Eğitim Bilgileri
2011 - 2016
2011 - 2016Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik A.B.D., Türkiye
2006 - 2009
2006 - 2009Yüksek Lisans
Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik A.B.D., Türkiye
1994 - 1999
1994 - 1999Lisans
Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Y.O., Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Doktora
Menü Analizinde Zaman Etkenli Faaliyet Tabanlı Maliyetleme ve Veri Zarflama Analizinin Birlikte Kullanılması: Lüks Bir Restoran İşletmesinde Uygulama
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik A.B.D.
2009
2009Yüksek Lisans
Aile Tatil Kararlarında Aile Üyelerinin Etkisi: Antalya İlinde Tatil Yapan Aileler Üzerinde Bir Araştırma
Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik A.B.D.
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2012
2012Elektra Otel Yönetim Sistemi
Turizm
Talya Bilişim
2011
2011Fidelio Suite 8 Otel Otomasyon Sistemi
Turizm
Protel Bilgisayar
2009
2009Materials Control MC (Stok Maliyet Yönetimi)
Turizm
Protel Bilgisayar
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
İşletme
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Unvanlar / Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorYrd. Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2003 - 2016
2003 - 2016Öğretim Görevlisi
Mersin Üniversitesi, Aydıncık Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Gastronomi eğitimi alan öğrencilerin staj deneyimlerinin mesleki tutum ve davranışlarına etkisi
Yiğitoğlu V. (Danışman)
O.OĞUZ(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Otel performanslarının denge skor kartı ile karşılaştırmalı olarak ölçülmesi
Yiğitoğlu V. (Danışman)
M.ŞİRİN(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Türkiye'de yerel yiyecekler ve şarap ilişkisi üzerine nitel bir araştırma
Yiğitoğlu V. (Danışman)
S.LAÇİN(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Restoran müşterilerinin algılamaları ve davranışları ile tabak artıkları arasındaki ilişkinin incelenmesi
Yiğitoğlu V. (Danışman)
S.CERRAH(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
20241. Circular Economy for Sustainability: A Bibliometric Analysis for the Tourism/Hospitality Field
Şahin E., Yiğitoğlu V., Gök Demir Z., Karakaya Ç., Erendağ Sümer F., Güneri B.
Sustainability (Switzerland)
, cilt.16, sa.15, 2024 (SCI-Expanded)
2022
20222. Determining the effective factors on restaurant customers’ plate waste
Cerrah S., YİĞİTOĞLU V.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.27, 2022 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
20231. Doğal Afetler ve Turizm Konulu Makalelerin Bibliyometrik Analizi
Yiğitoğlu V.
Geographies Planning Tourism STUDIOS , cilt.3, sa.2, ss.126-139, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20222. QR Menü Kullanımı Kapsamında Restoranlarda Yenilikçi Uygulamaların Hizmet Kalitesine ve Restoran İmajına Etkisi
ŞAHİN E., YİĞİTOĞLU V.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.3, ss.1745-1768, 2022 (Hakemli Dergi)
2020
20203. Küçük Konaklama İşletmelerinde Karşılaştırmalı Performans Analizi: Belediye Belgeli Konaklama İşletmeleri Üzerinde Bir Araştırma
YİĞİTOĞLU V., ŞİRİN M.
İşletme Araştırmaları Dergisi , cilt.12, sa.3, ss.2297-2311, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20204. Finansal ve Finansal Olmayan Verilerle Menü Performansının Değerlendirilmesi
YİĞİTOĞLU V., TETİK G. N.
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, , cilt.31, sa.2, ss.183-192, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20205. Küçük Ölçekli Konaklama İşletmelerinin Performansında Belirleyici Olan Unsurlar
YİĞİTOĞLU V., ŞİRİN M.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.4, sa.2, ss.893-908, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20206. The Application of the Plate Waste on Menu Analysis
YİĞİTOĞLU V.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.8, sa.1, ss.191-210, 2020 (Hakemli Dergi)
2017
20177. Menü Mühendisliğinde Zaman Etkenli Faaliyet Tabanlı Maliyetlemenin Kullanılması: Lüks Bir Restoranda Uygulama
İYİTOĞLU V., TETİK G. N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.3, sa.5, ss.359-380, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
20168. Fazla Oda Satan Otellerin Kullandığı Yaygın İyileştirme Faaliyetinin Yerli Turistlerin Memnuniyet ve Tekrar Gelme Niyetlerine Etkisinin Bazı Değişkenler Açısından Değerlendirilmesi.
İYİTOĞLU V., TETİK G. N.
Turizm Akademik Dergisi , cilt.3, sa.1, ss.57-68, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
20159. İş Etiği Kurallarının Uygulanmasının Örgütsel ve Mesleki Bağlılığa Etkisi: Ön Lisans Turizm Öğrencileri Üzerinde Bir Araştırma
İYİTOĞLU V.
SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ
, cilt.12, sa.1, ss.82-98, 2015 (Hakemli Dergi)
2012
201210. Tatil Kararlarında Aile Üyelerinin Rolü: Antalya ilinde Tatil Yapan Aileler Üzerine Bir Araştırma
ÇAKICI A. C., İYİTOĞLU V.
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.21, sa.1, ss.117-134, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
201111. Tatil Kararlarında Çocukların Etkisine Göre Antalya’ya Gelen Ailelerin Pazar Bölümlerine Ayrılması
ÇAKICI A. C., İYİTOĞLU V.
Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Dergisi , cilt.4, sa.8, ss.1-20, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. YABANCI DÜŞMANLIĞININ AĞIRLAMA DAVRANIŞINA VE TURİZM DESTEĞİNE ETKİSİ
YİĞİTOĞLU V.
7 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Skopje, Makedonya, 8 - 10 Haziran 2023, ss.86-104, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. OTELLERİN PERFORMANSININ ÇOK BOYUTLU ANALİZİ: BALANS SKOR KART MODELİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK UYGULANMASI
ŞİRİN M., YİĞİTOĞLU V.
7 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Skopje, Makedonya, 8 - 10 Haziran 2023, ss.64-85, (Tam Metin Bildiri)
2023
20233. Gastronomi ve Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Staj Deneyimini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi
Oğuz O., Yiğitoğlu V.
23. Ulusal Turizm Kongresi, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2023, ss.1273-1291, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. Planlı Davranış Teorisi Kapsamında Gastronomi Öğrencilerinin Yemek Yarışmalarına Katılma Niyetinin İncelenmesi
Yiğitoğlu V.
I. International Tourism And Culinary Conference, Amasya, Türkiye, 27 - 28 Ekim 2022, ss.32-44, (Tam Metin Bildiri)
2022
20225. Yerel Şaraplara Yönelik Turizm Paydaşlarının Bakışının İncelenmesi
Laçin S., Yiğitoğlu V.
I. International Tourism And Culinary Conference, Amasya, Türkiye, 27 - 28 Ekim 2022, ss.351-366, (Tam Metin Bildiri)
2022
20226. Antalya Konusunda Yapılmış Turizm Çalışmalarının Bibliyometrik Analizi
YİĞİTOĞLU V.
6th International West Asia Congress of Tourism Research, Tiflis, Gürcistan, 16 - 18 Haziran 2022, ss.313-322, (Tam Metin Bildiri)
2022
20227. Tabak Artıklarıyla Müşteri Memnuniyeti ve Davranışsal Niyeti Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
Cerrah S., Yiğitoğlu V.
International Congress On Food Researches, 14 - 16 Ekim 2022, ss.537-547, (Tam Metin Bildiri)
2022
20228. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Etik Gıda Tercihlerinin İncelenmesi
ŞAHİN E., YİĞİTOĞLU V.
3rd International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 28 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2022
20229. Investigation of Entrepreneurial Intention of Gastronomy and Culinary Arts Students
YİĞİTOĞLU V., ŞAHİN E.
VI. International West Asia Congress of Tourism Research, TİFLİS, Gürcistan, 16 - 18 Haziran 2022, (Özet Bildiri)
2022
202210. Yeşil Turizm Konulu Uluslararası Çalışmaların Otuz Yılı: Bibliyometrik Bir Analiz.
Yiğitoğlu V.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı, Çanakkale, Türkiye, 4 - 05 Temmuz 2022, ss.125-132, (Tam Metin Bildiri)
2022
202211. Yemek Yarışmalarına Karşı Öğrenci Tutumlarının Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi
YİĞİTOĞLU V.
Uluslararası Toplumsal Araştırmalar Erzurum Kongresi, Turizm ve Gastronomi Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 4 - 06 Mart 2022, ss.272-274, (Özet Bildiri)
2019
201912. Küçük Ölçekli Konaklama İşletmelerinde Etkinlik Analizi
YİĞİTOĞLU V., ŞİRİN M.
The Third International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.746-752, (Tam Metin Bildiri)
2017
201713. The Relationship between Plate Waste and Menu Performance
İYİTOĞLU V.
2. International Tourism and Microbial Food Safety Congress, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.36, (Özet Bildiri)
2017
201714. Evaluation of Menu Performance with Financial and Non-Financial Data
İYİTOĞLU V., TETİK G. N.
3. International Tourism and Hospitality Management Conference, Belgrade, Sırbistan, 13 - 17 Eylül 2017, ss.17-18, (Özet Bildiri)
2017
201715. A Case Study on the Application of Periodical Menu Analysis
İYİTOĞLU V., NEBİOĞLU O.
The First International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1526-1529, (Özet Bildiri)
2015
201516. Tabak Artık Analiziyle Menü Performansının Değerlendirilmesi: Lüks Bir Restoranda Uygulama
İYİTOĞLU V.
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.1021-1036
2015
201517. The Impact of Typical Recovery Practice Used in Oversold Room on Turkish Guests
İYİTOĞLU V., TETİK G. N.
International Tourism and Hospitality Management Conference, Saraybosna, Bosna-Hersek, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, ss.281-292
2012
201218. Turizm Öğrencilerinin Turizm İşletmelerinde İş Etiği Algıları: Farklı Ön lisans Turizm Programlarında Bir Kıyaslama
İYİTOĞLU V.
III. Turizmde İnsan Kaynakları Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, ss.161-181
2011
201119. Yiyecek Hizmet İşletmelerinde Menünün Rekabet Aracı Olarak Kullanılması ve Menü Analizi Gerekliliği: Geleneksel ve Çağdaş Yöntemlerin Karşılaştırılması
KOŞAN ., İYİTOĞLU V.
12. Ulusal Turizm Kongresi, Düzce, Türkiye, 30 Kasım - 04 Aralık 2011, ss.525-529
2010
201020. Antalya ya Tatile Gelen Türk Alman ve Rus Ailelerin Tatil Kararlarında Aile Üyelerinin Rolü Üzerine Bir Araştırma
ÇAKİCİ A., İYİTOĞLU V.
11.Ulusal Turizm Kongresi, Aydın, Türkiye, 2 - 05 Aralık 2010, ss.708-719, (Tam Metin Bildiri)
2009
200921. Tatil Kararlarında Çocukların Etkisine Göre Antalya ya Gelen Ailelerin Pazar Bölümlerine Ayrılması
ÇAKİCİ A., İYİTOĞLU V.
10.Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Türkiye, 21 - 24 Ekim 2009, ss.1495-1508, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. OSMAN ÇALIŞKAN (DOÇ. DR.)
YİĞİTOĞLU V.
Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz, Küçükaltan, Derman; Tuna, Muharrem; Ünal, Şule Kaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.337-347, 2023
2023
20232. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (GMS) ALANINDA EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİK ALGILARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN İNCELENMESİ
ŞAHİN E., YİĞİTOĞLU V.
YEŞİL İLHAM, Yazıcıoğlu, İrfan; Küçükergin, Fulden Nuray; Şimşek, Erdem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.103-119, 2023
2023
20233. Scopus Veri Tabanında Spor Turizmi: Bibliyometrik Bir Araştırma
Yiğitoğlu V., Derman E.
Turizmde Araştırma Gündemi Kavramlar ve Uygulamalar, Gözde Seval Ergün,İlker Çinbilgel, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.61-81, 2023
2023
20234. Turizmde İşletme Performansı Ölçüm Yaklaşımları
ŞİRİN M., YİĞİTOĞLU V.
Turizmde Araştırma Gündemi Kavramlar ve Uygulamalar, Ergün, Gözde Seval; Çinbilgel, İlker, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.153-173, 2023
2022
20225. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Alan Öğrencilerin Girişimcilik Niyetinin İncelenmesi
YİĞİTOĞLU V., ŞAHİN E.
Güncel Turizm Konuları, Cihangir Emine, Can Ali Selçük, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.171-189, 2022
2022
20226. Restoran İşletmeleri İçin Çok Boyutlu Bir Menü Analiz Önerisi
YİĞİTOĞLU V.
Turizm Sektöründe Yeni Eğilimler, Keleş, Hüseyin; Tarınç, Abdullah ve Keleş, Ali, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.88-99, 2022
2021
20217. Yiyecek Artıklarıyla İlgili Yasal Düzenlemelerin Değerlendirilmesi
YİĞİTOĞLU V., CERRAH S.
Multidisipliner Turizm Çalışmaları, Ergün, Gözde Seval, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.105-115, 2021
2021
20218. The Theory of Planned Behavior and Tourist Behavior: A Bibliometric Analysis
YİĞİTOĞLU V.
Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu, İrfan; Yayla, Özgür ve Işın, Alper, Editör, Peter lang, Berlin, ss.479-493, 2021
2021
20219. Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları ve İyileştirilmesi
YİĞİTOĞLU V.
Turizm Alanında Güncel Konular ve Yaklaşımlar, Yayla, Özgür ve Çetiner, Hakan, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.198-210, 2021
2021
202110. Turizm İşletmelerinde Yiyecek Artıklarının İncelenmesi
CERRAH S., YİĞİTOĞLU V.
İktisadi, Sosyal ve Kültürel Yönleriyle Turizm, Karabulut, Şahin, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.193-214, 2021
2021
202111. Turizm ve Ağırlama İşletmelerinde Çok Boyutlu Performans Ölçüm Yöntemi: Balans Skor Kartı
YİĞİTOĞLU V.
Multidisipliner Turizm Çalışmaları, Ergün, Gözde Seval, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.72-83, 2021
2020
202012. VERİ ZARFLAMA ANALİZİ
YİĞİTOĞLU V.
TURİZM ARAŞTIRMALARI, ÇETİNER, Hakan, Editör, İKSAD, Ankara, ss.47-68, 2020
2020
2020