Biyografi
Eskişehir'de doğmuştur, lise eğitimini Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, lisans ve yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi, doktora eğitimini ise Akdeniz Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Servis, bar ve mutfak alanında yurt içi ve yurt dışında deneyimleri bulunmaktadır. 2010-2016 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi ALTSO Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü İkram Hizmetleri Programında Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır. WACS (Dünya Şefler Birliği Topluluğu) jüri üyesi ve EWMCS (Dünya Master Şefler Birliği) üyesidir; halen Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmakta; turizm ve gastronomi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Eğitim Bilgileri
2012 - 2016
2012 - 2016Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşetmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye
2009 - 2011
2009 - 2011Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi, Türkiye
2001 - 2005
2001 - 2005Lisans
Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turzm Eğitim Fakültesi, Seyahat İşletmeciliği Ve Turizm Rehberliği Öğretmenliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Doktora
YEREL GASTRONOMİK ÜRÜNLERİN TURİZMDE KULLANILMASINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik
2011
2011Yüksek Lisans
SEYAHAT ACENTASI YÖNTİCİLERİNİN LİDERLİK TARZLARI VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ İLİŞKİSİ: ALANYA BÖLGESİ A GRUBU SEYAHAT ACENTALARI UYGULAMASI
Akdeniz Üniversitesi, Eğitm Bilimleri Ensitüsü, Turizm İşletmcliği Eğitimi
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2016
2016Dünya Master Şefler Birliği Diploması
Eğitim Yönetimi ve Planlama
World Master Chef Association
2015
2015Moleküler Gastronomi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Gazi Üniversitesi
2014
2014Dünya Şefler Birliği Topluluğu Jürilik Sertifikası
Eğitim Yönetimi ve Planlama
WACS (Dünya Şefler Birliği Topluluğu)
2012
2012Ekmekçilik
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Le Cordon Bleu İstanbul
2012
2012EKS MUTFAK AKADEMİSİ
Eğitim Yönetimi ve Planlama
NORVEÇ MUTFAĞI
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
İşletme
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2016 - 2018
2016 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2010 - 2016
2010 - 2016Öğretim Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Altso Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2016 - 2018
2016 - 2018Dekan Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2014 - 2016
2014 - 2016MYO Müdür Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020Planlı Davranış Teorisi ve Turizm Üzerine Yapılan Uluslararası Yayınların Bibliyometrik Analizi
NEBİOĞLU O., KALIPÇI M. B.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.4, sa.1, ss.1-14, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Turizm ve Yiyecek Tüketimi: Uluslaraası Alanyazın Üzerine Bibliyometrik Bir Analiz
NEBİOĞLU O.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi , cilt.16, sa.1, ss.71-88, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Turistlerin Yemek Tüketim Davranışları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
NEBİOĞLU O.
Turizm Akademik Dergisi , cilt.5, sa.1, ss.124-136, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018USE OF MENU DESIGN TECHNIQUES: EVIDENCES FROM MENU CARDS OF RESTAURANTS IN ALANYA
ÖZDEMİR B., Nebioglu O.
ADVANCES IN HOSPITALITY AND TOURISM RESEARCH-AHTR
, cilt.6, sa.2, ss.205-227, 2018 (ESCI)
2017
2017Gastronomik Kimlik ve Gastronomik Turizm Ürünlerinin Sınıflandırılması Üzerine Nitel Bir Araştırma: Alanya Örneği
NEBİOĞLU O.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES , cilt.5, sa.2, ss.39-60, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Otel İşletmeleri Mutfak Çalışanlarının Gıda Güvenliği Konusunda Bilgi Düzeyleri: Alanya Örneği
EREN R., NEBİOĞLU O., ŞIK A.
Journal of Multidisciplinary Academic Tourism
, cilt.2, sa.1, ss.47-64, 2017 (Hakemli Dergi)
2015
2015Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldız Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri
ÖZDEMİR B., NEBİOĞLU O.
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.26, sa.2, ss.251-263, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
2015Comparative Study For Green Management Practices in Rome and Alanya Restaurants From Managerial Perspectives
DOĞAN H., NEBİOĞLU O., DEMİRAĞ M.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES , cilt.3, sa.2, ss.3-11, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
2014Akademisyenlerin Bilimsel Kongrelere İlişkin Algılamaları: Akdeniz Üniversitesi Örneği
DOĞAN H., NEBİOĞLU O., DOĞAN İ.
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.5, ss.155-172, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
2013IÇ VE DIS MÜSTERI TATMINI ILISKISINE YÖNELIK DIDIM BÖLGESI BES YILDIZLI OTEL ISLETMELERINDE BIR ARASTIRMA
DOĞAN H., NEBİOĞLU O., ACAYİP E., AYDIN O.
Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi , sa.2, ss.22-43, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
2013Otel İşletmeleri Ve Seyahat Acentaları İlişkisinde Bağlılık Düzeyi Analizi: Alanya Bölgesi Otel İşletmelerinde Ampirik Bir Çalışma.
DOĞAN H., NEBİOĞLU O., ÇAKIR N., DOĞAN İ.
