Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler 14
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 55

1. Hedonism and Food Attributes as Predictors of Street Foods Consumption

4. International Gastronomic Tourism Congress, İzmir, Türkiye, 6 - 08 Aralık 2018, ss.18-28, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2. Hedonism and Food Attributes as Predictors of Street Foods Consumption

4. International Gastronomic Tourism Congress, İzmir, Türkiye, 6 - 08 Aralık 2018, ss.18-28, (Tam Metin Bildiri)

3. Hedonism and Food Attributes as Predictors of Street Foods Consumption

4. International Gastronomic Tourism Congress, İzmir, Türkiye, 6 - 08 Aralık 2018, ss.18-28, (Tam Metin Bildiri)

4. Hedonism and Food Attributes When Consuming Street Foods: A Pilot Study

Taste of City Food and Place Marketing Conference, Antalya, Türkiye, 4 - 05 Ekim 2018, ss.10-11, (Özet Bildiri)

5. Hedonism and Food Attributes When Consuming Street Foods: A Pilot Study

Taste of City Food and Place Marketing Conference, Antalya, Türkiye, 4 - 05 Ekim 2018, ss.10-11, (Özet Bildiri)

6. Unesco Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde Yer Alan Gastronomik Unsurlara İlişkin Öğrencilerin Bilgi Düzeyi

4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Temmuz 2018, ss.55-56, (Özet Bildiri)

7. Turistlerin Yerel Yiyecekleri Deneyimlemesinde Tur(ist) Rehberlerinin Rolü

1. Turizm Rehberliği Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 27 - 28 Nisan 2018, ss.20, (Özet Bildiri) Creative Commons License

8. An Evaluation on Culinary Education in Turkey

Global Conferenceon Education and Research (GLOCER 2018), Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 17 - 20 Nisan 2018, ss.53-55, (Özet Bildiri)

9. An Evaluation on Culinary Education in Turkey

Global Conference on Education and Research: Advances in Global Education and Research, Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 17 - 20 Nisan 2018, ss.334-337, (Özet Bildiri)

10. Doğu Karadeniz Bölgesine Düzenlenen Tur Programlarında Çay Turizmi Ürünlerinin Kullanımı

DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi) Bölgesi Uluslararası Turizm Sempozyumu, Rize, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2017, ss.80, (Özet Bildiri) Creative Commons License

11. Çay ve Turizm İlişkisi: Kavramlar, Kaynaklar ve Uygulamalar

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.232, (Özet Bildiri)

12. Şeflerin Aşçilik Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.226-227, (Özet Bildiri)

13. Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)

14. Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.226-227, (Tam Metin Bildiri)

15. Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.188, (Özet Bildiri) Creative Commons License

16. Determination of Gastronomic Tourism Characteristics of Gaziantep Province As A Unesco Creative Cities Network.

II. International Conference on Tourism Dynamics and Trends, Sevilla, İspanya, 26 - 29 Haziran 2017, ss.232-234, (Özet Bildiri) Creative Commons License

17. Determination of gastronomic tourism characteristics of Gaziantep province as a Unesco creative cities network

II. International Conference on Tourism Dynamics and Trends, Sevilla, İspanya, 26 Haziran - 29 Ekim 2017, ss.232-234, (Özet Bildiri)

18. Use Of Foods With Geographical Indication In Menus Of Restaurants

International Congress on Cultural Heritage and Tourism, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, ss.576, (Özet Bildiri) Creative Commons License

19. Use of Foods with Geographical Indication in Menus of Restaurants

International Congress on Cultural Heritage and Tourism, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, ss.576, (Özet Bildiri)

22. Şeflerin Yaratıcılık ve Yenilikçilik Yeteneklerini Geliştirmesi Üzerine Nitel Bir Araştırma

Gastronomi Turizmi Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2016, ss.21, (Özet Bildiri)

23. Fiyat-Kalite İlişkisi ve Yenilik Merakının Turistlerin Yerel Yiyecek Satın Alma Niyetine Etkisi

17. Ulusal Turizm Kongresi, Muğla, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, ss.232-243, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

24. Fiyat-Kalite İlişkisi ve Yenilik Merakının Turistlerin Yerel Yiyecek Satın Alma Niyetine Etkisi

17. Ulusal Turizm Kongresi, Muğla, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, ss.232-243, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

27. Kapadokya Bölgesi'nde Gastronomi ve Turizm İlişkisi Üzerine Bir Araştırma

II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2016, ss.53-54, (Özet Bildiri) Creative Commons License

28. Kapadokya Bölgesi'nde Gastronomi ve Turizm İlişkisi Üzerine Bir Araştırma

II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu: Tarih, Kültür, Çevre, Turizm, Sağlık, Ekonomi, İnanç ve Eğitim, Nevşehir, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2016, ss.53-54, (Özet Bildiri) Creative Commons License

29. Turizm Destinasyonlarında Restoran Biçimleşmeleri Üzerine Nitel Bir Araştırma: Kapadokya Örneği

VIII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, ss.413-415, (Özet Bildiri) Creative Commons License

30. A Conceptional Research on Factors Affecting Customers Tipping Tendency in Restaurants

I. International Symposium on Tourism and Microbial Food Safety, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.43-44, (Özet Bildiri) Creative Commons License

31. Şeflerin Yerel Yiyeceğe İlişkin Algılamaları İle Yerel Yiyecek Satın Alma Niyetleri Arasındaki İlişki"

16. Ulusal Turizm Kongresi,, Çanakkale, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2015, cilt.2, sa.3, ss.418-437, (Tam Metin Bildiri)

