Duyurular & Dokümanlar
pisigometreik grafik
Ders Notu
13.03.2020
Temel işlemler II ders notu
Ders Notu
13.03.2020
Damıtma sorusu b şıkkı
Ders Notu
20.05.2019
duyusal puanlama testi
Ödev
20.12.2018
Temel İşlemler II Çalışma Soruları 3
Ödev
7.05.2018
Pisikometrik grafik
Ders Notu
22.03.2018
Temel İşlemler II Çalışma Soruları cevapları
Ödev
22.03.2018
Temel İşlemler II Çalışma Soruları 2
Ödev
16.03.2018
Temel İşlemler II Çalışma Soruları 1
Ödev
16.03.2018
Duyusal analiz Puanlama testi
Ödev
21.12.2017
Kütle Aktarımı Set 3
Ödev
11.12.2017
Rapor excel fridman çözüm örneği
Rapor
24.11.2017
Duyusal Analiz Tukey Testi için Tablo
Ders Notu
24.11.2017
Duyusal Analiz ANOVA F tablosu
Ders Notu
24.11.2017
Duyusal Analiz Raporu Hazırlama klavuzu
Rapor
24.11.2017
Duyusal Analiz panel hazırlık formu
Ödev
26.10.2017
Kütle aktarımı set 2
Ödev
24.10.2017
Duyusal Analiz 5 ten 2 si tablo
Ders Notu
24.10.2017
Kütle Aktarımı Set 1
Ödev
16.10.2017
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2001 - 2007
2001 - 2007Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri , Gıda Mühendisliği, Türkiye
1999 - 2001
1999 - 2001Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri , Gıda Mühendisliği, Türkiye
1993 - 1998
1993 - 1998Lisans
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2007
2007Doktora
Morötesi ve Gama Işınlarının Protein Bazlı Biyolojik Olarak Parçalanabilir Filmler Üzerine Etkisi
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri , Gıda Mühendisliği
2001
2001Yüksek Lisans
Protein bazlı yenebilir filmler ile bazı meyvelerin kaplanması
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri , Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Gıda Ambalajlama
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorProf. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2012 - 2019
2012 - 2019Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2009 - 2012
2009 - 2012Yrd. Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
1999 - 2007
1999 - 2007Araştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2015
2015Yüksek Lisans
OLEORESİN İÇEREN YENEBİLİR FİLMLERİN PİLİÇ ETİNİN RAF ÖMRÜ VE PİŞME KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
USLU M. K.
A.Oktay(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Nişasta Kaynağının ve Çeşitli Yardımcı Malzemelerin Nişasta Bazlı Köpük Tabakların Özellikleri Üzerine Etkisi
USLU M. K.
A.Aygün(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Gıda Ambalajlanması ve Servisinde Kullanılabilecek Nişasta Bazlı Köpük Tabak Üretimi
USLU M. K.
S.Polat(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Gıda ambalajlanması ve seviyesinde kullanılabilecek nişasta bazlı köpük tabak üretimi
USLU M. K. (Danışman)
S.Polat(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Production of Biodegradable Composite Plates from Cross-Linked Starch and Cellulosic Fibers
Köselerli S. Ü., Gücüş M. O., USLU M. K.
BioResources
, cilt.18, sa.4, ss.6772-6783, 2023 (SCI-Expanded)
2018
2018Cooking loss, tenderness, and sensory evaluation of chicken meat roasted after wrapping with edible films
KÜÇÜKÖZET A. O., USLU M. K.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
, cilt.24, sa.7, ss.576-584, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017Effects of Starch Sources and Supplementary Materials on Starch Based Foam Trays
AYGÜN A., USLU M. K., POLAT S.
JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
, cilt.25, sa.4, ss.1163-1174, 2017 (SCI-Expanded)
2013
2013Japanese quail meat quality: Characteristics, heritabilities, and genetic correlations with some slaughter traits
Narinç D., AKSOY T., Karaman E., Aygun A., FIRAT M. Z., USLU M. K.
