Öğr. Gör. Dr. HÜSEYİN ÖZTÜRK


Manavgat Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Gıda Teknolojisi Pr.


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri, Mikrobiyoloji, Yaşam Bilimleri (Life), Mikrobiyoloji, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Biyoteknoloji Ve Uygulamalı Mikrobiyoloji


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Toksikolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: huseyinozturk@akdeniz.edu.tr
Web: https://avesis.akdeniz.edu.tr/huseyinozturk
Ofis: Manavgat Meslek Yüksek Okulu Merkez Bina ve Hacı Nazmiye-Mehmet Tümbül Eğitim ve Uygulama Birimi Ilıca Ek Bina
Posta Adresi: T.C. Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Emek Mah. 3049 Sok. No:1 ve Hacı Nazmiye-Mehmet Tümbül Eğitim ve Uygulama Birimi Ilıca Ek Bina, Gültepe Mah. 425. Sok. No:2, 07600 Manavgat / Antalya Tel: 0242 743 35 00 - 0242 743 35 01, Dahili: 14

Metrikler

Yayın

31

Atıf (WoS)

2

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

1

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

13

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (Diğer Toplam)

2

Proje

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2017 - 2022

2017 - 2022

Doktora

Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

2013 - 2016

2013 - 2016

Yüksek Lisans

Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

Hitit Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Küçükbaş Hayvan Ağız Sütlerinden İzole Edilen Bakteriyosin Üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin Fonksiyonel Özellikleri ve Güvenlik Değerlendirmesi

Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

2016

2016

Yüksek Lisans

Çeşitli Gıdalardan İzole Edilen Mayaların Killer Özelliklerinin Araştırılması

Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilimdalı

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2018

2018

OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası

İş Sağlığı ve Güvenliği

Ntepe

2018

2018

Labaratuvar Güvenliği Sertifikası

Kalite Yönetimi

Ntepe

2018

2018

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası

Kalite Yönetimi

Ntepe

2018

2018

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası

Kalite Yönetimi

Ntepe

2018

2018

Sertifika Eğitimi 2018-Eğitmen Belgesi (40 saatlik eğitim)

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Ntepe

2018

2018

BRC Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası

Kalite Yönetimi

Ntepe

2018

2018

Hijyen Sertifikası

Kalite Yönetimi

Ntepe

2018

2018

Kalite Yönetim Sistemi İç Denetçi Sertifikası

Kalite Yönetimi

Ntepe

2018

2018

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve HACCP Gereklilikleri Sertifikası

Kalite Yönetimi

Ntepe

2016

2016

Redoks Labaratuvar HPLC Sertifikası

Eğitim Yönetimi ve Planlama

İnönü Üniversitesi

2015

2015

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Toksikolojisi

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2014 - 2018

2014 - 2018

Diğer

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu, Veterinerlik Bölümü

2014 - 2018

2014 - 2018

Diğer

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

MYO Müdür Yardımcısı

Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Şarap Bilimi

Şarap Bilimi

Gıda Teknolojisi

Gıda Kimyası

Gıda Kimyası

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda ve Personel Hijyeni

Süt Teknolojisi

Genel Mikrobiyoloji

Gıda Depolama ve Ambalajlama

Gıda ve Personel Hijyeni

Gıdalarda Temel İşlemler

Fermantasyon Teknolojisi I

Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ

ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİMİ

Meslek Etiği

Otel İşletmelerinde Kalite Yönetim Sistemleri

Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik I

Enzimoloji

Gıda Biyoteknolojisi

Meslek Etiği

Gönüllülük Çalışmaları

Meslek Etiği

Meslek Etiği

Gönüllülük Çalışmaları

Otel İşletmelerinde Kalite Yönetim Sistemleri

Gönüllülük Çalışmaları

Fermantasyon Teknolojisi

Gönüllülük Çalışmaları

GIDA KİMYASI

Yiyecek İçecek Servisi II

Süt ve Ürünleri Teknolojisi

Gıda Mikrobiyolojisi

Gönüllülük Çalışmaları

Gıda Kimyası

Genel Mikrobiyoloji

Gönüllülük Çalışmaları

Yiyecek İçecek Servisi II

Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik II

Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik II

Gıdalarda Temel İşlemler

Ticari Matematik

Mesleki Matematik

Matematik II

Matematik I

Meslek Etiği

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

DETERMINATION OF ENZYME PROFILES OF BACTERIOCIN PRODUCER ENTEROCOCCUS FAECIUM AND ENTEROCOCCUS MUNDTII STRAINS ISOLATED FROM GOAT AND SHEEP COLOSTRUM

ÖZTÜRK H., GENİŞ B., ÖZDEN TUNCER D., TUNCER P.