34. The Impact Of Chefs’ National Cuisine Perceptions On Their Intention To Purchase Local Food

International Tourism and Hospitality Management Conference, Sarajevo, Bosna-Hersek, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, ss.495-508, (Tam Metin Bildiri)

35. The Impact of Chefs' National Cuisine Perceptions on Their Intention to Purchase Local Food

International Tourism and Hospitality Management Conference, Sarajevo, Bosna-Hersek, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, ss.495-508, (Tam Metin Bildiri)

36. THE IMPACT OF CHEFS’ NATIONAL CUISINE PERCEPTIONS ON THEIR INTENTION TO PURCHASE LOCAL FOOD

International tourism and Hospitality Management Conference, Saraybosna, Bosna-Hersek, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, ss.71, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

37. The Impact of Chefs' National Cuisine Perceptions on Their Intention to Purchase Local Food

International Tourism and Hospitality Management Conference, Sarajevo, Bosna-Hersek, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, ss.495-508, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

38. Yerel Gastronominin Tanıtım Materyallerindeki Yeri: Kapadokya Bölgesi Üzerine Bir Araştırma

I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi: Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.2, ss.760-780, (Tam Metin Bildiri)

39. Yerel Gastronominin Tanıtım Materyallerindeki Yeri: Kapadokya Bölgesi Üzerine Bir Araştırma

I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi: Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.2, ss.760-780, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

40. The Role of Tipping in Server-Customer Interactions in Restaurants

Asia Pacific Social Science Conference, Seul, Güney Kore, 8 - 10 Ocak 2014, ss.588-599, (Tam Metin Bildiri)

41. The Role of Tipping in Server-Customer Interactions in Restaurants

Asia Pacific Social Science Conference, Seul, Güney Kore, 8 - 10 Ocak 2014, ss.588-599, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

44. Profesyonel Turist Rehberlerinin Bakış Açısıyla Kültür Yolları ve Rotalarına İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri: Antalya Örneği

8. Uluslararası Türk Kültürü Kongresi: Kültürel Miras, Eskişehir, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2013, cilt.2, ss.777-796, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

46. İnanç Turizmi Çerçevesinde Antalya Destinasyonun İncelenmesi: Dinler (Hoşgörü) Bahçesi Örneği

Internetional Conference on Religious Tourism and Tolerance, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2013, ss.1041-1055, (Tam Metin Bildiri)

47. İnanç Turizmi Çerçevesinde Antalya Destinasyonun İncelenmesi: Dinler (Hoşgörü) Bahçesi Örneği

International Conference on Religious Tourism and Tolerance, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2013, ss.1041-1055, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

48. Effects of Sucrose and Silver Nitrate on the Vase Life of Cut Ranunculus asiaticus L.

11th International Symposium on Flower Bulbs and Herbaceous Perennials, Antalya, Türkiye, 28 Mart - 01 Nisan 2012, cilt.1002, ss.341-348, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

51. Günümüzde Yükseköğretim Düzeyinde Turizm Eğitiminin Yeri

Turizm Eğitimi Konferans/Workshop, Ankara, Türkiye, 17 - 19 Ekim 2012, ss.17-31, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

52. Günümüzde Turizm Eğitminin Yükseköğretim İçerisindeki Yeri

Turizm Eğitimi Konferansı, Ankara, Türkiye, 17 - 19 Ekim 2012, ss.17-31, (Tam Metin Bildiri)

54. Turizm Sektörüne Yönelik Girişimcilik Faaliyetleri Açısından Adıyaman Turizminin İncelenmesi

4. Uluslararası Girişimcilik Kongresi, Manisa, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2012, ss.53-62, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License
Kitaplar 8

1. Vefa Zat: Türkiye’nin İlk Uluslararası Barmeni

Türk Turizmine Kanat Gerenler IV Gastronomi ve Eğlence İşletmecileri, Kozak N, Kozak M, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.257-266, 2020

2. Vefa Zat: Türkiye’nin İlk Uluslararası Barmeni

Türk Turizmine Kanat Gerenler IV Gastronomi ve Eğlence İşletmecileri, Kozak N, Kozak M, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.257-266, 2020

3. Progress on Food and Gastronomy Research in Tourism, Travel and Hospitality in Turkey

Advances in Global Business and Economics, Cobanoglu Cihan, Corbaci Abdulkadir, Editör, Anaheı Publishing, Sarasota, Florida, ss.77-92, 2018

4. Şeflerin Yaratıcılık ve Yenilikçilik Yeteneklerini Geliştirmesi Üzerine Nitel Bir Araştırma

Gastronomi Üzerine Araştırmalar, Bozok D., Avcıkurt C., Doğdubay M., Sarıoğlan M., Girgin G. K., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.237-250, 2017

5. Consumers and Tourists' Restaurant Selections

Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt C., Dinu M. S., Hacıoğlu N., Efe R., Soykan A., Tetik N., Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofia, ss.217-230, 2016 Creative Commons License

6. Gastronomy and Tourism

Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt, C.; Dinu, M.S.; Hacıoğlu, N.; Efe, R.; Soykan, A.; Tetik, N., Editör, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press, Sofya, ss.33-50, 2016

7. Consumers and Tourists' Restaurant Selection

Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt C.,Dinu S.M, Hacıoğlu N., Efe R., Soykan A., Tetik N. , Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofya, ss.217-230, 2016 Creative Commons License
Metrikler

Yayın

94

Yayın (WoS)

5

Yayın (Scopus)

6

Atıf (WoS)

39

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

109

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (Scholar)

145

H-İndeks (Scholar)

3

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

2

Açık Erişim

29
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları