Dr. Öğr. Üyesi BÜLENT ŞIK


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: bulents@akdeniz.edu.tr
Web: https://avesis.akdeniz.edu.tr/bulents
Ofis: Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Posta Adresi: Akdeniz Üniversitesi Merkez Kampüs Antalya

Metrikler

Yayın

68

Atıf (WoS)

52

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

69

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

20

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (Sobiad)

2

H-İndeks (Sobiad)

1

Proje

14

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2004 - 2009

2004 - 2009

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda, Türkiye

1993 - 1996

1993 - 1996

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda, Türkiye

1983 - 1987

1983 - 1987

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

YÜKSEK PERFORMANS SIVI KROMATOGRAFİSİ CİHAZI KULLANILARAK YAPILAN BAZI GIDA KATKI MADDELERİ ANALİZLERİNDE ÇEVRE DOSTU ANALİZ YÖNTEMLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda

1996

1996

Yüksek Lisans

Kırsal Kesimde Üretilen ve Taze Olarak Pazarlarda Satılan Peynirlerin Bazı Patojen Mikroorganizma İçerikleri ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Araştırmalar

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2014

2014

A SINIFI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BELGESİ

İş Sağlığı ve Güvenliği

ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

2012

2012

GÜVENLİK BİLGİ FORMU HAZIRLAYICISI

İş Sağlığı ve Güvenliği

TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ

2012

2012

DFS High Resolution GC MS Sistemi

Diğer

REDOKS LAB

2012

2012

LC MS Orbitrap Sistemi

Diğer

REDOKS LAB

2012

2012

FAST GC FID SİSTEMİ

Diğer

REDOKS LAB

2012

2012

ICP MS ELAN DRC

Diğer

Perkin Elmer

2012

2012

LC MS FAIMS sistemi

Diğer

REDOKS LAB

2012

2012

LC MSMS sistemi

Diğer

REDOKS LAB

2012

2012

GC MSMS Sistemi

Diğer

REDOKS LAB

2012

2012

Gaz Kromatografisi Kütle Spektrofotometresi ISQ GC MS

Diğer

REDOKS LAB

2012

2012

HPLC CAD Sistem

Diğer

REDOKS LAB

2012

2012

DIONEX ASE 350

Diğer

REDOKS LAB

2012

2012

Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi

Diğer

REDOKS LAB

2011

2011

F4ESL FROM FARM TO FORK EUROPEAN FOOD SAFETY LEGİSLATION

Sağlık ve Tıp

f4ESL / KALİTE SİSTEM

2009

2009

Çevre Bilimlerinde Kullanılan Analiz Cihazları

Diğer

REDOKS LAB

2008

2008

F4ST FROM FARM TO FORK FOOD SAFETY SPECIALIST TRAINING PROGRAMME

Sağlık ve Tıp

f4ST / KALİTE SİSTEM

2008

2008

Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi

Kalite Yönetimi

Türk Standartları Enstitüsü

2008

2008

Moleküler Spektroskopi ve Yüksek Çözünürlüklü Kütle Spektrometresi

Diğer

REDOKS LAB

2008

2008

GC MSMS ve LC MSM sistemleri

Diğer

REDOKS LAB

2008

2008

HACCP / ISO 22000 / Food Safety Lead Auditor Course

Kalite Yönetimi

JLB

2008

2008

Müşteri Memnuniyeti Eğitimi

Kalite Yönetimi

Türk Standartları Enstitüsü

2008

2008

İç Kalite Tetkiki Eğitimi

Kalite Yönetimi

Türk Standartları Enstitüsü

2008

2008

Çevre Yönetim Sistemi Temel Eğitimi

Kalite Yönetimi

Türk Standartları Enstitüsü

2007

2007

Avrupa Birliği Uyum Sürecinde Turizmde Kalite ve Tüketici Hakları

Turizm

EU Tourism Network

2007

2007

Avrupa Birliği Uyum Sürecinde Turizm ve Gıda Güvenliği

Turizm

EU Tourism Network

2007

2007

Akreditasyon ve ISO 17025 Standardı

Kalite Yönetimi

TÜRKAK

2007

2007

TR7 Yeterlilik Testleri İstatistikleri

Diğer

EU Meda Programme / ISTANBUL

2006

2006

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi

Kalite Yönetimi

Türk Standartları Enstitüsü

2006

2006

Yaş Meyve ve Sebzede Hızlı Numune Hazırlama Metodu

Sağlık ve Tıp

Antalya Gıda Kontrol Laboratuvarı

2005

2005

Ölçüm Belirsizliği Eğitimi

Diğer

EU Meda Programme / Bursa

2005

2005

Ölçüm Belirsizliği Eğitimi

Diğer

EU Meda Programme / Bursa

2005

2005

Kimyasal Analizlerde Belirsizlik Hesapları

Diğer

Tübitak / UME

2005

2005

Metot Validasyonu

Diğer

Tübitak / UME

2004

2004

Ölçüm Belirsizliği Eğitimi

Kalite Yönetimi

Türk Standartları Enstitüsü

2002

2002

GP kromatografisi, Hızlı Ekstaraksiyon, Pestisit, PCB, PAH Analizleri

Sağlık ve Tıp

Gıda TArım HAyvancılık Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müd.

1998

1998

GLP/Quality Assurance / Quality Management

Diğer

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müd

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2009 - 2014

2009 - 2014

Yrd. Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Meslek Yüksekokulu, -

2010 - 2012

2010 - 2012

Yrd. Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Kimyasal Analizlerde Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliği

Gıdalarda Bulunan Toksik Kimyasallar ve Analiz Yöntemleri

Laboratuvar Çalışmalarında Kalite Güvencesi

Gıda Analizlerinde Kütle Spektrometri Uygulamaları

Lisans

Lisans

Ziyafet Yönetimi

Enstrümental Analiz

Sağlık ve İlkyardım

Gıda Bilimi ve Güvenliği

Bilim Felsefesi ve Mühendislik Etiği

Gıda İşletmeleri ve Çevre

Gıda Uygulama I

Analitik Kimya

GIDA FİZİĞİ

Gıda Uygulama II

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

1994

1994

Süt Ürünleri Tüketiminde Gözlenen Değişiklikler

ŞIK B., YAYGIN H.

HASAD - GIDA , cilt.10, sa.103, ss.38-41, 1994 (Hakemli Dergi)

1994

1994

Süt Üretimi Politikasında Değişmeler

ŞIK B., Yaygın H.

HASAD - HAYVANCILIK ve GIDA , cilt.10, sa.103, ss.17-20, 1994 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2017

2017

THE ROLE OF XENOESTROGENS (PARABENS) IN ENDOMETRIAL CARCINOMA

Doğan S., Erkaymaz T., TONGUR T., ERDOĞAN G., ÜNAL B., ŞIK B., et al.

25th European Congress of Obstetrics and Gynaecology, Antalya, Türkiye, 17 - 21 Mayıs 2017, ss.234

2017

2017

THE ROLE OF XENOESTROGENS (PARABENS) IN ENDOMETRIAL CARCINOMA

Doğan S., Erkaymaz T., TONGUR T., ERDOĞAN G., ÜNAL B., ŞIK B., et al.

25th European Congress of Obstetrics and Gynaecology, Antalya, Türkiye, 17 - 21 Mayıs 2017, ss.234, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

İklim Değişikliği Odağında Gıda Güvenliği ve Turizm

ŞIK B.

1.Ulusal Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2015, cilt.-, ss.10 Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

ICP-MS Cihazı Kullanılarak Meyve Sularında Eser Element Tayini ve Metot Validasyonu

KILIÇ S., KILIÇ M., ŞIK B., YENİSOY KARAKAŞ S.

EsAn 2014 III. ESER ANALİZ ÇALIŞTAYI, Tokat, Türkiye, 15 - 18 Mayıs 2014, ss.31, (Özet Bildiri)

2014

2014

Gıdalarda GC-MSMS Cihazı Kullanılarak Çoklu Pestisit Kalıntı Analiz Yöntemlerinin Geliştirilmesi

Erkaymaz T., Şık B., TONGUR T., YILDIZ G.

3. Eser Analiz Çalıştayı, Tokat, Türkiye, 15 - 18 Mayıs 2014, ss.25, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Gıdalarda GC MSMS Cihazı Kullanılarak Çoklu Pestisit Kalıntı Analiz Yöntemlerinin Geliştirilmesi

ERKAYMAZ T., ŞIK B., TONGUR T., YILDIZ G.

3. Eser Analiz Çalıştayı, Tokat, Türkiye, 15 - 18 Mayıs 2014, ss.25, (Özet Bildiri)

2014

2014

LC-MSMS Cihazı Kullanılarak Meyvelerde Pestisit Analizi ve Metot Validasyon Çalışmaları

TONGUR T., Şık B., Erkaymaz T., YILDIZ G.

3. Eser Analiz Çalıştayı, Tokat, Türkiye, 15 - 18 Mayıs 2014, ss.24, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

ICP MS CİHAZI İLE İÇME VE KULLANMA SULARINDA BAZI ESER ELEMENTLERİN BELİRLENMESİ

KILIÇ M., KILIÇ S., ŞIK B., TONGUR T.

ESAN 2014 III. ESER ANALİZ ÇALIŞTAYI, Tokat, Türkiye, 15 - 18 Mayıs 2014, ss.123, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

LC-MS/MS Cihazı Kullanılarak Meyvelerde Pestisit Analizi ve Metot Validasyon Çalışmaları

TONGUR T., ŞIK B., Erkaymaz T., Yıldız G.

EsAn-2014 3. Eser Analiz Çalıştayı, Tokat, Türkiye, 15 - 18 Mayıs 2014, ss.24, (Özet Bildiri)

2014

2014

Çevre Dostu Bir Teknik Olarak UHPLC ve Gıda Analizlerindeki Uygulamaları

ŞIK B., KILIÇ S., ERKAYMAZ T.

3. Eser Analiz Çalıştayı, Tokat, Türkiye, 15 - 18 Mayıs 2014, ss.23, (Özet Bildiri)

2014

2014

ICP-MS Cihazı ile İçme ve Kullanma Sularında Bazı Eser Elementlerin Belirlenmesi

KILIÇ M., KILIÇ S., ŞIK B., Tongur T.

3. Eser Analiz Çalıştayı, Tokat, Türkiye, 15 - 18 Mayıs 2014, ss.83

2014

2014

Çevre Dostu Bir Teknik Olarak UHPLC ve Gıda Analizlerindeki Uygulamaları

ŞIK B., KILIÇ S., ERKAYMAZ T.

EsAn 2014 III. ESER ANALİZ ÇALIŞTAYI, Tokat, Türkiye, 15 - 18 Mayıs 2014, ss.63

2014

2014

ICP-MS Cihazı ile İçme ve Kullanma Sularında Bazı Eser Elementlerin Belirtilmesi

KILIÇ M., KILIÇ S., ŞIK B., TONGUR T.

EsAn-2014 3. Eser Analiz Çalıştayı, Tokat, Türkiye, 15 - 18 Mayıs 2014, ss.123

2014

2014

ICPMS CİHAZI KULLANILARAK MEYVE SULARINDA ESER ELEMENT TAYİNİ VE METOT VALİDASYONU

KILIÇ M., KILIÇ S., ŞIK B., YENİSOY KARAKAŞ S.

ESAN 2014 III. ESER ANALİZ ÇALIŞTAYI, Tokat, Türkiye, 15 - 18 Mayıs 2014, ss.31

2014

2014

ICP-MS İLE İçme ve Kullanma Sularında Bazı Eser Elementlerin Belirlenmesi

KILIÇ M., KILIÇ S., ŞIK B., TONGUR T.

EsAn 2014 III. ESER ANALİZ ÇALIŞTAYI, Tokat, Türkiye, 15 - 18 Mayıs 2014, ss.123

2012

2012

İyon Hareketliliği Spektrometresi ve Gıda Kalıntı Analizlerindeki Uygulamaları

ŞIK B., ERKAYMAZ T.

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.64, (Özet Bildiri)

2012

2012

İyon Hareketliliği Spektrometresi ve Gıda Kalıntı Analizlerindeki Uygulamaları

Şık B., Erkaymaz T., YILDIZ G.

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.64, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Organik Fosforlu Pestisitlerin Çevre ve İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Yıldız G., ŞIK B.

7. Gıda Mühendisleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.140

2011

2011

Organik Fosforlu Pestisitlerin Çevre ve İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri

YILDIZ G., Şık B.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.140, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Investigation of some bleaching agents and benzoic acide in wheat flour commercially

ŞIK B., CENGİZ M. F., CERTEL M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2011, ss.516, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Gıdalarda Isıl İşlem Uygulamalarının Tarım İlacı Kalıntılarına Etkileri

CENGİZ M. F., ŞIK B., CERTEL M., BOYACI C. P.

2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.11, (Özet Bildiri)

2010

2010

Gıdalarda Isıl İşlem Uygulamalarının Tarım İlacı Kalıntılarına Etkileri

CENGİZ M. F., ŞIK B., CERTEL M., Gunduz C. P. B.

2. Gıda Güvenliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 09 Aralık 2010, ss.11, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Effecting factors on resveratrol content of traditional foods produced from grape

CENGİZ M. F., ŞIK B., CERTEL M.

Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.665-667

2010

2010

Effecting Factors on Resveratrol Content of Traditional Foods Produced from Grape

Cengiz M. F., Şık B., Certel M.

Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 08 Nisan 2010, ss.664, (Özet Bildiri)

2007

2007

Biogenic Amines Formation in Kefir Made With Different Starter Cultures During Refrigerated Storage

KÜÇÜKÇETİN A., Milci S., Göncü A., ŞIK B.

2. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.84, (Özet Bildiri)

2007

2007

Biogenic Amines Formation in Kefir Made With Different Starter Cultures During Refrigerated Storage

KÜÇÜKÇETİN A., Milci S., Göncü A., ŞIK B.

2. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.84

2006

2006

Antalya Yöresinde Tüketilen Bazı Yabani Bitkilerin Nitrat Ve Nitrit İçerikleri

CERTEL M., ŞIK B., CENGİZ M. F., KARAKAŞ B.

9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 25 Mayıs 2006, ss.263-266, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Antalya Yöresinde Tüketilen Yenebilir Bazı Yabani Bitkilerin Nitrat ve Nitrit İçerikleri

CERTEL M., ŞIK B., CENGİZ M. F., KARAKAŞ B.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.263-266, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Merkezi Araştırma Laboratuvarı Kurulması

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

ŞIK B.

2015 - 2016

2015 - 2016

Endometrium kanserinde xenoestrojenlerin(paraben) rolüSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ŞİMŞEK T. (Yürütücü), ŞIK B., doğan s., ERDOĞAN G., ÜNAL B., Erkaymaz T.

2014 - 2015

2014 - 2015

Kocaeli, Ergene ve Antalya Havzasındaki İllerde Üretilen Gıdalarda Çevresel Kirleticilerin Belirlenmesi

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

ŞIK B. (Yürütücü)


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Kasım 2013 - 01 Kasım 2013

01 Kasım 2013 - 01 Kasım 2013

8. Gıda Mühendisliği Kongresi / Gıda Mühendisliği İstihdam Politikaları Paneli / PanelistSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

Gıda Güvenliği ve Süt Paneli / PanelistSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Nisan 2008 - 01 Nisan 2008

01 Nisan 2008 - 01 Nisan 2008

Tarımsal Faaliyetlerden Kaynaklanan Kirleticilerin Belirlenmesinde Kullanılan Analitik Yöntemler ve Antalya Örneğine Bakış Semineri

Katılımcı

Antalya-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 52

h-indeksi (WOS): 4