Asst. Prof. EMEL KAYNAKCI


Göynük Cuisine Arts Vocational School, Department of Hotel, Restaurant and Catering

Culinary Arts Pr.


WoS Research Areas: Biotechnology & Applied Microbiology, Social Sciences General, Nutrition & Dietetics, Food Science & Technology


Avesis Research Areas: Nutrition and Dietetics, Tourism and Hotel Management, Food Engineering, Food Technology, Meat, Poultry and Game Technology

Metrics

Publication

25

Citation (WoS)

337

H-Index (WoS)

5

Citation (Scopus)

418

H-Index (Scopus)

5

Citiation (TrDizin)

1

H-Index (TrDizin)

1

Citiation (Sum Other)

2

Project

6

Thesis Advisory

3

Open Access

5
UN Sustainable Development Goals

Announcements & Documents

Bitirme Projesi
Presentation
9/10/2019
Bilimsel Araştırma
Presentation
9/10/2019
Gıda Muhafaza Teknikleri
Presentation
9/10/2019
Gıda ve Personel Hijyeni
Presentation
9/10/2019

Education Information

2007 - 2012

2007 - 2012

Doctorate

Suleyman Demirel University, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey

2000 - 2003

2000 - 2003

Postgraduate

Akdeniz University, Faculty of Agriculture, Gıda Mühendisliği, Turkey

1996 - 2000

1996 - 2000

Undergraduate

Suleyman Demirel University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey

Dissertations

2012

2012

Doctorate

Sağlıklı et ürünlerinin geliştirilmesi amacıyla alternatif yağ kaynaklarının sosis model sisteminde uygulama imkanlarının araştırılması

Suleyman Demirel University, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2003

2003

Postgraduate

Sosislerde yağ oranının azaltılması ve farklı formülasyonlarda sosis üretiminin denenmesi

Akdeniz University, Faculty of Agriculture, Gıda Mühendisliği

Research Areas

Nutrition and Dietetics

Tourism and Hotel Management

Food Engineering

Food Technology

Meat, Poultry and Game Technology

Academic Titles / Tasks

2023 - Continues

2023 - Continues

Assistant Professor

Akdeniz University, Institute of Health Sciences , Tıbbi Biyoteknoloji Anabilim Dalı

2021 - Continues

2021 - Continues

Assistant Professor

Akdeniz University, Faculty of Health Sciences, Department of Nutrition and Dietetics

2018 - Continues

2018 - Continues

Assistant Professor

Akdeniz University, Göynük Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Myo, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

2016 - 2018

2016 - 2018

Assistant Professor

Akdeniz University, Göynük Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Myo, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

2012 - 2016

2012 - 2016

Lecturer PhD

Akdeniz University, Serik Gülsün-Süleyman Meslek Yüksekokulu,Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı

2004 - 2016

2004 - 2016

Lecturer

Akdeniz University, Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu, Turizm Ve Otelişletmeciiği Programı, Turizm Ve Otelişletmeciiği Programı

2001 - 2003

2001 - 2003

Research Assistant

Akdeniz University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendsiliği, Gıda Mühendsiliği

Managerial Experience

2023 - Continues

2023 - Continues

Academic Council Member of Department

Akdeniz University, Institute of Health Sciences

2006 - Continues

2006 - Continues

Erasmus Program Institutional Coordinator

Akdeniz University, Göynük Cuisine Arts Vocational School, Department of Hotel, Restaurant and Catering

2010 - 2015

2010 - 2015

Board Member

Akdeniz University, Serik Gulsun-Suleyman Sural Vocational School

2007 - 2008

2007 - 2008

Assistant Director of Vocational School

Akdeniz University, Serik Gülsün Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı

2004 - 2008

2004 - 2008

Board Member

Akdeniz University, Serik Gülsün-Süleyman Meslek Yüksekokulu

Courses

Undergraduate

Undergraduate

Seminer

Postgraduate

Postgraduate

FONKSİYONEL GIDA VE NÜTRASÖTİKLER

Undergraduate

Undergraduate

Mesleki Yabancı Dil

Postgraduate

Postgraduate

UZMANLIK ALAN DERSİ

Undergraduate

Undergraduate

Dünya Mutfakları

Undergraduate

Undergraduate

BESİN KONTROLÜ VE MEVZUATI

Postgraduate

Postgraduate

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER

Undergraduate

Undergraduate

Beslenme Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği

Undergraduate

Undergraduate

Beslenme Terminolojisi

Undergraduate

Undergraduate

Mesleki Yabancı Dil 2

Undergraduate

Undergraduate

Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme

Associate Degree

Associate Degree

Toplam Kalite Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Menü Planlama

Associate Degree

Associate Degree

Genel Matematik

Associate Degree

Associate Degree

Gıda ve Personel Hijyeni

Associate Degree

Associate Degree

Ziyafet ve Servis Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

İnsan Kaynakları Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Ticari Matematik

Associate Degree

Associate Degree

İş Organizasyonu

Associate Degree

Associate Degree

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Gıda ve Personel Hijyeni

Associate Degree

Associate Degree

Genel Matematik

Associate Degree

Associate Degree

Menü Planlama

Associate Degree

Associate Degree

İnsan Kaynakları Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Turizm Pazarlaması

Associate Degree

Associate Degree

Kongre Ve Fuar Drganizasyonu

Associate Degree

Associate Degree

Toplam Kalite Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Genel Turizm

Associate Degree

Associate Degree

Ticari Matematik

Associate Degree

Associate Degree

Özel İlgi Turizmi

Associate Degree

Associate Degree

Gıda Teknolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Ticari Matematik

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek İşletmeciliği I

Associate Degree

Associate Degree

Gıda ve Personel Hijyeni

Associate Degree

Associate Degree

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek İşletmeciliği II

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek Hizmetleri Otomasyonu

Associate Degree

Associate Degree

Gıda Teknolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı

Associate Degree

Associate Degree

Gıda ve Personel Hijyeni

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek İşletmeciliği I

Associate Degree

Associate Degree

Yönlendirilmiş Çalışma

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek Hizmetleri Otomasyonu 2

Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2023

2023

Applications Of Algae as a Functional Food Additive in Meat Products

Kaynakcı E.

1st International Conference on Contemporary Academic Research ICCAR 2023, Konya, Turkey, 17 - 19 May 2023, pp.66-67 Creative Commons License

2023

2023

Et ve Et Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı

KAYNAKCI E., Yıldırım K.

1st International Conference on Scientific and Innovative Studies ICSIS 2023, Konya, Turkey, 18 April 2023, vol.1, pp.78

2017

2017

YÖRESEL YEMEKLERİN OTEL İŞLETMELERİNDE YERİ VE YİYECEK-İÇECEK BÖLÜMÜ ÇALIŞANLARININ GÖRÜŞLERİ

ARSLAN F., KAYNAKCI E.

4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 9 - 12 November 2017, pp.18-22

2017

2017

Yöresel Yemeklerin Otel İşletmelerinde Yeri Ve Yiyecek-İçecek Bölümü Çalışanlarının Görüşleri

ARSLAN F., KAYNAKCI E.

4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 9 - 12 November 2017, pp.18-22

2017

2017

Quality characteristics of chicken wieners formulated with grapeseed oil

KAYNAKCI E., Kılıc B.

International Conference on Nutrition and Food Science, Budapeşte, Hungary, 10 - 12 May 2017, pp.33

2016

2016

Using algae oil to improve fatty acid profile of chicken weiner sausages

KAYNAKCI E., Kılıç B.

FSD 2016 - 2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Turkey, 26 - 28 October 2016, pp.88

2010

2010

Gıda Katkı Maddeleri Yönüyle Gıda Etiği

güven b., KAYNAKCI E., EKİNCİ B. T.

4. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Antalya, Turkey, 16 - 17 April 2010, pp.1-5

2009

2009

Antik Çağdan Günümüze Anadolu Yemekleri

KAN M. H., KAYNAKCI E.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2009, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.268

2005

2005

Turizm Mimarlığında Temalı Oteller

Altun S., UÇAR A., KAYNAKCI E.

Turizm Mimarlığında Temalı Oteller Doğa ve Kültürel Değerlerin Korunması Geliştirilmesi ve Turizmin Çeşitlendirilmesinde KKTC ve Alanya-Antalya İşbirliği, Mağusa, Cyprus (Kktc), 1 - 02 October 2005, vol.1, no.1, pp.185-193

Books & Book Chapters

2023

2023

Etin Kuru ve Yaş Yaşlandırılması İle İlgili Yapılan Bilimsel Yayınlara Bibliyometrik Bir Bakış (Web of Science Taban:1991-2022)

Kaynakcı E.

in: 2023: MÜHENDİSLİKTE ÖNCÜ VE ÇAĞDAŞ ÇALIŞMALAR , :Doç. Dr. Enes YİĞİT,Dr. Öğr. Üyesi Umut ÖZ, Editor, Duvar Yayınları, İzmir, pp.7-31, 2023 Creative Commons License

2023

2023

Et ve Et Ürünlerinde Doğal Koruyucular: Nisin ve Kitosan

Kaynakcı E., Pekşen İ. S.

in: Doğa ve Mühendislik Bilimlerinde Güncel Tartışmalar 8, Hikmet Y. ÇOĞUN İshak PARLAR Hasan ÜZMUŞ, Editor, Bilgin Kültür Sanat Yayınları, Ankara, pp.49-61, 2023 Creative Commons License

2006

2006

Turizm ve Mimarlık

Altun S., Kaynakcı E., Sevinç T., Erbaş İ. (Editor)

Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Antalya, 2006

Memberships / Tasks in Scientific Organizations

2000 - Continues

2000 - Continues

Gıda Mühendisleri Odası

Member

2000 - Continues

2000 - Continues

Biyoteknoloji derneği

Member

Scientific Refereeing

January 2017

January 2017

Food Science and Technology

SCI Journal

June 2016

June 2016

Journal of Tourism ang Gastronomy Studies

Other Indexed Journal

Awards

June 2007

June 2007

Bilimsel yayınları Teşvik Programı

TÜBİTAK

May 2005

May 2005

Bilimsel yayınları Teşvik Programı

TÜBİTAK

February 2004

February 2004

Bilimsel yayınları Teşvik Programı

TÜBİTAK



Congress and Symposium Activities

24 May 2023 - 25 May 2023

24 May 2023 - 25 May 2023

3 th International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies

Attendee

Ankara-Turkey

17 May 2023 - 20 May 2023

17 May 2023 - 20 May 2023

1st International Conference on Contemporary Academic Research ICCAR 2023

Attendee

Konya-Turkey

18 April 2023 - 20 April 2023

18 April 2023 - 20 April 2023

1st International Conference on Scientific and Innovative Studies ICSIS 2023

Attendee

Konya-Turkey

04 April 2023 - 06 April 2023

04 April 2023 - 06 April 2023

n 2nd International Conference on Engineering, Natural and Social Sciences ICENSOS 2023

Attendee

Konya-Turkey

01 November 2017 - 01 November 2017

01 November 2017 - 01 November 2017

4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi

Attendee

Aydın-Turkey

01 May 2017 - 01 May 2017

01 May 2017 - 01 May 2017

Quality characteristics of chicken wieners formulated with grapeseed oil

Attendee

Budapest-Hungary

01 October 2016 - 01 October 2016

01 October 2016 - 01 October 2016

Using algae oil to improve fatty acid profile of chicken weiner sausages

Attendee

Antalya-Turkey

01 March 2015 - 01 March 2015

01 March 2015 - 01 March 2015

Panel: Turizmde İnovasyon

Attendee

Antalya-Turkey

01 May 2011 - 01 May 2011

01 May 2011 - 01 May 2011

Effect of replacing of animal fats with safflower oil on the quality characteristics of weiner style sausages.

Attendee

İzmir-Turkey

01 April 2011 - 01 April 2011

01 April 2011 - 01 April 2011

Effect of vegetable oil substitued wiener consumption on blood lipoproteins levels of rats.57th International Congress of Meat Science and Technology.

Attendee

Ghent-Belgium

01 April 2011 - 01 April 2011

01 April 2011 - 01 April 2011

Effects of replacing of animal fats with black cucimin seed oil on the quality characteristics of weiner style sausages. 57th International Congress of Meat Science and Technology.Sustainable Development

Attendee

Ghent-Belgium

01 April 2010 - 01 April 2010

01 April 2010 - 01 April 2010

Gıda Katkı Maddeleri Yönüyle Gıda Etiği

Attendee

Antalta-Turkey

01 May 2009 - 01 May 2009

01 May 2009 - 01 May 2009

Geleneksel Et Ürünlerinde Sağlıklı Ürün Yaklaşımı

Attendee

Van-Turkey

01 May 2004 - 01 May 2004

01 May 2004 - 01 May 2004

Limon lifi ve Soya Protein Konsantresi İlavesinin Yağı Azaltılmış Sosislerin Su Tutma Kapasitesi ve Pişirme Kaybı Üzerine Etkisi

Attendee

Bursa-Turkey

Citations

Total Citations (WOS): 337

h-index (WOS): 5

Jury Memberships

February-2018

February 2018

Doctorate

Doktora Tez savunma Jürisi - Süleyman Demirel Üniversitesi

June-2016

June 2016

Post Graduate

Tez Savunma - Süleyman Demirel Üniversitesi

Visual Activities

2015 - 2015

2015 - 2015

Radio Program

KAYNAKCI E.