Publications & Works

Articles Published in Other Journals
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

An Analysis of the Professional Competencies of Gastronomy and Culinary Arts Undergraduate Students

HoReCa4VET for Sustainable Development, Radom, Poland, 9 - 10 May 2023, pp.111-126

Destinasyon Markası Pazarlamasında Gastronomi Turizminin Önemi

2. Eko-Gastronomi Kongresi, Çanakkale, Turkey, 13 - 14 April 2015, vol.640, pp.14
Books

TURİZMDE TEKNOLOJİK GELİŞMELER

in: Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editor, Çizgi Yayınevi, Konya, pp.414-424, 2024

Nöropazarlama ve Turizm

in: TEORİ VE UYGULAMALARLA TURİZM ARAŞTIRMALARI, ERGÜN GÖZDE SEVAL, TARINÇ ABDULLAH, Editor, Çizgi Yayınevi, Konya, pp.242-253, 2024

Öğrenilmiş Güçlülük: Gastronomi Sektörü Perspektifinden Kavramsal Bir Değerlendirme

in: Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.404-413, 2024

GASTRONOMİ VE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ: KARS KAZEVİ ÖRNEĞİ

in: Tourism Entrepreneurship: Innovative Approaches, GÜÇER EVREN, AKSOY MUSTAFA, BALCI EMİNE, KÜÇÜKERGİN FULDEN NURAY, ŞİMŞEK ERDEM, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.191-203, 2024

Turizm ve Ağırlama Alanında Menü Çalışmalarının İncelenmesi (1984-2024)

in: Teori ve Uygulamalarla Turizm Araştırmaları, ERGÜN GÖZDE SEVAL, TARINÇ ABDULLAH, Editor, Çizgi Yayınevi, Konya, pp.29-53, 2024

ÖĞRENİLMİŞ GÜÇLÜLÜK: GASTRONOMİ SEKTÖRÜ PERSPEKTİFİNDEN KAVRAMSAL BİR DEĞERLENDİRME

in: Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editor, Çizgi Yayınevi, Konya, pp.404-413, 2024

GASTRONOMİ VE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ: KARS KAZEVİ ÖRNEĞİ

in: TOURISM ENTREPRENEURSHIP: INNOVATIVE APPROACHES, GÜÇER EVREN, AKSOY MUSTAFA, KÜÇÜKERGİN FULDEN NURAY, ŞİMŞEK ERDEM, Editor, DETAY, Ankara, pp.192-204, 2024

Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (GMS) Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin İstihdam Edilebilirlik Algılarını Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi

in: Green Inspiration, Yazıcıoğlu, İ.; Küçükergin, F.N.; Şimşek, E., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.103-119, 2023

Evaluation of Gastronomic Elements in the “Zengin Mutfağı” Movie from Semiotics Perspective

in: Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, YAZICIOĞLU, İrfan; Işın, Alper; YAYLA,Özgür; Bayram,Fuat; Bölükbaş, Rabia, Editor, Peter Lang Ag, pp.69-78, 2023

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (GMS) ALANINDA EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİK ALGILARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN İNCELENMESİ

in: YEŞİL İLHAM, Yazıcıoğlu, İrfan; Küçükergin, Fulden Nuray; Şimşek, Erdem, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.103-119, 2023

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Alan Öğrencilerin Girişimcilik Niyetinin İncelenmesi

in: Güncel Turizm Konuları, Cihangir Emine, Can Ali Selçük, Editor, Paradigma Akademi, Çanakkale, pp.171-189, 2022

Effects of Music in the Food and Beverage Industry

in: Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, İrfan Yazıcıoğlu,Alper Işın,Özgür Yayla, Editor, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, pp.29-45, 2021

Effects of Music in the Food and Beverage Industry

in: Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, Yazıcıoğlu,İ.; Işın,A.;Yayla,Ö., Editor, Peter Lang, Berlin, pp.29-45, 2021

Diyarbakır

in: Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu,İ.; Sormaz,Ü; Canbolat,C., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.351-358, 2021

Gastronomi 4.0

in: Geleceğin Restoranları, Çalışkan, Gültekin; Yıldırım, Gülsün, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.1-13, 2021

GASTRONOMİ 4.0

in: GELECEĞİN RESTORANLARI, GÜLTEKİN ÇALIŞKAN, GÜLSÜN YILDIRIM, Editor, DETAY YAYINEVİ, Ankara, pp.1-13, 2021

Gastronomy in Tourism Marketing

in: Tourism and Hospitality Studies, Yazıcıoğlu, İrfan, Yayla,Özgür, Işın, Alper , Çetin, Turhan, Editor, Peter Lang, Berlin, pp.185-197, 2020

Dijital Menü Planlaması

in: Turizm 4.0 Dijital Dönüşüm, Sezgin, Mete Özdemir Akgül, Seda Atar, Ayşe, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.81-98, 2019