Arş. Gör. Dr. SULTAN ARSLAN TONTUL


Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: sultanarslan@akdeniz.edu.tr
İş Telefonu: +90 242 310 4344
Ofis: Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Metrikler

Yayın

56

Atıf (WoS)

179

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

362

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (Scholar)

627

H-İndeks (Scholar)

8

Proje

2

Fikri Mülkiyet

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2011 - 2017

2011 - 2017

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2009 - 2011

2009 - 2011

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2004 - 2009

2004 - 2009

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2013

2013

Doktora

Probiyotik Mikroorganizmaların Püskürterek Dondurma ve Kurutma Teknikleriyle Mikroenkapsüle Edilerek Probiyotik Kek Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2011

2011

Yüksek Lisans

Probiyotik Boza Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Hububat Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Fırat Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2017

2017

Some Physical and Chemical Properties of Blue Corn (Zea Mays L.)

MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.

16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.29

2017

2017

Some Physical and Chemical Properties of Blue Corn (Zea Mays L.)

MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.

16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.12

2017

2017

Some Physical and Chemical Properties of Blue Corn (Zea Mays L.)

MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.

16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.12, (Özet Bildiri)

2017

2017

Determination of Some Physical and Chemical Properties of Gluten-Free Cake Enriched with Pseudocereals

MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., Candal C., ERBAŞ M.

6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.42

2017

2017

Kefir Addition in Production of Wet Tarhana

Candal C., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.166, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Determination of Some Physical and Chemical Properties of Gluten-Free Cake Enriched with Pseudocereals

MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., Candal C., ERBAŞ M.

6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.42

2017

2017

Determination of Some Physical and Chemical Properties of Gluten-Free Cake Enriched with Pseudocereals

MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., Candal C., ERBAŞ M.

6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.42

2017

2017

Kefir Addition in Production of Wet Tarhana

Candal C., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.166

2017

2017

Kefir Addition in Production of Wet Tarhana

Candal C., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.166, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Storage Stability of Single and Double Layered Microcapsules of Probiotic Microorganisms

ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

2nd Congress On Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.164

2016

2016

Some Properties of Wheat Sprouts

ERBAŞ M., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., Candal C.

International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.252

2015

2015

Cereal-based Traditional Fermented Foods

ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

The 3th International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.588

2015

2015

Lump Tarhana and Its Production

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., MUTLU C.

International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.121, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Lump Tarhana and Its Production

ERBAŞ M., Candal C., ARSLAN TONTUL S., MUTLU C.

The 3th International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.121

2015

2015

Production of Tradiditonal Chesnut Candy and Determination of Some Physical and Chemical Properties

MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.432

2015

2015

Lump Tarhana and Its Production

ERBAŞ M., Candal C., ARSLAN TONTUL S., MUTLU C.

The 3th International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.121, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Improvement of Boza as a functional food

ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.250, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Researching of a Indicator for Cake Staling by Using GC-MS

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Adsorption Behavior of Bulgur

AYKIN E., ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.

8th International Conference on Water In Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.9, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Ultrasonication to inactivate the proteolytic enzymes in bug-damaged wheat

DURAK A. N., ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.

13th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Freising, Almanya, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.41, (Özet Bildiri)

2014

2014

Production of Probiotic Boza

ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

2nd International Symposium of Probiotics and Prebiotics in Pediatrics, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Mart 2014, ss.51, (Özet Bildiri)

2013

2013

Analysis of slicing firmness and extensibility of pastırma slices

AYKIN E., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.328, (Özet Bildiri)

2013

2013

Some Physical And Chemical Properties Of Some Turkish Honeys

DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S., AYKIN E., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Volatile Constituents Of Boza In Fermentation And Storage

ARSLAN TONTUL S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.

The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Saccharomyces Boulardii Mayasının Gıda Bileşeni Olarak Kullanılabilme İmkanları

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.

11. Türkiye Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.511

2012

2012

Geleneksel bir ekmek olarak yufka. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

DURAK A. N., ERBAŞ M., TANRIVERDİ E., ARSLAN TONTUL S.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.185, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Köfter; geleneksel bir türk tatlısı

TANRIVERDİ E., ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.111, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Açlığın önlenmesi ve gıda güvencesinin sağlanması

ERBAŞ M., ŞEKERCİ H., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.18

2011

2011

Functional Food Properties Of Fermented Cereals Products

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., GULCAN U.

Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.909, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Effects of adding different doses of yoghurt starter culture and baking at different temperatures on phytic acid content of whole wheat bread

ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S., GÜL S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.685, (Özet Bildiri)

2010

2010

Geleneksel bir ürün olan bozanın fonksiyonel gıda olarak özellikleri

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.552-553, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2020

2020

Bölüm 4 Analitik Verilerin Değerlendirilmesi

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.

GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Kazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.55-67, 2020

2020

2020

Bölüm 21 Yansıtma ve Geçirgenlik Spektrumlarından CIE Renk Özelliklerinin Hesaplanması

ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.

GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.173-177, 2020

2016

2016

Probiotic Cereal-Based Fermented Functional Foods

ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.

Fermented Foods, Part I: Biochemistry and Biotechnology, Ray C. R, Montet D., Editör, Crc Press, Florida, ss.211-228, 2016


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 179

h-indeksi (WOS): 5