POULTRY SCIENCE
, cilt.92, sa.7, ss.1735-1744, 2013 (SCI-Expanded)
2013
2013The effects of the addition of corn husk fibre, kaolin and beeswax on cross-linked corn starch foam
POLAT S., Uslu M., Aygün A., CERTEL M.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.116, sa.2, ss.267-276, 2013 (SCI-Expanded)
2012
2012Effects of glyoxal cross-linking on baked starch foam
Uslu M., POLAT S.
CARBOHYDRATE POLYMERS
, cilt.87, sa.3, ss.1994-1999, 2012 (SCI-Expanded)
2010
2010Effects of Extraction Rates of Wheat Flour on Phyllo (Yufka) Properties at Different Storage Temperatures
ERBAŞ M., USLU M. K., DEMİR M., Certel M.
CEREAL CHEMISTRY
, cilt.87, sa.5, ss.398-402, 2010 (SCI-Expanded)
2006
2006Effects of fermentation and storage on the organic and fatty acid contents of tarhana, a Turkish fermented cereal food
Erbas M., Uslu M. K., Erbas M., Certel M.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.19, sa.4, ss.294-301, 2006 (SCI-Expanded)
2005
2005Some chemical properties of white lupin seeds (Lupinus albus L.)
Erbas M., Certel M., Uslu M. K.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.89, sa.3, ss.341-345, 2005 (SCI-Expanded)
2005
2005Microbiological and chemical properties of Tarhana during fermentation and storage as wet - sensorial properties of Tarhana soup
Erbas M., Certel M., Uslu M. K.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.38, sa.4, ss.409-416, 2005 (SCI-Expanded)
2004
2004Effects of sodium caseinate- and milk protein concentrate-based edible coatings on the postharvest quality of Bing cherries
Certel M., Uslu M. K., Ozdemir F.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.84, sa.10, ss.1229-1234, 2004 (SCI-Expanded)
2003
2003Comparison of different extraction and detection methods for sugars using amino-bonded phase HPLC
Karkacier M., Erbas M., Uslu M. K., Aksu M.
JOURNAL OF CHROMATOGRAPHIC SCIENCE
, cilt.41, sa.6, ss.331-333, 2003 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2012
2012Fatty acid composition of poppy seeds with different colours
CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.
Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture
, cilt.25, sa.2, ss.77-80, 2012 (Hakemli Dergi)
2010
2010Nişasta Miktarının ve Çöven Suyu İlavesinin Lokumların Bazı Özellikleri Üzerine Etkileri
USLU M. K., ERBAŞ M., TURHAN İ., TETİK N.
GIDA , cilt.5, sa.35, ss.331-337, 2010 (Hakemli Dergi)
2006
2006Dielektrik Isıtma ve Gıda İşlemede Kullanımı
USLU M. K., CERTEL M.
Teknolojik Araştırmalar: GTED , cilt.3, ss.61-69, 2006 (Hakemli Dergi)
2004
2004Yaş ve Kuru Tarhananın Şeker İçeriğine Fermentasyon ve Depolamanın Etkisi
ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.
GIDA , cilt.29, sa.4, ss.299-305, 2004 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
0
0Gıdaların Ambalajlanmasında Yeni Eğilimler: Nanoparçacık İçeren Ambalaj Malzemeleri
AYGÜN A., USLU M. K.
İnternational Food, Agriculture and Gastronomy Congress, Antalya, Türkiye, ss.61, (Özet Bildiri)
0
0Gıdaların Ambalajlanmasında Yeni Eğilimler: Nanoparçacık İçeren Ambalaj Malzemeleri
AYGÜN A., USLU M. K.
İnternational Food, Agriculture and Gastronomy Congress, Antalya, Türkiye, ss.61, (Özet Bildiri)
2019
2019Influence of edible coatings on some physicochemical properties of dried banana (Musa Cavendish)
AYGÜN A., USLU M. K., TORUN M., Aygün T.
