Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Geleneksel Uşak Mutfağına Özgü Alacatene'nin Değerlendirilmesi

9.Hitit Öğrenci Kongresi (26-30 Nisan 2023), Çorum, Türkiye, 23 Nisan 2023, ss.48 Sürdürülebilir Kalkınma

VEJETARYEN VE VEGAN BESLENME BİR TERCİH Mİ YOKSA POPÜLER KÜLTÜRÜN ETKİSİ Mİ?

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.512-516 Creative Commons License

Konaklama İşletmelerı̇nde Personel Bulma ve Seçme Sürecı̇:Mutfak Departmanına Yönelı̇k Nı̇tel Bı̇r Araştırma

6. Uluslararası Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2019, ss.296-307 Creative Commons License

Yöresel Yemeklerin Bölge Restoranları Menülerinde Kullanılabilirliği: Anamur Örneği

VIII. National IV. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, Mersin, Türkiye, 19 - 20 Nisan 2019, ss.584-590 Creative Commons License

Gençlerin Kişiliklerinin Stresle Başa Çıkma Tarzlarına Etkisi

3. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi, 27 Haziran - 01 Temmuz 2018

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE GIDA ATIKLARINA YÖNELİKUYGULAMALAR

European Conference on Science, Art Culture, Antalya, Türkiye, 19 - 22 Nisan 2018, ss.301-306 Sürdürülebilir Kalkınma

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNE DEVAM EDEN KALFA VE ÇIRAKLARIN MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ

EUROPEAN CONFERENCE ON SCIENCE, ART CULTURE, Antalya, Türkiye, 19 - 22 Nisan 2018, ss.337-342

Türk Mutfağının Sürdürülebilirliğinde Yöresel Kahvaltı Ürünlerinin Önemi: Hatay Mutfağı Örneği

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İSKENDERUN, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.1345-1356

Consumers’ Opinions Towards Fast Food Restaurants and Fast Foods In Shopping Malls In Terms Of Collective Consumption Areas

II. ULUSLARARASI TURİZM VE MİKROBİYAL GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.11

GASTRONOMY, FROM THE POINT OF VIEW OF KITCHEN STAFF –BEFOFE, TODAY AND FUTURE: A QUALITATIVE STUDY

TOURAVEL '17 /IV. International Tourism, Travel and Leisure Conference, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Temmuz 2017, ss.78-89

Türk Mutfak Kültüründe Özel Bir Tat: Susam

1st INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS/6. ULUSAL KIRSAL TURİZM KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.132

Türk mutfağı geleneksel ürünlerinde yöresel farklılıklar: Tarhana örneği

1th International Rural Tourism and Development Congress, Bursa, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.110

Consumers’ views on shopping malls

1st INTERNATIONAL CONGRESS on TOURISM, ECONOMIC and BUSINESS SCIENCES, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.39

FAST FOOD SELECTION OF TEENAGERS TAKING NUTRITION EDUCATION AND NOT

2ND INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE RESEARCH IN PHYSICAL EDUCATION, SPORT AND HEALTH, Üsküp, Makedonya, 3 - 05 Haziran 2016, ss.255-264 Creative Commons License

Yaşlı Bakımevlerinde Fiziksel Ortamın Uygunluğu Hakkında Görüşler

16. Ergonomi Kongresi, Çorum, Türkiye, 3 - 05 Aralık 2010, ss.39

Öğretmen Adaylarının Mesleğe Hazır Bulunuşluklarının Araştırılması

Uluslararası Öğretmen Yetiştirme Politikaları ve Sorunları Sempozyumu, Baku, Azerbaycan, 12 - 14 Mayıs 2007, ss.265-269

Kitap & Kitap Bölümleri

Gastrotourists’ Approaches towards Destinations

Contemporary Studies and Theories in Tourism, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, OĞAN YENER, BAYRAM FUAT, AKTUNA CAN, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang Group AG, Berlin, ss.157-165, 2024

Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Beş Yıldızlı Otel Şeflerinin Sürdürülebilir Mutfak Kavramının Algılanması ve Tespiti

GREEN INSPIRATION YEŞİL İLHAM, PROF. DR. İRFAN YAZICIOĞLU,DR. ÖĞR. ÜYE. FULDEN NURAY KÜÇÜKERGİN,ARŞ. GÖR. ERDEM ŞİMŞEK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.552-564, 2023

Turizm Çalışanlarının Yaşam Boyu Öğrenme Motivasyonları

Turizmde Araştırma Gündemi Kavramlar ve Uygulamalar, Gözde Seval Ergün, İlker Çinbilgel, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya-İstanbul, ss.128-139, 2023

Food Choice and Ethnocentrism

Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla, Alper Işın, İrfan Yazicioğlu, Fuat Bayram, Rabia Bölükbaş, Editör, Peter Lang Group AG, Berlin, ss.173-187, 2023

9. Bölüm Tatlı Çeşitleri ve Hazırlama İlkeleri

Tatlı ve Pasta Üretimi, Prof. Dr. Semra Akar ŞAHİNGÖZ, Neslihan ŞİMŞEK, Şule DEMİR, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.253-274, 2022

Sürdürülebilir Gastronomi Ve Atık Gıda Uygulamaları

TURİZM SEKTORUNDE YENİ EĞİLİMLER, KELEŞ Hüseyin, TARINÇ Abdullah, KELEŞ Ali, Editör, Çizgi Kitabevi, ss.80-87, 2022

Antalya

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu, İ. Sormaz, Ü. Canbolat, C., Editör, Detay Anatolia Yayıncılık, Ankara, ss.33-47, 2021

Fas Mutfağı

Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer Perçin, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş., İstanbul, ss.107-120, 2020

Tatlı, Pasta Yapımı ve Pasta Süsleme Teknikleri

Mutfak Uygulamaları, Semra Akar Şahingöz, Tufan Süren, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.435-478, 2020

Manavgat Mutfak Kültürü

4 Mevsim Turizm 4 Mevsim Manavgat, Prof. Dr. Hacer Bakır SERT, Editör, Detay Yayıncılık , Ankara, ss.146-156, 2019 Creative Commons License

Füzyon Mutfak

Gastronomide Güncel Konular, H. Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.101-115, 2018

Gastronomi Turizmi ve Gastronomi Turistlerinin Deneyimlerine Yönelik Bir İnceleme

Gastronomi Üzerine Araştırmalar, Bozok D. Avcıkurt C. Doğdubay M. Sarıoğlan M. Girgin G. K., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.85-96, 2017 Creative Commons License

A Cultural Heritage Within The Scope of Cultural Tourism:Turkish Culinary Culture

Developments in Social Sciences, Recep EFE, Rositsa PENKOVA, Jan A. WENDT, Kuat T. SAPAROV, Jaras G. BERDENOV, Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Sofija, ss.613-622, 2017

Chapter 37 Potential of Gastronomy Tourism within Culture Tourism and Developing

Global Issues and Trends in Tourism, AVCIKURT, C. DINU, Mihaela S. HACIOĞLU, N. EFE, R. SOYKAN A. TETİK, N., Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofya, ss.470-479, 2016 Creative Commons License

Ansiklopedide Bölümler

Mutfak organizasyonu

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019

Espresso

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019

Mutfak ekipmanları

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019

Porsiyon kontrolü

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019

Manavgat Aşçılar Derneği (MAD)

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019

Gıda Üretimi

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019

Toplu beslenme sistemleri

Detay Yayıncılık, ss.-, 2019

Metrikler

Yayın

66

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

5

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

73

H-İndeks (Scholar)

3

Atıf (TrDizin)

20

H-İndeks (TrDizin)

3

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları