Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler 11
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 21

1. YABANCI DÜŞMANLIĞININ AĞIRLAMA DAVRANIŞINA VE TURİZM DESTEĞİNE ETKİSİ

7 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Skopje, Makedonya, 8 - 10 Haziran 2023, ss.86-104, (Tam Metin Bildiri)

2. OTELLERİN PERFORMANSININ ÇOK BOYUTLU ANALİZİ: BALANS SKOR KART MODELİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK UYGULANMASI

7 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Skopje, Makedonya, 8 - 10 Haziran 2023, ss.64-85, (Tam Metin Bildiri)

3. Gastronomi ve Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Staj Deneyimini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi

23. Ulusal Turizm Kongresi, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2023, ss.1273-1291, (Tam Metin Bildiri)

4. Planlı Davranış Teorisi Kapsamında Gastronomi Öğrencilerinin Yemek Yarışmalarına Katılma Niyetinin İncelenmesi

I. International Tourism And Culinary Conference, Amasya, Türkiye, 27 - 28 Ekim 2022, ss.32-44, (Tam Metin Bildiri)

5. Yerel Şaraplara Yönelik Turizm Paydaşlarının Bakışının İncelenmesi

I. International Tourism And Culinary Conference, Amasya, Türkiye, 27 - 28 Ekim 2022, ss.351-366, (Tam Metin Bildiri)

6. Antalya Konusunda Yapılmış Turizm Çalışmalarının Bibliyometrik Analizi

6th International West Asia Congress of Tourism Research, Tiflis, Gürcistan, 16 - 18 Haziran 2022, ss.313-322, (Tam Metin Bildiri)

7. Tabak Artıklarıyla Müşteri Memnuniyeti ve Davranışsal Niyeti Arasındaki İlişkinin İncelenmesi

International Congress On Food Researches, 14 - 16 Ekim 2022, ss.537-547, (Tam Metin Bildiri)

8. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Etik Gıda Tercihlerinin İncelenmesi

3rd International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 28 Eylül 2022, (Özet Bildiri)

9. Investigation of Entrepreneurial Intention of Gastronomy and Culinary Arts Students

VI. International West Asia Congress of Tourism Research, TİFLİS, Gürcistan, 16 - 18 Haziran 2022, (Özet Bildiri)

10. Yeşil Turizm Konulu Uluslararası Çalışmaların Otuz Yılı: Bibliyometrik Bir Analiz.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı, Çanakkale, Türkiye, 4 - 05 Temmuz 2022, ss.125-132, (Tam Metin Bildiri)

11. Yemek Yarışmalarına Karşı Öğrenci Tutumlarının Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi

Uluslararası Toplumsal Araştırmalar Erzurum Kongresi, Turizm ve Gastronomi Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 4 - 06 Mart 2022, ss.272-274, (Özet Bildiri)

12. Küçük Ölçekli Konaklama İşletmelerinde Etkinlik Analizi

The Third International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.746-752, (Tam Metin Bildiri)

13. The Relationship between Plate Waste and Menu Performance

2. International Tourism and Microbial Food Safety Congress, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.36, (Özet Bildiri)

14. Evaluation of Menu Performance with Financial and Non-Financial Data

3. International Tourism and Hospitality Management Conference, Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, ss.17-18, (Özet Bildiri)

15. A Case Study on the Application of Periodical Menu Analysis

The First International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1526-1529, (Özet Bildiri)

16. Tabak Artık Analiziyle Menü Performansının Değerlendirilmesi: Lüks Bir Restoranda Uygulama

16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.1021-1036

17. The Impact of Typical Recovery Practice Used in Oversold Room on Turkish Guests

International Tourism and Hospitality Management Conference, Saraybosna, Bosna-Hersek, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, ss.281-292

21. Tatil Kararlarında Çocukların Etkisine Göre Antalya ya Gelen Ailelerin Pazar Bölümlerine Ayrılması

10.Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Türkiye, 21 - 24 Ekim 2009, ss.1495-1508, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 13

1. OSMAN ÇALIŞKAN (DOÇ. DR.)

Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz, Küçükaltan, Derman; Tuna, Muharrem; Ünal, Şule Kaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.337-347, 2023

2. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (GMS) ALANINDA EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİK ALGILARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN İNCELENMESİ

YEŞİL İLHAM, Yazıcıoğlu, İrfan; Küçükergin, Fulden Nuray; Şimşek, Erdem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.103-119, 2023

3. Scopus Veri Tabanında Spor Turizmi: Bibliyometrik Bir Araştırma

Turizmde Araştırma Gündemi Kavramlar ve Uygulamalar, Gözde Seval Ergün,İlker Çinbilgel, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.61-81, 2023

4. Turizmde İşletme Performansı Ölçüm Yaklaşımları

Turizmde Araştırma Gündemi Kavramlar ve Uygulamalar, Ergün, Gözde Seval; Çinbilgel, İlker, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.153-173, 2023

5. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Alan Öğrencilerin Girişimcilik Niyetinin İncelenmesi

Güncel Turizm Konuları, Cihangir Emine, Can Ali Selçük, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.171-189, 2022

6. Restoran İşletmeleri İçin Çok Boyutlu Bir Menü Analiz Önerisi

Turizm Sektöründe Yeni Eğilimler, Keleş, Hüseyin; Tarınç, Abdullah ve Keleş, Ali, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.88-99, 2022

7. Yiyecek Artıklarıyla İlgili Yasal Düzenlemelerin Değerlendirilmesi

Multidisipliner Turizm Çalışmaları, Ergün, Gözde Seval, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.105-115, 2021

8. The Theory of Planned Behavior and Tourist Behavior: A Bibliometric Analysis

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu, İrfan; Yayla, Özgür ve Işın, Alper, Editör, Peter lang, Berlin, ss.479-493, 2021

9. Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları ve İyileştirilmesi

Turizm Alanında Güncel Konular ve Yaklaşımlar, Yayla, Özgür ve Çetiner, Hakan, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.198-210, 2021

10. Turizm İşletmelerinde Yiyecek Artıklarının İncelenmesi

İktisadi, Sosyal ve Kültürel Yönleriyle Turizm, Karabulut, Şahin, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.193-214, 2021

11. Turizm ve Ağırlama İşletmelerinde Çok Boyutlu Performans Ölçüm Yöntemi: Balans Skor Kartı

Multidisipliner Turizm Çalışmaları, Ergün, Gözde Seval, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.72-83, 2021

12. VERİ ZARFLAMA ANALİZİ

TURİZM ARAŞTIRMALARI, ÇETİNER, Hakan, Editör, İKSAD, Ankara, ss.47-68, 2020

13. Overbooking and Recovery Practices in Accommodation Enterprises

Tourism and Hospitality Studies, Yazıcıoğlu, İrfan; Yayla, Özgür; Işın, Alper ve Çetin, Turhan., Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.89-102, 2020
Metrikler

Yayın

47

Yayın (Scopus)

2

Atıf (Scopus)

7

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

8

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları