Desteklenen Projeler
-
2021 - 2024 Nar suyu ve adaçayı ekstrakt tozu üretiminde kekleşme probleminin çözümüne yönelik alternatif uygulamalar
-
2021 - 2023 Gıdaların Fitosterollerce Zenginleştirilmesine Yönelik Kontrollü Salınım Sağlayan Mikrokapsül Üretiminin Araştırılması
-
2019 - 2021 Farklı kurutma yöntemleri ile elde edilen mantar tozlarının bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
-
2018 - 2020 Effect of rolling methods and storage on volatile constituents of Turkish black tea
-
2017 - 2020 Karadut Meyvesinin Sıcak Havada ve Kapalı Döngü Modifiye Atmosferde Kurutulması
-
2015 - 2020 Şeker Pancarı ve Ayçiçeği Tablalarından Pektin Elde Edilmesi ve Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılması
-
2018 - 2019 Farklı kurutma yöntemleri ile biyoaktif bileşenlerce zengin portakal tozu üretimi
-
2018 - 2019 Farklı kurutma yöntemleri ile kurutulan pektinlerin fizikokimyasal özellikleri ve jel performanslarının karşılaştırılması
-
2013 - 2018 Vaccaria hispanica (Mill.) Rauschert Genotiplerinin Haploidiye Tepkilerinin Belirlenmesi, Moleküler Karakterizasyonları ve Tohum İçeriklerinin Tespiti
-
2016 - 2017 Karanfil çiçeğinden antosiyanin ekstraktı eldesi ve doğal gıda renklendiricisi olarak stabilitesinin incelenmesi
-
2016 - 2017 Kırınım pencereli (refractance window) ve mikrodalga destekli sıcak hava kurutma teknikleri ile fonksiyonel bileşenlerce zengin nar pestili üretimi
-
2015 - 2017 Kızılcık ve kuşburnu pulplarından meyve tozu üretiminde farklı kurutma yöntemlerinin ürünlerin biyoaktif bileşenleri üzerine etkilerinin araştırılması
-
2014 - 2015 Kapalı Döngü Modifiye Atmosfer Kurutma ile Çİlek Kurutulmasında Ürün Kalitesi ve Enerji Ekonomisi Açısından Alternatif Yaklaşımlar
-
2013 - 2014 Çözünür Kuşburnu Çayı Üretimi ve Fizikokimyasal Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2011 Çöven Tozu Üretimi ve Elde Edilen Ürünün Lokum ve Helva Üretiminde Kullanılabilirliğinin Araştırılması
-
2008 - 2011 Türk Yeşil Çayının Kalitesinin Artırılması, İnsan Sağlığı Açısından Değerlendirilmesi ve Yeni Ürünlerin Geliştirilmesi
-
2007 - 2011 Bazı Salvia ve Sideritis Türlerinin Fenolik Madde Kompozisyonu, Antioksidan Aktivitesi ve Diğer Önemli Kalite Özelliklerinin Yetişme Koşulları, Kurutma ve Depolamaya Göre Değişimi
-
2008 - 2010 Adaçayı Salvia fruticosa ve dağ çayından Sideritis stricta farklı yöntemlerle çözünür instant bitki çayı üretimi ürünün özgün kalite özelliklerinin belirlenmes
-
2004 - 2006 Yaş çay ve işlenmiş farklı sınıf çayların sürgün dönemi ve rakıma bağlı olarak polifenolik madde değişimi