Announcements & Documents
Yiyecek-İçecek Otomasyon Sistemleri
Lecture Note
9/9/2019
Girişimcilik
Lecture Note
9/9/2019
Alkolsüz İçecekler ve Temel Barista Eğitimi
Lecture Note
9/9/2019
Menü Planlama
Lecture Note
9/9/2019
Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrolü
Lecture Note
9/9/2019
Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi
Lecture Note
9/9/2019
Genel İşletme
Lecture Note
9/9/2019
Genel Turizm
Lecture Note
9/9/2019
Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamaları I - II
Lecture Note
9/9/2019
Download File
Education
2014 - 2019
2014 - 2019Doctorate
Zonguldak Bülent Ecevit University, Graduate School Of Socıal Scıences, İşletme Anabilim Dalı, Turkey
2005 - 2007
2005 - 2007Postgraduate
Akdeniz University, -, Tourism and Hotel Management, Turkey
2001 - 2005
2001 - 2005Undergraduate
Akdeniz University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik , Konaklama İşletmeciliği , Turkey
Dissertations
2019
2019Doctorate
“Yiyecek-İçecek Çalışanlarında Dönüşümcü Liderlik ve Yenilikçi İş Davranışı İlişkisinde Psikolojik Güçlendirmenin Aracı Etkisi”
Zonguldak Bülent Ecevit University, Sosyal Bilimler Fakültesi , İşletme Anabilim Dalı
2007
2007Postgraduate
Çalışanların Örgütsel Bağlılıklarının Belirleyicisi Olarak Örgütsel Adalet Algılamaları: Antalya Bölgesinde Bulunan Beş Yıldızlı Otel İşletmelerine Yönelik Bir Araştırma
Akdeniz University, -, Tourism and Hotel Management
Foreign Languages
B1 Intermediate
B1 IntermediateGerman
B2 Upper Intermediate
B2 Upper IntermediateEnglish
Certificates, Courses and Trainings
2018
2018Barista Temel Eğitimi
Other
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası
2018
2018Dijital Medya Okur-Yazarlığı
IT
Sosyal Medya Yönetimi
2017
2017Stok Kontrol ve Maliyet Yönetimi Kavramları Eğitimi
IT
Protel Akademi
2017
2017Micros 3700 Operasyon Eğitimi
IT
Protel Akademi
2017
2017Materials Control Sertifika Sınavı Başarı Belgesi
IT
Protel Akademi
2009
2009Usta Öğreticilik Belgesi, Konaklama Hizmetleri Alanı
Tourism
Antalya Mesleki Eğitim Merkezi
2006
2006Ustalık ve İşyeri Açma Belgesi, Otelcilik Alanı
Tourism
Antalya Mesleki Eğitim Merkezi
2003
2003Takım Çalışması, Pozitif Düşünme ve Duyarlılık Eğitimi
Other
Otel İşletmesi
1998
1998Bilgisayar Operatörlüğü
IT
Milli Eğitim Bakanlığı, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü,Halk Eğitim Merkezi
Research Areas
Social Sciences and Humanities
Behavioural Sciences
Management
Tourism and Hotel Management
Management of Enterprises
Entrepreneurship and Innovation Management
Academic Positions
2016 - Present
2016 - PresentLecturer
Akdeniz University, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O., Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
2011 - 2016
2011 - 2016Lecturer
Zonguldak Bülent Ecevit University, Vocatıonal School
Managerial Experience
2021 - Present
2021 - PresentAssistant Director of Vocational School
Akdeniz University, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O. , Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
2021 - Present
2021 - PresentBoard Member
Akdeniz University, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O. , Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
2011 - 2016
2011 - 2016Deputy Head of Department
Zonguldak Bülent Ecevit University, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
Courses
Associate Degree
Associate Degree
MenüPlanlama
Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi
Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamaları
Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrol Yöntemleri
Alkolsüz İçecekler ve Temel Barista Eğitimi
Türk Mutfak Kültürü
Yiyecek-İçecek Otomasyon Sistemleri 1 Nolu Şube
Turizm Coğrafyası
Genel İşletme
Bitirme Projesi
Yiyecek-İçecek Otomasyon Sistemleri 2 Nolu Şube
Gastronomi Turizmi
Genel Turizm
Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamları I
Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamaları II
Gıda ve Personel Hijyeni
Ziyafet Servisi ve Yönetimi
Menü Planlama
Genel Turizm
Kongre ve Fuar Organizasyonu
Mesleki İngilizce
Turizm Ekonomisi
İşletme Yönetimi
İletişim
Turzim Mevzuatı (İ.Ö.)
