Education Information
2007 - 2010
2007 - 2010Doctorate
Selcuk University, Sosyal Bilimler, Halkla İlişkiler Ve Tanıtım, Turkey
2003 - 2005
2003 - 2005Postgraduate
Mersin University, Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Turkey
1994 - 1999
1994 - 1999Undergraduate
Mersin University, Tourısm And Hotel Management Academy, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Turkey
Dissertations
2010
2010Doctorate
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Algılama Boyutunun Personelin İş Tatminine ve İşte Kalma Niyetine Etkisi: Antalya Bölgesinde Yer Alan Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Çalışanlar Üzerinde Bir Araştırma
Selcuk University, Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik
2005
2005Postgraduate
Turizm İşletmelerinde Çalışanlara Yapılan Yıldırma Davranışları
Mersin University, Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik
Foreign Languages
B2 Upper Intermediate
B2 Upper IntermediateEnglish
Certificates, Courses and Trainings
2014
2014Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi
Tourism
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası
2014
2014TS EN ISO/IEC 17024-2012 STANDART EĞİTİMİ
Tourism
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası
2012
20126. Gastronomi Sempozyumu Etkinlikleri Turizm ve Gastronomi Paneli
Tourism
Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği
2012
20126.Gastronomi Sempozyumu
Tourism
Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği
2012
2012III. Turizmde İnsan Kaynakları Gelişimi Sempozyumu
Tourism
İNKAY(İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği)& Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi
2012
2012Bologna Sürecinde Program Yeterlilikleri ve Ders Kazanımları
Education Management and Planning
Akdeniz Üniversitesi
2011
2011Eğitim_Öğretim Etkinliklerinde Ölçme-Değerlendirme
Education Management and Planning
Akdeniz Üniversitesi
2011
2011Yiyecek İçecek Otomasyon Programı (Material control )
Tourism
Protel
2011
2011Müşteri İlişkileri Yönetimi
Education Management and Planning
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi
2011
20113rd International Tourism Week (ITW)
Tourism
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi
2009
2009TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi İç Kalite Tetkik Eğitimi
Quality Management
Türk Standartları Enstitüsü
2009
2009TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
Quality Management
Türk Standartları Enstitüsü
2009
2009TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Dokümantasyon Eğitimi
Quality Management
Türk Standartları Enstitüsü
2008
2008VI. Araştırma Yöntemleri Semineri- Pazarlama Araştırmaları
Education Management and Planning
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
2008
2008VI. Araştırma Yöntemleri Semineri
Education Management and Planning
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
2007
2007Acenta Yolcu Temel Satış
Education Management and Planning
Türk HavaYolları
2007
2007V. Araştırma Yöntemleri Semineri- Ölçme ve Ölçek Geliştirme
Education Management and Planning
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ve Metiod
2003
2003Galileo Central System- Ticketing
Education Management and Planning
Türk HavaYolları
2003
2003Galileo Central System- Reservation
Education Management and Planning
Türk HavaYolları
Research Areas
Social Sciences and Humanities, Management, Tourism and Hotel Management
Academic Titles / Tasks
2017 - Continues
2017 - ContinuesAssociate Professor
Akdeniz University, Faculty of Tourism
2011 - 2014
2011 - 2014Lecturer PhD
Akdeniz University, Faculty of Tourism, Department of Gastronomy and Culinary Arts
2010 - 2011
2010 - 2011Lecturer
Akdeniz University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu
2002 - 2010
2002 - 2010Instructor
Mersin University, Aydıncık Vocatıonal School, Konaklama İşletmeciliği
Managerial Experience
2017 - Continues
2017 - ContinuesBoard Member
Akdeniz University, Institute of Social Sciences
2017 - Continues
2017 - ContinuesBoard Member
Akdeniz University, Faculty of Tourism
2015 - Continues
2015 - ContinuesDeputy Director of Junior College
Akdeniz University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu
2015 - Continues
2015 - ContinuesVice Dean
Akdeniz University, Faculty of Tourism
2014 - Continues
2014 - ContinuesFakülte Kurulu Üyesi
Akdeniz University, Faculty of Tourism
2015 - 2021
2015 - 2021Board Member
Akdeniz University, Göynük Cuisine Arts Vocational School
2014 - 2015
2014 - 2015Head of Department
Akdeniz University, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2004 - 2008
2004 - 2008Assistant Director of Vocational School
Mersin University, Aydıncık Meslek Yüksekokulu
Courses
Advising Theses
2015
2015Postgraduate
Çevreci Otel Restoranında Yemek Yeme Davranışının Planlı Davranış Teorisi Çerçevesinde İncelenmesi
ÇALIŞKAN O.
Ö.YAY(Student)
Articles Published in Journals That Entered SCI, SSCI and AHCI Indexes
2014
2014A review of literature on restaurant menus: Specifying the managerial issues
ÖZDEMİR B. , ÇALIŞKAN O.
International Journal of Gastronomy and Food Science, vol.2, no.1, pp.3-13, 2014 (Journal Indexed in SCI Expanded)
Articles Published in Other Journals
2022
2022Examination of Intention to Drink Coffee in Coffee Shops within Framework of Planned Behavior Theory
Bayındır B., Çalışkan O.
Aydın Gastronomy, vol.6, no.1, pp.1-15, 2022 (Other Refereed National Journals)
2021
2021TURKEY’ COFFEE ADVENTURE: AN ANALYSIS OF COFFEE EXPERIENCE TYPOLOGIES AND BUSINESS TYPE PREFERENCES
Bayındır B., Çalışkan O.
Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR), vol.10, no.1, pp.76-94, 2021 (Refereed Journals of Other Institutions)
2021
2021Is There a Relationship between Empowering Chefs and the Culinary Creativity Process?
Haykir M., Çalışkan O.
JOURNAL OF CULINARY SCIENCE & TECHNOLOGY, 2021 (Journal Indexed in ESCI)
2018
2018Akademik Disiplin Olarak Gastronomi: Kavramsal Bir Çalışma
Seyitoğlu f., ÇALIŞKAN O.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol.15, no.3, pp.523-537, 2018 (Other Refereed National Journals)
2018
2018Turizm Sektörü Yöneticilerinin Aldıkları Lisansüstü Eğitime Yönelik Algıları
İÇİGEN E. , ÇALIŞKAN O. , seyitoğlu f.
SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, vol.15, no.1, pp.183-194, 2018 (International Refereed University Journal)
2016
2016Planlı Davranış Teorisi Bağlamında Çevreci Otel Restoranında Yemek Yeme Niyeti
ÇALIŞKAN O. , YAY Ö.
SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, vol.13, no.2, pp.103-122, 2016 (Other Refereed National Journals)
2015
2015Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları Telafisine müşterilerin Verdiği Tepkiler
ÇALIŞKAN O.
KARADENİZ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, vol.6, no.11, pp.155-174, 2015 (International Refereed University Journal)
2015
2015A Qualitative Study on Process Aspects of Complaining in Restaurants
ÖZDEMİR B. , ÇALIŞKAN O. , YILMAZ G.
JOURNAL OF CULINARY SCIENCE & TECHNOLOGY, vol.13, no.4, pp.330-361, 2015 (Journal Indexed in ESCI)
2015
2015Bireysel ve Davranışsal Faktörlerin Restoran Müşterilerinin Şikayet Etme Niyetlerine Etkisi
ÖZDEMİR B. , YILMAZ G. , ÇALIŞKAN O.
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.26, pp.61-79, 2015 (Other Refereed National Journals)
2014
2014Turizm Literatüründe Türk Mutfağı Üzerine Yapılan Araştırmaların Değerlendirilmesi
SEYİTOĞLU F., ÇALIŞKAN O.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, vol.2, no.4, pp.23-35, 2014 (National Refreed University Journal)
2014
2014Menu Design: A Review of Literature
ÖZDEMİR B. , ÇALIŞKAN O.
Journal of Foodservice Business Research, vol.18, no.3, pp.189-206, 2014 (Refereed Journals of Other Institutions)
2013
2013Destinasyon Rekabetçiliği ve Seyahat Motivasyonu Bakımından Gastronomik Kimlik
ÇALIŞKAN O.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, vol.1, no.2, pp.3-12, 2013 (National Refreed University Journal)
2013
2013Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları, Hizmet Telafi Stratejileri ve Müşteri Memnuniyeti İlişkisi
ÇALIŞKAN O.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD), vol.10, no.3, pp.65-83, 2013 (Other Refereed National Journals)
2011
2011Örgütlerde İşyeri Terörü: Yıldırma Kavramı ve Önleme Çabaları
Samırkaş M., ÇALIŞKAN O.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, vol.7, pp.27-37, 2011 (National Refreed University Journal)
2011
2011Otel Çalışanlarının Kurumsal Sosyal Sorumluluk Algısının İş Tatmini ve İşte Kalma Niyetine Etkisi
ÇALIŞKAN O. , Ünüsan Ç.
ANATOLİA: TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, vol.2, no.22, pp.154-166, 2011 (Other Refereed National Journals)
2008
2008Otel İşletmelerinde Ortaya Çıkan Yıldırma Davranışlarının İş Tatmini ve İşte Kalma Niyetlerine Etkisi
ÇALIŞKAN O. , Tepeci M.
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.19, no.2, pp.1-14, 2008 (Other Refereed National Journals)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2018
2018Kahve Dükkanlarında Kahve İçme niyeti: Planlı Davranış Teorisi Çerçevesinde İncelenmesi
Bayındır B., ÇALIŞKAN O. , Bayındır M. S.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 September 2018, pp.272-286
2017
2017The Role of Intangible Gastronomic Heritages in terms of Destination Competitiveness
ÇALIŞKAN O. , SEYİTOĞLU F.
The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Turkey, 28 - 30 September 2017, pp.1542-1548
2017
2017Relatinship Between Intangible Cultural Heritage of Humanity and Gastronomic Identity: Turkish Coffee Culutre and Tradition
ÇALIŞKAN O.
3. International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, Roma, Italy, 27 - 29 May 2017, pp.38
2017
2017Menü Kartı Olmayan Restoranlar: Bir Örnek Olay Çalşması
ÇALIŞKAN O. , NEBİOĞLU O. , UYAR M.
International Symposium on social Sciences, Antalya, Turkey, 18 - 20 May 2017, pp.1277
2016
2016Şeflerin Yaratıcılık ve Yenilikçilik Yeteneklerini Geliştirmesi Üzerine Nitel Bir Araştırma
ÖZDEMİR B. , Yılmaz G. , ÇALIŞKAN O.
Gastronomi Turizmi Kongresi, Balıkesir, Turkey, 17 - 19 November 2016, pp.21
2016
2016Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimi Alan Turizm Sektörü Yöneticilerinin Aldıkları Eğitime Yönelik Algıları
SEYİTOĞLU F., İÇİGEN E. , ÇALIŞKAN O.
17. Ulusal Turizm Kongresi, Muğla, Turkey, 20 - 23 October 2016, pp.387-398
2015
2015Şeflerin Yerel Yiyeceğe İlişkin Algılamaları ile Yerel Yiyecek Satın Alma Niyetleri Arasındaki İlişki
ÖZDEMİR B. , Yılmaz G. , ÇALIŞKAN O. , Aydın A.
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Turkey, 12 - 15 November 2015, pp.418-437
2015
2015The Impact of Chefs' National Cuisine Perceptions on Their Intention to Purchase Local Food
ÖZDEMİR B. , AYDIN A. , ÇALIŞKAN O. , YILMAZ G.
International Tourism and Hospitality Management Conference, Sarajevo, Bosnia And Herzegovina, 30 September - 04 October 2015, pp.495-508
2015
2015Müşterilerin Çevreci Otel Restoranlarındaki Çevreci Uygulamaları Algılamaları
YAY Ö. , ÇALIŞKAN O.
I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators (EITOC-2015), Konya, Turkey, 28 - 30 May 2015, vol.3, pp.372-384
2014
2014The Role of Tipping in Server-Customer Interactions in Restaurants
ÖZDEMİR B. , YILMAZ G. , ÇALIŞKAN O. , AYDIN A.
Asia Pacific Social Science Conference, Seul, South Korea, 8 - 10 January 2014, pp.588-599
2013
2013Restoran Müşterilerinin Şikayet Davranışlarının Planlı Davranış Kuramı Çerçevesinde İncelenmesi Üzerine Bir Pilot Çalışma
ÖZDEMİR B. , Yılmaz G., ÇALIŞKAN O.
14.Ulusal Turizm Kongresi, Kayseri, Turkey, 5 - 08 December 2013, pp.688-709
2012
2012Kitle Turizmine Hizmet Veren Turizm Destinasyonlarında Aktörler ve Aktörler Arası İlişkilerde Belirleyiciler: Antalya Örneği
Yılmaz Y., ÖZDEMİR B. , Çizel B. , Helhel Y. , ÇALIŞKAN O.
13. Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Turkey, 6 - 09 December 2012, pp.167-179
2012
2012Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları ve Hizmet Telafi Stratejileri
ÇALIŞKAN O.
13. Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Turkey, 6 - 09 December 2012, pp.861-871
2012
2012Kurumsal Sosyal Sorumluluk Algılama Boyutunun Personelin İş Tatminine ve İşte Kalma Niyetine Etkisi: Antalya Bölgesinde Yer Alan Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Çalışanlar Üzerine Bir Araştırma
ÇALIŞKAN O.
VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Antalya, Turkey, 12 - 15 April 2012, pp.687-688
2010
2010Kurumsal Sosyal Sorumluluk Algılama Boyutunun Personelin İş Tatminine ve İşte Kalma Niyetine Etkisi: Antalya Bölgesinde Yer Alan Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Çalışanlar Üzerine Bir Araştırma
ÇALIŞKAN O.
V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Nevşehir, Turkey, 27 - 30 May 2010, pp.572-573
2009
2009Otel Çalışanlarının İş Tatmini ve İşte Kalma Niyetine Etkisi Bakımından Kurumsal Sosyal Sorumluluk
ÇALIŞKAN O.
10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Turkey, 21 - 24 October 2009, pp.449-464
2006
2006Turizm İşletmelerinde Çalışanlara Yapılan Yıldırma Davranışları
ÇALIŞKAN O.
III. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Çanakkale, Turkey, 25 - 28 May 2006, pp.965-968
Books & Book Chapters
2020
2020Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi
ÇALIŞKAN O. , İÇİGEN E.
in: TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM UYGULAMALARI, Tepeci M. Pala T., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.89-111, 2020
2020
2020YEREL MUTFAĞIN DÖNÜŞÜMÜ ÜZERİNE BİR ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI
UYAR M., ÇALIŞKAN O.
in: Antalya Kitabı Antalya'da Doğa ve Medeniyet 3, Koçakoğlu, B. ÇAkılcı D., Editor, Palet Yayınları, Konya, pp.321-328, 2020
2020
2020Yiyecek İçecek İşletmelerinde Tedarik Zinciri ve Yönetimi
ERDEM Ö. , ÇALIŞKAN O.
in: TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM UYGULAMALARI, Tepeci M. Pala T., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.111-137, 2020
2018
2018Yeşil Restoranlar
YAY Ö. , ÇALIŞKAN O.
in: GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, Akbaba, A. ve Çetinkaya, N., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.278-293, 2018
2017
2017Şeflerin Yaratıcılık ve Yenilikçilik Yeteneklerini Geliştirmesi Üzerine Nitel Bir Araştırma
ÖZDEMİR B. , YILMAZ G. , ÇALIŞKAN O.
in: Gastronomi Üzerine Araştırmalar, Bozok D., Avcıkurt C., Doğdubay M., Sarıoğlan M., Girgin G. K., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.237-250, 2017
2016
2016Turkish Cousine's Importance and Tourism Potential
SEYİTOĞLU F., ÇALIŞKAN O.
in: Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt, C.; Dinu, M.S.; Hacıoğlu, N.; Efe, R.; Soykan, A.; Tetik, N., Editor, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press , Sofıa, Sofya, pp.490-498, 2016
2016
2016Gastronomy and Tourism
ÇALIŞKAN O. , Yılmaz G.
in: Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt, C.; Dinu, M.S.; Hacıoğlu, N.; Efe, R.; Soykan, A.; Tetik, N., Editor, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press, Sofya, pp.33-50, 2016
2016
2016Menü Fiyatlama
ÖZDEMİR B. , ÇALIŞKAN O.
in: Menü Yönetimi, Yılmaz A., Dündar Arıkan A., Editor, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, pp.132-159, 2016
2015
2015Green Restaurant Management
ÇALIŞKAN O. , YAY Ö. , EROĞLU M. A.
in: Tourism, Environment and Sustainability, Avcıkurt, C.; Dinu, M.S.; Hacıoğlu, N.; Efe, R.; Soykan, A., Editor, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press , Sofıa, Sofya, pp.712-726, 2015
2011
2011Restoran Yönetimi
ÇALIŞKAN O. , ÖZDEMİR B.
in: Uluslararası Turizm İsletmeciliği, "Pırnar İ.", Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.251-282, 2011
2011
2011Otel Dışı Yemek Deneyimi
ÖZDEMİR B. , ÇALIŞKAN O.
in: Uluslararası Turizm İşletmeciliği, Pırnar İ., Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.475-495, 2011
Other Publications
Supported Projects
Scientific Refereeing
January 2019
January 2019Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)
SCI Journal
January 2019
January 2019Sinop Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
National Scientific Refreed Journal
January 2018
January 2018Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)
SCI Journal
June 2016
June 2016Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)
SCI Journal
January 2015
January 2015Journal Of Tourism and Gastronomy Studies
National Scientific Refreed Journal
June 2014
June 2014Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
National Scientific Refreed Journal
February 2014
February 2014International Journal of Hospitality Management
SCI Journal
January 2011
January 2011