Doç. Dr. VEDAT YİĞİTOĞLU


Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler Genel, Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm, İşletme, Ekonomi Ve İş, Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, İşletme, Turizm ve Otel İşletmeciliği

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

47

Yayın (Scopus)

2

Atıf (Scopus)

7

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

8

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2011 - 2016

2011 - 2016

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik A.B.D., Türkiye

2006 - 2009

2006 - 2009

Yüksek Lisans

Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik A.B.D., Türkiye

1994 - 1999

1994 - 1999

Lisans

Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Y.O., Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Doktora

Menü Analizinde Zaman Etkenli Faaliyet Tabanlı Maliyetleme ve Veri Zarflama Analizinin Birlikte Kullanılması: Lüks Bir Restoran İşletmesinde Uygulama

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik A.B.D.

2009

2009

Yüksek Lisans

Aile Tatil Kararlarında Aile Üyelerinin Etkisi: Antalya İlinde Tatil Yapan Aileler Üzerinde Bir Araştırma

Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik A.B.D.

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2012

2012

Elektra Otel Yönetim Sistemi

Turizm

Talya Bilişim

2011

2011

Fidelio Suite 8 Otel Otomasyon Sistemi

Turizm

Protel Bilgisayar

2009

2009

Materials Control MC (Stok Maliyet Yönetimi)

Turizm

Protel Bilgisayar

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

İşletme

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2003 - 2016

2003 - 2016

Öğretim Görevlisi

Mersin Üniversitesi, Aydıncık Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. YABANCI DÜŞMANLIĞININ AĞIRLAMA DAVRANIŞINA VE TURİZM DESTEĞİNE ETKİSİ

YİĞİTOĞLU V.

7 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Skopje, Makedonya, 8 - 10 Haziran 2023, ss.86-104, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. OTELLERİN PERFORMANSININ ÇOK BOYUTLU ANALİZİ: BALANS SKOR KART MODELİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK UYGULANMASI

ŞİRİN M., YİĞİTOĞLU V.

7 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Skopje, Makedonya, 8 - 10 Haziran 2023, ss.64-85, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. Gastronomi ve Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Staj Deneyimini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi

Oğuz O., Yiğitoğlu V.

23. Ulusal Turizm Kongresi, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2023, ss.1273-1291, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

4. Planlı Davranış Teorisi Kapsamında Gastronomi Öğrencilerinin Yemek Yarışmalarına Katılma Niyetinin İncelenmesi

Yiğitoğlu V.

I. International Tourism And Culinary Conference, Amasya, Türkiye, 27 - 28 Ekim 2022, ss.32-44, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

5. Yerel Şaraplara Yönelik Turizm Paydaşlarının Bakışının İncelenmesi

Laçin S., Yiğitoğlu V.

I. International Tourism And Culinary Conference, Amasya, Türkiye, 27 - 28 Ekim 2022, ss.351-366, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

6. Antalya Konusunda Yapılmış Turizm Çalışmalarının Bibliyometrik Analizi

YİĞİTOĞLU V.

6th International West Asia Congress of Tourism Research, Tiflis, Gürcistan, 16 - 18 Haziran 2022, ss.313-322, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

7. Tabak Artıklarıyla Müşteri Memnuniyeti ve Davranışsal Niyeti Arasındaki İlişkinin İncelenmesi

Cerrah S., Yiğitoğlu V.

International Congress On Food Researches, 14 - 16 Ekim 2022, ss.537-547, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

8. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Etik Gıda Tercihlerinin İncelenmesi

ŞAHİN E., YİĞİTOĞLU V.

3rd International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 28 Eylül 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

9. Investigation of Entrepreneurial Intention of Gastronomy and Culinary Arts Students

YİĞİTOĞLU V., ŞAHİN E.

VI. International West Asia Congress of Tourism Research, TİFLİS, Gürcistan, 16 - 18 Haziran 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

10. Yeşil Turizm Konulu Uluslararası Çalışmaların Otuz Yılı: Bibliyometrik Bir Analiz.

Yiğitoğlu V.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı, Çanakkale, Türkiye, 4 - 05 Temmuz 2022, ss.125-132, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

11. Yemek Yarışmalarına Karşı Öğrenci Tutumlarının Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi

YİĞİTOĞLU V.

Uluslararası Toplumsal Araştırmalar Erzurum Kongresi, Turizm ve Gastronomi Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 4 - 06 Mart 2022, ss.272-274, (Özet Bildiri)

2019

2019

12. Küçük Ölçekli Konaklama İşletmelerinde Etkinlik Analizi

YİĞİTOĞLU V., ŞİRİN M.

The Third International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.746-752, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

13. The Relationship between Plate Waste and Menu Performance

İYİTOĞLU V.

2. International Tourism and Microbial Food Safety Congress, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.36, (Özet Bildiri)

2017

2017

14. Evaluation of Menu Performance with Financial and Non-Financial Data

İYİTOĞLU V., TETİK G. N.

3. International Tourism and Hospitality Management Conference, Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, ss.17-18, (Özet Bildiri)

2017

2017

15. A Case Study on the Application of Periodical Menu Analysis

İYİTOĞLU V., NEBİOĞLU O.

