Assoc. Prof. FİLİZ ARSLAN


Göynük Cuisine Arts Vocational School, Department of Hotel, Restaurant and Catering

Catering Pr.


WoS Research Areas: Business, Social Sciences (Soc), Hospitality Leisure Sport & Tourism, Economics & Business, Social Sciences General


Avesis Research Areas: Social Sciences and Humanities, Behavioural Sciences, Management, Tourism and Hotel Management, Management of Enterprises, Entrepreneurship and Innovation Management

Metrics

Publication

50

Citation (WoS)

1

H-Index (WoS)

1

Citation (TrDizin)

18

H-Index (TrDizin)

2

Citation (Sum Other)

46

Project

2

Open Access

9
UN Sustainable Development Goals

Announcements & Documents

Yiyecek-İçecek Otomasyon Sistemleri
Lecture Note
9/9/2019
Girişimcilik
Lecture Note
9/9/2019
Alkolsüz İçecekler ve Temel Barista Eğitimi
Lecture Note
9/9/2019
Menü Planlama
Lecture Note
9/9/2019
Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrolü
Lecture Note
9/9/2019
Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi
Lecture Note
9/9/2019
Genel İşletme
Lecture Note
9/9/2019
Genel Turizm
Lecture Note
9/9/2019
Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamaları I - II
Lecture Note
9/9/2019

Education

2014 - 2019

2014 - 2019

Doctorate

Zonguldak Bülent Ecevit University, Graduate School Of Socıal Scıences, İşletme Anabilim Dalı, Turkey

2005 - 2007

2005 - 2007

Postgraduate

Akdeniz University, -, Tourism and Hotel Management, Turkey

2001 - 2005

2001 - 2005

Undergraduate

Akdeniz University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik , Konaklama İşletmeciliği , Turkey

Dissertations

2019

2019

Doctorate

“Yiyecek-İçecek Çalışanlarında Dönüşümcü Liderlik ve Yenilikçi İş Davranışı İlişkisinde Psikolojik Güçlendirmenin Aracı Etkisi”

Zonguldak Bülent Ecevit University, Sosyal Bilimler Fakültesi , İşletme Anabilim Dalı

2007

2007

Postgraduate

Çalışanların Örgütsel Bağlılıklarının Belirleyicisi Olarak Örgütsel Adalet Algılamaları: Antalya Bölgesinde Bulunan Beş Yıldızlı Otel İşletmelerine Yönelik Bir Araştırma

Akdeniz University, -, Tourism and Hotel Management

Foreign Languages

B1 Intermediate

B1 Intermediate

German

B2 Upper Intermediate

B2 Upper Intermediate

English

Certificates, Courses and Trainings

2018

2018

Barista Temel Eğitimi

Other

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası

2018

2018

Dijital Medya Okur-Yazarlığı

IT

Sosyal Medya Yönetimi

2017

2017

Stok Kontrol ve Maliyet Yönetimi Kavramları Eğitimi

IT

Protel Akademi

2017

2017

Micros 3700 Operasyon Eğitimi

IT

Protel Akademi

2017

2017

Materials Control Sertifika Sınavı Başarı Belgesi

IT

Protel Akademi

2009

2009

Usta Öğreticilik Belgesi, Konaklama Hizmetleri Alanı

Tourism

Antalya Mesleki Eğitim Merkezi

2006

2006

Ustalık ve İşyeri Açma Belgesi, Otelcilik Alanı

Tourism

Antalya Mesleki Eğitim Merkezi

2003

2003

Takım Çalışması, Pozitif Düşünme ve Duyarlılık Eğitimi

Other

Otel İşletmesi

1998

1998

Bilgisayar Operatörlüğü

IT

Milli Eğitim Bakanlığı, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü,Halk Eğitim Merkezi

Research Areas

Social Sciences and Humanities

Behavioural Sciences

Management

Tourism and Hotel Management

Management of Enterprises

Entrepreneurship and Innovation Management

Academic Positions

2016 - Present

2016 - Present

Lecturer

Akdeniz University, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O., Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

2011 - 2016

2011 - 2016

Lecturer

Zonguldak Bülent Ecevit University, Vocatıonal School

Managerial Experience

2021 - Present

2021 - Present

Assistant Director of Vocational School

Akdeniz University, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O. , Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

2021 - Present

2021 - Present

Board Member

Akdeniz University, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O. , Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

2011 - 2016

2011 - 2016

Deputy Head of Department

Zonguldak Bülent Ecevit University, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

Courses

Associate Degree

Associate Degree

MenüPlanlama

Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi

Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamaları

Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrol Yöntemleri

Alkolsüz İçecekler ve Temel Barista Eğitimi

Türk Mutfak Kültürü

Yiyecek-İçecek Otomasyon Sistemleri 1 Nolu Şube

Turizm Coğrafyası

Genel İşletme

Bitirme Projesi

Yiyecek-İçecek Otomasyon Sistemleri 2 Nolu Şube

Gastronomi Turizmi

Genel Turizm

Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamları I

Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamaları II

Gıda ve Personel Hijyeni

Ziyafet Servisi ve Yönetimi

Menü Planlama

Genel Turizm

Kongre ve Fuar Organizasyonu

Mesleki İngilizce

Turizm Ekonomisi

İşletme Yönetimi

İletişim

Turzim Mevzuatı (İ.Ö.)

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi (İ.Ö.)

Meslek Etiği

Ziyafet Hizmetleri Yönetimi (İ.Ö.)

Meslek Etiği (İ.Ö.)

Sosyal Sorumluluk Projesi

Sosyal Sorumluluk Projesi (İ.Ö.)

İşletme Yönetimi(İ.Ö.)

Menü Planlama (İ.Ö.)

Turizm Mevzuatı

Ziyafet Hizmetleri Yönetimi

İnsan Kaynakları Yönetimi (İ.Ö)

İnsan Kaynakları Yönetimi

İletişim

Menü Planlama

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Yiyecek-İçecek İşletmeciliği I

Turizm Mevzuatı

Turzim Mevzuatı (İ.Ö.)

Menü Planlama

Turizm ve Çevre

Menü Planlama (İ.Ö.)

Articles Published in Other Journals

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

2024

2024

BİR EKŞİ SÖZLÜK VERİ ANALİTİĞİ ARACI: SİNEMA TARİHİNİN EN İYİ YEMEK SAHNELERİ ÖRNEĞİ

ATABAY E., ARSLAN F., ERDEM Ö.

8. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Turkey, 17 - 20 October 2024, pp.519-522, (Full Text)

2024

2024

Determining the attitudes of employees working as baristas (Coffee bar attendants) towards the profession: Antalya example

ARSLAN F.

International Tourism, Culture and Economy Congress, Skopje, Macedonia, 08 May 2024, (Full Text)

2022

2022

Yenilikçi Bir Yaklaşım Olarak 3D Kahve Yazıcısına Ait Sektör Görüşlerinin Belirlenmesi

ARSLAN F.

VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Afyon, Turkey, 6 - 09 October 2022, pp.21-27, (Full Text)

2022

2022

Aşçıların Mesleğine Yönelik Tutumlarının Yaratıcılık Performansına Göre Sınıflandırılması

ARSLAN F., ATABAY E.

22. ULUSAL TURİZM KONGRESİ (27-29 Ekim 2022), Burdur, Turkey, 27 October 2022, (Full Text)

2021

2021

Antalya İli Yörük Mutfağının Gastronomi Turizmi Yönünde İncelenmesi

ARSLAN F.

I. ULUSLARARASI TURİZM, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI KONGRESİ, Kayseri, Turkey, 27 February 2021, pp.64-70, (Full Text)

2021

2021

Antalya İli Coğrafi İşaret Alan Yiyeceklerin Gastronomi Turizmi Açısından Algılanma Düzeyi

ARSLAN F.

I. ULUSLARARASI TURİZM, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI KONGRESİ, Kayseri, Turkey, 27 - 28 February 2021, pp.6-7, (Summary Text)

2018

2018

Yaratıcılık Performansı İ̇ş Memnunı̇yetı̇ ve Ödüllendı̇rme Arasındakı̇ İ̇lı̇şkı̇: Antalya Otel İ̇şletmelerı̇nde Bı̇r Araştırma

ARSLAN F.

4.ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER SEMPOZYUMU, Antalya, Turkey, 03 May 2018, pp.409, (Summary Text)

2018

2018

İşten Ayrılma Eğiliminde Ücrette Algılanan Eşitlik ve Demografik Farklılığın İncelenmesi: Antalya Otel İşletmelerinde Bir Araştırma

ARSLAN F.

I. Uluslararasi Sosyal Araştirmalar ve Davraniş Bilimleri Sempozyumu, Antalya, Turkey, 28 - 30 April 2018, pp.77, (Summary Text) Sustainable Development

2017

2017

Yöresel Yemeklerin Otel İşletmelerinde Yeri Ve Yiyecek-İçecek Bölümü Çalışanlarının Görüşleri

ARSLAN F., KAYNAKCI E.

4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 9 - 12 November 2017, pp.18-22, (Full Text)

2017

2017

YÖRESEL YEMEKLERİN OTEL İŞLETMELERİNDE YERİ VE YİYECEK-İÇECEK BÖLÜMÜ ÇALIŞANLARININ GÖRÜŞLERİ

ARSLAN F., KAYNAKCI E.

4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 9 - 12 November 2017, pp.18-22, (Full Text)

2017

2017

Determination of the Attitudes Towards the Sector of the Students Who are Cooking,Tourism and Hotel Management Education and Examination of the Change According to Demographic Variables: A Research for Vocational Schools

Arslan F.

INTERNATIONAL VOCATIONAL SCIENCE SYMPOSIUM - Uluslararası Mesleki Bilimler Sempozyumu, Antalya-Belek, Antalya, Turkey, 18 - 20 October 2017, pp.79-80, (Summary Text) Sustainable Development

2017

2017

KONAKLAMA İŞLETMESİ ÇALIŞANLARININ DUYGUSAL BAĞLILIKLARI, İŞLETMEDE KALMA NİYETİ VE PERFORMANSI ARASINDAKİ İLİŞKİ: ANTALYA OTEL İŞLETMELERİNDE AR

ARSLAN F.

INTERNATIONAL CONFERENCE ONTOURISM, TRAVEL, LEISUREAND HOSPITALITY, İzmir, Turkey, 20 - 21 October 2017, (Summary Text)

2017

2017

Otel İşletmelerinde Çalışanların Yaratıcılık Sürecine Katılımı: Antalya İli Örneği

ARSLAN F.

Futourism Congress: The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017, 28-30 September, 2017, Mersin, Turkey, Mersin, Turkey, 28 - 30 September 2017, pp.824-835, (Full Text)

2016

2016

PSORIATIC ARTHRITIS REGISTRY OF TURKEY (PSART): RESULTS OF A MULTICENTER REGISTRY ON 1081 PATIENTS

Aydin S. Z., BAYINDIR O., Oksuz M. F., DOĞRU A., KİMYON G., Tarhan E. F., et al.

Annual European Congress of Rheumatology (EULAR), London, Canada, 8 - 11 June 2016, vol.75, pp.1160, (Summary Text) identifier

2016

2016

COMORBIDITIES IN PSORIATIC ARTHRITIS: PATIENT EDUCATION COUNTS

Aydin S. Z., BAYINDIR O., Oksuz M. F., DOĞRU A., KİMYON G., Tarhan E. F., et al.

Annual European Congress of Rheumatology (EULAR), London, Canada, 8 - 11 June 2016, vol.75, pp.610-611, (Summary Text) identifier

2014

2014

Endüstriyel Turizm Yönüyle Zonguldak İlinin Değerlendirilmesi

ARSLAN F.

I. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi, Çaycuma, Zonguldak, Turkey, 22 May 2014 - 23 May 2013, pp.209-220, (Full Text)

2011

2011

Mulch textile, a physical control method for weeds and parasitic plants in Turkey.

Arslan F., KİTİŞ Y. E., Kolören O., Aksoy E., Uygur S., Uygur N.

. 9th Workshop of The EWRS Working Group: Physical And Cultural Weed Control, Samsun, Turkey, 28 - 30 March 2011, pp.8, (Summary Text)

2006

2006

A Research To Determine The Relation Between Integration Levels and Organizational Commitment Of the Staff

EHTİYAR V. R., TEKİN Y., ARSLAN F.

