Arş. Gör. Dr. GÜLSÜM GİZEM TOPAL


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Klinik Tıp (Med), Yaşam Bilimleri (Life)


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik


Yayınlardaki İsimler: G. Gizem Topal, Gülsüm Gizem Topal

Eğitim Bilgileri

2017 - 2024

2017 - 2024

Doktora

Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik A.B.D., Türkiye

2015 - 2017

2015 - 2017

Yüksek Lisans

Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Toplu Beslenme Sistemleri, Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Lisans

Ege Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Yüksek Lisans

Piyasadaki farklı yoğurt türlerinin aflatoksin m1 düzeylerinin belirlenmesi

Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Toplu Beslenme Sistemleri

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Akademik Unvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

2015 - 2023

2015 - 2023

Araştırma Görevlisi

Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme II

Beslenme ve Diyetetik Alanında Mesleki Uygulamalar III

Menü Planlama

Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı

Beslenme ve Diyetetik Alanında Danışmanlık Hizmetleri ile Branşlaşma

Beslenme İlkeleri Uygulaması I

Toplu Beslenme Yapan Kurumlara Beslenme I

Yaşlılıkta Beslenme

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

Süt Ürünleri Tüketimi İle Depresyon Arasındaki İlişkinin İncelenmesi

GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., SEVİM S., KIZIL M.

X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021

2021

2021

Piyasadaki Farklı Yoğurt Türlerinin Aflatoksin M1 Düzeylerinin Belirlenmesi

TOPAL G. G., SEVİM S., KIZIL M.

X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021

2021

2021

Ankara’da Bulunan Bir Huzurevinin Menülerinin MIND Diyeti ile Uyumunun Değerlendirilmesi

SEVİM S., GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., KIZIL M.

X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021, (Özet Bildiri)

2017

2017

The effect of inulin on aflatoxin M1 binding ability of probiotic bacteria in yoghurt

SEVİM S., TOPAL G. G., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SANCAK B., KIZIL M.

11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, İspanya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

Kitaplar

2020

2020

OKULLARDA MENÜ PLANLAMA

GEZMEN KARADAĞ M., YARDIMCI H., MÜFTÜOĞLU S., TOPAL G. G., AYHAN B., BEKAR C., et al.

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ(TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİNULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, BEYHAN YASEMİN, BİLİCİ SANİYE , KIZIL MEVLÜDE, Editör, T.C Sağlık Bakanlığı, Ankara, ss.77-100, 2020