Metrikler
Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorLisans
İstanbul Üniversitesi, Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, İktisat, Türkiye
2020 - 2025
2020 - 2025Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2017 - 2020
2017 - 2020Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2013 - 2017
2013 - 2017Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
Yaptığı Tezler
2025
2025Doktora
Etnik Restoranların Yerel Halk – Göçle Gelen Yabancı Etkileşimine ve Göçle Gelen Yabancıların Kabulüne Etkisi: Temas Kuramı Çerçevesinde Bir Araştırma
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020
2020Yüksek Lisans
Etnik restoran deneyiminin yerel yiyecek tüketme niyeti ve destinasyonu ziyaret etme niyetine etkisi: Yiyecek imajının aracılık rolü
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2019
2019Conceptual Foundations of PLS Path Modeling
Bilişim
Udemy/Geoffrey Hubona, Ph.D.
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Sosyoloji
Genel Sosyoloji ve Metedoloji
Davranış Bilimleri
Akademik Ünvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
20251. Too much time to seek, too little to risk: a socioemotional selectivity perspective on generational differences in ethnic restaurant intentions
Aybek G., Ülker P., Ülker M., Parlak Biçer Z. Ö.
BRITISH FOOD JOURNAL , cilt.0, ss.1-23, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20242. Menu fatigue: Exploring an obscure concept with problem-centred expert interviews
Aybek G., Öner Aybek C. E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE , cilt.38, ss.1-10, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
20251. A Scale Development Study on the Expectation of a Disabled Friendly Hotel in the Context of Accessible Tourism
Himmetoğlu A., Erkaya B., Akıncı Z., Yurcu G., Ajanovic E., Aybek G., et al.
ADVANCES IN HOSPITALITY AND TOURISM RESEARCH (AHTR) , cilt.1, ss.1-34, 2025 (ESCI)
2023
20232. Sosyal Bilimlerde PLS-YEM Kullanım Rehberi: Hiyerarşik Yapı Modellemesi ile Bir Uygulama
Aybek G., Karakaş H.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.24, sa.3, ss.656-674, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20223. Yerli Turistlerin Kendilerini Yabancılarla Karşılaştırması ve Hissettikleri Ayrışma
Aybek G., Demirel A., Öner C. E.
ANATOLIA , cilt.33, sa.2, ss.7-18, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20224. Use The Silver Bullet on The Right Beast: A Guide on Usage of PLS-SEM in Tourism and Gastronomy Studies
Aybek G., Karakaş H.
ADVANCES IN HOSPITALITY AND TOURISM RESEARCH (AHTR)
, cilt.10, sa.2, ss.327-336, 2022 (ESCI)
2021
20215. AUTHENTICITY PARADOX: AN EXAMINATION ON LOCAL GASTRONOMY
Aybek G., Alphan E.
REVISTA ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURÍSTICOS / ABET , cilt.11, ss.1-12, 2021 (ESCI)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Etnik Restoranların Tipolojisi: Girişimcilik Profilleri ve İtici Faktörlere Dayalı Bir Sınıflandırma
Aybek G.
9. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kayseri, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2025, ss.142-143, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Endüstriyel Mutfak ve Tarihsel Gelişimi
Aybek G.
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş , Emrah ÖRGÜN, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.19-33, 2024
2024
20242. Arttırılmış Gerçeklik(AR), Sanal Gerçeklik (VR) ve Karma Gerçeklik (MR)
ÖNER AYBEK C. E., AYBEK G.
Dijiitalleşmenin Turizme Yansımaları: Kavramlar, Faaliyetler ve Eğilimler, YAĞMUR YENAL, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.80-114, 2024
2023
20233. Viski
Aybek G.
Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler , Gökhan YILMAZ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.394-420, 2023
2022
20224. Turizmde Çekici ya da Engelleyici Bir Unsur Olarak Gastronomi: Karmaşıklık Kuramı ve Gri Alan Paradigması Işığında Bir Değerlendirme
Aybek G.
Tadın Gücü: Gastronomi ve Turizm İlişkisi Üzerine Yeniden Düşünmek, Doç. Dr. Oğuz Nebioğlu, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.145-172, 2022
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAdvances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)
Yayın Kurul Üyesi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Ekim 2020 - 01 Ekim 2020
01 Ekim 2020 - 01 Ekim 2020International Travel and Tourism Dynamics (ITTD20)
Katılımcı
Ankara-Türkiye
Burslar
2023 - 2025
2023 - 20252211-A Genel Yurt İçi Doktora Burs Programı
TÜBİTAK
2018 - 2020
2018 - 2020