Doç. Dr. ESRA ŞAHİN


Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Sosyal Bilimler Genel, Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

An Analysis of the Professional Competencies of Gastronomy and Culinary Arts Undergraduate Students

ŞAHİN E.

HoReCa4VET for Sustainable Development, Radom, Polonya, 9 - 10 Mayıs 2023, ss.111-126

2015

2015

Destinasyon Markası Pazarlamasında Gastronomi Turizminin Önemi

ŞAHİN E.

2. Eko-Gastronomi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 13 - 14 Nisan 2015, cilt.640, ss.14

Kitaplar

2024

2024

TURİZMDE TEKNOLOJİK GELİŞMELER

ŞAHİN E., GÜNERİ B.

Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editör, Çizgi Yayınevi, Konya, ss.414-424, 2024

2024

2024

Nöropazarlama ve Turizm

ŞAHİN E., YİĞİTOĞLU V.

TEORİ VE UYGULAMALARLA TURİZM ARAŞTIRMALARI, ERGÜN GÖZDE SEVAL, TARINÇ ABDULLAH, Editör, Çizgi Yayınevi, Konya, ss.242-253, 2024

2024

2024

Öğrenilmiş Güçlülük: Gastronomi Sektörü Perspektifinden Kavramsal Bir Değerlendirme

GÜNERİ B., ŞAHİN E.

Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.404-413, 2024

2024

2024

GASTRONOMİ VE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ: KARS KAZEVİ ÖRNEĞİ

GÜNERİ B., ŞAHİN E.

Tourism Entrepreneurship: Innovative Approaches, GÜÇER EVREN, AKSOY MUSTAFA, BALCI EMİNE, KÜÇÜKERGİN FULDEN NURAY, ŞİMŞEK ERDEM, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.191-203, 2024

2024

2024

Turizm ve Ağırlama Alanında Menü Çalışmalarının İncelenmesi (1984-2024)

YİĞİTOĞLU V., ŞAHİN E.

Teori ve Uygulamalarla Turizm Araştırmaları, ERGÜN GÖZDE SEVAL, TARINÇ ABDULLAH, Editör, Çizgi Yayınevi, Konya, ss.29-53, 2024

2024

2024

ÖĞRENİLMİŞ GÜÇLÜLÜK: GASTRONOMİ SEKTÖRÜ PERSPEKTİFİNDEN KAVRAMSAL BİR DEĞERLENDİRME

GÜNERİ B., ŞAHİN E.

Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editör, Çizgi Yayınevi, Konya, ss.404-413, 2024

2024

2024

GASTRONOMİ VE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ: KARS KAZEVİ ÖRNEĞİ

GÜNERİ B., ŞAHİN E.

TOURISM ENTREPRENEURSHIP: INNOVATIVE APPROACHES, GÜÇER EVREN, AKSOY MUSTAFA, KÜÇÜKERGİN FULDEN NURAY, ŞİMŞEK ERDEM, Editör, DETAY, Ankara, ss.192-204, 2024

2023

2023

Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (GMS) Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin İstihdam Edilebilirlik Algılarını Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi

ŞAHİN E., YİĞİTOĞLU V.

Green Inspiration, Yazıcıoğlu, İ.; Küçükergin, F.N.; Şimşek, E., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.103-119, 2023

2023

2023

Evaluation of Gastronomic Elements in the “Zengin Mutfağı” Movie from Semiotics Perspective

ŞAHİN E.

Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, YAZICIOĞLU, İrfan; Işın, Alper; YAYLA,Özgür; Bayram,Fuat; Bölükbaş, Rabia, Editör, Peter Lang Ag, ss.69-78, 2023

2023

2023

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (GMS) ALANINDA EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİK ALGILARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN İNCELENMESİ

ŞAHİN E., YİĞİTOĞLU V.

YEŞİL İLHAM, Yazıcıoğlu, İrfan; Küçükergin, Fulden Nuray; Şimşek, Erdem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.103-119, 2023

2022

2022

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Alan Öğrencilerin Girişimcilik Niyetinin İncelenmesi

YİĞİTOĞLU V., ŞAHİN E.

Güncel Turizm Konuları, Cihangir Emine, Can Ali Selçük, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.171-189, 2022

2021

2021

Effects of Music in the Food and Beverage Industry

Şahin E.

Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, İrfan Yazıcıoğlu,Alper Işın,Özgür Yayla, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.29-45, 2021

2021

2021

Effects of Music in the Food and Beverage Industry

ŞAHİN E.

Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, Yazıcıoğlu,İ.; Işın,A.;Yayla,Ö., Editör, Peter Lang, Berlin, ss.29-45, 2021

2021

2021

Diyarbakır

Taşkın E., ŞAHİN E.

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu,İ.; Sormaz,Ü; Canbolat,C., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.351-358, 2021

2021

2021

Gastronomi 4.0

TARINÇ A., ŞAHİN E.

Geleceğin Restoranları, Çalışkan, Gültekin; Yıldırım, Gülsün, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-13, 2021

2021

2021

GASTRONOMİ 4.0

TARINÇ A., ŞAHİN E.

GELECEĞİN RESTORANLARI, GÜLTEKİN ÇALIŞKAN, GÜLSÜN YILDIRIM, Editör, DETAY YAYINEVİ, Ankara, ss.1-13, 2021

2020

2020

Gastronomy in Tourism Marketing

ŞAHİN E.

Tourism and Hospitality Studies, Yazıcıoğlu, İrfan, Yayla,Özgür, Işın, Alper , Çetin, Turhan, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.185-197, 2020

2019

2019

Dijital Menü Planlaması

ŞAHİN E.

Turizm 4.0 Dijital Dönüşüm, Sezgin, Mete Özdemir Akgül, Seda Atar, Ayşe, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.81-98, 2019


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1