Dr. Öğr. Üyesi ZAFER ALPKENT


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Süt Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: alpkent@akdeniz.edu.tr
İş Telefonu: +90 242 310 6380
Web: https://avesis.akdeniz.edu.tr/alpkent
Ofis: Mühendislik Fakültesi Oda No: B 213
Posta Adresi: Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ANTALYA

Metrikler

Yayın

30

Atıf (WoS)

82

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

96

H-İndeks (Scopus)

3

Proje

2

Tez Danışmanlığı

11

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1988 - 1994

1988 - 1994

Doktora

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

1985 - 1987

1985 - 1987

Yüksek Lisans

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi, Türkiye

1979 - 1984

1979 - 1984

Lisans

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi, Türkiye

Yaptığı Tezler

1993

1993

Doktora

Değişik oranlarda hidrojen peroksit katılarak farklı ısıl işlem uygulanmış sütlerden beyaz peynir yapımı ve işlenen peynirlerin bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi

1987

1987

Yüksek Lisans

Kış aylarında Samsun il merkezinde tüketime sunulan beyaz peynirlerin tüzük ve standarda uygunluğu üzerinde araştırmalar

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

1997 - Devam Ediyor

1997 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Fen Bilimleri Enstitüsü Uzmanlar Grubu Alt Komisyon Üyeliği

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Burs ve Sosyal Hizmetler Komisyon Üyeliği

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Özel Süt Ürünleri Teknolojisi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Uzmanlık Alan Dersi

Danışmanlık

Fermente Süt Ürünleri

Danışmanlık

Uzmanlık Alan Dersi

Peynir Teknolojisinde Yeni Gelişmeler

Endüstriyel Hijyen

Lisans

Lisans

Gıda Hijyeni

Seminer

Bitirme Çalışması

Gıda Teknolojisi

Gıda Teknolojisi ve Gıda Güvenliği

Yönetilen Tezler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2016

2016

Microbial oil production from whey by using Mortierella ramanniana

Demir M., Turhan İ., Küçükçetin A., Alpkent Z.

NABEC, Maine, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Ağustos - 03 Eylül 2016, ss.1, (Özet Bildiri)

2015

2015

Enhanced microbial oil production from whey by using Mortierella isabellina

DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A., TURHAN İ., ALPKENT Z.

Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Newark, Delaware, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 15 Temmuz 2015, cilt.1, ss.2

2015

2015

Enhanced microbial oil production from whey by using Mortierella isabellina

DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A., TURHAN İ., ALPKENT Z.

Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Newark, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 15 Temmuz 2015, ss.20, (Özet Bildiri)

2015

2015

Enhanced microbial oil production from whey by using Mortierella isabellina

DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A., TURHAN İ., ALPKENT Z.

Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Newark, Delaware, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 15 Temmuz 2015, cilt.1, ss.2, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

Physical, Chemical, Microbiological and Organoleptic Properties of Probiotic Yoghurt

KÜÇÜKÇETİN A., ALPKENT Z., Gönül A.

5th NIZO Dairy Conference Prospects for Flavour Formation and Perception, Hollanda, 1 - 04 Temmuz 2007, cilt.1, ss.10, (Özet Bildiri)

2006

2006

Gıdalarda Bulunan Antioksidan Maddeler ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

ALPKENT Z., DEMİR M.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.175-178

2005

2005

Single Cell Oils

DEMİR M., ALPKENT Z.

1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.221, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Kefir ve kefirin sağlık üzerine etkileri

ALPKENT Z., DEMİR M.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.257-262

2004

2004

Demir, M. Kefir ve kefirin sağlık üzerine etkileri

ALPKENT Z.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.257-262, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Farklı şekillerde buzdolabı sıcaklığında saklanan kefir danelerinin asit geliştirme yeteneklerinin belirlenmesi

ALPKENT Z., DEMİR M., GÖNCÜ A.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.15, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Göncü, A. Laktuloz ve kullanım amaçları

ALPKENT Z.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.34

2004

2004

Demir, M. Production of kefir ice cream and the physical, chemical, microbiological and organoleptic properties of produced ıce cream

ALPKENT Z.

TÜBİTAK Recent developments in dairy science and technology international symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.306-312, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Production of kefir ice-cream and the physical, chemical, microbiological and organoleptic properties of produced ice-creams

DEMİR M., ALPKENT Z.

International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.306-312, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Göncü, A. Starter kültür olarak kefir, yoğurt ve ithal peynir kültürü kullanılarak üretilen beyaz peynirlerin duyusal ve kimyasal özellikleri

ALPKENT Z.

3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003, ss.51-56, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

Küçükçetin, A. Farklı sıcaklıklarda muhafaza edilen kefirlerin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinde meydana gelen değişimler

ALPKENT Z.

VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2000, ss.363-373, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

Farklı Sıcaklıklarda Muhafaza Edilen Kefirlerin Duyusal, Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinde Meydana Gelen Değişmeler.

ALPKENT Z., KÜÇÜKÇETİN A.

VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2000, ss.363-373, (Tam Metin Bildiri)


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017

01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017

Süt ve Süt Ürünlerinde Biyoaktif Peptitler

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017

01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017

Kurumadde Oranları Farklı Sütlerden Starter Kültür ve Dane İle Üretilen Set Tipi Kefirlerin Fizikokimyasal Özellikleri

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Temmuz 2015 - 01 Temmuz 2015

01 Temmuz 2015 - 01 Temmuz 2015

Enhanced microbial oil production from whey by using Mortierella isabellina.

Katılımcı

Delaware-Amerika Birleşik Devletleri

01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015

01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015

Cynara cardunculus L. bitkisinden elde edilen cardosin enzimi ve rennin enziminin farklı kombinasyonlarıyla üretilen beyaz peynirlerin mineral madde içerikleri.

Katılımcı

Nevşehir-Türkiye

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

Cynara cardunculus L. bitkisinden geleneksel yöntemle elde edilen cardosin ve rennin enzimiyle üretilen beyaz peynirlerin kimyasal özellikleri.

Katılımcı

Adana-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 82

h-indeksi (WOS): 3