Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
1994 - 1999
1994 - 1999Doktora
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Yetiştiricilik, Türkiye
1990 - 1991
1990 - 1991Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Mikrobiyoloji, Türkiye
1979 - 1983
1979 - 1983Lisans
Selçuk Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji, Türkiye
Yaptığı Tezler
1998
1998Doktora
Antalya Körfezindeki Koliform Total-Fekal Değişimlerde Ortam Faktörünün Rolü
Ege Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi
1991
1991Yüksek Lisans
Vaginal Akıntılarda Gardnerella Vaginalis'in Araştırılması
Akdeniz Üniversitesi, Akd. Üni. Sağlık Bilm. Ens., Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2014
20144. AKDENİZ KALİTE SEMPOZYUMU
Kalite Yönetimi
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
2014
2014yangın söndürme eğitimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
akdeniz üniversitesi
2012
20123. AKDENİZ KALİTE SEMPOZYUMU
Kalite Yönetimi
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
2012
2012Bologna Sürecinde Program Yeterlilikleri ve Ders Kazanımları
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akd. Üni Bologna Koorinatörlüğü
2011
2011Eğitim-Öğretim Etkinliklerinde Ölçme-Değerlendirme
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akd. Üni Bologna Koorinatörlüğü
2008
2008Gıda Mikrobiyolojisi Çalıştayı
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akdeniz Üni. Müh. Fak Gıda Müh Bölm.- Biomerieux Firması
2007
2007Gıda Güvenliği
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Hemakim Tıbbi Ürünler Tic. Ltd
1983
1983pedagojik Formason
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Veteriner Bilimleri
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Yaşam Bilimleri
Mikrobiyoloji
Bakteriyoloji
Temel Bilimler
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2003 - 2018
2003 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2000 - 2003
2000 - 2003Öğretim Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Zitaat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
1987 - 1999
1987 - 1999Uzman
Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2014
2014Yüksek Lisans
Antalya / Manavgat’ta üretilen peynir türlerinin ve bu peynirlerin üretiminde kullanılan sütün mikrobiyolojik kriterlere uygunluğunun belirlenmesi
YILDIRIM İ. (Danışman)
T.Erol(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
BAZI SİDERİTİS TÜRLERİNİN ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİNİN ARAŞTIRILMASI
YILDIRIM İ.
İ.KOYUNCU(Öğrenci)
2008
2008Doktora
ÇİĞ VE PASTÖRİZE SÜTTEN ÜRETİLEN BEYAZ PEYNİRLERİN ÜRETİMİ VE OLGUNLAŞMA DÖNEMLERİNDE STAFİLOKOKAL ENTEROTOKSİN MİKTARININ BELİRLENMESİ
YILDIRIM İ.
S.MİLCİ(Öğrenci)
2005
2005Yüksek Lisans
Sodyum tuzlarının farklı koşullarda muhafaza edilen kırmızı etlerde bulunan mikroorganizmalar üzerindeki inhibisyon etkilerinin incelenmesi
YILDIRIM İ. (Danışman)
N.Tarcan(Öğrenci)
2004
2004Yüksek Lisans
SODYUM TUZLARININ FARKLI KOŞULLARDA MUHAFAZA EDİLEN KIRMIZI ETLERDE BULUNAN MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNDEKİ İNHİBİTÖR ETKİNİN İNCELENMESİ
YILDIRIM İ.
N.TARCAN(Öğrenci)
2002
2002Yüksek Lisans
ÇİĞ KÖFTENİN MİKROBİYOLOJİK KALİTESİ VE FARKLI MUHAFAZA SICAK VE SÜREDE MİKROBİYOLOJİK DEĞİŞİMLER
YILDIRIM İ.
S.UZNLU(Öğrenci)
2002
2002Yüksek Lisans
Çiğköftenin mikrobiyolojik kalitesi ve farklı muhafaza sıcaklık ve sürelerindeki mikrobiyal değişiminin incelenmesi
YILDIRIM İ. (Danışman)
S.Uzunlu(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2006
2006Investigation of inhibitory effects of several combinations of sodium salts on the growth of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica serotype enteritidis in minced beef
Serdengecti N., Yildirim I., Gokoglu N.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.26, sa.3, ss.233-243, 2006 (SCI-Expanded)
2006
2006Effects of sodium lactate, sodium acetate and sodium diacetate on microbiological quality of vacuum-packed beef during refrigerated storage
Serdengecti N., Yildirim I., Gokoglu N.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.26, sa.1, ss.62-71, 2006 (SCI-Expanded)
2005
2005Effect of gamma irradiation on some principle microbiological and chemical quality parameters of raw Turkish meat ball
YILDIRIM İ., UZUNLU S., TOPUZ A.
