Dr. Öğr. Üyesi EMEL KAYNAKCI


Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Aşçılık Programı


WoS Araştırma Alanları: Biyoteknoloji Ve Uygulamalı Mikrobiyoloji, Sosyal Bilimler Genel, Beslenme Ve Diyetetik, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Metrikler

Yayın

25

Atıf (WoS)

337

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

412

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

6

Tez Danışmanlığı

3

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

Bitirme Projesi
Sunum
10.09.2019
Bilimsel Araştırma
Sunum
10.09.2019
Gıda Muhafaza Teknikleri
Sunum
10.09.2019
Gıda ve Personel Hijyeni
Sunum
10.09.2019

Eğitim Bilgileri

2007 - 2012

2007 - 2012

Doktora

Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2000 - 2003

2000 - 2003

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1996 - 2000

1996 - 2000

Lisans

Süleyman Demirel Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2012

2012

Doktora

Sağlıklı et ürünlerinin geliştirilmesi amacıyla alternatif yağ kaynaklarının sosis model sisteminde uygulama imkanlarının araştırılması

Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2003

2003

Yüksek Lisans

Sosislerde yağ oranının azaltılması ve farklı formülasyonlarda sosis üretiminin denenmesi

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Akademik Unvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Tıbbi Biyoteknoloji Anabilim Dalı

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Myo, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

2016 - 2018

2016 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Myo, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

2012 - 2016

2012 - 2016

Öğretim Görevlisi Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Serik Gülsün-Süleyman Meslek Yüksekokulu,Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı

2004 - 2016

2004 - 2016

Öğretim Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu, Turizm Ve Otelişletmeciiği Programı, Turizm Ve Otelişletmeciiği Programı

2001 - 2003

2001 - 2003

Araştırma Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendsiliği, Gıda Mühendsiliği

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

2006 - Devam Ediyor

2006 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Kurum Koordinatörü

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

2010 - 2015

2010 - 2015

Yönetim Kurulu Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu

2007 - 2008

2007 - 2008

MYO Müdür Yardımcısı

Akdeniz Üniversitesi, Serik Gülsün Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı

2004 - 2008

2004 - 2008

Yönetim Kurulu Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Serik Gülsün-Süleyman Meslek Yüksekokulu

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Seminer

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

FONKSİYONEL GIDA VE NÜTRASÖTİKLER

Lisans

Lisans

Mesleki Yabancı Dil

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

UZMANLIK ALAN DERSİ

Lisans

Lisans

Dünya Mutfakları

Lisans

Lisans

BESİN KONTROLÜ VE MEVZUATI

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER

Lisans

Lisans

Beslenme Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği

Lisans

Lisans

Beslenme Terminolojisi

Lisans

Lisans

Mesleki Yabancı Dil 2

Lisans

Lisans

Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme

Ön Lisans

Ön Lisans

Toplam Kalite Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Menü Planlama

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Matematik

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda ve Personel Hijyeni

Ön Lisans

Ön Lisans

Ziyafet ve Servis Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

İnsan Kaynakları Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Ticari Matematik

Ön Lisans

Ön Lisans

İş Organizasyonu

Ön Lisans

Ön Lisans

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda ve Personel Hijyeni

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Matematik

Ön Lisans

Ön Lisans

Menü Planlama

Ön Lisans

Ön Lisans

İnsan Kaynakları Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm Pazarlaması

Ön Lisans

Ön Lisans

Kongre Ve Fuar Drganizasyonu

Ön Lisans

Ön Lisans

Toplam Kalite Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Turizm

Ön Lisans

Ön Lisans

Ticari Matematik

Ön Lisans

Ön Lisans

Özel İlgi Turizmi

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Teknolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Ticari Matematik

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek İşletmeciliği I

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda ve Personel Hijyeni

Ön Lisans

Ön Lisans

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek İşletmeciliği II

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek Hizmetleri Otomasyonu

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Teknolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda ve Personel Hijyeni

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek İşletmeciliği I

Ön Lisans

Ön Lisans

Yönlendirilmiş Çalışma

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek Hizmetleri Otomasyonu 2

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2023

2023

Applications Of Algae as a Functional Food Additive in Meat Products

Kaynakcı E.

1st International Conference on Contemporary Academic Research ICCAR 2023, Konya, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2023, ss.66-67 Creative Commons License

2023

2023

Et ve Et Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı

KAYNAKCI E., Yıldırım K.

1st International Conference on Scientific and Innovative Studies ICSIS 2023, Konya, Türkiye, 18 Nisan 2023, cilt.1, ss.78

2017

2017

YÖRESEL YEMEKLERİN OTEL İŞLETMELERİNDE YERİ VE YİYECEK-İÇECEK BÖLÜMÜ ÇALIŞANLARININ GÖRÜŞLERİ

ARSLAN F., KAYNAKCI E.

4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2017, ss.18-22

2017

2017

Yöresel Yemeklerin Otel İşletmelerinde Yeri Ve Yiyecek-İçecek Bölümü Çalışanlarının Görüşleri

ARSLAN F., KAYNAKCI E.

4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2017, ss.18-22

2017

2017

Quality characteristics of chicken wieners formulated with grapeseed oil

KAYNAKCI E., Kılıc B.

International Conference on Nutrition and Food Science, Budapeşte, Macaristan, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.33

2016

2016

Using algae oil to improve fatty acid profile of chicken weiner sausages

KAYNAKCI E., Kılıç B.

FSD 2016 - 2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.88

2010

2010

Gıda Katkı Maddeleri Yönüyle Gıda Etiği

güven b., KAYNAKCI E., EKİNCİ B. T.

4. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 16 - 17 Nisan 2010, ss.1-5

2009

2009

Antik Çağdan Günümüze Anadolu Yemekleri

KAN M. H., KAYNAKCI E.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2009, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.268

2005

2005

Turizm Mimarlığında Temalı Oteller

Altun S., UÇAR A., KAYNAKCI E.

Turizm Mimarlığında Temalı Oteller Doğa ve Kültürel Değerlerin Korunması Geliştirilmesi ve Turizmin Çeşitlendirilmesinde KKTC ve Alanya-Antalya İşbirliği, Mağusa, Kıbrıs (Kktc), 1 - 02 Ekim 2005, cilt.1, sa.1, ss.185-193

Kitap & Kitap Bölümleri

2023

2023

Etin Kuru ve Yaş Yaşlandırılması İle İlgili Yapılan Bilimsel Yayınlara Bibliyometrik Bir Bakış (Web of Science Taban:1991-2022)

Kaynakcı E.

2023: MÜHENDİSLİKTE ÖNCÜ VE ÇAĞDAŞ ÇALIŞMALAR , :Doç. Dr. Enes YİĞİT,Dr. Öğr. Üyesi Umut ÖZ, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.7-31, 2023 Creative Commons License

2023

2023

Et ve Et Ürünlerinde Doğal Koruyucular: Nisin ve Kitosan

Kaynakcı E., Pekşen İ. S.

Doğa ve Mühendislik Bilimlerinde Güncel Tartışmalar 8, Hikmet Y. ÇOĞUN İshak PARLAR Hasan ÜZMUŞ, Editör, Bilgin Kültür Sanat Yayınları, Ankara, ss.49-61, 2023 Creative Commons License

2006

2006

Turizm ve Mimarlık

Altun S., Kaynakcı E., Sevinç T., Erbaş İ. (Editör)

Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Antalya, 2006

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2000 - Devam Ediyor

2000 - Devam Ediyor

Gıda Mühendisleri Odası

Üye

2000 - Devam Ediyor

2000 - Devam Ediyor

Biyoteknoloji derneği

Üye

Bilimsel Hakemlikler

Ocak 2017

Ocak 2017

Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2016

Haziran 2016

Journal of Tourism ang Gastronomy Studies

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ödüller

Haziran 2007

Haziran 2007

Bilimsel yayınları Teşvik Programı

TÜBİTAK

Mayıs 2005

Mayıs 2005

Bilimsel yayınları Teşvik Programı

TÜBİTAK

Şubat 2004

Şubat 2004

Bilimsel yayınları Teşvik Programı

TÜBİTAK



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

24 Mayıs 2023 - 25 Mayıs 2023

24 Mayıs 2023 - 25 Mayıs 2023

3 th International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies

Katılımcı

Ankara-Türkiye

17 Mayıs 2023 - 20 Mayıs 2023

17 Mayıs 2023 - 20 Mayıs 2023

1st International Conference on Contemporary Academic Research ICCAR 2023

Katılımcı

Konya-Türkiye

18 Nisan 2023 - 20 Nisan 2023

18 Nisan 2023 - 20 Nisan 2023

1st International Conference on Scientific and Innovative Studies ICSIS 2023

Katılımcı

Konya-Türkiye

04 Nisan 2023 - 06 Nisan 2023

04 Nisan 2023 - 06 Nisan 2023

n 2nd International Conference on Engineering, Natural and Social Sciences ICENSOS 2023

Katılımcı

Konya-Türkiye

01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017

01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017

4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi

Katılımcı

Aydın-Türkiye

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

Quality characteristics of chicken wieners formulated with grapeseed oil

Katılımcı

Budapest-Macaristan

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

Using algae oil to improve fatty acid profile of chicken weiner sausages

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Mart 2015 - 01 Mart 2015

01 Mart 2015 - 01 Mart 2015

Panel: Turizmde İnovasyon

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 2011

01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 2011

Effect of replacing of animal fats with safflower oil on the quality characteristics of weiner style sausages.

Katılımcı

İzmir-Türkiye

01 Nisan 2011 - 01 Nisan 2011

01 Nisan 2011 - 01 Nisan 2011

Effects of replacing of animal fats with black cucimin seed oil on the quality characteristics of weiner style sausages. 57th International Congress of Meat Science and Technology.Sürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Ghent-Belçika

01 Nisan 2011 - 01 Nisan 2011

01 Nisan 2011 - 01 Nisan 2011

Effect of vegetable oil substitued wiener consumption on blood lipoproteins levels of rats.57th International Congress of Meat Science and Technology.

Katılımcı

Ghent-Belçika

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

Gıda Katkı Maddeleri Yönüyle Gıda Etiği

Katılımcı

Antalta-Türkiye

01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009

01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009

Geleneksel Et Ürünlerinde Sağlıklı Ürün Yaklaşımı

Katılımcı

Van-Türkiye

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

Limon lifi ve Soya Protein Konsantresi İlavesinin Yağı Azaltılmış Sosislerin Su Tutma Kapasitesi ve Pişirme Kaybı Üzerine Etkisi

Katılımcı

Bursa-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 337

h-indeksi (WOS): 5

Jüri Üyelikleri

Şubat-2018

Şubat 2018

Tez Savunma (Doktora)

Doktora Tez savunma Jürisi - Süleyman Demirel Üniversitesi

Haziran-2016

Haziran 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Tez Savunma - Süleyman Demirel Üniversitesi

Yayıncılık Etkinlikleri

2015 - 2015

2015 - 2015

Radyo Programı

KAYNAKCI E.