., Vezne R., Editör, .., Antalya, ss.139-158, 2017

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mart 2025

Mart 2025

Journal of Tourism and Gastronomy Studies

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2024

Mart 2024

AYDIN GASTRONOMY

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2022

Ekim 2022

AYDIN GASTRONOMY

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ödüller

Haziran 2014

Haziran 2014

TEŞEKKÜR BELGESİ

MENGEN AŞÇILAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Şubat 2011

Şubat 2011

Proje Tabanlı Beceri Yarışması

BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Şubat 2011

Şubat 2011

TEŞEKKÜR BELGESİ

BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Ekim 2010

Ekim 2010

Teşekkür Belgesi

T.C. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Üniversiteler Arası Kurul-Sanat Dalları Eğitim Konseyi

Şubat 2010

Şubat 2010

Proje Tabanlı Beceri Yarışması

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Kasım 2009

Kasım 2009

TEŞEKKÜR BELGESİ

MENGEN AŞÇILAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Sanatsal Etkinlik

Ağustos 2017

Ağustos 2017

İsraf konulu fotoğraf sergisi/ YİYEÇEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE AÇIK BÜFE UYGULAMALARINDA OLUŞAN İSRAFLAR

ERDEM Ö.

Mayıs 2017

Mayıs 2017

Antalya Yemekleri Fotoğraf Sergisi

ERDEM Ö.



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017

01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017

I.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm KongresiSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Kastamonu-Türkiye

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi

Katılımcı

Van-Türkiye

01 Kasım 2015 - 01 Kasım 2015

01 Kasım 2015 - 01 Kasım 2015

1. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu

Katılımcı

Kastamonu-Türkiye

Jüri Üyelikleri

Haziran-2011

Haziran 2011

Yarışma

2011 MUDURNU İPEK YOLU KÜLTÜR SANAT VE TURİZM FESTİVALİ - MUDURNU BELEDİYESİ