Duyurular & Dokümanlar
Eğitim Bilgileri
2007 - 2012
2007 - 2012Doktora
Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2000 - 2003
2000 - 2003Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1996 - 2000
1996 - 2000Lisans
Süleyman Demirel Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2012
2012Doktora
Sağlıklı et ürünlerinin geliştirilmesi amacıyla alternatif yağ kaynaklarının sosis model sisteminde uygulama imkanlarının araştırılması
Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2003
2003Yüksek Lisans
Sosislerde yağ oranının azaltılması ve farklı formülasyonlarda sosis üretiminin denenmesi
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Araştırma Alanları
Beslenme ve Dietetik
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
Akademik Unvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Tıbbi Biyoteknoloji Anabilim Dalı
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Myo, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
2016 - 2018
2016 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Myo, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
2012 - 2016
2012 - 2016Öğretim Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Serik Gülsün-Süleyman Meslek Yüksekokulu,Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı
2004 - 2016
2004 - 2016Öğretim Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu, Turizm Ve Otelişletmeciiği Programı, Turizm Ve Otelişletmeciiği Programı
2001 - 2003
2001 - 2003Araştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendsiliği, Gıda Mühendsiliği
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAnabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü
2006 - Devam Ediyor
2006 - Devam EdiyorErasmus Programı Kurum Koordinatörü
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2010 - 2015
2010 - 2015Yönetim Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu
2007 - 2008
2007 - 2008MYO Müdür Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Serik Gülsün Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı
2004 - 2008
2004 - 2008Yönetim Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Serik Gülsün-Süleyman Meslek Yüksekokulu
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
Devam Ediyor
Devam EdiyorYüksek Lisans
Halfnei alvei postbiyotiğinin Yüksek yağlı diyetle beslenen obez ratlarda ağırlık kaybı ve kan değerleri üzerine etkisi
Kaynakcı E. (Danışman)
A.Kavalcı(Öğrenci)
Devam Ediyor
Devam EdiyorYüksek Lisans
Çölyaklı Bireylerin Besinsel İhtiyaçlarına Yönelik Yeşil Alg ile Zenginleştirilmiş Glutensiz Ekmek Üretimi ve Duyusal Özellikleri
Kaynakcı E. (Danışman)
M.Ece(Öğrenci)
Devam Ediyor
Devam EdiyorYüksek Lisans
Kombucha Çayı Laktik Asit Bakterilerinden Elde Edilen Seçilmiş Probiyotik ve Postbiyotiğinin Yüksek Yağlı Diyetle Beslenen Ratlarda Obezite Etkisi
Kaynakcı E. (Danışman)
İ.Serra(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2021
2021Effect of replacing beef fat with safflower oil on physicochemical, nutritional and oxidative stability characteristics of wieners
KAYNAKCI E., KILIÇ B.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.41, ss.52-59, 2021 (SCI-Expanded)
2007
2007Effects of fat reduction and fat replacer addition on some quality characteristics of frankfurter-type sausages
Cengiz E., Gokoglu N.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.42, sa.3, ss.366-372, 2007 (SCI-Expanded)
2005
2005Changes in energy and cholesterol contents of frankfurter-type sausages with fat reduction and fat replacer addition
Cengiz E., Gokoglu N.
FOOD CHEMISTRY , cilt.91, sa.3, ss.443-447, 2005 (SCI-Expanded)
2004
2004Changes in biogenic amine contents and sensory quality of sardine (Sardina pilchardus) stored at 4C and 20C
GÖKOĞLU N., Yerlikaya P., Cengiz E.
JOURNAL OF FOOD QUALITY , cilt.27, sa.3, ss.221-231, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Determination of the shelf life of marinated sardina (sardina pilchardus) stored at 4°C.
GÖKOĞLU N., CENGİZI E., YERLİKAYA P.
FOOD CONTROL , cilt.15, sa.1, ss.1-4, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Effects of cooking methods on the proximate composition and mineral contents of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
Gokoglu N., Yerlikaya P., Cengiz E.
FOOD CHEMISTRY , cilt.84, sa.1, ss.19-22, 2004 (SCI-Expanded)
2003
2003Biogenic amines formation in sardine marinade during refrigerated storage
GÖKOĞLU N., Yerlikaya P., Cengiz E.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY , cilt.27, sa.5, ss.435-447, 2003 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023A New Functional Ingredient in Functional Meat Products: Postbiotic
KAYNAKCI E.
Journal of Balkan Science and Technology , 2023 (Hakemli Dergi)
2009
2009Et Ürünlerinde Yeni Eğilimler:Daha Sağlıklı Ürün Geliştirme Çalışmaları
KAYNAKCI E., Kılıç B.
AKADEMİK GIDA , sa.7, ss.52-59, 2009 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2023
2023Applications Of Algae as a Functional Food Additive in Meat Products
Kaynakcı E.
1st International Conference on Contemporary Academic Research ICCAR 2023, Konya, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2023, ss.66-67
2023
2023Et ve Et Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı
KAYNAKCI E., Yıldırım K.
1st International Conference on Scientific and Innovative Studies ICSIS 2023, Konya, Türkiye, 18 Nisan 2023, cilt.1, ss.78
2017
2017YÖRESEL YEMEKLERİN OTEL İŞLETMELERİNDE YERİ VE YİYECEK-İÇECEK BÖLÜMÜ ÇALIŞANLARININ GÖRÜŞLERİ
ARSLAN F., KAYNAKCI E.
4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2017, ss.18-22
2017
2017Yöresel Yemeklerin Otel İşletmelerinde Yeri Ve Yiyecek-İçecek Bölümü Çalışanlarının Görüşleri
ARSLAN F., KAYNAKCI E.
4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2017, ss.18-22
2017
2017Quality characteristics of chicken wieners formulated with grapeseed oil
KAYNAKCI E., Kılıc B.
International Conference on Nutrition and Food Science, Budapeşte, Macaristan, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.33
2016
2016Using algae oil to improve fatty acid profile of chicken weiner sausages
KAYNAKCI E., Kılıç B.
FSD 2016 - 2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.88
2010
2010Gıda Katkı Maddeleri Yönüyle Gıda Etiği
güven b., KAYNAKCI E., EKİNCİ B. T.
4. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 16 - 17 Nisan 2010, ss.1-5
2009
2009Antik Çağdan Günümüze Anadolu Yemekleri
KAN M. H., KAYNAKCI E.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2009, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.268
2005
2005Turizm Mimarlığında Temalı Oteller
Altun S., UÇAR A., KAYNAKCI E.
Turizm Mimarlığında Temalı Oteller Doğa ve Kültürel Değerlerin Korunması Geliştirilmesi ve Turizmin Çeşitlendirilmesinde KKTC ve Alanya-Antalya İşbirliği, Mağusa, Kıbrıs (Kktc), 1 - 02 Ekim 2005, cilt.1, sa.1, ss.185-193
2005
2005Sınavlı ve Sınavsız Öğrenci Alan Benzeş İki Programın Karşılaştırılması ve Öneriler
Akıncı Z., Kaynakcı E., Altun S., Dikmen Varol E., Elinç H.
3.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Burdur, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2005, ss.546
2004
2004. Limon lifi ve soya protein konsantresi ilavesinin yağı azaltılmış sosislerin su tutma kapasitesi ve pişirme kaybına etkisi
CENGİZI E., GÖKOĞLU N.
8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2004, ss.80
Kitap & Kitap Bölümleri
2023
2023Etin Kuru ve Yaş Yaşlandırılması İle İlgili Yapılan Bilimsel Yayınlara Bibliyometrik Bir Bakış (Web of Science Taban:1991-2022)
Kaynakcı E.
2023: MÜHENDİSLİKTE ÖNCÜ VE ÇAĞDAŞ ÇALIŞMALAR , :Doç. Dr. Enes YİĞİT,Dr. Öğr. Üyesi Umut ÖZ, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.7-31, 2023
2023
2023Et ve Et Ürünlerinde Doğal Koruyucular: Nisin ve Kitosan
Kaynakcı E., Pekşen İ. S.
Doğa ve Mühendislik Bilimlerinde Güncel Tartışmalar 8, Hikmet Y. ÇOĞUN İshak PARLAR Hasan ÜZMUŞ, Editör, Bilgin Kültür Sanat Yayınları, Ankara, ss.49-61, 2023
2006
2006Turizm ve Mimarlık
Altun S., Kaynakcı E., Sevinç T., Erbaş İ. (Editör)
Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Antalya, 2006
Diğer Yayınlar
2015
2015Gıda Katkı Maddeleri Yönüyle Gıda Etiği, Antalya Eczacılar Odasi yayını DOZAJ Dergisi
KAYNAKCI E.
Diğer, ss.38-41, 2015
Desteklenen Projeler
2018 - 2019
2018 - 2019MOLEKÜLER GASTRONOMİ YÖNTEMLERİ VE 3D BASKI CİHAZLARI İLE ÜRETİLEN İŞLENMİŞ GIDALARIN TEKSTÜREL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YATMAZ E. (Yürütücü), KAYNAKCI E., ERDEM Ö., ARMAN A., ARATOĞLU C.
2010 - 2012
2010 - 2012Sağlıklı Et Ürünlerinin Geliştirilmesi Amacıyla Alternatif Yağ Kaynaklarının Sosis Model Sisteminde Uygulama İmkânlarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kaynakcı E., Kılıç B.(Yürütücü)
2001 - 2003
2001 - 2003Sosislerde Yağ oranının azaltılması ve farklı formülasyonlarda diyet sosis”, BAP Y.Lisans, 2002.0121.03, Araştırmacı, 2004
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kaynakcı E., Gökoğlu N. (Yürütücü)
2000 - 2002
2000 - 2002Sardalya Marinatının Üretim ve Depolama Aşamasında Biyojen Amin İçeriğinin Belirlenmesi”, BAP Arastırma Projesi, 20.01.0104.10, araştırmacı, 2002
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kaynakcı E., Yerlikaya Kebapçıoğlu P., Gökoğlu N. (Yürütücü)
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2000 - Devam Ediyor
2000 - Devam EdiyorGıda Mühendisleri Odası
Üye
2000 - Devam Ediyor
2000 - Devam EdiyorBiyoteknoloji derneği
Üye
Bilimsel Hakemlikler
Ocak 2017
Ocak 2017Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2016
Haziran 2016Journal of Tourism ang Gastronomy Studies
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ödüller
Haziran 2007
Haziran 2007Bilimsel yayınları Teşvik Programı
TÜBİTAK
Mayıs 2005
Mayıs 2005Bilimsel yayınları Teşvik Programı
TÜBİTAK
Şubat 2004
Şubat 2004Bilimsel yayınları Teşvik Programı
TÜBİTAK
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
24 Mayıs 2023 - 25 Mayıs 2023
24 Mayıs 2023 - 25 Mayıs 20233 th International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies
Katılımcı
Ankara-Türkiye
17 Mayıs 2023 - 20 Mayıs 2023
17 Mayıs 2023 - 20 Mayıs 20231st International Conference on Contemporary Academic Research ICCAR 2023
Katılımcı
Konya-Türkiye
18 Nisan 2023 - 20 Nisan 2023
18 Nisan 2023 - 20 Nisan 20231st International Conference on Scientific and Innovative Studies ICSIS 2023
Katılımcı
Konya-Türkiye
04 Nisan 2023 - 06 Nisan 2023
04 Nisan 2023 - 06 Nisan 2023n 2nd International Conference on Engineering, Natural and Social Sciences ICENSOS 2023
Katılımcı
Konya-Türkiye
01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017
01 Kasım 2017 - 01 Kasım 20174. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi
Katılımcı
Aydın-Türkiye
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017Quality characteristics of chicken wieners formulated with grapeseed oil
Katılımcı
Budapest-Macaristan
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016Using algae oil to improve fatty acid profile of chicken weiner sausages
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Mart 2015 - 01 Mart 2015
01 Mart 2015 - 01 Mart 2015Panel: Turizmde İnovasyon
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 2011
01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 2011Effect of replacing of animal fats with safflower oil on the quality characteristics of weiner style sausages.
Katılımcı
İzmir-Türkiye
01 Nisan 2011 - 01 Nisan 2011
01 Nisan 2011 - 01 Nisan 2011Effects of replacing of animal fats with black cucimin seed oil on the quality characteristics of weiner style sausages. 57th International Congress of Meat Science and Technology.
Katılımcı
Ghent-Belçika
01 Nisan 2011 - 01 Nisan 2011
01 Nisan 2011 - 01 Nisan 2011Effect of vegetable oil substitued wiener consumption on blood lipoproteins levels of rats.57th International Congress of Meat Science and Technology.
Katılımcı
Ghent-Belçika
01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010
01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010Gıda Katkı Maddeleri Yönüyle Gıda Etiği
Katılımcı
Antalta-Türkiye
01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009
01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009Geleneksel Et Ürünlerinde Sağlıklı Ürün Yaklaşımı
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004
01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004Limon lifi ve Soya Protein Konsantresi İlavesinin Yağı Azaltılmış Sosislerin Su Tutma Kapasitesi ve Pişirme Kaybı Üzerine Etkisi
Katılımcı
Bursa-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 337
h-indeksi (WOS): 5
Jüri Üyelikleri
Şubat-2018
Şubat 2018Tez Savunma (Doktora)
Doktora Tez savunma Jürisi - Süleyman Demirel Üniversitesi
Haziran-2016
Haziran 2016