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi (İ.Ö.)
Meslek Etiği
Ziyafet Hizmetleri Yönetimi (İ.Ö.)
Meslek Etiği (İ.Ö.)
Sosyal Sorumluluk Projesi
Sosyal Sorumluluk Projesi (İ.Ö.)
İşletme Yönetimi(İ.Ö.)
Menü Planlama (İ.Ö.)
Turizm Mevzuatı
Ziyafet Hizmetleri Yönetimi
İnsan Kaynakları Yönetimi (İ.Ö)
İnsan Kaynakları Yönetimi
İletişim
Menü Planlama
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Yiyecek-İçecek İşletmeciliği I
Turizm Mevzuatı
Turzim Mevzuatı (İ.Ö.)
Menü Planlama
Turizm ve Çevre
Menü Planlama (İ.Ö.)
Articles Published in Other Journals
2024
2024Kadın Aşçıların İş Yaşamında Karşılaştığı Sorunların ve Cinsiyet Ayrımcılığı Algısının İşten Ayrılma Eğilimine Etkisi: Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
ARSLAN F.
Review of Tourism Administration Journal , vol.5, no.1, pp.108-121, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2023
2023Gastronomi Turizmi Açısından Coğrafi İşaretli Ürünlerin algılanma Düzeyi: Antalya Örneği (Perception Level Of Products With Geographical Marking In Terms Of Gastronomy Tourism: Antalya Example)
ARSLAN F.
International Journal of Contemporary Tourism Research , vol.7, no.1, pp.1-8, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Gastronomi ve Turizm Alanında Coğrafi İşaret Konulu Çalışmaların Biblometrik Analizi
ARSLAN F.
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi , vol.5, no.11, pp.1544-1556, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022The Mediating Role of Psychological Empowerment on the Relationship between Innovative Work Behavior and Transformational Leadership: A Research for Food and Beverage Employees of 5 Star Hotel Workes in Antalya
ARSLAN F.
Journal of Global Tourism and Technology Research , vol.3, no.1, pp.68-83, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Tüketicilerin Kahve Tüketim Alışkanlıkları Ve Kahve Dükkânı Tercihleri: Antalya İlinde Bir Araştırma
ARSLAN F.
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY TOURISM RESEARCH , vol.3, no.2, pp.224-234, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Lider Desteğinin Çalışanların Yaratıcılığına Etkisi: Otel İşletmeleri Yiyecek-İçecek Alanlarında Bir Araştırma
ARSLAN F.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER DERGİSİ , vol.24, no.4, pp.783-791, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2018
2018Konaklama İşletmesi Çalışanlarının Duygusal Bağlılıkları, İşletmede Kalma Niyeti ve Performansı Arasındaki İlişki: Antalya Otel İşletmelerinde Araştırma
ARSLAN F.
Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi , vol.10, no.2, pp.53-65, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2015
2015Yi̇yecek İçecek Mali̇yet Kontrolü: Bati Karadeni̇z Bölgesi̇ndeki̇ Otel İşletmeleri̇ne Yöneli̇k Bi̇r Araştırma
AKBULUT H., ARSLAN F.
Abant Sosyal Bilimler Dergisi , vol.15, no.3, pp.71-106, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
2007
2007Otel İşletmelerinde Çalışanların İçsel Bütünleşme Düzeyleri ve Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkiyi Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
ARSLAN (ALPER) F., EHTİYAR V. R., Tekin Y.