4. INTERNATIONAL ICONTECH SYMPOSIUM ON INNOVATIVE SURVEYS IN POSITIVE SCIENCES, Adana, Türkiye, 19 - 20 Temmuz 2021, ss.105-110, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

“Koyun ve Keçi Ağız Sütünden Bakteriyosin Üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Moleküler Karakterizasyonu”

ÖZTÜRK H., GENİŞ B., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.

6. Uluslararası Marmara Fen Bilimleri Kongresi IMASCON 2021, Kocaeli, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2021, ss.307-315

2019

2019

Linezolid Resistance in Vancomycin-Resistant Enterococci

ÖZTÜRK H., GENİŞ B., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.

2. International Conference on Agriculture, Technology, Engineering and Sciences (ICATES 2019), Lviv, Ukrayna, 18 - 20 Eylül 2019, ss.47, (Özet Bildiri)

2019

2019

Ev Tipi Sanitizerlerin Taze Gıdalardaki Patojen Mikroorganizmalara Karşı Antimikrobiyal Etkinliği

GENİŞ B., ÖZTÜRK H., AKPINAR KANKAYA D., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.

2nd International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.507-514, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Ev Tİipi Sanitezerlerin Taze Gıdalardaki PatojenMikroorganizmalara Karşı Antimikrobiyal Etkinliği

GENİŞ B., ÖZTÜRK H., AKPINAR KANKAYA D., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.

2nd International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.507-514

2019

2019

Ev Tipi Sanitizerlerin Taze Gıdalardaki Patojen Mikroorganizmalara Karşı Antmikrobiyal Etkinliği

GENİŞ B., ÖZTÜRK H., AKPINAR KANKAYA D., TUNCER Y.

2nd. INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE and LIFE CONGRESS (IHSLC 2019), Burdur, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.507-514, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Laktik Asit Bakterilerinde Antibiyotik Direnç

ÖZTÜRK H., GENİŞ B., AKPINAR KANKAYA D., TUNCER Y.

2nd. INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE and LIFE CONGRESS (IHSLC 2019), Burdur, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.498-506, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Probiyotiklerin Sağlık Üzerine Etkileri

ÖZTÜRK H., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.

1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE and LIFE CONGRESS (IHSLC 2018), Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.161-162, (Özet Bildiri)

2018

2018

Kanatlı Rasyonunda Probiyotik Mikroorganizmaların Önemi

ÖZTÜRK H., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.

1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE and LIFE CONGRESS (IHSLC 2018), Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.162, (Özet Bildiri)

2017

2017

Bakteriyosinlerin Alternatif Kullanım Alanları

ÖZTÜRK H., AKPINAR KANKAYA D., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.

II. Uluslararasi Turizm Ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.55-56, (Özet Bildiri)

2017

2017

Bakteriyofajların Gıda Muhafaza Uygulamaları

AKPINAR KANKAYA D., ÖZTÜRK H., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y., TUNCER Y.

Uluslararasi Turizm Ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.50-51

2017

2017

Biyoaktif Peptitlerin Antimikrobiyal Etkisi

ÖZTÜRK H., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.

Uluslararası Tarım ve Çevre Kongresi (ICAE), Antalya, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.33, (Özet Bildiri)

2017

2017

Soğuk Sterilizasyon Isıl Olmayan Atmosferik Plazma Teknolojisi

ÖZTÜRK H., ÖZDEN TUNCER B., TUNCER Y.

Uluslararası Tarım ve Çevre Kongresi (ICAE), Antalya, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.32

2017

2017

FOR PEOPLE WITH CELIAC DISEASE USING NATURAL CHICKPEA YEAST, CHICKPEAS AND CHESTNUT FLOUR MIXTURE OF SOY BREAD PRODUCTION

GÖKSU H., SARIOĞLU T., KALENDEROĞLU M., BAŞ M., ÖZTÜRK H.

6th International Conference of Strategic Research in Social Science and Education 2017, Prague, Çek Cumhuriyeti, 12 - 14 Mayıs 2017, ss.226-227, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

Mikrobiyel Ekzopolisakkarit Üretimi ve Uygulama Alanları

ÖZBENT B., ÖZTÜRK H., KART A.

12.Türkiye Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.276, (Özet Bildiri)

2016

2016

Endüstrisinde Candida Maya Türlerinin Önemi

ÖZTÜRK H., ÖZBENT B., KART A.

12.Türkiye Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.277, (Özet Bildiri)

2016

2016

Tavuk Etinin Besin Değeri ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi

ÖZTÜRK H.

12.Türkiye Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.499, (Özet Bildiri)

2015

2015

Artezyen ve musluk suyunun içme ve kullanmasuyu parametreleri açısından değerlendirilmesi

ŞEVİK F., ÖZTÜRK H.

Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

SOLUTION METHODOLOGIES FOR THE LEGIONELLA PROBLEM IN TOURISM

ÖZTÜRK H.

SUSTAINABLE DEVELOPMENT AND ENGINEERING SOLUTIONS FOR THE TOURISM, AGRICULTURE, AND FOOD SECTORS, TABAN SÜLEYMAN, BALCI MERİÇ, ÖZTÜRK HÜSEYİN, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.63-90, 2024

2024

2024

THE LEGIONELLA PROBLEM IN TOURISM

ÖZTÜRK H.

SUSTAINABLE DEVELOPMENT AND ENGINEERING SOLUTIONS FOR THE TOURISM, AGRICULTURE, AND FOOD SECTORS, TABAN SÜLEYMAN, BALCI MERİÇ, ÖZTÜRK HÜSEYİN, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.33-62, 2024

2023

2023

EXPLORING THE DUALITY OF ENTEROCOCCI: A COMPREHENSIVE EXAMINATION OF THEIR POTENTIAL IN FOOD APPLICATIONS AND ASSOCIATED PATHOGENICITY

ÖZTÜRK H.

SUSTAINABLE STRATEGIES IN ORGANIC AGRICULTURE AND FOOD PROCESSING, ÖZKAN Burhan, BALCI Meriç, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.73-94, 2023

2023

2023

THE INDUSTRIAL SIZE, NUTRITIONAL VALUE AND HEALTH BENEFITS OF SESAME

ÖZTÜRK H.

SUSTAINABLE STRATEGIES IN ORGANIC AGRICULTURE AND FOOD PROCESSING, ÖZKAN Burhan, BALCI Meriç, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.37-54, 2023

2022

2022

GIDALARDA MİKROBİYAL BOZULMALAR ve ÖNLEME METOTLARI

Öztürk H.

ORGANİK TARIM ve GIDA TEKNOLOJİSİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM STRATEJİLERİ, Doç.Dr.Fatih USLU,Dr.Öğr.Üyesi Meriç BALCI,Öğr.Gör.Dr.Hüseyin ÖZTÜRK, Editör, PALET YAYINLARI, Konya, ss.134-166, 2022

2022

2022

BAKTERİYOSİNLERİN YENİ UYGULAMALARI

Öztürk H.

ORGANİK TARIM ve GIDA TEKNOLOJİSİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM STRATEJİLERİ, Doç.Dr.Fatih USLU,Dr.Öğr.Üyesi Meriç BALCI,Öğr.Gör.Dr.Hüseyin ÖZTÜRK, Editör, PALET YAYINLARI, Konya, ss.167-216, 2022

2022

2022

TURİZMDE GIDANIN ROLÜ: BAKIŞ AÇILARI VE STRATEJİLERİ

ÖZTÜRK H.

MULTİDİSİPLİNER PERSPEKTİFTEN SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM, ILGAZ BURCU, Editör, İKSAD Publishing House, Ankara, ss.113-128, 2022

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2023

Ocak 2023

European Food Science And Engineering

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy

Hakemli Bilimsel Dergi



Burslar

2019 - 2021

2019 - 2021

1001 - Araştırma

TÜBİTAK

2019 - 2021

2019 - 2021

2211-C Öncelikli Alanlara Yönelik Yurt İçi Doktora Burs Programı

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 2

h-indeksi (WOS): 1