Announcements & Documents
Download File
Education Information
2007 - 2012
2007 - 2012Doctorate
Suleyman Demirel University, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey
2000 - 2003
2000 - 2003Postgraduate
Akdeniz University, Faculty of Agriculture, Gıda Mühendisliği, Turkey
1996 - 2000
1996 - 2000Undergraduate
Suleyman Demirel University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey
Dissertations
2012
2012Doctorate
Sağlıklı et ürünlerinin geliştirilmesi amacıyla alternatif yağ kaynaklarının sosis model sisteminde uygulama imkanlarının araştırılması
Suleyman Demirel University, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2003
2003Postgraduate
Sosislerde yağ oranının azaltılması ve farklı formülasyonlarda sosis üretiminin denenmesi
Akdeniz University, Faculty of Agriculture, Gıda Mühendisliği
Research Areas
Nutrition and Dietetics
Tourism and Hotel Management
Food Engineering
Food Technology
Meat, Poultry and Game Technology
Academic Titles / Tasks
2023 - Continues
2023 - ContinuesAssistant Professor
Akdeniz University, Institute of Health Sciences , Tıbbi Biyoteknoloji Anabilim Dalı
2021 - Continues
2021 - ContinuesAssistant Professor
Akdeniz University, Faculty of Health Sciences, Department of Nutrition and Dietetics
2018 - Continues
2018 - ContinuesAssistant Professor
Akdeniz University, Göynük Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Myo, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
2016 - 2018
2016 - 2018Assistant Professor
Akdeniz University, Göynük Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Myo, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
2012 - 2016
2012 - 2016Lecturer PhD
Akdeniz University, Serik Gülsün-Süleyman Meslek Yüksekokulu,Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı
2004 - 2016
2004 - 2016Lecturer
Akdeniz University, Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu, Turizm Ve Otelişletmeciiği Programı, Turizm Ve Otelişletmeciiği Programı
2001 - 2003
2001 - 2003Research Assistant
Akdeniz University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendsiliği, Gıda Mühendsiliği
Managerial Experience
2023 - Continues
2023 - ContinuesAcademic Council Member of Department
Akdeniz University, Institute of Health Sciences
2006 - Continues
2006 - ContinuesErasmus Program Institutional Coordinator
Akdeniz University, Göynük Cuisine Arts Vocational School, Department of Hotel, Restaurant and Catering
2010 - 2015
2010 - 2015Board Member
Akdeniz University, Serik Gulsun-Suleyman Sural Vocational School
2007 - 2008
2007 - 2008Assistant Director of Vocational School
Akdeniz University, Serik Gülsün Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı
2004 - 2008
2004 - 2008Board Member
Akdeniz University, Serik Gülsün-Süleyman Meslek Yüksekokulu
Courses
Advising Theses
Continues
ContinuesPostgraduate
Halfnei alvei postbiyotiğinin Yüksek yağlı diyetle beslenen obez ratlarda ağırlık kaybı ve kan değerleri üzerine etkisi
Kaynakcı E. (Advisor)
A.Kavalcı(Student)
Continues
ContinuesPostgraduate
Çölyaklı Bireylerin Besinsel İhtiyaçlarına Yönelik Yeşil Alg ile Zenginleştirilmiş Glutensiz Ekmek Üretimi ve Duyusal Özellikleri
Kaynakcı E. (Advisor)
M.Ece(Student)
Continues
ContinuesPostgraduate
Kombucha Çayı Laktik Asit Bakterilerinden Elde Edilen Seçilmiş Probiyotik ve Postbiyotiğinin Yüksek Yağlı Diyetle Beslenen Ratlarda Obezite Etkisi
Kaynakcı E. (Advisor)
İ.Serra(Student)
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
2021
2021Effect of replacing beef fat with safflower oil on physicochemical, nutritional and oxidative stability characteristics of wieners
KAYNAKCI E., KILIÇ B.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , vol.41, pp.52-59, 2021 (SCI-Expanded)
2007
2007Effects of fat reduction and fat replacer addition on some quality characteristics of frankfurter-type sausages
Cengiz E., Gokoglu N.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , vol.42, no.3, pp.366-372, 2007 (SCI-Expanded)
2005
2005Changes in energy and cholesterol contents of frankfurter-type sausages with fat reduction and fat replacer addition
Cengiz E., Gokoglu N.
FOOD CHEMISTRY , vol.91, no.3, pp.443-447, 2005 (SCI-Expanded)
2004
2004Changes in biogenic amine contents and sensory quality of sardine (Sardina pilchardus) stored at 4C and 20C
GÖKOĞLU N., Yerlikaya P., Cengiz E.
JOURNAL OF FOOD QUALITY , vol.27, no.3, pp.221-231, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Determination of the shelf life of marinated sardina (sardina pilchardus) stored at 4°C.
GÖKOĞLU N., CENGİZI E., YERLİKAYA P.
FOOD CONTROL , vol.15, no.1, pp.1-4, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Effects of cooking methods on the proximate composition and mineral contents of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
Gokoglu N., Yerlikaya P., Cengiz E.
FOOD CHEMISTRY , vol.84, no.1, pp.19-22, 2004 (SCI-Expanded)
2003
2003Biogenic amines formation in sardine marinade during refrigerated storage
GÖKOĞLU N., Yerlikaya P., Cengiz E.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY , vol.27, no.5, pp.435-447, 2003 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2023
2023A New Functional Ingredient in Functional Meat Products: Postbiotic
KAYNAKCI E.
Journal of Balkan Science and Technology , 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2009
2009Et Ürünlerinde Yeni Eğilimler:Daha Sağlıklı Ürün Geliştirme Çalışmaları
KAYNAKCI E., Kılıç B.
AKADEMİK GIDA , no.7, pp.52-59, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2023
2023Applications Of Algae as a Functional Food Additive in Meat Products
Kaynakcı E.
1st International Conference on Contemporary Academic Research ICCAR 2023, Konya, Turkey, 17 - 19 May 2023, pp.66-67
2023
2023Et ve Et Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı
KAYNAKCI E., Yıldırım K.
1st International Conference on Scientific and Innovative Studies ICSIS 2023, Konya, Turkey, 18 April 2023, vol.1, pp.78
2017
2017YÖRESEL YEMEKLERİN OTEL İŞLETMELERİNDE YERİ VE YİYECEK-İÇECEK BÖLÜMÜ ÇALIŞANLARININ GÖRÜŞLERİ
ARSLAN F., KAYNAKCI E.
4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 9 - 12 November 2017, pp.18-22
2017
2017Yöresel Yemeklerin Otel İşletmelerinde Yeri Ve Yiyecek-İçecek Bölümü Çalışanlarının Görüşleri
ARSLAN F., KAYNAKCI E.
4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 9 - 12 November 2017, pp.18-22
2017
2017Quality characteristics of chicken wieners formulated with grapeseed oil
KAYNAKCI E., Kılıc B.
International Conference on Nutrition and Food Science, Budapeşte, Hungary, 10 - 12 May 2017, pp.33
2016
2016Using algae oil to improve fatty acid profile of chicken weiner sausages
KAYNAKCI E., Kılıç B.
FSD 2016 - 2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Turkey, 26 - 28 October 2016, pp.88
2010
2010Gıda Katkı Maddeleri Yönüyle Gıda Etiği
güven b., KAYNAKCI E., EKİNCİ B. T.
4. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Antalya, Turkey, 16 - 17 April 2010, pp.1-5
2009
2009Antik Çağdan Günümüze Anadolu Yemekleri
KAN M. H., KAYNAKCI E.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2009, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.268
2005
2005Turizm Mimarlığında Temalı Oteller
Altun S., UÇAR A., KAYNAKCI E.
Turizm Mimarlığında Temalı Oteller Doğa ve Kültürel Değerlerin Korunması Geliştirilmesi ve Turizmin Çeşitlendirilmesinde KKTC ve Alanya-Antalya İşbirliği, Mağusa, Cyprus (Kktc), 1 - 02 October 2005, vol.1, no.1, pp.185-193
2005
2005Sınavlı ve Sınavsız Öğrenci Alan Benzeş İki Programın Karşılaştırılması ve Öneriler
Akıncı Z., Kaynakcı E., Altun S., Dikmen Varol E., Elinç H.
3.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Burdur, Turkey, 3 - 05 May 2005, pp.546
2004
2004. Limon lifi ve soya protein konsantresi ilavesinin yağı azaltılmış sosislerin su tutma kapasitesi ve pişirme kaybına etkisi
CENGİZI E., GÖKOĞLU N.
8. Gıda Kongresi, Bursa, Turkey, 1 - 04 May 2004, pp.80
Books & Book Chapters
2023
2023Etin Kuru ve Yaş Yaşlandırılması İle İlgili Yapılan Bilimsel Yayınlara Bibliyometrik Bir Bakış (Web of Science Taban:1991-2022)
Kaynakcı E.
in: 2023: MÜHENDİSLİKTE ÖNCÜ VE ÇAĞDAŞ ÇALIŞMALAR , :Doç. Dr. Enes YİĞİT,Dr. Öğr. Üyesi Umut ÖZ, Editor, Duvar Yayınları, İzmir, pp.7-31, 2023
2023
2023Et ve Et Ürünlerinde Doğal Koruyucular: Nisin ve Kitosan
Kaynakcı E., Pekşen İ. S.
in: Doğa ve Mühendislik Bilimlerinde Güncel Tartışmalar 8, Hikmet Y. ÇOĞUN İshak PARLAR Hasan ÜZMUŞ, Editor, Bilgin Kültür Sanat Yayınları, Ankara, pp.49-61, 2023
2006
2006Turizm ve Mimarlık
Altun S., Kaynakcı E., Sevinç T., Erbaş İ. (Editor)
Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Antalya, 2006
Other Publications
2015
2015Gıda Katkı Maddeleri Yönüyle Gıda Etiği, Antalya Eczacılar Odasi yayını DOZAJ Dergisi
KAYNAKCI E.
Other, pp.38-41, 2015
Supported Projects
2018 - 2019
2018 - 2019MOLEKÜLER GASTRONOMİ YÖNTEMLERİ VE 3D BASKI CİHAZLARI İLE ÜRETİLEN İŞLENMİŞ GIDALARIN TEKSTÜREL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
Project Supported by Higher Education Institutions
YATMAZ E. (Executive), KAYNAKCI E., ERDEM Ö., ARMAN A., ARATOĞLU C.
2010 - 2012
2010 - 2012Sağlıklı Et Ürünlerinin Geliştirilmesi Amacıyla Alternatif Yağ Kaynaklarının Sosis Model Sisteminde Uygulama İmkânlarının Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
Kaynakcı E., Kılıç B.(Executive)
2001 - 2003
2001 - 2003Sosislerde Yağ oranının azaltılması ve farklı formülasyonlarda diyet sosis”, BAP Y.Lisans, 2002.0121.03, Araştırmacı, 2004
Project Supported by Higher Education Institutions
Kaynakcı E., Gökoğlu N. (Executive)
2000 - 2002
2000 - 2002Sardalya Marinatının Üretim ve Depolama Aşamasında Biyojen Amin İçeriğinin Belirlenmesi”, BAP Arastırma Projesi, 20.01.0104.10, araştırmacı, 2002
Project Supported by Higher Education Institutions
Kaynakcı E., Yerlikaya Kebapçıoğlu P., Gökoğlu N. (Executive)
Memberships / Tasks in Scientific Organizations
2000 - Continues
2000 - ContinuesGıda Mühendisleri Odası
Member
2000 - Continues
2000 - ContinuesBiyoteknoloji derneği
Member
Scientific Refereeing
January 2017
January 2017Food Science and Technology
SCI Journal
June 2016
June 2016Journal of Tourism ang Gastronomy Studies
Other Indexed Journal
Awards
June 2007
June 2007Bilimsel yayınları Teşvik Programı
TÜBİTAK
May 2005
May 2005Bilimsel yayınları Teşvik Programı
TÜBİTAK
February 2004
February 2004Bilimsel yayınları Teşvik Programı
TÜBİTAK
Congress and Symposium Activities
24 May 2023 - 25 May 2023
24 May 2023 - 25 May 20233 th International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies
Attendee
Ankara-Turkey
17 May 2023 - 20 May 2023
17 May 2023 - 20 May 20231st International Conference on Contemporary Academic Research ICCAR 2023
Attendee
Konya-Turkey
18 April 2023 - 20 April 2023
18 April 2023 - 20 April 20231st International Conference on Scientific and Innovative Studies ICSIS 2023
Attendee
Konya-Turkey
04 April 2023 - 06 April 2023
04 April 2023 - 06 April 2023n 2nd International Conference on Engineering, Natural and Social Sciences ICENSOS 2023
Attendee
Konya-Turkey
01 November 2017 - 01 November 2017
01 November 2017 - 01 November 20174. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi
Attendee
Aydın-Turkey
01 May 2017 - 01 May 2017
01 May 2017 - 01 May 2017Quality characteristics of chicken wieners formulated with grapeseed oil
Attendee
Budapest-Hungary
01 October 2016 - 01 October 2016
01 October 2016 - 01 October 2016Using algae oil to improve fatty acid profile of chicken weiner sausages
Attendee
Antalya-Turkey
01 March 2015 - 01 March 2015
01 March 2015 - 01 March 2015Panel: Turizmde İnovasyon
Attendee
Antalya-Turkey
01 May 2011 - 01 May 2011
01 May 2011 - 01 May 2011Effect of replacing of animal fats with safflower oil on the quality characteristics of weiner style sausages.
Attendee
İzmir-Turkey
01 April 2011 - 01 April 2011
01 April 2011 - 01 April 2011Effect of vegetable oil substitued wiener consumption on blood lipoproteins levels of rats.57th International Congress of Meat Science and Technology.
Attendee
Ghent-Belgium
01 April 2011 - 01 April 2011
01 April 2011 - 01 April 2011Effects of replacing of animal fats with black cucimin seed oil on the quality characteristics of weiner style sausages. 57th International Congress of Meat Science and Technology.
Attendee
Ghent-Belgium
01 April 2010 - 01 April 2010
01 April 2010 - 01 April 2010Gıda Katkı Maddeleri Yönüyle Gıda Etiği
Attendee
Antalta-Turkey
01 May 2009 - 01 May 2009
01 May 2009 - 01 May 2009Geleneksel Et Ürünlerinde Sağlıklı Ürün Yaklaşımı
Attendee
Van-Turkey
01 May 2004 - 01 May 2004
01 May 2004 - 01 May 2004Limon lifi ve Soya Protein Konsantresi İlavesinin Yağı Azaltılmış Sosislerin Su Tutma Kapasitesi ve Pişirme Kaybı Üzerine Etkisi
Attendee
Bursa-Turkey
Citations
Total Citations (WOS): 337
h-index (WOS): 5
Jury Memberships
February-2018
February 2018Doctorate
Doktora Tez savunma Jürisi - Süleyman Demirel Üniversitesi
June-2016
June 2016