Eğitim Bilgileri
2011 - 2017
2011 - 2017Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2009 - 2011
2009 - 2011Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2004 - 2009
2004 - 2009Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2013
2013Doktora
Probiyotik Mikroorganizmaların Püskürterek Dondurma ve Kurutma Teknikleriyle Mikroenkapsüle Edilerek Probiyotik Kek Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2011
2011Yüksek Lisans
Probiyotik Boza Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Fırat Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2017
20171. Single and double layered microencapsulation of probiotics by spray drying and spray chilling
ARSLAN-TONTUL S., ERBAŞ M.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.81, ss.160-169, 2017 (SCI-Expanded)
2016
20162. Adsorption behaviour of bulgur
ERBAŞ M., Aykin E., Arslan S., DURAK A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.195, ss.87-90, 2016 (SCI-Expanded)
2016
20163. Effect of Bicarbonate Salts and Sequential Using of Frying Oil on Acrylamide and 5-Hydroxymethylfurfural Contents in Coated Fried Chicken Meat
Aykin E., Arslan S., DURAK A., ERBAŞ M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.19, sa.1, ss.222-232, 2016 (SCI-Expanded)
2015
20154. Microencapsulation of probiotic Saccharomyces cerevisiae var. boulardii with different wall materials by spray drying
Arslan S., ERBAŞ M., Tontul I., TOPUZ A.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.63, sa.1, ss.685-690, 2015 (SCI-Expanded)
2015
20155. Determination of Microbiological and Chemical Properties of Probiotic Boza and Its Consumer Acceptability
Arslan S., DURAK A., ERBAŞ M., Tanrıverdi E., Gülcan U.
JOURNAL OF THE AMERICAN COLLEGE OF NUTRITION
, cilt.34, sa.1, ss.56-64, 2015 (SCI-Expanded)
2012
20126. EFFECT OF SODIUM METABISULFITE ADDITION AND BAKING TEMPERATURE ON MAILLARD REACTION IN BREAD
ERBAŞ M., Şekerci H., Arslan S., DURAK A.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.35, sa.2, ss.144-151, 2012 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2018
20181. Biyoaktif gıda bileşenlerinin püskürterek dondurma yöntemi ile mikroenkapsülasyonu
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
Gıda/ The Journal of Food , cilt.43, sa.1, ss.11-20, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
20172. Bal ve Diğer Arı Ürünlerinin Bazı Özellikleri ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
MUTLU C., ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.
AKADEMİK GIDA , cilt.15, sa.1, ss.75-83, 2017 (Hakemli Dergi)
2015
20153. Gıdalarda Bulunan Suyun Fizikokimyasal Durumu Ve Sorpsiyon İzotermleri
AYKIN E., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., ERBAŞ M.
GIDA , sa.40, ss.109-116, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
20144. Selüloz Ve Selüloz Türevi Diyet Liflerin Özellikleri Ve Fırın Ürünlerinde Kullanım İmkanları
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
GIDA , sa.39, ss.243-250, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
20135. Tahıl depolamada zararların oluşum mekanizmaları ve depolamanın temel prensipleri
ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.
Miller/Değirmenci , sa.46, ss.66-78, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2013
20136. Unlarda gıda güvenliği riskleri ve güvenli un üretimi için un fabrikalarında hijyen ve sanitasyon
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.
Miller/Değirmenci
, sa.44, ss.52-65, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2012
20127. Açlığın Önlenmesi ve Gıda Güvencesinin Sağlanması
ERBAŞ M., Arslan S., ARSLAN TONTUL S.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.36, ss.50-59, 2012 (Hakemli Dergi)
2009
20098. Gıda GÜvenliği
ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.
Food Sektör
, sa.52, ss.42-46, 2009 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2017
20171. Some Physical and Chemical Properties of Blue Corn (Zea Mays L.)
MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.
16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.29, (Özet Bildiri)
2017
20172. Some Physical and Chemical Properties of Blue Corn (Zea Mays L.)
MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.