FOOD CONTROL
, cilt.16, sa.4, ss.363-367, 2005 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Chlorine and ozone applications used for fruit and vegetable disinfection in tourism accommodation facilities
Ercan M., Felek R., Yıldırım İ.
MEDITERRANEAN AGRICULTURAL SCIENCES , cilt.35, sa.3, ss.141-145, 2022 (Hakemli Dergi)
2016
2016Antalya Yöresinde Bazı Otel Yemeklerinde Staphylococcus aureus Enterotoksini Araştırılması
Yıldırım İ., Felek R.
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi
, cilt.46 (3), sa.46 (3), ss.122-127, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Antalya yöresinde bazı otel yemeklerinde S aureus enterotoksini araştırılması
YILDIRIM İ., FELEK R.
Türk mikrobiyoloji cemiyeti dergisi , 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Antalya Yöresinde Bazı Otel Yemeklerinde Staphylococcus aureus Enterotoksini Araştırılması
YILDIRIM İ., FELEK R.
Türk Mikrobiyol Cem Derg , cilt.46, sa.3, ss.122-127, 2016 (Hakemli Dergi)
2014
2014GÜVENİLİR GIDA SAĞLIKLI YAŞAM
YILDIRIM İ.
TARIMDA SON NOKTA (AKDENİZ'İN GIDA TARIM VE HAYVANCILIK DERGİSİ) , cilt.1, sa.3, ss.37, 2014 (Hakemsiz Dergi)
2004
2004ANTALYA İL MERKEZİNDE TÜKETİME SUNULAN ÇİĞ KÖFTELERİN MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNİN İNCELENMESİ
YILDIRIM İ., UZUNLU S., SERDENGEÇTİ N.
TÜRK MİKROBİYOLOJİ CEMİYETİ DERGİSİ , cilt.34, sa.4, ss.257-261, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
2004DONDURMANIN MİKROBİYOLOJİSİ
YILDIRIM İ.
BİZİM MARKET , cilt.1, ss.48-49, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
2004SURVİVAL CHARACTERICTICS OF SOME PATHOGENİC BACTERİA IN VANİLLA ICE CREAM AT DIFFERENT STORAGE PERIODS
YILDIRIM İ., UZUNLU S., DEMİR M.
TÜRK MİKROBİYOLOJİ CEMİYETİ DERGİSİ , cilt.34, sa.34, ss.195-199, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
2004Survival Characteristics of Some Pathogenic Bacteria in Vanilla Ice Cream at Different Storage Periods
UZUNLU S., YILDIRIM İ., DEMİR M.
Türk Mikrobiyol Cem Derg , sa.34, ss.195-199, 2004 (Hakemli Dergi)
2003
2003ÇİĞ KÖFTENİN MİKROBİYOLOJİK KALİTESİ VE FARKLI MUHAFAZA SICAKLIK VE SÜRELERİNDEKİ MİKROBİYAL DEĞİŞİMİN İNCELENMESİ
YILDIRIM İ., UZUNLU S.
GIDA , cilt.28, sa.5, ss.553-558, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
2003TAZEE ETTE BULUNAN MİKROORGANİZMALAR VE RAF ÖMRÜNÜN UZATILMASI
YILDIRIM İ., SERDENGEÇTİ N.
AKADEMİK GIDA , cilt.1, sa.4, ss.21-26, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
2003ÇİĞ KÖFENİN MİKROBİYOLOJİK KALİTESİ VE FARKLI MUHAFAZA SICAKLIK VE SÜRELERİNDEKİ MİKROBİYAL DEĞİŞİMİN İNCELENMESİ
YILDIRIM İ., UZUNLU S.
GIDA , cilt.28, sa.5, ss.553-558, 2003 (Hakemli Dergi)
1998
1998ADLİ TIP ALANINDA DİYATOM ANALİZLERİNİN KULLANILMASI
YILDIRIM İ., GÖKPINAR Ş.
EGE ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ DERGİSİ
, cilt.15, sa.3-4, ss.339-342, 1998 (Hakemli Dergi)
1991
1991MCOBACTERIUM TUBERCULOSIS SUŞLARIININ BAZI ANTİTUBERKÜLOZ İLAÇLARA KARŞI IN VİTRO DUYARLILIĞI
YILDIRIM İ., MAMIKOĞLU L.
TÜRK HİJYEN VE DENEYSEL BİYOLOJİ DERGİSİ
, cilt.48, sa.48, ss.253-256, 1991 (Hakemli Dergi)
1988
1988STAPHYLOCOCCUS AUREUS SUŞLARININ AMPİSİLİN, AMOKSİSİLİN VE AMPİSİLİN+SULBACTAM,AMOKSİSİLİN+KLAVULANİK ASİT'E İN VİTRO DUYARLILIKLARININ KARŞILAŞTIRILMASI
YILDIRIM İ., MUTLU G., YALÇIN Ş.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.5, sa.4, ss.369-371, 1988 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
2023Chlorine And Ozone Applications Used for Fruit and Vegetable Disinfection in Kitchens in Tourism Accommodation Facilitie
Yıldırım İ., Felek R.
Uluslararası sağlık araştırmaları kongresi, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Ağustos 2023, cilt.1, (Yayınlanmadı)
2021
2021COVID-19 ve GIDA GÜVENLİĞİ
Felek R., Yıldırım İ.
AEGEAN SUMMIT 2nd INTERNATIONAL APPLIED SCIENCES CONGRESS, İzmir, Türkiye, 27 - 28 Mart 2021, ss.44, (Özet Bildiri)
2021
2021GIDA KORUMA YÖNTEMİ: GIDA IŞINLAMA
Felek R., Yıldırım İ.
AEGEAN SUMMIT 2nd INTERNATIONAL APPLIED SCIENCES CONGRESS, İzmir, Türkiye, 27 - 28 Mart 2021, ss.43, (Özet Bildiri)
2016
2016Investigation of S aureus enterotoxin in the meals of some hotels in Antalya Turkey
FELEK R., YILDIRIM İ.
3rd World Congress and Expo on Applied Microbiology, 07 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Investigation of Staphylococcus aureus enterotoxin in the meals of some hotels in Antalya,Turkey
FELEK R., YILDIRIM İ.
3rd World Congress and Expo on Applied Microbiology, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 7 - 09 Kasım 2016, cilt.8, sa.6, ss.30, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Investigation of Antibiotic Resistance Properties of Staphylococcus aureus isolates Orginated from Throat Nose and Hand Cultures of Food Workers
YILDIRIM İ., FELEK R.
3rd World Congres and Expo on Applied Microbiology, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 7 - 09 Kasım 2016, cilt.8, sa.6, ss.57, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Microbial quality of some fish from several markets in Antalya
FELEK R., YILDIRIM İ.
FABA 2016, 03 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Microbial Quality of Processed Fisheries
YILDIRIM İ., FELEK R.
International Sympoaium on Fisgeries and Aquatic Science, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.334-335, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Microbial Quality of Some Fish Bought From Several Markets in Antalya
YILDIRIM İ., FELEK R.
International Sympoaium on Fisgeries and Aquatic Science, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.336-237, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016FOOD ADDITIVES FOR AQUACULTURE PRODUCTS
Felek R., Yıldırım İ.
International Sympoaium on Fisgeries and Aquatic Science, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.530-531, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016FOOD ADDITIVES FOR AQUACULTURE PRODUCTS
YILDIRIM İ., FELEK R.
International Sympoaium on Fisgeries and Aquatic Science, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.530-531, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015İnvistagation of antimicrobial activities of sideritis species
YILDIRIM İ.
the third international symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
2015Investigation of Antimicrobial Activites of Some Sideritis Species
YILDIRIM İ.
The 3 rd International Symposium on ''Traditional Foods from Adriatic to Caucasus'', Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.563, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Mineralli su ve kaynak suyunun sağlığımıza Faydaları
Felek R., Yıldırım İ.
2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.166, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2010
2010Radyasyonla Gıdaların Korunması
Yıldırım İ., Erkmen O.
