Desteklenen Projeler
-
2020 - 2022 Ekşi Hamur Ekmeklerinin Proses Kontaminant İçeriklerini Azaltmak İçin Yeni Bir Pişirme Tekniğinin Araştırılması ve Farklı Pişirme Teknikleriyle Üretilmiş Olan Ekşi Hamur Ekmeklerinin Karşılaştırılması
-
2020 - 2022 Ekşi Hamur Ekmeklerinin Üretiminde Kullanılmak Üzere Bir Sıvı Ekşi Hamur Ekmeği Mayasının Geliştirilme İmkanlarının Araştırılması
-
2019 - 2022 Düşük Sıcaklıkta Vakum Kurutma Yöntemiyle Elde Edilen Kuru Et Ürününün Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi
-
2017 - 2022 Türkiyenin Farklı Bölgelerinde Üretilen Önemli Arıcılık Ürünlerinden Bal Polen ve Propolisin Karotenoid Kompozisyon ve Biyoyarayışlığının Belirlenmesi ve Bu Arıcılık Ürünlerinin Sağlık Üzerine Bazı Etkilerinin in Vitro Yöntemlerle Araştırılması
-
2019 - 2021 D-Glikoz Kullanılarak D-Sorbitol ve L-Askorbik Asit Üretim İmkanlarının Araştırılması (1005)
-
2019 - 2020 Mısır Tanelerinin Depolanma Stabilitesi Üzerine Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Etkisi
-
2018 - 2020 Minimal işlem uygulamalarıyla kuru bir et ürünü üretmek için soğuk kurutucu
-
2018 - 2019 1-Extraction and physicochemical characterization of broiler Gallus gallus domesticus skin gelatin compared to commercial bovine gelatin
-
2018 - 2019 Buğday Embriyosunun Farklı Sıcaklıklarda Nem Sorpsiyon İzotermlerinin Belirlenmesi ve Oksidasyon Özelliklerinin Araştırılması
-
2016 - 2018 Minimal İşlem Uygulamalarıyla Kuru Bir Et Ürünü Üretmek için Tasarlanan Bir Soğuk Kurutucu ile Kuru Et Üretilmesi ve Ürününün Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi
-
2015 - 2016 Soğuk Merkezli Silo Tasarımı
-
2015 - 2016 Balın Biyoaktif Bileşenlerinin Korunarak Toz Haline Getirilebileceği Kurutma Yöntemlerinin İncelenmesi ve Elde Edilen Tozlardan Soğuk İçecek Hazırlanmasına Yönelik Granüler Bal Tozu Üretim İmkanlarının Araştırılması
-
2014 - 2016 Probiyotik Mikroorganizmaların Püskürterek Dondurma ve Kurutma Teknikleriyle Mikroenkapsüle Edilerek Probiyotik Kek Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması
-
2013 - 2014 Alternatif Bir Şeker Kaynağı Olan Sorgumdan Ham Şeker Üretimi (1002)
-
2011 - 2012 Sağlığı Koruyucu ve Geliştirici Fonksiyonel Bir Gıda Olarak Probiyotik Boza Üretimi, Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi ve Toplum Tarafından Kabul Edilebilirliğinin Araştırılması
-
2008 - 2009 Ekmek üretim sürecinde şekerlerin enzimatik olarak şeker alkollerine dönüştürülmesinin ekmekte oluşan toksik bileşikleri azaltıcı etkilerinin belirlenmesi
-
2000 - 2000 Tahin üretim amaçlı susam kavrulmasında mikrodalga uygulamaları,
Patent
-
2019 Silo İçerisinde Karbondioksit ve Düşük Rutubet Koruması Sağlayan Tahıl ve Diğer Tane Ürünler Depolama Sistemi
-
2019 Fenilketonüri Hastalarına Fenilalanin İçeriği Azaltılmış Tam Gıdalar Üretim Yöntemi
-
2018 Tahıl Bazlı Probiyotik Gıda Üretimi
-
2018 Isıl işlemsiz bal şekerlemesi üretimi
-
2017 Minimal İşlem Uygulamalarıyla Bir Et Ürünü Üretmek İçin Soğuk Kurutucu
-
2015 Soğuk Merkezli Silo Tasarımı