F&B Gastronomi Platformu, YİYDER Yiyecek İçecek Yöneticileri Derneği Yayını , vol.-, no.-, pp.44-45, 2007 (Non Peer-Reviewed Journal)
2006
2006Organizational Justice Perceptions In Work Life Research On Accommadation Firms
EHTİYAR V. R., ARSLAN F.
Tourism and Hospitality Management , vol.12, no.2, pp.1-14, 2006 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
2024
2024BİR EKŞİ SÖZLÜK VERİ ANALİTİĞİ ARACI: SİNEMA TARİHİNİN EN İYİ YEMEK SAHNELERİ ÖRNEĞİ
ATABAY E., ARSLAN F., ERDEM Ö.
8. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Turkey, 17 - 20 October 2024, pp.519-522, (Full Text)
2024
2024Determining the attitudes of employees working as baristas (Coffee bar attendants) towards the profession: Antalya example
ARSLAN F.
International Tourism, Culture and Economy Congress, Skopje, Macedonia, 08 May 2024, (Full Text)
2024
2024Innovations in the Food and Beverage Departments of Four and FiveStar Hotels: A Case Study in Antalya
ARSLAN F., ATABAY E.
MTCON 24, İstanbul, Turkey, 01 May 2024, (Summary Text)
2022
2022Yenilikçi Bir Yaklaşım Olarak 3D Kahve Yazıcısına Ait Sektör Görüşlerinin Belirlenmesi
ARSLAN F.
VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Afyon, Turkey, 6 - 09 October 2022, pp.21-27, (Full Text)
2022
2022Aşçıların Mesleğine Yönelik Tutumlarının Yaratıcılık Performansına Göre Sınıflandırılması
ARSLAN F., ATABAY E.
22. ULUSAL TURİZM KONGRESİ (27-29 Ekim 2022), Burdur, Turkey, 27 October 2022, (Full Text)
2021
2021Antalya İli Yörük Mutfağının Gastronomi Turizmi Yönünde İncelenmesi
ARSLAN F.
I. ULUSLARARASI TURİZM, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI KONGRESİ, Kayseri, Turkey, 27 February 2021, pp.64-70, (Full Text)
2021
2021Antalya İli Coğrafi İşaret Alan Yiyeceklerin Gastronomi Turizmi Açısından Algılanma Düzeyi
ARSLAN F.
I. ULUSLARARASI TURİZM, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI KONGRESİ, Kayseri, Turkey, 27 - 28 February 2021, pp.6-7, (Summary Text)
2018
2018The Impact of Transformational Leadership on Innovative Work Behavior and the Mediating Effect of Psychological Empowerment: A Research in Antalya Hotels
ÇAKMAK A. F., ARSLAN F.
New York International Business and Social Science Research Conference 2018, 13 - 14 July 2018
2018
2018Yaratıcılık Performansı İ̇ş Memnunı̇yetı̇ ve Ödüllendı̇rme Arasındakı̇ İ̇lı̇şkı̇: Antalya Otel İ̇şletmelerı̇nde Bı̇r Araştırma
ARSLAN F.
4.ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER SEMPOZYUMU, Antalya, Turkey, 03 May 2018, pp.409, (Summary Text)
2018
2018İşten Ayrılma Eğiliminde Ücrette Algılanan Eşitlik ve Demografik Farklılığın İncelenmesi: Antalya Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
ARSLAN F.
I. Uluslararasi Sosyal Araştirmalar ve Davraniş Bilimleri Sempozyumu, Antalya, Turkey, 28 - 30 April 2018, pp.77, (Summary Text)
2017
2017Yöresel Yemeklerin Otel İşletmelerinde Yeri Ve Yiyecek-İçecek Bölümü Çalışanlarının Görüşleri
ARSLAN F., KAYNAKCI E.
