Duyurular & Dokümanlar
Yiyecek-İçecek Otomasyon Sistemleri
Ders Notu
9.09.2019
Girişimcilik
Ders Notu
9.09.2019
Alkolsüz İçecekler ve Temel Barista Eğitimi
Ders Notu
9.09.2019
Menü Planlama
Ders Notu
9.09.2019
Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrolü
Ders Notu
9.09.2019
Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi
Ders Notu
9.09.2019
Genel İşletme
Ders Notu
9.09.2019
Genel Turizm
Ders Notu
9.09.2019
Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamaları I - II
Ders Notu
9.09.2019
Eğitim Bilgileri
2014 - 2019
2014 - 2019Doktora
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı, Türkiye
2005 - 2007
2005 - 2007Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, -, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye
2001 - 2005
2001 - 2005Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik , Konaklama İşletmeciliği , Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Doktora
“Yiyecek-İçecek Çalışanlarında Dönüşümcü Liderlik ve Yenilikçi İş Davranışı İlişkisinde Psikolojik Güçlendirmenin Aracı Etkisi”
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sosyal Bilimler Fakültesi , İşletme Anabilim Dalı
2007
2007Yüksek Lisans
Çalışanların Örgütsel Bağlılıklarının Belirleyicisi Olarak Örgütsel Adalet Algılamaları: Antalya Bölgesinde Bulunan Beş Yıldızlı Otel İşletmelerine Yönelik Bir Araştırma
Akdeniz Üniversitesi, -, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 OrtaAlmanca
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2018
2018Barista Temel Eğitimi
Diğer
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası
2018
2018Dijital Medya Okur-Yazarlığı
Bilişim
Sosyal Medya Yönetimi
2017
2017Stok Kontrol ve Maliyet Yönetimi Kavramları Eğitimi
Bilişim
Protel Akademi
2017
2017Micros 3700 Operasyon Eğitimi
Bilişim
Protel Akademi
2017
2017Materials Control Sertifika Sınavı Başarı Belgesi
Bilişim
Protel Akademi
2009
2009Usta Öğreticilik Belgesi, Konaklama Hizmetleri Alanı
Turizm
Antalya Mesleki Eğitim Merkezi
2006
2006Ustalık ve İşyeri Açma Belgesi, Otelcilik Alanı
Turizm
Antalya Mesleki Eğitim Merkezi
2003
2003Takım Çalışması, Pozitif Düşünme ve Duyarlılık Eğitimi
Diğer
Otel İşletmesi
1998
1998Bilgisayar Operatörlüğü
Bilişim
Milli Eğitim Bakanlığı, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü,Halk Eğitim Merkezi
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Davranış Bilimleri
İşletme
Turizm ve Otel İşletmeciliği
İşletme Yönetimi
Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi
Akademik Unvanlar / Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O., Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
2011 - 2016
2011 - 2016Öğretim Görevlisi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorMYO Müdür Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O. , Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorYönetim Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O. , Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
2011 - 2016
2011 - 2016Bölüm Başkan Yardımcısı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
Verdiği Dersler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Kadın Aşçıların İş Yaşamında Karşılaştığı Sorunların ve Cinsiyet Ayrımcılığı Algısının İşten Ayrılma Eğilimine Etkisi: Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
ARSLAN F.
Review of Tourism Administration Journal , cilt.5, sa.1, ss.108-121, 2024 (Hakemli Dergi)
2022
2022Gastronomi ve Turizm Alanında Coğrafi İşaret Konulu Çalışmaların Biblometrik Analizi
ARSLAN F.
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi , cilt.5, sa.11, ss.1544-1556, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022The Mediating Role of Psychological Empowerment on the Relationship between Innovative Work Behavior and Transformational Leadership: A Research for Food and Beverage Employees of 5 Star Hotel Workes in Antalya
ARSLAN F.
Journal of Global Tourism and Technology Research , cilt.3, sa.1, ss.68-83, 2022 (Hakemli Dergi)
2019
2019Tüketicilerin Kahve Tüketim Alışkanlıkları Ve Kahve Dükkânı Tercihleri: Antalya İlinde Bir Araştırma
ARSLAN F.
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY TOURISM RESEARCH , cilt.3, sa.2, ss.224-234, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Lider Desteğinin Çalışanların Yaratıcılığına Etkisi: Otel İşletmeleri Yiyecek-İçecek Alanlarında Bir Araştırma
ARSLAN F.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER DERGİSİ , cilt.24, sa.4, ss.783-791, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Lider Desteğinin Çalışanların Yaratıclığına Etkisi: Otel İşletmeleri Yiyecek-içecek Alanlarında Bir Araştırms
Arslan F.
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Dergisi , cilt.24, sa.4 , ss.783-791, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Konaklama İşletmesi Çalışanlarının Duygusal Bağlılıkları, İşletmede Kalma Niyeti ve Performansı Arasındaki İlişki: Antalya Otel İşletmelerinde Araştırma
ARSLAN F.
Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi , cilt.10, sa.2, ss.53-65, 2018 (Hakemli Dergi)
2015
2015Yi̇yecek İçecek Mali̇yet Kontrolü: Bati Karadeni̇z Bölgesi̇ndeki̇ Otel İşletmeleri̇ne Yöneli̇k Bi̇r Araştırma
AKBULUT H., ARSLAN F.
Abant Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.15, sa.3, ss.71-106, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
2015Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrolü: Batı Karadeniz Bölgesindeki Otel İşletmelerine Yönelik Bir Araştırma
ARSLAN F.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi , cilt.15, sa.3, ss.71-106, 2015 (Hakemli Dergi)
2007
2007Otel İşletmelerinde Çalışanların İçsel Bütünleşme Düzeyleri ve Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkiyi Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
ARSLAN (ALPER) F., EHTİYAR V. R., Tekin Y.
F&B Gastronomi Platformu, YİYDER Yiyecek İçecek Yöneticileri Derneği Yayını , cilt.-, sa.-, ss.44-45, 2007 (Hakemsiz Dergi)
2006
2006Organizational Justice Perceptions In Work Life Research On Accommadation Firms
EHTİYAR V. R., ARSLAN F.
Tourism and Hospitality Management , cilt.12, sa.2, ss.1-14, 2006 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2024
2024Determining the attitudes of employees working as baristas (Coffee bar attendants) towards the profession: Antalya example
ARSLAN F.
International Tourism, Culture and Economy Congress, Skopje, Makedonya, 08 Mayıs 2024
2024
2024Innovations in the Food and Beverage Departments of Four and FiveStar Hotels: A Case Study in Antalya
ARSLAN F., ATABAY E.
MTCON 24, İstanbul, Türkiye, 01 Mayıs 2024
2022
2022Yenilikçi Bir Yaklaşım Olarak 3D Kahve Yazıcısına Ait Sektör Görüşlerinin Belirlenmesi
ARSLAN F.
VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Afyon, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2022, ss.21-27
2022
2022Aşçıların Mesleğine Yönelik Tutumlarının Yaratıcılık Performansına Göre Sınıflandırılması
ARSLAN F., ATABAY E.
22. ULUSAL TURİZM KONGRESİ (27-29 Ekim 2022), Burdur, Türkiye, 27 Ekim 2022
2021
2021Antalya İli Coğrafi İşaret Alan Yiyeceklerin Gastronomi Turizmi Açısından Algılanma Düzeyi
ARSLAN F.
I. ULUSLARARASI TURİZM, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI KONGRESİ, Kayseri, Türkiye, 27 - 28 Şubat 2021, ss.6-7
2021
2021Antalya İli Yörük Mutfağının Gastronomi Turizmi Yönünde İncelenmesi
ARSLAN F.
I. ULUSLARARASI TURİZM, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI KONGRESİ, Kayseri, Türkiye, 27 Şubat 2021, ss.64-70
2018
2018The Impact of Transformational Leadership on Innovative Work Behavior and the Mediating Effect of Psychological Empowerment: A Research in Antalya Hotels
ÇAKMAK A. F., ARSLAN F.
New York International Business and Social Science Research Conference 2018, 13 - 14 Temmuz 2018
2018
2018Yaratıcılık Performansı İ̇ş Memnunı̇yetı̇ ve Ödüllendı̇rme Arasındakı̇ İ̇lı̇şkı̇: Antalya Otel İ̇şletmelerı̇nde Bı̇r Araştırma
ARSLAN F.
4.ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER SEMPOZYUMU, Antalya, Türkiye, 03 Mayıs 2018, ss.409
2018
2018İşten Ayrılma Eğiliminde Ücrette Algılanan Eşitlik ve Demografik Farklılığın İncelenmesi: Antalya Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
ARSLAN F.
I. Uluslararasi Sosyal Araştirmalar ve Davraniş Bilimleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2018, ss.77
2017
2017Yöresel Yemeklerin Otel İşletmelerinde Yeri Ve Yiyecek-İçecek Bölümü Çalışanlarının Görüşleri
ARSLAN F., KAYNAKCI E.
4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2017, ss.18-22
2017
2017Aşçılık ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Eğitimi Alan Öğrencilerin Sektöre Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi ve Demografik Değişkenlere Göre Değişiminin İncelenmesi: Meslek Yüksekokullarına Yönelik Bir Araştırma
Arslan F.
INTERNATIONAL VOCATIONAL SCIENCE SYMPOSIUM - Uluslararası Mesleki Bilimler Sempozyumu, Antalya-Belek, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Ekim 2017, ss.79-80
2017
2017KONAKLAMA İŞLETMESİ ÇALIŞANLARININ DUYGUSAL BAĞLILIKLARI, İŞLETMEDE KALMA NİYETİ VE PERFORMANSI ARASINDAKİ İLİŞKİ: ANTALYA OTEL İŞLETMELERİNDE AR
ARSLAN F.
INTERNATIONAL CONFERENCE ONTOURISM, TRAVEL, LEISUREAND HOSPITALITY, İzmir, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2017
2017
2017Otel İşletmelerinde Çalışanların Yaratıcılık Sürecine Katılımı: Antalya İli Örneği
ARSLAN F.
Futourism Congress: The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017, 28-30 September, 2017, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.824-835
2016
2016PSORIATIC ARTHRITIS REGISTRY OF TURKEY (PSART): RESULTS OF A MULTICENTER REGISTRY ON 1081 PATIENTS
Aydin S. Z., BAYINDIR O., Oksuz M. F., DOĞRU A., KİMYON G., Tarhan E. F., et al.
Annual European Congress of Rheumatology (EULAR), London, Kanada, 8 - 11 Haziran 2016, cilt.75, ss.1160
2016
2016COMORBIDITIES IN PSORIATIC ARTHRITIS: PATIENT EDUCATION COUNTS
Aydin S. Z., BAYINDIR O., Oksuz M. F., DOĞRU A., KİMYON G., Tarhan E. F., et al.
Annual European Congress of Rheumatology (EULAR), London, Kanada, 8 - 11 Haziran 2016, cilt.75, ss.610-611
2014
2014Endüstriyel Turizm Yönüyle Zonguldak İlinin Değerlendirilmesi
ARSLAN F.
I. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi, Çaycuma, Zonguldak, Türkiye, 22 Mayıs 2014 - 23 Mayıs 2013, ss.209-220
2011
2011Mulch textile, a physical control method for weeds and parasitic plants in Turkey.
Arslan F., KİTİŞ Y. E., Kolören O., Aksoy E., Uygur S., Uygur N.
. 9th Workshop of The EWRS Working Group: Physical And Cultural Weed Control, Samsun, Türkiye, 28 - 30 Mart 2011, ss.8
2006
2006A Research To Determine The Relation Between Integration Levels and Organizational Commitment Of the Staff
EHTİYAR V. R., TEKİN Y., ARSLAN F.
