Assoc. Prof.

OSMAN ÇALIŞKAN


Faculty of Tourism

Department of Gastronomy and Culinary Arts

Department of Gastronomy and Culinary Arts

Education Information

2007 - 2010

2007 - 2010

Doctorate

Selcuk University, Sosyal Bilimler, Halkla İlişkiler Ve Tanıtım, Turkey

2003 - 2005

2003 - 2005

Postgraduate

Mersin University, Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Turkey

1994 - 1999

1994 - 1999

Undergraduate

Mersin University, Tourısm And Hotel Management Academy, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Turkey

Dissertations

2010

2010

Doctorate

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Algılama Boyutunun Personelin İş Tatminine ve İşte Kalma Niyetine Etkisi: Antalya Bölgesinde Yer Alan Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Çalışanlar Üzerinde Bir Araştırma Sustainable Development

Selcuk University, Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik

2005

2005

Postgraduate

Turizm İşletmelerinde Çalışanlara Yapılan Yıldırma Davranışları

Mersin University, Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik

Foreign Languages

B2 Upper Intermediate

B2 Upper Intermediate

English

Certificates, Courses and Trainings

2014

2014

Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi

Tourism

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası

2014

2014

TS EN ISO/IEC 17024-2012 STANDART EĞİTİMİ

Tourism

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası

2012

2012

6. Gastronomi Sempozyumu Etkinlikleri Turizm ve Gastronomi Paneli

Tourism

Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği

2012

2012

6.Gastronomi Sempozyumu

Tourism

Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği

2012

2012

III. Turizmde İnsan Kaynakları Gelişimi Sempozyumu

Tourism

İNKAY(İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği)& Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi

2012

2012

Bologna Sürecinde Program Yeterlilikleri ve Ders Kazanımları

Education Management and Planning

Akdeniz Üniversitesi

2011

2011

Eğitim_Öğretim Etkinliklerinde Ölçme-Değerlendirme

Education Management and Planning

Akdeniz Üniversitesi

2011

2011

Yiyecek İçecek Otomasyon Programı (Material control )

Tourism

Protel

2011

2011

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Education Management and Planning

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi

2011

2011

3rd International Tourism Week (ITW)

Tourism

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi

2009

2009

TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi İç Kalite Tetkik Eğitimi

Quality Management

Türk Standartları Enstitüsü

2009

2009

TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi

Quality Management

Türk Standartları Enstitüsü

2009

2009

TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Dokümantasyon Eğitimi

Quality Management

Türk Standartları Enstitüsü

2008

2008

VI. Araştırma Yöntemleri Semineri- Pazarlama Araştırmaları

Education Management and Planning

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi

2008

2008

VI. Araştırma Yöntemleri Semineri

Education Management and Planning

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi

2007

2007

Acenta Yolcu Temel Satış

Education Management and Planning

Türk HavaYolları

2007

2007

V. Araştırma Yöntemleri Semineri- Ölçme ve Ölçek Geliştirme

Education Management and Planning

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ve Metiod

2003

2003

Galileo Central System- Ticketing

Education Management and Planning

Türk HavaYolları

2003

2003

Galileo Central System- Reservation

Education Management and Planning

Türk HavaYolları

Research Areas

Social Sciences and Humanities, Management, Tourism and Hotel Management

Academic Titles / Tasks

2017 - Continues

2017 - Continues

Associate Professor

Akdeniz University, Faculty of Tourism

2011 - 2014

2011 - 2014

Lecturer PhD

Akdeniz University, Faculty of Tourism, Department of Gastronomy and Culinary Arts

2010 - 2011

2010 - 2011

Lecturer

Akdeniz University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu

2002 - 2010

2002 - 2010

Instructor

Mersin University, Aydıncık Vocatıonal School, Konaklama İşletmeciliği

Managerial Experience

2017 - Continues

2017 - Continues

Board Member

Akdeniz University, Institute of Social Sciences

2017 - Continues

2017 - Continues

Board Member

Akdeniz University, Faculty of Tourism

2015 - Continues

2015 - Continues

Deputy Director of Junior College

Akdeniz University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu

2015 - Continues

2015 - Continues

Vice Dean

Akdeniz University, Faculty of Tourism

2014 - Continues

2014 - Continues

Fakülte Kurulu Üyesi

Akdeniz University, Faculty of Tourism

2015 - 2021

2015 - 2021

Board Member

Akdeniz University, Göynük Cuisine Arts Vocational School

2014 - 2015

2014 - 2015

Head of Department

Akdeniz University, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

2004 - 2008

2004 - 2008

Assistant Director of Vocational School

Mersin University, Aydıncık Meslek Yüksekokulu

Courses

Undergraduate

Undergraduate

Turizm Politikası ve Planmalası

Doctorate

Doctorate

Yerel Yiyecekler Üzerine Araştırmalar

Postgraduate

Postgraduate

Yöresel Mutfaklar

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek Servisi

Undergraduate

Undergraduate

Genel turizm bilgisi

Doctorate

Doctorate

Menü Araştırmaları

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek Yönetimi

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek Yönetimi

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek Yönetimi

Postgraduate

Postgraduate

Menü Yönetimi

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek Üretimi ve Servisi

Undergraduate

Undergraduate

Şarap Bilimi

Postgraduate

Postgraduate

Turizm Hukuku

Undergraduate

Undergraduate

Mutfak yönetimi

Undergraduate

Undergraduate

Temel Yemek Pişirme I

Undergraduate

Undergraduate

Pastacılık ve Çikolata Yapımı

Undergraduate

Undergraduate

Bar ve İçkiler

Postgraduate

Postgraduate

Uluslararası Restoran İşletmeciliği

Undergraduate

Undergraduate

Gastronomiye Giriş

Undergraduate

Undergraduate

Türk Mutfağı Uygulamaları

Undergraduate

Undergraduate

Türk Mutfağı ve Uygulamaları

Undergraduate

Undergraduate

Turizm Mevzuatı

Undergraduate

Undergraduate

Beslenme İlkeleri

Undergraduate

Undergraduate

Temel Yemek Pişirme II

Undergraduate

Undergraduate

Ziyafet Yönetimi

Articles Published in Journals That Entered SCI, SSCI and AHCI Indexes

2014

2014

A review of literature on restaurant menus: Specifying the managerial issues

ÖZDEMİR B. , ÇALIŞKAN O.

International Journal of Gastronomy and Food Science, vol.2, no.1, pp.3-13, 2014 (Journal Indexed in SCI Expanded) identifier

Articles Published in Other Journals

2022

2022

Examination of Intention to Drink Coffee in Coffee Shops within Framework of Planned Behavior Theory

Bayındır B., Çalışkan O.

Aydın Gastronomy, vol.6, no.1, pp.1-15, 2022 (Other Refereed National Journals) Creative Commons License

2021

2021

TURKEY’ COFFEE ADVENTURE: AN ANALYSIS OF COFFEE EXPERIENCE TYPOLOGIES AND BUSINESS TYPE PREFERENCES

Bayındır B., Çalışkan O.

Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR), vol.10, no.1, pp.76-94, 2021 (Refereed Journals of Other Institutions) Creative Commons License

2021

2021

Is There a Relationship between Empowering Chefs and the Culinary Creativity Process?

Haykir M., Çalışkan O.

JOURNAL OF CULINARY SCIENCE & TECHNOLOGY, 2021 (Journal Indexed in ESCI) identifier identifier

2018

2018

Akademik Disiplin Olarak Gastronomi: Kavramsal Bir Çalışma

Seyitoğlu f., ÇALIŞKAN O.

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol.15, no.3, pp.523-537, 2018 (Other Refereed National Journals) Creative Commons License

2018

2018

Turizm Sektörü Yöneticilerinin Aldıkları Lisansüstü Eğitime Yönelik Algıları

İÇİGEN E. , ÇALIŞKAN O. , seyitoğlu f.

SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, vol.15, no.1, pp.183-194, 2018 (International Refereed University Journal)

2016

2016

Planlı Davranış Teorisi Bağlamında Çevreci Otel Restoranında Yemek Yeme Niyeti

ÇALIŞKAN O. , YAY Ö.

SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, vol.13, no.2, pp.103-122, 2016 (Other Refereed National Journals)

2015

2015

Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları Telafisine müşterilerin Verdiği Tepkiler

ÇALIŞKAN O.

KARADENİZ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, vol.6, no.11, pp.155-174, 2015 (International Refereed University Journal) Creative Commons License

2015

2015

A Qualitative Study on Process Aspects of Complaining in Restaurants

ÖZDEMİR B. , ÇALIŞKAN O. , YILMAZ G.

JOURNAL OF CULINARY SCIENCE & TECHNOLOGY, vol.13, no.4, pp.330-361, 2015 (Journal Indexed in ESCI) identifier identifier

2015

2015

Bireysel ve Davranışsal Faktörlerin Restoran Müşterilerinin Şikayet Etme Niyetlerine Etkisi

ÖZDEMİR B. , YILMAZ G. , ÇALIŞKAN O.

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.26, pp.61-79, 2015 (Other Refereed National Journals) Creative Commons License

2014

2014

Turizm Literatüründe Türk Mutfağı Üzerine Yapılan Araştırmaların Değerlendirilmesi

SEYİTOĞLU F., ÇALIŞKAN O.

JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, vol.2, no.4, pp.23-35, 2014 (National Refreed University Journal) Creative Commons License

2014

2014

Menu Design: A Review of Literature

ÖZDEMİR B. , ÇALIŞKAN O.

Journal of Foodservice Business Research, vol.18, no.3, pp.189-206, 2014 (Refereed Journals of Other Institutions) Creative Commons License

2013

2013

Destinasyon Rekabetçiliği ve Seyahat Motivasyonu Bakımından Gastronomik Kimlik

ÇALIŞKAN O.

JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, vol.1, no.2, pp.3-12, 2013 (National Refreed University Journal) Creative Commons License

2013

2013

Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları, Hizmet Telafi Stratejileri ve Müşteri Memnuniyeti İlişkisi

ÇALIŞKAN O.

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD), vol.10, no.3, pp.65-83, 2013 (Other Refereed National Journals) Creative Commons License

2011

2011

Örgütlerde İşyeri Terörü: Yıldırma Kavramı ve Önleme Çabaları

Samırkaş M., ÇALIŞKAN O.

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, vol.7, pp.27-37, 2011 (National Refreed University Journal) Creative Commons License Sustainable Development

2011

2011

Otel Çalışanlarının Kurumsal Sosyal Sorumluluk Algısının İş Tatmini ve İşte Kalma Niyetine Etkisi

ÇALIŞKAN O. , Ünüsan Ç.

ANATOLİA: TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, vol.2, no.22, pp.154-166, 2011 (Other Refereed National Journals) Creative Commons License Sustainable Development

2008

2008

Otel İşletmelerinde Ortaya Çıkan Yıldırma Davranışlarının İş Tatmini ve İşte Kalma Niyetlerine Etkisi

ÇALIŞKAN O. , Tepeci M.

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.19, no.2, pp.1-14, 2008 (Other Refereed National Journals) Creative Commons License

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2018

2018

Kahve Dükkanlarında Kahve İçme niyeti: Planlı Davranış Teorisi Çerçevesinde İncelenmesi

Bayındır B., ÇALIŞKAN O. , Bayındır M. S.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 September 2018, pp.272-286 Creative Commons License

2017

2017

The Role of Intangible Gastronomic Heritages in terms of Destination Competitiveness

ÇALIŞKAN O. , SEYİTOĞLU F.

The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Turkey, 28 - 30 September 2017, pp.1542-1548 Creative Commons License

2017

2017

Relatinship Between Intangible Cultural Heritage of Humanity and Gastronomic Identity: Turkish Coffee Culutre and Tradition

ÇALIŞKAN O.

3. International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, Roma, Italy, 27 - 29 May 2017, pp.38

2017

2017

Menü Kartı Olmayan Restoranlar: Bir Örnek Olay Çalşması

ÇALIŞKAN O. , NEBİOĞLU O. , UYAR M.

International Symposium on social Sciences, Antalya, Turkey, 18 - 20 May 2017, pp.1277

2015

2015

The Impact of Chefs' National Cuisine Perceptions on Their Intention to Purchase Local Food

ÖZDEMİR B. , AYDIN A. , ÇALIŞKAN O. , YILMAZ G.

International Tourism and Hospitality Management Conference, Sarajevo, Bosnia And Herzegovina, 30 September - 04 October 2015, pp.495-508 Creative Commons License

2015

2015

Müşterilerin Çevreci Otel Restoranlarındaki Çevreci Uygulamaları Algılamaları

YAY Ö. , ÇALIŞKAN O.

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators (EITOC-2015), Konya, Turkey, 28 - 30 May 2015, vol.3, pp.372-384 Creative Commons License

2014

2014

The Role of Tipping in Server-Customer Interactions in Restaurants

ÖZDEMİR B. , YILMAZ G. , ÇALIŞKAN O. , AYDIN A.

Asia Pacific Social Science Conference, Seul, South Korea, 8 - 10 January 2014, pp.588-599 Creative Commons License

2012

2012

Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları ve Hizmet Telafi Stratejileri

ÇALIŞKAN O.

13. Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Turkey, 6 - 09 December 2012, pp.861-871 Creative Commons License

2009

2009

Otel Çalışanlarının İş Tatmini ve İşte Kalma Niyetine Etkisi Bakımından Kurumsal Sosyal Sorumluluk

ÇALIŞKAN O.

