Desteklenen Projeler
-
2018 - 2021 Karides işleme artılarında bulunan karotenoidlerin nanoemülsiyon teknolojisi ile sulu sistemlerde çözünürlüğünün ve biyoyaralılığının arttırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ O. K. (Yürütücü), Alp A. C., Aygün T., ETLİ B. N., TOKAY F. G., URAL G. N., et al.
-
2018 - 2020 Yaygın Olarak Tüketilen Balık Yağlarının Karakterizasyonu, Yağda Çözünen Vitaminler ve Karotenoid İçeriklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P. (Yürütücü), TOKAY F. G., ALP A. C., KAYA A., TOPUZ O. K., YATMAZ H. A., et al.
-
2018 - 2020 Alabalık yumurtalarından lesitin elde edilmesi karakterizasyonu ve hamsi yağı lipozom sisteminde kullanım olanaklarının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ O. K. (Yürütücü), YATMAZ H. A., Aygün T., YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU P., KAYA A., Tokay F. G., et al.
-
2018 - 2020 Tıbbi kullanım amaçlı steril levrek derisi üretiminde perasetik asit ve sodyum hipoklorit kullanımı
-
2017 - 2019 KARİDES İŞLEME ARTIKLARINDAN ASTAKSANTİN EKSTRAKSİYONU FARKLI KURUTMA YÖNTEMLERİNİN ASTAKSANTİN VERİM VE KALİTESİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2017 - 2019 KARİDES İŞLEME ARTIKLARINDAN ASTAKSANTİN EKSTRAKSİYON KOŞULLARININ OPTİMİZASYONU: FARKLI POLARİTEDEKİ ÇÖZGENLERİN ASTAKSANTİN VERİM VE KALİTESİNE ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2017 - 2018 Effects of marinating time acetic acid and salt concentrations on the quality of little tunny fish Euthynnus alletteratus fillet
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOPUZ O. K. (Yürütücü), UÇAK İ., GÖKOĞLU N., YERLİKAYA P., GÜMÜŞ B.
-
2016 - 2018 Alabalık yumurtalarından fonksiyonel besin takviyesi geliştirilmesi Farklı kurutma yöntemlerinin su aktivitesi değerlerinin ve biyomateryallerle kaplamanın ürün kalitesine etkileri
-
2015 - 2018 Fiziksel ve Kimyasal Yöntemler Kullanılarak Yumuşatılan Kafadan Bacaklılar Ahtapot Kalamar Mürekkep Balığı Kaslarının Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi
-
2016 - 2017 Physical and antimicrobial properties of anise oil loaded nanoemulsions on the survival of foodborne pathogens
-
2015 - 2017 Alabalık yumurtalarından fonksiyonel besin takviyesi geliştirilmesi Yumurtaların yağda çözünür vitamin A D2 D3 ve E düzeylerinin HPLC yöntemi ile belirlenmesi
-
2015 - 2017 Influence of pomegranate peel Punica granatum extract on lipid oxidation in anchovy fish oil under heat accelerated conditions
-
2015 - 2017 Alternatif Omega-3 kaynağı olarak algal yağ üretimi: Optimum yağ ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi
-
2014 - 2015 Fiziksel ve Kimyasal Yöntemler Kullanılarak Yumuşatılan Kafadan Bacaklılar Kaslarının Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi
-
2014 - 2015 Fonksiyonel Gıda Takviyesi olarak Kurutulmuş Alabalık (Oncorhynchus mykiss) Yumurtası Üretim Yöntemlerinin Araştırılması
-
2014 - 2014 Effect of essential oil (anise oil) nanoemulsions on the survival of Escherichia coli and Listeria monocytogenes
-
2013 - 2014 Transglutaminaz Enzimi Ilavesinin Balık Kıymalarında Biyojen Amin Oluşumunun baskılanması Üzerine Etkisi
-
2010 - 2011 Hamsi Yağı ile Zenginleştirilmiş Emülsiyon Üretimi ve Oksidasyon Stabilitesinin Sağlanması
-
2009 - 2009 Effect of Extrusion Parameters on Properties of Snack Product made from corn flour and shrimp