Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

YABANCI DÜŞMANLIĞININ AĞIRLAMA DAVRANIŞINA VE TURİZM DESTEĞİNE ETKİSİ

7 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Skopje, Makedonya, 8 - 10 Haziran 2023, ss.86-104

OTELLERİN PERFORMANSININ ÇOK BOYUTLU ANALİZİ: BALANS SKOR KART MODELİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK UYGULANMASI

7 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Skopje, Makedonya, 8 - 10 Haziran 2023, ss.64-85

Planlı Davranış Teorisi Kapsamında Gastronomi Öğrencilerinin Yemek Yarışmalarına Katılma Niyetinin İncelenmesi

I. International Tourism And Culinary Conference, Amasya, Türkiye, 27 - 28 Ekim 2022, ss.32-44

Yerel Şaraplara Yönelik Turizm Paydaşlarının Bakışının İncelenmesi

I. International Tourism And Culinary Conference, Amasya, Türkiye, 27 - 28 Ekim 2022, ss.351-366

Antalya Konusunda Yapılmış Turizm Çalışmalarının Bibliyometrik Analizi

6th International West Asia Congress of Tourism Research, Tiflis, Gürcistan, 16 - 18 Haziran 2022, ss.313-322

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Etik Gıda Tercihlerinin İncelenmesi

3rd International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 28 Eylül 2022

Investigation of Entrepreneurial Intention of Gastronomy and Culinary Arts Students

VI. International West Asia Congress of Tourism Research, TİFLİS, Gürcistan, 16 - 18 Haziran 2022

Yeşil Turizm Konulu Uluslararası Çalışmaların Otuz Yılı: Bibliyometrik Bir Analiz.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı, Çanakkale, Türkiye, 4 - 05 Temmuz 2022, ss.125-132

Yemek Yarışmalarına Karşı Öğrenci Tutumlarının Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi

Uluslararası Toplumsal Araştırmalar Erzurum Kongresi, Turizm ve Gastronomi Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 4 - 06 Mart 2022, ss.272-274

Küçük Ölçekli Konaklama İşletmelerinde Etkinlik Analizi

The Third International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.746-752

The Relationship between Plate Waste and Menu Performance

2. International Tourism and Microbial Food Safety Congress, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.36

Evaluation of Menu Performance with Financial and Non-Financial Data

3. International Tourism and Hospitality Management Conference, Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, ss.17-18

A Case Study on the Application of Periodical Menu Analysis

The First International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1526-1529

Tabak Artık Analiziyle Menü Performansının Değerlendirilmesi: Lüks Bir Restoranda Uygulama

16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.1021-1036

The Impact of Typical Recovery Practice Used in Oversold Room on Turkish Guests

International Tourism and Hospitality Management Conference, Saraybosna, Bosna-Hersek, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, ss.281-292

Kitap & Kitap Bölümleri

OSMAN ÇALIŞKAN (DOÇ. DR.)

Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz, Küçükaltan, Derman; Tuna, Muharrem; Ünal, Şule Kaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.337-347, 2023

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (GMS) ALANINDA EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİK ALGILARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN İNCELENMESİ

YEŞİL İLHAM, Yazıcıoğlu, İrfan; Küçükergin, Fulden Nuray; Şimşek, Erdem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.103-119, 2023

Scopus Veri Tabanında Spor Turizmi: Bibliyometrik Bir Araştırma

Turizmde Araştırma Gündemi Kavramlar ve Uygulamalar, Gözde Seval Ergün,İlker Çinbilgel, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.61-81, 2023

Turizmde İşletme Performansı Ölçüm Yaklaşımları

Turizmde Araştırma Gündemi Kavramlar ve Uygulamalar, Ergün, Gözde Seval; Çinbilgel, İlker, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.153-173, 2023

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Alan Öğrencilerin Girişimcilik Niyetinin İncelenmesi

Güncel Turizm Konuları, Cihangir Emine, Can Ali Selçük, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.171-189, 2022

Restoran İşletmeleri İçin Çok Boyutlu Bir Menü Analiz Önerisi

Turizm Sektöründe Yeni Eğilimler, Keleş, Hüseyin; Tarınç, Abdullah ve Keleş, Ali, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.88-99, 2022

Yiyecek Artıklarıyla İlgili Yasal Düzenlemelerin Değerlendirilmesi

Multidisipliner Turizm Çalışmaları, Ergün, Gözde Seval, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.105-115, 2021

The Theory of Planned Behavior and Tourist Behavior: A Bibliometric Analysis

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu, İrfan; Yayla, Özgür ve Işın, Alper, Editör, Peter lang, Berlin, ss.479-493, 2021

Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları ve İyileştirilmesi

Turizm Alanında Güncel Konular ve Yaklaşımlar, Yayla, Özgür ve Çetiner, Hakan, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.198-210, 2021

Turizm İşletmelerinde Yiyecek Artıklarının İncelenmesi

İktisadi, Sosyal ve Kültürel Yönleriyle Turizm, Karabulut, Şahin, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.193-214, 2021

Turizm ve Ağırlama İşletmelerinde Çok Boyutlu Performans Ölçüm Yöntemi: Balans Skor Kartı

Multidisipliner Turizm Çalışmaları, Ergün, Gözde Seval, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.72-83, 2021

VERİ ZARFLAMA ANALİZİ

TURİZM ARAŞTIRMALARI, ÇETİNER, Hakan, Editör, İKSAD, Ankara, ss.47-68, 2020

Overbooking and Recovery Practices in Accommodation Enterprises

Tourism and Hospitality Studies, Yazıcıoğlu, İrfan; Yayla, Özgür; Işın, Alper ve Çetin, Turhan., Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.89-102, 2020

Metrikler

Yayın

47

Atıf (Scopus)

6

H-İndeks (Scopus)

1

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları