Arş. Gör. Dr. AYŞE ŞAHİN


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler Genel, Sosyal Bilimler (Soc), Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm


Avesis Araştırma Alanları: Turizm ve Otel İşletmeciliği

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

31

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

17

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

19

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (Diğer Toplam)

24

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2017 - 2021

2017 - 2021

Doktora

Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2015 - 2017

2015 - 2017

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

Yaptığı Tezler

2021

2021

Doktora

Gastronomik Deneyimin Yiyecek Tüketim Duygularına ve Deneyimsel Değere Etkisi: Kültürün (Belirsizlikten Kaçınma) Düzenleyici Rolü

Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bilim Dalı

2017

2017

Yüksek Lisans

Konaklama İşletmelerinde Çalışan Şeflerin Gastro-Milliyetçilik Konusunda Bilgi, Tutum ve Davranışları

Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2021

2021

SPSS Process Makro İle Aracı ve Düzenleyici Etki Analizleri

Eğitim Yönetimi ve Planlama

UDEMY

2021

2021

Science & Cooking: From Haute Cuisine to Soft Matter Science (chemistry)

Diğer

HARVARD UNIVERSITY

2021

2021

AMOS ile İleri Düzey Uygulamalı YEM Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

UDEMY

2021

2021

AMOS ile Uygulamalı YEM Eğitimi-Temel Düzey

Eğitim Yönetimi ve Planlama

UDEMY

2020

2020

Temel SPSS Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

AYEUM

2020

2020

Turizmde SSCI-SCI Makale Yazma Stratejileri ve Akademik Yazma Eğitimi

Turizm

AYEUM

2020

2020

Temel Psikoloji

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Global Enstitü

2020

2020

Nöropazarlama

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Global Enstitü

2018

2018

CiteSpace ile Bibliyometrik Analiz Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Akdeniz Üniversitesi

Araştırma Alanları

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2018 - 2021

2018 - 2021

Araştırma Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2016 - 2018

2016 - 2018

Araştırma Görevlisi

Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Örgütsel Davranış

Pazarlama

Ziyafet Yönetimi

Temel Yemek Pişirme II

Yönetim ve Organizasyon

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

Kripto Paraların Restoran Endüstrisinde Kullanımı

Kaman G. S., Şahin A., Bozkurt İ.

3rd INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS (ITTD22), Ankara, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, (Özet Bildiri)

2017

2017

Gıda Eşleşmesinde Zeytinyağı ve Ezine Peyniri

Durlu Özkaya F., ALPHAN E., ŞAHİN A.

4th International Congress of Tourism & Management Researches, Girne, Kıbrıs (Kktc), 12 - 14 Mayıs 2017, ss.73-81

2016

2016

Destinasyon Çekiciliğinde Gastronomik Ürün

ALPHAN E., ŞAHİN A., ÖZKAYA F.

17. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, ss.313-321, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

Antecedents, elements, and outcomes of the wine tourism experience at the destination

Yılmaz G., Şahin A.

Routledge Handbook of Wine Tourism, Saurabh Kumar Dixit, Editör, Routledge, London/New York , New York, ss.460-473, 2022

2022

2022

Gastronomi Endüstrisinde Kadın Girişimciliği

Yılmaz G., Şahin A.

Turizm Girişimciliğinin Doğası: Güncel Konular, Ece Konaklıoğlu,Burcu Koç,Ayşe Atar Yılmaz, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.267-293, 2022

2021

2021

Gastronomi Müzeleri

Şahin A.

Örnek Olaylarla Gastronomi Turizminde Yeni Eğilimler, Gökhan Yılmaz,Ayşe Şahin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.95-109, 2021

2021

2021

Turizmde Temel Kavramlar

Kılıçlar A., Özekici Y. K., Şahin A., Küçükergin F. N.

Genel Turizm, Kurban Ünlüönen,Arzu Kılıçlar, Editör, Seçkin Yayıncılık, Ankara, ss.21-45, 2021

Ansiklopedide Bölümler

2021

2021

Yiyecek Üretim Sistemleri

Şahin A.

Detay Yayıncılık, ss.0, 2021

2021

2021

İtalyan Mutfağı

Şahin A.

Detay Yayıncılık, ss.0, 2021

2021

2021

Göl Turizmi

Şahin A.

Detay Yayıncılık, ss.0, 2021

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Şubat 2022

Şubat 2022

Journal of Hospitality and Tourism Insights

ESCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2021

Aralık 2021

CURRENT ISSUES IN TOURISM

SSCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2021

Kasım 2021

Alanya Akademik Bakış

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2021

Ekim 2021

Journal of Hospitality and Tourism Insights

ESCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2021

Ekim 2021

INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPITALITY MANAGEMENT

SSCI Kapsamındaki Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Ekim 2020 - 01 Ekim 2020

01 Ekim 2020 - 01 Ekim 2020

San Sebastián Gastronomika

Katılımcı

San Sebastián-İspanya

01 Nisan 2019 - 01 Nisan 2019

01 Nisan 2019 - 01 Nisan 2019

Herşey Dahil Sistemi Çalıştayı

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018

01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018

IV.International Gastromasa Gastronomy Conference

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Ekim 2018 - 01 Ekim 2018

01 Ekim 2018 - 01 Ekim 2018

3rd Taste of City Conference

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Aralık 2017 - 01 Aralık 2017

01 Aralık 2017 - 01 Aralık 2017

III.International Gastromasa Gastronomy Conference

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

International Congress of Tourism & Management Researches

Katılımcı

Girne-Kıbrıs (Kktc)

01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017

01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017

16. Geleneksel Turizm Sempozyumu

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Aralık 2016 - 01 Aralık 2016

01 Aralık 2016 - 01 Aralık 2016

II.International Gastromasa Gastronomy Conference

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

17. Ulusal Turizm Kongresi

Katılımcı

Muğla-Türkiye

01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016

01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016

15. Geleneksel Turizm Sempozyumu

Katılımcı

Balıkesir-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 6

h-indeksi (WOS): 1