Eğitim Bilgileri
2017 - 2024
2017 - 2024Doktora
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik A.B.D., Türkiye
2015 - 2017
2015 - 2017Yüksek Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Toplu Beslenme Sistemleri, Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Lisans
Ege Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Yüksek Lisans
Piyasadaki farklı yoğurt türlerinin aflatoksin m1 düzeylerinin belirlenmesi
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Toplu Beslenme Sistemleri
Araştırma Alanları
Beslenme ve Dietetik
Akademik Unvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
2015 - 2023
2015 - 2023Araştırma Görevlisi
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme II
Beslenme ve Diyetetik Alanında Mesleki Uygulamalar III
Menü Planlama
Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı
Beslenme ve Diyetetik Alanında Danışmanlık Hizmetleri ile Branşlaşma
Beslenme İlkeleri Uygulaması I
Toplu Beslenme Yapan Kurumlara Beslenme I
Yaşlılıkta Beslenme
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Are dietary factors associated with cardiometabolic risk factors in patients with non-alcoholic fatty liver disease?
TOPAL G. G., Sevim S., GÜMÜŞ D., BALABAN H. Y., KARÇAALTINCABA M., KIZIL M.
PeerJ
, cilt.12, sa.7, 2024 (SCI-Expanded)
2019
2019Effects of inulin and lactic acid bacteria strains on aflatoxin M1 detoxification in yoghurt
Sevim S., TOPAL G. G., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SANCAK B., KIZIL M.
Food Control
, cilt.100, ss.235-239, 2019 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Adherence to Mediterranean diet and dietary changes according to the fear of COVID-19 during the pandemic: a cross-sectional study
GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., SEVİM S., KIZIL M.
Journal of Nutritional Science
, cilt.12, 2023 (ESCI)
2022
2022Savunma Sanayinde Çalışan Bireylerin Stres Düzeyleri, Besin Neofobisi ve Akdeniz Diyetine Uyumlarının İncelenmesi
GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., SEVİM S., KIZIL M.
Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.9, sa.1, ss.50-57, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021COVID-19 Pandemi Döneminde Toplu Beslenme Servisi Yapan Farklı Kurumların Menülerinin Değerlendirilmesi
SEVİM S., GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., KIZIL M.
Beslenme ve Diyet Dergisi , ss.1-12, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Huzurevi Menülerinin Besin Ögesi Örüntü Profili ve MIND Diyetine Uyumunun Değerlendirilmesi
TOPAL G. G., SEVİM S., GÜMÜŞ D., KIZIL M.
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.362-384, 2021 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
2021Süt Ürünleri Tüketimi İle Depresyon Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., SEVİM S., KIZIL M.
X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021
2021
2021Yetişkin Bireylerin Beslenme Ve Fiziksel Aktivite Durumları İle Yaşam Kalitesi Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesine Yönelik Pilot Bir Çalışma
TOPAL G. G., GÜMÜŞ D., SEVİM S., KIZIL M.
X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021
2021
2021Piyasadaki Farklı Yoğurt Türlerinin Aflatoksin M1 Düzeylerinin Belirlenmesi
TOPAL G. G., SEVİM S., KIZIL M.
X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021
2021
2021Ankara’da Bulunan Bir Huzurevinin Menülerinin MIND Diyeti ile Uyumunun Değerlendirilmesi
SEVİM S., GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., KIZIL M.
X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021, (Özet Bildiri)
2018
2018Association Between Body Mass Index And Food Shopping Behaviors In Terms of Excess Food Waste
GÜMÜŞ D., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SEVİM S., TOPAL G. G., MACİT A., KIZIL M.
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.115, (Özet Bildiri)
2018
2018Assessment of Food Safety Attitudes of Turkısh Consumers
TENGİLİMOĞLU METİN M. M., GÜMÜŞ D., SEVİM S., TOPAL G. G., MACİT A., KIZIL M.
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.227
2018
2018Attitudes and Behaviors Related To Food Waste In Turkey
GÜMÜŞ D., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SEVİM S., TOPAL G. G., MACİT A., KIZIL M.
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.115
2018
2018Food Preparation Practices Regarding Food Waste And Reasons of Discarding Food
GÜMÜŞ D., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SEVİM S., TOPAL G. G., MACİT A., KIZIL M.
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.115, (Özet Bildiri)
2017
2017Does examination period alter food choices of university students?
SEVİM S., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., KIZIL M.
39th ESPEN Congress, 9 - 12 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Feeding behavior is associated with gender of parents in kindergarten children
TOPAL G. G., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SEVİM S., KIZIL M., GÜMÜŞ D.
39th ESPEN Congress, 9 - 12 Eylül 2017
2017
2017Is examination period related with increased caffeine intake among university students? A cross sectional study
TENGİLİMOĞLU METİN M. M., GÜMÜŞ D., SEVİM S., TOPAL G. G., KIZIL M.
39th ESPEN Congress, 9 - 12 Eylül 2017
2017
2017Eating behavior is associated with nutritional status in kindergarten children
GÜMÜŞ D., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SEVİM S., TOPAL G. G., KIZIL M.
39th ESPEN Congress, 9 - 12 Kasım 2017
2017
2017The Effect of Probiotic Bacteria onAflatoxin M1 Detoxification inPhosphate Buffer Saline
TOPAL G. G., SEVİM S., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SANCAK B., KIZIL M.
11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017
2017
2017The effect of inulin on aflatoxin M1 binding ability of probiotic bacteria in yoghurt
SEVİM S., TOPAL G. G., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SANCAK B., KIZIL M.
11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, İspanya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017
Kitaplar
2020
2020