Dr. Öğr. Üyesi OĞUZ NEBİOĞLU


Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler Genel, Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm, Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, İşletme, Turizm ve Otel İşletmeciliği

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Biyografi

Eskişehir'de doğmuştur, lise eğitimini Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, lisans ve yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi, doktora eğitimini ise Akdeniz Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Servis, bar ve mutfak alanında yurt içi ve yurt dışında deneyimleri bulunmaktadır. 2010-2016 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi ALTSO Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü İkram Hizmetleri Programında Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır. WACS (Dünya Şefler Birliği Topluluğu) jüri üyesi ve EWMCS (Dünya Master Şefler Birliği) üyesidir; halen Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmakta; turizm ve gastronomi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.

Eğitim Bilgileri

2012 - 2016

2012 - 2016

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşetmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye

2009 - 2011

2009 - 2011

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi, Türkiye

2001 - 2005

2001 - 2005

Lisans

Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turzm Eğitim Fakültesi, Seyahat İşletmeciliği Ve Turizm Rehberliği Öğretmenliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Doktora

YEREL GASTRONOMİK ÜRÜNLERİN TURİZMDE KULLANILMASINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik

2011

2011

Yüksek Lisans

SEYAHAT ACENTASI YÖNTİCİLERİNİN LİDERLİK TARZLARI VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ İLİŞKİSİ: ALANYA BÖLGESİ A GRUBU SEYAHAT ACENTALARI UYGULAMASI

Akdeniz Üniversitesi, Eğitm Bilimleri Ensitüsü, Turizm İşletmcliği Eğitimi

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2016

2016

Dünya Master Şefler Birliği Diploması

Eğitim Yönetimi ve Planlama

World Master Chef Association

2015

2015

Moleküler Gastronomi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Gazi Üniversitesi

2014

2014

Dünya Şefler Birliği Topluluğu Jürilik Sertifikası

Eğitim Yönetimi ve Planlama

WACS (Dünya Şefler Birliği Topluluğu)

2012

2012

Ekmekçilik

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Le Cordon Bleu İstanbul

2012

2012

EKS MUTFAK AKADEMİSİ

Eğitim Yönetimi ve Planlama

NORVEÇ MUTFAĞI

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

İşletme

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2016 - 2018

2016 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2010 - 2016

2010 - 2016

Öğretim Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Altso Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Yönetimsel Görevler

2016 - 2018

2016 - 2018

Dekan Yardımcısı

Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

2014 - 2016

2014 - 2016

MYO Müdür Yardımcısı

Akdeniz Üniversitesi

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

Şarap Endüstrisi Literatürünün Son 20 Yılı Üzerine Bibliyometrik Bir Analiz

NEBİOĞLU O., EREN R.

VIII. ULUSAL IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Mersin, Türkiye, 19 - 20 Nisan 2019, ss.323-332, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Şarap Endüstrisi Literatürünün Son 20 Yılı Üzerine Bibliyometrik Bir Analiz

NEBİOĞLU O., EREN R.

VIII. ULUSAL IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Mersin, Türkiye, 19 - 20 Nisan 2019, ss.323-332, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Planlı Davranış Teorisi ve Turizm Üzerine Yapılan Uluslararası Yayınların Bibliyometrik Analizi

NEBİOĞLU O., KALIPÇI M. B.

6. Uluslararası Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2019, ss.165-166, (Özet Bildiri)

2019

2019

Planlı Davranış Teorı·sı· ve Turı·zm Üzerı·ne Yapılan Uluslararası Yayınların Bı·blı·yometrı·k Analı·zi

NEBİOĞLU O., KALIPÇI M. B.

Uluslararası Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2019, ss.165-166, (Özet Bildiri)

2017

2017

A Case Study on the Application of Periodical Menu Analysis

İYİTOĞLU V., NEBİOĞLU O.

The First International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1526-1529

2017

2017

A Case Study on the Application of Periodical Menu Analysis

İYİTOĞLU V., NEBİOĞLU O.

The First International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1526-1529

2017

2017

A Case Study on the Application of Periodical Menu Analysis

İYİTOĞLU V., NEBİOĞLU O.

The First International Tourism Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1-3

2017

2017

Menü Kartı Olmayan Restoranlar: Bir Örnek Olay Çalşması

ÇALIŞKAN O., NEBİOĞLU O., UYAR M.

International Symposium on social Sciences, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Mayıs 2017, ss.1277

2017

2017

Menü Kartı Olmayan Restoranlar: Bir Örnek Olay Çalşması

ÇALIŞKAN O., NEBİOĞLU O., UYAR M.

International Symposium on social Sciences, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Mayıs 2017, ss.1277, (Özet Bildiri)

2016

2016

Gastronomi Turizmi ve Otantizm: Yerel Bir Restoran Üzerinde Örnek Olay Çalışması

NEBİOĞLU O.

Gastronomi Turizmi Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2016, ss.11-26, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Architectural innovations are competitive advantage for hotels in tourism industry?: What customers, managers and employees think about it?

DOĞAN H., NEBİOĞLU O., AYDIN O., DOĞAN İ.

9th International Strategic Management Conference, Riga, Letonya, 27 - 29 Haziran 2013, ss.701-710, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Architectural innovations are competitive advantage for hotels in tourism industry?: What customers, managers and employees think about it?

DOĞAN H., Nebioglu O., AYDIN O., Dogan I.

9th International Strategic Management Conference, Riga, Letonya, 27 - 29 Haziran 2013, cilt.99, ss.701-710, (Tam Metin Bildiri) identifier

2012

2012

Çeşme Termal Turizm İşletmelerinde İç Müşteri Tatminine Yönelik Bir Araştırma.

DOĞAN H., ACAYİP E., NEBİOĞLU O.

13. Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, ss.621-636, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Meslek Yüksekokulu Turizm Bölümü Öğrencilerinin Sigara ve Alkol Alışkanlıklarını Belirlemeye Yönelik Bir Ön Araştırma

DOĞAN H., ÜNGÜREN E., NEBİOĞLU O., ÇAKIR N.

2. Uluslararası 6. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu’nda Sunulan Sözlü Bildiri, Aydın, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2011, ss.100-110, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2011

2011

Meslek Yüksekokulu Turizm Bölümü Öğrencilerinin Sigara ve Alkol Alışkanlıklarını Belirlemeye Yönelik Bir Ön Araştırma

DOĞAN H., ÜNGÜREN E., NEBİOĞLU O., ÇAKIR N.

2. Uluslararası 6. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu’nda Sunulan Sözlü Bildiri, Aydın, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2011, ss.100-110 Sürdürülebilir Kalkınma

Kitaplar

2017

2017

Gastronomi Turizmi ve Otantizm: Yerel Bir Restoran Üzerinde Örnek Olay Çalışması

NEBİOĞLU O.

Gastronomi Üzerine Araştırmalar, Bozok D. Avcıkurt C. Doğdubay M. Sarıoğlan M. Girgin G. K., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.97-111, 2017


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 7

h-indeksi (WOS): 2