Turk-Kazak International Tourism Conference "New Perspectives and Values in World Tourism and Tourism Management in the Future", Antalya, Türkiye, 20 Kasım 2006, ss.1224-1240
Kitap & Kitap Bölümleri
2023
2023YARATICILIK KAVRAMINA YÖNELİK ALAN YAZIN İNCELEMESİ
ARSLAN F.
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler, Doç. Dr. Abdurrahman ÇALIK, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.213-224, 2023
2022
2022Kahve Konulu Çalışmaların Bibliyometrik Analizi (4. Bölüm)
ARSLAN F.
Gastronomide Bibliyometrik Çalışmalar, Adem Arman, Özkan Erdem, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.57-66, 2022
2022
2022Turizmde Yenilik
ARSLAN F.
Güncel İşletme Yönetimi Çalışmaları II, Serkan Yılmaz KANDIR, İlksun Didem ÜLBEĞİ, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.343-368, 2022
2022
2022Yenilikçi İş Davranışı
ARSLAN F.
Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar XIV, Doç. Dr. Mehmet Yücenurşen, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.95-111, 2022
2021
2021Alkolsüz İçecekler ve Barista Kahve Bar Görevlisi Eğitimi
ARSLAN F.
Nobel Yayıncılık, Ankara, 2021
2021
2021Gastronomi ve İnovasyon Alanında Gerçekleştirilen Araştırmalar
ARSLAN F.
Gastronomide Sistematik Araştırmalar, Adem Arman, Özkan Erdem, Editör, Oğlak Yayıncılık ve Reklamcılık Ltd. Şti., İstanbul, ss.131-141, 2021
Desteklenen Projeler
2024 - 2024
2024 - 2024Minik Ellerden Yaratıcı Lezzetler
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
(Proje Özeti)
Arslan F., Güneri B. (Yürütücü), Çağlar R., Yıldız G.
2024 - 2024
2024 - 2024Öğretmenim Kültürünü Tadımla!
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
(Proje Özeti)
Arslan F., Saraç G., Çağlar R., Güneri B., Erdem Ö., Atabay E., et al.
Bilimsel Hakemlikler
Mart 2022
Mart 2022Kent akademisi (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2022
Şubat 2022Güncel turizm araştırmaları dergisi (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2018
Haziran 2018Sosyal Araştırmalar ve Davranış Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Bilimsel Danışmanlıklar
2021 - 2021
2021 - 2021Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
Bilim ve Danışma Kurulu- ULUSLARARASI TURİZM, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI KONGRESİ
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O., Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye
Ödüller
Kasım 2006
Kasım 2006Uluslararası Turizm Kongresi Bildiri Araştırma Ödülü
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD) Araştırma Ödülü
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014Turizm Haftası Konferansı
Katılımcı
--Seçiniz---Türkiye
01 Mart 2014 - 01 Mart 2014
01 Mart 2014 - 01 Mart 2014Kariyer Günü Paneli
Katılımcı
-Türkiye
01 Nisan 2013 - 01 Nisan 2013
01 Nisan 2013 - 01 Nisan 2013Turizm Haftası Konferansı
Katılımcı
-Türkiye
01 Ocak 2013 - 01 Ocak 2013
01 Ocak 2013 - 01 Ocak 2013Türkiye’de Doğa Turizmi Master Planları Hazırlanması Sürecinde Alternatif Turizmin Gelişimi İmkanlarının Batı Karadeniz ve Zonguldak Özelinde Değerlendirilmesi Çalıştayı
Katılımcı
-Türkiye
01 Ocak 2013 - 01 Ocak 2013
01 Ocak 2013 - 01 Ocak 2013Türkiye de Doğa Turizmi Master Planları Hazırlanması Sürecinde Alternatif Turizmin Gelişimi İmkanlarının Batı Karadeniz ve Zonguldak Özelinde Değerlendirilmesi Sempozyumu
Katılımcı
--Seçiniz---Türkiye
01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012
01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012Turizm Haftası Paneli
Katılımcı
-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1
h-indeksi (WOS): 1
Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam Ediyor