Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler 19
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 23

2. Geleneksel Uşak Mutfağına Özgü Alacatene'nin Değerlendirilmesi

9.Hitit Öğrenci Kongresi (26-30 Nisan 2023), Çorum, Türkiye, 23 Nisan 2023, ss.48, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

3. VEJETARYEN VE VEGAN BESLENME BİR TERCİH Mİ YOKSA POPÜLER KÜLTÜRÜN ETKİSİ Mİ?

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.512-516, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

4. Konaklama İşletmelerı̇nde Personel Bulma ve Seçme Sürecı̇:Mutfak Departmanına Yönelı̇k Nı̇tel Bı̇r Araştırma

6. Uluslararası Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2019, ss.296-307, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

6. Yöresel Yemeklerin Bölge Restoranları Menülerinde Kullanılabilirliği: Anamur Örneği

VIII. National IV. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, Mersin, Türkiye, 19 - 20 Nisan 2019, ss.584-590, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

7. Gençlerin Kişiliklerinin Stresle Başa Çıkma Tarzlarına Etkisi

3. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi, 27 Haziran - 01 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)

8. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE GIDA ATIKLARINA YÖNELİKUYGULAMALAR

European Conference on Science, Art Culture, Antalya, Türkiye, 19 - 22 Nisan 2018, ss.301-306, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

9. MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNE DEVAM EDEN KALFA VE ÇIRAKLARIN MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ

EUROPEAN CONFERENCE ON SCIENCE, ART CULTURE, Antalya, Türkiye, 19 - 22 Nisan 2018, ss.337-342, (Tam Metin Bildiri)

10. Türk Mutfağının Sürdürülebilirliğinde Yöresel Kahvaltı Ürünlerinin Önemi: Hatay Mutfağı Örneği

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İSKENDERUN, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.1345-1356, (Tam Metin Bildiri)

12. Consumers’ Opinions Towards Fast Food Restaurants and Fast Foods In Shopping Malls In Terms Of Collective Consumption Areas

II. ULUSLARARASI TURİZM VE MİKROBİYAL GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.11, (Özet Bildiri)

13. GASTRONOMY, FROM THE POINT OF VIEW OF KITCHEN STAFF –BEFOFE, TODAY AND FUTURE: A QUALITATIVE STUDY

TOURAVEL '17 /IV. International Tourism, Travel and Leisure Conference, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Temmuz 2017, ss.78-89, (Tam Metin Bildiri)

14. Türk mutfağı geleneksel ürünlerinde yöresel farklılıklar: Tarhana örneği

1th International Rural Tourism and Development Congress, Bursa, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.110, (Özet Bildiri)

15. Türk Mutfak Kültüründe Özel Bir Tat: Susam

1st INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS/6. ULUSAL KIRSAL TURİZM KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.132, (Özet Bildiri)

16. Consumers’ views on shopping malls

1st INTERNATIONAL CONGRESS on TOURISM, ECONOMIC and BUSINESS SCIENCES, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.39, (Özet Bildiri)

17. Gastronomi Turizmi ve Gastronomi Turistlerinin Deneyimlerine Yönelik Bir İnceleme

GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ, Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2016, ss.85-96, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

18. FAST FOOD SELECTION OF TEENAGERS TAKING NUTRITION EDUCATION AND NOT

2ND INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE RESEARCH IN PHYSICAL EDUCATION, SPORT AND HEALTH, Üsküp, Makedonya, 3 - 05 Haziran 2016, ss.255-264, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

19. Yaşlı Bakımevlerinde Fiziksel Ortamın Uygunluğu Hakkında Görüşler

16. Ergonomi Kongresi, Çorum, Türkiye, 3 - 05 Aralık 2010, ss.39, (Özet Bildiri)

23. Öğretmen Adaylarının Mesleğe Hazır Bulunuşluklarının Araştırılması

Uluslararası Öğretmen Yetiştirme Politikaları ve Sorunları Sempozyumu, Baku, Azerbaycan, 12 - 14 Mayıs 2007, ss.265-269, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 16

1. GASTRONOMİ ALANINDAKİ YEMEK ve MUTFAK KÜLTÜRÜ ÇALIŞMALARININ BİBLİYOMETRİK BİR ANALİZİ

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar IV (GATA IV), OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.163-178, 2025

2. Gastrotourists’ Approaches towards Destinations

Contemporary Studies and Theories in Tourism, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, OĞAN YENER, BAYRAM FUAT, AKTUNA CAN, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang Group AG, Berlin, ss.157-165, 2024

3. Food Choice and Ethnocentrism

Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla, Alper Işın, İrfan Yazicioğlu, Fuat Bayram, Rabia Bölükbaş, Editör, Peter Lang Group AG, Berlin, ss.173-187, 2023

4. Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Beş Yıldızlı Otel Şeflerinin Sürdürülebilir Mutfak Kavramının Algılanması ve Tespiti

GREEN INSPIRATION YEŞİL İLHAM, PROF. DR. İRFAN YAZICIOĞLU,DR. ÖĞR. ÜYE. FULDEN NURAY KÜÇÜKERGİN,ARŞ. GÖR. ERDEM ŞİMŞEK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.552-564, 2023

5. Turizm Çalışanlarının Yaşam Boyu Öğrenme Motivasyonları

Turizmde Araştırma Gündemi Kavramlar ve Uygulamalar, Gözde Seval Ergün, İlker Çinbilgel, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya-İstanbul, ss.128-139, 2023

6. 9. Bölüm Tatlı Çeşitleri ve Hazırlama İlkeleri

Tatlı ve Pasta Üretimi, Prof. Dr. Semra Akar ŞAHİNGÖZ, Neslihan ŞİMŞEK, Şule DEMİR, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.253-274, 2022

7. Sürdürülebilir Gastronomi Ve Atık Gıda Uygulamaları

TURİZM SEKTORUNDE YENİ EĞİLİMLER, KELEŞ Hüseyin, TARINÇ Abdullah, KELEŞ Ali, Editör, Çizgi Kitabevi, ss.80-87, 2022

8. Antalya

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu, İ. Sormaz, Ü. Canbolat, C., Editör, Detay Anatolia Yayıncılık, Ankara, ss.33-47, 2021

9. Tatlı, Pasta Yapımı ve Pasta Süsleme Teknikleri

Mutfak Uygulamaları, Şahingöz, S.A. ve Süren, T. , Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.435-478, 2020

10. Fas Mutfağı

Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer Perçin, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş., İstanbul, ss.107-120, 2020

11. Tatlı, Pasta Yapımı ve Pasta Süsleme Teknikleri

Mutfak Uygulamaları, Semra Akar Şahingöz, Tufan Süren, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.435-478, 2020

12. Manavgat Mutfak Kültürü

4 Mevsim Turizm 4 Mevsim Manavgat, Prof. Dr. Hacer Bakır SERT, Editör, Detay Yayıncılık , Ankara, ss.146-156, 2019 Creative Commons License

13. Füzyon Mutfak

Gastronomide Güncel Konular, H. Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.101-115, 2018

14. Gastronomi Turizmi ve Gastronomi Turistlerinin Deneyimlerine Yönelik Bir İnceleme

Gastronomi Üzerine Araştırmalar, Bozok D. Avcıkurt C. Doğdubay M. Sarıoğlan M. Girgin G. K., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.85-96, 2017 Creative Commons License

15. A Cultural Heritage Within The Scope of Cultural Tourism:Turkish Culinary Culture

Developments in Social Sciences, Recep EFE, Rositsa PENKOVA, Jan A. WENDT, Kuat T. SAPAROV, Jaras G. BERDENOV, Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Sofija, ss.613-622, 2017

16. Chapter 37 Potential of Gastronomy Tourism within Culture Tourism and Developing

Global Issues and Trends in Tourism, AVCIKURT, C. DINU, Mihaela S. HACIOĞLU, N. EFE, R. SOYKAN A. TETİK, N., Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofya, ss.470-479, 2016 Creative Commons License
Ansiklopedide Bölümler 7

1. Gıda Üretimi

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019

2. Mutfak organizasyonu

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019

3. Espresso

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019

4. Mutfak ekipmanları

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019

5. Porsiyon kontrolü

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019

6. Manavgat Aşçılar Derneği (MAD)

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019

7. Toplu beslenme sistemleri

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019
Metrikler

Yayın

70

Yayın (Scopus)

6

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

13

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

263

H-İndeks (Scholar)

8

Atıf (TrDizin)

26

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Diğer Toplam)

109

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları