Eğitim Bilgileri
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorDoktora
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2007 - 2009
2007 - 2009Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2003 - 2007
2003 - 2007Lisans
Ankara Üniversitesi, Nadir Hastalıklar Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2015
2015Doktora
Ultra Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi-Yüksek Çözünürlüklü Kütle Spektrometresi (UPLC-HRMS) ile Bebek Gıdalarında Sülfonamid Grubu Antibiyotik Kalıntılarının ve Metabolitlerinin Belirlenmesi İçin Analiz Metodu Geliştirilmesi
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2009
2009Yüksek Lisans
Farklı Pişirme Yöntemleri ve Morötesi Işınlamanın Kek Kalitesi Üzerine Etkisi
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2015
2015Quality characteristics of gluten-free cookies made of buckwheat, corn, and rice flour with/without transglutaminase
ALTINDAĞ G., CERTEL M., Erem F., KONAK U. I.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
, cilt.21, sa.3, ss.213-220, 2015 (SCI-Expanded)
2014
2014CO2-defatted oats: Solubility, emulsification and foaming properties
Konak U. I., ERCILI-CURA D., SIBAKOV J., Sontag-Strohm T., CERTEL M., Loponen J.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
, cilt.60, sa.1, ss.37-41, 2014 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2017
2017EFFECTS of ULTRAVIOLET IRRADIATION of BATTER and DIFFERENT BAKING METHODS on CAKE QUALITY
Konak U. I., CERTEL M., KARAKAŞ BUDAK B.
JOURNAL OF MICROBIOLOGY BIOTECHNOLOGY AND FOOD SCIENCES
, cilt.7, sa.2, ss.113-117, 2017 (ESCI)
2014
2014Proteinlerin Kromatografik Yöntemlerle Saflaştırılması
KONAK Ü. İ., TURHAN İ., CERTEL M.
AKADEMİK GIDA , cilt.12, sa.2, ss.79-87, 2014 (Hakemli Dergi)
2012
2012Physical and sensory properties of stirred yoghurt as influenced by lentil flour
KÜÇÜKÇETİN A., EREM F., KONAK Ü. İ., DEMİR M., CERTEL M.
AKADEMİK GIDA , cilt.10, sa.4, ss.6-10, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
2012Effect of Lentil Flour Addition on Physical and Sensory Properties of Stirred Yoghurt
KÜÇÜKÇETİN A., EREM F., KONAK Ü. İ., DEMİR M., CERTEL M.
AKADEMİK GIDA , cilt.10, sa.4, ss.6-10, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
2012Katı Faz Fermantasyon Yöntemi ile Enzim Üretimi
KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F.
AKADEMİK GIDA , cilt.10, sa.3, ss.84-92, 2012 (Hakemli Dergi)
2009
2009Gıda Sanayiinde Mikrodalga Uygulamaları
KONAK Ü. İ., CERTEL M., HELHEL S.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.4, sa.3, ss.20-31, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
2009Gıda Sanayisinde Mikrodalga Uygulamaları
KONAK Ü. İ., CERTEL M., HELHEL S.
Teknolojik Araştırmalar Dergisi , cilt.4, ss.20-31, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
2009Dondurulmuş Hamur ile Kısmi Olarak Pişirilip Dondurulmuş Hamurlardan Üretilen Beyaz Ekmeklerin Fiziksel Tekstürel ve Duyusal Özellikleri
CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B.
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.22, sa.1, ss.91-102, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
2009Ambalaj Materyalinden Gıdaya Madde Göçü (Migrasyon) ve Ambalaj Kaynaklı Bulaşmalar
CERTEL M., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., EREM F.
Hasad Gıda , cilt.24, sa.286, ss.32-39, 2009 (Hakemli Dergi)
2008
2008Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşmalar ve Bacillus Kaynaklı Gıda Zehirlenmeleri
CERTEL M., EREM F., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.
Dünya Gıda , cilt.11, ss.76-81, 2008 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2013
2013Evaluation of barley flour in the noodle production
ALTINDAĞ G., EREM F., KONAK Ü. İ., CERTEL M.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Kasım 2013, ss.257, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Effects of blending of barley flour and wheat flour on some properties of bread
KONAK Ü. İ., EREM F., ALTINDAĞ G., CERTEL M.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.258
2012
2012Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa
CERTEL M., KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B.
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.331, (Özet Bildiri)
2012
2012Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa
CERTEL M., KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B.
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.331, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Yalancı Tahıl (Pseudocereal): Kinoa
CERTEL M., KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B.
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.331, (Özet Bildiri)
2011
2011Farklı formülasyonlarda hazırlanan glutensiz bisküvilerin besinsel, duyusal ve tekstürel özelliklerinin belirlenmesi
ÖKSÜZ T., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ., EREM F.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.107
2011
2011Glutamik asit üretimi
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.171
2011
2011Glutamik asit üretimi
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.171, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi
EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.108, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi
EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.108, (Özet Bildiri)
2011
2011Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi
EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.108
2011
2011Glutamik asit üretimi
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.171, (Özet Bildiri)
2011
2011Peptidases used in the food industry
EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry (NAFI2011), İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1045
2011
2011Single Cell Protein-an alternative source
KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Single Cell Protein-an alternative source
KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062
2011
2011Peptidases used in the food industry
EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1045
2011
2011Single Cell Protein-an alternative source
KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.
International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1062
2010
2010Color Values, Textural Properties and Sensory Qualities of Oven Baked Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.331, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Physical, Textural and Sensory Evaluation of Noodles Produced from Semolina, Wheat and Buckwheat Flour
EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., DURAK N., ALTINDAĞ G.
1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.365, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.340
2010
2010Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.340
2010
2010Color Values, Textural Properties and Sensory Qualities of Oven Baked Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety
KONAK Ü. İ., EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B.
1st International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.331
2010
2010Simidin tarihçesi ve üretimi
Erem F., Konak Ü. İ., KARAKAŞ BUDAK B., CERTEL M.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.558-559, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi
CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010
2010
2010Trabzon Vakfıkebir Ekmeği
KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.560-561
2010
2010Trabzon Vakfıkebir Ekmeği
KONAK Ü. İ., EREM F., KARAKAŞ B., CERTEL M.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.560-561
2010
2010Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi
CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.108, (Özet Bildiri)
2010
2010Simidin Tarihçesi ve Üretimi
EREM F., KONAK Ü. İ., KARAKAŞ B., CERTEL M.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.558-559, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi
CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
2010Essential oil composition of terebinth fruit paste obtained following various roasting applications
CERTEL M., KARAKAŞ B., CENGİZ M. F., EREM F., KONAK Ü. İ.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.1074
2009
2009Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri
KONAK Ü. İ., CERTEL M., KARAKAŞ B., EREM F.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Farklı Kavurma İşlemleriyle Elde Edilen Çitlembik Ezmesinin Sürülebilirlik Özelliklerinin Belirlenmesi
KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Farklı Kavurma İşlemleriyle Elde Edilen Çitlembik Ezmesinin Sürülebilirlik Özelliklerinin Belirlenmesi
KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Çölyak Hastalığı ve Ekşi Maya Kullanımı
EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri
KONAK Ü. İ., CERTEL M., KARAKAŞ B., EREM F.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri
KONAK Ü. İ., CERTEL M., KARAKAŞ B., EREM F.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.565-569
2009
2009Çölyak hastalığı ve ekşi maya kullanımı
EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.277-281, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Farklı kavurma işlemleriyle elde edilen çitlembik ezmesinin sürülebilirlik özelliklerinin belirlenmesi
KARAKAŞ B., CERTEL M., EREM F., KONAK Ü. İ.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, ss.229-234, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Çölyak Hastalığı ve Ekşi Maya Kullanımı
EREM F., CERTEL M., KARAKAŞ B., KONAK Ü. İ.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
Ödüller
Ağustos 2014
Ağustos 2014yayın teşvik
TÜBİTAK
Burslar
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorErasmus Staj Programı
Üniversite
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorBİDEB/TÜBİTAK Doktora Bursu
TÜBİTAK
2007 - Devam Ediyor
2007 - Devam Ediyor