10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Turkey, 21 - 24 October 2009, pp.449-464 Creative Commons License Sustainable Development

2006

2006

Turizm İşletmelerinde Çalışanlara Yapılan Yıldırma Davranışları

ÇALIŞKAN O.

III. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Çanakkale, Turkey, 25 - 28 May 2006, pp.965-968 Creative Commons License

Books & Book Chapters

2020

2020

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi

ÇALIŞKAN O. , İÇİGEN E.

in: TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM UYGULAMALARI, Tepeci M. Pala T., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.89-111, 2020

2020

2020

YEREL MUTFAĞIN DÖNÜŞÜMÜ ÜZERİNE BİR ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI

UYAR M., ÇALIŞKAN O.

in: Antalya Kitabı Antalya'da Doğa ve Medeniyet 3, Koçakoğlu, B. ÇAkılcı D., Editor, Palet Yayınları, Konya, pp.321-328, 2020

2020

2020

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Tedarik Zinciri ve Yönetimi

ERDEM Ö. , ÇALIŞKAN O.

in: TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM UYGULAMALARI, Tepeci M. Pala T., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.111-137, 2020

2018

2018

Yeşil Restoranlar

YAY Ö. , ÇALIŞKAN O.

in: GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, Akbaba, A. ve Çetinkaya, N., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.278-293, 2018

2017

2017

Şeflerin Yaratıcılık ve Yenilikçilik Yeteneklerini Geliştirmesi Üzerine Nitel Bir Araştırma

ÖZDEMİR B. , YILMAZ G. , ÇALIŞKAN O.

in: Gastronomi Üzerine Araştırmalar, Bozok D., Avcıkurt C., Doğdubay M., Sarıoğlan M., Girgin G. K., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.237-250, 2017

2016

2016

Turkish Cousine's Importance and Tourism Potential

SEYİTOĞLU F., ÇALIŞKAN O.

in: Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt, C.; Dinu, M.S.; Hacıoğlu, N.; Efe, R.; Soykan, A.; Tetik, N., Editor, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press , Sofıa, Sofya, pp.490-498, 2016 Creative Commons License

2016

2016

Gastronomy and Tourism

ÇALIŞKAN O. , Yılmaz G.

in: Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt, C.; Dinu, M.S.; Hacıoğlu, N.; Efe, R.; Soykan, A.; Tetik, N., Editor, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press, Sofya, pp.33-50, 2016

2016

2016

Menü Fiyatlama

ÖZDEMİR B. , ÇALIŞKAN O.

in: Menü Yönetimi, Yılmaz A., Dündar Arıkan A., Editor, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, pp.132-159, 2016

2015

2015

Green Restaurant Management

ÇALIŞKAN O. , YAY Ö. , EROĞLU M. A.

in: Tourism, Environment and Sustainability, Avcıkurt, C.; Dinu, M.S.; Hacıoğlu, N.; Efe, R.; Soykan, A., Editor, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press , Sofıa, Sofya, pp.712-726, 2015 Creative Commons License Sustainable Development

2011

2011

Restoran Yönetimi

ÇALIŞKAN O. , ÖZDEMİR B.

in: Uluslararası Turizm İsletmeciliği, "Pırnar İ.", Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.251-282, 2011

2011

2011

Otel Dışı Yemek Deneyimi

ÖZDEMİR B. , ÇALIŞKAN O.

in: Uluslararası Turizm İşletmeciliği, Pırnar İ., Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.475-495, 2011

Other Publications

2012

2012

Winter Tourism in Turkey

ÇALIŞKAN O.

Presentation, pp.113-120, 2012

2012

2012

European Tourism Demand

ÇALIŞKAN O.

Presentation, pp.32-44, 2012

2012

2012

Impacts of Tourism

ÇALIŞKAN O.

Presentation, pp.146-154, 2012

2012

2012

Tourism in Turkey

ÇALIŞKAN O.

Presentation, pp.103-112, 2012

Supported Projects

2010 - 2012

2010 - 2012

Winter tourism Textbook - IP 2012

EU Supported Other Project

ÇALIŞKAN O.

Scientific Refereeing

January 2019

January 2019

Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)

SCI Journal

January 2019

January 2019

Sinop Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

National Scientific Refreed Journal

January 2018

January 2018

Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)

SCI Journal

June 2016

June 2016

Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)

SCI Journal

January 2015

January 2015

Journal Of Tourism and Gastronomy Studies

National Scientific Refreed Journal

June 2014

June 2014

Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

National Scientific Refreed Journal

February 2014

February 2014

International Journal of Hospitality Management

SCI Journal

January 2011

January 2011

Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

National Scientific Refreed Journal



Citations

Total Citations (WOS): 1

h-index (WOS): 1