SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Effect of sourdough starter and fungal proteases on gluten content and sensory properties of tarhana
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.56, sa.5, ss.2557-2564, 2021 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Sünme (Rope) Problemi Olan Ekmeklerden İzole Edilen Bacillus Türlerinin Enterotoksin Üretme Potansiyeli
AKADEMIK GIDA
, cilt.18, sa.1, ss.64-72, 2020 (ESCI)
Sensory and textural evaluation of gluten free biscuits containing buckwheat flour
Cogent Food & Agriculture
, cilt.2, sa.1, ss.1-7, 2016 (ESCI)
Katı Faz Fermantasyon Yöntemi ile Enzim Üretimi
AKADEMİK GIDA
, cilt.10, sa.3, ss.84-92, 2012 (Hakemli Dergi)
Identification of Bacillus species isolated from ropey breads both with classical methods and API identification kits
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.22, sa.2, ss.201-210, 2009 (Hakemli Dergi)
Farklı Depolama Koşullarında Normal ve Kepekli Ekmeklerin Mikrobiyolojik Özellikleri, Su Aktivitesi ve Sünme Durumunun Değişimi
Gıda
, cilt.34, sa.6, ss.351-358, 2009 (Hakemli Dergi)
Dondurulmuş Hamur ile Kısmi Olarak Pişirilip Dondurulmuş Hamurlardan Üretilen Beyaz Ekmeklerin Fiziksel Tekstürel ve Duyusal Özellikleri
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.22, sa.1, ss.91-102, 2009 (Hakemli Dergi)
Ambalaj Materyalinden Gıdaya Madde Göçü (Migrasyon) ve Ambalaj Kaynaklı Bulaşmalar
Hasad Gıda
, cilt.24, sa.286, ss.32-39, 2009 (Hakemli Dergi)
Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşmalar ve Bacillus Kaynaklı Gıda Zehirlenmeleri
Dünya Gıda
, cilt.11, ss.76-81, 2008 (Hakemli Dergi)
Genetik yapısı değiştirilmiş organizmalar (GDO) ve gıda güvenliği
Hasad Gıda
, cilt.21, sa.246, ss.58-64, 2005 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Gıda Güvencesi, Genetiği Değiştirilmiş Ürünler ve Etik
AKETDER 1. Etik Araştırmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Mayıs 2022, ss.134-135
Importance of Morcella spp. on Nutrition and Health
Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Mart 2022, ss.6
Glucomannan compositions of salep powder for the determination of salep and its adulteration
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.64
Comparison of glucomannan and starch contents of salep collected from five different regions of Turkey
International Final Conference Interactive Conservation Platform for Orchids Native to Greece and Turkey (ICON), Antalya, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2017, ss.10
Recombinant production of bacterial cyclodextrin glycosyltransferase enzyme in the yeast Pichia pastoris
FoodMicro2016, Dublin, İrlanda, 19 - 22 Temmuz 2016, ss.163
Exploiting Genetic Sources from Alkali Lakes; isolation of alkaliphilic bacteria from soda lakes in Turkey and their utilization for production of CGTase
Symposium on EuroAsian Biodiversity, Antalya, Türkiye, 23 - 27 Mayıs 2016, ss.118
More education better service for consumers in a highlight celiac
I. International Conference on Tourism Dynamics and Trends, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Mayıs 2016, ss.37
Cloning and expression of pullulanase from Bacillus subtilis BK07 and PY22 in Pichia pastoris
Pichia2016, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2016, ss.55
The gluten-free diet and differences in nutrient composition of selected food products
2nd International Congress of Agriculture, Food and Gastronomy, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2015, ss.220
İnülin, gıdalarda kullanımı ve prebiyotik etkisi
2. Ulusal Probiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, Antalya, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2014, ss.5
Confectionery starch gel texture: effect of starch substitution with pullulan
2nd Traditional Foods From Adriatics to Caucusus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.612
Gıdalarda katkı maddesi olarak kullanılan steviol glikozitleri ve güvenliği
İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.321
Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.331
Farklı formülasyonlarda hazırlanan glutensiz bisküvilerin besinsel, duyusal ve tekstürel özelliklerinin belirlenmesi
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.107
Glutamik asit üretimi
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.171
Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.108
Peptidases used in the food industry
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry (NAFI2011), İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1045
Effect of partial substitution of buckwheat flour with starches and formulation with egg white on the sensory and textural quality of buckwheat bread
Novel Approaches in Food Industry (NAFI), İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.646
Single Cell Protein-an alternative source
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062
Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety
1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.340
Techniques for detection of food aroma compounds
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.10
Physical, Textural and Sensory Evaluation of Noodles Produced from Semolina, Wheat and Buckwheat Flour
1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.365
Color Values, Textural Properties and Sensory Qualities of Oven Baked Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety
1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.331
Trabzon Vakfıkebir Ekmeği
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.560-561
Un Helvası-Fırında kavurma uygulaması esnasında HMF oluşumunun izlenmesi
The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.508-509
Simidin tarihçesi ve üretimi
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.558-559
Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010
Farklı kavurma işlemleriyle elde edilen çitlembik ezmesinin sürülebilirlik özelliklerinin belirlenmesi
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.229-234
Çölyak hastalığı ve ekşi maya kullanımı
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.277-281
Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.565-569
Expression and characterization of Bacillus subtilis PY22 alfa-amylase in Pichia pastoris
International Enzyme Engineering Symposium (IEES), Aydın, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2008, ss.52
Kapiler Elektroforez Tekniği ve Gıda Analizlerinde Kullanım Olanakları - Tahıl Proteinlerinin Analizine Getirdiği Açılımlar
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.361-364
Antalya Yöresinde Tüketilen Yenebilir Bazı Yabani Bitkilerin Nitrat ve Nitrit İçerikleri
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.263-266
Peroxidation of membrane lipids in chilled cucumber mezocarp tissue and the effect of several dipping applications
3rd Central European Congress on Food (CEFood 2006), Sofia, Bulgaristan, 22 - 24 Mayıs 2006, ss.149
Enzymatic methods in the deternination of food components
1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.206
Menengiç (Pistacia terebinthus L.) Ağacı meyvesinin (çitlembik) değerlendirilme olanakları
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.46-49
Biyoaktif süt bileşenlerinin uluslararası pazar potansiyeli ve Türkiye’de ekonomik üretimi: laktoferrin ve laktoperoksidaz
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu (SEYES), İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.35
Kitap & Kitap Bölümleri
Mikrobiyal Enzimler
Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş, Turhan Irfan, Editör, Palme Yayıncılık, Ankara, ss.133-143, 2015
Sağlık Bakım Ürünleri
Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş, Turhan İrfar, Editör, Plame Yayıncılık, Ankara, ss.165-178, 2015