Duyurular & Dokümanlar
gastronomi trendleri
Ders Notu
7.11.2019
Yeni Yemek Üretim Yaklaşımları
Ders Notu
7.11.2019
pişirme yöntemleri
Ders Notu
7.11.2019
menü planlama
Ders Notu
7.11.2019
Etler
Ders Notu
7.11.2019
Yiyeceklerin Depolanması ve Depolama Kuralları
Ders Notu
7.11.2019
yemek Kalitesine Etki eden faktörler
Ders Notu
7.11.2019
Stoklar ve Soslar
Ders Notu
7.11.2019
Mutfak araç-Gereçleri
Ders Notu
7.11.2019
Doğrama yöntemleri
Ders Notu
7.11.2019
Mutfak Planlaması
Ders Notu
7.11.2019
Mutfak Örgütlenmesi
Ders Notu
7.11.2019
Mutfak Yönetimine Giriş
Ders Notu
7.11.2019
Mutfak Kültürü
Ders Notu
7.11.2019
Çikolata İşleme Teknikleri Ders Notu
Ders Notu
1.09.2019
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2018 - 2024
2018 - 2024Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları , Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi Ana Bilim Dalı , Türkiye
2004 - 2008
2004 - 2008Lisans
Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Öğretmenliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Yüksek Lisans
MENGEN AŞÇILAR OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ’NDE AŞÇILIK
EĞİTİMİ ALAN 10. VE 12. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN GIDA GÜVENLİĞİNE
YÖNELİK BİLGİ VE UYGULAMA DÜZEYLERİ
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi Ana Bilim Dalı
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2023
20237. Araştırma Yöntemleri Semineri (Lisrel- Amos Yapısal Eşitlik Modellemesi Eğitimi)
Diğer
Metiyot
2022
2022TURİZM ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 2 Yapısal Eşitlik Modellemesi – Amos Uygulaması Çalıştayı
Turizm
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi
2011
2011ULUSAL MESLEK STANDARTLARINA GÖRE ÖĞRETİM PROGRAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
Eğitim Yönetimi ve Planlama
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM DAİRE BAŞKANLIĞI
2010
2010GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ ÖN GEREKSİNİM PROGRAMLARI
Eğitim Yönetimi ve Planlama
TSE
2010
2010TS EN ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİM
Kalite Yönetimi
TSE
2010
2010TS EN ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ DOKÜMANTASYON EĞİTİMİ
Kalite Yönetimi
TSE
2010
2010TS EN ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇ TETKİK EĞİTİMİ
Eğitim Yönetimi ve Planlama
TSE
2009
2009Bilgisayar işletmenliği(operatötlüğü)
Bilişim
BOLU MENGEN HALK EĞİTİM MERKEZİ
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Beslenme ve Dietetik
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Eğitim
Mesleki Eğitim
Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi
Akademik Unvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorYönetim Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Aşçılık Programı
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorMYO Müdür Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Verdiği Dersler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
20231. Açık Kaynak Kodlu R Uygulaması ile Bibliyometrik Analiz: Helal Turizm Alanında Yapılan İndeksli Yayınlar Üzerine Bir İnceleme
Bayram F., Erdem Ö.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.11, sa.3, ss.2463-2477, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20222. Sales Increasing Strategies Based on Menu Item Performance: Case of a Luxury Restaurant
Erdem Ö., Kılıç G. D., Arman A., Mutlu Ç.
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES , cilt.12, sa.2, ss.763-783, 2022 (ESCI)
2022
20223. Sokak Lezzetlerini Tüketme Niyetine Etki Eden Değişkenlerin Planlı Davranış Teorisi Kapsamında İncelenmesi: Antalya Örneği
Arslan F., Erdem Ö.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.3, ss.1788-1804, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20214. Anadolu Mutfak Kültüründe Gastronomik Kimlik Unsuru Olarak Bulgur ve Bulgur Yemekleri
Ören T. Ş., Arman A., Erdem Ö.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.5, sa.3, ss.1961-1981, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
20205. Uygulamalı Mutfak Eğitimi Organizasyonlarının Öğrencilerin Mutfak Bilgi ve Beceri Düzeyine Etkisi: Ulusal Aşçılık Kampı Örneği
SORMAZ Ü., ARMAN A., ERDEM Ö.