The First International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1526-1529, (Özet Bildiri)

2015

2015

16. Tabak Artık Analiziyle Menü Performansının Değerlendirilmesi: Lüks Bir Restoranda Uygulama

İYİTOĞLU V.

16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.1021-1036

2015

2015

17. The Impact of Typical Recovery Practice Used in Oversold Room on Turkish Guests

İYİTOĞLU V., TETİK G. N.

International Tourism and Hospitality Management Conference, Saraybosna, Bosna-Hersek, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, ss.281-292

2012

2012

18. Turizm Öğrencilerinin Turizm İşletmelerinde İş Etiği Algıları: Farklı Ön lisans Turizm Programlarında Bir Kıyaslama

İYİTOĞLU V.

III. Turizmde İnsan Kaynakları Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, ss.161-181 Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

20. Antalya ya Tatile Gelen Türk Alman ve Rus Ailelerin Tatil Kararlarında Aile Üyelerinin Rolü Üzerine Bir Araştırma

ÇAKİCİ A., İYİTOĞLU V.

11.Ulusal Turizm Kongresi, Aydın, Türkiye, 2 - 05 Aralık 2010, ss.708-719, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

21. Tatil Kararlarında Çocukların Etkisine Göre Antalya ya Gelen Ailelerin Pazar Bölümlerine Ayrılması

ÇAKİCİ A., İYİTOĞLU V.

10.Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Türkiye, 21 - 24 Ekim 2009, ss.1495-1508, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. OSMAN ÇALIŞKAN (DOÇ. DR.)

YİĞİTOĞLU V.

Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz, Küçükaltan, Derman; Tuna, Muharrem; Ünal, Şule Kaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.337-347, 2023

2023

2023

2. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (GMS) ALANINDA EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİK ALGILARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN İNCELENMESİ

ŞAHİN E., YİĞİTOĞLU V.

YEŞİL İLHAM, Yazıcıoğlu, İrfan; Küçükergin, Fulden Nuray; Şimşek, Erdem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.103-119, 2023

2023

2023

3. Scopus Veri Tabanında Spor Turizmi: Bibliyometrik Bir Araştırma

Yiğitoğlu V., Derman E.

Turizmde Araştırma Gündemi Kavramlar ve Uygulamalar, Gözde Seval Ergün,İlker Çinbilgel, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.61-81, 2023

2023

2023

4. Turizmde İşletme Performansı Ölçüm Yaklaşımları

ŞİRİN M., YİĞİTOĞLU V.

Turizmde Araştırma Gündemi Kavramlar ve Uygulamalar, Ergün, Gözde Seval; Çinbilgel, İlker, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.153-173, 2023

2022

2022

5. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Alan Öğrencilerin Girişimcilik Niyetinin İncelenmesi

YİĞİTOĞLU V., ŞAHİN E.

Güncel Turizm Konuları, Cihangir Emine, Can Ali Selçük, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.171-189, 2022

2022

2022

6. Restoran İşletmeleri İçin Çok Boyutlu Bir Menü Analiz Önerisi

YİĞİTOĞLU V.

Turizm Sektöründe Yeni Eğilimler, Keleş, Hüseyin; Tarınç, Abdullah ve Keleş, Ali, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.88-99, 2022

2021

2021

7. Yiyecek Artıklarıyla İlgili Yasal Düzenlemelerin Değerlendirilmesi

YİĞİTOĞLU V., CERRAH S.

Multidisipliner Turizm Çalışmaları, Ergün, Gözde Seval, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.105-115, 2021

2021

2021

8. The Theory of Planned Behavior and Tourist Behavior: A Bibliometric Analysis

YİĞİTOĞLU V.

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu, İrfan; Yayla, Özgür ve Işın, Alper, Editör, Peter lang, Berlin, ss.479-493, 2021

2021

2021

9. Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları ve İyileştirilmesi

YİĞİTOĞLU V.

Turizm Alanında Güncel Konular ve Yaklaşımlar, Yayla, Özgür ve Çetiner, Hakan, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.198-210, 2021

2021

2021

10. Turizm İşletmelerinde Yiyecek Artıklarının İncelenmesi

CERRAH S., YİĞİTOĞLU V.

İktisadi, Sosyal ve Kültürel Yönleriyle Turizm, Karabulut, Şahin, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.193-214, 2021

2021

2021

11. Turizm ve Ağırlama İşletmelerinde Çok Boyutlu Performans Ölçüm Yöntemi: Balans Skor Kartı

YİĞİTOĞLU V.

Multidisipliner Turizm Çalışmaları, Ergün, Gözde Seval, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.72-83, 2021

2020

2020

12. VERİ ZARFLAMA ANALİZİ

YİĞİTOĞLU V.

TURİZM ARAŞTIRMALARI, ÇETİNER, Hakan, Editör, İKSAD, Ankara, ss.47-68, 2020

2020

2020

13. Overbooking and Recovery Practices in Accommodation Enterprises

YİĞİTOĞLU V., KELEŞ H.

Tourism and Hospitality Studies, Yazıcıoğlu, İrfan; Yayla, Özgür; Işın, Alper ve Çetin, Turhan., Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.89-102, 2020