Akademik Unvanlar
-
2014 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2009 - 2014 Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2005 - 2009 Yrd. Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2002 - 2005 Öğretim Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1995 - 2002 Araştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
-
2011 - Devam Ediyor Yönetim Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Gıda Güvenliği Ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi
-
2019 - 2022 Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2016 - 2021 Dekan
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
-
2013 - 2021 Senato Üyesi
Akdeniz Üniversitesi
-
2015 - 2016 Bölüm Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Mühensilik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2009 - 2014 Akademik Kurul Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Mühensilik Fakültesi
-
2009 - 2012 Bölüm Başkan Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Mühensilik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
-
KARADUT MEYVESİNİN SICAK HAVA VE KAPALI DÖNGÜ MODİFİYE ATMOSFERDE KURUTULMASI
B.AKGÜN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Farklı kurutma yöntemleri ile kurutulan pektinlerin fizikokimyasal özellikleri ile jel perfomanslarının karşılaştırılması
T.ATBAKAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Farklı kurutma yöntemleri ile biyoaktif bileşenlerce zengin portakal tozu üretimi
S.AŞIK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Farklı yöntemlerle kurutulmuş kamkatın (Fortunella margarita Swing.) bazı kalite özellikleri ve depolamaya bağlı değişimi
D.YILDIZ(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Yakıcılık hissi baskılanmışi kapsaisin mikrokapsüllerinin üretimi ve ürün stabilitesinin belirlenmesi
Z.GÜNEL(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Karanfil Çiçeğinden Antosiyanin Ekstraktı Eldesi Ve Doğal Gıda Renklendiricisi Olarak Stabilitesinin Incelenmesi
E.Vural(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Kırınım pencereli (Refractance window) ve mikrodalga destekli sıcak hava kurutma teknikleri ile fonksiyonel bileşenlerce zengin nar pestili üretimi
İ.TONTUL(Öğrenci), Doktora, 2017 -
Ön işlemlerle kombine uygulanan kapalı döngü modifiye atmosfer kurutmanın bazı meyvelerin karakteristik özellikleri üzerine etkisi
İ.Burak(Öğrenci), Doktora, 2016 -
Dilimlenerek Dondurulan Kırmızıbiberin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Kalite Özellikleri Üzerine Ön İşlem Olarak Uygulanan Ozmotik Kurutmanın Etkisi
-
Increase of 1,8-cineole content and antioxidative properties of Laurus nobilis oils by different leaves pretreatment and distilation methods
TOPUZ A. (Eş Danışman)
S.MIRANDA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Ön işlemlere kombine uygulanan kapalı döngü modifiye atmosfer kurutmanın bazı meyvelerin karakteristik özellikleri üzerine etkisi
TOPUZ A. (Danışman)
-
Çözünür Kuşburnu Çayı Üretiminde Ekstraksiyon ve Kurutma Optimizasyonu
-
The effects of microencapsulation of pistachio nut (Pistachio vera L.) oil on its physical properties
TOPUZ A. (Eş Danışman)
F.KOCABIYIK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Ultrases pastörizasyon ve membran konsantrasyon yöntemlerinin karadut (Morus nigra L.) suyu konsantresi üretiminde uygulanabilirliğinin araştırılması
-
Keten tohumu yağının püskürterek kurutmayla mikroenkapsülasyonu üzerine farklı taşıyıcı madde ve emülsiyon uygulamalarının etkilerinin araştırılması
-
Bergamut ve limon kabuğu uçucu yağının kapsüllenmesi ve elde edilen ürünün özelliklerinin belirlenmesi
K.Sultan(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Helva ve lokum üretimi amaçlı çöven konsantresi ve çöven tozu üretimi
-
Bazı Adaçayı (Salvia spp.) ve Dağ Çayı (Sideritis spp.) Türlerinin Kİmyasal ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi