Eğitim Bilgileri
2007 - 2010
2007 - 2010Doktora
Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler, Halkla İlişkiler Ve Tanıtım, Türkiye
2003 - 2005
2003 - 2005Yüksek Lisans
Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye
1994 - 1999
1994 - 1999Lisans
Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye
Yaptığı Tezler
2010
2010Doktora
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Algılama Boyutunun Personelin İş Tatminine ve İşte Kalma Niyetine Etkisi: Antalya Bölgesinde Yer Alan Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Çalışanlar Üzerinde Bir Araştırma
Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik
2005
2005Yüksek Lisans
Turizm İşletmelerinde Çalışanlara Yapılan Yıldırma Davranışları
Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2014
2014TS EN ISO/IEC 17024-2012 STANDART EĞİTİMİ
Turizm
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası
2014
2014Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi
Turizm
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası
2012
20126.Gastronomi Sempozyumu
Turizm
Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği
2012
20126. Gastronomi Sempozyumu Etkinlikleri Turizm ve Gastronomi Paneli
Turizm
Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği
2012
2012III. Turizmde İnsan Kaynakları Gelişimi Sempozyumu
Turizm
İNKAY(İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği)& Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi
2012
2012Bologna Sürecinde Program Yeterlilikleri ve Ders Kazanımları
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akdeniz Üniversitesi
2011
2011Eğitim_Öğretim Etkinliklerinde Ölçme-Değerlendirme
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akdeniz Üniversitesi
2011
2011Yiyecek İçecek Otomasyon Programı (Material control )
Turizm
Protel
2011
2011Müşteri İlişkileri Yönetimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi
2011
20113rd International Tourism Week (ITW)
Turizm
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi
2009
2009TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Dokümantasyon Eğitimi
Kalite Yönetimi
Türk Standartları Enstitüsü
2009
2009TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
Kalite Yönetimi
Türk Standartları Enstitüsü
2009
2009TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi İç Kalite Tetkik Eğitimi
Kalite Yönetimi
Türk Standartları Enstitüsü
2008
2008VI. Araştırma Yöntemleri Semineri- Pazarlama Araştırmaları
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
2008
2008VI. Araştırma Yöntemleri Semineri
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
2007
2007Acenta Yolcu Temel Satış
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Türk HavaYolları
2007
2007V. Araştırma Yöntemleri Semineri- Ölçme ve Ölçek Geliştirme
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ve Metiod
2003
2003Galileo Central System- Ticketing
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Türk HavaYolları
2003
2003Galileo Central System- Reservation
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Türk HavaYolları
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
İşletme
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Unvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2011 - 2014
2011 - 2014Öğretim Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2010 - 2011
2010 - 2011Öğretim Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu
2002 - 2010
2002 - 2010Okutman
Mersin Üniversitesi, Aydıncık Meslek Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği
Yönetimsel Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorYönetim Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorYönetim Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorYüksekokul Müdür Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorDekan Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorFakülte Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2015 - 2021
2015 - 2021Yönetim Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu
2014 - 2015
2014 - 2015Bölüm Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2004 - 2008
2004 - 2008MYO Müdür Yardımcısı
Mersin Üniversitesi, Aydıncık Meslek Yüksekokulu
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans
Yöresel Mutfaklar
Menü Yönetimi
Turizm Hukuku
Uluslararası Restoran İşletmeciliği
Lisans
Lisans
Turizm Politikası ve Planmalası
Yiyecek İçecek Servisi
Genel turizm bilgisi
Yiyecek İçecek Yönetimi
Yiyecek İçecek Yönetimi
Yiyecek İçecek Yönetimi
Yiyecek İçecek Üretimi ve Servisi
Şarap Bilimi
Mutfak yönetimi
Temel Yemek Pişirme I
Pastacılık ve Çikolata Yapımı
Bar ve İçkiler
Gastronomiye Giriş
Türk Mutfağı Uygulamaları
Türk Mutfağı ve Uygulamaları
Turizm Mevzuatı
Beslenme İlkeleri
Temel Yemek Pişirme II
Ziyafet Yönetimi
Yönetilen Tezler
2015
2015Yüksek Lisans
Çevreci Otel Restoranında Yemek Yeme Davranışının Planlı Davranış Teorisi Çerçevesinde İncelenmesi
ÇALIŞKAN O.
Ö.YAY(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2014
2014A review of literature on restaurant menus: Specifying the managerial issues
ÖZDEMİR B., ÇALIŞKAN O.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.2, sa.1, ss.3-13, 2014 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Kahve Dükkanlarında Kahve İçme Niyetinin Planlı Davranış Teorisi Çerçevesinde İncelenmesi
Bayındır B., Çalışkan O.
Aydın Gastronomy
, cilt.6, sa.1, ss.1-15, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021TURKEY’ COFFEE ADVENTURE: AN ANALYSIS OF COFFEE EXPERIENCE TYPOLOGIES AND BUSINESS TYPE PREFERENCES
Bayındır B., Çalışkan O.
Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)
, cilt.10, sa.1, ss.76-94, 2021 (ESCI)
2018
2018Akademik Disiplin Olarak Gastronomi: Kavramsal Bir Çalışma
Seyitoğlu f., ÇALIŞKAN O.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.15, sa.3, ss.523-537, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Turizm Sektörü Yöneticilerinin Aldıkları Lisansüstü Eğitime Yönelik Algıları
İÇİGEN E., ÇALIŞKAN O., seyitoğlu f.
SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ , cilt.15, sa.1, ss.183-194, 2018 (Hakemli Dergi)
2016
2016Planlı Davranış Teorisi Bağlamında Çevreci Otel Restoranında Yemek Yeme Niyeti
ÇALIŞKAN O., YAY Ö.
SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ , cilt.13, sa.2, ss.103-122, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
2015Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları Telafisine müşterilerin Verdiği Tepkiler
ÇALIŞKAN O.
KARADENİZ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ
, cilt.6, sa.11, ss.155-174, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
2015Bireysel ve Davranışsal Faktörlerin Restoran Müşterilerinin Şikayet Etme Niyetlerine Etkisi
ÖZDEMİR B., YILMAZ G., ÇALIŞKAN O.
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.26, ss.61-79, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
2015A Qualitative Study on Process Aspects of Complaining in Restaurants
ÖZDEMİR B., ÇALIŞKAN O., YILMAZ G.
JOURNAL OF CULINARY SCIENCE & TECHNOLOGY
, cilt.13, sa.4, ss.330-361, 2015 (ESCI)
2014
2014Turizm Literatüründe Türk Mutfağı Üzerine Yapılan Araştırmaların Değerlendirilmesi
SEYİTOĞLU F., ÇALIŞKAN O.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES
, cilt.2, sa.4, ss.23-35, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
2014Menu Design: A Review of Literature
ÖZDEMİR B., ÇALIŞKAN O.
Journal of Foodservice Business Research
, cilt.18, sa.3, ss.189-206, 2014 (Scopus)
2013
2013Destinasyon Rekabetçiliği ve Seyahat Motivasyonu Bakımından Gastronomik Kimlik
ÇALIŞKAN O.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES
, cilt.1, sa.2, ss.3-12, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
2013Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları, Hizmet Telafi Stratejileri ve Müşteri Memnuniyeti İlişkisi
ÇALIŞKAN O.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD)
, cilt.10, sa.3, ss.65-83, 2013 (Hakemli Dergi)
2011
2011Örgütlerde İşyeri Terörü: Yıldırma Kavramı ve Önleme Çabaları
Samırkaş M., ÇALIŞKAN O.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ
, cilt.7, ss.27-37, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
2011Otel Çalışanlarının Kurumsal Sosyal Sorumluluk Algısının İş Tatmini ve İşte Kalma Niyetine Etkisi
ÇALIŞKAN O., Ünüsan Ç.
ANATOLİA: TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ
, cilt.2, sa.22, ss.154-166, 2011 (Hakemli Dergi)
2008
2008Otel İşletmelerinde Ortaya Çıkan Yıldırma Davranışlarının İş Tatmini ve İşte Kalma Niyetlerine Etkisi
ÇALIŞKAN O., Tepeci M.
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.19, sa.2, ss.1-14, 2008 (Hakemli Dergi)
1
1Is There a Relationship between Empowering Chefs and the Culinary Creativity Process?
Haykir M., Çalışkan O.
JOURNAL OF CULINARY SCIENCE & TECHNOLOGY
, cilt.21, sa.3, ss.404-429, 1 (ESCI)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
2018Kahve Dükkanlarında Kahve İçme niyeti: Planlı Davranış Teorisi Çerçevesinde İncelenmesi
Bayındır B., ÇALIŞKAN O., Bayındır M. S.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.272-286
2017
2017The Role of Intangible Gastronomic Heritages in terms of Destination Competitiveness
ÇALIŞKAN O., SEYİTOĞLU F.
The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1542-1548
2017
2017Relatinship Between Intangible Cultural Heritage of Humanity and Gastronomic Identity: Turkish Coffee Culutre and Tradition
ÇALIŞKAN O.
3. International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, Roma, İtalya, 27 - 29 Mayıs 2017, ss.38
2017
2017Menü Kartı Olmayan Restoranlar: Bir Örnek Olay Çalşması
ÇALIŞKAN O., NEBİOĞLU O., UYAR M.
International Symposium on social Sciences, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Mayıs 2017, ss.1277, (Özet Bildiri)
2016
2016Şeflerin Yaratıcılık ve Yenilikçilik Yeteneklerini Geliştirmesi Üzerine Nitel Bir Araştırma
ÖZDEMİR B., Yılmaz G., ÇALIŞKAN O.
Gastronomi Turizmi Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2016, ss.21
2016
2016Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimi Alan Turizm Sektörü Yöneticilerinin Aldıkları Eğitime Yönelik Algıları
SEYİTOĞLU F., İÇİGEN E., ÇALIŞKAN O.
17. Ulusal Turizm Kongresi, Muğla, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, ss.387-398
2015
2015Şeflerin Yerel Yiyeceğe İlişkin Algılamaları ile Yerel Yiyecek Satın Alma Niyetleri Arasındaki İlişki
ÖZDEMİR B., Yılmaz G., ÇALIŞKAN O., Aydın A.
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.418-437
2015
2015The Impact of Chefs' National Cuisine Perceptions on Their Intention to Purchase Local Food
ÖZDEMİR B., AYDIN A., ÇALIŞKAN O., YILMAZ G.
International Tourism and Hospitality Management Conference, Sarajevo, Bosna-Hersek, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, ss.495-508
2015
2015Müşterilerin Çevreci Otel Restoranlarındaki Çevreci Uygulamaları Algılamaları
YAY Ö., ÇALIŞKAN O.
I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.3, ss.372-384
2014
2014The Role of Tipping in Server-Customer Interactions in Restaurants
ÖZDEMİR B., YILMAZ G., ÇALIŞKAN O., AYDIN A.
Asia Pacific Social Science Conference, Seul, Güney Kore, 8 - 10 Ocak 2014, ss.588-599, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Restoran Müşterilerinin Şikayet Davranışlarının Planlı Davranış Kuramı Çerçevesinde İncelenmesi Üzerine Bir Pilot Çalışma
ÖZDEMİR B., Yılmaz G., ÇALIŞKAN O.
14.Ulusal Turizm Kongresi, Kayseri, Türkiye, 5 - 08 Aralık 2013, ss.688-709, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Kitle Turizmine Hizmet Veren Turizm Destinasyonlarında Aktörler ve Aktörler Arası İlişkilerde Belirleyiciler: Antalya Örneği
Yılmaz Y., ÖZDEMİR B., Çizel B., Helhel Y., ÇALIŞKAN O.
13. Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, ss.167-179, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları ve Hizmet Telafi Stratejileri
ÇALIŞKAN O.
13. Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, ss.861-871
2012
2012Kurumsal Sosyal Sorumluluk Algılama Boyutunun Personelin İş Tatminine ve İşte Kalma Niyetine Etkisi: Antalya Bölgesinde Yer Alan Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Çalışanlar Üzerine Bir Araştırma
ÇALIŞKAN O.
VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, ss.687-688, (Özet Bildiri)
2010
2010Kurumsal Sosyal Sorumluluk Algılama Boyutunun Personelin İş Tatminine ve İşte Kalma Niyetine Etkisi: Antalya Bölgesinde Yer Alan Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Çalışanlar Üzerine Bir Araştırma
ÇALIŞKAN O.
V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 27 - 30 Mayıs 2010, ss.572-573, (Özet Bildiri)
2009
2009Otel Çalışanlarının İş Tatmini ve İşte Kalma Niyetine Etkisi Bakımından Kurumsal Sosyal Sorumluluk
ÇALIŞKAN O.
10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Türkiye, 21 - 24 Ekim 2009, ss.449-464
2006
2006Turizm İşletmelerinde Çalışanlara Yapılan Yıldırma Davranışları
ÇALIŞKAN O.
III. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 25 - 28 Mayıs 2006, ss.965-968
Kitaplar
2020
2020Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi
ÇALIŞKAN O., İÇİGEN E.
TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM UYGULAMALARI, Tepeci M. Pala T., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.89-111, 2020
2020
2020Yiyecek İçecek İşletmelerinde Tedarik Zinciri ve Yönetimi
Erdem Ö., Çalışkan O.
TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM UYGULAMALARI, Tepeci M. Pala T., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-137, 2020
2020
2020YEREL MUTFAĞIN DÖNÜŞÜMÜ ÜZERİNE BİR ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI
UYAR M., ÇALIŞKAN O.
Antalya Kitabı Antalya'da Doğa ve Medeniyet 3, Koçakoğlu, B. ÇAkılcı D., Editör, Palet Yayınları, Konya, ss.321-328, 2020
2018
2018Yeşil Restoranlar
YAY Ö., ÇALIŞKAN O.
GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, Akbaba, A. ve Çetinkaya, N., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.278-293, 2018
2018
2018Yeşil restoranlar
YAY Ö., ÇALIŞKAN O.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Prof. Dr. Atilla Akbaba, Yrd. Doç. Dr. Neslihan Çetinkaya, Editör, Detay Yayıncılık, Antalya, ss.278-293, 2018
2017
2017Şeflerin Yaratıcılık ve Yenilikçilik Yeteneklerini Geliştirmesi Üzerine Nitel Bir Araştırma
ÖZDEMİR B., YILMAZ G., ÇALIŞKAN O.
Gastronomi Üzerine Araştırmalar, Bozok D., Avcıkurt C., Doğdubay M., Sarıoğlan M., Girgin G. K., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.237-250, 2017
2016
2016Gastronomy and Tourism
ÇALIŞKAN O., Yılmaz G.
Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt, C.; Dinu, M.S.; Hacıoğlu, N.; Efe, R.; Soykan, A.; Tetik, N., Editör, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press, Sofya, ss.33-50, 2016
2016
2016Turkish Cousine's Importance and Tourism Potential
SEYİTOĞLU F., ÇALIŞKAN O.
Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt, C.; Dinu, M.S.; Hacıoğlu, N.; Efe, R.; Soykan, A.; Tetik, N., Editör, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press , Sofıa, Sofya, ss.490-498, 2016
2016
2016Menü Fiyatlama
ÖZDEMİR B., ÇALIŞKAN O.
Menü Yönetimi, Yılmaz A., Dündar Arıkan A., Editör, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, ss.132-159, 2016
2015
2015Green Restaurant Management
ÇALIŞKAN O., YAY Ö., EROĞLU M. A.
Tourism, Environment and Sustainability, Avcıkurt, C.; Dinu, M.S.; Hacıoğlu, N.; Efe, R.; Soykan, A., Editör, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press , Sofıa, Sofya, ss.712-726, 2015
2011
2011Restoran Yönetimi
ÇALIŞKAN O., ÖZDEMİR B.
Uluslararası Turizm İsletmeciliği, "Pırnar İ.", Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.251-282, 2011
2011
2011Otel Dışı Yemek Deneyimi
ÖZDEMİR B., ÇALIŞKAN O.
Uluslararası Turizm İşletmeciliği, Pırnar İ., Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.475-495, 2011
Diğer Yayınlar
Desteklenen Projeler
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2019
Ocak 2019Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2019
Ocak 2019Sinop Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2016
Haziran 2016Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2015
Ocak 2015Journal Of Tourism and Gastronomy Studies
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2014
Haziran 2014Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2014
Şubat 2014International Journal of Hospitality Management
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2011
Ocak 2011