Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Süperkritik akışkan karbondioksit ekstraksiyonu ile elde edilen bazı bitkisel özütlerin biyojen amin oluşumu üzerine etkilerin değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
CENGİZ M. F. (Yürütücü), YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P., AL BAYATI (Doktora Öğrencisi) M. H. M., TEMİZ (LİSANS ÖĞRENCİSİ) O.
-
2022 - 2024 Mikrobiyal Transglutaminaz eklenmiş balık kıymalarının 3 boyutlu gıda yazıcısı kullanılarak yazdırılabilirliğinin belirlenmesi
-
2022 - 2024 Karides Eti ve Karides Kabuk Tozu Katkılı Glutensiz Makarna Üretimi ve Kalitesinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P. (Yürütücü), KAYA A., YATMAZ H. A., EREM F.
-
2019 - 2021 Çubuk Balık Üretiminde MTGaz Kullanımı ve Ürün Kalitesine Etkisi
-
2019 - 2021 LEVREK ETİNDEN ÜRETİLEN YENİDEN YAPILANDIRILMIŞ ÜRÜN OPTİMİZASYONU VE DONDURULMUŞ DEPOLAMA SÜRESİNCE KALİTE DEĞİŞİMLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2018 - 2021 Karides işleme artılarında bulunan karotenoidlerin nanoemülsiyon teknolojisi ile sulu sistemlerde çözünürlüğünün ve biyoyaralılığının arttırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ O. K. (Yürütücü), Alp A. C., Aygün T., ETLİ B. N., TOKAY F. G., URAL G. N., et al.
-
2018 - 2020 Yaygın Olarak Tüketilen Balık Yağlarının Karakterizasyonu, Yağda Çözünen Vitaminler ve Karotenoid İçeriklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P. (Yürütücü), TOKAY F. G., ALP A. C., KAYA A., TOPUZ O. K., YATMAZ H. A., et al.
-
2018 - 2020 Alabalık yumurtalarından lesitin elde edilmesi karakterizasyonu ve hamsi yağı lipozom sisteminde kullanım olanaklarının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ O. K. (Yürütücü), YATMAZ H. A., Aygün T., YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P., KAYA A., Tokay F. G., et al.
-
2017 - 2019 Su Ürünleri Tüketiminde Fitalat Esterlerine Maruz Kalınma Düzeyi
-
2015 - 2018 Fiziksel ve Kimyasal Yöntemler Kullanılarak Yumuşatılan Kafadan Bacaklılar Ahtapot Kalamar Mürekkep Balığı Kaslarının Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi
-
2015 - 2017 Yenilebilir Film Kaplama Malzemesi Olarak Transglutaminaz Enzimi Kullanımının Balık Filetosu Kalitesi Üzerine Etkileri
-
2013 - 2014 Transglutaminaz Enzimi Ilavesinin Balık Kıymalarında Biyojen Amin Oluşumunun baskılanması Üzerine Etkisi
-
2010 - 2011 Hamsi Yağı ile Zenginleştirilmiş Emülsiyon Üretimi ve Oksidasyon Stabilitesinin Sağlanması
-
2000 - 2002 Sardalya Marinatının Üretim ve Depolama Aşamasında Biyojen Amin İçeriğinin Belirlenmesi”, BAP Arastırma Projesi, 20.01.0104.10, araştırmacı, 2002