Arş. Gör. ÜLGEN İLKNUR KONAK


Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: konakulgen@akdeniz.edu.tr
Web: https://avesis.akdeniz.edu.tr/konakulgen
Ofis: Mühendislik Fak. Gıda Müh. Bölümü
Posta Adresi: Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü B Blok K:2 07058/Antalya

Metrikler

Yayın

51

Atıf (WoS)

38

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

40

H-İndeks (Scopus)

3

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2007 - 2009

2007 - 2009

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2003 - 2007

2003 - 2007

Lisans

Ankara Üniversitesi, Nadir Hastalıklar Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Doktora

Ultra Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi-Yüksek Çözünürlüklü Kütle Spektrometresi (UPLC-HRMS) ile Bebek Gıdalarında Sülfonamid Grubu Antibiyotik Kalıntılarının ve Metabolitlerinin Belirlenmesi İçin Analiz Metodu Geliştirilmesi

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2009

2009

Yüksek Lisans

Farklı Pişirme Yöntemleri ve Morötesi Işınlamanın Kek Kalitesi Üzerine Etkisi

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2013

2013

Evaluation of barley flour in the noodle production

ALTINDAĞ G., EREM F., KONAK Ü. İ., CERTEL M.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Kasım 2013, ss.257, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Effects of blending of barley flour and wheat flour on some properties of bread

KONAK Ü. İ., EREM F., ALTINDAĞ G., CERTEL M.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.258

2012

2012

Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa

CERTEL M., KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B.

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.331, (Özet Bildiri)

2012

2012

Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa

CERTEL M., KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B.

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.331, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa

CERTEL M., KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B.

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.331, (Özet Bildiri)

2011

2011

Glutamik asit üretimi

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.171

2011

2011

Glutamik asit üretimi

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.171, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.108, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.108, (Özet Bildiri)

2011

2011

Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.108

2011

2011

Glutamik asit üretimi

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.171, (Özet Bildiri)

2011

2011

Peptidases used in the food industry

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry (NAFI2011), İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1045

2011

2011

Single Cell Protein-an alternative source

KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Single Cell Protein-an alternative source

KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062

2011

2011

Peptidases used in the food industry

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1045

2011

2011

Single Cell Protein-an alternative source

KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062

2010

2010

Color Values, Textural Properties and Sensory Qualities of Oven Baked Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.331, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Physical, Textural and Sensory Evaluation of Noodles Produced from Semolina, Wheat and Buckwheat Flour

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., DURAK N., ALTINDAĞ G.

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.365, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.340

2010

2010

Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.

1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.340

2010

2010

Simidin tarihçesi ve üretimi

Erem F., Konak Ü. İ., KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.558-559, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi

CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010

2010

2010

Trabzon Vakfıkebir Ekmeği

KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.560-561

2010

2010

Trabzon Vakfıkebir Ekmeği

KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.560-561

2010

2010

Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi

CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.108, (Özet Bildiri)

2010

2010

Simidin Tarihçesi ve Üretimi

EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.558-559, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi

CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

2009

2009

Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri

KONAK Ü. İ., CERTEL M., KARAKAŞ B., EREM F.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Farklı Kavurma İşlemleriyle Elde Edilen Çitlembik Ezmesinin Sürülebilirlik Özelliklerinin Belirlenmesi

KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Farklı Kavurma İşlemleriyle Elde Edilen Çitlembik Ezmesinin Sürülebilirlik Özelliklerinin Belirlenmesi

KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Çölyak Hastalığı ve Ekşi Maya Kullanımı

EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri

KONAK Ü. İ., CERTEL M., KARAKAŞ B., EREM F.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri

KONAK Ü. İ., CERTEL M., KARAKAŞ B., EREM F.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.565-569

2009

2009

Çölyak hastalığı ve ekşi maya kullanımı

EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.277-281, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Farklı kavurma işlemleriyle elde edilen çitlembik ezmesinin sürülebilirlik özelliklerinin belirlenmesi

KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.229-234, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Çölyak Hastalığı ve Ekşi Maya Kullanımı

EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

Ödüller

Ağustos 2014

Ağustos 2014

yayın teşvik

TÜBİTAK



Burslar

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Erasmus Staj Programı

Üniversite

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

BİDEB/TÜBİTAK Doktora Bursu

TÜBİTAK

2007 - Devam Ediyor

2007 - Devam Ediyor

BİDEB/TÜBİTAK Yüksek Lisans Bursu

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 38

h-indeksi (WOS): 2