Turizm Akademik Dergisi , cilt.7, sa.1, ss.209-223, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
20186. Investigation of Academic Staff in Gastronomy in Terms of Their Satisfaction Level and Adverse Experience
ARMAN A., ERDEM Ö., ŞAHİN ÖREN T.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.6, sa.4, ss.644-661, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
20187. Şef Adaylarının Niteliklerine İlişkin Mutfak Şeflerinin Görüşleri
YILMAZ G., ERDEM Ö., ARMAN A.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES , cilt.6, sa.3, ss.273-294, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
20188. Şef Adaylarının Niteliklerine İlişkin Mutfak Şeflerinin Görüşleri
YILMAZ G., ERDEM Ö., ARMAN A.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES , cilt.6, sa.3, ss.273-294, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
20189. Şef Adaylarının Niteliklerine İlişkin Mutfak Şeflerinin Görüşleri
YILMAZ G., ERDEM Ö., ARMAN A.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES
, cilt.6, ss.273-294, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201810. Yöresel Yemeklerin Bölge Restoranlarında Kullanılma Durumu: Mengen Örneği
ERDEM Ö., Mızrak M., KEMER A. K.
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.3, sa.1, ss.44-61, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201811. "An Exploratory Study on Destination Personality and Image of Antalya - Antalya’nın Destinasyon Kişiliği ve İmajına İlişkin Keşfedici Bir Araştırma"
GÜZEL F. Ö., ŞAHİN İ., YAĞMUR Y., ERDEM Ö., KARASAKAL S., ÜNAL C.
JOURNAL OF YASAR UNİVERSİTY , cilt.13, sa.50, ss.125-139, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201812. Festivallerin Bölge Turizmine Katkıları ve Sürdürülebilirliği: Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali Örneği (The Contribution of the Festivals on the Region’xxs Tourism and Sustainability: An Example of International Mengen Cookery and Tourism Festival
ERDEM Ö., MIZRAK M., ARATOĞLU C.
journal of tourisim and gastronomy studies
, cilt.6, sa.14, ss.228-245, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201713. Tripadvisor daki Müşteri Şikâyetlerinin Değerlendirilmesi: Antalya Örneği (Evaluation of Customer Complaints in Tripadvisor: Case of Antalya)
ERDEM Ö., YAY Ö.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.5, sa.4, ss.227-249, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201614. II. Ulusal Aşçılık Kampı'nın Ardından
ERDEM Ö.
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.27, sa.1, ss.147-149, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201615. Mutfaktaki Yeni Eğilimlerden Olan Moleküler Gastronomi Konusunda Ankara İlindeki 4 ve 5 Yıldızlı Otellerin Mutfak Personeli ile Aşçılık Alanında Yükseköğrenim Gören Öğrencilerin Bilgi ve Görüşlerinin Belirlenmesi
ERDEM Ö., KEMER A. K.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.4, sa.2, ss.3, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. BİR EKŞİ SÖZLÜK VERİ ANALİTİĞİ ARACI: SİNEMA TARİHİNİN EN İYİ YEMEK SAHNELERİ ÖRNEĞİ
ATABAY E., ARSLAN F., ERDEM Ö.
8. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.519-522, (Tam Metin Bildiri)
2021
20212. AŞÇILIK EĞİTİMİ VEREN ÖN LİSANS PROGRAMLARINA YGS VE SINAVSIZ GEÇİŞ İLE KAYITLANAN ÖĞRENCİLERİNİN GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ DÜZEYLERİ
Özkaya F. D., Bayram F., Erdem Ö.
V. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Sakarya, Türkiye, 7 - 08 Ekim 2021, cilt.1, sa.42, ss.669-684, (Tam Metin Bildiri)
2021
20213. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Çalışan Kadınların Karşılaştıkları Sorunların Sınıflandırılmasına Yönelik Bir Araştırma: Antalya Örneği
Erdem Ö., Arman A.
MTCON’21 DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM, Antalya, Türkiye, 1 - 03 Nisan 2021, ss.776-788, (Tam Metin Bildiri)
2018
20184. Sürdürülebilir Gıda Kullanımı Üzerine Nitel Bir Araştırma: İstanbul Örneği
KURNAZ A., ERDEM Ö.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20185. EKONOMİK KALKINMA ARACI OLARAK YÖRESEL ÜRÜNLER: MENGEN YÖRESEL MANTARLARI ÖRNEĞİ
ARMAN A., ERDEM Ö., ARIKAN E.
ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.13, (Özet Bildiri)
2018
20186. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YAŞANAN GIDA İSRAFLARI, EKONOMİK VE SOSYAL ETKİLERİ, MUHTEMEL ÇÖZÜMLER ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA
YAY Ö., ERDEM Ö., ARMAN A.
ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.55, (Özet Bildiri)
2018
20187. Mutfak Şeflerinin Yöresel Mantarları Tanıma ve Kullanım Durumlarına İlişkin Keşifsel Bir Araştırma
ERDEM Ö., bayram f., çiftçi b., kemer a.
3. Uluslararası Turizm Fuarı Gastronomi Zirvesi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.0-99, (Tam Metin Bildiri)
2018
20188. Antalya Destinasyon Kişiliğinin Keşfi Üzerine Nitel Bir Araştırma
GÜZEL F. Ö., ŞAHİN İ., YAĞMUR Y., ERDEM Ö., KARASAKAL S., ÜNAL C.
Uluslararası Antalya Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 03 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2018
20189. Antalya Destinasyon Kişiliğinin Keşfi Üzerine Nitel Bir Araştırma
GÜZEL F. Ö., ŞAHİN İ., YAĞMUR Y., ERDEM Ö., KARASAKAL S., ÜNAL C.
1. Uluslararası Antalya Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 Mart - 03 Mayıs 2018, ss.82, (Özet Bildiri)
2018
201810. Antalya Destinasyon Kişiliğinin Keşfi Üzerine Nitel Bir Araştırma
GÜZEL F. Ö., ŞAHİN İ., YAĞMUR Y., ERDEM Ö., KARASAKAL S., ÜNAL C.
Uluslararası Antalya Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 02 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2018
201811. Antalya Destinasyon Kişiliğinin Keşfi Üzerine Nitel Bir Araştırma
GÜZEL F. Ö., ŞAHİN İ., YAĞMUR Y., ERDEM Ö., KARASAKAL S., ÜNAL C.
Uluslararası Antalya Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 03 Mart 2018, cilt.1, sa.1, ss.82, (Özet Bildiri)
2017
201712. YÖRESEL YEMEKLERİN BÖLGE RESTORANLARINDA KULLANILMA DURUMU: MENGEN ÖRNEĞİ
ERDEM Ö., KEMER A. K., MIZRAK M.
1. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.18-33, (Tam Metin Bildiri)
2017
201713. FESTİVALLERİN BÖLGE TURZİMİNE KATKILARI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ: ULUSLARAARASI MENGEN AŞÇILAR VE TURZİM FESTİVALİ ÖRNEĞİ
ERDEM Ö., MIZRAK M.
1. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.100-118, (Tam Metin Bildiri)
2017
201714. Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri
ERDEM Ö., YILMAZ G., ARMAN A.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.188, (Özet Bildiri)
2017
201715. Gastronomi Turizminde Bir Çekim Gücü Olarak Yöresel Mutfaklar: Mengen Örneği
ERDEM Ö., AYDOĞDU A., MIZRAK M.
1. ULUSLARARASI TURİZMİN GELECEĞİ KONGRESİ: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.868-879, (Tam Metin Bildiri)
2017
201716. Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri
ERDEM Ö., YILMAZ G., ARMAN A.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.226-227, (Tam Metin Bildiri)
2017
201717. Şeflerin Aşçilik Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri
ERDEM Ö., YILMAZ G., ARMAN A.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.226-227, (Özet Bildiri)
2017
201718. Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri
ERDEM Ö., YILMAZ G., ARMAN A.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
201619. Yöresel Mutfak Kavramına İlişkin Şeflerin Bakış Açılarının Değerlendirilmesi
ALTUNSABAN S., YAY Ö., ERDEM Ö.
II. Rize Turizm Sempozyumu, Rize, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201620. "Yöresel Mutfak Kavramına İlişkin Şeflerin Bakış Açılarının Değerlendirilmesi"
ALTUNSABAN S., YAY Ö., ERDEM Ö.
II. Rize Turizm Sempozyumu,, Rize, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, ss.237-261, (Tam Metin Bildiri)
2016
201621. Kırsal Turizm Potansiyeli Açısından İstiklal Yolunun Değerlendirilmesi
AYDOĞDU A., ERDEM Ö., MIZRAK M.
Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 18 - 22 Mayıs 2016, ss.83, (Özet Bildiri)
2015
201522. ANKARA İLİNDE 4 VE 5 YILDIZLI OTELLERDE ÇALIŞAN MUTFAK PERSONELİ İLE AŞÇILIK ALANINDA YÜKSEKÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDAKİ BİLGİ VE GÖRÜŞLERİ
ERDEM Ö., kemer a. k.
1. Uluslararası Türk dünyası Turizm Sempozyumu, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Kasım 2015, ss.208-222, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Tatlı Baharatlar
ERDEM Ö., ARMAN A.
Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.153-173, 2023
2023
20232. NARENCİYE AROMALI BAHARATLAR
ARMAN A., ERDEM Ö.
Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.108-124, 2023
2022
20223. Gastronomide Bibliyometrik Araştırmalar
Arman A. (Editör), Erdem Ö. (Editör)
Eğitim Yayıevi, İstanbul, 2022
2022
20224. Gastronomide Sistematik Araştırmalar
Arman A. (Editör), Erdem Ö. (Editör)
Oğlak Yayınları, İstanbul, 2022
2022
20225. Konaklama İşletmelerinde Gıda Kaybı ve İsrafı, Boyutları ve Önleme Çalışmaları
Erdem Ö.
Konaklama İşletmeciliğinde Güncel Konular , Ersin Arıkan, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.71-90, 2022
2022
20226. Turizmde Araştırma Yöntemi: Deneysel Araştırmalar
Arman A., Erdem Ö.
Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Atilla Akbaba; Fatma Lorcu; Senem Yazıcı Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.240-268, 2022
2022
20227. Deneysel Araştırmalar
ARMAN A., ERDEM Ö.
Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Akbaba Atilla, Lorcu Fatma, Yılmaz Senem Yazıcı, Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.240-269, 2022
2021
20218. The Relationship Between Menu Designs and Customer Behaviors in Restauranst
Bayram F., Erdem Ö., Arman A.
Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems , İrfan Yazıcıoğlu;,Özgür Yayla;,Alper Işın, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.541-562, 2021
2021
20219. TEMEL ÇİKOLATA İŞLEME TEKNİKLERİ
Arman A., Erdem Ö.
TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ Kavramlar, İlkeler ve Örnek Uygulamalar, Alper KURNAZ;,Serkan ŞENGÜL, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.373-396, 2021
2021
202110. Antalya
Erdem Ö., Onur N.
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU ;,Ümit SORMAZ;,Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Anatolia Yayıncılık , Ankara, ss.33-47, 2021
2021
202111. Destinasyon Pazarlamasında Gastronomik Kimlik ve Gastronomik Turizm Ürünleri
Erdem Ö.
Destinasyon Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, Sezer Karasakal,Oğuz Doğan, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.155-186, 2021
2021
202112. Mutfakta Tedarik Yönetimi ve Organizasyonu
Erdem Ö.
Mutfak Yönetimi , Serkan Şengül,Alper Kurnaz, Editör, Detay yayıncılık , Ankara, ss.127-140, 2021
2021
202113. Türkiye' de ve dünyada makarna sektörünün gelişimi ve profesyonel mutfaklarda makarna kullanımı
Erdem Ö.
Temel Mutfak Ürünlerinde Teorik ve Pratik Yaklaşımlar-1, Adem ARMAN,Alper KURNAZ, Editör, Paradigma Yayınları, Çanakkale, ss.1-21, 2021
2021
202114. The Relationship between Menu Designs and Customer Behaviors in Restaurants
BAYRAM F., ERDEM Ö., ARMAN A.
Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu, İ., Yayla Ö. Işın. A., Editör, Peter Lang GmbH Internationaler Verlag der Wissenschaften, Berlin, ss.522-541, 2021
2021
202115. Antalya
ERDEM Ö., ONUR N.
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu, İ. Sormaz, Ü. Canbolat, C., Editör, Detay Anatolia Yayıncılık, Ankara, ss.33-47, 2021
2020
202016. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Tedarik Zinciri ve Yönetimi
Erdem Ö., Çalışkan O.
TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM UYGULAMALARI, Tepeci M. Pala T., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-137, 2020
2020
202017. Helal Turizm
ERDEM Ö.
Gelecek Turizm Trendleri, Şahi S. ve Meriç, S., Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.489-516, 2020
2019
201918. Karabük: Safranbolu Lokumu
ERDEM Ö.
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık, Melehat Yıldırım, Çevik Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.492-496, 2019
2018
201819. Glutensiz Beslenme
ARMAN A., ERDEM Ö.
Gastronomide Güncel Konular, H. Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.167-183, 2018
2017
201720. Düzenleme kurulu , eğitmenler ve görünmez kahramanlar
ERDEM Ö.
Kamp'ın Kitabi, Güldemir,O., Kurnaz,A., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.95-111, 2017
2017
201721. Aşçılık Eğitimi
ERDEM Ö., VEZNE R.
Turizmde Genç Çalışanlar, Günbayı İ., Vezne R., Editör, .., Antalya, ss.139-158, 2017
Desteklenen Projeler
2018 - 2019
2018 - 2019MOLEKÜLER GASTRONOMİ YÖNTEMLERİ VE 3D BASKI CİHAZLARI İLE ÜRETİLEN İŞLENMİŞ GIDALARIN TEKSTÜREL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YATMAZ E. (Yürütücü), KAYNAKCI E., ERDEM Ö., ARMAN A., ARATOĞLU C.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mart 2025
Mart 2025Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2024
Mart 2024AYDIN GASTRONOMY
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2022
Ekim 2022AYDIN GASTRONOMY
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ödüller
Ekim 2010
Ekim 2010Teşekkür Belgesi
T.C. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Üniversiteler Arası Kurul-Sanat Dalları Eğitim Konseyi
Sanatsal Etkinlik
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017
01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017
I.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi
Katılımcı
Kastamonu-Türkiye
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Kasım 2015 - 01 Kasım 2015
01 Kasım 2015 - 01 Kasım 20151. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu
Katılımcı
Kastamonu-Türkiye
Jüri Üyelikleri
Haziran-2011
Haziran 2011