Gıda Mikrobiyolojisi, Erkmen O, Editör, Efil Yayınevi, Ankara, ss.288-296, 2010
Desteklenen Projeler
2007 - 2007
2007 - 2007Çiğ ve Patörize Sütten Üretilen Beyaz Peynirlerin Üretimi ve Olgunlaşma Döneminde Stafilokokal Enterotoksin Miktarının Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
YILDIRIM İ. (Yürütücü)
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2005 - Devam Ediyor
2005 - Devam EdiyorGIDA TARIM VE KÖY İŞLERİ BAKANLIĞI
Üye
2000 - Devam Ediyor
2000 - Devam EdiyorTÜRK MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ
Üye
2009 - 2010
2009 - 2010GIDA TARIM VE KÖY İŞLERİ BAKANLIĞI GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ İHTİSAS ALT KOMİSYONU
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Aralık 2023
Aralık 2023Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2023
Kasım 202321. Yüzyıl Fen ve Teknoloji Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF BIOLOGY
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2023
Ağustos 2023KONURALP TIP DERGISI
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2023
Haziran 2023INTERNATIONAL JOURNAL OF SECONDARY METABOLITE
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2023
Haziran 2023SAKARYA UNIVERSITY JOURNAL OF SCIENCE
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2023
Mayıs 2023Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2022
Ekim 2022Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2022
Ekim 2022Medical records-international medical journal (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2022
Mayıs 2022Medical records-international medical journal (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2021
Ekim 2021Trakya Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2021
Şubat 2021Medical records-international medical journal (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2021
Şubat 2021Medical Records International Medical Journal
Hakemli Bilimsel Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Mart 2015
Mart 2015Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Ödüller
Kasım 2016
Kasım 2016Best Poster Award
3rd World Congress and Expo on Applied Microbiology Congress
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Mart 2021 - 01 Mart 2021
01 Mart 2021 - 01 Mart 2021AEGEAN SUMMIT 2nd INTERNATIONAL APPLIED SCIENCES CONGRESS
Katılımcı
İzmir-Türkiye
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 20172nd International Mediterranean SCIENCE AND ENGINEERING CONGRESS OCTOBER 25-27, 2017 ÇUKUROVA UNIVERSITY, CONGRESS CENTER, ADANA / TURKEY
Katılımcı
Adana-Türkiye
01 Kasım 2016 - 01 Kasım 2016
01 Kasım 2016 - 01 Kasım 2016International Symposium on Fısheries and Aquatic Science
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Kasım 2016 - 01 Kasım 2016
01 Kasım 2016 - 01 Kasım 20163 rd World Congress and Expo on Applied Microbiology
Katılımcı
Dubai-Birleşik Arap Emirlikleri
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015The 3 rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Katılımcı
Sarajevo-Bosna-Hersek
01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015
01 Nisan 2015 - 01 Nisan 20152. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi
Katılımcı
Nevşehir-Türkiye
01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015
01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015Pamukkale III. Gıda Sempozyumu
Katılımcı
Denizli-Türkiye
01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014
01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014IV. Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi
Katılımcı
Konya-Türkiye
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 20144. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
Adana-Türkiye
01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013
01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013The 2. st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus MAKEDONYA
Katılımcı
Struga-Ohrid-Makedonya
01 Ağustos 2003 - 01 Ağustos 2003
01 Ağustos 2003 - 01 Ağustos 2003Investigation of microbiological safety of anchovy (Engraulis
Katılımcı
Trondheim, Norveç-Türkiye
01 Nisan 2003 - 01 Nisan 2003
01 Nisan 2003 - 01 Nisan 2003Saglıklı ve besleyici bir alg: Chlorella
Katılımcı
Adana-Türkiye
01 Nisan 2003 - 01 Nisan 2003
01 Nisan 2003 - 01 Nisan 2003Kefirin antimikrobiyal özelliginin, Staphylococcus aureus, Escherichia coli ve
Katılımcı
Adana-Türkiye
01 Ekim 2002 - 01 Ekim 2002
01 Ekim 2002 - 01 Ekim 2002Mycobacterium marinum'un akvaryumlardan izolasyon sıklıgı
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Ekim 2002 - 01 Ekim 2002
01 Ekim 2002 - 01 Ekim 2002Antalya il merkezinde tüketime sunulan çigköftelerin mikrobiyolojik kalitesinin incelenmesi
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Ekim 2002 - 01 Ekim 2002
01 Ekim 2002 - 01 Ekim 2002Antalya ili yakın çevresi kaynak sularının bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Ekim 2002 - 01 Ekim 2002
01 Ekim 2002 - 01 Ekim 2002Sade dondurmada bazı patojen bakterilerin farklı depolama sürelerinde canlı kalma özelliklerinin
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Ekim 2000 - 01 Ekim 2000
01 Ekim 2000 - 01 Ekim 2000Klinik örneklerden izole edilen Aeromonas türleri ve antibiyotik duyarlılıkları.
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Ekim 1999 - 01 Ekim 1999
01 Ekim 1999 - 01 Ekim 1999Antalya;da kasap ve süt imalathanelerinde çalısanlarda Bruselloz seropozitifligi
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Eylül 1994 - 01 Eylül 1994
01 Eylül 1994 - 01 Eylül 1994