Turk-Kazak International Tourism Conference "New Perspectives and Values in World Tourism and Tourism Management in the Future", Antalya, Turkey, 20 November 2006, pp.1224-1240, (Full Text)

Books

2024

2024

Psychological Empowerment and Its Importance in Tourism Businesses

ARSLAN F.

in: Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management , YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, YAYLA ÖZGÜR, OĞAN YENER, YALÇIN EREN, Editor, Peterlang Publishing, Internationaler Verlag der Wissenschaften, Berlin, pp.101-111, 2024

2022

2022

Kahve Konulu Çalışmaların Bibliyometrik Analizi (4. Bölüm)

ARSLAN F.

in: Gastronomide Bibliyometrik Çalışmalar, Adem Arman, Özkan Erdem, Editor, Eğitim Yayınevi, İstanbul, pp.57-66, 2022

2022

2022

Turizmde Yenilik

ARSLAN F.

in: Güncel İşletme Yönetimi Çalışmaları II, Serkan Yılmaz KANDIR, İlksun Didem ÜLBEĞİ, Editor, Akademisyen Yayınevi, Ankara, pp.343-368, 2022

2022

2022

Yenilikçi İş Davranışı

ARSLAN F.

in: Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar XIV, Doç. Dr. Mehmet Yücenurşen, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.95-111, 2022

2021

2021

Alkolsüz İçecekler ve Temel Barista eğitimi

ARSLAN F.

Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, 2021

2021

2021

Gastronomi ve İnovasyon Alanında Gerçekleştirilen Araştırmalar

ARSLAN F.

in: Gastronomide Sistematik Araştırmalar, Adem Arman, Özkan Erdem, Editor, Oğlak Yayıncılık ve Reklamcılık Ltd. Şti., İstanbul, pp.131-141, 2021

Funded Projects

2024 - 2024

2024 - 2024

Minik Ellerden Yaratıcı LezzetlerSustainable Development

Project Supported by Other Official Institutions

(Project Abstract) Creative Commons License
Arslan F., Güneri B. (Executive), Çağlar R., Yıldız G.

2024 - 2024

2024 - 2024

Öğretmenim Kültürünü Tadımla!Sustainable Development

Project Supported by Other Official Institutions

(Project Abstract) Creative Commons License
Arslan F., Saraç G., Çağlar R., Güneri B., Erdem Ö., Atabay E., et al.

Peer Reviews in Scientific Publications

March 2022

March 2022

Kent akademisi (Online)

National Scientific Refreed Journal

February 2022

February 2022

Güncel turizm araştırmaları dergisi (Online)

National Scientific Refreed Journal

June 2018

June 2018

Sosyal Araştırmalar ve Davranış Bilimleri Dergisi

National Scientific Refreed Journal

Scientific Consultations

2021 - 2021

2021 - 2021

Project Consultancy

Bilim ve Danışma Kurulu- ULUSLARARASI TURİZM, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI KONGRESİ

Akdeniz University, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O., Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü, Turkey

Awards

November 2006

November 2006

Uluslararası Turizm Kongresi Bildiri Araştırma Ödülü

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD) Araştırma Ödülü



Congress and Symposium Activities

01 April 2014 - 01 April 2014

01 April 2014 - 01 April 2014

Turizm Haftası Konferansı

Attendee

--Seçiniz---Turkey

01 March 2014 - 01 March 2014

01 March 2014 - 01 March 2014

Kariyer Günü Paneli

Attendee

-Turkey

01 April 2013 - 01 April 2013

01 April 2013 - 01 April 2013

Turizm Haftası Konferansı

Attendee

-Turkey

01 January 2013 - 01 January 2013

01 January 2013 - 01 January 2013

Türkiye de Doğa Turizmi Master Planları Hazırlanması Sürecinde Alternatif Turizmin Gelişimi İmkanlarının Batı Karadeniz ve Zonguldak Özelinde Değerlendirilmesi Sempozyumu

Attendee

--Seçiniz---Turkey

01 January 2013 - 01 January 2013

01 January 2013 - 01 January 2013

Türkiye’de Doğa Turizmi Master Planları Hazırlanması Sürecinde Alternatif Turizmin Gelişimi İmkanlarının Batı Karadeniz ve Zonguldak Özelinde Değerlendirilmesi Çalıştayı

Attendee

-Turkey

01 April 2012 - 01 April 2012

01 April 2012 - 01 April 2012

Turizm Haftası Paneli

Attendee

-Turkey

Citations

Total Citations (WOS): 1

h-index (WOS): 1

Scientific Research / Working Group Memberships

2021 - Present

2021 - Present

Turizm Zirvesi

https://hestourex.com/turkiye-turizm-zirvesi/

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, Turkey