Announcements & Documents
TOURISM DEMAND, TOURIST MOTIVATION AND TOURIST TYPOLOGIES
Lecture Note
3/20/2020
Main Tourism Attractions and Resources in Turkey
Lecture Note
3/20/2020
Tourism, geography and geographies of tourism
Lecture Note
3/20/2020
TOURIST GUIDANCE
Lecture Note
3/19/2020
TYPOLOGY OF TOURISTS and TOURIST GUIDANCE
Lecture Note
3/19/2020
THE ROLE OF TOURIST GUIDE ON TOUR PLANNING
Lecture Note
3/19/2020
TYPES OF TOURS &QUALITIES OF AN EFFECTIVE TOUR GUIDE
Lecture Note
3/19/2020
Temel Pişirme Teknikleri ve Moleküler Gastronomi
Lecture Note
3/19/2020
Göynük Mutfak Sanatları MYO: Yaratıcı Mutfak Uygulamaları Ders notları 1
Çırpılarak hazırlanan Hamurlar
Lecture Note
3/19/2020
Turizm Fakültesi: Pastacılık ve Çikolata Yapımı dersi: Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar 1. Hafta
Pişirilerek Yapılan Hamurlar
Lecture Note
3/19/2020
Download File
Education
2010 - 2018
2010 - 2018Doctorate
Akdeniz University, Faculty of Tourism, Department of Tourism Management, Turkey
2005 - 2010
2005 - 2010Postgraduate
Akdeniz University, Faculty of Education, Eğitim Bilimleri, Turkey
1999 - 2003
1999 - 2003Undergraduate
Gazi University, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi, Turkey
Dissertations
2018
2018Doctorate
Çapraz Akran Öğretimi Modelinin Öğrencilerin Öz Yeterlilik İnançları Üzerindeki Etkisi
Akdeniz University, Faculty of Tourism, Department of Tourism Management
2010
2010Postgraduate
Öğretim Elemanlarının Maruz Kaldıkları Yıldırma (Mobbing) Davranışlarının İşe Yabancılaşmaları Üzerine Etkisi
Akdeniz University, Faculty of Education, Eğitim Bilimleri
Foreign Languages
C1 Advanced
C1 AdvancedEnglish
Certificates, Courses and Trainings
2019
2019Butik Artisan Ekmek Çeşitleri
Education Management and Planning
İsmek Fırıncılık ve Pastacılık Okulu
2019
2019Deniz Ürünleri Hazırlama, Pişirme ve Sunum Teknikleri Kursu
Education Management and Planning
MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü
2019
2019Şeker Hamuru ile Süsleme ve Makaron Yapım Teknikleri
Education Management and Planning
İsmek Hayat Boyu Öğrenme Merkezi
2018
2018Pastacılık
Education Management and Planning
Kurumsal Kampüs
2018
2018Temel Barista Eğitimi
Education Management and Planning
İstanbul Gedik Üniversitesi
2018
2018EU Experience in Molecular Gastronomy
Education Management and Planning
AVİVA Poland
2017
2017Baklava Yapımı
Education Management and Planning
İsmek Hayat Boyu Öğrenme Merkezi
2017
2017Çikolata Yapımı ve Sunumu
Education Management and Planning
İsmek Hayat Boyu Öğrenme Merkezi
2016
2016Çalışanların Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Kursu
Occupational Health and Safety
İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü
2015
2015AB Proje Hazırlama Eğitimi
Education Management and Planning
İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü
2015
2015Turkish European Fusion Kitchen
Education Management and Planning
European Academy of Certification and Education
2012
2012Proje Ön Teklifi Hazırlama Eğitimi
Education Management and Planning
İKG PRO
2009
2009ACEP Intensive Programme (Analysis of Comperative Educational Policies) Summer School
Education Management and Planning
Ulusal Ajans
2007
2007ACEP Intensive Programme (Analysis of Comperative Educational Policies) Summer School
Education Management and Planning
Ulusal Ajans
2002
2002Bilgisayar İşletmeni
IT
Girişim Bilgisayar Kursu
Research Areas
Social Sciences and Humanities
Behavioural Sciences
Management
Management and Organization
Tourism and Hotel Management
Education
Vocational Education
Education in Tourism and Hotel Management
Academic Positions
2019 - Present
2019 - PresentLecturer PhD
Akdeniz University, Göynük Cuisine Arts Vocational School, Department of Hotel, Restaurant and Catering
2006 - 2010
2006 - 2010Research Assistant
Akdeniz University, Faculty of Education, Educational Sciences
Managerial Experience
2021 - Present
2021 - PresentMember of Department Quality Commission
Akdeniz University, Göynük Cuisine Arts Vocational School, Department of Hotel, Restaurant and Catering
2021 - Present
2021 - PresentCollege Management Board Member
Akdeniz University, Göynük Cuisine Arts Vocational School, Department of Hotel, Restaurant and Catering
Courses
Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI
2025
2025The Impact of Sustainable QR Menus on Service Quality and Customer Satisfaction: The Moderating Role of Perceived Risk
YİĞİTOĞLU V., ŞAHİN E., GÜNERİ B., Demir M. Ö.
Sustainability (Switzerland)
, vol.17, no.5, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Circular Economy for Sustainability: A Bibliometric Analysis for the Tourism/Hospitality Field
Şahin E., Yiğitoğlu V., Gök Demir Z., Karakaya Ç., Erendağ Sümer F., Güneri B.
Sustainability (Switzerland)
, vol.16, no.15, 2024 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2022
2022A Panoramic Review on Social Media Research in Tourism
YAY Ö., GÜNERİ B., ATABAY E.
Güncel turizm araştırmaları dergisi (Online)
, vol.6, no.2, pp.115-132, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022COVID-19 Salgınının Otellerin Mutfak Departmanına Yansımaları: Antalya daki Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Üzerinde Nitel Bir Araştırma (Reflections of the COVID-19 Outbreak on the Hotel Kitchen Department: A Qualitative Research on Five-Star Hotels in Antalya)
GÜNERİ B., YAY Ö.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.10, no.1, pp.225-247, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017Ortaöğretim Kurumlarında Örgütsel Sinizm ve Örgütsel Adaletin Örgütsel Bağlılık Üzerindeki Etkisi
KASALAK G., GÜNERİ B.
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi , vol.4, no.11, pp.416-434, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2011
2011Öğretim Elemanlarının Maruz Kaldıkları Yıldırma Davranışlarının İşe Yabancılaşmaları Üzerine Etkisi
Aksu T., Güneri B.
e-international journal of educational research , vol.2, no.4, pp.28-43, 2011 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
2024
2024GASTRONOMİ VE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ: KARS KAZEVİ ÖRNEĞİ
GÜNERİ B., ŞAHİN E.
5th INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS, Ankara, Turkey, 16 - 18 May 2024, (Full Text)
2023
2023A case study on ready-to-eat foods produced by modified atmosphere method
ŞAHİN E., GÜNERİ B.
3rd International Congress of New Generations and New Trends in Tourism, Sakarya, Turkey, 26 - 28 October 2023, (Full Text)
2021
2021Turizmde Sosyal Medya Araştırmalarına Panoramik Bir Bakış
YAY Ö., GÜNERİ B., ATABAY E.
21. Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Turkey, 15 October 2021, pp.601-614, (Full Text)
0
0Mobbing Ölçeğinin Türkçeye Uyarlanması
GÜZELLER C. O., GÜNERİ B.
1. Ulusal Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Kongresi, Ankara, Turkey, pp.607, (Full Text)
2018
2018Mesleki Eğitim Sisteminde Yeni Eğilimler: Çapraz Akran Öğretimine İlişkin Kuramsal Bir Model Önerisi
Güneri B., EHTİYAR V. R.
Ejer 2018 Congress, Antalya, Turkey, 2 - 05 May 2018, pp.100, (Summary Text)
2016
2016The Assessment of The Effect Of Culinary Students' Self-Efficacy Beliefs On The Academic Motivation
Güneri B., KASALAK G.
2nd International Conference on Lifelong Education and Leadership for All (ICLEL), Liepaja, Latvia, 21 - 23 July 2016, pp.89-96, (Full Text)
2015
2015The relationship between high school teachers’ organizational justice perceptions, organizational cynicism and organizational commitment
KASALAK G., GÜNERİ B., KASALAK T. F.
International Conference on Science, SocialScience and Economics, Girit, Greece, 23 December 2015, pp.1, (Summary Text)
2009
2009Community Service Practices From Primary Education To Higher Education In Turkey: Primary School Teachers Opinions
Çimili GÖK E. B., KASALAK G., GÜNERİ B.
Analysis of Comparative Educational Policies, Linz, Austria, 1 - 10 August 2009, pp.1, (Full Text)
2008
2008Moral Education For Primary Pupils: Honesty As A Value
İskele A., Güneri B., KALAĞAN G., Taşkıran B.
Word Council for Curriculum and Instruction (WCCI) on Creating a Global Culture of Peace: Strategies for Curriculum Development and Implementation, Antalya, Turkey, 2 - 07 September 2008, pp.437-459, (Full Text)
2007
2007Career Stages Of Teachers In Turkey
GÜNERİ B., KASALAK G.
Analysis of Comparative Educational Policies, Linz, Austria, 2 - 10 August 2007, pp.21-35, (Full Text)
Books
2024
2024A Qualitative Study on the Implementation of the Cross-age Peer Tutoring Model in Culinary Lessons
GÜNERİ B., EHTİYAR V. R.
in: "Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, Editor, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, Deutschland, pp.409-417, 2024
2024
2024TURİZMDE TEKNOLOJİK GELİŞMELER
ŞAHİN E., GÜNERİ B.
in: Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editor, Çizgi Yayınevi, Konya, pp.414-424, 2024
2024
2024Öğrenilmiş Güçlülük: Gastronomi Sektörü Perspektifinden Kavramsal Bir Değerlendirme
GÜNERİ B., ŞAHİN E.
in: Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.404-413, 2024
2024
2024ÖĞRENİLMİŞ GÜÇLÜLÜK: GASTRONOMİ SEKTÖRÜ PERSPEKTİFİNDEN KAVRAMSAL BİR DEĞERLENDİRME
GÜNERİ B., ŞAHİN E.
in: Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editor, Çizgi Yayınevi, Konya, pp.404-413, 2024
2024
2024GASTRONOMİ VE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ: KARS KAZEVİ ÖRNEĞİ
GÜNERİ B., ŞAHİN E.
in: Tourism Entrepreneurship: Innovative Approaches, GÜÇER EVREN, AKSOY MUSTAFA, BALCI EMİNE, KÜÇÜKERGİN FULDEN NURAY, ŞİMŞEK ERDEM, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.191-203, 2024
2024
2024GASTRONOMİ VE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ: KARS KAZEVİ ÖRNEĞİ
GÜNERİ B., ŞAHİN E.
in: TOURISM ENTREPRENEURSHIP: INNOVATIVE APPROACHES, GÜÇER EVREN, AKSOY MUSTAFA, KÜÇÜKERGİN FULDEN NURAY, ŞİMŞEK ERDEM, Editor, DETAY, Ankara, pp.192-204, 2024
2023
2023Kekler ve Kek Hazırlama Teknikleri
GÜNERİ B.
in: Tatlı ve Pastacılık, Prof. Dr. Koç Hakan; Öğr. Gör. Altıntaş Bayram, Editor, Akademisyen Yayın Evi, Ankara, pp.219-238, 2023
2023
2023Soslar ve Kremalar
GÜNERİ B., BADEM A.
in: Tatlı ve Pastacılık, Koç Hakan, Altıntaş Bayram, Editor, Akademisyen Yayınevi, Ankara, pp.149-174, 2023
2023
2023Mersin Tantunisi
GÜNERİ B.
in: Türkiye'nin Sokak Lezzetleri, ARMAN ADEM, KURNAZ ALPER, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.35-57, 2023
2022
2022Antalya’ya Ait Yerel Bir Gastronomik Ürün: Bağaça
GÜNERİ B.
in: Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar 1, Dr. Öğrt. Üy. Yener OĞAN, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, İstanbul, pp.56-63, 2022
2021
2021Turizm İşletmelerinde İşe Yabancılaşma
Güneri B.
in: Turizm İşletmeleri Perspektifinden Örgütsel Davranış, Prof. Dr. V. Rüya EHTİYAR,Prof Dr. Akın AKSU, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.275-309, 2021
2021
2021Türkiye’de Gastronomi Eğitimi Üzerine Gerçekleştirilen Araştırmalar: Bir Sistematik Derleme
GÜNERİ B.
in: Gastronomide Sistematik Araştırmalar, Dr. Öğr. Üy. Adem ARMAN; Öğr. Gör. Özkan ERDEM, Editor, Oğlak Yayınlar, İstanbul, pp.39-58, 2021
2021
2021Sokak Lezzetleri Üzerine Bir Sistematik Derleme
GÜNERİ B.
in: Gastronomi Araştırmaları, Dr. Öğr. Üy. Yener Oğan, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, İstanbul, pp.176-184, 2021
Funded Projects
2024 - 2024
2024 - 2024
Minik Ellerden Yaratıcı Lezzetler
Project Supported by Other Official Institutions
(Project Abstract)
Arslan F., Güneri B. (Executive), Çağlar R., Yıldız G.
2024 - 2024
2024 - 2024
Öğretmenim Kültürünü Tadımla!
Project Supported by Other Official Institutions
(Project Abstract)
Arslan F., Saraç G., Çağlar R., Güneri B., Erdem Ö., Atabay E., et al.
2017 - 2018
2017 - 2018