-
2018 - 2021 Karides işleme artılarında bulunan karotenoidlerin nanoemülsiyon teknolojisi ile sulu sistemlerde çözünürlüğünün ve biyoyaralılığının arttırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TOPUZ O. K. (Yürütücü), Alp A. C., Aygün T., ETLİ B. N., TOKAY F. G., URAL G. N., et al.
-
2018 - 2020 Yaygın Olarak Tüketilen Balık Yağlarının Karakterizasyonu, Yağda Çözünen Vitaminler ve Karotenoid İçeriklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P. (Yürütücü), TOKAY F. G., ALP A. C., KAYA A., TOPUZ O. K., YATMAZ H. A., et al.
-
2018 - 2020 Alabalık yumurtalarından lesitin elde edilmesi karakterizasyonu ve hamsi yağı lipozom sisteminde kullanım olanaklarının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TOPUZ O. K. (Yürütücü), YATMAZ H. A., Aygün T., YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P., KAYA A., Tokay F. G., et al.
-
2018 - 2020 Tıbbi kullanım amaçlı steril levrek derisi üretiminde perasetik asit ve sodyum hipoklorit kullanımı
-
2017 - 2019 KARİDES İŞLEME ARTIKLARINDAN ASTAKSANTİN EKSTRAKSİYONU FARKLI KURUTMA YÖNTEMLERİNİN ASTAKSANTİN VERİM VE KALİTESİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2017 - 2019 KARİDES İŞLEME ARTIKLARINDAN ASTAKSANTİN EKSTRAKSİYON KOŞULLARININ OPTİMİZASYONU: FARKLI POLARİTEDEKİ ÇÖZGENLERİN ASTAKSANTİN VERİM VE KALİTESİNE ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2017 - 2018 Effects of marinating time acetic acid and salt concentrations on the quality of little tunny fish Euthynnus alletteratus fillet
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
TOPUZ O. K. (Yürütücü), UÇAK İ., GÖKOĞLU N., YERLİKAYA P., GÜMÜŞ B.
-
2016 - 2018 Alabalık yumurtalarından fonksiyonel besin takviyesi geliştirilmesi Farklı kurutma yöntemlerinin su aktivitesi değerlerinin ve biyomateryallerle kaplamanın ürün kalitesine etkileri
-
2015 - 2018 Fiziksel ve Kimyasal Yöntemler Kullanılarak Yumuşatılan Kafadan Bacaklılar Ahtapot Kalamar Mürekkep Balığı Kaslarının Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi
-
2016 - 2017 Physical and antimicrobial properties of anise oil loaded nanoemulsions on the survival of foodborne pathogens
-
2015 - 2017 Alabalık yumurtalarından fonksiyonel besin takviyesi geliştirilmesi Yumurtaların yağda çözünür vitamin A D2 D3 ve E düzeylerinin HPLC yöntemi ile belirlenmesi
-
2015 - 2017 Influence of pomegranate peel Punica granatum extract on lipid oxidation in anchovy fish oil under heat accelerated conditions
-
2015 - 2017 Alternatif Omega-3 kaynağı olarak algal yağ üretimi: Optimum yağ ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi
-
2014 - 2015 Fiziksel ve Kimyasal Yöntemler Kullanılarak Yumuşatılan Kafadan Bacaklılar Kaslarının Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi
-
2014 - 2015 Fonksiyonel Gıda Takviyesi olarak Kurutulmuş Alabalık (Oncorhynchus mykiss) Yumurtası Üretim Yöntemlerinin Araştırılması
-
2014 - 2014 Effect of essential oil (anise oil) nanoemulsions on the survival of Escherichia coli and Listeria monocytogenes
-
2013 - 2014 Transglutaminaz Enzimi Ilavesinin Balık Kıymalarında Biyojen Amin Oluşumunun baskılanması Üzerine Etkisi
-
2010 - 2011 Hamsi Yağı ile Zenginleştirilmiş Emülsiyon Üretimi ve Oksidasyon Stabilitesinin Sağlanması
-
2009 - 2009 Effect of Extrusion Parameters on Properties of Snack Product made from corn flour and shrimp