Eğitim Bilgileri
2019 - 2021
2019 - 2021Doktora
Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye
2016 - 2018
2016 - 2018Yüksek Lisans
Selçuk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Seyahat İşletmeciliği Ve Turist Rehberliği, Türkiye
1997 - 2001
1997 - 2001Lisans
Fatih Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2021
2021Doktora
Turizmin Yerel Halkın Yaşam Kalitesi, Memnuniyeti ve Turizme Desteği Üzerindeki Etkileri: Manavgat Örneği
Necmettin Erbakan Üniversitesi, Turizm Fakültesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği
2018
2018Yüksek Lisans
Fuar turizmi ve gelişimi: Manavgat destinasyonundaki turizm sektörü temsilcilerinin bakış açısına yönelik bir uygulama
Selçuk Üniversitesi, Turizm Fakültesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü, Seyahat İşletmeciliği ve Turist Rehberliği
Yabancı Diller
C2 Ustalık
C2 Ustalıkİngilizce
B2 Orta Üstü
B2 Orta ÜstüAlmanca
B1 Orta
B1 OrtaRusça
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2018
2018MEDYA OKURYAZARLIĞI VE İLETİŞİM
Diğer
T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI
2018
2018İş Güvenliği ve Sağlığı
İş Sağlığı ve Güvenliği
Akdeniz Üniversitesi
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Batı Dilleri ve Edebiyatları
Akademik Unvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024How Does the Green and Non-Green Star Moderate the Effect of Hotel Environmental Strategy on Sustainable Awareness and Green Employee Behavior?
YAYLA Ö., KELEŞ H., SİLİK C. E., Akbulut C.
International Journal of Tourism Research
, cilt.26, sa.5, 2024 (SSCI)
2023
2023The Perception of Cultural Authenticity, Destination Attachment, and Support for Cultural Heritage Tourism Development by Local People: The Moderator Role of Cultural Sustainability
USLU F., YAYLA Ö., Guven Y., ERGÜN G. S., Demir E., Erol S., et al.
SUSTAINABILITY
, sa.22, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023How Does Destination Experience Value Affect Brand Value and Behavioral Intention? The Moderator Role of Self Congruity
Gözen E., Aktas Alan A., Celep E., Ergün G. S., Yayla Ö., Keleş H., et al.
Sustainability (Switzerland)
, cilt.15, sa.18, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023How Do Food Neophobia and Neophilia Moderate the Effect of Local Food Quality on Dining Satisfaction and Post-Dining Behavioral Intention in the Perspective of Sustainable Gastronomy Tourism?
Tarınç A., Aytekin A., Ozbek O. T., Ergün G. S., Keles A., Uslu F., et al.
Sustainability (Switzerland)
, cilt.15, sa.12, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023The Effect of Responsible Tourism Perception on Place Attachment and Support for Sustainable Tourism Development: The Moderator Role of Environmental Awareness
Aytekin A., Keleş H., Uslu F., Keles A., Yayla Ö., Tarınc A., et al.
Sustainability (Switzerland)
, cilt.15, sa.7, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Effect of Green Human Resource Management on Green Psychological Climate and Environmental Green Behavior of Hotel Employees: The Moderator Roles of Environmental Sensitivity and Altruism
Uslu F., Keles A., Aytekin A., Yayla Ö., Keleş H., Ergun G. S., et al.
Sustainability (Switzerland)
, cilt.15, sa.7, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023The Effect of Environmental Management Practices and Knowledge in Strengthening Responsible Behavior: The Moderator Role of Environmental Commitment
Keles H., Yayla Ö., Tarinc A., Keles A.
Sustainability (Switzerland)
, cilt.15, sa.2, 2023 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Yerel Halkın Yoğun Turizm Gelişimine Gösterdiği Uyum: Alanya Örneği
KELEŞ H.
Alanya Akademik Bakış , cilt.9, sa.1, ss.223-242, 2025 (Hakemli Dergi)
2024
2024Kırsal turizm üzerine yapılan araştırmaların bibliyometrik analizi
KELEŞ H.
Tourism and Recreation , cilt.6, sa.2, ss.427-441, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024Visual destination image from online perspective: The case of GoTürkiye<sup></sup>
KELEŞ H., ERGÜN G. S., TAŞPINAR B.
Business and Management Studies: An International Journal , cilt.12, sa.4, ss.766-779, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024The significance of women’s cooperatives in promoting the sustainability of local gastronomic products: The case of Bor women’s agricultural development cooperative
AKMEŞE K. A., AKMEŞE H., ATEŞ A., CİHANGİR İ. S., KELEŞ H., KELEŞ A.
Environment and Social Psychology
, cilt.9, sa.4, 2024 (Scopus)
2023
2023Manavgat Destinasyonunda Bulunan Beş Yıldızlı Otellerin Web Sitelerine Yönelik Bir İçerik Analizi
KELEŞ H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.3, ss.2512-2534, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023A Conceptual Evaluation of Cycling Tourism in the Context of Sustainable Tourism
DERMAN E., KELEŞ H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.2, ss.1382-1394, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023DESTİNASYON DÜZEYİNDE ALGILANAN KALİTE, ZİYARETÇİ MEMNUNİYETİ VE DAVRANIŞSAL NİYETLERİN MODELLENMESİ: MANAVGAT ÖRNEĞİ
KELEŞ H., TARINÇ A.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.1, ss.218-226, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023Effect of Climate Change Belief and the New Environmental Paradigm (NEP) on Eco-Tourism Attitudes of Tourists: Moderator Role of Green Self-Identity
Tarınç A., Ergün G. S., Aytekin A., Keleş A., Tekin Ö., Keleş H., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL RESEARCH AND PUBLIC HEALTH
, cilt.20, sa.6, ss.1-27, 2023 (Scopus)
2023
2023How Does the Experience Quality of Recreational Activities Organized within the Scope of Public Health Affect Perceived Value, Satisfaction and Behavioral Intentions of Individuals?
Yayla Ö., Aytekin A., Uslu F., Ergün G. S., Keleş H., Güven Y.
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL RESEARCH AND PUBLIC HEALTH
, cilt.20, sa.6, ss.1-16, 2023 (Scopus)
2022
2022TURİZM SEKTÖRÜNDE YEREL HALKIN YAŞAM KALİTESİ KAVRAMI
KELEŞ H., AKMEŞE H.
Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi , cilt.0, sa.9, ss.110-125, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022The Relationship Between Environmental Sensitivity, Ecological Attitude, and the Ecological Product purchasing Behaviour of Tourists
YAYLA Ö., KESKİN E., KELEŞ H.
EUROPEAN JOURNAL OF TOURISM, HOSPITALITY AND RECREATION , cilt.10, sa.1, ss.31-45, 2022 (ESCI)
2022
2022The Moderator Role of Culture in the Relationship between Destination Brand Equity and Travel Intention
ERGÜN G. S., KELEŞ H., Taspinar B., GÖZEN E., DERMAN E.
Journal of Tourism and Services
, cilt.13, sa.24, ss.256-271, 2022 (ESCI)
2021
2021Oven Kebab in Turkish Culinary Culture and the Determination of Kebab s General Characteristics
SEÇİM Y., KELEŞ H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.9, sa.4, ss.2462-2477, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Bireysel İnovasyon Algılarının Bölüm Memnuniyetine Etkisi
KELEŞ H., ÇINAR K., AKMEŞE H.
Journal of Humanities and Tourism Research (Online) , cilt.10, sa.3, ss.664-679, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019TURİZM ALANINDA YAZILAN LİSANSÜSTÜ TEZLERİN BİBLİYOMETRİK AÇIDAN İNCELENMESİ
BÜYÜKŞALVARCI A., KELEŞ H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.7, sa.4, ss.2758-2773, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Mesleki Motivasyon Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Örneği
BÜYÜKŞALVARCI A., KELEŞ H.
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research , cilt.3, sa.4, ss.597-611, 2019 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
2022TURİZMDE YEREL HALK ARAŞTIRMALARININ ENTELEKTÜEL YAPISINA YÖNELİK BİBLİYOMETRİK BİR ANALİZ
KELEŞ H., ATABAY E.
22. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 28 Ekim 2022, ss.736-747, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022TÜRKİYE TARIM EKONOMİSİNDE ORGANİK TARIMIN YERİ: GASTRONOMİ ŞEHİRLERİ ÖRNEĞİ
KARACIL G., ÖZEKİCİ Y. K., KELEŞ H., ÖZCAN C. C.
2. ULUSLARARASI AŞÇI DEDE ATEŞBÂZ-I VELÎ SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 23 Eylül 2022, ss.49-50, (Özet Bildiri)
2019
2019Çevresel Tutumun Çevresel Davranış Üzerine Etkisi: Üniversite Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
YAYLA Ö., KELEŞ H.
9TH INTERNATIONAL SYMPOSIUMON ECOLOGY ANDENVIRONMENTAL PROBLEMS, Antalya, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YAPTIKLARI HARCAMALARIN ANALİZİ VE BÖLGE EKONOMİSİNE KATKILARINI BELİRLEMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA: MANAVGAT ÖRNEĞİ
BÜYÜKŞALVARCI A., KELEŞ H.
9th Internatıonal Symposium on Ecology and Enviromental Problems-İSEEP, Antalya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2019, ss.48-57, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019TURİZM ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKİİ MOTİVSYON DÜZEYLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MANAVGAT TURİZM FAKÜLTESİ ÖRNEĞİ
BÜYÜKŞALVARCI A., KELEŞ H.
VIII. National IV. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium (Rural Tourism), Mersin, Türkiye, 19 - 20 Nisan 2019, cilt.53, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018BIRDWATCHING IN TITREYENGÖL, THE EVALUATION OF IT AS AN ALTERNATIVE TOURISM TYPE
KARAMAN A., Keleş A., KELEŞ H.
5th International Conference on Tourism:Theory, Current Issues and Research, Antalya, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2018, ss.20, (Özet Bildiri)
2018
2018The Evaluation of Dragon Canoe Fest as an Opportinity For Local Development in Manavgat Destination
DERMAN E., Keleş A., KELEŞ H.
Sport Tourism and Local Sustainable Development IRNİST STC 18, Lille, Fransa, 17 - 20 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
2017The Development of Theme Parks and Expo 2016 Antalya
KELEŞ H.
II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
2023Organizational Theft in Tourism Businesses
ALAN A., KELEŞ H.
Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, Özgür YAYLA, Alper IŞIN, İrfan YAZICIOĞLU, Fuat BAYRAM, Rabia BÖLÜKBAŞ, Editör, Peter Lang GmbH,, Berlin, ss.247-257, 2023
2023
2023Turizmin Gelişiminde Yerel Halkın Rolüne Yönelik Kavramsal Bir Bakış
KELEŞ H., AKMEŞE H.
Sosyal, İnsan ve İdari Bilimlerde Güncel Yaklaşımlar, Enis Baha Biçer, Orhan Şanlı, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.575-602, 2023
2022
2022Turizm Sektöründe Yeni Eğilimler
Keleş H. (Editör), Tarınç A. (Editör), Keleş A. (Editör)
Çizgi Yayınevi, Konya, 2022
2022
2022The importance of tourism security and safety after COVID-19
Yayla Ö., Solunoğlu A., Keleş H.
Covid 19 and the Tourism Industry, Sharma,Hassan,Mohanty, Editör, Routledge, London/New York , New York, ss.179-190, 2022
2022
2022SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KAPSAMINDA MANAVGAT DESTİNASYONUN ALTERNATİF TURİZM POTANSİYEL
KELEŞ H.
TURİZM SEKTÖRÜNDE YENİ EĞİLİMLER, Hüseyin KELEŞ, Abdullah TARINÇ, Ali KELEŞ, Editör, Çizgi Yayınevi, Konya, ss.37-51, 2022
2022
2022Destinasyon, Alışveriş ve Kültür Kavramlarının Bibliyometrik Bir Profili
ŞİMŞEK E. K., KELEŞ H.
Sosyal Bilimlerde İnterdisipliner Çalışmalar, USLU Fatih, ŞENÖZ Ayşe, Editör, Palet Yayınları, Konya, ss.83-94, 2022
2022
2022TÜRKİYE TARIM EKONOMİSİNDE ORGANİK TARIMIN YERİ: GASTRONOMİ ŞEHİRLERİ ÖRNEĞİ
KARACIL G., ÖZEKİCİ Y. K., KELEŞ H., ÖZCAN C. C.
