Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Sığla (Liquidambar orientalis Mill) yağının farklı polimerler kullanılarak flaş nanoçöktürme yöntemiyle nanoenkapsülasyonu, elde edilen ürünün karakterizasyonu, depolama stabilitesinin belirlenmesi ve model gıdalarda kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TORUN M. (Yürütücü), BALCI TORUN F., YILDIZTEKİN M., GÜNGÖR K. K., ÜLKERYILDIZ BALÇIK E., Coşgun G.
-
2023 - Devam Ediyor Sousvide Yöntemi ile Pişirilmiş Tüketime Hazır Karideslerin Litopenaeus vannamei Mikrobiyolojik Kimyasal Duyusal Kalite Özelliklerinin Değerlendirilmesi ve Görsel Kalite Özelliklerinin Bilgisayarlı Resim Analiz Yöntemi ile Belirlenmesi
-
2021 - 2022 Nar Suyu İşlemede Atıkların değerlendirilmesi ve Değerli Bileşenlerin Mikrokapsülasyonu
-
2020 - 2022 Nar kabuğundaki antioksidan kapasitesi yüksek fenolik bileşiklerin ve elajik asidin endüstriyel ürün olarak elde edilmesi ve üretilmesi
-
2015 - 2019 Farklı Enkapsülasyon Yöntemleri Kullanılarak Elde Edilen Aroma Kapsüllerinin Depolama Stabilitesinin ve Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanımının Araştırılması, BAP: FDK-2015-768 kodlu proje
-
2013 - 2016 Vaccaria hispanica (Mill.) Rauschert Genotiplerinin Haploidiye Tepkilerinin Belirlenmesi, Moleküler Karakterizasyonlari ve Tohum Içeriklerinin Tespiti
-
2011 - 2014 Geleneksel Türk Gıdaları Odaklı Sağlığı Geliştirici Gıdalar Üzerine Bir Araştırma ve Eğitim Ağı Kurulması
-
2010 - 2011 Yeşil Çaydan Deme Geçen Aktif Bileşikler Üzerine Sürgün Dönemi, Ekstraksiyon Süre ve Sıcaklığının etkisi.