Öğr. Gör. Dr. HATİCE GÖZDE HOSTA YAVUZ
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Akdeniz Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
5
1.
Valorization of Oat Husk for the Production of Fermentable Sugars, Xylooligosaccharides, and Inulinase via Deep Eutectic Solvent and Microwave-Assisted Pretreatment
Hosta Yavuz H. G.
,
Yavuz I.
,
Turhan I.
Fermentation
, cilt.11, ss.561, 2025 (SCI-Expanded)
2.
Harnessing deep eutectic solvent for enhanced inulinase production from agricultural via submerged fermentation with Aspergillus niger
Hosta Yavuz H. G.
,
Yavuz İ.
,
İşci Yakan A.
,
Turhan İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
, cilt.295, ss.1, 2025 (SCI-Expanded)
3.
Conversion of wheat bran into fermentable sugars using deep eutectic solvent pretreatment in a high-pressure reactor
Gözde H. G.
,
YAVUZ İ.
,
Yakan A. I.
,
TURHAN İ.
Biomass Conversion and Biorefinery
, cilt.14, sa.19, ss.24515-24525, 2024 (SCI-Expanded)
4.
Mannooligosaccharide production by beta-mannanase enzyme application from coffee extract
Erkan S. B.
,
Basmak S.
,
Ozcan A.
,
Yilmazer C.
,
Gurler H. N.
,
Yavuz G.
, et al.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.8, 2021 (SCI-Expanded)
5.
Optimization of mannooligosaccharides production from different hydrocolloids via response surface methodology using a recombinantAspergillus sojae beta-mannanase produced in the microparticle-enhanced large-scale stirred tank bioreactor
Yilmazer C.
,
Gurler H. N.
,
Erkan S. B.
,
Ozcan A.
,
Hosta Yavuz G.
,
Germec M.
, et al.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.8, 2021 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
9
1.
FONKSİYONEL BİR GIDA OLARAK ARI SÜTÜNÜN BİYOAKTİF İÇERİKLERİ VE FERTİLİTEYE ETKİLERİ
Yavuz İ.
,
Hosta Yavuz H. G.
8. INTERNATIONAL MEDITERRANEAN SCIENTIFICRESEARCH CONGRESS, Antalya, Türkiye, 13 - 15 Ağustos 2025, ss.330, (Özet Bildiri)
2.
ARI ZEHIRININ ALERJENiTESİNİN AZALTILMASINDA ULTRAFİLTRASYON UYGULAMASININ ETKİNLİĞİ
Hosta Yavuz H. G.
,
Yavuz İ.
ULUSLARARASI ÜSKÜDAR BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 19 - 20 Temmuz 2024, ss.111-112, (Özet Bildiri)
3.
Optimization of Gluten-Free Pasta Production Enriched with Bee Pollen and Chestnut Flour
Koca B.
,
Çaycı E.
,
Hosta Yavuz H. G.
1. INTERNATIONAL ÜSKÜDAR SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 19 - 20 Temmuz 2024, ss.19-20, (Özet Bildiri)
4.
PHYSIOLOGICAL EFFECTS OF ROYAL JELLY AS A FUNCTIONAL FOOD
Yavuz İ.
,
Hosta Yavuz H. G.
10th INTERNATIONAL BLACK SEA COASTLINE COUNTRIES SCIENTIFIC RESEARCH CONFERENCE, Samsun, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2024, ss.124, (Özet Bildiri)
5.
Deep Eutectic Solvent Pretreatment of Rye Bran for The Production of Aspergillus niger A42 (ATCC 204447) Inulinase
Hosta Yavuz H. G.
,
Yavuz İ.
,
İşci Yakan A.
,
Turhan İ.
3. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 29 Mart - 03 Mayıs 2024, ss.43, (Özet Bildiri)
6.
GLUTENSİZ DİYETİN BESİNSEL KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Hosta Yavuz H. G.
,
Yavuz İ.
7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, Burdur, Türkiye, 7 - 09 Mart 2024, ss.739, (Özet Bildiri)
7.
KSİLOOLİGOSAKKARİTLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ VE GIDALARDA KULLANIMI
Hosta Yavuz H. G.
,
Yavuz İ.
,
İşci Yakan A.
,
Turhan İ.
7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, 7 - 09 Mart 2024, ss.631, (Özet Bildiri)
8.
Mannooligosaccharide production by mannanase enzyme application from coffee extract
Erkan S. B.
,
Özcan A.
,
Yılmazer C.
,
Gürler H. N.
,
Hosta Yavuz H. G.
,
Yatmaz E.
, et al.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Özet Bildiri)
9.
Mannooligosaccharides production from different gums using mannanase
Yılmazer C.
,
Erkan S. B.
,
Özcan A.
,
Gürler H. N.
,
Hosta Yavuz H. G.
,
Yatmaz E.
, et al.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Özet Bildiri)
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
14
Yayın (WoS)
3
Yayın (Scopus)
3
Atıf (WoS)
2
H-İndeks (WoS)
1
Atıf (Scopus)
23
H-İndeks (Scopus)
2
Toplam Atıf Sayısı
2
Proje
4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları