Arş. Gör. Dr. GÜRKAN AYBEK


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler Genel, Sosyal Bilimler (Soc), Sosyal Bilimler İnterdisipliner, Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sosyoloji, Genel Sosyoloji ve Metedoloji, Davranış Bilimleri

E-posta: gurkanaybek@akdeniz.edu.tr
İş Telefonu: +90 242 227 4400 Dahili: 2852
Web: https://avesis.akdeniz.edu.tr/gurkanaybek
Ofis: 1-D-12A
Posta Adresi: Akdeniz Üniversitesi Merkez Kampüsü, Turizm Fakültesi, Kat: 1, Araştırma Görevlileri Odası, Oda No: 1-D-12A, 07058 Konyaaltı/ANTALYA

Metrikler

Yayın

26

H-İndeks (WoS)

2

H-İndeks (Scopus)

2

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (Diğer Toplam)

2

Açık Erişim

3

Eğitim Bilgileri

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Lisans

İstanbul Üniversitesi, Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, İktisat, Türkiye

2020 - 2025

2020 - 2025

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2017 - 2020

2017 - 2020

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2013 - 2017

2013 - 2017

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

Yaptığı Tezler

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2019

2019

Conceptual Foundations of PLS Path Modeling

Bilişim

Udemy/Geoffrey Hubona, Ph.D.

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Sosyoloji

Genel Sosyoloji ve Metedoloji

Davranış Bilimleri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Temel Yemek Pişirme II

Dünya Mutfakları ve Uygulama

Şarap Bilimi

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Etnik Restoranların Tipolojisi: Girişimcilik Profilleri ve İtici Faktörlere Dayalı Bir Sınıflandırma

Aybek G.

9. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kayseri, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2025, ss.142-143, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Endüstriyel Mutfak ve Tarihsel Gelişimi

Aybek G.

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş , Emrah ÖRGÜN, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.19-33, 2024

2024

2024

2. Arttırılmış Gerçeklik(AR), Sanal Gerçeklik (VR) ve Karma Gerçeklik (MR)

ÖNER AYBEK C. E., AYBEK G.

Dijiitalleşmenin Turizme Yansımaları: Kavramlar, Faaliyetler ve Eğilimler, YAĞMUR YENAL, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.80-114, 2024

2023

2023

3. Viski

Aybek G.

Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler , Gökhan YILMAZ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.394-420, 2023

2022

2022

4. Turizmde Çekici ya da Engelleyici Bir Unsur Olarak Gastronomi: Karmaşıklık Kuramı ve Gri Alan Paradigması Işığında Bir Değerlendirme

Aybek G.

Tadın Gücü: Gastronomi ve Turizm İlişkisi Üzerine Yeniden Düşünmek, Doç. Dr. Oğuz Nebioğlu, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.145-172, 2022

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)

Yayın Kurul Üyesi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Ekim 2020 - 01 Ekim 2020

01 Ekim 2020 - 01 Ekim 2020

International Travel and Tourism Dynamics (ITTD20)

Katılımcı

Ankara-Türkiye

Burslar

2023 - 2025

2023 - 2025

2211-A Genel Yurt İçi Doktora Burs Programı

TÜBİTAK

2018 - 2020

2018 - 2020

2210-A Genel Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 2

h-indeksi (WOS): 1