TURİZM VE REKREASYON AKADEMİK ÇALIŞMALAR, SEÇİM YILMAZ, ARAS SERCAN, KAYA ALPER, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları: 472, Konya, ss.95-116, 2022
2021
2021SPOR TURİZMİ
KELEŞ H., ATEŞ A.
REKREASYON ve TURİZM ARAŞTIRMALARI, KÜL AVAN, Sevim. ŞİMŞEK, Erkan Kadir. YAYLA, Özgür. BİRİNCİ, Muhammet Cenk, Editör, ÇİZGİ KİTABEVİ, Konya, ss.62-71, 2021
2021
2021Alternatif Turizm Türü Kapsamında Festivaller
TARINÇ A., KELEŞ H.
Rekreasyon ve Turizm Araştırmaları, BİRİNCİ, MUHAMMET CENK, YAYLA, ÖZGÜR, Editör, ÇİZGİ YAYINEVİ, Ankara, ss.97-117, 2021
2021
2021TURİZMDE DESTİNASYON YÖNETİMİ
KELEŞ H., TARINÇ A.
TURİZM SEKTÖRÜNDE GÜNCEL ARAŞTIRMALAR, Ergün, Gözde Seval., Silik, Cemal Ersin, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1-22, 2021
2021
2021COVID-19 SALGINININ TURİZM SEKTÖRÜNE YANSIMALARI
KELEŞ H.
MULTİDİSİPLİNER TURİZM ÇALIŞMALARI, ERGÜN, Gözde Seval, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.94-104, 2021
2020
2020Pandemi Sonrası Yükselen Trend: Sanal Turizm
KELEŞ H., Güven Y., YAYLA Ö.
Covid 19 Pandemisi Sonrası Dijitalleşme Eğilimlerinin Sosyal ve Beşeri Bilimlere Yansımaları, Fatih USLU, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.135-156, 2020
2020
2020Current Marketing Approaches in Terms of TourismDestinations: The Sample of Side
Keleş H., Keleş A.
Tourism and Hospitality Studies, İrfan Yazıcıoğlu,Alper Işın,Özgür Yayla,Turhan Çetin, Editör, Peterlang, Berlin, ss.355-370, 2020
2020
2020Overbooking and Recovery Practices in Accommodation Enterprises
YİĞİTOĞLU V., KELEŞ H.
Tourism and Hospitality Studies, Yazıcıoğlu, İrfan; Yayla, Özgür; Işın, Alper ve Çetin, Turhan., Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.89-102, 2020
2020
2020Birdwatching In Titreyengol: The Evaluatıon of It as An Alternative Tourism Type
KELEŞ A., KELEŞ H.
The Current Approaches in Tourism, Alper ATEŞ, Kadriye Alev AKMEŞE, Editör, İksad Yayınevi, Konya, ss.141-165, 2020
2019
2019Manavgat’ta Kültür Turizmi
YAYLA Ö., KÖKMEN SEYİRCİ H., KELEŞ H.
4 Mevsim Turizm 4 Mevsim Manavgat, SERT HACER, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.2-27, 2019
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mart 2024
Mart 2024Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2023
Ağustos 2023Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Hakemli Bilimsel Dergi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Kasım 2019 - 01 Kasım 2019
01 Kasım 2019 - 01 Kasım 20199th INTERNATIONAL SYPOSIUM ON ECEOLOGY AND ENVIRONMENTAL PROBLEMS
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Nisan 2019 - 01 Nisan 2019
01 Nisan 2019 - 01 Nisan 2019TOURISM AND BUSINESS IN GLOBAL WORLD
Katılımcı
Praha-Çek Cumhuriyeti
01 Nisan 2019 - 01 Nisan 2019
01 Nisan 2019 - 01 Nisan 2019VIII. NATIONAL NAD IV. INTERNATIONAL EAST MEDITERRENEAN TOURISM SYMPOSIUM "RURAL TOURISM"
Katılımcı
Mersin-Türkiye
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018ICTTR (INTERNATIONAL CONFERENCE ON TOURISM: THEORY, CURRENT ISSUES AND RESEARCH)
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018IRNIST SPORT TOURISM CONFERENCE 2018
Katılımcı
Lille-Fransa
01 Aralık 2017 - 01 Aralık 2017
01 Aralık 2017 - 01 Aralık 2017