Prof. Dr. MUSTAFA KEMAL USLU


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Gıda Ambalajlama, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: mkuslu@akdeniz.edu.tr
İş Telefonu: +90 242 310 2458
Web: http://gida.muhfak.akdeniz.edu.tr/yrd-doc-dr-mustafa-kemal-uslu
Ofis: Mühendislik fak. B blok 17
Posta Adresi: Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fak. Gıda Müh. Böl. Antalya

Metrikler

Yayın

54

Atıf (WoS)

443

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

648

H-İndeks (Scopus)

9

Atıf (Scholar)

696

H-İndeks (Scholar)

5

Proje

14

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

23
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

pisigometreik grafik
Ders Notu
13.03.2020
Temel işlemler II ders notu
Ders Notu
13.03.2020
Damıtma sorusu b şıkkı
Ders Notu
20.05.2019
duyusal puanlama testi
Ödev
20.12.2018
Temel İşlemler II Çalışma Soruları 3
Ödev
7.05.2018
Pisikometrik grafik
Ders Notu
22.03.2018
Temel İşlemler II Çalışma Soruları cevapları
Ödev
22.03.2018
Temel İşlemler II Çalışma Soruları 2
Ödev
16.03.2018
Temel İşlemler II Çalışma Soruları 1
Ödev
16.03.2018
Duyusal analiz Puanlama testi
Ödev
21.12.2017
Kütle Aktarımı Set 3
Ödev
11.12.2017
Rapor excel fridman çözüm örneği
Rapor
24.11.2017
Duyusal Analiz Tukey Testi için Tablo
Ders Notu
24.11.2017
Duyusal Analiz ANOVA F tablosu
Ders Notu
24.11.2017
Duyusal Analiz Raporu Hazırlama klavuzu
Rapor
24.11.2017
Duyusal Analiz panel hazırlık formu
Ödev
26.10.2017
Kütle aktarımı set 2
Ödev
24.10.2017
Duyusal Analiz 5 ten 2 si tablo
Ders Notu
24.10.2017
Kütle Aktarımı Set 1
Ödev
16.10.2017

Eğitim Bilgileri

2001 - 2007

2001 - 2007

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri , Gıda Mühendisliği, Türkiye

1999 - 2001

1999 - 2001

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri , Gıda Mühendisliği, Türkiye

1993 - 1998

1993 - 1998

Lisans

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2007

2007

Doktora

Morötesi ve Gama Işınlarının Protein Bazlı Biyolojik Olarak Parçalanabilir Filmler Üzerine Etkisi

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri , Gıda Mühendisliği

2001

2001

Yüksek Lisans

Protein bazlı yenebilir filmler ile bazı meyvelerin kaplanması

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri , Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Hububat Teknolojisi

Gıda Ambalajlama

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2012 - 2019

2012 - 2019

Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2009 - 2012

2009 - 2012

Yrd. Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1999 - 2007

1999 - 2007

Araştırma Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Gıda Polimerleri

Gıda Ambalaj Materyalleri ve Uygulama Alanları

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıdaların Reolojik ve Tekstürel Özellikleri

Duyusal Değerlendirme Yöntrmlrti

Lisans

Lisans

Kalite Yönetim Sistemleri

Gıda Ambalajlama

Temel İşlemler II

Kütle Aktarımı

Duyusal Analiz

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

0

0

Gıdaların Ambalajlanmasında Yeni Eğilimler: Nanoparçacık İçeren Ambalaj Malzemeleri

AYGÜN A., USLU M. K.

İnternational Food, Agriculture and Gastronomy Congress, Antalya, Türkiye, ss.61, (Özet Bildiri)

0

0

Gıdaların Ambalajlanmasında Yeni Eğilimler: Nanoparçacık İçeren Ambalaj Malzemeleri

AYGÜN A., USLU M. K.

İnternational Food, Agriculture and Gastronomy Congress, Antalya, Türkiye, ss.61, (Özet Bildiri)

2019

2019

Influence of edible coatings on some physicochemical properties of dried banana (Musa Cavendish)

AYGÜN A., USLU M. K., TORUN M., Aygün T.

AGROFOOD, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Effects of edible coatings before drying on some properties of dried banana

USLU M. K., AYGÜN A., Küçüközet A. O.

XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.111

2018

2018

Effects of edible coatings before drying on some properties of dried banana

USLU M. K., AYGÜN A., Küçüközet A. O.

XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.111, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

SELÜLOZ TÜREVLERİNİN GIDA AMBALAJ SEKTÖRÜNDE KULLANIMI

Açıkgöz T., USLU M. K.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.80

2017

2017

KAKAOLU KEKLERİN LEZZET VE DOKUSAL ÖZELLİKLERİ AÇISINDAN KIYASLANMASI

Metin E. C., USLU M. K., KÜÇÜKÖZET A. O., KISAÇ Y. E.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.162, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Oleoresin İçeren Yenilebilir Filmlerin Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

KÜÇÜKÖZET A. O., USLU M. K., AYGÜN A.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.77, (Özet Bildiri)

2014

2014

Effects Of Starch Type On some Properties Of Baked Foam Trays

AYGÜN A., USLU M. K., POLAT S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.121

2014

2014

The Effects Of Various Supplementary Materials On the Properties of Starch Based Foam Plates

AYGÜN A., USLU M. K., POLAT S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.122, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

The Effects Of Various Supplementary Materials On the Properties of Starch Based Foam Plates

AYGÜN A., USLU M. K., POLAT S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.122, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Effects Of Starch Type On some Properties Of Baked Foam Trays

AYGÜN A., USLU M. K., POLAT S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.121, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

ZAMAN-SICAKLIK / TAZELİK İNDİKATÖRLERİ

Küçüközet A. O., USLU M. K.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 11 Haziran - 11 Eylül 2013, ss.75

0

0

Properties of baked foams obtained from native and cross-linked corn starches

USLU M. K., Polat S., AYGÜN A.

. International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, ss.687

2011

2011

Viscosities and morphological properties of the modified corn starches

AYGÜN A., USLU M. K.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.647, (Özet Bildiri)

0

0

Effects of corn fiber, clay and beeswax on the some properties of corn starch based foam trays

USLU M. K., Polat S., AYGÜN A.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, ss.688

2011

2011

Effects of corn fiber, clay and beeswax on the some properties of corn starch based foam trays

USLU M. K., Polat S., AYGÜN A.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.688

2011

2011

Effects of gamma treatment on the properties of corn protein-based films

USLU M. K., CERTEL M.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.1093

0

0

Viscosities and morphological properties of the modified corn starches

AYGÜN A., USLU M. K.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, ss.647

2011

2011

Properties of baked foams obtained from native and cross-linked corn starches

USLU M. K., Polat S., AYGÜN A.

. International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.687

2010

2010

The effects of glucose-fructose syrup on the sensory and textural properties of Turkish Delight

USLU M. K., TURHAN İ., TETİK N., ERBAŞ M.

The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.821-824

2010

2010

Comparison of certain chemical compositions of poppy seeds having different colours

Cengiz M. F., Uslu M. K., Certel M.

The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 03 Ekim 2010, ss.665-667 Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

Comparison of certain chemical compositions of poppy seeds having different colors

CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.

The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.665-667, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

The effects of glucose-fructose syrup on the sensory and textural properties of Turkish Delight

USLU M. K., TURHAN İ., TETİK N., ERBAŞ M.

The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.821-824

0

0

The effects of glucose-fructose syrup on the sensory and textural properties of Turkish Delight

USLU M. K., TURHAN İ., TETİK N., ERBAŞ M.

The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Türkiye, (Tam Metin Bildiri)

0

0

The effects of glucose-fructose syrup on the sensory and textural properties of Turkish Delight

USLU M. K., TURHAN İ., TETİK N., ERBAŞ M.

The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Türkiye

2010

2010

Fatty Acid and Mineral Compositions of Poppy Seeds Having Different Colors

CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 11 Mart - 11 Haziran 2010, ss.287, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

Fatty Acid and Mineral Compositions of Poppy Seeds Having Different Colors

CENGİZ M. F., USLU M. K., CERTEL M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 11 Mart - 11 Haziran 2010, ss.287 Sürdürülebilir Kalkınma

2004

2004

Yaş ve kuru tarhananın şeker içeriğine fermentasyon ve depolamanın etkisi

ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.17, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Tirmis tanelerinin (Lupinus albus L.) bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmes

ERBAŞ M., CERTEL M., USLU M. K.

3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2003, ss.707-720, (Tam Metin Bildiri)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Temmuz 2019

Temmuz 2019

CARBPOL-D-19-02513

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2017

Şubat 2017

CARBPOL-D-17-03214

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2013

Temmuz 2013

Biochemical composition of Turkish delight (lokum) enriched with black grape and sour cherry syrups

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Ağustos 2019

Ağustos 2019

TÜBİTAK Projesi

Kasım 2017

Kasım 2017

TÜBİTAK Projesi

Kasım 2017

Kasım 2017

TÜBİTAK Projesi

Kasım 2016

Kasım 2016

TÜBİTAK Projesi

Ocak 2015

Ocak 2015

TÜBİTAK Projesi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 443

h-indeksi (WOS): 9