Eğitim Bilgileri
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorDoktora
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2009 - 2013
2009 - 2013Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2004 - 2009
2004 - 2009Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2013
2013Yüksek Lisans
Süne ve Kımıl Zararına Uğramış Buğdaylarda Proteaz Enzimi İnaktivasyonunda Ultrasonik Ses Dalgalarının Kullanım İmkanları
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2016
2016Ultrasonication to inactivate the proteolytic enzymes in suni bug-damaged wheat
Durak A. N., ERBAŞ M., Arslan S.
Journal of Cereal Science
, cilt.71, ss.122-129, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Adsorption behaviour of bulgur
ERBAŞ M., Aykin E., Arslan S., DURAK A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.195, ss.87-90, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Effect of Bicarbonate Salts and Sequential Using of Frying Oil on Acrylamide and 5-Hydroxymethylfurfural Contents in Coated Fried Chicken Meat
Aykin E., Arslan S., DURAK A., ERBAŞ M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.19, sa.1, ss.222-232, 2016 (SCI-Expanded)
2012
2012EFFECT OF SODIUM METABISULFITE ADDITION AND BAKING TEMPERATURE ON MAILLARD REACTION IN BREAD
ERBAŞ M., Şekerci H., Arslan S., DURAK A.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.35, sa.2, ss.144-151, 2012 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2018
2018Fenilketonüri hastaları için fenilalanin içeriği azaltılmış bir un geliştirilmesi
KILIÇ BÜYÜKKURT Ö., DURAK A. N., ERBAŞ M.
Gıda , cilt.43, sa.5, ss.812-825, 2018 (Hakemli Dergi)
2015
2015GIDALARDA BULUNAN SUYUN FIZIKOKIMYASALDURUMU ve SORPSIYON IZOTERMLERI
AYKIN E., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., ERBAŞ M.
GIDA , cilt.40, sa.2, ss.109-116, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
2015Gıdalarda Bulunan Suyun Fizikokimyasal Durumu Ve Sorpsiyon İzotermleri
AYKIN E., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., ERBAŞ M.
GIDA , sa.40, ss.109-116, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
2014GIDALARDA BULUNAN SUYUN FİZİKOKİMYASAL DURUMU ve SORPSİYON İZOTERMLERİ
AYKIN E., Arslan S., DURAK A. N., ERBAŞ M.
Gıda , cilt.40, ss.1-8, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
2014GIDALARDA BULUNAN SUYUN FİZİKOKİMYASAL DURUMU ve SORPSİYON İZOTERMLERİ
AYKIN E., Arslan S., DURAK A. N., ERBAŞ M.
Gıda , cilt.40, ss.1-8, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
2014GIDALARDA BULUNAN SUYUN FİZİKOKİMYASAL DURUMU ve SORPSİYON İZOTERMLERİ
AYKIN E., Arslan S., DURAK A. N., ERBAŞ M.
Gıda , cilt.40, ss.1-8, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
2013Tahıl depolamada zararların oluşum mekanizmaları ve depolamanın temel prensipleri
ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.
Miller/Değirmenci , sa.46, ss.66-78, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2013
2013Unlarda gıda güvenliği riskleri ve güvenli un üretimi için un fabrikalarında hijyen ve sanitasyon
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.
Miller/Değirmenci
, sa.44, ss.52-65, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2009
2009Gıda GÜvenliği
ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.
Food Sektör
, sa.52, ss.42-46, 2009 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2017
2017USE OF DIFFERENT CUMIN DOSES TO IMPROVE THE CHEMICAL AND SENSORIAL CHARACTERISTICS OF COATED AND FRIED CHICKEN MEAT
AYKIN E., DURAK A. N., KILIÇ Ö., KOÇ A., ERBAŞ M.
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Antalya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1461
2017
2017Use of Different Cumin Doses to Improve the Chemical and Sensorial Characteristics of Coated and Fried Chicken Meat
AYKIN E., DURAK A. N., KILIÇ Ö., KOÇ A., ERBAŞ M.
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1461
2017
2017Effects of Using Sprouted Wheat on Quality at Bulgur Production
ERBAŞ M., DURAK A. N., TEKIN B., CIFTCI M. E.
16th Europen Young Cereal Scientist and Technologist Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.38, (Özet Bildiri)
2016
2016The effects of wheat flour particle size on physical properties of pound cake
DURAK A. N., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.181, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Gıdaların su içerikleri ve su aktivitelerinin fizikokimyasal anlamı ve sorpsiyon izotermlerinin önemi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E., MUTLU C., Candal C., et al.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.112
2016
2016Gıdaların su içerikleri ve su aktivitelerinin fizikokimyasal anlamı ve sorpsiyon izotermlerinin önemi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E., MUTLU C., Candal C., et al.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.112
2016
2016Buharda Pişirilmiş Ekmeğin Bazı Fiziksel ve Duyusal Özellikleri
DURAK A. N., ERBAŞ M.
Türkiye 12. Gıda Kongresi 05-07 Ekim 2016, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.505, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Gıdaların su içerikleri ve su aktivitelerinin fizikokimyasal anlamı ve sorpsiyon izotermlerinin önemi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E., MUTLU C., Candal C., et al.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.112, (Özet Bildiri)
2016
2016Gıdaların su içerikleri ve su aktivitelerinin fizikokimyasal anlamı ve sorpsiyon izotermlerinin önemi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E., MUTLU C., Candal C., et al.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.112
2016
2016Gıdaların su içerikleri ve su aktivitelerinin fizikokimyasal anlamı ve sorpsiyon izotermlerinin önemi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E., MUTLU C., Candal C., et al.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.112
2015
2015Enzime Dirençli Nişastaca Zenginleştirilmiş Un Katkısının Ekmeğin Diyet Lif ve Fonksiyonel Gıda Özellikleri Üzeine Etkisi
Candal C., DURAK A. N., ERBAŞ M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.236
2015
2015Enzime Dirençli Nişastaca Zenginleştirilmiş Un Katkisinin Ekmeğin Diyet Lif ve Fonksiyonel Gıda Özellikleri Üzerine Etkisi
CANDAL C., DURAK A. N., ERBAŞ M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.236, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Production of Probiotic boza as a functional food for health and wellness, determination of its some properties and investigation of acceptability in public
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M., DURAK A. N.
1st Congress on Food Structure and Design, Porto, Portekiz, 15 - 17 Ekim 2014, ss.4345
2014
2014Researching of an Indicator for Cake Staling by Using GC-MS
ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N., AYKIN E.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117
2014
2014Researching of an Indicator for Cake Staling by Using GC-MS
ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N., AYKIN E.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117
2014
2014Researching of a Indicator for Cake Staling by Using GC-MS
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Researching of an Indicator for Cake Staling by Using GC-MS
ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N., AYKIN E.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117
2014
2014Adsorption Behavior of Bulgur
AYKIN E., ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N.
8th EUROWATER Conference on Water in Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.50, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Adsorption Behavior of Bulgur
AYKIN E., ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N.
8th EUROWATER Conference on Water in Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.50, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Adsorption Behavior of Bulgur
AYKIN E., ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.
8th International Conference on Water In Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.9, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Adsorption Behavior of Bulgur
AYKIN E., ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N.
8th EUROWATER Conference on Water in Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.50
2014
2014Ultrasonication to inactivate the proteolytic enzymes in bug-damaged wheat
DURAK A. N., ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.
13th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Freising, Almanya, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.41, (Özet Bildiri)
2013
2013Volatile Constituents of Boza in Fermentation and Storage
Arslan S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Volatile Constituents of Boza in Fermentation and Storage
Arslan S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261
2013
2013Some Physical and Chemical Properties of Some Turkish Honeys
DURAK A. N., Arslan S., AYKIN E., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642
2013
2013Volatile Constituents of Boza in Fermentation and Storage
Arslan S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Some Physical and Chemical Properties of Some Turkish Honeys
DURAK A. N., Arslan S., AYKIN E., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642
2013
2013Some Physical And Chemical Properties Of Some Turkish Honeys
DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S., AYKIN E., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Some Physical and Chemical Properties of Some Turkish Honeys
DURAK A. N., Arslan S., AYKIN E., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Analysis of slicing firmness and extensibility of pastırma slices
AYKIN E., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.328, (Özet Bildiri)
2013
2013Volatile Constituents Of Boza In Fermentation And Storage
ARSLAN TONTUL S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Determination and application of sorption isotherms of food
ERBAŞ M., DURAK A. N.
7th EUROWATER Conference on Water in Food, Helsinki, Finlandiya, 3 - 05 Haziran 2012, ss.62, (Özet Bildiri)
2012
2012Probiyotik boza üretiminin fermentasyon ve depolama aşamasında şeker içeriği değişiminin belirlenmesi
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M., DURAK A. N.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.88
2012
2012Köfter; geleneksel bir türk tatlısı
TANRIVERDİ E., ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.111, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Geleneksel bir ekmek olarak yufka. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
DURAK A. N., ERBAŞ M., TANRIVERDİ E., ARSLAN TONTUL S.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.185, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Geleneksel Bir Ekmek Olarak YUfka
Durak A. N., ERBAŞ M., Tanrıverdi E., Arslan S.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.185, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Açlığın önlenmesi ve gıda güvencesinin sağlanması
ERBAŞ M., ŞEKERCİ H., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.18
2011
2011Effects of adding different doses of yoghurt starter culture and baking at different temperatures on phytic acid content of whole wheat bread
ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S., GÜL S.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.685, (Özet Bildiri)
2010
2010Geleneksel bir ürün olan bozanın fonksiyonel gıda olarak özellikleri
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.552-553, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2020
2020Bölüm 7 İndofenol Yöntemi ile C Vitamini Belirlenmesi
ERBAŞ M., DURAK A. N.
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.57-60, 2020
2020
2020Bölüm 16 İmünoserolojik Yöntem ile Gıdalarda Gliadin Tespiti
ERBAŞ M., DURAK A. N.
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.131-135, 2020
Desteklenen Projeler
2017 - 2019
2017 - 20191-Effect of Bicarbonate Salts and Sequential Using of Frying Oil on Acrylamide and 5Hydroxymethylfurfural Contents in Coated Fried Chicken Meat 2-Adsorption behaviour of bulgur 3-Effects of processing on the chemical composition of rice 4-Ultrasonication to inactivate the proteolytic enzymes in suni bugdamaged wheat 5-Quality properties and adsorption behavior of freezedried beef meat from the Biceps femoris and Semimembranosus muscles
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERBAŞ M. (Yürütücü), MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E.
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 201612. Gıda Kongresi
Katılımcı
Edirne-Türkiye
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 20162nd Food Structure and Design
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014
01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 201413th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop
Katılımcı
FREISING-Almanya
01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012
01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 20123. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
KONYA-Türkiye
01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011
01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011