AGROFOOD, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019ınfluence of edible coatings on some physicochemical properties of dried banana (Musa Cavendish)
AYGÜN A., USLU M. K., TORUN M., Aygün T.
AGROFOOD, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019ınfluence of edible coatings on some physicochemical properties of dried banana (Musa Cavendish)
AYGÜN A., USLU M. K., TORUN M., Aygün T.
AGROFOOD, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1
2018
2018Effects of edible coatings before drying on some properties of dried banana
USLU M. K., AYGÜN A., Küçüközet A. O.
XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.111
2018
2018Effects of edible coatings before drying on some properties of dried banana
USLU M. K., AYGÜN A., Küçüközet A. O.
XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.111, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017SELÜLOZ TÜREVLERİNİN GIDA AMBALAJ SEKTÖRÜNDE KULLANIMI
Açıkgöz T., USLU M. K.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.80
2017
2017KAKAOLU KEKLERİN LEZZET VE DOKUSAL ÖZELLİKLERİ AÇISINDAN KIYASLANMASI
Metin E. C., USLU M. K., KÜÇÜKÖZET A. O., KISAÇ Y. E.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.162, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Yenilebilir Filmle Sarılarak Pişirilen Piliç Eti Üzerine Filmin Etkisinin Belirlenmesi
USLU M. K., KÜÇÜKÖZET A. O., AYGÜN A.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.60
2016
2016Oleoresin İçeren Yenilebilir Filmlerin Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
KÜÇÜKÖZET A. O., USLU M. K., AYGÜN A.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.77
2016
2016Oleoresin İçeren Yenilebilir Filmlerin Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
KÜÇÜKÖZET A. O., USLU M. K., AYGÜN A.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.77, (Özet Bildiri)
2016
2016Yenilebilir Filmle Sarılarak Pişirilen Piliç Eti Üzerine Filmin Etkisinin Belirlenmesi
USLU M. K., KÜÇÜKÖZET A. O., AYGÜN A.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.60
2014
2014Japon bıldırcınlarında et kalite özellikleri ile kalıtımı
AKSOY T., NARİNÇ D., AYGÜN A., KARAMAN E., USLU M. K., FIRAT M. Z.
III. Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2014
2014
2014Effects Of Starch Type On some Properties Of Baked Foam Trays
AYGÜN A., USLU M. K., POLAT S.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.121
2014
2014The Effects Of Various Supplementary Materials On the Properties of Starch Based Foam Plates
AYGÜN A., USLU M. K., POLAT S.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.122, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014The Effects Of Various Supplementary Materials On the Properties of Starch Based Foam Plates
AYGÜN A., USLU M. K., POLAT S.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.122, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Effects Of Starch Type On some Properties Of Baked Foam Trays
AYGÜN A., USLU M. K., POLAT S.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.121, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013ZAMAN-SICAKLIK / TAZELİK İNDİKATÖRLERİ
Küçüközet A. O., USLU M. K.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 11 Haziran - 11 Eylül 2013, ss.75
0
0Properties of baked foams obtained from native and cross-linked corn starches
USLU M. K., Polat S., AYGÜN A.
. International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, ss.687
2011
2011Viscosities and morphological properties of the modified corn starches
AYGÜN A., USLU M. K.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.647, (Özet Bildiri)
0
0Effects of corn fiber, clay and beeswax on the some properties of corn starch based foam trays
USLU M. K., Polat S., AYGÜN A.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, ss.688
2011
2011Effects of corn fiber, clay and beeswax on the some properties of corn starch based foam trays
USLU M. K., Polat S., AYGÜN A.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.688
2011
2011Effects of gamma treatment on the properties of corn protein-based films
USLU M. K., CERTEL M.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.1093
0
0Viscosities and morphological properties of the modified corn starches
AYGÜN A., USLU M. K.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, ss.647
2011
2011Properties of baked foams obtained from native and cross-linked corn starches
USLU M. K., Polat S., AYGÜN A.
. International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.687
2010
2010The effects of glucose-fructose syrup on the sensory and textural properties of Turkish Delight
USLU M. K., TURHAN İ., TETİK N., ERBAŞ M.
The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.821-824
2010
2010Comparison of certain chemical compositions of poppy seeds having different colours
Cengiz M. F., Uslu M. K., Certel M.
The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 03 Ekim 2010, ss.665-667
2010
2010Comparison of certain chemical compositions of poppy seeds having different colors
CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.
The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.665-667, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010The effects of glucose-fructose syrup on the sensory and textural properties of Turkish Delight
USLU M. K., TURHAN İ., TETİK N., ERBAŞ M.
The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.821-824
0
0The effects of glucose-fructose syrup on the sensory and textural properties of Turkish Delight
USLU M. K., TURHAN İ., TETİK N., ERBAŞ M.
The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Türkiye, (Tam Metin Bildiri)
0
0The effects of glucose-fructose syrup on the sensory and textural properties of Turkish Delight
USLU M. K., TURHAN İ., TETİK N., ERBAŞ M.
The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Türkiye
2010
2010Fatty Acid and Mineral Compositions of Poppy Seeds Having Different Colors
CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 11 Mart - 11 Haziran 2010, ss.287, (Özet Bildiri)
2010
2010Fatty Acid and Mineral Compositions of Poppy Seeds Having Different Colors
CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 11 Mart - 11 Haziran 2010, ss.287
2009
2009Farklı randımanlardaki unlardan üretilmiş yufkaların bazı özelliklerinin farklı sıcaklıklarda depolama ile değişimi
ERBAŞ M., USLU M. K., Erbaş M. Ö., Certel M.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.268, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Yaş ve kuru tarhananın şeker içeriğine fermentasyon ve depolamanın etkisi
ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.17, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Tirmis tanelerinin (Lupinus albus L.) bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmes
ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2003, ss.707-720, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Tirmis tanelerinin (Lupinus albus L.) bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2003
Desteklenen Projeler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorKırınım Pencereli Kurutma Tekniği Ile Döküm Polipropilen Ve Oksijen Tutuculu Yenilebilir Filmlerden Aktif Kompozit Film Üretimi
TÜBİTAK Projesi
USLU M. K. (Yürütücü)
2016 - 2018
2016 - 2018Yayın süreklilik desteği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSOY T. (Yürütücü), USLU M. K., FIRAT M. Z.
2010 - 2011
2010 - 2011Gıda Ambalajlanması ve Servisinde Kullanılabilecek Biyobozunur Köpük Tabak Üretimi
TÜBİTAK Projesi
USLU M. K. (Yürütücü)
2004 - 2008
2004 - 2008Antalya ili Sahil Kuşağında Turfanda Yetiştiriciliğe Uygun Patates (Solanum tuberosum L.) çeşit ıslahı ve In Vitro çeşit Muhafazası
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
USLU M. K.
2007 - 2007
2007 - 2007Menengiç (P. terebinthus L.) Meyvesinin (Çitlembik) Bileşimi, İşleme Sırasında Bileşim Değişimi ve Değerlendirilme Olanaklarının Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
USLU M. K.
2006 - 2006
2006 - 2006Gama ve UV Işınlarının Yenebilir / Biyolojik Olarak Parçalanabilir Filmler Üzerine Etkisi
TÜBİTAK Projesi
USLU M. K.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Temmuz 2019
Temmuz 2019CARBPOL-D-19-02513
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2017
Şubat 2017CARBPOL-D-17-03214
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2013
Temmuz 2013Biochemical composition of Turkish delight (lokum) enriched with black grape and sour cherry syrups
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Ağustos 2019
Ağustos 2019TÜBİTAK Projesi
Kasım 2017
Kasım 2017TÜBİTAK Projesi
Kasım 2017
Kasım 2017TÜBİTAK Projesi
Kasım 2016
Kasım 2016TÜBİTAK Projesi
Ocak 2015
Ocak 2015