16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.12, (Özet Bildiri)
2017
20173. Some Physical and Chemical Properties of Blue Corn (Zea Mays L.)
MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., CANDAL C., KILIÇ Ö., ERBAŞ M.
16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Selanik, Yunanistan, 18 - 21 Nisan 2017, ss.12, (Özet Bildiri)
2017
20174. Determination of Some Physical and Chemical Properties of Gluten-Free Cake Enriched with Pseudocereals
MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., Candal C., ERBAŞ M.
6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.42, (Özet Bildiri)
2017
20175. Kefir Addition in Production of Wet Tarhana
Candal C., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.166, (Tam Metin Bildiri)
2017
20176. Determination of Some Physical and Chemical Properties of Gluten-Free Cake Enriched with Pseudocereals
MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., Candal C., ERBAŞ M.
6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.42, (Özet Bildiri)
2017
20177. Determination of Some Physical and Chemical Properties of Gluten-Free Cake Enriched with Pseudocereals
MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., Candal C., ERBAŞ M.
6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.42, (Özet Bildiri)
2017
20178. Kefir Addition in Production of Wet Tarhana
Candal C., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.166, (Tam Metin Bildiri)
2017
20179. Kefir Addition in Production of Wet Tarhana
Candal C., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
6th Internatıonal Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mart 2017, ss.166, (Tam Metin Bildiri)
2016
201610. Storage Stability of Single and Double Layered Microcapsules of Probiotic Microorganisms
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
2nd Congress On Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.164, (Özet Bildiri)
2016
201611. Gıdaların su içerikleri ve su aktivitelerinin fizikokimyasal anlamı ve sorpsiyon izotermlerinin önemi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E., MUTLU C., Candal C., et al.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.112, (Özet Bildiri)
2016
201612. Gıdaların su içerikleri ve su aktivitelerinin fizikokimyasal anlamı ve sorpsiyon izotermlerinin önemi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E., MUTLU C., Candal C., et al.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.112, (Özet Bildiri)
2016
201613. Gıdaların su içerikleri ve su aktivitelerinin fizikokimyasal anlamı ve sorpsiyon izotermlerinin önemi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E., MUTLU C., Candal C., et al.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.112, (Özet Bildiri)
2016
201614. Gıdaların su içerikleri ve su aktivitelerinin fizikokimyasal anlamı ve sorpsiyon izotermlerinin önemi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E., MUTLU C., Candal C., et al.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.112, (Özet Bildiri)
2016
201615. Gıdaların su içerikleri ve su aktivitelerinin fizikokimyasal anlamı ve sorpsiyon izotermlerinin önemi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E., MUTLU C., Candal C., et al.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.112, (Özet Bildiri)
2016
201616. Püskürterek Kurutma Yöntemi Kullanılarak Isıl Stabilizasyonu Yüksek Probiyotik Mikroorganizma İçeren Mikrokapsül Üretimi
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
12. Türkiye Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2016, ss.50, (Özet Bildiri)
2016
201617. Some Properties of Wheat Sprouts
ERBAŞ M., MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., Candal C.
International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.252, (Tam Metin Bildiri)
2015
201518. Cereal-based Traditional Fermented Foods
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
The 3th International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.588, (Özet Bildiri)
2015
201519. Lump Tarhana and Its Production
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., MUTLU C.
International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.121, (Tam Metin Bildiri)
2015
201520. Lump Tarhana and Its Production
ERBAŞ M., Candal C., ARSLAN TONTUL S., MUTLU C.
The 3th International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.121, (Tam Metin Bildiri)
2015
201521. Production of Tradiditonal Chesnut Candy and Determination of Some Physical and Chemical Properties
MUTLU C., ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.432, (Tam Metin Bildiri)
2015
201522. Lump Tarhana and Its Production
ERBAŞ M., Candal C., ARSLAN TONTUL S., MUTLU C.
The 3th International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.121, (Tam Metin Bildiri)
2014
201423. Production of Probiotic boza as a functional food for health and wellness, determination of its some properties and investigation of acceptability in public
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M., DURAK A. N.
1st Congress on Food Structure and Design, Porto, Portekiz, 15 - 17 Ekim 2014, ss.4345, (Tam Metin Bildiri)
2014
201424. Improvement of Boza as a functional food
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.250, (Tam Metin Bildiri)
2014
201425. Researching of a Indicator for Cake Staling by Using GC-MS
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., AYKIN E.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.117, (Tam Metin Bildiri)
2014
201426. Adsorption Behavior of Bulgur
AYKIN E., ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.
8th International Conference on Water In Food, Timisoara, Romanya, 25 - 27 Mayıs 2014, ss.9, (Tam Metin Bildiri)
2014
201427. Ultrasonication to inactivate the proteolytic enzymes in bug-damaged wheat
DURAK A. N., ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.
13th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Freising, Almanya, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.41, (Özet Bildiri)
2014
201428. Production of Probiotic Boza
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
2nd International Symposium of Probiotics and Prebiotics in Pediatrics, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Mart 2014, ss.51, (Özet Bildiri)
2013
201329. Analysis of slicing firmness and extensibility of pastırma slices
AYKIN E., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.328, (Özet Bildiri)
2013
201330. Some Physical And Chemical Properties Of Some Turkish Honeys
DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S., AYKIN E., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.642, (Tam Metin Bildiri)
2013
201331. Volatile Constituents Of Boza In Fermentation And Storage
ARSLAN TONTUL S., AYKIN E., DURAK A. N., ERBAŞ M.
The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.261, (Tam Metin Bildiri)
2012
201232. Saccharomyces Boulardii Mayasının Gıda Bileşeni Olarak Kullanılabilme İmkanları
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.
11. Türkiye Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.511, (Tam Metin Bildiri)
2012
201233. Probiyotik boza üretiminin fermentasyon ve depolama aşamasında şeker içeriği değişiminin belirlenmesi
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M., DURAK A. N.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.88, (Özet Bildiri)
2012
201234. Geleneksel bir ekmek olarak yufka. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
DURAK A. N., ERBAŞ M., TANRIVERDİ E., ARSLAN TONTUL S.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.185, (Tam Metin Bildiri)
2012
201235. Köfter; geleneksel bir türk tatlısı
TANRIVERDİ E., ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.111, (Tam Metin Bildiri)
2011
201136. Açlığın önlenmesi ve gıda güvencesinin sağlanması
ERBAŞ M., ŞEKERCİ H., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.18, (Özet Bildiri)
2011
201137. Functional Food Properties Of Fermented Cereals Products
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., GULCAN U.
Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.909, (Tam Metin Bildiri)
2011
201138. Effects of adding different doses of yoghurt starter culture and baking at different temperatures on phytic acid content of whole wheat bread
ERBAŞ M., DURAK A. N., ARSLAN TONTUL S., GÜL S.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.685, (Özet Bildiri)
2010
201039. Geleneksel bir ürün olan bozanın fonksiyonel gıda olarak özellikleri
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S., DURAK A. N.
1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.552-553, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2020
20201. Bölüm 4 Analitik Verilerin Değerlendirilmesi
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Kazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.55-67, 2020
2020
20202. Bölüm 21 Yansıtma ve Geçirgenlik Spektrumlarından CIE Renk Özelliklerinin Hesaplanması
ERBAŞ M., ARSLAN TONTUL S.
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte), Kamile Nazan Turhan, Editör, Nobel, Ankara, ss.173-177, 2020
2016
20163. Probiotic Cereal-Based Fermented Functional Foods
ARSLAN TONTUL S., ERBAŞ M.
Fermented Foods, Part I: Biochemistry and Biotechnology, Ray C. R, Montet D., Editör, Crc Press, Florida, ss.211-228, 2016
Desteklenen Projeler
2017 - 2019
2017 - 2019