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , sa.7, ss.218-231, 2013 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
2019Şarap Endüstrisi Literatürünün Son 20 Yılı Üzerine Bibliyometrik Bir Analiz
NEBİOĞLU O., EREN R.
VIII. ULUSAL IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Mersin, Türkiye, 19 - 20 Nisan 2019, ss.323-332, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Şarap Endüstrisi Literatürünün Son 20 Yılı Üzerine Bibliyometrik Bir Analiz
NEBİOĞLU O., EREN R.
VIII. ULUSAL IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Mersin, Türkiye, 19 - 20 Nisan 2019, ss.323-332, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Planlı Davranış Teorisi ve Turizm Üzerine Yapılan Uluslararası Yayınların Bibliyometrik Analizi
NEBİOĞLU O., KALIPÇI M. B.
6. Uluslararası Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2019, ss.165-166, (Özet Bildiri)
2019
2019Planlı Davranış Teorı·sı· ve Turı·zm Üzerı·ne Yapılan Uluslararası Yayınların Bı·blı·yometrı·k Analı·zi
NEBİOĞLU O., KALIPÇI M. B.
Uluslararası Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2019, ss.165-166, (Özet Bildiri)
2017
2017A Case Study on the Application of Periodical Menu Analysis
İYİTOĞLU V., NEBİOĞLU O.
The First International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1526-1529
2017
2017A Case Study on the Application of Periodical Menu Analysis
İYİTOĞLU V., NEBİOĞLU O.
The First International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1526-1529
2017
2017A Case Study on the Application of Periodical Menu Analysis
İYİTOĞLU V., NEBİOĞLU O.
The First International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1-3
2017
2017Menü Kartı Olmayan Restoranlar: Bir Örnek Olay Çalşması
ÇALIŞKAN O., NEBİOĞLU O., UYAR M.
International Symposium on social Sciences, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Mayıs 2017, ss.1277
2017
2017Menü Kartı Olmayan Restoranlar: Bir Örnek Olay Çalşması
ÇALIŞKAN O., NEBİOĞLU O., UYAR M.
International Symposium on social Sciences, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Mayıs 2017, ss.1277, (Özet Bildiri)
2016
2016Gastronomi Turizmi ve Otantizm: Yerel Bir Restoran Üzerinde Örnek Olay Çalışması
NEBİOĞLU O.
Gastronomi Turizmi Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2016, ss.11-26, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Architectural innovations are competitive advantage for hotels in tourism industry?: What customers, managers and employees think about it?
DOĞAN H., NEBİOĞLU O., AYDIN O., DOĞAN İ.
9th International Strategic Management Conference, Riga, Letonya, 27 - 29 Haziran 2013, ss.701-710, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Architectural innovations are competitive advantage for hotels in tourism industry?: What customers, managers and employees think about it?
DOĞAN H., Nebioglu O., AYDIN O., Dogan I.
9th International Strategic Management Conference, Riga, Letonya, 27 - 29 Haziran 2013, cilt.99, ss.701-710, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Çeşme Termal Turizm İşletmelerinde İç Müşteri Tatminine Yönelik Bir Araştırma.
DOĞAN H., ACAYİP E., NEBİOĞLU O.
13. Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, ss.621-636, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Perceptions Of Hotel Top Managers For Opportunities And Strategic Collaboration With A Foreign Partner Gn Tourism Sector: An Applied Research Gn Alanya Destination
DOĞAN H., BARUTÇU S., NEBİOĞLU O., DOĞAN İ.
8th International Strategic Management Conference, Barselona, İspanya, 21 - 23 Haziran 2012, ss.1218-1227, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Perceptions of hotel top managers for opportunities and strategic collaboration with a foreign partner in tourism sector: An applied research in Alanya destination
DOĞAN H., BARUTÇU S., Nebioglu O., Dogan I.
8th International Strategic Management Conference, Barcelona, İspanya, 21 - 23 Haziran 2012, cilt.58, ss.1218-1227
2011
2011Turizm Eğitimi Alan Önlisans ve Lisans Öğrencilerinin Beslenme AlıGkanlıklarını Belirlemeye Yönelik Bir AraGtırma: Akdeniz Üniversitesi Alanya Yerleşkesi Uygulaması.
NEBİOĞLU O., DOĞAN H., EREN R.
1. Uluslararası Eğirdir Turizm Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 1 - 04 Aralık 2011, ss.147-157, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Meslek Yüksekokulu Turizm Bölümü Öğrencilerinin Sigara ve Alkol Alışkanlıklarını Belirlemeye Yönelik Bir Ön Araştırma
DOĞAN H., ÜNGÜREN E., NEBİOĞLU O., ÇAKIR N.
2. Uluslararası 6. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu’nda Sunulan Sözlü Bildiri, Aydın, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2011, ss.100-110, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Meslek Yüksekokulu Turizm Bölümü Öğrencilerinin Sigara ve Alkol Alışkanlıklarını Belirlemeye Yönelik Bir Ön Araştırma
DOĞAN H., ÜNGÜREN E., NEBİOĞLU O., ÇAKIR N.
2. Uluslararası 6. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu’nda Sunulan Sözlü Bildiri, Aydın, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2011, ss.100-110
Kitaplar
2017
2017