Doç. Dr. BARÇIN KARAKAŞ BUDAK


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Bilimi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyokimyası, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Hububat Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Barcin Karakas Budak, Barcin Karakas, Barçın Karakaş-Budak, Barcin Karakas-Budak, Barçın Karakaş

E-posta: barcink@akdeniz.edu.tr
İş Telefonu: +90 242 310 Dahili: 6516
Fax Telefonu: +90 242 310 6306
Web: https://avesis.akdeniz.edu.tr/barcink
Ofis: Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi, 2. kat no 213
Posta Adresi: Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 07058 Kampüs, Antalya

Metrikler

Yayın

71

Yayın (WoS)

10

Yayın (Scopus)

11

Atıf (WoS)

120

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

149

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (Scholar)

136

H-İndeks (Scholar)

1

Proje

7

Fikri Mülkiyet

1

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2003 - 2009

2003 - 2009

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

2001 - 2003

2001 - 2003

Yüksek Lisans

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

1992 - 1997

1992 - 1997

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

Bacillus subtilis’den alfa-amilaz geninin klonlanması ve Pichia pastoris mayasında ekspresyonu

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2003

2003

Yüksek Lisans

Peroxidation of membrane lipids in minimally processed cucumbers packaged under modified atmospheres

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2015

2015

Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Antalya Valiliği AB Projeleri Koordinasyon Merkezi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Biyokimyası

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Hububat Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2018 - 2021

2018 - 2021

Dr. Öğr. Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2009 - 2018

2009 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Polimeraz Zincir Tepkimesi (PCR) ve Gıda Analizlerinde Kullanım Olanakları

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

İleri Gıda Mikrobiyolojisi ve Mikrobiyal Enzim Üretimi

Lisans

Lisans

Moleküler Biyoloji

Gıda İşlemede Yeni Teknolojiler

Gıda Mühendisliğine Giriş

Fermente Ürünler Teknolojisi

Teknik İngilizce

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. Tek Hücre Proteinlerinin Et İkamesi Olarak Kullanım Potansiyeli

Bagherzadehsurbagh E., Aykın Dinçer E., Karakaş Budak B.

Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı, Kayseri, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2023, ss.1, (Özet Bildiri)

2022

2022

2. Gıda Güvencesi, Genetiği Değiştirilmiş Ürünler ve Etik

Karakaş Budak B.

AKETDER 1. Etik Araştırmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Mayıs 2022, ss.134-135, (Özet Bildiri)

2022

2022

3. Importance of Morcella spp. on Nutrition and Health

Keser C., Çakmak G. A., Karakaş Budak B.

Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Mart 2022, ss.6, (Özet Bildiri)

2019

2019

4. Determining the effect of supplementation of growth medium with spent carob pod pulp for concurrent production of Trametesversicolor laccase and glucans

KARAKAŞ BUDAK B., Bytyqi E.

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019, ss.641, (Özet Bildiri)

2019

2019

5. Tarhana: a source of gluten in the diet and potential methods of producing gluten-free tarhana

KARAKAŞ BUDAK B.

AgroFood - International Conference on Agronomy and Food Science Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.91, (Özet Bildiri)

2018

2018

6. Glucomannan compositions of salep powder for the determination of salep and its adulteration

CENGİZ M. F., Bilgin A. K., Basançelebi O., Gümüş C., KARAKAŞ BUDAK B.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.64, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

7. Comparison of glucomannan and starch contents of salep collected from five different regions of Turkey

CENGİZ M. F., Gümüş C., KARAKAŞ BUDAK B., Bilgin A. K., Basançelebi O.

International Final Conference Interactive Conservation Platform for Orchids Native to Greece and Turkey (ICON), Antalya, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2017, ss.10, (Özet Bildiri)

2016

2016

8. Determination of salep adulteration with starches and gums using the DSC technique

ÇAM İ. B., CENGİZ M. F., GÜMÜŞ C., KARAKAŞ B.

2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, cilt.1, sa.1, ss.136, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

11. More education better service for consumers in a highlight celiac

Saarela A., KARAKAŞ BUDAK B.

I. International Conference on Tourism Dynamics and Trends, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Mayıs 2016, ss.37, (Özet Bildiri)

2015

2015

13. The gluten-free diet and differences in nutrient composition of selected food products

Murzoğlu Z., KARAKAŞ BUDAK B.

2nd International Congress of Agriculture, Food and Gastronomy, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2015, ss.220, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

14. İnülin, gıdalarda kullanımı ve prebiyotik etkisi

Aydın B., KARAKAŞ BUDAK B.

2. Ulusal Probiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, Antalya, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2014, ss.5, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

15. Confectionery starch gel texture: effect of starch substitution with pullulan

Mucuk T., KARAKAŞ BUDAK B.

2nd Traditional Foods From Adriatics to Caucusus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.612, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

16. Gıdalarda katkı maddesi olarak kullanılan steviol glikozitleri ve güvenliği

Sukuşu E., Karakaş Budak B.

İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.321, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

17. Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa

CERTEL M., KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B.

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.331, (Özet Bildiri)

2011

2011

19. Glutamik asit üretimi

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.171, (Özet Bildiri)

2011

2011

20. Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.108, (Özet Bildiri)

2011

2011

21. Peptidases used in the food industry

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry (NAFI2011), İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1045, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

23. Single Cell Protein-an alternative source

KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062, (Özet Bildiri)

2010

2010

24. Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.340, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

25. Techniques for detection of food aroma compounds

ŞAHİN H., KARAKAŞ B.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.10, (Özet Bildiri)

2010

2010

26. Physical, Textural and Sensory Evaluation of Noodles Produced from Semolina, Wheat and Buckwheat Flour

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., DURAK N., ALTINDAĞ G.

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.365, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

27. Color Values, Textural Properties and Sensory Qualities of Oven Baked Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.331, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

28. Trabzon Vakfıkebir Ekmeği

KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.560-561, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

29. Un Helvası-Fırında kavurma uygulaması esnasında HMF oluşumunun izlenmesi

AKPINAR K., AKÇA H., KARAKAŞ B., CERTEL M.

The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.508-509, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

30. Simidin tarihçesi ve üretimi

Erem F., Konak Ü. İ., KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.558-559, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

31. Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi

CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

32. Farklı kavurma işlemleriyle elde edilen çitlembik ezmesinin sürülebilirlik özelliklerinin belirlenmesi

KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.229-234, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

33. Çölyak hastalığı ve ekşi maya kullanımı

EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.277-281, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

34. Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri

KONAK Ü. İ., CERTEL M., KARAKAŞ B., EREM F.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.565-569, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

35. Expression and characterization of Bacillus subtilis PY22 alfa-amylase in Pichia pastoris

KARAKAŞ B., İNAN M., CERTEL M.

International Enzyme Engineering Symposium (IEES), Aydın, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2008, ss.52, (Özet Bildiri)

2006

2006

36. Kapiler Elektroforez Tekniği ve Gıda Analizlerinde Kullanım Olanakları - Tahıl Proteinlerinin Analizine Getirdiği Açılımlar

KARAKAŞ B., CERTEL M.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.361-364, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

37. Antalya Yöresinde Tüketilen Yenebilir Bazı Yabani Bitkilerin Nitrat ve Nitrit İçerikleri

CERTEL M., ŞIK B., CENGİZ M. F., KARAKAŞ B.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.263-266, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

38. Peroxidation of membrane lipids in chilled cucumber mezocarp tissue and the effect of several dipping applications

KARAKAŞ BUDAK B., Yıldız F.

3rd Central European Congress on Food (CEFood 2006), Sofia, Bulgaristan, 22 - 24 Mayıs 2006, ss.149, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

39. Enzymatic methods in the deternination of food components

KARAKAŞ BUDAK B., ÖZDEMİR F.

1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.206, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

40. Menengiç (Pistacia terebinthus L.) Ağacı meyvesinin (çitlembik) değerlendirilme olanakları

KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.46-49, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

41. Biyoaktif süt bileşenlerinin uluslararası pazar potansiyeli ve Türkiye’de ekonomik üretimi: laktoferrin ve laktoperoksidaz

Yıldız F., KARAKAŞ BUDAK B., Erdem S.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu (SEYES), İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.35, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Gıda Güvenliği ve Sağlık

Karakaş Budak B., Varol S. A.

Moleküler ve Hücresel Sağlıkta Stratejik Gıdalar ve Hassas Beslenme, Fatih Yıldız, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.309-316, 2024

2024

2024

2. Fermente Gıdalarda Yeni Yaklaşımlar

KARAKAŞ BUDAK B.

Gıda Endüstrisi ve Beslenmede Yeni Akımlar, KARAKAYA SİBEL, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.21-27, 2024

2015

2015

3. Mikrobiyal Enzimler

Karakaş B.

Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş, Turhan Irfan, Editör, Palme Yayıncılık, Ankara, ss.133-143, 2015

2015

2015

4. Sağlık Bakım Ürünleri

Karakaş B.

Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş, Turhan İrfar, Editör, Plame Yayıncılık, Ankara, ss.165-178, 2015


Burslar

2008 - 2009

2008 - 2009

Yurtdışı Araştırmacı Destek Bursu

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 122

h-indeksi (WOS): 4