4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 9 - 12 November 2017, pp.18-22, (Full Text)
2017
2017YÖRESEL YEMEKLERİN OTEL İŞLETMELERİNDE YERİ VE YİYECEK-İÇECEK BÖLÜMÜ ÇALIŞANLARININ GÖRÜŞLERİ
ARSLAN F., KAYNAKCI E.
4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 9 - 12 November 2017, pp.18-22, (Full Text)
2017
2017Determination of the Attitudes Towards the Sector of the Students Who are Cooking,Tourism and Hotel Management Education and Examination of the Change According to Demographic Variables: A Research for Vocational Schools
Arslan F.
INTERNATIONAL VOCATIONAL SCIENCE SYMPOSIUM - Uluslararası Mesleki Bilimler Sempozyumu, Antalya-Belek, Antalya, Turkey, 18 - 20 October 2017, pp.79-80, (Summary Text)
2017
2017KONAKLAMA İŞLETMESİ ÇALIŞANLARININ DUYGUSAL BAĞLILIKLARI, İŞLETMEDE KALMA NİYETİ VE PERFORMANSI ARASINDAKİ İLİŞKİ: ANTALYA OTEL İŞLETMELERİNDE AR
ARSLAN F.
INTERNATIONAL CONFERENCE ONTOURISM, TRAVEL, LEISUREAND HOSPITALITY, İzmir, Turkey, 20 - 21 October 2017, (Summary Text)
2017
2017Otel İşletmelerinde Çalışanların Yaratıcılık Sürecine Katılımı: Antalya İli Örneği
ARSLAN F.
Futourism Congress: The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017, 28-30 September, 2017, Mersin, Turkey, Mersin, Turkey, 28 - 30 September 2017, pp.824-835, (Full Text)
2016
2016PSORIATIC ARTHRITIS REGISTRY OF TURKEY (PSART): RESULTS OF A MULTICENTER REGISTRY ON 1081 PATIENTS
Aydin S. Z., BAYINDIR O., Oksuz M. F., DOĞRU A., KİMYON G., Tarhan E. F., et al.
Annual European Congress of Rheumatology (EULAR), London, Canada, 8 - 11 June 2016, vol.75, pp.1160, (Summary Text)
2016
2016COMORBIDITIES IN PSORIATIC ARTHRITIS: PATIENT EDUCATION COUNTS
Aydin S. Z., BAYINDIR O., Oksuz M. F., DOĞRU A., KİMYON G., Tarhan E. F., et al.
Annual European Congress of Rheumatology (EULAR), London, Canada, 8 - 11 June 2016, vol.75, pp.610-611, (Summary Text)
2014
2014Endüstriyel Turizm Yönüyle Zonguldak İlinin Değerlendirilmesi
ARSLAN F.
I. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi, Çaycuma, Zonguldak, Turkey, 22 May 2014 - 23 May 2013, pp.209-220, (Full Text)
2011
2011Mulch textile, a physical control method for weeds and parasitic plants in Turkey.
Arslan F., KİTİŞ Y. E., Kolören O., Aksoy E., Uygur S., Uygur N.
. 9th Workshop of The EWRS Working Group: Physical And Cultural Weed Control, Samsun, Turkey, 28 - 30 March 2011, pp.8, (Summary Text)
2006
2006A Research To Determine The Relation Between Integration Levels and Organizational Commitment Of the Staff
EHTİYAR V. R., TEKİN Y., ARSLAN F.
Turk-Kazak International Tourism Conference "New Perspectives and Values in World Tourism and Tourism Management in the Future", Antalya, Turkey, 20 November 2006, pp.1224-1240, (Full Text)
Books
2024
2024Psychological Empowerment and Its Importance in Tourism Businesses
ARSLAN F.
in: Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management , YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, YAYLA ÖZGÜR, OĞAN YENER, YALÇIN EREN, Editor, Peterlang Publishing, Internationaler Verlag der Wissenschaften, Berlin, pp.101-111, 2024
2022
2022Kahve Konulu Çalışmaların Bibliyometrik Analizi (4. Bölüm)
ARSLAN F.
in: Gastronomide Bibliyometrik Çalışmalar, Adem Arman, Özkan Erdem, Editor, Eğitim Yayınevi, İstanbul, pp.57-66, 2022
2022
2022Turizmde Yenilik
ARSLAN F.
in: Güncel İşletme Yönetimi Çalışmaları II, Serkan Yılmaz KANDIR, İlksun Didem ÜLBEĞİ, Editor, Akademisyen Yayınevi, Ankara, pp.343-368, 2022
2022
2022Yenilikçi İş Davranışı
ARSLAN F.
in: Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar XIV, Doç. Dr. Mehmet Yücenurşen, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.95-111, 2022
2021
2021Alkolsüz İçecekler ve Barista Kahve Bar Görevlisi Eğitimi
ARSLAN F.
Nobel Yayıncılık, Ankara, 2021
2021
2021Gastronomi ve İnovasyon Alanında Gerçekleştirilen Araştırmalar
ARSLAN F.
in: Gastronomide Sistematik Araştırmalar, Adem Arman, Özkan Erdem, Editor, Oğlak Yayıncılık ve Reklamcılık Ltd. Şti., İstanbul, pp.131-141, 2021
Funded Projects
2024 - 2024
2024 - 2024
Minik Ellerden Yaratıcı Lezzetler
Project Supported by Other Official Institutions
(Project Abstract)
Arslan F., Güneri B. (Executive), Çağlar R., Yıldız G.
2024 - 2024
2024 - 2024
Öğretmenim Kültürünü Tadımla!
Project Supported by Other Official Institutions
(Project Abstract)
Arslan F., Saraç G., Çağlar R., Güneri B., Erdem Ö., Atabay E., et al.
Peer Reviews in Scientific Publications
March 2022
March 2022Kent akademisi (Online)
National Scientific Refreed Journal
February 2022
February 2022Güncel turizm araştırmaları dergisi (Online)
National Scientific Refreed Journal
June 2018
June 2018Sosyal Araştırmalar ve Davranış Bilimleri Dergisi
National Scientific Refreed Journal
Scientific Consultations
2021 - 2021
2021 - 2021Project Consultancy
Bilim ve Danışma Kurulu- ULUSLARARASI TURİZM, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI KONGRESİ
Akdeniz University, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O., Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü, Turkey
Awards
November 2006
November 2006Uluslararası Turizm Kongresi Bildiri Araştırma Ödülü
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD) Araştırma Ödülü
Congress and Symposium Activities
01 April 2014 - 01 April 2014
01 April 2014 - 01 April 2014Turizm Haftası Konferansı
Attendee
--Seçiniz---Turkey
01 March 2014 - 01 March 2014
01 March 2014 - 01 March 2014Kariyer Günü Paneli
Attendee
-Turkey
01 April 2013 - 01 April 2013
01 April 2013 - 01 April 2013Turizm Haftası Konferansı
Attendee
-Turkey
01 January 2013 - 01 January 2013
01 January 2013 - 01 January 2013Türkiye de Doğa Turizmi Master Planları Hazırlanması Sürecinde Alternatif Turizmin Gelişimi İmkanlarının Batı Karadeniz ve Zonguldak Özelinde Değerlendirilmesi Sempozyumu
Attendee
--Seçiniz---Turkey
01 January 2013 - 01 January 2013
01 January 2013 - 01 January 2013Türkiye’de Doğa Turizmi Master Planları Hazırlanması Sürecinde Alternatif Turizmin Gelişimi İmkanlarının Batı Karadeniz ve Zonguldak Özelinde Değerlendirilmesi Çalıştayı
Attendee
-Turkey
01 April 2012 - 01 April 2012
01 April 2012 - 01 April 2012Turizm Haftası Paneli
Attendee
-Turkey
Citations
Total Citations (WOS): 1
h-index (WOS): 1
Scientific Research / Working Group Memberships
2021 - Present
2021 - Present