Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025The Impact of Sustainable QR Menus on Service Quality and Customer Satisfaction: The Moderating Role of Perceived Risk
YİĞİTOĞLU V., ŞAHİN E., GÜNERİ B., Demir M. Ö.
Sustainability (Switzerland)
, cilt.17, sa.5, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Circular Economy for Sustainability: A Bibliometric Analysis for the Tourism/Hospitality Field
Şahin E.
SUSTAINABILITY
, cilt.16, sa.15, ss.1-20, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Decision Tree Analysis of Sustainable and Ethical Food Preferences of Undergraduate Students of Gastronomy and Culinary Arts
Gök Demir Z., Şahin E.
SUSTAINABILITY , cilt.15, sa.4, ss.1-13, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022A bibliometric overview of the International Journal of Gastronomy and Food Science: To where is gastronomy research evolving?
Şahin E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE , cilt.28, sa.28, ss.100543, 2022 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022QR Menü Kullanımı Kapsamında Restoranlarda Yenilikçi Uygulamaların Hizmet Kalitesine ve Restoran İmajına Etkisi
ŞAHİN E., YİĞİTOĞLU V.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.3, ss.1745-1768, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Does the Tempo of the Music Playing in Restaurants Affect the Eating Time
ŞAHİN E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.1, ss.29-38, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021Remedial Use of Gastronomic Products: Case Study of Manavgat
ŞAHİN E.
Food Therapy and Health Care , cilt.3, sa.3, ss.52-59, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020An Evaluation of Digital Menu Types and Their Advantages
Şahin E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.4, ss.2374-2386, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Restoran Aydınlatmasının Menüden Yemek Seçimine Etkisi
Şahin E., Yazıcıoğlu İ.
International Journal of Social Sciences and Education Research , cilt.6, sa.1, ss.54-66, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Planlı Davranış Teorisi Kapsamında Sokak Yemeği Yeme Niyetinin Ölçülmesi: Mersin Örneği
Şahin E., Solunoğlu A.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi , cilt.16, sa.3, ss.383-397, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Menü Tasarımının Yemek Seçim Kararına Etkisi Üzerine Bir Değerlendirme
Şahin E., Yazıcıoğlu İ.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.6, sa.4, ss.900-913, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Televizyonda Yayınlanan Gıda Reklamlarında Gıda Güvenliğine Yapılan Vurgunun Tespit Edilmesi
Şahin E., Durlu-Özkaya F.
Turizm Akademik Dergisi , cilt.5, sa.1, ss.265-275, 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
2023An Analysis of the Professional Competencies of Gastronomy and Culinary Arts Undergraduate Students
ŞAHİN E.
HoReCa4VET for Sustainable Development, Radom, Polonya, 9 - 10 Mayıs 2023, ss.111-126
2018
2018Televizyonda Yayınlanan Gıda Reklamlarında Gıda Güvenliğine Yapılan Vurgunun Tespit Edilmesi
ŞAHİN E., ÖZKAYA F.
Gastronomi Zirvesi, Ankara, Türkiye, 22 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2015
2015Destinasyon Markası Pazarlamasında Gastronomi Turizminin Önemi
ŞAHİN E.
2. Eko-Gastronomi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 13 - 14 Nisan 2015, cilt.640, ss.14
Kitaplar
2024
2024TURİZMDE TEKNOLOJİK GELİŞMELER
ŞAHİN E., GÜNERİ B.
Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editör, Çizgi Yayınevi, Konya, ss.414-424, 2024
2024
2024Nöropazarlama ve Turizm
ŞAHİN E., YİĞİTOĞLU V.
TEORİ VE UYGULAMALARLA TURİZM ARAŞTIRMALARI, ERGÜN GÖZDE SEVAL, TARINÇ ABDULLAH, Editör, Çizgi Yayınevi, Konya, ss.242-253, 2024
2024
2024Öğrenilmiş Güçlülük: Gastronomi Sektörü Perspektifinden Kavramsal Bir Değerlendirme
GÜNERİ B., ŞAHİN E.
Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.404-413, 2024
2024
2024GASTRONOMİ VE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ: KARS KAZEVİ ÖRNEĞİ
GÜNERİ B., ŞAHİN E.
Tourism Entrepreneurship: Innovative Approaches, GÜÇER EVREN, AKSOY MUSTAFA, BALCI EMİNE, KÜÇÜKERGİN FULDEN NURAY, ŞİMŞEK ERDEM, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.191-203, 2024
2024
2024Turizm ve Ağırlama Alanında Menü Çalışmalarının İncelenmesi (1984-2024)
YİĞİTOĞLU V., ŞAHİN E.
Teori ve Uygulamalarla Turizm Araştırmaları, ERGÜN GÖZDE SEVAL, TARINÇ ABDULLAH, Editör, Çizgi Yayınevi, Konya, ss.29-53, 2024
2024
2024ÖĞRENİLMİŞ GÜÇLÜLÜK: GASTRONOMİ SEKTÖRÜ PERSPEKTİFİNDEN KAVRAMSAL BİR DEĞERLENDİRME
GÜNERİ B., ŞAHİN E.
Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editör, Çizgi Yayınevi, Konya, ss.404-413, 2024
2024
2024GASTRONOMİ VE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ: KARS KAZEVİ ÖRNEĞİ
GÜNERİ B., ŞAHİN E.
TOURISM ENTREPRENEURSHIP: INNOVATIVE APPROACHES, GÜÇER EVREN, AKSOY MUSTAFA, KÜÇÜKERGİN FULDEN NURAY, ŞİMŞEK ERDEM, Editör, DETAY, Ankara, ss.192-204, 2024
2023
2023Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (GMS) Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin İstihdam Edilebilirlik Algılarını Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi
ŞAHİN E., YİĞİTOĞLU V.
Green Inspiration, Yazıcıoğlu, İ.; Küçükergin, F.N.; Şimşek, E., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.103-119, 2023
2023
2023Evaluation of Gastronomic Elements in the “Zengin Mutfağı” Movie from Semiotics Perspective
ŞAHİN E.
Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, YAZICIOĞLU, İrfan; Işın, Alper; YAYLA,Özgür; Bayram,Fuat; Bölükbaş, Rabia, Editör, Peter Lang Ag, ss.69-78, 2023
2023
2023GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (GMS) ALANINDA EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİK ALGILARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN İNCELENMESİ
ŞAHİN E., YİĞİTOĞLU V.
YEŞİL İLHAM, Yazıcıoğlu, İrfan; Küçükergin, Fulden Nuray; Şimşek, Erdem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.103-119, 2023
2022
2022Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Alan Öğrencilerin Girişimcilik Niyetinin İncelenmesi
YİĞİTOĞLU V., ŞAHİN E.
Güncel Turizm Konuları, Cihangir Emine, Can Ali Selçük, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.171-189, 2022
2021
2021Effects of Music in the Food and Beverage Industry
Şahin E.
Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, İrfan Yazıcıoğlu,Alper Işın,Özgür Yayla, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.29-45, 2021
2021
2021Effects of Music in the Food and Beverage Industry
ŞAHİN E.
Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, Yazıcıoğlu,İ.; Işın,A.;Yayla,Ö., Editör, Peter Lang, Berlin, ss.29-45, 2021
2021
2021Diyarbakır
Taşkın E., ŞAHİN E.
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu,İ.; Sormaz,Ü; Canbolat,C., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.351-358, 2021
2021
2021Gastronomi 4.0
TARINÇ A., ŞAHİN E.
Geleceğin Restoranları, Çalışkan, Gültekin; Yıldırım, Gülsün, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-13, 2021
2021
2021GASTRONOMİ 4.0
TARINÇ A., ŞAHİN E.
GELECEĞİN RESTORANLARI, GÜLTEKİN ÇALIŞKAN, GÜLSÜN YILDIRIM, Editör, DETAY YAYINEVİ, Ankara, ss.1-13, 2021
2020
2020Gastronomy in Tourism Marketing
ŞAHİN E.
Tourism and Hospitality Studies, Yazıcıoğlu, İrfan, Yayla,Özgür, Işın, Alper , Çetin, Turhan, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.185-197, 2020
2019
2019Dijital Menü Planlaması
ŞAHİN E.
Turizm 4.0 Dijital Dönüşüm, Sezgin, Mete Özdemir Akgül, Seda Atar, Ayşe, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.81-98, 2019
Desteklenen Projeler
2020 - 2023
2020 - 2023