Eğitim Bilgileri
2017 - 2022
2017 - 2022Doktora
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye
2013 - 2016
2013 - 2016Yüksek Lisans
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2009 - 2013
2009 - 2013Lisans
Hitit Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
Küçükbaş Hayvan Ağız Sütlerinden İzole Edilen Bakteriyosin Üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin Fonksiyonel Özellikleri ve Güvenlik Değerlendirmesi
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
2016
2016Yüksek Lisans
Çeşitli Gıdalardan İzole Edilen Mayaların Killer Özelliklerinin Araştırılması
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilimdalı
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2018
2018OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası
İş Sağlığı ve Güvenliği
Ntepe
2018
2018Labaratuvar Güvenliği Sertifikası
Kalite Yönetimi
Ntepe
2018
2018ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası
Kalite Yönetimi
Ntepe
2018
2018ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası
Kalite Yönetimi
Ntepe
2018
2018Sertifika Eğitimi 2018-Eğitmen Belgesi (40 saatlik eğitim)
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Ntepe
2018
2018BRC Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası
Kalite Yönetimi
Ntepe
2018
2018Hijyen Sertifikası
Kalite Yönetimi
Ntepe
2018
2018Kalite Yönetim Sistemi İç Denetçi Sertifikası
Kalite Yönetimi
Ntepe
2018
2018ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve HACCP Gereklilikleri Sertifikası
Kalite Yönetimi
Ntepe
2016
2016Redoks Labaratuvar HPLC Sertifikası
Eğitim Yönetimi ve Planlama
İnönü Üniversitesi
2015
2015Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Toksikolojisi
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2014 - 2018
2014 - 2018Diğer
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu, Veterinerlik Bölümü
2014 - 2018
2014 - 2018Diğer
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorMYO Müdür Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Gıda Mevzuatı
Gönüllülük Çalışmaları
Girişimcilik
Gıda Mevzuatı
Şarap Bilimi
Şarap Bilimi
Gıda Teknolojisi
Gıda Kimyası
Gıda Kimyası
Ön Lisans
Ön Lisans
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİMİ
Gıda Analizleri II
Gönüllülük Çalışmaları
Gıda Endüstri Makinaları
Gönüllülük Çalışmaları
Süt Ürünleri Teknolojisi
GIDA KİMYASI
Gıda ve Personel Hijyeni
Süt Teknolojisi
Genel Mikrobiyoloji
Gıda Depolama ve Ambalajlama
Gıda ve Personel Hijyeni
Gıdalarda Temel İşlemler
Fermantasyon Teknolojisi I
Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji
Meslek Etiği
Otel İşletmelerinde Kalite Yönetim Sistemleri
Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik I
Enzimoloji
Gıda Biyoteknolojisi
Meslek Etiği
Meslek Etiği
Meslek Etiği
Otel İşletmelerinde Kalite Yönetim Sistemleri
Gönüllülük Çalışmaları
Fermantasyon Teknolojisi
Gönüllülük Çalışmaları
Yiyecek İçecek Servisi II
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
Gönüllülük Çalışmaları
Gıda Kimyası
Genel Mikrobiyoloji
Gönüllülük Çalışmaları
Yiyecek İçecek Servisi II
Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik II
Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik II
Gıdalarda Temel İşlemler
Ticari Matematik
Mesleki Matematik
Matematik II
Matematik I
Meslek Etiği
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
20241. Safety assessment of enterocin-producing Enterococcus strains isolated from sheep and goat colostrum
Geniş B., Öztürk H., Özden Tuncer B., Tuncer Y.
BMC MICROBIOLOGY , cilt.24, ss.1-17, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20242. In vitro probiotic properties of enterocin-producing Enterococcus mundtii and Enterococcus faecium strains isolated from sheep and goat colostrum
Öztürk H., Genis B., Tuncer B. O., Tuncer Y.
Journal of Hellenic Veterinary Medical Society
, cilt.75, sa.1, ss.7099-7110, 2024 (SCI-Expanded)
2023
20233. Bacteriocin production and technological properties of Enterococcus mundtii and Enterococcus faecium strains isolated from sheep and goat colostrum
Öztürk H., Geniş B., Özden Tuncer B., Tuncer Y.
VETERINARY RESEARCH COMMUNICATIONS
, cilt.47, sa.4, ss.1321-1345, 2023 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2018
20181. SCREENING OF KILLER ACTIVITY IN YEAST STRAINS ISOLATED FROM FERMENTED AND NON-FERMENTED FOODS AGAINST SPOILING FOOD YEASTS
KART A., ÖZTÜRK H.
Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies , cilt.22, ss.99-104, 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. DETERMINATION OF ENZYME PROFILES OF BACTERIOCIN PRODUCER ENTEROCOCCUS FAECIUM AND ENTEROCOCCUS MUNDTII STRAINS ISOLATED FROM GOAT AND SHEEP COLOSTRUM
ÖZTÜRK H., GENİŞ B., ÖZDEN TUNCER D., TUNCER P.
4. INTERNATIONAL ICONTECH SYMPOSIUM ON INNOVATIVE SURVEYS IN POSITIVE SCIENCES, Adana, Türkiye, 19 - 20 Temmuz 2021, ss.105-110, (Tam Metin Bildiri)
2021
20212. “Koyun ve Keçi Ağız Sütünden Bakteriyosin Üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Moleküler Karakterizasyonu”
ÖZTÜRK H., GENİŞ B., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.
6. Uluslararası Marmara Fen Bilimleri Kongresi IMASCON 2021, Kocaeli, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2021, ss.307-315, (Tam Metin Bildiri)
2019
20193. Linezolid Resistance in Vancomycin-Resistant Enterococci
ÖZTÜRK H., GENİŞ B., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.
2. International Conference on Agriculture, Technology, Engineering and Sciences (ICATES 2019), Lviv, Ukrayna, 18 - 20 Eylül 2019, ss.47, (Özet Bildiri)
2019
20194. Ev Tipi Sanitizerlerin Taze Gıdalardaki Patojen Mikroorganizmalara Karşı Antimikrobiyal Etkinliği
GENİŞ B., ÖZTÜRK H., AKPINAR KANKAYA D., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.
2nd International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.507-514, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. Ev Tİipi Sanitezerlerin Taze Gıdalardaki PatojenMikroorganizmalara Karşı Antimikrobiyal Etkinliği
GENİŞ B., ÖZTÜRK H., AKPINAR KANKAYA D., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.
2nd International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.507-514, (Tam Metin Bildiri)
2019
20196. Ev Tipi Sanitizerlerin Taze Gıdalardaki Patojen Mikroorganizmalara Karşı Antmikrobiyal Etkinliği
GENİŞ B., ÖZTÜRK H., AKPINAR KANKAYA D., TUNCER Y.
2nd. INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE and LIFE CONGRESS (IHSLC 2019), Burdur, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.507-514, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Laktik Asit Bakterilerinde Antibiyotik Direnç
ÖZTÜRK H., GENİŞ B., AKPINAR KANKAYA D., TUNCER Y.
2nd. INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE and LIFE CONGRESS (IHSLC 2019), Burdur, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.498-506, (Tam Metin Bildiri)
2018
20188. Probiyotiklerin Sağlık Üzerine Etkileri
ÖZTÜRK H., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.
1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE and LIFE CONGRESS (IHSLC 2018), Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.161-162, (Özet Bildiri)
2018
20189. Kanatlı Rasyonunda Probiyotik Mikroorganizmaların Önemi
ÖZTÜRK H., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.
1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE and LIFE CONGRESS (IHSLC 2018), Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.162, (Özet Bildiri)
2017
201710. Bakteriyosinlerin Alternatif Kullanım Alanları
ÖZTÜRK H., AKPINAR KANKAYA D., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.
II. Uluslararasi Turizm Ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.55-56, (Özet Bildiri)
2017
201711. Bakteriyofajların Gıda Muhafaza Uygulamaları
AKPINAR KANKAYA D., ÖZTÜRK H., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y., TUNCER Y.
Uluslararasi Turizm Ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.50-51
2017
201712. Biyoaktif Peptitlerin Antimikrobiyal Etkisi
ÖZTÜRK H., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.
Uluslararası Tarım ve Çevre Kongresi (ICAE), Antalya, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.33, (Özet Bildiri)
2017
201713. Soğuk Sterilizasyon Isıl Olmayan Atmosferik Plazma Teknolojisi
ÖZTÜRK H., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.
Uluslararası Tarım ve Çevre Kongresi (ICAE), Antalya, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.32
2017
201714. FOR PEOPLE WITH CELIAC DISEASE USING NATURAL CHICKPEA YEAST, CHICKPEAS AND CHESTNUT FLOUR MIXTURE OF SOY BREAD PRODUCTION
GÖKSU H., SARIOĞLU T., KALENDEROĞLU M., BAŞ M., ÖZTÜRK H.
6th International Conference of Strategic Research in Social Science and Education 2017, Prague, Çek Cumhuriyeti, 12 - 14 Mayıs 2017, ss.226-227, (Özet Bildiri)
2016
201615. Mikrobiyel Ekzopolisakkarit Üretimi ve Uygulama Alanları
ÖZBENT B., ÖZTÜRK H., KART A.
12.Türkiye Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.276, (Özet Bildiri)
2016
201616. Endüstrisinde Candida Maya Türlerinin Önemi
ÖZTÜRK H., ÖZBENT B., KART A.
12.Türkiye Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.277, (Özet Bildiri)
2016
201617. Tavuk Etinin Besin Değeri ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi
ÖZTÜRK H.
12.Türkiye Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.499, (Özet Bildiri)
2015
201518. Artezyen ve musluk suyunun içme ve kullanmasuyu parametreleri açısından değerlendirilmesi
ŞEVİK F., ÖZTÜRK H.
Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. SUSTAINABLE DEVELOPMENT AND ENGINEERING SOLUTIONS FOR THE TOURISM, AGRICULTURE, AND FOOD SECTORS
Taban S. (Editör), Balcı M. (Editör), Öztürk H. (Editör)
İksad Yayınevi, Ankara, 2024
2024
20242. SOLUTION METHODOLOGIES FOR THE LEGIONELLA PROBLEM IN TOURISM
ÖZTÜRK H.
SUSTAINABLE DEVELOPMENT AND ENGINEERING SOLUTIONS FOR THE TOURISM, AGRICULTURE, AND FOOD SECTORS, TABAN SÜLEYMAN, BALCI MERİÇ, ÖZTÜRK HÜSEYİN, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.63-90, 2024
2024
20243. THE LEGIONELLA PROBLEM IN TOURISM
ÖZTÜRK H.
SUSTAINABLE DEVELOPMENT AND ENGINEERING SOLUTIONS FOR THE TOURISM, AGRICULTURE, AND FOOD SECTORS, TABAN SÜLEYMAN, BALCI MERİÇ, ÖZTÜRK HÜSEYİN, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.33-62, 2024
2023
20234. EXPLORING THE DUALITY OF ENTEROCOCCI: A COMPREHENSIVE EXAMINATION OF THEIR POTENTIAL IN FOOD APPLICATIONS AND ASSOCIATED PATHOGENICITY
ÖZTÜRK H.
SUSTAINABLE STRATEGIES IN ORGANIC AGRICULTURE AND FOOD PROCESSING, ÖZKAN Burhan, BALCI Meriç, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.73-94, 2023
2023
20235. THE INDUSTRIAL SIZE, NUTRITIONAL VALUE AND HEALTH BENEFITS OF SESAME
ÖZTÜRK H.
SUSTAINABLE STRATEGIES IN ORGANIC AGRICULTURE AND FOOD PROCESSING, ÖZKAN Burhan, BALCI Meriç, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.37-54, 2023
2022
20226. ORGANİK TARIM ve GIDA TEKNOLOJİSİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM STRATEJİLERİ
Uslu F. (Editör), Balcı M. (Editör), Öztürk H. (Editör)
PALET YAYINLARI, Konya, 2022
2022
20227. GIDALARDA MİKROBİYAL BOZULMALAR ve ÖNLEME METOTLARI
Öztürk H.
ORGANİK TARIM ve GIDA TEKNOLOJİSİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM STRATEJİLERİ, Doç.Dr.Fatih USLU,Dr.Öğr.Üyesi Meriç BALCI,Öğr.Gör.Dr.Hüseyin ÖZTÜRK, Editör, PALET YAYINLARI, Konya, ss.134-166, 2022
2022
20228. BAKTERİYOSİNLERİN YENİ UYGULAMALARI
Öztürk H.
ORGANİK TARIM ve GIDA TEKNOLOJİSİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM STRATEJİLERİ, Doç.Dr.Fatih USLU,Dr.Öğr.Üyesi Meriç BALCI,Öğr.Gör.Dr.Hüseyin ÖZTÜRK, Editör, PALET YAYINLARI, Konya, ss.167-216, 2022
2022
20229. TURİZMDE GIDANIN ROLÜ: BAKIŞ AÇILARI VE STRATEJİLERİ
ÖZTÜRK H.
MULTİDİSİPLİNER PERSPEKTİFTEN SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM, ILGAZ BURCU, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.113-128, 2022
Desteklenen Projeler
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2023
Ocak 2023European Food Science And Engineering
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Burslar
2019 - 2021
2019 - 20211001 - Araştırma
TÜBİTAK
2019 - 2021
2019 - 2021