Arş. Gör. ATİKE NUR DURAK


Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: andurak@akdeniz.edu.tr
İş Telefonu: +90 242 227 4400 Dahili: 4317
Fax Telefonu: +90 242 310 6306
Web: https://avesis.akdeniz.edu.tr/andurak
Ofis: Mühendislik Fakültesi, B Blok 2. Kat B204
Posta Adresi: Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Kampüs Antalya

Metrikler

Yayın

54

Atıf (WoS)

38

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

66

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Scholar)

116

H-İndeks (Scholar)

5

Proje

3

Fikri Mülkiyet

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2004 - 2009

2004 - 2009

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2013

2013

Yüksek Lisans

Süne ve Kımıl Zararına Uğramış Buğdaylarda Proteaz Enzimi İnaktivasyonunda Ultrasonik Ses Dalgalarının Kullanım İmkanları

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Hububat Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2009

2009

Gıda GÜvenliği

ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.

Food Sektör , sa.52, ss.42-46, 2009 (Hakemsiz Dergi) Sürdürülebilir Kalkınma

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2017

2017

USE OF DIFFERENT CUMIN DOSES TO IMPROVE THE CHEMICAL AND SENSORIAL CHARACTERISTICS OF COATED AND FRIED CHICKEN MEAT

AYKIN E., DURAK A. N., KILIÇ Ö., KOÇ A., ERBAŞ M.

I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Antalya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1461

2017

2017

Use of Different Cumin Doses to Improve the Chemical and Sensorial Characteristics of Coated and Fried Chicken Meat

AYKIN E., DURAK A. N., KILIÇ Ö., KOÇ A., ERBAŞ M.

I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1461

2017

2017

Effects of Using Sprouted Wheat on Quality at Bulgur Production

ERBAŞ M., DURAK A. N., TEKIN B., CIFTCI M. E.

16th Europen Young Cereal Scientist and Technologist Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.38, (Özet Bildiri)

2016

2016

The effects of wheat flour particle size on physical properties of pound cake

DURAK A. N., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.

2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.181, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Buharda Pişirilmiş Ekmeğin Bazı Fiziksel ve Duyusal Özellikleri

DURAK A. N., ERBAŞ M.

Türkiye 12. Gıda Kongresi 05-07 Ekim 2016, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.505, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Enzime Dirençli Nişastaca Zenginleştirilmiş Un Katkısının Ekmeğin Diyet Lif ve Fonksiyonel Gıda Özellikleri Üzeine Etkisi

Candal C., DURAK A. N., ERBAŞ M.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.236

2015

2015

Enzime Dirençli Nişastaca Zenginleştirilmiş Un Katkisinin Ekmeğin Diyet Lif ve Fonksiyonel Gıda Özellikleri Üzerine Etkisi

CANDAL C., DURAK A. N., ERBAŞ M.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.236, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Researching of an Indicator for Cake Staling by Using GC-MS

ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N., AYKIN E.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117

2014

2014

Researching of an Indicator for Cake Staling by Using GC-MS

ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N., AYKIN E.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117

2014

2014

Researching of a Indicator for Cake Staling by Using GC-MS

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Researching of an Indicator for Cake Staling by Using GC-MS

ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N., AYKIN E.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117

2014

2014

Adsorption Behavior of Bulgur

AYKIN E., ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N.

8th EUROWATER Conference on Water in Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.50, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Adsorption Behavior of Bulgur

AYKIN E., ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N.

8th EUROWATER Conference on Water in Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.50, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Adsorption Behavior of Bulgur

AYKIN E., ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.

8th International Conference on Water In Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.9, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Adsorption Behavior of Bulgur

AYKIN E., ERBAŞ M., Arslan S., DURAK A. N.

8th EUROWATER Conference on Water in Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.50

2014

2014

Ultrasonication to inactivate the proteolytic enzymes in bug-damaged wheat

DURAK A. N., ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.

13th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Freising, Almanya, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.41, (Özet Bildiri)

2013

2013

Volatile Constituents of Boza in Fermentation and Storage

Arslan S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Volatile Constituents of Boza in Fermentation and Storage

Arslan S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261

2013

2013

Some Physical and Chemical Properties of Some Turkish Honeys

DURAK A. N., Arslan S., AYKIN E., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642

2013

2013

Volatile Constituents of Boza in Fermentation and Storage

Arslan S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Some Physical and Chemical Properties of Some Turkish Honeys

DURAK A. N., Arslan S., AYKIN E., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642

2013

2013

Some Physical And Chemical Properties Of Some Turkish Honeys

DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S., AYKIN E., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Some Physical and Chemical Properties of Some Turkish Honeys

DURAK A. N., Arslan S., AYKIN E., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Analysis of slicing firmness and extensibility of pastırma slices

AYKIN E., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.328, (Özet Bildiri)

2013

2013

Volatile Constituents Of Boza In Fermentation And Storage

ARSLAN TONTUL S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Determination and application of sorption isotherms of food

ERBAŞ M., DURAK A. N.

7th EUROWATER Conference on Water in Food, Helsinki, Finlandiya, 3 - 05 Haziran 2012, ss.62, (Özet Bildiri)

2012

2012

Köfter; geleneksel bir türk tatlısı

TANRIVERDİ E., ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.111, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Geleneksel bir ekmek olarak yufka. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

DURAK A. N., ERBAŞ M., TANRIVERDİ E., ARSLAN TONTUL S.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.185, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Geleneksel Bir Ekmek Olarak YUfka

Durak A. N., ERBAŞ M., Tanrıverdi E., Arslan S.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.185, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Açlığın önlenmesi ve gıda güvencesinin sağlanması

ERBAŞ M., ŞEKERCİ H., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.18

2011

2011

Effects of adding different doses of yoghurt starter culture and baking at different temperatures on phytic acid content of whole wheat bread

ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S., GÜL S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.685, (Özet Bildiri)

2010

2010

Geleneksel bir ürün olan bozanın fonksiyonel gıda olarak özellikleri

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.552-553, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2020

2020

Bölüm 7 İndofenol Yöntemi ile C Vitamini Belirlenmesi

ERBAŞ M., DURAK A. N.

GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.57-60, 2020

2020

2020

Bölüm 16 İmünoserolojik Yöntem ile Gıdalarda Gliadin Tespiti

ERBAŞ M., DURAK A. N.

GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.131-135, 2020


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

12. Gıda Kongresi

Katılımcı

Edirne-Türkiye

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

2nd Food Structure and Design

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014

01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014

13th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop

Katılımcı

FREISING-Almanya

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

KONYA-Türkiye

01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011

01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011

7. Gıda Mühendisliği Kongresi

Katılımcı

ANKARA-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 38

h-indeksi (WOS): 3